![]() |
Windows server 2003 PL do pobrania
Oczywiście legalna wersja trial 180 dni. http://windows2003.pl/news.aspx?cat=M&id=384
Co ciekawe pobieranie tylko przez p2p (bit torrent). |
btw. czy ktos wie, ile miejsca na dysku zajmuje win2k3 ?
I ile tzreba miec pamieci i jaki procesor minimalnie, zeby dobrze chodzil? |
miejsca zajmuje tyle co xp
wymagania ma smieszne - znajomy walczy z nim na celku 500 i 128 ramu (luna off i ponoc smiga jak glupi :) ), napewno nizsze niz xp |
No, no. Polski Microsoft się postarał wypuścił triala po polsku.
Pozdro;) |
Wymagania -> http://www.microsoft.com/windowsserv...s/default.mspx
ale slyszalem ze chodzi super juz na p3 550. Czyli u mnie bedzie ok ja pobieram z osloskopa (win+slodzik) |
Hm.. mialem tego wina 2003 pl przed okolo miesiacem.. ofkorz FULL'a juz ;), ale nie spodobal mi sie i po trzech dniach wylecial z mojego dysku... i zostaje przy koffanym XP :D
pozdro ;) |
w nowym PCWK jest wersja 180 dniowa (server standard) - sopbie kupie :D
jedyny minus, ze nie jest to wersja workstation... A tu macie wymagania: WinXP http://www.microsoft.com/windowsxp/p...on/sysreqs.asp Win2003 http://www.microsoft.com/windowsserv...s/default.mspx |
a tu opis przerobki na workstation:
www.winxp.com.pl w dziale artykuly warto tez poczytac o uslugach w winach 2000/XP/2003 - wlasciwie to uniwersalne wskazowki ;) |
Cytat:
PShmmm ... moze ktos dac namiar na PW ze slodzikiem |
mallow juz cos do Ciebie leci... ;p
|
Cytat:
http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=1994 |
o!
to wczoraj zassalem! Nagralem juz plytke, ale instalka dopiero jutro! |
Cytat:
norton i tak nie chodzi ;) |
Cytat:
|
a ma ktos link do zwyklego punku pobierania?
bo ja jakos p2p nie chce nawet instalowac - a niestety plyty sie juz lekkomyslnie pozbylem i nie mam jak jej skolowac... |
ale chodzi tobie o triala czy full
trial jest na stronie ms http://www.microsoft.com/windowsserv...l/evalkit.mspx |
Cytat:
antivir - jest spec wersja dla winserwer - i lata o wiele lepiej niz zwykly NAV, polecam firewall - ten akurat chodzi ;) czekam ne corporate dla 2003 (narazie jest tylko dla nt4 i 2000) NSW - nie chodzi, da sie tylko narzedzia z plyty odpalic :( |
triala - chcialbym uniknac wypelniania tych meczacych formularzy - wiecie lenistwo...
ps. po co mi full skoro trial umie tyle samo? a skoro juz mam cos legalnie - to nie chce tego kalac... |
Cytat:
wkoncu jestesmy tutaj aby sobie pomagac :) |
jak chcesz sid to moge wyslac poczta.
Contact PW |
dzieki za checi - postanowilem ze nabede numer pcwk z zalaczona plytka - ostatnio mam legalistyczne ciagoty
jeszcze raz dzieki za propozycje :) |
Za namowa ziomala NIMALA ;) jade na win2k3 zmienionym na Workstation i jak narazie jestem zadowolony :D Wszysto co i trzeba smiga :D
|
Ilość załączników: 1
ja mam już wszystko co potrzeba aby zainstalować winde 2003, samą winde dostałem na płytce bezpośrednio od Nimala :zeby: za to wielkie dzieki.
