![]() |
Project Dolphin
Witam!
Zachęcam wszystkich Forumowiczów do zapisania się w Project Dolphin. Celem tego projektu jest zebranie informacji, ile dany użytkownik komputera, drużyna skadająca się z kilku uzytkowników czy dany kraj potrafi w ciągu określonego czasu wcisnąć podczas pracy z PC-tem klawiszy. :pisze: W systemie zainstalowany jest niewielki programik "Pulse", który zlicza naciśnięte przez nas klawisze i co jakiś czas wysyła tą liczbę do serwera. Oto efekty: http://www.project-dolphin.nl/stats.php Polska obecnie znajduje sie na 7-mym miejscu. Zapraszam więc do przyłączenia się do projektu, aby przyspieszyć zajęcie przez nią pierwszego miejsca || Osoby, które wejdą do projektu, zapraszam również do przyłączenia się do mojej drużyny. Ja z tego nie mam żadnych korzyści, oprócz satysfakcji z tak wspaniałej drużyny ;) Wtedy będziemy zebrani w jednym miejscu i będziemy mogli porównać nasze wyniki. Co i jak: 1. Rejsestracja. http://www.project-dolphin.nl/register.php - proszę najlepiej wpisywać ksywki z Forum, gdyż będzie wiadomo kto jest kto. Koniecznie proszę wybrać Polskę jako kraj, bo tylko wtedy pomożemy naszemu krajowi w spinaniu się do góry. 2. Wpis do drużyny. Aby wpisać się do mojej :spoko: drużyny, należy się zalogować http://www.project-dolphin.nl/members/ w opcjach kliknąć "Teams" i "Search/Join a team". W polu proszę wpisać nazwę mojej drużyny: "Iron Butterfly". Jak wyszuka pozycję, to proszę kliknąć "Join". Można się już wylogować. 3. Ostatni krok, instalowanie i konfiguracja programu. Link: http://www.project-dolphin.nl/download.php Po ściągnięciu proszę go zainstalować i uruchomić. W okienku, które się pojawiło po jego uruchomieniu, proszę wpisać nicka i hasło i nacisnąć "Get Account Information". Po chwili "OK". Teraz nalezy zadbać o kilka rzeczy: -po prawym naciśnięciu myszą na ikonie progaramu (na trayu), powinny być koniecznie zaznaczone opcje "Keycounting Enabled" i "Pulsing Enabled". -W "Program Settings" najlepiej zaznaczyć żeby się uruchamiało razem z systemem. -Opcja "Pulse Rate". Ustwienie jej na "Hour" lub "Day" spowoduje, że ilość zliczonych klawiszy będzie wysyłana automatycznie w określonym czasie. Przy ustawienu "I pulse the server manually" program sam nie wyśle ilości zliczonych klawiszy, dopóki tego nie zrobimy ręcznie (dwa razy klik myszą na ikonie). Dodam jeszcze, że program zlicza wciśnięcia cały czas jeśli jest tylko uruchomiony ;) Aktualna liczba zliczonych klawiszy jest wyświetlana w dymku nad ikoną na trayu. I jeszcze jedno. Jak uzbieramy dużą ilość i nagle nam się komputer zawiesi, to te punkty przepadają, bo dopóki nie zamkniemy programu, to wynik jest trzymany w RAMie. Uff! Tyle! :) Oto link, do naszej drużyny: http://www.project-dolphin.nl/team.php?tid=3887 Proszę go sobie zapisać w ulubionych. Resztę pozostawiam do rozgryzienia Wam, Forumowicze (chociaż niewiele zostało) :) Teraz tylko dużo :pisze: :) Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i poświęcenie kilku minut. Pozdrawiam! |
przykleilem na czas jakis ten eksperyment - choc ja nie skozystam...
|
Cytat:
Cytat:
|
sprawa prosta - nie chce wiedziec ile tego pisze - chco zainstalowalem sobie to cudo - posmiejemy sie
choc zeby utrudnic namierzanie nie zapisalem sie do druzyny, ale wybralem polscke :) |
zapisalem sie, jestem w "klanie" :P zobaczymy co z tego bedzie
|
http://www.project-dolphin.nl/profile.php?uid=31414
tu jest moj stats jesli kogos interesuje ile klepie - dodam ze neizle wyniki zawyza granie w q3 :D |
Polska nieźle idzie- 7 miejsce. Mam nadzieje że będziemy jeszcze wyżej.
|
Cytat:
Poza tym jestem ciekaw jak to sie bedzie dalej toczyc, jak sobie bedzie radzic Polska. A i sam moge sie dowiedziec ile przyciskow wystukuje na klawiaturze :). |
Zapisałem się,Iron Butterfly RULEZ :) a teraz PISZMY jak najwięcej i sławmy imię naszego kraju :P
|
Zapisałem się, Widzieliście ten klan Polscy kklikacze? Niezły jest :)
Polska musi WYGRAĆ!!!!! |
Ilość załączników: 1
Taa...
