![]() |
Cytat:
Ale strona dalej jest. A koniec tematu. Pozdro. Gazor |
Cytat:
Sprawdzałem na 2 różnych komputerach. Jeżeli to nie wina naszego firmowego serwera proxy, czy też firewall'a, to problem już nie istnieje. |
Fragment umowy licencyjnej Office 2k:
6. KOPIE ZAPASOWE. Po zainstalowaniu jednej kopii OPROGRAMOWANIA, stosownie do postanowień niniejszej Umowy Licencyjnej, Licencjobiorca może zatrzymać oryginalny nośnik, na którym OPROGRAMOWANIE zostało dostarczone przez firmę Microsoft, jedynie jako kopię zapasową lub w celach archiwalnych. Jeśli oryginalny nośnik jest niezbędny do używania OPROGRAMOWANIA na KOMPUTERZE, Licencjobiorca może sporządzić jedną kopię OPROGRAMOWANIA jedynie jako kopię zapasową lub w celach archiwalnych. Za wyjątkiem przypadków wyraźnie określonych w niniejszej Umowie Licencyjnej, Licencjobiorca nie może kopiować OPROGRAMOWANIA ani towarzyszących mu materiałów drukowanych. |
My tu gadu-gadu (lub stuku-stuku w klawiature :) a ten serwis wciaz jest.
Ale i tak gosciu sie speszył i juz tam nic nie robi. Ale jesli jestesmy juz przy prawie, to mam pytanie do Rysia: --Czy jesli gosciu podrobił witryne, ktora jest darmowa, czy istnieje jakis przepis ktory pozwoli na to, aby ta witryne musiał usunac ? Inaczej mowiac czy mozna jakos bronic swojej strony ? Zmusic goscia do usuniecia strony ? Pozdro. Gazor |
HAil :)
dzieki Wszystkim za informacje a zresztą po drodze / tzn po przeszukaniu archiwalnych backup'ow z softem dolazem / a może doszedłem / orgazm czy jakie licho, a licho nie spi tylko czuwa :)/ do wniosku ze mam ciekawszy soft i pod winde i pod linuxa za friko :) / ale fontów z ai nie oddam i już :) bo fajne/ już dopiołem je pod komunistycznego kapturka :) i w indzie znalażem im miejsce choc tak jakby pomyślec to small mod w domowym kompie / biblioteki i przemapowania dysków/ hdka w walizek klucze sprzętowe w kieszeń razem z dokumentem zezwalającyn na wywóz z firmy coby sie ochroniarz nie dop... / mam nawet takowy kiedyś go dostałem/ i w majestacie prawa mogę sobie używać ile dusza zapragnie / bez klonowania instalacji :)/ pozdro |
Cytat:
Najprawdopodobniej nie, bo licencja jest (chyba) na jedno stanowisko. A nawet jesli jestes wlascicielem firmy a licencja jest na 1 stanowicho to jest to nielegalne. No, ostatnia wypowiedz Rysia była słuszna. Rownierz sie z nia zgadzam (no, moze w 99 % :) Pozdrawiam. Gazor P.S. Temat wcale nie odszedł na dalekie tory, bo rozmawiamy o nielegalnym kopiowaniu i/lub kopiowaniu forum |
Panie Ryszrdzie, wreszcie Pan racje. wlasnie o to chodzilo (sam fakt sporzadzenia kopii zapasowej), a nie o zrobienie 100 kopii zapasowych i jeszcze ich odsprzedaz czy instalowanie na stu komputerach w stu innych dospodarstwach domowych i jeszcze z czerpanie z tego korzysci majatkowych.
pozdrawiam ps i mam nadzieje, ze ta klotnia sie zakonczyla. |
Panowie, zasadniczo to jednak nie jest tematem tego forum (techniczne sprawy dotyczace CDR).
Zainteresowanych odsylam na news://pl.soc.prawo . |
Witam,
to zalezy, jesli jestes osoba prowadzaca działalność gospodarczą i posiadasz fakturę na zakup tego konkretnego oprogramowania, to pod warunkiem że program masz zainstalowany tylko na 1 (jednej) stacji roboczej wszystko jest OK. Ale jesli jestes pracownikiem firmy i zarejestrowałeś na siebie kopię zakupioną przez i na firmę, i dodatkowo firma oficjalnie nie przekazała ci programów (darowizna, wynagrodzenie, praca wykonywana w domu) właścicielem pozostaje firma. Dlatego przy skrajnie niekorzystnych zeznaniach pracodawcy można by ci postawić zarzut zaboru mienia. Jeśli oprogramowanie jest zainstalowane i w domu i w pracy to przy założeniu że nie jesteś właścicielem programów popełniasz przestępstwo, jeśli zaś jesteś przestępstwo popełnia twój pracodawca. Praktycznie jednak można założyć że pracodawca wyprze się że udzielił zezwolenia na wyniesienie i instalację oprogramowania na zewnątrz firmy. Pozdrawiam, |
Dla Pana Ryszarda. Jest cos takiego, jak USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r.o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Ma ona taki artykulik 75 ktory przytocze.
