Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows server 2003 PL do pobrania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-server-2003-pl-pobrania-27823/)

Blaze 20.11.2003 00:55

Windows server 2003 PL do pobrania

Oczywiście legalna wersja trial 180 dni. http://windows2003.pl/news.aspx?cat=M&id=384

Co ciekawe pobieranie tylko przez p2p (bit torrent).

DreamCrusher 20.11.2003 07:16

btw. czy ktos wie, ile miejsca na dysku zajmuje win2k3 ?
I ile tzreba miec pamieci i jaki procesor minimalnie, zeby dobrze chodzil?

nimal 20.11.2003 07:52

miejsca zajmuje tyle co xp
wymagania ma smieszne - znajomy walczy z nim na celku 500 i 128 ramu (luna off i ponoc smiga jak glupi :) ), napewno nizsze niz xp

kraluk 20.11.2003 09:56

No, no. Polski Microsoft się postarał wypuścił triala po polsku.
Pozdro;)

Kasprzak 20.11.2003 10:17

Wymagania -> http://www.microsoft.com/windowsserv...s/default.mspx

ale slyszalem ze chodzi super juz na p3 550. Czyli u mnie bedzie ok
ja pobieram z osloskopa (win+slodzik)

Smartek 20.11.2003 10:34

Hm.. mialem tego wina 2003 pl przed okolo miesiacem.. ofkorz FULL'a juz ;), ale nie spodobal mi sie i po trzech dniach wylecial z mojego dysku... i zostaje przy koffanym XP :D
pozdro ;)

Patrix 20.11.2003 12:03

w nowym PCWK jest wersja 180 dniowa (server standard) - sopbie kupie :D
jedyny minus, ze nie jest to wersja workstation...

A tu macie wymagania:
WinXP
http://www.microsoft.com/windowsxp/p...on/sysreqs.asp

Win2003
http://www.microsoft.com/windowsserv...s/default.mspx

nimal 20.11.2003 12:06

a tu opis przerobki na workstation:
www.winxp.com.pl w dziale artykuly

warto tez poczytac o uslugach w winach 2000/XP/2003 - wlasciwie to uniwersalne wskazowki ;)

mallow 20.11.2003 16:43

Cytat:

Napisany przez nimal

warto tez poczytac o uslugach w winach 2000/XP/2003 - wlasciwie to uniwersalne wskazowki ;)

a ogolnie pierwsze wraznie jak ??? ja zasysam bt 2003 pl :)

PShmmm ... moze ktos dac namiar na PW ze slodzikiem

nimal 20.11.2003 17:23

mallow juz cos do Ciebie leci... ;p

kraluk 20.11.2003 17:56

Cytat:

Napisany przez mallow
a ogolnie pierwsze wraznie jak ??? ja zasysam bt 2003 pl :)

PShmmm ... moze ktos dac namiar na PW ze slodzikiem

Zajrzyj tutaj:
http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=1994

Kasprzak 20.11.2003 18:56

o!
to wczoraj zassalem!
Nagralem juz plytke, ale instalka dopiero jutro!

Patrix 20.11.2003 20:06

Cytat:

Napisany przez nimal

taki z tego workstation jak z koziej d*** traba
norton i tak nie chodzi ;)

/\/\cDrive 20.11.2003 20:13

Cytat:

Napisany przez nimal
...celku 500 i 128 ramu (luna off i ponoc smiga jak glupi :) ), napewno nizsze niz xp

Ja na kompie z troche lepszym prockiem mam XPpro wgranego i o dziwo nic nie musiałem dostosowywać żeby mieć lepszą wydajke albo co. Tak jak wgrałem tak jade na nim bez żadnych optymalizatorów i powiem że chodzi mi o dziwo lepiej niż 98se.

-Sid-The-Rat=> 20.11.2003 20:15

a ma ktos link do zwyklego punku pobierania?

bo ja jakos p2p nie chce nawet instalowac - a niestety plyty sie juz lekkomyslnie pozbylem i nie mam jak jej skolowac...