|
ciekawe czy ten programik tylko liczy naciśnięte klawisze czy ma też keystroke logging jak np. stealth keyboard interceptor ...
|
szkoda, ze nie zlicza dodatkowo klikniec myszka, to by byly rekordy :)
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiam, puki co daruje sobie ten programik. |
o tym samym pomyslalem, lepiej nie ryzykowac.
|
Cytat:
-zrobiłem taki eksperyment. Wykasowałem ten programik z listy ZoneAlarma, i jeśliby chciał cokolwiek wysłać, to musiałbym to potwierdzić. I tak sobie chodził przez cały dzień i sam nie prosił o dostęp do netu (miałem ustawione ręczne wysyłanie zliconych klawiszy oczywiscie) -w naszym klanie zrobiłem mały eksperymeny "~Iron Butterfly~" tzn. codziennie dorzucam do tego konta 1.000.000 klaiwszy. On nie mógłby wysłać informacji na temat tego JAKIE są to klawisze, bo zajęło by mu to tyle co wysłanie 1 megabajta, nieprawda? Nie mam aż tak szybkiego łącza, żeby mógł to wysłać w pół sekundy :D -programik ten zapisuje sobie na dysku ilość zliczonych klawiszy w jednym (mam właśnie nadzieję ;) ) pliku, który zawsze ma stałą wartość 688 bajtów. Dodam jeszcze, że informacja o olości naciśniętych kawiszy jest zapisana w trzech bajtach tego pliku (nie zdradze które 8) ). I to się zgadza! Zauważcie: maksymalnie ktoś wysłał naraz 16.777.215 klawiszy (potrzebne 3 bajty). Dodatkowy wniosek z tego też jest taki, że program nie będzie mógł zliczyć więcej. Przykład: http://www.project-dolphin.nl/profile.php?uid=13553 Mam nadzieję że przekonałem niektórych. || Dodam, że nawet tak skromny i niewielki program oraz tak uboga szata i organizacja strony domowej projektu nie sugerują nic "wielkiego". Zachęcam jeszcze raz i dziękuję tym, którzy już się zapisali! |
Kto to jest "Jagulator" ma fajny nick na liscie, rusza sie na boki :) - jak to zrobic albo czemu to tak jest?
|
PATH 1.01 do Instrukcji :-)
Witam!
Lepiej późno niż wcale. Ten programik zapisuje na HDD ilość zliczonych klawiszy przy jego ZAMKNIĘCIU. Wczoraj miałem nabite X klawiszy, wysłałem, pojawiło się w dymku 0, a dzisiaj patrzę dalej X... bo system nie zamknął go. "Pulse" wczytał ilość zliczonych klawiszy od momentu ostatniego zamknięcia. Także żeby dwa razy nie wysyłać tego samego wyniku, wystarczy przed każdym restartem czy zamknięciem systemu zamknąć program (prawym i "Unload and Exit" ;) ). Nie wiem, może to tylko u mnie tak jest... Na osobnika "~ Iron Butterfly ~" nie zwracajcie proszę uwagi, bo to jest mój eksperyment. Miejsce w drużynie każdego z Was zawsze jest większe o 1. Cytat:
|
a dokładnie to to musi wyglądać tak:
Kod:
<A href="profile.php?uid=TWOJ ID"><marquee behavior=alternate scrollamount=SZYBKOŚĆ>NICK</marquee></A></TD><TD align="center"> |
Cytat:
O, i jeszcze jedno: http://bmt.bewes.be/stats/teams/159 Pozdrowienia |
Witam!
No cóż. Nie chciałbym być niegrzeczny... ^ :zawstydz: ale użyję tego słowa: ZAPRASZAM! http://bmt.bewes.be/stats/teams/228 (Login->Join Team->"Iron Butterfly"->Yes->Logout, w zasadzie wszystko tak jak w Dolphinie) Dziękuję! :spoko: Z ostatniej chwili: Konto jest aktywne zaraz po rejestracji, tylko że go nie widać, dopóki nie klikniemy na link w mailu od nich. Na tą wiadomość trzeba trochę poczekać, w końcu dojdzie. :) PS: Może niedługo wymyślą ile razy dziennie wysuwamy tackę od nagrywarki, albo ile stron drukujemy... ^_^ :D ^_^ :D ^_^ :D |
^ Ale mój TeAm nazywa się Poland :D Moze to kogoś zachęci ?? Też nie chciałbym zwalczać konkurencji, ale.. :P
|
Użytkownicy projektu! Jeszcze tylko 23 miliony i Polska jest na szóstym miejscu! :spoko: Wydaje mi się, że to jest kwestia kilku dni. Także :pisze: :pisze: :pisze: i jeszcze raz :pisze: :D
Kolejnym krokiem będzie prześcignięcie kraju "Unknown" (PS: Wiecie może gdzie można go znaleźć na mapie? :D :D :D :D :D :D Chyba mam stary atlas... :D :D :D ). Pozdrawiam! |
Vavoom chciałeś chyba napisać że Polska będzie na 6 miejscu ;)
Qrcze też nie mogę znaleść tego kraju :) widać też mam stary atlas. :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
A słowo ciałem się stało i POLSKA zawitała na 6 miejscu :) :) Jeszcze ok. 609 mln kliknięć i będziemy na 5 ;) :D DAMY RADĘ!!!!!
