![]() |
Dwa razy korzystałem z wpłatomatu, raz w m1, raz w tesco, za każdym razem działały. Przejechałem się natomiast na bankomatach ecardu, nie dość, że nie wypłacił to jeszcze mi kasę na koncie zablokował.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wydaje mi się, że najlepszy wpłatomat jest w M1 :) Oczywiście mówię o Krakowie. Bo tam są 2 wpłatomaty. Nie wiem jak na Karmelickiej.
Kiedyś ktoś zapomniał karty z wpłatomatu w GKzaimierz, wziąłem tą kartę, oddałem do tego kiosku (trzeba być uczciwym, w końcu może to mnie też kiedyś spotkać , odpukać), ale po tym zablokowało wpłatomat :/ |
andy - patrz kogo cytujesz ;)
|
To ja jeszcze dorzuce cos od siebie ale w kwestii wplatomatow.
Chore i niezrozumiale jest dla mnie to, ze na caly Krakow jest ich raptem 5. Malo tego, w 90% dziala tylko jeden na Karmelickiej! Wlasnie wczoraj chcialem wplacic pieniadze po godzinie 16 wiec udalem sie na Karmelicka. Jak juz zaszedlem to zobaczylem ogromna kolejke przynajmniej na 15 osob. No coz... pomyslalem sobie ze w taka pore jest to normalne tym bardziej ze najprawdopodobniej tylko on dziala. No wiec wycofalem sie i wrocilem po wykladzie ok 19:20. Gdy juz mialem wchodzic do pustego centrum finansowego mbanku nagle zobaczylem wiszaca kartke ze WPLATOMAT JEST CHWILOWO NIECZYNNY PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA. Naprawde no comments, to jest kompletnie niepowazne... |
Cytat:
|
Cytat:
Może jestem konserwatywny, ale jakoś do mnie nie przemawiały kioski. || |
sek w tym, ze na polskim rynku mbank jest najlepszy, przynajmniej imho
|
Cytat:
Co do wyboru.. generalnie jest. Na rynku jest tyle banków, że jednak jest z czego wybierać. Fakt, że w wielu jest podobnie, ale może nie we wszystkich. |
7 dni? nie przesadzajcie
jak skanselowalem zamowienie w USA to pieniadze wrocily na moje konto po grubo ponad dwoch tygodniach (w zasadzie zostaly odblokowane - wykonana byla preautoryzacja a nie platnosc) bank nic nie moze zrobic - nawet nie warto jezyka strzepic ale - to jest ciekawe - jezeli z powodu nieuzasadnionej blokady przekroczysz limit konta to koszty z tym zwiazane ponosi instytucja dokonujaca preautoryzacji andrzej - a jaki masz wybor? ja jestem raczej malo zadowolony z mojego barclaysa, ale wszedzie ten sam syf |
No ja też się naciąłem na tą wczorajszą niedostępność serwisu, chociaż oczywiście nie miałem takich problemów jak ty. Przykre to i bardzo źle świadczy o banku. I cholera.. tak, jak zwykle puszczam mimo uszu różne narzekania na obsługę, bo to, a tamto, tak ta historia mnie przekonuje i będę ją miał w pamięci. Mam nadzieję, że nie jest to początek spadku jakości usług tego banku, ale..