Kasprzak 20.11.2003 20:22

ale chodzi tobie o triala czy full
trial jest na stronie ms
http://www.microsoft.com/windowsserv...l/evalkit.mspx

nimal 20.11.2003 20:27

Cytat:

Napisany przez Patrix
taki z tego workstation jak z koziej d*** traba
norton i tak nie chodzi

symantec sie zabezpieczyl :D nie pozwala instalowac softu domowego na serwkach - dlatego tak to wyglada
antivir - jest spec wersja dla winserwer - i lata o wiele lepiej niz zwykly NAV, polecam
firewall - ten akurat chodzi ;) czekam ne corporate dla 2003 (narazie jest tylko dla nt4 i 2000)
NSW - nie chodzi, da sie tylko narzedzia z plyty odpalic :(

-Sid-The-Rat=> 20.11.2003 20:31

triala - chcialbym uniknac wypelniania tych meczacych formularzy - wiecie lenistwo...

ps. po co mi full skoro trial umie tyle samo? a skoro juz mam cos legalnie - to nie chce tego kalac...

Y@nkee_PL 20.11.2003 21:04

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a ma ktos link do zwyklego punku pobierania?

bo ja jakos p2p nie chce nawet instalowac - a niestety plyty sie juz lekkomyslnie pozbylem i nie mam jak jej skolowac...

niech ktorys z szanownych kolegow przesle ci poczta jak juz sciagnie ;)
wkoncu jestesmy tutaj aby sobie pomagac :)

Kasprzak 20.11.2003 22:16

jak chcesz sid to moge wyslac poczta.
Contact PW

-Sid-The-Rat=> 20.11.2003 22:21

dzieki za checi - postanowilem ze nabede numer pcwk z zalaczona plytka - ostatnio mam legalistyczne ciagoty

jeszcze raz dzieki za propozycje :)

frog 21.11.2003 00:56

Za namowa ziomala NIMALA ;) jade na win2k3 zmienionym na Workstation i jak narazie jestem zadowolony :D Wszysto co i trzeba smiga :D

CIAPEK 21.11.2003 10:08

Ilość załączników: 1
ja mam już wszystko co potrzeba aby zainstalować winde 2003, samą winde dostałem na płytce bezpośrednio od Nimala :zeby: za to wielkie dzieki.

Co do wymagań sprzętowych...
na stronce microsoft podaje minimalne wymagania takie:
minimum CPU Speed: 133 MHz :)
Minimum RAM: 128 MB (co prawda nie podaja czy DDR czy zwykle, ale domyslam sie ze zwykle) :)

Ja mam Celerona 566, 192 Ram, jechalem na XP przez jakis czas na 64 Ramach :)...dało się wyżyć. Win 2k3 ma nawet dzialac szybciej niz 98, ktory w miare czasu obciazania go softem zamula strasznie. Wiec w sumie nie mam zadnych obaw o to jak bedzie mi ciagnal ten windows.

FUCK! a to dlatego, ze widze ze Norton zwykly nie dziala!! Ciekawe co jeszcze, albo co jeszcze specjalnie jest pod 2003.
Ma ktos moze namiar na NAV pod 2k3? Na całym pakiecie mi nie zależy bo i tak te narzędziowe programy g**** warte wg. mnie.

Dołączam skrocaona instrukcje przerobienia na WorkStation by FROG ;), jest ona na podstawie ze stronki z winxp.com.pl, ale bez owijania w bawełne :)
Pozdro

nimal 21.11.2003 10:18

antivirus pod Win2k3 produkcji symanteca nazywa sie:
Symantec Antivirus Corporate Edition
najnowsza wersja 8.1
do tanich nie nalezy :D ale naprawde godny polecenia- NAV przy nim to zabawka

-Sid-The-Rat=> 21.11.2003 10:26

ciapek - zamiast NAVa ktory jest czolgiem zainstaluje sobie jedna z szeregu formul 1 - np AVG - tani (darmowy), szybki i skuteczny - pare razy sprawdzal mi kompa kiedy gralem w q3 - zorientowalem sie po skonczeniu ze on w tym czasie przeskanowal 80gb danych
NAV by mi to wszsytko zatkal na amen...

nimal 21.11.2003 10:52

Sid - AVG powoduje czasem falszywe alarmy (jest w tym gorszy od MSKa :D )
NAV to faktycznie kobyla
Symantec Corporate Edition czasem mi lata w tle podczas wypalania i przy ogladaniu filmu i jesli nie spojrze na pulpit, to nawet sie o tym nie dowiem

-Sid-The-Rat=> 21.11.2003 11:01

nie mialem fake alarmu przez pol roku... zaryzykuje i bede uzywal go dalej - jednak mam ostatnio wstret do cukru...:)

CIAPEK 21.11.2003 11:04

Cytat:

ciapek - zamiast NAVa ktory jest czolgiem zainstaluje sobie jedna z szeregu formul 1 - np AVG - tani (darmowy), szybki i skuteczny - pare razy sprawdzal mi kompa kiedy gralem w q3 - zorientowalem sie po skonczeniu ze on w tym czasie przeskanowal 80gb danych
NAV by mi to wszsytko zatkal na amen...

