![]() |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
wogóle to to było, a ten temat jest dla mnie bez sensu! Kolejna dyskusja nad dyskusjami o tym co było o o tym co nie wiadomo co jest lepsze. W jakimś temacie był jeszcze plik od Froga, bardzo fajny tutorialik na podstawie innego przepisu przerobienia. Polecam! |
Cytat:
|
Potrzebuje linka do polskiego opisu jak przerobić Win2k3 Serwer na Workstation.
|
Cytat:
|
kizio, winnym za te zwiechy moze byc nieczysty cukier i juz - jesli tylko go uzyles ;p
ja jakos tluklem tego 2003 TRIALa i ani razu nie zaliczyl gleby, nawet z luna nie mial problemow bo zpaczowaniu tego pliczku co za ta lune jest odpowiedzialny :) a do XP wrocilem bo niektore programiki krzyczaly, ze nie dadza sie na serwerze zainstalowac :P |
a wracajac do wlasciwego tematu posta:
Cytat:
gry - ja co najwyzej worms world party, poza tym nieraz jak sie bardzo nudze MS-pasjansa, poza tym nic grafika - to raczej omijam szerokim lukiem, po prostu nie mam potrzeb, od swieta MS-paint jak trzeba jakis obrazek przyciac, i tyle wyglada na to, ze trafiles na odpowiednie aplikacje i wlasciwy system u mnie bez zmian w porownaniu z XP, ale i tak zostane przy 2003, chocby dlatego, ze jest troche mniej powszechny (chodzi mi nie tyle o bycie 'anty', co o kwestie bezpieczenstwa) ----------- podsumowujac (wedlug mnie ofkors, kazdy ma swoje zdanie): - jesli ktos nie ma serwera a ma juz WinXP, to niech sobie daruje tego Win2k3, bo jesli cos w ogole zyska, to nie bedzie to warte reinstalacji i konfiguracji calego systemu, sterownikow i wszystkich aplikacji uzytkowych - jesli ktos nie ma serwera, ma juz WinXP oraz lubi eksperymentowac (hobby, zamilowanie czy taka praca) to czemu nie, warto zobaczyc, ze microsoft potrafi zrobic nie glupi system (choc oczywiscie nie pozbawiony bledow) - jesli ktos ma serwer, to ja mu nic nie poradze, bo nie testowalem tego systemu pod tym katem (zapraszam na google.pl po informacje i recenzje) |
Może nominowac ich do BANA :D
|
poprostu czata sobie kurde zrobili ;)
|
Chyba zeszliście z tematu topika ;)
|
***1040; ***1079;***1090;***1086; ***1082;***1090;***1086; ?
***1069;***1090;***1086; cybermat16 :D przezyje to :) |
To tylko spułczuć, rosyjski jest do bani
|
chmm moze niejasno sie wyrazilem :)
ucze sie angielskiego i rosyjskiego, przewaznie w innych szkolach ucza sie angielskiego i niemieckiego ;) wiec taki przekręt. I don't worry with this reason... |
A w szkole do której uczęszczam uczą dwa jeżyki obce angielski, i niemiecki z niemieckiego nawet mam 5 na półrocze :)
|
niemiecki tez mi sie podoba(ale go nie umiem), trafilem do szkoly gdzie ucza rosyjskiego :D
|
Ja angielskiego uczę się od września, i też co nieco umię :) Ale lepiej znam niemiecki :)
|
cos tam umiem od pol roku :P
|
Cytat:
|
Cytat:
WinXP Home is the worse, Win 2003 is the worst. This is my modest opinion. PS Don't boast German :) |
A ja mam włonczoną Lunę i żadnych niepkojących komunikatów mi nie wyświetla, ten problem z plikiem dll jest chyba tylko u ciebie. Win XP ist kaput
|
Ja tam miałem Windows 2003 i jestem rozczarowany! Jak włączyłem Lunę to już komunikat że rundll32 wykonał niaprawidłową operacja itd. powiedziałem dobra w koncu system ma dzialac stabilnie a nie świecić. Po kilku dniach użytkowania dalej nasuwaly sie rozne problemy itp. po powrocie na XP jest wszystko po staremu :) i niech już tak zostanie. Amen.