------ Art. 75. 1. Jeżeli umowa nie stanowi inaczej, czynności wymienione w art. 74 ust. 4 pkt 1 i 2 nie wymagają zgody uprawnionego, jeżeli są niezbędne do korzystania z programu komputerowego zgodnie z jego przeznaczeniem, w tym do poprawiania błędów przez osobę, która legalnie weszła w jego posiadanie. 2. Nie wymaga zezwolenia uprawnionego: 1) sporządzenie kopii zapasowej, jeżeli jest to niezbędne do korzystania z programu komputerowego. Jeżeli umowa nie stanowi inaczej, kopia ta nie może być używana równocześnie z programem komputerowym, ---------------------------- Nizebędność sporządzenia kopii można udowodnić w każdym wypadku. Zwroc uwage na zwrot "Jeżeli umowa nie stanowi inaczej" , czyli ze ustawodawca przyjol typ enumeracji negatywnej , wiec nieuwzglednienie tego w umowie licencyjnej oznacza zgode na stosowanie art. 75 2,1. |
Hail :)
to chyba najdłuższy temacik wspołczesnej europy ups cdrinfo :) no dobra a teraz do rzeczy mam pytanko w kwestyi :) formalnej: w pracy mam acad'a + ilustratora+ofisik i windę i wszycho zarejestrowane na mnie :) i czy moge używać tego softu w domu jeśli wykonuję na tym cosik dla firmy która qpiła mi ten sofcik? / tak wiem, mógłbym na takie okazje taszczyć hdka z tyrki do domu ale to przecierz niebezpieczne dla danych które mam na twardym bo mogą sie wysypać z dysku w transporcie :) , Rysiu czy jako dobry samarytanin z organów / organista? :)/ możesz służyć mi wykładnią czy popełniam czyn zabroniony? :) a tak w ogóle to chyba daleko odeszliśmy od tematu podstawowego :) |
przepraszam, ze tak na raty :) .
mialem na mysli policje gospodarcza a nie skarbowa ;D . pozdrawiam |
zapomniale dodac, ze nie jestem tak dobry z prawa jak Ty, poniewaz na moich fakultetach mialem w sumie moze z 5 semestrow i do tego glownie z prawa cywilnego i zagadnien gospodarczych i nie pracuje w takich organach jak ty, aczkolwiek sledze wydazenia polityczne i gospodarcze jakie maja miejsce w polsce (i nie tylko). moze jeszcze odpowiesz ile razy SN rozpatrywal takie sprawy (o ile byly takowe)?
pozdrawiam |
ehhhh
mam tylko jedno pytanko do Ryszarda: jakims trafem mam kontrole w mieszkaniu i znajduja u mnie kopie windowsa (jedna), ktora NIE jest zainstalowana w zadnym innym komputerze (poniewaz tego robic nie wolno) - uzywam oryginalu. na pytanie "co to jest" (lub po co mi to, lub jeszcze inne - Ci ludzie potrafia sie roznie wyrazac) odpowiadam, ze zrobilem sobie kopie zapasowa na wypadek zniszczenia, kradziezy lub innego nieszczescia (oczywiscie w razie takiej sytuacji moja kopia posiadalaby certyfikat z oryginalu gdyby ten np. ukradziono). po tym co napisales o swoim wyksztalceniu zrobiles chyba aplikacje prokuratorskie (organy scigania), wiec powinienes wiedziec co mi zrobia. jak myslisz co mi zrobia? pozdrawiam |
No to racja.
Nie chcesz przyznać sie do tego, że raczej nie masz racj ( tak wiem ze masz kilka lat studiow prawniczych itd itd) ale tak jest i basta. Tego nie zmienisz, ale gadka jest nie zła :) I nie chodzi o to zebys pokazał jaki to jestes obeznany, jak Ci mowi martinez, berserk antek i helenka to tak jest i koniec :))) I nie spieraj sie dluzej bo nic nie wskurasz (tak przynajmniej mysle) Pozdro. Gazor P.S. Martinez czy myslisz o tym gosciu co ja ? :-) :D :-D ;D |
so....
|
Ryszardzie - mam wrażenie że kontynuujesz ten temat, ponieważ "urażono twoje JA" - nie bierzesz pod uwagę innych odpowiedzi, tylko próbujesz uświadomić nas wszystkich o swojej wyższości/wiedzy.
