Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nero cdspeed zolte kwadraty i lg gce 8240b (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-cdspeed-zolte-kwadraty-lg-gce-8240b-29699/)

Stef 09.01.2004 19:40

a audio??

ApproachingEvil 09.01.2004 11:22

Cytat:

Napisany przez ApproachingEvil
tez tak kiedys myslalem,ze powinien caly na zieono pokazac (bez ukazywania zoltych)
ale z autopsji wiem,ze tak nie jest
jak naped optyczny nie zwraca bledow C2, to zawsze scandisk w nero cd-dvd speed byl, jest i bedzie zolty! (ewent. czerwony jesli bledy :) )

takie sa moje doswiadczenia z duuuuuza iloscia napedow (cd-romki, nagrywarki, dvd-romki) na 4 roznych kompach... wiec.... ?!? ;)

pozdrawiam

to ja dodam jeszcze tylko,ze mam racje,ale czesciowo tylko,bo zapomnialem dospisac najwazniejszego! - ze mi chodzi o plytki nagrane w trybie Mode1 (takowe beda zolte (bez zielonych))
a wszystkie plytki w Mode2/XA sa faktycznie zielone (bez zoltych kwadratow)
za niedociagniecie serdecznie przepraszam :)

Patrixs 08.01.2004 14:04

Nagrałem tak samo tylko na inną płytę CD-RW Dysan 10x. I wszystkie kwadraty są zielone. :)

Patrixs 08.01.2004 13:19

Ilość załączników: 1
Dołączę się do tematu z podobnym problemem.
CD-Audio, nagrana w WinOnCD 6, DAO, LG 32x10x40x, płyta CD-R Hawk (chyba badziewie), burn na 16x.

W Nero CDSpeed ScanDisk wygląda tak:

nimal 08.01.2004 09:15

Cytat:

Napisany przez ApproachingEvil
wiec.... ?!? ;)

pozdrawiam

coz - ja mam inne: Toshiba, Teac, LG - zaden ofkorz nie zwraca bledow, pokazuje plyte na zielono
z tego co wiem to co jest u mnie jest normalne - pytalem kolegi i tez tak ma
moze to zalezy od wersji cdspeeda?
teraz mam litka i ten zwraca bledy ;)

rowniez pozdro

ApproachingEvil 07.01.2004 22:54

Cytat:

Napisany przez nimal
@ ApproachingEvil - jesli naped nie zwraca bledow to i tak powinien pokazac plyte na zielono w tescie powierzchni, tylko nie napisze ponizej ilosci bledow

tez tak kiedys myslalem,ze powinien caly na zieono pokazac (bez ukazywania zoltych)
ale z autopsji wiem,ze tak nie jest
jak naped optyczny nie zwraca bledow C2, to zawsze scandisk w nero cd-dvd speed byl, jest i bedzie zolty! (ewent. czerwony jesli bledy :) )

takie sa moje doswiadczenia z duuuuuza iloscia napedow (cd-romki, nagrywarki, dvd-romki) na 4 roznych kompach... wiec.... ?!? ;)

pozdrawiam

P_M_ 07.01.2004 15:01

Zależy na jakim shicie nagrywasz i czasem od firmware'u. Mam jedną magiczną płytę, która u kumpli daje 100% uszkodzonych sektorów, a u mnie i u brata 100 % OK. Płyta nagrana na LG gce8240b właśnie (brata). Ja mam dvd x12 LG i pokazuje chrzany, ale nagrywarki gce 8480b i 8520b 100% OK. Liteony (52/24/52) znajomych wyrzucają kilka czerwonych lub nie, w zależności od wersji f/w. Bądź tu mądry. Płyta to dysan. Inne marki 100% OK. Twoja nagrywara nie musi być walnięta. Czasami pomaga nowszy biosik, bo nowe nośniki mogą czasem powodować takie zawirowania.

nimal 07.01.2004 13:08

@ ApproachingEvil - jesli naped nie zwraca bledow to i tak powinien pokazac plyte na zielono w tescie powierzchni, tylko nie napisze ponizej ilosci bledow

/\/\cDrive 07.01.2004 12:56

Cytat:

Napisany przez Stef
moj dvd zwraca bledy c2. tera zwlozylem do napedu i przetestowalem plte ze zdjeciami nagrana w wakacje. wynik-prawie cala zielona.
wsadzilem ta plyte audio- cala zolta.
wniosek???

