![]() |
Macie w szkole\pracy\uczelni\domu jakiegoś goscai który udaje geniusza komputerowego?
Jak w temacie zapisujcie wpadki takich "geniuszów"
Oto mojego niby koleg z klasy: Pewnej spokojnej pzrzerwy sopkojnie spisuje sobie zadanko z matmy i ten sie mie pyta: - Czy płyte DVD odpali na normalnym CDROMIE czy potrzebuje do tego nagrywarki?? Na to kolega dajacy zadanko do spisania zaczał ryczeć ze śmiechu (też drugi taki "geniusz") |
Przeciez odpali, wystarczy polac denaturatem i zapaleczki. Nie ma co sie smiac jest to mozliwe :D
|
dobre
|
U mnie był taki co dumny był że wirusa stworzył!
Gdy go się pytałem jak to zrobił powiedział że napisał byle co typu "000110010100011sdaf" i zapisał na pytanie jak poznał że to wirus powiedział, że jak kasował go z dyskietki to nie pojawiło się w koszu :) drugi mój kolega kazał mi się tutaj spytać czy zformatuje dysk przykładając do niego magnez(s) |
Cytat:
*-Termit, ferromit, mieszanina tlenków żelaza Fe3O4 i glinu używana do spawania i jako bojowy środek zapalający. Zapalony proszek aluminiowy odbiera tlen z tlenków żelaza, czemu towarzyszy wydzielanie olbrzymich ilości ciepła (temperatura do 3800°K) topiącego żelazo, które tworzy spoinę. |
Heh to ja wam powiem ze im glebiej sie u nas wchodzi w matme tym wiecej sie zapomina rzeczy podstawowych. Np. ostatnio na programowaniu kolega zablysnal wiedza, ze wykladniki poteg sie dodaje przy dodawaniu poteg o wspolnej podstawie. Gdy mu mowilismy ze tak jest przy mnozeniu to probowal nas przekonywac do swojego ... Ale i tak to jedna z powiedzmy 3-5/100 najlepiej programujacych osob na roku ...
|
A ja sie przeszedlem do sklepu VOBIS w Elblaskiej Hipernovie i ujrzalem tam Verbatimy Kolorowe, dokladnie byly to Pastele RW. No ale odleglosc nie pozwalala mi na zindentyfikowanie doklednie tych plyt czy to przypadkiem nie sa zwykle kolorowe verby. no to podchodze do lady i ..
-Dzien dobry! Czy te Verbatimy to Pastele? -Dzien dobry! Nie, to sa RW -:blee:, ahh, to dziekuje :D:D:D^_^^_^^_^^_^:D:D:D |
U mnie gośc w pracy miał na dyskietce jakieś pliki tekstowe, utworzył do nich skróty na pulpicie. Dyskietkę sformatował i pyta się jak może teraz otworzyć te pliki bo skróty przecież ma, nie ?.
:D :D :D |
Ja wam opowiem dobry myk.