Masz jakieś kompleksy? Czujesz się niedowartościowany/nielubiany? Nie sądzę żeby berserk kończył studia w Albanii. Jeżeli masz zamiar być złośliwy to daj sobie lepiej spokój - możesz spotkać się z ogólną odezwą b. niemiłą dla ciebie. Chyba że jesteś na tyle prymitywny, że cię to nie ruszy i dalej będziesz wypisywał głupoty. A mieliśmy tu już takiego jednego... Nie masz przypadkiem brata, albo nie używasz dwóch pseudo ? Podsumowując : Ryszardzie - jeżeli masz coś mądrego do napisania - pisz. Ale jeżeli masz zamiar "wykazywać" jaki to jesteś mądrzejszy a inni to chyba kończyli studia w Honolulu, to odpuść sobie, i lepiej zapomnij że kiedykolwiek tutaj byłeś. pozdrawiam wszystkich zadartonosych |
Cytat:
|
Do Ryszarda:
Powiedzmy ze byla tak sytuacja: Jest sobie chlopaczek nazywa sie Kamil. Kupil sobie nagryware (nie on, jego rodzice byli sponsorami tego drogie sprzetu) czysto w celach zarobkowych, kopiowal i kopiowal. Po paru miesiacach duzo ludzi sie przez jego chate przewinelo, a ze mieszkal w malym miasteczku wiec wiesc o Kamilku-piracie szybko sie rozniasla. Ktoregos pieknego dnia zapukal do jego drzwi jakis nie znany mu dotad dzieciak -Czesc, nazywam sie Piotrek, Mariusz Xxxxxxx mi mowil ze sprzedaje kompakciki -Cze, tak to ja, a co trzeba -Trzeba mi Xxxxx 4.0 -Dobra, przyjdz za 2 godzinny i przynies 25zl, ok?? -Dobra, nie ma sprawy. 2 godziny pozniej -Puk,puk no cze, -Poczekaj chwile, masz kase -Mam -Prosze, bardzo-i towar zmienil wlasciciela -Ale , ja nie wiem jak to zainstalowac, pokazesz mi??? Mieszkam nie daleko. -No dobra. 5 minut pozniej -Cze tato, kolega do mnie przyszedl zalatwilem ten program co chciales tylko 25zl. TATA mowi do naszego Kamilka -Jak masz na imie??? -Kamil prosze pana, -Kamil a mial bys potem czas wpasc na komede(policji lub jak kto woli organow scigania) i tez to tam zainstalowac??? Jak z tego moral??? Chyba nie musze nic mowic. Podsumowujac, piractwo jest zle, nie popieram tego ale tez nie nie robie aby temu zapobiec, a kto nie z nimi(org. scigania) ten przeciwko nim. a wiec milkne na wieki bo sobie jeszcze bidy napytam pozdrowienia |
ciezko mi w tej chwili znalezc cokolwiek, poniewz jestem po przeprowadzce, ale postaram sie cos odnalezc.
jakie orzeczenie sadu najwyzszego? gdzie ty konczyles te studia??? moze powinienes zajac sie przestepstwami gospodarczymi (zatrudnij sie w policji skarbowej) to tam cie doucza. osobiscie watpie czy ta sprawa mialaby mozliwosc wejscia na wokande. mnie na studiach uczyli czego innego. przepraszam jezeli Cie urazilem, nie chce kwestionowac Twojego (ani niczyjego innego) wyksztalcenia. pozdrawiam |
Własnie. Zgadzam sie z moim przedmowca i chacialem zapytac , czy jest jakis sens scigania takich 15 latkow co sobie gierki kopiuja . Czy oni az tyle kasy kradna skarbowi panstwa , ze szanowny pan krzaklewski czy kwasniewski nie moga sobie nowego samochodu kupic??
Po drugie co masz do murzynów , skejtow ( osbiscie tez za nimi nie przepadam , ale to nie powod zeby ich wysmiewac , po prostu maja taki styl) itp. Poza tym wole nie przestrzegac "regulacji prawnych" , czegoś tam Sądu najwyzszego itp. niz byc rasista. |
Ryszardzie - w takim razie porozmawiajmy trochę "z innej beczki".