Płyta pewnie just już do luftu skoro na wszystkim żółte bo na palarce powiny być zielone.

Stef 07.01.2004 00:08

moj dvd zwraca bledy c2. tera zwlozylem do napedu i przetestowalem plte ze zdjeciami nagrana w wakacje. wynik-prawie cala zielona.
wsadzilem ta plyte audio- cala zolta.
wniosek???

ApproachingEvil 06.01.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez Stef
sprawdzalem to :
1. cdrom lg 52
2. nagrywarka moja, cylo lg 24x
3. dvd creative 12x
4. cdrom aopen 50x
5. cdrom lg 32x
wszedzie to samo z ta plyta - cala "zolta"

:) jesli chodzi o napedy 1,4,5 to jestem pewien ze nie zwracaja bledow C2 wiec za Chiny .... nie pokarza ci w nero zielonych (tylko zawsze zolte)!!!!
a nap. 2,3 to nie wiem....

swoja droga moglbys sprawdzic ta plytke na jakiejs nowszej nagrywarce albo dvd-romku dla pewnosci

olo4you 06.01.2004 21:36

weż nagryware pod pache i nagraj płyte audio na innym kompie i wtedy sprawdź jak będzie to samo to niestety ale to jej łabędzi śpiew

Stef 06.01.2004 21:21

sprawdzalem to :
1. cdrom lg 52
2. nagrywarka moja, cylo lg 24x
3. dvd creative 12x
4. cdrom aopen 50x
5. cdrom lg 32x
wszedzie to samo z ta plyta - cala "zolta"

/\/\cDrive 06.01.2004 20:43

A na czym sprawdzałeś u tego kolegi CD-ROM'em czy na nagrywarce, bo nagrywarka ma chyba lepszą korekcję błędów od CD-ROM'u, więc radze sprawdzić te płyte w nero CDSpeed ale nagrywarką.

P.S.
Ja mam podobny problem: na CD-ROM'ie żółte kwadraciki, a w nagrywarce już zielone, więc według mnie jest to wina słabej korekcji błędów.

olo4you 06.01.2004 20:34

tak na szybko sprawdził bym u kogoś co ma dobrze skonfigurowany sprzęt tą nagrywarke a jak dalej bedzie to samo to serwis

Stef 06.01.2004 19:47

nero cdspeed zolte kwadraty i lg gce 8240b

czesc. zauwazylem sotatnio problem qwielii z moja nagrywarka. nagralem sobie plyte audio i wsadzilem do kompa by sobie posluchac. w kilku miejscach plyta sie zacinala, wiec od tak sobie wlaczylem nero cdseed i zaczalem testowac.
napedem, ktory odczytywal byl cd-rom lg 52x. pokazywal on same zolte kwadraty. doslownie 100% bylo zoltych!!!
wiec sprawdzilem ta plyte na innym kompie i tez tak samo.
nagrakem wiec inna plyte audio , wlozylem do napedu .... i to samo!!!
czy moja nagrywarka konczy juz zywot? dodam ze mam jeszcze gwarancje na nia(jakos do lutego czy marca, bo jak kupowalem to dawali chyba 2 letnia gwarancje na ten model). czy to nadaje sie do serwisu jako usterka gwarancyjna.

PS. nagrywarka nie wypalila az tak duzo plyt i zadko kiedy wypalala z pelna predkoscia. najczesniej bylo 12x-16x dane i 8-12 audio.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41.