Sid! Raczej tak zrobie! Ponad 500 MB nie usmiecha mi sie sciagac (tyle ma Symantec Antivirus Corporate Edition), a ponoc na dysku tylko kilkanascie mega. Przy moim łączu to chyba z weekend ściągania :).
Wirusy to u mnie rzadkosc i nie potrzebny mi tak profesjonalny program.
Ważne tylko żeby sam ściągał baze wirusów i mial auto-protekcje czyli ciagle aktywny w czasie dzialania.
Sid? Zapodasz jakies namiary na tego antyvira? Działa pod 2K3? :)
Nie mowie ze symantecowi mowie dziekuje, ale na razie chyba tak.

Fantomas 21.11.2003 11:33

Ciapek, namiar jest tu: www.grisoft.com lub jak kto woli www.grisoft.cz
Wybieraj Free Edition
jakbyś miał kłopot, to daj znać całość ma niecałe 6MB - więc można pokroić i przesłać na mail
Miłego dnia

mallow 21.11.2003 14:58

ja mam do was takie 3 pytanka

1.) czy podczas instalacji zada jak zwykle kluczyka ?
2.) ktos mi podrzuci takiego fajnego keya ?
3.) Skad sciagnac ta latke z opisu froga `RPC WindowsServer2003-KB824146-x86-PLK.exe`

raptor123 21.11.2003 15:21

1. Żąda kluczyka
2. nie mam żadnego :(
3. http://download.microsoft.com/downlo...46-x86-PLK.exe

nimal 21.11.2003 17:11

a zalozyles sobie tam konto?
:D

nimal 21.11.2003 17:16

Cytat:

Napisany przez mallow
ja mam do was takie 3 pytanka

1.) czy podczas instalacji zada jak zwykle kluczyka ?
2.) ktos mi podrzuci takiego fajnego keya ?
3.) Skad sciagnac ta latke z opisu froga `RPC WindowsServer2003-KB824146-x86-PLK.exe`

1.tak
2.do jakiej wersji (mojego maila znasz)
3.ze strony MS - dzial download, podajesz system, slowo kluczowe RPC, jak znajdzie zaznaczasz jezyk i sciagasz :)

elephant 21.11.2003 19:17

Witam :)
Nie chce zakladac nowego topicu wiec pytam tu - co ze sterownikami do WIN2003 - mialem zainstalowana wersje anglojezyczna i nie dalo sie zainstalowac sterow do ATI (zainstalowaly sie niby, ale nie funcjonowaly poprawie), ani do SBLive 5.1 ?? Co z tym zrobic ??

nimal 21.11.2003 20:01

dziwne - powinny pasowac te same co do xp bo to samo jadro - mi wszystko pasowalo
dziwna sprawa???

andrzejj9 21.11.2003 22:41

Cytat:

dzieki za checi - postanowilem ze nabede numer pcwk z zalaczona plytka - ostatnio mam legalistyczne ciagoty

jeszcze raz dzieki za propozycje :)

Sam chyba sobie go kupie, chociaz troche szkoda wydac mi 18 - 23 zlote, kiedy ostatnio kompletnie nie mam ochoty czytac komputerowych gazet. No ale chyba sie wykosztuje. Nie wiem tylko, co jest dodatkowo na wersji DVD (oprocz jakis tam filmow i zapewne dodatkowych programow). W czasie bardzo pobieznego przejrzenia rzucilo mi sie w oczy, ze jest tam chyba dodatkowa plyta bootowalna z tym Windowsem. Wie ktos cos moze o tym?

frog 21.11.2003 22:52

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez elephant
Witam :)
Nie chce zakladac nowego topicu wiec pytam tu - co ze sterownikami do WIN2003 - mialem zainstalowana wersje anglojezyczna i nie dalo sie zainstalowac sterow do ATI (zainstalowaly sie niby, ale nie funcjonowaly poprawie), ani do SBLive 5.1 ?? Co z tym zrobic ??