Pracowałem w firmie która zatrudniała bardzo "inteligentną" sekretarkę. Pani któregoś dnia włożyła dyskietke do stacji i zrestartowała kompa. Niestety komp sie nie uruchomił z prostej przyczyny. Botowanie było ustawione na flopa i dalej jush wiecie. Co dalej??? Pani dzwoni do informatyka (firma nie zatrudniała nikogo na stałe w tej roli) informatyk przychodzi, wyciąga dyskietkę i włącza kompa. Jest OKI. Niby nie jest śmieszne ale dwa dni później przez moje ręce przechodzi rachunek wystawiony przez owego informatyka a tam napisane: USŁUGA INFORMATYCZNA KOSZT 300n zł netto. Co wy na to??? Ładne pieniążki nie..... |
Cytat:
|
Cytat:
A musze wam powiedziec ze jak patrze na ludzi z ktorymi jestem na roku i tam 50% to laureaci i finalisci olimpiad (niektorzy nawet kilku), to mimo to ze w wiekszosci odstaja poziomem od reszty to nie czuc jakiegos dyskomfortu czy presji psychologicznej z ich strony - zachowuja sie normalnie choc sporo z nich przewyzsza reszte (w tym mnie) znaczaco. Nie widac rowniez jakiejs niezdrowej rywalizacji. Ogolnie mam wrazenie ze Ci najmadrzejsi sa skryci, a Ci co tak naprawde umieja troche ponad przecietna, strasznie sie z tym obnosza - mialem kilku takich kolegow w LO ktorzy cudem teraz studiuja. Ogolnie w LO bylo duzo samozwanczych geniuszy chociaz nimi nie byli, a na MIMie jest duzo geniuszy choc jakos nie widac u nich jakis oscentacyjnych zachowan. Choc i tak nieczego nie przebija dyskusje nauczycielami. Przyklad: kartkowka z histori i pytanie o OZN - no to kolega napisal to co trzeba a dostal 0 pkt to sie idzie spytac co jest nie tak i slyszy - no wiesz ale Ogranizacja Narodow Zjedonoczych zrzesza narody, a nie zjednacza ... Inny przyklad juz z wydzialu - kolega na matmie mowi ze ma 0 pkt za prace dom i dlaczego - bo nie mial przecinka przed ze a to juz cwiczeniowiec uznal ze zmienia zupelnie postac rzeczy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to u mnie na matmie kolega powiedzial, ze 1x1 = najpierw 0, potem 2 powiedzial :D :D :D ^_^ -_-
pozdro ;) |
A u mnie na chemii pewien "genjusz" powiedział, że tlen to trująca substacja :D
|
@Kraluk, i mial rację bo ozon (odmiana tlenu bedąca naszą tarczą ochronną przed promieniowaniem) ma działanie kancerogenne :)
@Yahol, termiciku używa się też do spawania szyn a co geniuszy to co powiecie na udaną prube umieszczenia dyskietki 3.5' do stacji 5.25' :) , uruchomić się już tego nie dało, ale o dziwo stacja 5.25 działała po tym dalej tylko że jak czołg i tworzyła zgrany duet z akademicką drukarka igłową /na tyle udany ze nie dalo się wytrzymać w pokoju jak te obydwa ustrojstwa działały/ pozdro |
Cana to mi sie przypomnialy dzieki tobie stare czasy, jak gosciu wlozyl 6 dyskietek 5,25 do stacji 5,25. Bo byl to program z dyskietkami instalacyjnymi. Zawsze sie zastanawialismy jak on to wlozyl, a dyskietki o dziwio nie polamaly sie.
|
@Thanatos, a widzialeś minijacka od zestawu głośnikowego włożonego do wyjścia tv na karcie graficznej i minę klienta który najpierw coś tam pier... o mojej niekompetencji (kobiecie znikła baza płatnika (nadpisała bazę testową swoimi danymi i nie zwrócila na to uwagi a później nawet nie zadała sobie trudu by się zastanowić i poszukac zguby) a po gierkach latorosli sytem był kompletny i stabilny inaczej a do tego złożony na "kultowej" płycie k7vza w jakiejś pierwszej rewizji ;) a później już przepraszała i to z bardzo ciekawym wyrazem twarzy:) /a cena i tak wzrosła o 100% na jakiekolwiek usługi dla tej osoby bo nie lubię jak ktoś bezpodstawnie mnie oskarża 8)
pozdro |
No to u mnie na matmie kolega powiedzial, ze 1x1 = najpierw 0, potem 2 powiedzial -_-
pozdro Kraluk to ja na mamtmie babie na złosć powiedziałem ze 5x1=6 i baba mnie prawie rozszarpała^___^ |
Qmpel mówił że komp mu się zepsuł, bo siostra mu PODKRĘCIŁA W BIOSIE obroty wentylatora na procu, a ten sie STOPIŁ i zalał część płyty gł (plastikiem) - buehehehehehe