Zdaję sobie sprawę z tego że kopiowanie jest złe - jak najbardziej. Jest to kradzież - i zgadzam się z tym. A teraz przełóżmy to na polskie realia : Powiedzmy że jeden człowiek o imieniu załóżmy Heniek w wieku ok. 15 lat kupuje sobie nagrywarkę. Do tej pory kupował oryginalne gry - i nadal kupuje. Po ostatnim zakupie swojej ulubionej gry Quake 5 płytka uległa zniszczeniu (nie wiem - powiedzmy spadła mu w autobusie, młodsza siostra użyła jako podstawkę pod herbatkę dla swoich lalek..., itp.). Więc próbuje ją wymienić u dystrybutora na nową - ale byłoby to możliwe tylko wtedy, gdyby kupił nową grę i wyciągnął z pudełka połamaną płytkę (wierzcie mi że się zdarza...) - w innym wypadku jest tzw. "sorry - no bonus". 1. Także nauczony doświadczeniem nasz Heniek stwierdza, że skoro ma nagrywarkę, to może bez problemu zrobić sobie "kopię zapasową" i jej używać, a oryginał schować do pudełka... 2. Zaczyna mu się to podobać - po co ma kupować sam oryginały, skoro można z trzema kolegami się złożyć, skopiować i wyjdzie "taniej". 3. Heniek stwierdza, że może przecież parę złotych na tym zarobić - a przynajmniej nie tracić "swoich" pieniędzy na część oryginału. Pyta się w rodzinie, w gronie najbliższych znajomych czy ktoś nie chce za parę złotych nagrać sobie "gierki". 4. Właśnie dostał od rodziców za dobre wyniki w nauce nowiutkie SDI, więć zachwycony ściąga sobie z warezów gry, które tak na dobrą sprawę wyjdą może w Polsce za rok, albo wcale. Oczywiście dla celów własnych, no i jeżeli ktoś ze znajomych będzie też chciał... Teraz podsumowanie mojej "długiej" opowieści : Zostaje złapany przez (jak to powiedziałeś Ryszardzie) tzw. organy ścigania : sprawa ląduje w sądzie dla nieletnich, dają biednemu Heniowi kuratora, , rodzice płacą kolegium i w ogóle robi się "straszna" historia. Chłopak już ma do końca życia "nasrane w papierach"... Można śmiało stwierdzić, że w Polsce zrobiono "nagonkę" na piratów - są oni ścigani na równi z handlującymi narkotykami, bronią (tylko że za to są wyższe wyroki). I kogo łapią tzw. organy ściagania? Właśnie takie "płotki" jak nasz Henio. I co potem? Wielki artykuł w gazecie, jak to nasza wspaniała policja złapała pirata - w domu miał aż ze 100 płytek :) Powiesz że nigdy nie byłeś na giełdzie "samochodowej" gdzie stoi pełno typków którzy mają "powiązania ze światkiem", i tego nie widziałeś ? I co z tym zrobiłeś ? Czy złapałeś jakiegoś Saszę, Klamkę czy jakiegoś innego wyżej postawionego bambra, którzy tym sterują ? Jasne, że najwygodniej złapać "Henia" - bo kogoś trzeba - ale głównego sponsora policji Saszy to już nie. Wniosek: Prawo w Polsce jest b. niedoskonałe. Korupcja wśród wyższych urzędników państwowych. Bezkarni politycy. I długo można jeszcze by wymieniać... I ty mi Ryszardzie mówisz, nie rób sobie kopii zapasowej mojego oryginału, bo pójdę do pierdla..... Tym razem nie pozdrawiam - zdołowałem się czarną rzeczywistością... |
Cytat:
albo inaczej, gdzie ustawodawca napisał że wolno sobie robić jedną kopię ??? a może chociaż masz jakieś orzeczenie Sądu Najwyższego w tej sprawie ??? Niestety nie udało mi się odnaleźć żadnych regulacji prawnych zgodnych z Twoim tokiem myślenia, a problemem interesuje się już ładnych kilka lat. (5 lat studiów prawniczych + 3 pracy w tzw. org. scigania) Pozdrawiam wszystkich, |
Cytat:
a co do jointów, to palą je tylko MURZYNI !!! (i kolesie od deskorolek z pieluchami w spodniach) dlatego mają płaskie nosy, brzydką cerę i nic im się nie chce, czy na Jamajce, gdzie każdy płaski nos ze sprężynkami na głowie pali od dziecka jest jakaś rodzima rdzenna cywilizacja ? Czy może wszystko łącznie z bibułką do zawijania przywieźli biali ??? |
Panowie !