Zrobiles wszystkie ustawienia dotyczace Directx i dzwieku, bo trza tam kilka rzeczy powlaczac co by wszystko fajnie chodzilo. W moim skromnym tutorialku ;D bazujacym na winxp.com.pl pisze jakie to ustawienia. Jeszcze raz zapodam ;)

CIAPEK 22.11.2003 06:53

Cytat:

Napisany przez Fantomas
Ciapek, namiar jest tu: www.grisoft.com lub jak kto woli www.grisoft.cz
Wybieraj Free Edition
jakbyś miał kłopot, to daj znać całość ma niecałe 6MB - więc można pokroić i przesłać na mail
Miłego dnia

Dzięki Fantomas! Znalazłem tego AVG Free Edidtion, a dokładniej avg6543fu_free.exe :)
Zarejestrowałem się, teraz zasysam :)

Macie chłopaki jakieś spostrzeżenie, uwagi co do korzystania z tego antyvira?
Pytałem o "automatic update", pobiera sam baze? Czy trzeba jakoś ze stronki ściągnąć? Ten program to dla mnie nowość, ale ważne, że będzie działał pod 2003 :)

-Sid-The-Rat=> 22.11.2003 10:28

jak juz ci sie zainstaluje to masz w trayu ikonke - klikasz
tam chyba 3 zakladka od lewej to bedzie update - mozesz ustawic zeby sie odswiezal codziennie o konkretnej godiznie, albo recznie kliknac 'update now' - dziala to bez problemow

Y@nkee_PL 24.11.2003 20:47

a moze mi ktos pomoc w znalezieniu klucza, ale tego zwyklego na TRIAL, zeby to chodzilo faktycznie te 180 dni
i jak to jest jeszcze z ta aktywacja ???

LECHWOS 24.11.2003 21:01

kupilem komp swiat zaciagnalem klucz z microsoftu . zainstalowalem ok
ale nie moge sie zalogowac domaga sie nazwy uzytkowmika i hasla co jest .

nimal 24.11.2003 21:55

a co wpisales w czasie instalacji? musiales stworzyc konto admina i podac haslo

marynarz 24.11.2003 22:13

Jezeli ktos posiada odpowiednie informacje o slodziku do wersji Enterprise PL to ja bardzo prosze msg na priv :)

LECHWOS 26.11.2003 10:58

po pewnych modyfikacjach windows serwer stal sie pelnowartosciowym systeme
łaściwości systemu operacyjnego
Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows Server 2003 Professional
Nazwa kodowa systemu operacyjnego Whistler Server
Język systemu operacyjnego Polski
Typ jądra systemu operacyjnego Uniprocessor Free
Wersja systemu operacyjnego 5.2.3790 (Win2003 Retail)
Dodatek service pack systemu operacyjnego Brak
Data Instalacji 2003-11-24
Katalog główny systemu operacyjnego D:\WINDOWS

Licencja
Zarejestrowany użytkownik xxxx
Zarejestrowana organizacja
Liczba licencji (na procesory) 4
ID produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Klucz produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bieżąca sesja
Nazwa komputera xxxx-21UPWIXPT2
Nazwa użytkownika Administrator
Domena logowania xxxxxx21UPWIXPT2
Czas pracy 2473 sekund (0 dni, 0 godzin, 41 minut, 13 sekund)

Wersje komponentów
Common Controls 6.00
Internet Explorer 6.0.3790.0 (IE 6.0 - Windows Server 2003)
Outlook Express 6.00.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048)
Windows Media Player 9.00.00.2991
Internet Information Services Brak
Novell Client Brak
DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b)
OpenGL 5.2.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048)
ASPI 4.71 (0001)

Sterowniki baz danych
MDAC 2.80.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048)
ODBC 3.525.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048)
MySQL Connector/ODBC Brak
Oracle Client Brak
PsqlODBC Brak
Sybase ASE ODBC Brak
Borland Database Engine Brak
i bez problemu instaluje sie nsw i nie tylk
menu wylaczania wyglada tak samo jak w dwa tysiace