Co do wymagań sprzętowych... na stronce microsoft podaje minimalne wymagania takie: minimum CPU Speed: 133 MHz :) Minimum RAM: 128 MB (co prawda nie podaja czy DDR czy zwykle, ale domyslam sie ze zwykle) :) Ja mam Celerona 566, 192 Ram, jechalem na XP przez jakis czas na 64 Ramach :)...dało się wyżyć. Win 2k3 ma nawet dzialac szybciej niz 98, ktory w miare czasu obciazania go softem zamula strasznie. Wiec w sumie nie mam zadnych obaw o to jak bedzie mi ciagnal ten windows. FUCK! a to dlatego, ze widze ze Norton zwykly nie dziala!! Ciekawe co jeszcze, albo co jeszcze specjalnie jest pod 2003. Ma ktos moze namiar na NAV pod 2k3? Na całym pakiecie mi nie zależy bo i tak te narzędziowe programy g**** warte wg. mnie. Dołączam skrocaona instrukcje przerobienia na WorkStation by FROG ;), jest ona na podstawie ze stronki z winxp.com.pl, ale bez owijania w bawełne :) Pozdro |
antivirus pod Win2k3 produkcji symanteca nazywa sie:
Symantec Antivirus Corporate Edition najnowsza wersja 8.1 do tanich nie nalezy :D ale naprawde godny polecenia- NAV przy nim to zabawka |
ciapek - zamiast NAVa ktory jest czolgiem zainstaluje sobie jedna z szeregu formul 1 - np AVG - tani (darmowy), szybki i skuteczny - pare razy sprawdzal mi kompa kiedy gralem w q3 - zorientowalem sie po skonczeniu ze on w tym czasie przeskanowal 80gb danych
NAV by mi to wszsytko zatkal na amen... |
Sid - AVG powoduje czasem falszywe alarmy (jest w tym gorszy od MSKa :D )
NAV to faktycznie kobyla Symantec Corporate Edition czasem mi lata w tle podczas wypalania i przy ogladaniu filmu i jesli nie spojrze na pulpit, to nawet sie o tym nie dowiem |
nie mialem fake alarmu przez pol roku... zaryzykuje i bede uzywal go dalej - jednak mam ostatnio wstret do cukru...:)
|
Cytat:
Wirusy to u mnie rzadkosc i nie potrzebny mi tak profesjonalny program. Ważne tylko żeby sam ściągał baze wirusów i mial auto-protekcje czyli ciagle aktywny w czasie dzialania. Sid? Zapodasz jakies namiary na tego antyvira? Działa pod 2K3? :) Nie mowie ze symantecowi mowie dziekuje, ale na razie chyba tak. |
Ciapek, namiar jest tu: www.grisoft.com lub jak kto woli www.grisoft.cz
Wybieraj Free Edition jakbyś miał kłopot, to daj znać całość ma niecałe 6MB - więc można pokroić i przesłać na mail Miłego dnia |
ja mam do was takie 3 pytanka
1.) czy podczas instalacji zada jak zwykle kluczyka ? 2.) ktos mi podrzuci takiego fajnego keya ? 3.) Skad sciagnac ta latke z opisu froga `RPC WindowsServer2003-KB824146-x86-PLK.exe` |
|
a zalozyles sobie tam konto?
:D |
Cytat:
2.do jakiej wersji (mojego maila znasz) 3.ze strony MS - dzial download, podajesz system, slowo kluczowe RPC, jak znajdzie zaznaczasz jezyk i sciagasz :) |
Witam :)
Nie chce zakladac nowego topicu wiec pytam tu - co ze sterownikami do WIN2003 - mialem zainstalowana wersje anglojezyczna i nie dalo sie zainstalowac sterow do ATI (zainstalowaly sie niby, ale nie funcjonowaly poprawie), ani do SBLive 5.1 ?? Co z tym zrobic ?? |
dziwne - powinny pasowac te same co do xp bo to samo jadro - mi wszystko pasowalo
dziwna sprawa??? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Zarejestrowałem się, teraz zasysam :) Macie chłopaki jakieś spostrzeżenie, uwagi co do korzystania z tego antyvira? Pytałem o "automatic update", pobiera sam baze? Czy trzeba jakoś ze stronki ściągnąć? Ten program to dla mnie nowość, ale ważne, że będzie działał pod 2003 :) |
jak juz ci sie zainstaluje to masz w trayu ikonke - klikasz
tam chyba 3 zakladka od lewej to bedzie update - mozesz ustawic zeby sie odswiezal codziennie o konkretnej godiznie, albo recznie kliknac 'update now' - dziala to bez problemow |
a moze mi ktos pomoc w znalezieniu klucza, ale tego zwyklego na TRIAL, zeby to chodzilo faktycznie te 180 dni
i jak to jest jeszcze z ta aktywacja ??? |
kupilem komp swiat zaciagnalem klucz z microsoftu . zainstalowalem ok
ale nie moge sie zalogowac domaga sie nazwy uzytkowmika i hasla co jest . |
a co wpisales w czasie instalacji? musiales stworzyc konto admina i podac haslo
|