Tymczasem ja napisałbym do nich jeszcze oficjalnego maila z oczekiwaniem, aby pieniądze zostały natychmiast przywrócone na konto wraz z przeprosinami za zainstniałą sytuację. Jeśli nie dostosują się do tego, to może warto przypomnieć sobie dokładnie regulamin i sprawdzić, co dalej można z tym zrobić. A oprócz tego.. ja po czymś takim chyba poważnie rozważyłbym zmianę banku.. |
Cytat:
A te 7 dni blokady to nie procedura banku, tylko Visy. |
mnie mbnak zirytowal jakies poltora tygodnia temu
chce sie zalogowac - zle haslo probuje ponownie - zle haslo coz, zdaza sie, moze zle kliknolem albo zla klawiatura (siedze w UK i domyslnie lapek ma UK) - sprawdzam wsio i jeszcze raz - zle haslo, konto zablokowane dzwonie do jakiegos kolesia, co jest o tyle irytujace, ze mnie to kosztuje (z UK do Polandu), koles odblokowuje konto loguje sie, zmieniam haslo, wykonuje transakcje, logout po paru minutach przypominam sobie cos tam - chce sie zalogowac - zle haslo probuje ponownie - zle haslo wiec dla pewnosci jade z telefonu (opera mobile pokazuje ostatnia litere hasla) - zle haslo choc na pewno bylo dobre dzwonie znowu wsciekly i zaczynam od pytania czy maja jakies problemy - tak, maja kiedy bedzie ok - nie wiedza, ale tego samego dnia czy bedzie jakas informacja - teraz najlepsze - NIE, NIE BEDZIE ANI INFA, ZE COS JEST ZEPSUTE, ANI ZE JUZ DZIALA choc generalnie musze przyznac, ze jestem z mBanku zadowolony i ta jedna przygoda to pikus przy tym co przechodzilem w pko, znajomi w wbk... posiadam tez konta w UK i powiem jedno - choc karty tutaj sa o wiele funkcjonalniejsze i darmowe, bankomaty darmowe to obsluga klienta gorsza niz w mbanku (zero kompatencji, ba ciapki czesto nawet po angielskiemu kiepsko nadaja) a funkcjonalnosc internetowego systemu transakcyjnego jest nieporownywalnie gorsza a bezpieczenstwo - sto lat za murzynami w stosunku do polandu |
Hej,
Nie sądziłem, że kiedykolwiek dodam swój wpis w tym wątku - a jednak! :/ Wczoraj dokonałem zakupu w sieci empik - ps3 plus dwie gry i kabelek hdmi. Zaplacilem okolo 2000 zl. Zaplaty probowalem dokonac za pomoca karty visa mbanku. Niestety pani oznajmila mi, ze tranzakcja nie moze byc zrealizowana. Zdziwilem sie, bo nie mam limitu na operacje bezgotowkowe za pomoca karty.. Zbytnio sie nie przejalem, poszedlem do bankomatu, wyciagnelem odpowiadajaca kwote i zaplacilem za sprzet. Po tescie z kumplem (PES Fifa itp) przy browarku stwierdzilem, ze sprawdze stan swojego konta - ile mi zostalo na prezenty dla rodziny. Po zalogowaniu sie stwierdzilem, ze brakuje mi 2000 zl (nie zrozumcie zle - oprocz 2000 za playstation brakowalo nastepnych 2000.. tak jakbym dwie ps3 kupil..). Pomyslalem - jestem po paru glebszych, pewnie cyferki mi sie myla. Wylogowalem sie i poszedlem spac. Niestety dzisiaj na trzezwo stwierdzilem to samo! Wykonalem telefon na infolinie mbanku - mila pani stwierdzila - owszem tranzakcja nie potwierdzona przez wierzyciela, jezeli wierzyciel nie potwierdzi w ciagu 7 dni, to zwrocimy Panu pieniadze. Druga mozliwosc - wierzyciel zglosi, ze akcja jest nieaktualna, wtedy zwrocimy szybciej. Bylem w empiku, zalatwilem sprawe, zglosili.... Zadzwonilem do mbanku jak wyglada sprawa - poinformowali mnie, ze to bedzie trwalo siedem dni kalendarzwych (!!!!!!) ... Na pytanie dlaczego odpowiedzieli - bo tak - bo taka procedura.. Dzieki cudownemu bankowi jakim jest mbank, dwa dni po wyplacie musze prosic znajomych o pozyczke, bo nie mam na zycie.. Co ciekawe, dowiedzialem sie, ze w momencie gdy probowalem kupic sprzet karta, nie dzialal im serwis internetowy - widniala tylko informacja zapewniajaca o dostepnosci za 10 minut.. plansza taka widniala ladne poltorej godziny. Nasuwa sie pytanie - dlaczego nie poinformowali klientow aby nie korzystali z kart w tym momencie? Bo na zdrowy rozum - blad z ksiegowaniem wiaze sie z niedostepnoscia serwisu internetowego, moze to dziwne, ale akurat w tym momencie probowalem dokonac zakupu.. Coz za ironia, do tej pory balem sie chodzic z wieksza iloscia gotowki w portfelu - bo jak ukradna, to trace bezpowrotnie, a do karty trzeba znac pin itp. a tu okazuje sie, ze mozna pozbyc sie gotowki mimo iz wydaje sie ze taka sytuacja nie moze wystapic - przeciez nie podpisywalem paragnu zezwalajacego na obciazenie mojego rachunku... |
Zauwa***380;y***322;em jeszcze jedn***261; rzecz.