Na kompie w szkole był format a mój qmpel-cwaniak stery do (bodajże) drukarki wkładał w Dosie(tzn nie w dosie - w kompie po formacie :D) i sie dziwił że nie działa :D. |
Cytat:
"ILu mieszkańców ma Warszawa?" Odpowiedziała skromnie 1600.......... |
Heh... moja qmpela jak mi pokazywała Afryke, to jej palec był na Australii, a jak sie jej zapytałem gdzie jest Polska to powiedziala że nie powie :D
|
Od paru lat zbieramy u nas w technikum z kumplami różne takie dziwadła, które wychodzą z ust innych osób. I muszę przyznać, że najwięcej wpadek mają nauczyciele. Przedstawiam tutaj niektóre z dialogów, zdań lub przekręconych wyrazów z naszych zbiorów:
-Proszę panią, to zadanie mamy na po świętach? -Nie, nie. Wystarczy na półtorej strony. Patrzymy wyraźnie na tablicę... Patrz jak ty myślisz... Dobrze było, tylko nic nie było słychać. Czytajcie ze mną oczami. Napięcie wyprzedza kąt o 90 stopni. Jak wiecie, każdy kabelek musi mieć izolację żeby przewodził. Rozpoczął się później narastać Powinny być identycznie takie same -Proszę panią, co ten filtr obcina? -Nie nie. On nie opóźnia, tylko obcina. Kiedyś na lekcji jedna nauczycielka pytała jakiegoś gościa, a w klasie był szum. W pewnym momencie ktoś powiedział głośniej: Spier....aj!!! A ona: Cicho! Nie rozmawiamy! :-D Ha-ha-ha!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wdychanie samego tlenu prowadzi do utraty przytomności.
|
a gdyby człowiek nie potrzebował tlenu do oddychania to niemiał by raka i żył parenaście latek dłużej
|
Cytat:
tlen jest dwuwartosciowy tlen nie wystepuje w postaci O w przyrodzie - zawsze sie polaczy z kolejnym tworzac O2, jesli bedziemy mieli wyladowania elektryczne to czesc polaczy sie w czasteczki O3 wartosciowsc to NIE ta cyferka za symbolem pierwiastka :) tlen faktycznie jest trucizna pamietam jak kiedys na geografii w liceum jedna kolezanka stojac przy teblicy nie potrafila pokazac na mapie swiata skandynawii ani australii :) |
Przypomnialo mi sie jak w LO pomagalem koledze z mickiewicza (humanista :) ) z matmy i sie pytam
- jak mamy x^2 = 4, to ile wynosi x ? No to on - 2. A sie go pytam czy chcialby jeszcze przemyslec swoja odpowiedz :) to sie zaczal zastanawiac i mowi - no to jest 2. - A czy przyopadkiem nie ma jeszcze jakiejs wartosci - probuje go nakierowac :) - AAAAAAA no fakt. - No to jaka to jest wartosc - ??? pierwiastek z 2 - No nie - to jest duzo bardziej oczywiste, jaka jeszcze liczba oprocz 2 podniesiona do kwadratu da 4 - chwila konsternacji ... -4 ??? - no nie do konca ale bedzie to ujemna liczba - mamy 2 a druga ujemna to bedzie ... I w tym momencie trybiki ruszyly z kopyta i uzyskalem jakze satysfacjonujaca odpowiedz 2 i -2. |
U mnie w klasie jest chakier, który z drugim klasowym chakierem obgadje jakie to hasła usiłował wpisywać, żeby dostać się na czyjeś konto poczty WP. :D
A jak widzę, że ktoś kto się wogóle nie zna ma takiego chakiera za swojego góru, to mam ochotę mu ***nąć. ;) |
Patrixs bez przesdy od razu w morde być??
Lepszy byłby lekki oklep maski a potem w morde bbić:p |
Wszyscy piszą o swoich kolegach a nie o sobie
ze mnie wszyscy się śmieją do tej pory że nie wiedziałem co to jest tabulator i do czego służy Miałem wtedy Amigę |
Jak mnie kiedys kolega spytal czy mam fdisk to mu odpowiedzialem ze mam nawet g na ktorym jest nagrywarka :D
|
Cytat:
|
Mnie sie dzisaj pytał koleś gdzie sie zmienia windows komputera czy w menu start czy w panelu sterowania
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
adixo - Ja się uwielbiam śmiać z siebie Cyt."Umarł smiercią tragiczną przez powieszenie i nietylko" heehhee dobra 00:53 pora lulu POzdro wszystkim którzy mają musk <- to też moje dzieło z podstawówki :) |
Ja może napisze pare słów o osobie chodzącej ze mną do jednej klasy, która bardzo często ma jakieś jazdy.