|
Cytat:
Oby tak dalej! :spoko: :jupi: |
Cytat:
PS mam win xp pro. |
Rozwiązanie problemu z brakującym plikiem
Cytat:
Zamieszczam tutaj plik ze swojego WinXP Home. Ten sam problem miałem w Win98SE, ale jak go tam skopiowałem to program ruszył, z tym że liczy tylko przebieg (nie liczy kliknięć). Najlepiej wrzucić ten plik do folderu programu (albo system32) Pozdrawiam! :spoko: (I zapraszam :zeby: ) |
a czy wam dziala mouse racker pod 98se? bo ja klikam by go zalaczyc a on nic. nie reaguje zupelnie.
|
Cytat:
Ale jeszcze wszystko do nadrobienia ;). |
Cytat:
Cytat:
Tamtej lub następnej nocy, kiedy Polska zdobyła 6 miejsce, zapchał się serwer. Jak próbowałem wejść na swoje konto, do drużyny czy do statystyk, to wyskakiwał mi komunikat "Too much data" czy coś takiego. Na drugi dzień, coś się podziało z xywką Jugulatora - może widzieliście, przestał się bujać ^_^ i widać było sam kod html. Ponadto jak zaglądnąłem do Overall, to wtedy już zobaczyłem że Polska jest znowu na 7 miejscu. Mnie się wydaje, że na serwerze nastapił jakiś błąd, albo się przegrzał ^_^ i przywrócili statystyki z jakiegoś wcześniejszego okresu. Tak to wszystko ze soba kojarzę, może się mylę. (Albo ktoś nie chce żeby Polska spinała się do góry... :chytry: Niech no tylko spróbują :boks: ^_^ ^_^ ^_^ ) |
Już się zapisałem.:zeby:
Cytat:
|
a takie pytanko. wszedlem sobie wczoraj na jakiegos goscia, nie wiem skad i dzinym trafem on mial od kilku dni 690,xxx,xx klawiszy
czyzby stworzono juz program oszukujacy programik z projektu? ;P PS. no panowie i panie... klepac w klawisze, bo nas Dania goni......:) i zapraszac sasiadow,kolegow, babcie i dziadka, zebysmy mieli wiecej uzytkownikow. |
Cytat:
Pewnie chodzi tobie o uzytkownika o nazwie ~Iron Butterfly~ :). Cytat:
|
I z powrotem jestesmy na miejscu 6, oby tak dalej :jupi:
|
Cytat:
|
biore się do pracy, hehe.........
|
zapisalem sie ! :)
|
Wchodze sobie dzisiaj na stronke Project Dolphin i o dziwo zastaje cos takiego.
Czy ktos wie o co chodzi??? Czyzby to juz sie zakonczylo? |
rzeczywiscie, juz nawet nie ma nasze grupy
|
wszystko działa :piwo:
|
Teraz juz dziala, widocznie byla to jakas chwilowa awaria ;).
|
Cytat:
|
Cytat:
edit Ach te literufki :D |
Jestem w tym projekcie już kilka miesięcy, odpalam sobie codziennie pulsa na kilka minut i nabijam troche emulatorem wciskania klawiszy (około 600 kliknięć na 4 sekundy), puszczam pulsik tuż przed wyłączeniem kompa (widzę że nie tylko ja przylukałem ten błąd w programie i już to poruszaliście - ale jeszcze dokładniej opisze) i gdy licznik wciśniętych klawiszy wskazuje 0 zamykam system, gasze kompa i ide spać (oczywiście tylko myszka by na liczniku pozostało zero). Następnego dnia mam na liczniku dokładnie taką liczbe wciśniętych klawiszy jaką posłałem dnia poprzedniego i codziennie tym sposobem rośnie mi ilość wysyłanych wciśnięć (to podpowiedz dla tych, którzy nie lubią edytowania plików). Zabieg ten wymaga wyłączenia automatycznego wysyłania pulsa gdyż jakiekolwiek naciśniecie klawisza po wysłaniu spowoduje nabijanie od początku. Duże ilości najlepiej puszczać co kilka dni, już raz zostałem usunięty z projektu, poprostu takie ilości rzucały się w oczy i ktoś mnie wychwycił, 60 000 000 kliknięć poszło w zapomnienie. Częste zmiany pozycji państw i drużyn wynikają właśnie z tego że oszukujacy zawodnicy są co jakis czas kasowani. - Miłego klikania - Obecnie jestem na 3 miejscu wśród klikaczy z Polski - mozecie poprawić sobie statystyki moim sposobem. Przyłączył bym się do was ale przenosząc się do nowej drużyny zostawia sie swoje punkty w poprzedniej i zaczyna od nowa więc nie będe tego czynił. Pozdro.