Minuty, kt***243;re ja wykupuje i kt***243;re s***261; bezterminowe, zwane kiedy***347; erajednostkami mo***380;na sprawdzi***263; pod *102# Ale minuty z obecnych pakiet***243;w, tych 30-dniowych, sprawdza si***281; pod *103*3# Wi***281;c to inne minuty, przy czym Era od tych pierwszych (lepszych) najwyra***378;niej odchodzi. Na stronie g***322;***243;wnej nie ma ju***380; informacji o tych pakietach ani jak je zamawia***263;. I teraz ***347;mieszna sytuacja: wklepuje pierwszy kod - gratulacje masz 98 minut wklepuje drugi - na twoim koncie nie ma minut ;) :hmm: :rotfl: :hahaha: |
Dzi***281;ki za pomoc. Off-Topic ... no mo***380;e lekki :) Za***322;o***380;yciel w***261;tku nie ma nic przeciw temu :D A tak w og***243;le mo***380;e to si***281; jeszcze komu***347; przyda.
Mi***322;ego dnia |
Tak maj***261; naliczenie sekundowe. Sprawdzi***263; mo***380;na kodem
*102# dla przypomniania stan konta sprawdza si***281; kodem *101# Ale nale***380;y pamieta***263;, ***380;e pakiety dzia***322;aj***261; tylko dla telefon***243;w Era/TakTak/Heyah i stacjonarnych (te wa***380;ne 30 dni r***243;wnie***380; maj***261; to ograniczenie) btw. narobili***347;my troche offtopa ... tak wszy***322;o.. wszytko przez Er***281; i mBank! ;) |
Czy te pakiety maj***261; naliczanie sekundowe? Da si***281; sprawdzi***263; ile pozosta***322;o minut/pieni***281;dzy w ramach takich pakiet***243;w?
|
wci***261;***380; jeszcze s***261; aktywne stare pakiety wa***380;ne bezterminowo
kosztuj***261; co***347; ok 7z***322; za 25 minut/100 sms (29gr za minut***281;, 7gr za sms) zamawia si***281; wpisuj***261;c *122*1# ja zawsze zamawiam takie i jestem happy :) Mo***380;na zam***243;wi***263; wiele takich pakiet***243;w, np wpisanie *122*1*4# zamawia od razu cztery. |
Ja do***322;adowuj***281; st***261;d: https://www.doladowania.era.pl/
Pono***263; reklamy daje si***281; wy***322;***261;cza***263; SMS N na numer 8002 ale... i tak to wy***322;***261;czenie nie dzia***322;a :( Z pakietu ch***281;tnie bym korzysta***322; pod warunkiem ***380;e by***322;by bezterminowy, a nie 30 dni. Kiedy***347; by***322;o podwajanie drugiego do***322;adowania i mia***322;o charakter bezterminowy... ale to by***322;o kiedy***347;... No i jeszcze ta konieczno***347;***263; do***322;adowania 50 z***322; na 3 miechy. Mnie by starczy***322;o 50 z***322; na ca***322;y rok. Niby Orange tak ma, ale ja Telekomunikacji i pochodnych wol***281; raczej nie tyka***263;... |
Inne sieci si***281; daj***261;. Ale nieszczeg***243;lnie to mnie pociesza, bo mam TakTaka.
Korzystam teraz z www.paygsm.pl maj***261; mo***380;liwo***347;***263; do***322;adowania mTransferem. Gdyby nie to by***322;oby nieciekawie. Era sobie zbiera. TakTaki wcale nie s***261; jakie***347; korzystne w por***243;wnaniu z innymi ofertami. A jeszcze tak umilaj***261; ***380;ycie. Do tego zasypuj***261; mnie ostatnio SMSami zach***281;caj***261;cymi do zakupu pakietu wa***380;nego 30 dni (w d***e mam takie pakiety - dobrze wiedz***261; ***380;e nie zd***261;***380;e ich wygada***263;). |
Ta blokada do***322;adowa***324; TAKTAKa jest ju***380; ponad miesi***261;c. Z tego co czyta***322;em,to Era zmieni***322;a warunki wsp***243;***322;pracy i mBank wy***322;***261;czy***322; dla tych prepaid***243;w mo***380;liwo***347;***263; do***322;adowania. Inne sieci chyba daje si***281; do***322;adowa***263; (przynajmniej mo***380;na wpisa***263; numer i poda***263; kwot***281;). Do ko***324;ca nie sprawdza***322;em, bo mam tylko TAKTAKi.
|
Ale kicha ze zablokowali mo***380;liwo***347;***263; do***322;adowywania telefon***243;w TakTak.
