![]() |
Realtek-dzwięk
Mam abitka is 7 z realtek ALC 650. Czasami jak słucham winampa dźwięk poprostu zanika i winamp staje.. Dzwieku nie ma nigdzie w grach itp. Po prostu jakby nie bylo karty dzwiekowej. Uzywam najnowszych sterow, bios 17. Why????
Reset tylko pomaga?? Help!!! |
stery z paczki nForce czy te od Realteka ?
|
Cytat:
|
ty masz SoundStorma, wiec sie nie wtracaj
przy ALC650 poleca sie tylko i wylacznie sterow bezposrednio od Realteka bez tego mozesz spokojnie zapomniec o EAX i innych efektach jakie oferuje ALC650 ze sterem od nVidii to dopiero porazka |
Cytat:
hahahaha ciekawe masz teorie bo jak można mieć soundstorma niemając płyty głównej z chipem realteka?:) buhahaa pozatym drobne wyjaśnienie yanke jeżeli potrzebujesz efektów bo jesteś tak głuchy....i sprzęt jest takj denny że musdi być poprawiany to wybacz ale mnie rozśmieszasz p.s mialem mobo z chipem realteka i zarówno stery nforce i stery realteka doprowadzaly mnie do wścieklizny z tej prostej przyczyny po pierwsze podkręcone wysokie i niskie a średnicy wcale a dla mnie to jest różnica a dla głuchoniemego ważne będą wysokie niskie i przefarbowany dźwięk żegnam jutro muszę oddać kompa kumplowi |
No coz, gluchoniemi nie slysza dzwiekow a jedynie moga wyczuc to po pierwsze. Owszem wszystko zalezy od sprzetu jaki sie posiada oraz od naszych doznan.
A najwazniejsze nie zmieniaj tematu, i nie szukaj zaczepki. Paazik sie o cos zapytal zupelnie innego, niz ty odpowiadasz. |
Cytat:
|
memorando - nie bredz - my o jednym ty od drugim i nie rob nas na litosc bo to nie dziala
ps. teksty w stylu wszyscy tylko nie ja to gluchonieme slonie, tylko ja sie znam i wiem co mozna mowic sa nie na miejscu - i nie placz ze wszyscy na ciebie jada - bo sam sie o to prosisz yankee - ktore konkretnie stery od realteka? u mnie sa dziwaczne klopoty z nvidiowymi i z realtekowymi - moze jakas stabilna wersja? |
Cytat:
|
Sid, a jakie to dziwaczne problemy?
bo u mnie z kazda wersja sterow realteka jest dobrze (szczescie?), ani razu nie mialem problemow z dzwiekiem, slyszalem ze sa rozne problemy z zestawami glosnikow 5.1, ale mnie to nie dotyczy, uzywam nazwyklejszych glosnikow stereo a aktualnie uzywam wersji 3.52 no moze mam jeden problem, strasznie mi cos piszczy jak karta jest w stanie "spoczynku" (nie jest uzywana), zalacze muze czy gierke i piski ida w zapomnienie, ale to chyba ogolnie cos z plyta nie tak i szykuje sie juz do reklamacji, tylko jakos czasu nie mam zeby to rozkrecac :P a jak szukalem gdzie moglem czy ktos ma taki problem to tylko znalazlem jedna osobe z takim problemem i to na forum MSI, rozwiazania brak, a plyta poszla do wymiany PS. memorando = no comment |
karta nie piszczy - ale mam dziwne jazdy - pisanie na klawiaturze potrafi powodowac zmiany w dzwieku... tak jakby oblsuga klawiatury zarla 100% proca - a to przeciez nieprawda...
jest jaksi link do tych 3.52? |
|
Cytat:
dobrze że mi komp padł mam w dupie cały świat wszystkich żyję dla siebie i pier**le cały świat wreszcie mi szare komórki wywietrzyły się od tego forum i yanke i ciebie żegnam nieprzejmuję się już niczyją opinią przynajmniej mam spokój z problemami bo je olewam:) |
Cytat:
znasz słowo tolerancja?:) bo ja już nieznam słowa tolerancja dla ciebie:) p.s cybernetyka??:) co ty bredzisz teraz jest nanotechnologia:) |
Cytat:
|
jakbys walil to bys swoich 3 groszy nie dorzucil
strasznie ci na akceptacji i ogolnym zainteresowaniu swoja osoba zalezy wez sie wreszcie na dobre pozegnaj, ok? robisz to juz ktoooorys raz, honoru po jednym takim niewiele zostaje a po 20 to szkoda gadac albo znormalniej lekko i zostan - naprawde nikt nie bedzie sie toba przejmowal - bo z tego jak sie zachowujesz wynika ze nawet ty zabardzo nei wiesz czego chcesz i potrzebujesz i odchudz swoj podpis - to juz przesada jaka on ma wysokosc (i nie pytaj mnie na prov czy 4 linijki to dbrze czy zle - sam ocen - masz juz pare lat) |
Pomijając pewną wypowiedź:
Cytat:
A tak do rzeczy - Yankee, dzięki za informację odnośnie różnic pomiędzy driverami Realteka i standardowymi nForce... Mam Asusa A7N8X z realtekiem 650 z wbudowanym wzmacniaczem HP i nie wiedziałem że bez oryginalnych sterów nie ma EAX itp. Wielkie dzięki za info... |
Cytat:
|
;)
......memorando jak czytam takie wypowiedzi jak twoje..... to mi sie chce zygac...............i[miedzy innymi] przez takich *****i ja ty, Polskie spoleczenstwo jest zhamione...... ...wiesz z takimi jak ty *****ami, ktorzy tak naprwade nie wiedza co chca,[tz. nie skutecznie pomuc tylko chwalic sie swoja ogramna wiedza....a ciekawe jak tak naprawde z nia jest], trzeba ostro.....mysle ze wystarczy jak zastosujesz w praktyce slowo "spie*dalaj"[i wykonasz je na sobie]......podejrzewam ze na forum, osob tak zachowujacych sie jak ty nikt nie chce........... |
Cytat:
|
dosc
|
Cytat:
......zauwasz ze wyszyscy cie teraz krytykuja [tz. nie jedna osoba], a ty jestes dalej pewien ze to ty masz racje.......yyyyy poza tym jusz raz sie pozegnales......to....[chyba wiesz co masz zrobic]........przynajmniej odejc z honorem, albo sproboj zrozmuiec.....swiat cie otaczajacy....... |
DOSC
proponuje uzycie opcji 'ignore' ja to wlasnie zrobilem i niech inni sie nim martwia - bo jakbym zbanowal to mialbym wieszaczy psow na tychmiast na plecach, jak tlumacze to napotykam opor materii - dosc mam jeszcze w zanadrzu opcje 'force ignore' i memorando bedzie sobie pisal a i tak u kazdego bedzie na ignorze - ale tego nie zrobie (czemu? patrz wyzej) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58. |