Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   OPERA - E-banki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/opera-e-banki-28457/)

-Kowalik- 04.12.2003 19:44

OPERA - E-banki

No wlasnie, mam problem ktory sie pojawil po zaistalowaniu Opery.
Do tej pory na IE nie mialem problemow ze sprawdzeniem stanu konta poprzez internet. Czyjac wasze posty o przewadze O nad IE w koncu ja zainstalowalem i... NIE MOGE SIE DOSTAC DO BANKU!
Qrde, nawet IE juz mnnie wpuszcza, HELP ;)

-Sid-The-Rat=> 04.12.2003 19:46

nie wszystkie strony wpuszczaja innych userow niz tych z jedynymym slusznym IE
min. sport na Onecie czy czesc bankow

niestety z tym trzeba zyc - ale IE powinien cie wpuszczac bez pudla

cana 04.12.2003 19:53

moze to coś pomoze:
http://my.opera.com/forums/showthrea...ighlight=ebank

-Kowalik- 04.12.2003 19:56

THX, cana..

przemas 04.12.2003 21:58

niestety nie wszystkie banki sa osiagalne poprzez opere. zachodni wbk i mbank na pewno, bo sprawdzilem. a inne? z tego co czytalem w osiolkach to citibank ma z tym problemy..

-Kowalik- 04.12.2003 22:05

Ale tu juz nine chodzi nawet o Opere, IE juz mnie tez nie wpuszcza po zainstalowaniu
opery :(

-Kowalik- 04.12.2003 22:16

Jak ktos by mial takie same klopty jak ja:

Cytat:

To przestaw identyfikację w Operze na Mozilla 5.0 albo Netscape 4.79 i spróbuj ponownie. Będziesz mógł się zalogować, ale raczej przelewu nie zrobisz.

W Eksploderze musisz w Preferencjach wyłączyć używanie Javy Suna przez MSIE i będziesz mógł się Eksploderem zalogować.
odpowiedz znalazlem na http://my.opera.com/

cana 04.12.2003 22:18

to wszystko z powodu używania przez ten bank javy od m$ :)
odinstaluj jave suna i zarzuć javę od tego naszego "kochanego" monopolisty

kraluk 04.12.2003 22:24

Cytat:

Napisany przez cana
to wszystko z powodu używania przez ten bank javy od m$ :)
odinstaluj jave suna i zarzuć javę od tego naszego "kochanego" monopolisty

Cieżkie jest życie "operowca" oraz "javowca sunowego" niestety... :P
Pozdro;)

-Kowalik- 04.12.2003 22:27

ze kogo zabili ???

kraluk 04.12.2003 22:28

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
ze kogo zabili ???

A o co Ci chodzi Kowalik???
Jest to związane z tą dyskusją???
Pozdro;)

-Kowalik- 04.12.2003 22:32

a co ma do tej dyskusji to co TY napisales KRALUK

kraluk 04.12.2003 23:57

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
a co ma do tej dyskusji to co TY napisales KRALUK

Hmm... Zakończmy tą konwersację...
Pozdro

Majonez 05.12.2003 00:50

drazni mnie to ze u jednych wszystko chodzi w kazdej przegladarce a u innych tylko z jedynym slusznym oprogramowaniem

tu sie okazuje ze juz nie wystarcza s******yc "zycie" innym przegladarkom
a mozna sie wziac za np jave - rany jaki ten swiat jest powalony

ja na szczescie korzystam z bankow ktorych admini czy osoby ktore stworzyly interfejs potrafia dostosowac do standardow - bo o to tu chodzi

rozumiem ze prywatne strony poczatkujacych uzytkownikow moga byc zwalone - moja do tej pory taka jest bo nie mam czasu jej napisac od nowa - ale zeby instytucje jak banki mialy takie zonki - dla mnie to jest smieszne na prawde smieszne wrecz zalosne - w koncu zyjemy w czasach gdy klient jest najwazniejszy - przynajmniej teoretycznie - moze niedlugo dojdzie do tego ze na pytanie czy chce pan zalozyc u nas konto odpowiem - raczej nie - chyba ze bede mogl sie zalogowac do was nawet lynxem

ps. tak przy okazji - co ma powiedziec osoba ktora siedzi na linuxie a takie cos jak windows czy internet eksplorer widzi u znajomych - moze taki pan techniczny mu poradzi zeby sobie zainstalowal windowsa co?

moze to jest wlasnie sposob na legalnego windowsa - przeciez w umowach nie ma ani slowa ze trzeba korzystac z ie zeby sie dostac do serwisu (no chyba ze w ktoryms z bankow juz do tego sie posuneli) oto przykladowy scenariusz uzyskania legala windy
- zakladam konto w banku o ktorym wiem ze dostep via internet jest mozliwy tylko z ie
- aktywuje dostep przez internet
- hmm oczywiscie nie dziala bo nie mam/nie uzywam ie
- dzwonie czy ide i mowie dziendoberek nie moge sie zalogowac wyskakuje ze mam uzyc IE
- no tak nalezy korzystac z IE
- dobrze ale ja mam linuxa i tam nie ma IE
- co pan ma (to juz taki joke ode mnie hehehe)
- linuxa - taki system operacyjny - widze ze u was jest windows u mnie jest linux
- aha - no a nie moze pan zainstalowac sobie IE
- nie bo nie ma IE dla linuxa
- no coz inaczej sie pan nie dostanie
- przepraszam ale przy zakladaniu konta nie bylo o tym ani slowa - moge pogadac z kierownikiem
- "z kierownikiem ta sama gadka"
- na koniec - jezeli panstwo chcecie to mozecie mi fundnac windowsa albo zmienic strone tak zeby mozna bylo sie logowac z kazdej przegladarki moge tez powiedziec papa i zamiast wplacic do was moja kase to pojde tam gdzie bede mogl korzystac z czego chce i jak chce a przy okazji wszedzie w sieci podam info ze nie u was to nie dziala :P
- rozwiazanie jest oczywiste - jednoczesnie najprostsze - dostajemy winde legal bo: a) koszt przebudowy serwisu bedzie o niebo wiekszy niz kupno windy b) bank nie narazi sie na uszczerbek wizerunku