Nasuwa się tylko 1 wniosek XP RuLeZ! |
Windows XP nicht heranwachst bis die Fersen Windows 2003
|
Cytat:
|
@ cinma
najwiekszy zysk widze w grach oraz w aplikacji avera do obslugi karty tv ogolnie win2k3 lepiej zarzadza pamiecia ram i to jest glowna zaleta dla mnie - czesto kozystam z apl do grafy 2d ktore zeruja na ramie strasznie nie ma zas roznicy (dla mnie) w apl biurowych (to wiadomo) ni przy obrobca audio-video (tym sie malo interesuje - jak juz musze) przydzial zasobow jest lepiej rozwiazany - np wlaczenie gry przy latajacym w tle p2p i ftp powoduje spowolnienie apl w tle, gra zas smiga - w xp byly w tych momentach haczenia we wszystkich aplikacjach |
Windows XP Home Edition uber ales ;)
jak sie bawisz w serwery to xp prof ew 2003 :P |
Niedługo wyjdzie do systemu Windows XP SP2, wtedy będzie mozna się zastanawiać czy Win XP czy 2003, bo jak na razie Win 2003 SE jest najlepszą alternatywą Windows XP
|
Cytat:
tak z ciekawosci Nimal: przy ktorych aplikacjach zauwazasz jakies poprawy w wydajnosci aplikacji? ja codziennie uzywam netu (przegladarka, poczta, komunikatory, ftp, niekiedy ssh), narzedzi programistycznych (Delphi, pare innych kompilatorow do C++ i innych jezykow), muzyki (foobar w tle), niekiedy jakis filmik (Classic Media Player) i nieraz cos wypale (burnatonce) i jak do tej pory nie zauwazylem wiekszych roznic miedzy tymi windowsami (fakt, ze nie robilem zadnych benchmarkow) moze jakbym uzywal systemu do troche bardziej "serwerowych" celow, to bym cos zauwazyl? |
nie wiem, po co instalowac serwera w domu ??
to nie jest do uzytku domowego ... przynajmniej mi bardzo nie odpowiada |
Ja bym zostawił XP i wgrał legalnego Triala 2003. Raczej wątpie czy ktoś chce wydać 2500zł (wersja standart) na system operacyjny :P
Pozdro;) |
nie zgodze ze to samo - funkcjonalnie sa to systemy podobne (dla uzytkownika domowego - wiadomo ze 2k3 ma funkcje serwera), ale jednak roznica szybkosci dzialania progsow pod tymi systemami jest znaczaca na kozysc nowszego
choc oczywiscie zalezy to od posiadanego sprzetu i sposobu uzytkowania kompa czy roznica bedzie wieksza czy mniejsza ;) |
Cytat:
teoretycznie 2003 jest systemem serwerowym, wiec sporo funkcji workstation ma domyslnie wylaczonych (oczywiscie w tej chwili jest juz wiele opracowan jak z niego zrobic workstation) w praktyce wyglada to tak, ze jak juz go sobie zainstalujesz i przerobisz na troche bardziej 'stacjo-roboczy', to w codziennym uzytkowaniu nie zauwazysz wiekszych roznic pomiedzy nim a XP (bo to wlasciwie nowsza wersja Windowsa XP - nowsze wersje programow, bibliotek, sterownikow) chociaz jakby sie tak blizej przyjrzec, to ma troche nowych rzeczy teoretycznie bardziej stabilny i bezpieczny (bo to przeciez serwer), ale jak wlaczysz lune, zainstalujesz kilka gier i jakichs dziwnych programow, to bedzie to samo, co XP |
Nie wiem chyba sie jednak przezuce ale na win 2003 pl !!
|
Według mnie warto przejść na 2003 w Windows XP jest problem z autorun (przynajmniej umnie) A w 2003 pełny wypas.
Windows Server 2003 SE ist sehr gut ! |
dolanczam sie do pytania!! mam dylemat czy warto przechodzic na 2003!!??wart??
|
To XP to wersja standart czy full wypas. I co polecacie instalować. Zostać przy XP czy 2003 ?
|
Banalnie ;) Instalujesz XP na jednej partycji a potem 2003 na drugiej i gra i buczy :D Ale to chyba jak zakup tego samego auta w wersji standart i full wypas ;)
|
Jak ?:D
|
mozesz :)
|
Windows XP i 2003 ?!
Witam. Czy moge posiadać te 2 systemy operacyjne. Proszę o pomoc ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:21. |