Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Federalni w Radzionkowie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/federalni-radzionkowie-28181/)

Dziadek 28.11.2003 15:06

Federalni w Radzionkowie

Podobno akcja w Radzinkowie, Cidernet (300 kompów), dzielnica Rojca (ok.200) Tworóg, Lasowice ............ albo ploty bo info świeże, albo prawda a wtedy kilkast ludzi pożegna się z dorobkiem życia......... Powtarzam: nie na 100% ale zbieram informacje.

Pawel_k 28.11.2003 15:13

nie no znowu "niewiadomo gdzie niewiadomo jak...." :blee:

Ormianin 28.11.2003 15:25

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

Ktos na tym zarobi! Ktos ma niezly interes z tego calego bajzlu z piratami... "ktos" spowodowal ze zaczalem sie interesowac bardzo linuxem:)

frog 28.11.2003 15:32

To wszystko ploty o tych wjazdach na chate !!! Dzisiaj czytalem na jednym forum czy gdzies (wlasnie nie pamietam bo bym dal linka ;) Pic na wode fotomontarz jak by to powiedzial Ferdek ;) Jedyne co prawda to to ze Elsat mial wjazd...

-Sid-The-Rat=> 28.11.2003 15:33

poczekamy na fakty - bo to jaks plota...
federalni? a od kiedy w polsce sa federalni?

Dziadek 28.11.2003 15:36

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

Maybe...ale tak rodzi się urban legend i nabija się się kasę korporacjom, dystrybutorom softu, wydawcom muzy, etc. W sumie może nie jest tak źle nawet jeśli to plota. Jeśli nie, ludziska będą mieć kłopoty, a jeśli pic na wodę może wiecej legalności będzie..........
Nie wiem co tym myśleć............

Dziadek 28.11.2003 15:38

od kiedy brakło MO -pamiętasz taką instytucję?

cana 28.11.2003 15:51

Cytat:

Napisany przez Dziadek
od kiedy brakło MO -pamiętasz taką instytucję?

ja pamietam i jak mi wiadomo to teraz to policja lub cbś a nie federalni

odkąd to Polska jest krajem związkowym/federacją a nie jednorodnym organizmem państwowym chyba ze jesteśmy next stanem wielkiego brata ;)
IMO to nastepny wredny HOAX

nimal 28.11.2003 15:58

zeby zajac taka ilosc kompow w jeden dzien to policja z calej polski by sie musiala zjechac, a na magazym by musieli przanaczyc duuuuuzy stadion :D

a wczoraj w ogrodzie krolika wyladowal lepper w ufo...

pawelblu 28.11.2003 16:25

Cytat:

Napisany przez cana
...odkąd to Polska jest krajem związkowym/federacją a nie jednorodnym organizmem państwowym ...

To skad sie wzial w Polsce senat ktory jest z definicji elementem wladzy panstwa federacyjnego ;p
Oczywiscie zadnych federalnych tu nie ma (chyba ze z ktoregos z bratnich mocarstw atomowych ;p )

cana 28.11.2003 17:00

senat aka izba dumania:) ? toż to tradycja która została wskrzeszona przez nowa ekipe u władzy

BTW znalazłem fajny komentarz :)
cytat z jednej z grup dyskusyjnych:
" "Według jednego "naocznego światka" na jednym tylko osiedlu zarekwirowano
tysiąc komputerów.
Bida z nędzą, kopalnie zamykają, a tu się okazuje, że w familokach
przypadają średnio po trzy komputery na rodzinę - chyba więcej, niż w
Kalifornii. Chyba w biedaszybach je wykopują, a głębiej, na pokładzie 20
metrów leżą warstwy z monitorami LCD.

Nie znajdę teraz tego linku, ale znam dobrze tamto wspominane, niedalekie
osiedle. W tych dziewiętnastowiecznych familokach nie znajdzie się nawet
tysiąca kalkulatorów, a według danych z internetu, to policja "odkryła"
mimochodem nową Krzemową Dolinę." "

ThanatoS 28.11.2003 19:25

Federalni sa w polsce jak wiadomo, a polska nazwa tej formacji to CBŚ :), choc przestepczoscia "piracka" zajmuje sie inna sluzba i nie jest to policja.

cana 28.11.2003 19:35

dobra, a teraz coś na poprawienie humoru
http://www.radio.com.pl/jedynka/sygn....asp?ivID=2019

nimal 28.11.2003 19:45

no i wsio jasne!
cisnienie mi spadlo, bo juz chcialem kable nozem przecinac :D generalnie plota napedzila sianka sprzedawcom softu i dyskow przenosnych
qqq skonczmy z ta paranoja

tomall0 28.11.2003 20:21

Cytat:

Napisany przez nimal
no i wsio jasne!
cisnienie mi spadlo, bo juz chcialem kable nozem przecinac :D generalnie plota napedzila sianka sprzedawcom softu i dyskow przenosnych
qqq skonczmy z ta paranoja

Uff, skikam do piwnicy po kompa i zapuszczam osiołka, co i wam radze:):):)Joke:)

jacoob 28.11.2003 21:48

Kiedy przyjdą przeszukać dom,
Ten, w który mieszkasz chłopie,
Kiedy sprawdzą twój CD-ROM,
I na płytach nagrane kopie,
Gdy pod drzwiami staną, i nocą
Nakazem w dłoni w drzwi załomocą -
Wiesz o jaką im chodzi zbrodnię?
Ściągałeś pliki
Przez dwa tygodnie.
Już przed twym domem setki są glin,
Dokąd uciekać? Chyba do Chin.
A wszystko przez to, że owe dane,
Wprost z Ameryki były pobrane
Co czyni z ciebie kogoś gorszego,
Niźli mordercę wielokrotnego

M@X 29.11.2003 00:19

Nie powiedzialbym, ze taka plota... Chrzanow i Sosnowiec juz po czesci padl. Ja mam ten rpzywilej ze dostalem cynk dzieki znajomym i napazam do was z Linuxa ;-P. Zaczynaja w poniedzialek (BSA) i mam nadzieje ze szybko skoncza...

simensm35 29.11.2003 16:49

Bida z nędzą, kopalnie zamykają, a tu się okazuje, że w familokach
przypadają średnio po trzy komputery na rodzinę - chyba więcej, niż w
Kalifornii. Chyba w biedaszybach je wykopują, a głębiej, na pokładzie 20
metrów leżą warstwy z monitorami LCD.

Coś mi się zdaje, że nie zabardzo lubisz rodaków Ślązaków, Cana.
Na dodatek pomyliłeś Rudę Śląską z Wałbrzychem, bo tam ludzie kopali biedaszyby.Co do familoków, to tak ,są , ale na tyle żadkie że trzeba dobrze pozwiedzać żeby je znaleść.Halemba to dzielnica Rudy Śląskiej, a najstarszy "familok" ma tam ze 30-35 lat.
Zgoda co do "naocznego Świadka", lekko przegioł, chociaż znaleść 1000 kompów w mieście ponad 150-cio tysięcznym(Ruda Śląska)nie jest znowu aż takim wysiłkiem. Myślę że gdyby ci "smutni panowie" naprawdę się uparli, mieli by naprawdę niezłe wyniki. Fakt jednak pozostaje faktem że takie akcje będą coraz częstrze, to tylko kwestia czasu, i trzeba się do tego przygotować. No, i z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie, żeby jakieś "uprzejmie donoszę..." nie dotarło do "organów"
Pozdrówki!

cana 29.11.2003 17:17

@simensm35
ja osobiście nic nie mam do Ślązaków a nawet lubię bardzo Śląsk za Spodek i Metalmanie które się tam odbywały, to jest po prostu zacytowany cytat /dokładnie tak masło maslane ale ja cytuję innego cytującego który to zacytował ;)/
i to dobry i fakt faktem chodzi o Wałbrzych ale dosadnie oddaje poziom paranoi który opanował co poniektórych netuserów i to co wyrabiają wredne osobniki które jeszcze próbują podnieść poziom adrenaliny

pozdro
ps już poprawiam tem mój post bo faktycznie brakło oznakowania że to jest cytat a nie myśl własna :)

simensm35 29.11.2003 17:51

Cytat:

Napisany przez cana
@simensm35
ja osobiście nic nie mam do Ślązaków a nawet lubię bardzo Śląsk za Spodek i Metalmanie które się tam odbywały, to jest po prostu zacytowany cytat /dokładnie tak masło maslane ale ja cytuję innego cytującego który to zacytował ;)/
i to dobry i fakt faktem chodzi o Wałbrzych ale dosadnie oddaje poziom paranoi który opanował co poniektórych netuserów i to co wyrabiają wredne osobniki które jeszcze próbują podnieść poziom adrenaliny

pozdro
ps już poprawiam tem mój post bo faktycznie brakło oznakowania że to jest cytat a nie myśl własna :)

A wiysz,że jo tyż ich lubia?
I te FORUM tyż!
Pozdro!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37.