![]() |
Jak łączysz się z internetem???
Witam!
Wiem, że to było, ale od ostatniej takiej dyskusji minęło dość trochę czasu. Więc postanowiłem coś takiego założyć. Dodaje ankietę. Ja osobiście łącze się na linii ISDN. Miałem Neo+, ale rodzice oddali, bo za długo siedziałem w necie. Pozdrawiam;) --UPDATE-- Mam proźbę do moderatorów. Chciałbym, żebyście do ankiety dodali takie pozycję (za szybko klikłem): - DSL - Sieć lokalna (LAN) - Inne łącze |
neo+
dodalem twoje i jeszcze wlasna propozycje ciekawa ankieta - interesuje mnie pozycja neo+ |
Neostrada podzielona legalnie za zgodą tp na 18 osób.
|
było, ale chyba dawno.
LAN - 64kb/s (w rzeczywistości średnio wyciągam ok. 8kb/s) z telewizji kablowej Multimedia. |
LAN 128 kb/s
Cytat:
|
w polskich kablowkach OBIE wersje sa mozliwe :|
|
Jade na neo+.
Rowniez jestem ciekawy czy Neostrade ma wiecej ludzi. Po ostatnich promocjach... DL - 70kB/s UL - 12-14kB/s |
A jak mam LAN radiowy 2MBit/s to co mam wybrać? ;)
|
TV cable upc chello 512
|
lacze dzielone :(
|
LAN ...:) Jeśli kogoś więcej interesuję :
http://www.dornet.pl/ |
ISDN w dialogu!
w kwietniu najprawdopodobniej przezuce sie albo na DSL z Dialogu, albo na NEO+. |
ISDN w Dialogu, ale lacze nie jest u mnie tylko u kumpla :)
glos dalem na ISDNa, ta odpowiedz najbardziej odwzorowuje mozliwosci mojego lacza ;) |
A odpowiedz: nie wiem:D
LAN 128/64//512/128 kb/s zaleznie od pory nocy:) Aster-Wwa (dawnej AsterCity) |
sayan - upewnij sie jak to jest z tym DSL w dialogu - ja jak narazie mam same glosy ze jest to jedna wielka sciema marketingowa
chca sprzedawac ludziom 2mbit lacza jak ich szkielet ma maks przepustowosc bodajze 155mbit! planowana liczba polaczen w 2006 to 6tys! ja nei wiem kto tam pracuje i kto to wymyslil - faktem jest ze mnie to uceiszylo bo neo potanialo :) |
ASTER dawniej AsterCity.
|
|
Hm - poalczenie dzielone z innymi to jest przeciez LAN :) (chyba ze pod jedym rozumiec podzielona NEO wsrod kilku znajomych a pod drugie komercyjna siec blokowa\kablowke).
NEO+ (choc wolalbym pozycje ADSL) |
Cytat:
|
takie tam
ale dziala
|
Kablówka Multimedia od 1.01.2004 160 Kbps w obie strony.
Cytat:
od 1.01.2004r szybkość przesyłu danych w pakiecie Multimedia 64 zostanie zwiększona z 64 Kbps do 80 Kbps (w obie strony), a dotychczasowa nazwa pakietu będzie zmieniona na Multimedia 80. |
Cytat:
to chyba dobra wiadomość. To w takim razie ja mam już 80? :) Nikt mnie o tym nie informował. |
Witam!
jak zwykle bledy... nie Kb tylko kb (tak jak kg) :D |
remix
klikam na tego twojego wujka i co ?
|
Witam!
no coz... darmowe serwery... piwko.pl heh... nie zawsze dziala, jak widac... ale juz dziala :) bynajmniej mi sie otwiera szybciutko ps. musze zrobic update stronki, ale nie mam kurde czasu |
neo + ip=83.xxx :blee: :klnie: :buu: :klnie: :blee:
|
o kurcze co za pogoda !
|
NEO + tylko dla siebie i tylko siebie!!!ale ze mnie zgred ;-) i ip 80.....