Dobrze ***380;e s***261; inne mo***380;liwo***347;ci (mTransferem). Ale niesmak pozostaje. Co do mBanku to u***380;ywam juz pare lat i nie narzekam. Dla niepowa***380;nych to by***322;o pekao, kt***243;re mia***322;em wcze***347;niej. |
Cytat:
|
Pod opera bez najmniejszych problem***243;w :)
|
mBank u mnie bez problem***243;w (odpalam w Firefoksie czasem pod Oper***261; ale nigdy pod IE !!! )
|
[QUOTE=bgn;435766]to nienajlepeszy wybor.Dla tak powaznych klientow jak my Bre stworzyl Multibank.
Czy podtrzymujesz tę opinię po latach? Brzuszek pozdrawia :) |
mi dzia***322;a
|
kurde mam problem z zalogowaniem sie do konta. zero komunikatu ze strony banku, tylko blad serwera Bezpieczne po***322;***261;czenie: b***322;***261;d krytyczny (40) z serwera. Podobno ostatnio tzn kolo 30.06.2008. Tez byly jakies problemy. Jak u was to wyglada?
|
Cytat:
Nie wzdychajcie do tokenow - syf to straszny , pierszy wprowdzil to chyba Lukasbank. A mbank - jest dla malolatow i drobych klientow co to przelew robia od czasu do czasu , ale dostaja pare groszy od rodzicow , stypendia drobne prace i w ciagu miesiaca je wydaja. Do jest drogie kolezenstwo podzial segmentow bankowych na i nim sie bank wybierze - to poza oprocentowanie nalezy przejzec co nam w nim odpowiada, a co nie |
Cytat:
|
Cytat:
Ostatnio czekam juz ponad 2 mce na uruchomienie polecenia zaplaty dla Tele2 (za telefon) i na razie nie jest aktywne jeszcze. Koszty: - przelewy wewnatrz mBanku - darmowe - przelewy zewnetrzne - oplata 0,50zl - przelewy do ZUS i Urzedu Skarbowego - 1zl - polecenie zaplaty - 1zl miesiecznie za dowolna ilosc polecen zaplaty |
Ja mam w Inteligo. Zakladalem miesiac temu. Zalozenie praktycznie kilka dni, bo wszystkie dokumenty przywozi kurier (MasterLink), podpisujemy przy nim umowe, dzwonimy na biuro obslugi klienta, aktywujemy kanaly dostepu i juz nam konto dziala razem z karta do platnosci w internecie i bankomatu. POLECAM INTELIGO !!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no to w sumie fajnie...
No bo mi glownie zalezy zeby gdzies te pieniadze gromadzic. Bo wiadomo tam nic nie urośnie..a przy okazji jak jakies wakacje,czy nawet wypad na zakupy brać 400zl samemu to strach troche jest (fakt ze to najmniejszy problem, ale zawsze) dlatego tutaj karta sie przydaje) bardziej mnei interesuja przelewy przez internet itp. A co sadzicie o INGBank? Ps. a jak z cenami za przelewy w mBanku? |
W mBanku dziala wszystko sprawnie. Zapusc sobie demo na stronie i porozgladaj sie. Standardowo zakladasz np e-konto i pozniej mozesz sobie wydzielac jakies pule pieniedzy i zakladac lokaty terminowe. Przelewy wychodza bardzo szybko, chyba 4 razy dziennie sa realizacje zlecen, wiec nie ma zadnych problemow.
Co do kart platniczych to sam nie uzywam, wiec nie powiem co i jak. Tak nawiasem, to zalozenie konta trwa w mBanku min 3 tygodnie i nie łudz sie ze np wysylajac papierki poczta z priorytetem (czyli dostarczenie nastepnego dnia) cos przyspieszysz - chodzi tu o pelna obsluge z mozliwoscia wyplat, bo wplacac to mozesz duzo wczesniej. Podobnie czasochlonne, albo i bardziej, jest uruchamianie polecen zaplaty....ale jak juz przez to wszystko przebrniesz to potem masz spokoj. Jeszcze jedno - obsluge przez kanal internetowy musisz tez na poczatku uruchomic poprzez m-linie czyli telefonicznie, ale to juz zadziala nastepnego dnia. PS Mozesz tez ze stronki wejsc na "kontakt" i dalej na czat z m-linia i tam mozesz 'na zywo' pogadac sobie z kims z pracownikow wBanku i popytac. Odpowiadaja cierpliwie. |
Cytat:
|
mBank.