|
a w jaki sposob mozna edytowac ? :)
i jaki plik, bo nie wiem :D i moglbys jeszcze podac nazwe tego emulatora ;) |
Plików do edytowania masz tam niewiele, problem w tym czy potrafisz w takim pliku odszukać odpowiednią wartość a w jaki sposób edytwać to można by ksiązke napisac więc nie bede się rozpisywał.
Emulator możesz sobie sciągnąć odemnie>>> http://www.piterron.republika.pl/emulator.zip To typowy prosty flooderek, przypuszczam ze większość floderów nabija pulsa :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
co tam słychać w delfinie?
Temat nie ruszył się od ponad miesiąca, czy to jeszcze aktualne? |
no jak to co, klepiemy dalej :)
swoja droga, zaczyna mi sie to juz nudzic |
Cytat:
swoja droga ja w tym nie biore udzialu, a jak to sie nigdy nie konczy to troche bez sensu |
no, prawie pol roku ma ten temat... pamieta jeszcze Sid'owe czasy :)
Ja udzial biore, jestem nawet w czolowce 4/5 miejsce :jezyk: |
Cytat:
|
Jeśli nie przeszkadza to może zostawmy, a nóż ktoś się dopisze :zeby: ;p
A z newsów, to Polska po ostatniej "czystce" powróciła po dłuuuugim czasie na piątą pozycję. Dobrze że mi ~ Iron Butterfly'a ~ nie wyrzucili :zeby: Zobaczymy jak długo nasz kraj się utrzyma na piątym miejscu! :) |
heh raczej nie skorzystam bo malo pisze :)
|
Cytat:
Zastanawiające, dlaczego najwięcej osób wykopali z Polski, aż spadła znowu na szóste miejsce... :> Udało mi się dojść do ósmego miejsca w Polsce. Dalej już się praktycznie nie dało, bo każdy powyżej oszukiwał :haha:, więc szliśmy praktycznie równo. Do czasu... :buu: ( ^_^ ) Co zauważyłem? Że pomimo "usunięcia" mojego konta, udało mi się dzisiaj wysłać codzienną porcję || i przyjęło się. Wnioskuję więc, że nasze konta istnieją i mają się dobrze, lecz zostały ukryte. Nawet admin napisał, że jeśli ktoś omyłkowo (taa :taktak: jasne :D ) został zbanowany, to niech mu wyśle maila, a konto zostanie mu przywrócone. Będę na tyle perfidny ;p , że wyślę mu tego maila (a codziennie pulsowałem tyle ile się tylko dało :D ). Zobaczymy! :haha: |
czy kiedys to sie skonczy, czy czekaja az wszystkim sie znudzi? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
ja sie dopisalem i od stycznia naklepalem ponad 1,600,000 :P |
raczej prędzej się znudzi, wygra ten kto znudzi sie ostatni ;)
dla mnie to nuda od samego początku (czyt. nie brałem w tym udziału;)) |
Jteż w tym nie brałem udziału, nawet mnie to nie interesowało.
A swoją drogą to przydałoby się już ten topik odkleić ... |
Cytat:
|
a ja biore w tym udzial... nie znudzilo mi sie jeszcze - tymbardziej, ze nie ma co, po prostu chodzi sobie programik w tle, nawet go nie dotykam.
Proponuje nie odklejac tematu :) No.3 mr_spock 2,305,650 :matrix: |
Cytat:
|
Cytat:
więc... |
Dla mnie w sumie to obojetne czy ten topic jest przyklejony czy nie. Ale rzeczywiscie, stracil on troche na waznosci ;).
|
a ja sie nie zgadzam :P
sami wiecie, ze od czasu do czasu cos tu zostaje napisane (np teraz). a gdzie potem szukac tego topicu...?? a za jakis czas to o archeologie mozna byc posadzonym za wykopanie go. :) jest jak jest, dla mnie OK |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46. |