|
normalnie lan w akademiku, a ostatnimi czasy dsl tepsy 512kb w bloku na bodaj 6 osob
|
upc chello 512/128
|
LAN - 64kb/s
|
LAN radio
DL 256 UL do 700 |
ja mam wykupione w kablówce 16kB ale caly czas przedluzają promocje na 32kB i ponizej tego to rzadko spada
teraz tak dla sprawdzenia sciągam nero z frankfurtu i oczom nie wierze 110KB/s zawsze nawet w nocy mi ograniczali do 32kB |
Tower ma rację - jesteśmy z tej samej kablówki :)
Najpierw dostałem 256kb/s :spoko:, potem 400kb/s :chytry:, a teraz nagle jakimś cudem mam 1024kb/s :wow: płacę za 128kb/s :jezyk: :jupi: |
Neo+ jak narazie dla siebie, ale jak nie stanieje to bede zmuszony podzielic:(
|
Witam!
Neo+ tylko dla siebie :) kiedys SDI, tez tylko dla siebie :) jestem bardzo zadowolony z Neo+ |
Dialnet CoDzien ... czyli modemik :D
beda jakies szybsze lacza wkoncu w dialogu oprocz ISDN ? |
Cytat:
no wspominałem o DSL, w bardzo atrakcyjnej cenie... popatrz na stronie dialogu www.dialogok.pl |
a ja pytalem - ale widze nie czytales - jak sie ma ta strona do rzeczywsitosci - bo jak narazie slysze ze to jedna wielka sciema
|
Cytat:
czytałem SID to co piszesz, ale niemam pojecia jak jest w rzeczywistości, wiec nic nie odpowiadam. |
szkoda... tez bylem zainteresowany ta usluga, napalilem sie na nia mowiac szczerze (na najtanszy najwolniejszy wariant - nie sse juz z netu) i strasznie bylem rozczarowany jak gdzies na grupach dysk znalazlem bardzo racjonalna analize techniczno-finansowa mozliwosci spolki
a mowila ona w skrocie ze nic z tego byly glosy ze to sciema konkurencji. ale... na tweaku jest DWOCH uzytkownikow dialogu dsl, tutaj chyba zadnego... obaj z wroclawia, z tej samej dzielnicy - komedia :( |
Neostrada w pojedynke i ip 80.
|
http://infojama.pl/article.php?sid=2244
tu mamy malutką wzmianke o tym DSLu, ale dając tu link mysle o tych komentarzach pod artykułem, wydaje mi sie ze mozna bedzie sie z tamtąd cos dowiedziec - sam jeszcze nie czytałem bo aktualnie niemam czasu |
a ja nie nazekam , lepiej juz chyba nie moze byc
|
kablowka echostar 128/64
|
[QUOTE=kraluk]Witam!
Wiem, że to było, ale od ostatniej takiej dyskusji minęło dość trochę czasu. Więc postanowiłem coś takiego założyć. Dodaje ankietę. Ja osobiście łącze się na linii ISDN. Miałem Neo+, ale rodzice oddali, bo za długo siedziałem w necie. I tak bez walki oddałeś NEO rodzicom ? Z ISDN chyba nie jestes do końca zadowolony. |
A gdzie moje NEO za 99 zl./mies ??
|
ISDN i nie da się inaczej :((
|
A ja morduję się na modemie analogu = Dialnet CoDzien :'(
|
Cytat:
Ja w kazdym razie mam teraz NEO+, ale tylko na miesiac probny i jutro juz niestety oddaje im modem i wracam na zwykle modemowe polaczenie. 149 zlotych (nie mowiac o 199) to jednak ciagle jeszcze troche za drogo, zwlaszcza, ze mi takie szybkie lacze nie jest potrzebne. Ale za 99/m juz na pewno bym sie na nie zdecydowal. |
Cytat:
Również słyszałem że TPSA ma wprowadzić tak zwaną Neostrade ***8211;Lite ( 256kb ) i cena miała by wynosić około 74zł netto. Mówił to pracownik TPSA ale czy do końca wiedział co mówi to niestety nie wiem. Sam byłbym zainteresowany bo na razie dzielimy Neo+ na 4 osoby i czasem chłopcy zaczynają ostro ściągać a ja wtedy mam straszne ***8222;opóźnienia***8221; z otwieraniem stron. |
SDI... wolne bo wolne... ale dla siebie... jeszcze do sierpnia i zmieniam na NEO+
|
a ja mam LAN na bardzo wielu uzytkownikow... z tego co wiem... to jest 2,5 mb ale czy napewno ? z kad mam wiedziec ze jest tak jak jest ?? a uzytkownikow duzo kolo 300 ale to tak polaczeni ze az sie plakac chce... moje male osiedle a na nim prawie 200 userow... dalej 2 km dalej inne osiedle a tam kolo 70 userow i reszta na radiu... taki mix... i beznadziejny w sumie... bo w ciagu dnia strony sie nie laduja... a w nocy mam czasem transfery dochodzace i do 300 KB... szkoda ze tylko w nocy... :(
|
ciesze sie ze chociaz po polnocy moge cos normalnie sciagnac albo poczytac... chociaz aktualnie tak jak by nie robie juz nic z tych rzeczy... jakis "maly internetowy" kryzys ze tak to ujme...