Nie musisz mic stalych dochodow, nawet mozesz miec mniej niz 18lat (chyba min 14). Wejdz na stronke i sie wszystkoego dowiesz |
ps. nie bede zakladal podobnego tematu mam teraz takie pytanko...
Mam pewna kwote pieniedzy - dostałem, nie chce ich przepuscic, bo wiadomo moglbym pojsc do MediaMarkt, Komputronik itp. i kupic wszystko do kompa...tak nie chce. Chcialbym sobie zalozyc konto. Nie moze to byc konto ze stalymi dochodami bo uczę się jeszcze, nie pracuję. Mam 18 lat, takze jakas tam bariera jest ominieta.Nie znam sie na kontach dlatego Was prosze o napisanie, jak wyglada sprawa kont obecnie? Gdzie sie oplaca? Jak sie oplaca? Co sie robi...Itp. na ten temat. Z gory dzieki |
Cytat:
Malo bankomatow? w przypadku Mbanku - WBK i euronet. Moze w Pćimiu dolnym nie ma fakrycznie zadnego Brak prowizji? no ja place 50gr za przelew zawnetrzny |
Cytat:
P.S. Uważajcie na swoje karty typu Visa. Do płatności interenetowych całą informację o koncie klienta czerpie się z plastiku!! |
eKarta to od poczatku byla specyficzna, dodatkowo platna karta mBanku do placenia glownie w necie. Nie jest to standardowa usluga. Zwykla Visa Electron ktora jest dodawana bezplatnie do rachunku jako standard nie daje takich mozliwosci. Za to mozna nia robic zwykle zakupy i uzywac w bankomacie (czego nie da sie zrobic z eKarta).
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Jesteś pewien ?
Bo tak przeglądam i czytam stronkę mBanku. Aha chyba że chodzi o to że eKarta to tylko taka nazwa a w rzeczywistości to tylko kody :) |
Cytat:
|
z zywym,a aktywacje karty mozesz dokonac "w internecie"
|
Cytat:
|
Cytat:
Do mnie karta dotarła po 12 dniach roboczych po zamówieniu u operatora. |
Cytat:
patrz na daty! |
he he i tak to jest z tymi bankami internetowymi.... malo bankomatów i przyciagaja takich jak was brakiem prowizji za przelewy.ale jak tylkko cos wprowadza nowego ty wy uciekacie.takich klientow bankom nie trzeba.bankom potzrebni sa klienci z ktorych żyją czyli tacy co biorą kredyty i zakładają depozyty a nie co obracają pieniędzmi które ciągle muszą być dostępne.więc bez obaw mbank na waszym odejsciu nie ucierpi.
|
tego juz nie wiem ja nie mam kart jeszcze moze na wakacje sobie sprawie :)
|
W umowie podpisałem punkt "zawieram umowę o korzystanie z kart płatniczych mBanku" tylko teraz nie wiem czy oni mi to przyślą czy ja mam się zgłosić po nie, bo jak dzwonię na mLinię i chcę aktywować kartę to woła o 16-to literowy kod, którego nie posiadam ;/ Ten kod pewnie ma być na karcie której nie mam jeszcze.
|
musisz wypelnic druki osobne i po ekarte i po zwykla karte. razem z umowa powienienes dostac druk gdzie trzeba wypelnic by dostac karte.
|
Witam.