Po co ta cala dyskusja??? Robie kilka kopii plyt tygodniowo i za to pojde do wiezienia?? chyba cos wam sie pomylilo . Przeciez po ulicach chodzi tylu prawdziwych przestepcow , a wy chcecie ,zeby policja lapala dzieciakow , ktorzy kopiuja se gierki?? Po drugie , Panie Ryszardzie wyluzuj sie , zapal se jointa :) i odzczep sie od tej umowy licencyjnej!! Jezeli zakupilem legalny program mam prawo do wykonania kopii zapasowej. A jezeli ciagle twierdzisz ,ze w umowie licencyjnej tak napisano to idz na jakies forum dla prawnikow i tam sie o to spieraj. A poza tym co ty taki swietobliwy??? Jezeli Ci mama\tata\szef auczycielka itp. mowi ci , ze czegos nie wolno robic ty tego nie robisz?? na zakonczenie powiem tylko , ze polskie prawo jest do dupy i wszyscy ci panowie co nami rzadza mysla tylko o kasie i o stolkach dal siebie, wiec sie tak nie przejmuj co jest napisane w umowie licencyjnej [img="http://www.fmup.org.pl/protest/wlepka.gif"] |
co do kopii zapasowej, to w umowie licencyjnej jest napisane, ze nie wolno sporzadzac NIELEGALNYCH kopii oprogramowania. natomiast polskie prawo pozwala sporzadzic 1 (jedna) kopie zapasowa (na wypadek kradziezy, zniszczenia itp.).\
wniosek: kopia taka jest LEGALNA, wiec umowa licencyja nie zostala zlamana (u nas stosuje sie polskie prawo i takowe nas dotyczy). zapetlenie? moze sie myle? pozdrawiam |
Panowie,
proszę przeczytać umowę licencyjną, a dopiero wtedyzabierać głos. Co do prokuratora, to nie bardzo wiem co miałby do powiedzenia w sprawie pozwu do Wydziału Cywilnego Sądu Powszechnego. Jeśli zaś chodzi o kopie dla siebie - odsyłam do wspomnianej umowy licencyjnej, generalnie jeśli się nabywa produkt i go instaluje to należy się stosować do ograniczeń w niej zawartych. No chyba że wykażemy abuzywność wzorca umowy, oczywiście uprawnienie nie dotyczy podmiotów gospodarczych kupujących oprogramowanie. Nawiasem, też mi nie żal tych płaczących w radiowozach 15 latków, żal mi ich rodziców. Pozdrowienia. |
Miałem coś napisać, ale..... ehhhh.....
Uznałem że nie ma sensu nic "mądrego" szrajbnąć... Napiszę tylko jedno - każdy ma prawo do wykonani kopii zapasowej swojego oryginału. I żaden prokurator tego nie podważy. pozdrawiam wszystkich przyszłych klientów sądownictwa polskiego |
6
jedno co moge powiedzieć to mnie nie żal takiego małolata w radiowozie z kilku powodów : jak handlują na giełdzie to wpadają zawsze płotki ( 15 latkowie) bo im nic nie zrobią nic tylko wpis do kartoteki nic u nich nie znajdą postraszą i wypuszczą ... a na giełde przyjda inni albo i Ci sami po tygodniu czy 2ch. sprzedają kichę za którą nie są odpowiedzialni ale biora odpowiedzialnoś gdy to sprzedadzą ... (bo im szefowie to dają do sprzedania) zmieniają miejsca sprzedawania aby uniknąć zwrotów ... chca szybko i łatwo zarobić nie zdając sobie sprawy że mogą sobie spaprać papiery chcą szybko być dorośli unikając odpowiedzialności bo w końcu "to jeszcze małolaty" czesto nabierają innych sami nie wiedząć ze sa nabierani..... oki starczy ... kiedyś taki wazniak w radio mówił że jeśli ktoś zakabluje kogoś że używa nielegalnego oprogramowania ( wszystko pod kątem MS) to w nagrodę może otrzymać legalne oprogramowanie :) i była wzmianka że wolno mieć jedną kopię dla siebie ( mówię o Polsce) pozdro 6 |
Hail :)
Rysiu tu /albo tam / wszystkim oburzonym chodzi o to że gostek podpisał się nie pod swoim, to że skopiował to pal to licho / a licho nie śpi/ ale dlaczego podpisał sie jak pod swoim / a tak swoją droga to dobrze że kopiuje dobre wzorce :)/ i to wszystkich oburza. A jeśli chodzi o kopie bezpieczeństwa to polskie prawo pozwala na to i licencja ma tu g.. do powiedzenia pozdro |
Rysiu przesadzasz.