|
A u mnie niestety modem analogowy w domu
a w pracy LAN i ściągam w pracy i przenoszę do domu na flash-u 128 MB |
Cytat:
|
lacze szybkie
nawet dosyc szybkie
|
SDI 115kb/s
|
Dobra już wiem kto co ma
Powiedzcie mi teraz co kupić w wawie - myślałem o NEO+ ale ten numer 83 do wyboru napewno jeszcze Aster i Chello i być może jakaś radiówka aha i jaki warto mieć numer IP z grupy publicznej czy prywatnej |
Cytat:
|
@Neo+ - Warszawa nie ma przydzialu na 83.xxx , ten numer jest przydzielany a nowych cyrowych centralach poza "Stolyca"
@Chello - ograniczenie do 16GB/mies pelnego transferu, po limicie lacze 5kb/s, 3 ostatnie dni znow na full. @Aster - Dom 128/64 (w nocy 512 do 10.00) jednak drogo 99 zl+ dierzawa modemu lub jednorazowa oplata. @niezalezny radiowy operator - i tu moze byc niespodzianka, oplaty ponizej 100zl, a transfery, przynajmniej na poczatku duze (do 512-1mb/s!) pozniej jest juz roznie. |
Cytat:
Watpie ... takze moga byc problemy z tym 83 jeszcze przez dlugi okres, ale coraz mniejsze. |
Cytat:
Akurat znalazłem oferte Aster - Net + kablówka za 99,99 zeta Sam net 75,98 Transfer z zasobów Aster do128 z internetu do 64 wysyłanie do 32 Adres z klasy prywatnej 10 MB skrzynka bez miejsca na stronę I co wy na to ? warto ? |
Cytat:
wiec gdzie masz oferte =64/32? Minimum to 128/64 a w nocy (nocne myszkowanie) 512! Mam Aster to chyba wiem:) albo mi sie wydaje ze wiem:) |
Cytat:
|
Mój głos na LAN a właściwie na www.LANet.wroc.net 8)
|
Cytat:
http://www.aster.pl/promo_internet.shtml i kliknij na: Promocja TwójNet U mnie niestety jest kablówka Aster ale internet dopiero w 2005 - cholera !!! 2."Mój głos na LAN a właściwie na www.LANet.wroc.net" Interesują mnie tylko oferty z wawy a nie wrocławia 3."Numery IP zaczynające się na 83 nie są i nie będą dostępne w Warszawie... Przecież to stolica " Czy aby na pewno ??? pozdrawiam |
Cytat:
U mnie aster przekladal date kilka razy i powiedzialem dziekuje. PS. Esem pisal o swoim polaczeniu bo przeciez o tym jest glowny temat i ankieta !!! |
W sumie to niepotrzebnie się dokleiłem do tego topicu z moim zapytaniem
sorry Esem A co do internetu to chyba zdecyduje się na Chello -instalka 49 zł pierwszy miesiąc 1 zł a abonament 129 zeta, ale mają limit transferu do 15 GB Ip publiczne ale dynamiczne jedyny jeszcze wybór to Neostrada + instalka 99 zeta i abonament 149 zł podpiszę umowę na rok i zobaczę co się innego wykluje potem A to "czy aby napewno" dotyczyło numeru ip 83 w wawie |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:44. |