Na historii, nauczycielka pyta: Jakie były założenia Niemiec na początku II Wojny Światowej. Zgłasza się koleś, spanikowany i mówi, cytuję: Niemcy założyli, że Polaki nie istniały... czy jakoś tak... W tym momencie myślałem, że umrę ze śmiechu... :D |
Cytat:
|
ADMIN!!! Bananka dla pana informatyka:)
|
nie wiem czy jest sie czym chwalic
moj najwiekszy lol to: Adam Mickiewicz/Krzyzacy a z komputerowych: do tej pory nie wiem czy mozna czy nie mozna odlaczyc myszy na ps2 w czasie pracy kompa - strasznie mnie to meczy - ale nie bede ryzykowal sprzetu zeby sprawdzic - sprawdzilem juz twardy dysk, nagrywarke, monitor - ale myszy jeszcze nie a co tlenu - to on nie tak do konca jest trucizna - tylko bardzo lubi sie do wszystkiego przytulac i robi to tak mocno ze to psuje - nazywamy to starzeniem sek w tym ze jest to niezbedne do zycia :) a O3 - czyli ozon jest dwa razy wieksza cholera - no bo kto lubi zyc w trojkatach - wiec psuje naprawde mocno - i zeby bylo zabawniej powstaje nie tylko przy wyladowaniach elektrycznych w czasie burzy - ale sami produkujemy go w drukarkach laserwoych i kserokopiarkach - bardzo zle dziala na zdrowie przebywanie w takiej atmosferze, BARDZO zle |
Mój qmpel na polecenie, aby wskazał góry w których leży Mount Everest wskazał właściwe góry i oznajmił że to są góry "Tybety".... :D
cała klasa, łącznie z nauczycielką tarzała się po ziemi.... |
Mój kumpel na niemieckim do nauczycielki:
- Od której klasy uczy się pani nimieckiego??? - Od 5 klasy. - Odpowiada. - A my od 4 i jesteśmy mądrzejsi! Wszyscy się z tego lali, nawet nauczycielka :D |
A to dzisaj facet pobił wszystkich na informatyce:
Nauczycielka:- Co jest na jwazniejszy w komputezre?? Uczeń: EEEE UUUU YYYYY EUY.... Nauczycielka: no .. P..PP Uczeń:PRĄD!!! Noramlnie wylew |
Przypomnialo mi sie cos, nastepna inteligentna!
Podczas ostatnich matur w mojej szkole, obecna studentaka prawa na prubnej maturze dostala temat "motyw podrurzy w ....". Chyba jej utworow zabraklo na sciagach bo wykorzystala miedzy innymi "O psie ktory jezdzil koleja" - dla niewtajemniczonych lektora 4kl szkoly podstawowej... Pies Lampo - motyw podrurzy; blyskotliwe :D |
khem khem - spock - zerknij do slownika ortograficznego i popraw to co popelniles w swoim poscie - bo zeby wypadaja, inna sprawa ze takie byki sa lepsze od wielu tu wymienionych lolkow...
|
Cytat:
|
Cytat:
Dziekuje za zwrocenie uwagi i pozdrawiam :ysz: Ps. Zasze sie zastanawialem dlaczego niektorzy sa uprzedzeni do Ciebie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
a propos podlaczania ps2 na goroco - robilem to na swoim kompie, moja Zona robi to regularnie (notek, wiec po prostu trzeba czasem) i nic sie nie dzieje
zeby miec pewnosc wystarczy dac okno linii komend na caly ekran - wtedy myszka jest automatycznie odcinana - i luz ale ja robilem na twardo, klawiature zeszta tez, lacze na komie od telefonu tez :) |
to i tak nic bo u mnie na ulicy jest taki jeden gowniarz co jak mu jeden kolega netbusa pokazal to on od razu mysli ze jest hakerem i chodzil po domach i im netbusy wrzucal heh
jednego mam co sklada kompy a jak czegos nie wie albo sie cos wali to przychodzi do mnie :D a moja nauczycielka informatyki w ogolniaku to jest niesamowita bo kiedys pytam sie jej na konsultacjach przed matura: -przepraszam ile jest ramu na tym komputerze -yyyyyy 2000 na kazdym komputerze jest zainstalowany windows 2000 a na co ci to?? no w tym momencie poleglem za to moj wykladowca na studiach jest calkiem calkiem :) |
Cytat:
khmm, khmm... Poczułem lekki niesmak:P |
eee, ja tez :blee: :ysz: :) ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Rzeczywiscie fragment ktory zacytowales jest wyjatkowo zboczony.