Jak Cie złapią to co najwyżej Ci sprzet zakoszą, i zapłacisz jakiś mandat. A w polskim prawie jest wyraźnie napisane, że coś tam na własne potrzeby z licencją można posiadać jedną kopie zapasowa płyty. A jak Cie złapią z piratem i licencja to kary NIE PŁACISZ (no chyba że trafisz na upierdliwego urzedasa i cos Ci wlapia) A jak ja przegrywam kilka płyt na tydzień to to sie nazywa u Policji "Mała szkodliwość społeczna". Wiem, bo kiedyś kradli węgiel spod Apteki (kilkanascie kilo dziennie) i Policja powiedziała że to jest mała szkodliwość społeczna i że oni nic nie mogą zrobić. |
niestety, wszystko wskazuje na to że strona o której piszesz w ostatnim zdaniu jest tego "gościa", nie jego może być tylko treść na niej zawarta,
co do uwag poczynionych w stosunku do mojego komentarza, jak ktoś ma 15 lat, nosi bluzę ze starszego brata, spodnie z kieszeniami w okolicach kostek i krokiem poniżej kolan, to może sobie drwić z prawa, BSA, i firm zajmujących się produkcją i dystrybucją oprogramowania. Tylko że potem przykro patrzeć na takiego 15 latka płaczącego w radiowozie. Ale jeśli ktoś uważa się za rozsądnego człowieka, powinien przestać bredzić. Proszę przecztyać umowę licencyjną firmy Microsoft, czy jest tam napisane coś na temat wykonania kopii zapasowej ? Nie i za wykonanie takowej prawo przwiduje odpowiedzialność karną i majątkową (powództowo w procesie cywilnym). Proszę dokładnie zapoznć się z tematem na który macie zamiar zabrać głos, i brać odpowiedzialność za to co piszecie. To smutne ale niektórzy złapani na nielegalnym kopiowaniu tłumaczą się opowiadając że przecież myśleli że im wolno, bo na stronie X czy Y było napisane że wolno. Na zakończenie, mam nadzieję że w niedługim czasie technika pozwoli na klonowanie (kopiowanie) ludzi, wtedy chętnie bez zgody właścicieli (lub autorów)oryginałów chętnie sklonuję kilku piratów uprzednio pozbawiając ich części ciała odpowiedzialnych za używanie sprzętu do nagrywania. Pozdrowienia dla funkcjonariuszy Służby Więziennej, niech będą mili dla wszystkich którzy ich odwiedzą w związku z produkcją kopii zapasowych. |
Tak faktycznie były takie wyliczenia ale znacznie przekraczały sume ktora napisales (tj. 1,2 mld)
Poza tym do Rysia: Dobra, ale to co robi Misiek jest gratis (chyba tak ???) a gość jego bezinteresowna prace zerżnał, i nie byłoby to takie chamskie gdyby dupek nie napisał na dole strony "prawa zastrzeżone dla Perki" (czy jakos tak) To tak, jakbym na piracie napisał: "Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zabronione. Copyright by Gazor Corporation" - czyż nie byłoby to chamskie ? A każdy widzi że pirat, a jak wchodzi na jakiś cdr-news to myśli że to strona tego gościa. Pozdro. Gazor |
ta odpowiedz "cos"ia była do innego postu .. tak siędomyśliłem to chodzi o jego MAPKĘ POLSKI z zaznaczonymi punktami gdzie najwięcej płyt się kopiuje....
a i jeszcze jedno nie wiem czy słyszeliście z ostatnich badań wynika że firmy produkujące oprogramowanie starciły 1,2 mld dolarów (chyba jeśli dobrze usłyszałem) z powodu piractwa ...a drugie to ponoć Polska i tak nie wypada najgorzej pod tym kątem a podobno raj dla piratów jest w krajach azjatyckich :) to tak na marginesie .. |
Czy jest jakas strona na cdrinfo.pl (wyłączając forum) która mówi, że "aby przegrać gre x należy skorzystać z cracka y
może jest może nie ma a czy ktoś może napisał że aby przegrać grę x musisz kupić nagrywarkę. chyba dla większości osób które to robią bądź zamierzają zrobić jest to oczywiste Zgodnie z prawem każdy ma prawo do wykonania jesnej kopi dla siebie (tzw. backup). Więc Ci co pytają jak ją przegrać to np. mogą ją przegrywać dla siebie być może ale nie jak piszą że przegrywają bądź będą przegrywać 10 płyt tygodniowo. ciekaw jestem ilu z nas posiada orginalną grę schowaną gdziś w szufladzie a korzysta z jej kopii ludzi woli i tak kupic pirata za 10zl, niz orginal za 50. jeśli tak twierdzisz to dlaczego nie przesiadujesz na stronie "cdr-news" która jest warta 10 zł tylko na "cdrinfo" które jako oryginał kosztuje 50 zł ogólnie się zgadzam z wami wszystkimi ale to nie powód żeby gościa gnoić, a tak poza tym jeśli ta strona jest kopią cdrinfo to okropnie kiepską |
Cytat:
Co takiego zrobiles ? ???????????? |
sorry
|
Wiecie co wydaje mi się, że po tych naszych postach to gość spękał i chyba dał sobie spokój z aktualizacja czyt. zrzynaniem swojej stronki z "naszego" www.cdrinfo.pl
|
Znowu dziala ten serwis, tyle, ze nie jest aktualizowany.