Y@nkee_PL 30.11.2003 20:27

jest ktos cierpi na zamrozone gifki w IE i w GG to podaje instrukcje

Narzedzia > Opcje internetowe > zakl. Zaawansowane > w Multimedia zaznaczamy pozycje (3) Odtwarzaj... ;)

Pozdro. :)

Ormianin 30.11.2003 21:07

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
jest ktos cierpi na zamrozone gifki w IE i w GG to podaje instrukcje

Narzedzia > Opcje internetowe > zakl. Zaawansowane > w Multimedia zaznaczamy pozycje (3) Odtwarzaj... ;)

Pozdro. :)

ciekawy jestem czy jest sens wymieniac win 2000 na win2k3?
ktos mi wylozy maly elaborat ? :)

Y@nkee_PL 30.11.2003 21:19

sens jest
a przynajmniej taki ze mozesz potestowac go za darmo przez 180dni ;)
po zmianie niektorych opcji staje sie pelnowartosciowa stacja robocza i szczerze mowiac (piszac) nie ma na co narzekac
pozbawiono go Luny (ale mozna ja uaktywnic) co przeklada sie na szybsze dzialanie, laduje sie szybciej niz XP, jednym slowem smiga :)

Kasprzak 30.11.2003 21:20

Podoba mi sie stabilnosc i szybkosc tego systemu.
Ja z moim sprzetem nie mialem problemu ze stabilnoscia na wszystkich oprocz czasami win98 (xp jeszcze nie widzialem na moim blue screena).Win2k sprawowal sie tak samo jak win2k3.
win2k3 ma duuuzo wiecej i uaktualnione opcje serverowe.Napewno jest bezpieczniejszy.Ma wieksze wymogi bezpieczenstwa(na starcie juz masz wylaczona [w celach bezp.] karte dzwiekowa)
Ja zainstalowalem go w celach edukacyjnych.Zawsze tak robilem jak nowy system sie pokazywal.
Ale z gierkami mialem klopocik maly. Na win2k po zainstalowaniu sp`acków gierki smigaly i na laptopie smigaja. Wiec nie ma problemu.
Zainstaluj i zobacz, ale najlepiej na poczatku na innym dysku tak zebys potem nie narzekal ze bedziesz musial od nowa sys instalowac.
Looknij na www.winxp.com.pl tam jest optymalizacja win2k3 pod stacje roboczą.
Chyba na swieta jeszcze raz go zainstaluje i sie przyloze do konfiga tego sysa
pozdro

CIAPEK 30.11.2003 21:32

a ja sie przymierzam do instalacji i nie moge sie zabrac za to...chyba poczekam do świąt kiedy bede mial nowy dysk bo i tak trzeba bedzie na nim sadzic nowy system bo to on bedzie głównym :)

prometeusz 02.12.2003 09:52

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a moze mi ktos pomoc w znalezieniu klucza, ale tego zwyklego na TRIAL, zeby to chodzilo faktycznie te 180 dni
i jak to jest jeszcze z ta aktywacja ???

Y@nkee_PL czy w koncu znalazles to czego szukales - poszukuje tego samego.
Jak wiesz gdzie to nakieruj mnie troche.

Nimal dzieki za pomoc

prometeusz

nimal 02.12.2003 10:05

klucz na zwyklego triala dostaniesz od MS - przechodzisz procedure ta sama co do wersji angielskiej triala i dostajesz kluczyk, licencje i link do sciagniecia (czego oczywiscie nie robisz)
potem musisz aktywowac system - ponoc bezproblemowo przez net, albo wrzucasz suksa i sam sie aktywuje - tyle ze nie na 180 dni, ale na wiecznosc, wiec po pol roku bedziesz sam musial pamietac zeby go usunac ;p

prometeusz 02.12.2003 10:49

Tak wiem doskonale o tym wszystkim jednak tego nie robie z premedytacja, bo jak zobaczylem ile danych, co smieszniejsze nie na moj temat, lecz firmy mam im poslac to zrezygnowalem.
A dane pzreciez musza byc prawdziwe - na to sobie nie moge pozwolic - to bylo bu naruszenie przezemnie regulaminu firmy.
Nie wypelnie przeciez ze pracuje w firmie kogucik w ktorej sa 2komputery a nie ....