Jezeli ktos posiada odpowiednie informacje o slodziku do wersji Enterprise PL to ja bardzo prosze msg na priv :)
|
po pewnych modyfikacjach windows serwer stal sie pelnowartosciowym systeme
łaściwości systemu operacyjnego Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows Server 2003 Professional Nazwa kodowa systemu operacyjnego Whistler Server Język systemu operacyjnego Polski Typ jądra systemu operacyjnego Uniprocessor Free Wersja systemu operacyjnego 5.2.3790 (Win2003 Retail) Dodatek service pack systemu operacyjnego Brak Data Instalacji 2003-11-24 Katalog główny systemu operacyjnego D:\WINDOWS Licencja Zarejestrowany użytkownik xxxx Zarejestrowana organizacja Liczba licencji (na procesory) 4 ID produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klucz produktu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bieżąca sesja Nazwa komputera xxxx-21UPWIXPT2 Nazwa użytkownika Administrator Domena logowania xxxxxx21UPWIXPT2 Czas pracy 2473 sekund (0 dni, 0 godzin, 41 minut, 13 sekund) Wersje komponentów Common Controls 6.00 Internet Explorer 6.0.3790.0 (IE 6.0 - Windows Server 2003) Outlook Express 6.00.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048) Windows Media Player 9.00.00.2991 Internet Information Services Brak Novell Client Brak DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b) OpenGL 5.2.3790.0 (srv03_rtm.030324-2048) ASPI 4.71 (0001) Sterowniki baz danych MDAC 2.80.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048) ODBC 3.525.1022.0 (srv03_rtm.030324-2048) MySQL Connector/ODBC Brak Oracle Client Brak PsqlODBC Brak Sybase ASE ODBC Brak Borland Database Engine Brak i bez problemu instaluje sie nsw i nie tylk menu wylaczania wyglada tak samo jak w dwa tysiace |
jest ktos cierpi na zamrozone gifki w IE i w GG to podaje instrukcje
Narzedzia > Opcje internetowe > zakl. Zaawansowane > w Multimedia zaznaczamy pozycje (3) Odtwarzaj... ;) Pozdro. :) |
Cytat:
ktos mi wylozy maly elaborat ? :) |
sens jest
a przynajmniej taki ze mozesz potestowac go za darmo przez 180dni ;) po zmianie niektorych opcji staje sie pelnowartosciowa stacja robocza i szczerze mowiac (piszac) nie ma na co narzekac pozbawiono go Luny (ale mozna ja uaktywnic) co przeklada sie na szybsze dzialanie, laduje sie szybciej niz XP, jednym slowem smiga :) |
Podoba mi sie stabilnosc i szybkosc tego systemu.
Ja z moim sprzetem nie mialem problemu ze stabilnoscia na wszystkich oprocz czasami win98 (xp jeszcze nie widzialem na moim blue screena).Win2k sprawowal sie tak samo jak win2k3. win2k3 ma duuuzo wiecej i uaktualnione opcje serverowe.Napewno jest bezpieczniejszy.Ma wieksze wymogi bezpieczenstwa(na starcie juz masz wylaczona [w celach bezp.] karte dzwiekowa) Ja zainstalowalem go w celach edukacyjnych.Zawsze tak robilem jak nowy system sie pokazywal. Ale z gierkami mialem klopocik maly. Na win2k po zainstalowaniu sp`acków gierki smigaly i na laptopie smigaja. Wiec nie ma problemu. Zainstaluj i zobacz, ale najlepiej na poczatku na innym dysku tak zebys potem nie narzekal ze bedziesz musial od nowa sys instalowac. Looknij na www.winxp.com.pl tam jest optymalizacja win2k3 pod stacje roboczą. Chyba na swieta jeszcze raz go zainstaluje i sie przyloze do konfiga tego sysa pozdro |
a ja sie przymierzam do instalacji i nie moge sie zabrac za to...chyba poczekam do świąt kiedy bede mial nowy dysk bo i tak trzeba bedzie na nim sadzic nowy system bo to on bedzie głównym :)
|
Cytat:
Jak wiesz gdzie to nakieruj mnie troche. Nimal dzieki za pomoc prometeusz |
klucz na zwyklego triala dostaniesz od MS - przechodzisz procedure ta sama co do wersji angielskiej triala i dostajesz kluczyk, licencje i link do sciagniecia (czego oczywiscie nie robisz)
potem musisz aktywowac system - ponoc bezproblemowo przez net, albo wrzucasz suksa i sam sie aktywuje - tyle ze nie na 180 dni, ale na wiecznosc, wiec po pol roku bedziesz sam musial pamietac zeby go usunac ;p |
Tak wiem doskonale o tym wszystkim jednak tego nie robie z premedytacja, bo jak zobaczylem ile danych, co smieszniejsze nie na moj temat, lecz firmy mam im poslac to zrezygnowalem.
