![]() |
Jakiej przeglądarki używasz??
Napiszcie jakiej przeglądarki używacie i dlaczego ją lubicie??
|
było i to wielokrotnie :( myśle, że niektórzy już są znurzeni tym tematem.
Ale odpisuje... uzywam IE a za co cenie? Bo po prostu jest w systemie i działa :)/mozna jesczze zobaczyc moje ostatnie wypowiedzi w temacie "Przewaga Opery...." |
Ja używam Opere 7.23 i IE 6.0 SP1. Chcociaż najbardziej lubię Opere.IE czsami się sprzydaje...
PS. Już to było, ale dawno... :P PS.2. Trochę mało dałeś przelądarek :) |
Cytat:
|
tyle opcji wystarczy bo inaczej ankieta byla by nieczytelna :)
|
jak narazie opera i IE idą łeb w łeb... ;)
|
Opera only...
|
mam ochote wyprobowac cos innego, ale z przyzwyczajenia (czyt.lenistwa) nie chce mi sie, zreszta nie widze zadnej przyczyny - IE po prostu mi starcza
dzis znowy wyprobuje opere (juz kiedy probowalem,ale mi sie srednio podobala), zobaczymy... moze tym razem ja od przegladarki wymagam tylko zeby dzialala i zajmowala jak najmniej miejsca na ekranie i IE to spelnia i jak najmniej pier_dol... |
Cytat:
Potwierdzam zdanie mojego brata na temat przegladarek! :P Bracie twoje zdrowie!! ;) :piwo: |
tylko opera
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja uzywam MyIE2 i mam zaznaczyc IE? w ZYCIU ;p
pozdro ;) |
Opera jest THE BEST :D
|
ja uzywam konqueror'a bo jest juz w kde i nie musze niczego doinstalowywac
|
O 7.23
na O 7.50 jakos nie moge sie zmusic - za duzo namieszali - jesli pojda dalej tym torem to ja przytulam sie do firebirda... |
Używam IE 6.0 z jakimiś aktualizacjami, a dlaczego ?
Ponieważ jestem zbyt leniwy żeby instalować inną a później 3 dni spędzić na szukaniu dodatku czy czegoś abym mógł mieć np. polskie fonty. Ale wstręt do innych przeglądarek mam od dawna. Kiedyś ktoś zainstalował mi na komputerze Netscape to tak się wtedy w****iłem, nie wiedziałem jak to kurestwo *******one w dupe ***ane odinstalować więc przeinstalowałem całego windowsa (wtedy jeszcze win 95) :) i od tamtej pory używam tylko IE. :) |
i cierpisz patrixs.. nawet nie wiesz jak bardzo :)
|
Cytat:
|
wyłącznie opera (teraz 7.50) / moja wygląda tak jak 7.23 a dowolność możliwych modyfikacji i prostota ich wykonywania zaczyna mnie przerażać :)/
@Patrixs, niczego nie musisz 3 dni szukać ani w wypadku mozy ani opery które są po polsku , wszystko jest na miejscu do zassania /ale tak zapytam 8) w wypadku ie NIC nie musisz instalować? ;)/, po prostu jesteś przywiazany emocjonalnie do ie i tyle, to Twój wybór i nikt nie zamierza bawić się w apostoła dobrej nowiny przeglądarkowej :) pozdro |
jestem operatorem i to bardzo zadowolonym
surfowanie jest szybsze. otwieranie zakładek w ilościach hurtowych, a przede wszsytkim w tle, możliwości zaadaptowania jej wyglądu do własnego gustu, łatwe wyszukiwanie w sieci poprzez "g zapytanie" w googlu, zapisywanie i przywracanie sesji, otwieranie stron w oknie opery, a nie na pasku zadań [choć to też można zmienić - właściwie jak wszystko] i wiele wiele innych. nawigowanie myszą. opera jest kochana... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam!
domyslna przegladarka: Opera 7.23 PL (czekam na 7.50 Final :)) przegladarka posilkowa: Mozilla 1.5 PL przegladarka testowa: Mozilla Firebird 0.7 PL |
Ja takze jak uzywam opery :).
Wczesniej, zanim jej nie zainstalowalem i nie zaczalem testowac, uzywalem IE 6.0 i wtedy bylem zadowolony. Ale po jakims czasie IE 6.0 cos zaczal mi mulic (moze to byla wina jakiegos trojana, o ktorym ktos juz wspominal na forum, ale wtedy reinstalka windy nie wchodzila w gre) i poszukalem alternatywy. Sprobowalem Opery, spodobala mi sie, i zostala na kompie do teraz. Na codzien uzywam tylko jej, ale z IE czasami takze korzystam, ale wylacznie do stron, z ktorymi nie daje sobie rady Opera ;). I tutaj od razu nasuwa mi sie pytanie, a nie ma sensu zakladac nowego tematu :). Mianowicie, czy u was takze, na Operze nie otwiera sie podreczne menu (po najechaniu na zakladki na gorze strony, np "serwisy", czy "uslugi" ) na stronie www.era.pl Czy moze to tylko u mnie tak sie dzieje??? |
@czero
jak jest ustawiona identyfikacja jako opera jest ten problem. przy identyfikacji jako MSIE menu jest wyświetlane. @"...Na codzien uzywam tylko jej, ale z IE czasami takze korzystam, ale wylacznie do stron, z ktorymi nie daje sobie rady Opera..." ja bym raczej użył stierdzenia, że nie jest to do końca dobrze napisana strona skoro jej autorzy dyskryminują uzytkowników opery. i wczytuje sie ona dobrze pod IE. porazka. ale coz mozna zrobic. nic tylko uzyac opery i namiawiac do tego innych zeby w koncu odsetek korzystajacych z opery byl na tyle wysoki, zeby wszyscy ci ktorzy tworza strony przejmowali sie tym jak ona wyglada w przeglardarkach a nie wylacznie w IE jak na moj gust to ze strona dobrzez wyglada IE nie znczy ze jest ona zgodna ze standardami i specyfikacjami. takim stwierdzeniem bedzie poprawne wyświetlnie w mozilli i w operze |
Opera tylko i wyłącznie, chyba że jakaś stronka pod nią nie działa :( Właściwie to zacząłem testować Operke po przeczytaniu opini na tym forum, pomyślałem że warto spróbować i tamten dzień oznaczał koniec dominacji IE na moim kompie :)
|
Cytat:
|
ja bym miał taką propozycję do wszystkich zastanawiających czy warto sie przesiąść na operę: zobaczcie ten wątek na forum opery: sama tylko kwestia jak może opera wyglądać powinna być pomocna w rezygnacji z IE
|
Ja podobnie jak Smartek używam MyIE2 czasami na silniku IE a czasami na silniku Gecko i co mam zaznaczyć???
|
Cytat:
|
Niedawno przesiadłem się na Operę i przy niej zostaję !!
|
Witam!
ale wiecie co zauwazylem... ze Opera 7.23 czsami sie sama z siebie wysypuje... w przeciwienstwie do MEGA stabilnej Mozilli |
używam opery od wczorajszego wieczora i chyba zostane operatorem na stałe.
patrixs przesiadka z IE nie boli tak bardzo jak na początku myślałem pozdrowionka dla wszystkich operatorów i mozillarów :D |
osobiscie tez TERAZ uzywam opery. :)
zarazilem sie na tym forum... :jem: jesli sprawy zaszly tak daleko, to zaproponuje umieszczenie banera z linkiem do oficjalnej strony opery na cdrinfo. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:08. |