prometeusz

cana 02.12.2003 11:43

jakie dane? prawidziwe? :)
luzik, piszesz co chesz i zaklikujesz co chcesz i tyle :)
a markieting niech się martwi niemiarodajnością danych / jak by chcieli mniej to może i bym podał ale nie tyle co oni chcieli/
ich hate markieting i wiatr na gołą klatę :)
liczy się tylko ten magiczny ciag znaczków :)
i oczywiście mozliwośc potestowania pół roku poprawionego xp

pozdro

prometeusz 04.12.2003 15:15

przesiadka juz prawie zrobiona.
Na razie asekuracyjnie jeszcze na 2000-czce, lecz z tego co widze to tym razem chyba zdradze ja dla 2003.
Chodzi szybcjei niz poprzedniczki i zamyka sie niczego sobie.

pozdrawiam
prometeusz

prometeusz 05.12.2003 09:45

Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

Weron 05.12.2003 12:09

Cytat:

Napisany przez prometeusz
Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

A moze o to chodzi:
http://www.windows2003.pl/articles_det.aspx?id=35

prometeusz 05.12.2003 12:42

Nie to tylko klasyczne udostepnianie plikow, lecz przy szukaniu uslugi serwera DFS - z twojego linka natrafilem na FTP-a u siebie, jest glebiej schowany w "serwer aplikacji" i dopiero tam tradycyjnie w "IIS"

prometeusz

prometeusz 11.12.2003 14:25

Tylko nie mowcie niemożliwe.
Po zainstalowanie pod 2003 clona i w dodatku jeszcze przed jego poslodzeniem.
Wyskoczyla mi nagle plansza o rejstracji windy.
I teraz mam ja za karzdym razem, nowe uruchomienie aktewatora na nowo nie jest mozliwe - tzn przyjmije ze niby wszystko jest ok a i tak dalej przypomina o rejestracji.
Co ciekawsze clon w momencie wypalenia plytki daje w tle komende zamykania systemy i zamiast nagrywac zamyka system.
Co o tym sadziecie...

prometeusz

nimal 11.12.2003 14:32

masz przedostatniego clone - sciagnij nowszego, albo tego co masz poslodz odpowiednim slodzikiem - nie kazdy dziala (najnowszeg nieslodzonego nie testowalem - po poslodzeniu slodzikiem z miejsc wiadomych smiga)
co do rejestracji, to dziwne ze akurat clone to wywolala, moze zbieg okolicznosci - 7 dni do konca? :) potrzebujesz slodzik w ktorym bedzie reset.exe - w trybie awaryjnym ospalasz i po krzyku
tylko nie zapomnij wtedy po pol roku odinstalowac windy bo wtedy sama sie o to moze nie upomniec, a testowac wolna ja tylko pol roku ;)

prometeusz 12.12.2003 12:01

miales racje dale 4.3.16 i jest dobrze.
co do windu to sprobowalem jeszcze raz z trybem awaryjnym i tym razem przeszlo.

prometeusz

cybermat16 12.12.2003 15:52

Nie prawda wcale nie potrzeba mu rodzynka reset... Wystarczy że użyje odpowiedniego rodzynka i wszystko będzie git. Ja jak używałem nieodpowiedniego rodzynka do clone cd to wtrakcie nagrywania resetował mi kompa, a po wyprubowaniu kilku rodzynków znalazłem takiego który dziła, i nic się samo nie resetuje, ponadto ten rodzynek który ja posiadam dziła także z najnowszą wersją clone cd

prometeusz 12.12.2003 16:02

TAk , ale ten z resetem jest do windy a nie clona.
Nie doczytales dokladnie.

prometeusz

cybermat16 12.12.2003 16:14

No pewnie tak, ale do Windy tez jest odpowiedni rodzynek który usuwa dyfinitywnie aktywację, nie cza powtarzać rodzynkowania.
Ale jak zechce się miec ponownie aktywację to aby ją mieć trzeba zainstalowac system na nowo.
Jak by ktoś takiego rodzynka chciał to znajdzie go tutaj, oczywiście jest on tylko w celach edukacyjnych

prometeusz 12.12.2003 16:25

ja już pobrałem
Dziwne mała rzecz a cieszy

cybermat16 12.12.2003 16:46

Tak mało zajmuje a sprawia tyle radości

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24.