A dane pzreciez musza byc prawdziwe - na to sobie nie moge pozwolic - to bylo bu naruszenie przezemnie regulaminu firmy. Nie wypelnie przeciez ze pracuje w firmie kogucik w ktorej sa 2komputery a nie .... prometeusz |
jakie dane? prawidziwe? :)
luzik, piszesz co chesz i zaklikujesz co chcesz i tyle :) a markieting niech się martwi niemiarodajnością danych / jak by chcieli mniej to może i bym podał ale nie tyle co oni chcieli/ ich hate markieting i wiatr na gołą klatę :) liczy się tylko ten magiczny ciag znaczków :) i oczywiście mozliwośc potestowania pół roku poprawionego xp pozdro |
przesiadka juz prawie zrobiona.
Na razie asekuracyjnie jeszcze na 2000-czce, lecz z tego co widze to tym razem chyba zdradze ja dla 2003. Chodzi szybcjei niz poprzedniczki i zamyka sie niczego sobie. pozdrawiam prometeusz |
Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP. No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie. To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze. Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego Czy ktos to juz znalazl i uruchomil prometeusz |
Cytat:
http://www.windows2003.pl/articles_det.aspx?id=35 |
Nie to tylko klasyczne udostepnianie plikow, lecz przy szukaniu uslugi serwera DFS - z twojego linka natrafilem na FTP-a u siebie, jest glebiej schowany w "serwer aplikacji" i dopiero tam tradycyjnie w "IIS"
prometeusz |
Tylko nie mowcie niemożliwe.
Po zainstalowanie pod 2003 clona i w dodatku jeszcze przed jego poslodzeniem. Wyskoczyla mi nagle plansza o rejstracji windy. I teraz mam ja za karzdym razem, nowe uruchomienie aktewatora na nowo nie jest mozliwe - tzn przyjmije ze niby wszystko jest ok a i tak dalej przypomina o rejestracji. Co ciekawsze clon w momencie wypalenia plytki daje w tle komende zamykania systemy i zamiast nagrywac zamyka system. Co o tym sadziecie... prometeusz |
masz przedostatniego clone - sciagnij nowszego, albo tego co masz poslodz odpowiednim slodzikiem - nie kazdy dziala (najnowszeg nieslodzonego nie testowalem - po poslodzeniu slodzikiem z miejsc wiadomych smiga)
co do rejestracji, to dziwne ze akurat clone to wywolala, moze zbieg okolicznosci - 7 dni do konca? :) potrzebujesz slodzik w ktorym bedzie reset.exe - w trybie awaryjnym ospalasz i po krzyku tylko nie zapomnij wtedy po pol roku odinstalowac windy bo wtedy sama sie o to moze nie upomniec, a testowac wolna ja tylko pol roku ;) |
miales racje dale 4.3.16 i jest dobrze.
co do windu to sprobowalem jeszcze raz z trybem awaryjnym i tym razem przeszlo. prometeusz |
Nie prawda wcale nie potrzeba mu rodzynka reset... Wystarczy że użyje odpowiedniego rodzynka i wszystko będzie git. Ja jak używałem nieodpowiedniego rodzynka do clone cd to wtrakcie nagrywania resetował mi kompa, a po wyprubowaniu kilku rodzynków znalazłem takiego który dziła, i nic się samo nie resetuje, ponadto ten rodzynek który ja posiadam dziła także z najnowszą wersją clone cd
|
TAk , ale ten z resetem jest do windy a nie clona.
Nie doczytales dokladnie. prometeusz |
No pewnie tak, ale do Windy tez jest odpowiedni rodzynek który usuwa dyfinitywnie aktywację, nie cza powtarzać rodzynkowania.
Ale jak zechce się miec ponownie aktywację to aby ją mieć trzeba zainstalowac system na nowo. Jak by ktoś takiego rodzynka chciał to znajdzie go tutaj, oczywiście jest on tylko w celach edukacyjnych |
ja już pobrałem
Dziwne mała rzecz a cieszy |
Tak mało zajmuje a sprawia tyle radości
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24. |