|
przed chwilą logowałem się na forum cdrinfo a mój walnięty qmpel powiedziałem że jestem cwel, bo on włazi na full stron i na żadnej się nie loguje :(
|
gallus nie przejmuje sie!! Pewnie dlatego sie nie loguje bo nie wie jak to zrobić:p jak jeszcze raz sie bedzie smiał to mu powiedz ze dlatego sie nie loguje bo nie umie.
|
Cytat:
|
kraluk - a kto zamieszcza regularnie infa o gwaltach, mlodzych matkach itp? ;)
|
Nimal-a kto je czyta....
|
ja, ty, on, ci panstwo... - spoleczenstwo :)
|
Taaaaaaak my wszyscy to czytamy
|
Cytat:
Więc od tej pory forum czytają też Węgrzy :D A jak zapytała jaki temat,...........ja zaproponowałem coś do picia :D |
Społeczeństwo Węgierskie równiez:)
|
Na fizyce, z pierwszej ławki słychać tekst:
-Dlaczego k.u.r.w.a. narysowałeś mi lance w zeszycie ?? :D |
U mnie na fizyce jest podobinie jest taka pani (Gallas) są u niej niezłe luzy np. egzaminy próbne
- do **** niepodobne są te zadania !! pani-Wiem a co chciałeś by podobne były - ale ****a ich się rozwiązać nie da!! pani- da sie popatrz (i rozwiązuje zadanie) |
z przed kilku dni
"czy ty myslisz, ze wszycy nauczyciele sa poje*****? NIE! yyy... w sumie niektorzy sa, ale nie ja!" z podstawowki - kobieta od plastyki "Siadaj w lawce i maluj, a jak bedziesz dalej podskakiwal to ci nos rozp***dole" |
To 2 Lata temu religi uczył nas taki mołdy gość wszystko się robiłe petardę walnąć na środku sali to żaden problem (cebulki) tylko by dyrka nie usłyszała i nie poczuła siary heh :D to kidyś było:
(gość) - g (taki jeden) - t g-Wyjdz z tej sali !! t-nie g-tak masz wyjść t-A bo co?! g- Bo ci za********* (i tu w całej klasie rozległo się głośne woooow i gość zamilkł :D) heh jednak głupio być nauczycielem ciekawe co misz masz na to ??? Hej załużmy nowy topic o nauczycielacj ja mam sporo ich tekstów na lekcij np MARKIER FIRMY PARKIER :D heh :) albo potem napisze jak ma móój kumpel którego mama uczy muzyki ale teraz nie mam czasu comming soon.. |
Nauczyciele mają ciężką robote, i jeszcze muszą użerać się z gówniarzami :podbite:, i to wszystko za *******one 1000 zł miesięcznie. Nigdy nie chciałbym być nauczycielem. :nie:
|
Cytat:
a za siedzenie pol nocy nad sprawdzianami nikt nie placi... jedyne co OK to 2 mies wakacji z ktore dostaje sie $ |
2mies minus 2 tyg. wiem cos o tym bo moi rodzice sa nauczycielami. Uczniowie maja juz wakacje a nauczyciele zasuwaja do szkoły na głupie konferencje. To samo na tydzien przed rozpoczęciem. Do tego jeszcze praca na co dzień. Nikt nie płaci za zebrania z rodzicami, konfrencje, przygotowanie sprawdzianów i lekcji, poprawiania sprawdzianów, organizacji różnych rzeczy w szkole itp. Mniejwiecej za 1/3 tego co robi nauczyciel dostaje kase i to bardzo marną. A te głupki w sejmie którzy i tak nie chodzą na obrady jeszcze oszczędzaja na oświacie :( gdy sami zarabiają tysiące.....