Czyżby nie miał czasu zrzynać ? Obydwa linki dzialaja (cdr-news.prv.pl i drugi) |
Cytat:
|
Cytat:
Zastanów się człowieku dwa razy zanim coś napiszesz, chyba że myślenie Ci szkodzi, ale wtedy to już nic na to nie poradzę. |
Cytat:
A co do głównego tematu - byłem, widziałem i się uśmiałem. Strona chodzi jak "żydowi z nosa", jest ciemna i mało przejrzysta. Bardzo daleko jej do oryginału - gość za mało "zerżnął" :) Ale naprawdę dopiero się wkurzę, jak "sklonuje" jeszcze forum ;) i okaże się że tam jest jakiś "martinez" który będzie pisał głupie posty... :) A tak poważnie jak najbardziej przyłączam się do ogólnego oburzenia - chociaż największe prawo do tego ma nasz administrator. pozdrawiam |
teraz wiemy jak czuje się twórca po tym jak dowiedział sięże jego produkt został skopiowany :)
głupio nie ? |
http://cdrnews.w.interia.pl/indlo.html
Jako ciekawostke: zajzyjcie sobie na tej stronce w dział "Budowa Nagrywarki". Link po prawej stronie na dole. Nie dosc ze bezczelnie zerznal projekt to jeszcze "interesujace" artykuly |
Cytat:
Spadaj gosciu. |
U mnie też nie. Ale...
Nie chwalmy dnia przed zachodem... http://cdrnews.w.interia.pl/indlo.html :( :( >( >( |
Cytat:
|
juz ta strona nie dziala, przynajmniej u mnie :)
|
Na dodatek autor tego serwisu jest zwyklym zerem. Wyslalem kolesiowi , pytanie dlaczego podrobil cdrinfo.pl ,a koles mi odeslal serie bluzg i Załączniczek (niby animacje we fleszu , ktora zajmuje 3 kb. i nazywa sie bitwa.swf.vbs - ***** myslal ze jestem tak naiwny i to rozpakuje)
Mysle co mu teraz zrobic Moze jakies propzycje??? |
Cytat:
A czy na forum pisało kiedyś "jak przegrać płyte a bo musze ją sprzedać 100 kolegom za x zlotych i dzięki temu zarobie" ? Nie. Zgodnie z prawem każdy ma prawo do wykonania jesnej kopi dla siebie (tzw. backup). Więc Ci co pytają jak ją przegrać to np. mogą ją przegrywać dla siebie ? A czy Ty Rysiu nie masz chociażby jednego "pirata" za 10 zlotych ? Myśle że polityka MICROSHITU jest taka: --wiedzą ile sztuk Windowsa na 100% sprzedają (przecież np. w Warszawie kupi go napewno 3 piratów). A jeśli w Polsce kupi go załóżmy 2000 ludzi, plus 60 krajów z europy i nie tylko, to jeśli cena bedzie odpowiednio wysoka, to Microshit na takim windowsie dorobi sie fortuny. Jakby microshit chciał to by zrobił porządne zabezpieczenie i z przegrania plyty g....o. A gdyby cena Windy byla 50 zl, to i tak pirat jest dwa, trzy razy tańszy, i dużo ludzi woli i tak kupic pirata za 10zl, niz orginal za 50. A wtedy Microshit nie zarobił by tyle. a Microsoft czuje sie lepiej niz my dostajac kasa za kolejnego nagranego pirata. Pozdrawiam. Gazor |
Proszę się teraz zastanowić jak musi się czuć twórca jakiegoś programu kopiowanego w tysiącach egzemplarzy dzięki informacją zawartym na stronie CDRINFO.