UWAGA : nie biore odpowiedzialnosci za to co napisalem wyzej - po prostu moje zmeczenie fizyczne (zaraz ide w kime) i jednoczesnie rozdraznienie takimi sytuacjami wraz z narastajaca od wielu lat niechecia do jedynego slusznego sytemu zblizaja sie ku punktowi kulminacyjnemu - rozwiazanie tego moze byc drastyczne :D

Majonez 05.12.2003 02:33

a tak poza tym to kaszaniasty bank :P z kaszaniasta strona

andrzejj9 05.12.2003 02:38

Cytat:

Napisany przez Majonez
UWAGA : nie biore odpowiedzialnosci za to co napisalem wyzej - po prostu moje zmeczenie fizyczne (zaraz ide w kime) i jednoczesnie rozdraznienie takimi sytuacjami wraz z narastajaca od wielu lat niechecia do jedynego slusznego sytemu zblizaja sie ku punktowi kulminacyjnemu - rozwiazanie tego moze byc drastyczne :D

To, co napisales jest calkiem sensowne, ale mialoby jakies szanse powodzenia jedynie w cywilizowanym kraju, a Polska juz niestety takim nie jest. Codziennie, na kazdym kroku przekonuje sie, ze u nas nie ma czegos takiego, jak dbanie o klienta, nie ma firm (a przynajmniej niewiele), ktore staralyby sie utrzymac klienta, zapewnic jego zadowolenie z uslug firmy i zachecic go do korzystania z nich w przyszlosci. W Ameryce jest to najnormalniejsza sprawa - tam firmy wiedza, ze utrzymanie starego klienta jest 5 krotnie tansze niz pozyskanie nowego i dziesieciokrotnie tansze niz odzyskanie klienta niezadowolonego. To moga byc regulki marketingowe, ale sprawdzaja sie w rzeczywistosci. A u nas, we "wspanialej" Polsce jakos chyba nikt tego nie zauwaza...

Ormianin 05.12.2003 08:15

Cytat:

Napisany przez Majonez
ps. tak przy okazji - co ma powiedziec osoba ktora siedzi na linuxie a takie cos jak windows czy internet eksplorer widzi u znajomych - moze taki pan techniczny mu poradzi zeby sobie zainstalowal windowsa co?

Moj znajomy tak zrobil, bo mozilla pod linuxa nie mogl sie dostac do banku... sprytnie go podeszli... "w naszej umowie wyraznie napisane jest ze nalezy uzywac IE albo Netszkapy (wersja taka i taka) poniewaz podyktowane jest to wzgledami bezpieczenstwa (...) skoro uzywa pan linuxa prosze zainstalowac sobie Netszkape, ktora sprawdzona dziala na naszym systemie"

kraluk 05.12.2003 11:24

Cytat:

Napisany przez Majonez
a tak poza tym to kaszaniasty bank :P z kaszaniasta strona

Użytkownikim Mac'ów to jest dobrze (nie wspominając Windows'owców). MS wypuścił IE pod MacOS'a... A co mają powiedzieć użytkownicy Linuxa??? Dla nich MS nie będzie pewnie tak łaskawy...
Pozdro;)

Majonez 05.12.2003 14:34

Cytat:

Napisany przez kraluk
Użytkownikim Mac'ów to jest dobrze (nie wspominając Windows'owców). MS wypuścił IE pod MacOS'a... A co mają powiedzieć użytkownicy Linuxa??? Dla nich MS nie będzie pewnie tak łaskawy...
Pozdro;)

tylko pytanie ilu uzytkownikow linuxa odwazyloby sie na zainstalowanie tego tego tej no wiecie jedynej slusznej przegladarki no IE
z tych co ja znam - zaden :D

nalezy dziekowac silom wyzszym ze powstrzymuja M$ od wypuszczenia ie na linucha

-Sid-The-Rat=> 05.12.2003 14:40

ale na mac'a juz jest IE - koszmar... koooooszmar... nie chcecie nawet wiedziec jak wyglada forum w tym IE

IE - KGB!
IE - KGB!
IE - KGB!

kraluk 05.12.2003 14:55

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ale na mac'a juz jest IE - koszmar... koooooszmar... nie chcecie nawet wiedziec jak wyglada forum w tym IE

IE - KGB!
IE - KGB!
IE - KGB!

Czemu KGB??
A może tak :)
IE - CIA!
IE - FBI!
IE - AW!
Pozdro:P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03.