|
U mnie wychowawczyni powiedziała:
-Ale macie od pyty jedynek... :D Ja podobnie jak w większości zabownych sytuacji leżałem ze śmiechu na ławce, podobnie jak większość klasy która zrozumiała co powiedziała babka :D |
Wiecie że na wschodzie (dalekim japonia, chiny) powiedzenie "A byś cudze dzieci nauczał" jest baaaardzo obraźliwe
|
Ciekawe czemu
|
Cytat:
zostalo pewnie wyparte przez "Idz sie pier***" ;) |
heheh no tak wyparło to pie*dol się :D hehehe
|
1. Kolezanka na bioli pyta sie po tym jak dowiedziala sie o tym ze jaszczurki moga sie do pewnego poziomu regenerowac, czy jak przetnie ja na pol to czy bedzie miala dwie.
2. Koles wchodzi do akwarystycznego i pokazujac palcem na pyszczaka (to taka ryba) pyta po ile ta odn\miana karpia. 3. Tasama kolezanka tyle ze na gegrze miala pokazac kraj w SE Azji, pokazuje na NW Afryke i mowi ze tu mamy Azje a teraz trzeba poszukac SE. 4. Gosc ktoremu wrzucilem na cdrw kodeki pyta sie czym to zabezpieczylem bo nie moze wymazac. ;) |
kolega mi opowiadal, ze pewnego dnia do servisu przychodzi facet i mowi, ze mu nie dziala -czytanie plyt-
Zagladaja - cd rom pusty, standardowo odkrecaja obudowe, a tam plyta wsadzona w gniaslo PCI. nie wiem na ile to prawda, a na ile jaja sobie ze mnei robil, ale fakt faktem ze niektorzy to naprawde ****** :) |
Na początek wyjaśnienie - "Mleczarz" to ksywa kolegi o wyjątkowo ciemnej karnacji skóry jak na "białasa" :).
No i sytuacja: Lekcja polskiego, cisza, wszyscy coś piszą, nauczycielka ogląda sobie dziennik. Nagle jeden koleś na cały pysk: - Ej, Mleczarz wygląda jak ta małpa z czerwoną dupą. Szok po prostu. 10 minut śmiechu wraz z nauczycielem, po czym każdy wychodzi do kibelka po tym śmiechu, nauczyciel też :). |
U mojego kumpla w klasie chodziła taka dresiara która jak wiadomo z dresami obcowała (niech będzie anonimowo nazwijmy ją Marta - ksywka Olecka)
Na lekcij drzwi otwiera jakiś gość (drech jak w mojej szkole ich wielu) wsadza głowę przez drzwi i mówi do nauczycielki d-Dzień dobry czy jy jest Marta na lekcij N-Tak siedzi tam d-Olecka M-Tak czego d-TY GŁUPIA KÓRFO i poszedł gdzieś nauczycielka przemilczała to i wogóle w tej mojej szkole to te dresy (ba psełdo dresy bo zwykli to mają styl a ci to nie) są plagą! N-nauczycielka M-Marta - Olecka (dane zmienione ;)) d- DRESIK |
paja masz fajna szkołe:D
|
u mnei w szkole, dresiara na geografi stajac, przy mapie pokazala ze polska graniczy z czechoslowacja i szwajcaria.
zaznaczam, ze to bylo dawno po pozpadzie cze-slow :) |
Szkoła fajna tylko dresów za dużo :(
|
Dresiarze to prawdziwa plaga niestety:(
|
Cytat:
|
Cytat:
:jupi: |
największy lol jaki slyszalem to na polskim w liceum gostek napisal zwięzłą biografię dostojeswkiego a w niej napisal:
Dsotojewski napisał Braci Karmazynow książkę będącą historią studenta raskolnikowa mordującego staruszki:) buhahahAaaa:) p.s sklepalem go potem na przerwie i malo mnie ze szkoly niewywalili:) |
Brzuszki troche wiencej szacunku dla "innych" kolegów
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47. |