Jeśli samemu chce się korzystać z ochrony prawnej należy przestrzegać prawa ! |
przynajmniej nie ma tak fajnego forum ja cdrinfo.pl
|
A ja uwazam ze stronke zrobił jakis "fachowiec" w specjalizacji wywalania gnoju chyba jakis farmer i powinien raczej świnie clonowac a nie plytki a co zwlaszcza czyjes stronki .Przylanczam sie do protestu!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla (farmera) |
Nieistotne czy umrze smiercia naturalna czy też nie, jest to kopia cdrinfo.pl bez zgody autora.
Juz miał "aż" 5000 gości. Jak sie dobrze zareklamuje to kto wie... Tak czy inaczej coś trzeba z tym zrobić. |
zaczynam dywersje!!!!! wysylam mu 10 emaili dzienie po 1mb jak nie poskutkuje zaczne wysylac po 10!!!! zmusze palanta...jak to nie poskutkuje to mu wirusa wysle!!!
ma ktos jakis pomysl na fajnego wirusa???? |
Ubije sqwsyna!!!!!! znajde i za***e...ci za ***ak
|
Nic nie robić bo po co? CDRInfo wyrobił sobie już taką renomę, że nikt nie będzie tego gościa traktował serio i zemrze smiercią naturalną za tydzień, góra dwa.
To samo było swego czasu z plagiatem Napistrefy i samo sie rozwiązało. A gościowi zawsze można wysłać pingwina * :) * - Linuxa w plikach po 0,5 mega :) |
Konto jest na prv.pl ale trzeba by zrobic rozprawe sadowa zeby to wywalili.
A konto ma tez na interia.pl (po kliknieciu na strone tytulowa wchodzi na interie) Co Ty na ta podroba Misiek ? Co robimy z tym fantem ? Pozdro. Gazor |
prosta sprawa spalimy goscia piatka ropy
hehehe nara |
propoonuje aby napisac do prv.pl i kazac im usunac to konto!
|
Nawet wyglad tej strony jest do identyczny.Zmienil tylko kolorki
|
Rzeczywiscie gosc zrobil czysty plagiat i sie beszczelnie podpisuje jako tworca strony :-(
Wiekszosc rzeczy na stronie pochodzi z naszego www.cdrinfo.pl !!!!!!!! Pozdrawiam |
cos trzeba zrobic??? ale co, jak nikt nie zna sie na hack-u ....
ja w kazdym badz razie zrobilem tak wyslalem gosciowi list (admin@cdr-news.prv.pl) i tam go zbluzgalem jaka to zniego wielka lama i zapchalem mu konto(mam nadzieje) poza tym zaraz dodam jego maila do wszystkich porn-related servisow mailowych , chlopak bedzie dostawal po 20-30 list czystego spamu dziennie, moze to pomoze.... kto to wie |
Jakie propozycje?
|
Na http://www.cdr-news.prv.pl/ jest niemal identyczna strona jak NASZE cdrinfo.pl
Myśle, że trzeba coś zrobic w tej sprawie. Koniecznie !!! A najwredniejsze jest to, że na dole strony pisze: "Copyright by Perki" - co za idiota takie rzeczy robi ? Kopiuje cudza strone i jeszcze takie cos pisze... 1. Faktycznie taka strona istnieje - rozni sie ale to czysty plagiat i nawet nie dorownuje orginalowi 2. Trzeba cos zrobic i to koniecznie - bo to nie fair, a po drugie nie po to ludzie robia cos aby inni sobie to przywlaszczali - ludzie gadam jak Z BSA ale jestem troche wku....ony 3. Tworca to rzeczywiscie idiota bo serwis jest zbyt podobny do cdrinfo.pl a przyroda lubi roznorodnosc i nie lubi sie powtarzac. Takie kopie swiadcza ...... . Nie bede sie zrownywal do jego poziomu. Co z tyym robimy panowie (i panie jesli takowe sa)? Bo chyba nie puscimy tego plazem? |
Cytat:
|
Cdrinfo.pl został podrobiony jako inna strona
Na http://www.cdr-news.prv.pl/ jest niemal identyczna strona jak NASZE cdrinfo.pl
Myśle, że trzeba coś zrobic w tej sprawie. Koniecznie !!! A najwredniejsze jest to, że na dole strony pisze: "Copyright by Perki" - co za idiota takie rzeczy robi ? Kopiuje cudza strone i jeszcze takie cos pisze... Pozdrawiam. Gazor |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:52. |