Zadam pytanie w tym topicu, żeby nie zakładać niepotrzebnie nowego. Otóż mam pytanie. Założłem sobie konto w mBanku, po kilkunastu dniach od razu przyszło pocztą potwierdzenie, hasła jednorazowe i umowy. Zrobiłem wszystko zgodnie z zaleceniami (podpisałem gdzie trzeba, dołączyłem skan dowodu) i odesłałem. Zgodnie z moim tokiem rozumowania powinienem teraz otrzymać eKartę tak? Ale minął już jakiś miesiąc a tu nic. Rachunek dzaiła bo już dostałem kilka przelewów ale nie wybiorę tego w bankomacie bo nie mam karty. Także tu mam pytanie do tych co już zakładali konta w mBanku. Czy ta autoryzacja trwa tak długo czy jest coś nie tak i powinienem się zwrócić do władz mBanku? Aha i takie pytanie dla pewności (sory że może banalne ale dopero sie zaczynam obracać w środowisku bankowym) - eKarta to mi się przyda do płacenia w internecie, a główną moją kartą (czyli wybieranie pieniędzy w bankomacie i płacenie w "normalnym sklepie" typu hipermarket) będzie karta Visa Electron?? Otrzymuję ją od razu automatycznie czy muszę sam się po nią zgłosić?? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. |
... ogólnie jestem człowiekiem dość przychylnym ludziom, ale zrobiłem wyjątek i złożyłem życzenia szefom mBanku szybkiej śmierci w męczarniach na ptasią grypę || || ||
|
Cytat:
|
do zusu nie przelewalem, ale pewnie jest tak samo jak z kazdym innym przelewem
normalne przelewy wewnatrz mbanku sa wykonywane natychmiast, natomiast do innych bankow z momentem elixiru, czyli trzy razy dziennie (6:00, 10:00 oraz 13:30) od poniedzialku do piatku oczywiscie wazna jest data, ktora wpiszemy na przelewie a nie faktyczna data przekazania pieniedzy od momentu zlozenia zlecenia przelewu do momentu jego wykonania mozemy ja odwolac bez zadbych konseekwencji a potwierdzenie mozemy wydrukowac bezposrednio po momencie wyjscia elixiru (wtedy znikaja z naszego konta) troche zamotalem, ale chcialem dokladnie ;) generalnie tak, mozemy wydrukowac - wydruk ten jest dokumentem bankowym i jest to darmowe mozna tez zamowic sobie potwierdzenia, ktore przysla poczta - to juz jest platne (a w swietle prawa ma takie samo znaczenie, z tego co wiem) |
i jeszcze pytanko- czy po zrobieniu przelewu np. do ZUS - można wydrukować jakieś potwierdzenie- np. potrzebne do zaświadczenia o niezaleganiu, jak można udokumentować wpłatę na jakieś konto - np. gdy ktoś twierdzi , że coś nie jest zapłacone?
Pozdrawiam Justyna |
Cytat:
Majonez ma rację- stanie w kolejkach na poczcie(jeszcze trzeba do niej dojechać) i wypełnianie przelewów jest dla nas warte więcej niż 0,5 zł :spoko: |
Cytat:
|
http://www.sharepoint.boo.pl/mbank.php
pod tym linkiem jest e-mail protestujący, pewnie wiele nie pomoże ale mozna wysłać. |
Cytat:
|
Ja juz powoli zakladam w vw tylko mnie interesuje ta egzekucja na koncu umowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszystkie pakiety konta e-direct dostaja darmowego tokena: http://www.vwbankdirect.pl/indexedirect.html Przy okazji zapytam, czytajac opis dzialania tokena wychodzi ze generuje on rozne kody co 60 sekund (jest to zgrane w czasie z systemem w banku) czyli mam te 60 sek na wpisanie kodu i wyslanie polecenia realizacji a raczej jego dotarcie do banku. Czy to jest wystarczajacy czas przy szybkosci netu w tym kraju, no jakis czas na percepcje tego numerka i nieomylne wpisanie go gdzie trzeba tez jest potrzebny. Jak to wyglada w praktyce - to do tych co juz sie tym posluguja? |
A np. KB24 ? (www.kb24.pl) - prowadzony przez Kredyt Bank, chyba wszystko jest za darmo...
Co o tym sądzicie? |
ROZWIAZANIE JEST PROSTE JAK INTERNET. Nalezy miec minimum 2 ekonta. Zawsze szybko i bezproblemowo mozna kase przeniesc lub na danym koncie robic to co jest najlepsze. Ja tak mam i polecam.
|
Cytat:
z wyłączeniem klientów Konta e-direct (opłata roczna) 36PLN" Chyba mowimy wlasnie o koncie e-direkt ;) |
a ten VW Bank i te jego konta/pakiety działają na tej samej zasadzie co mBank? VW tez nie ma placówek?
no może, może to fajna alternatywa... |
Coz, mBank glupa pali - oprocentowanie juz dawno nie jest atrakcyjne, teraz jeszcze prowizje od przelewow... poza tym ich urzednicza sprawnosc jest wrecz ponizej krytyki, uruchomienie mojego konta zajelo im rowny miesiac (poczta wysylalem z priorytetem wiec ponoc jeden dzien) i nie bylo z kim tego ponaglic, teraz na potwierdzenie uruchomienia polecenia zaplaty na komore czekam juz poltora miesiaca. Oczywiscie w teorii bylo ze natychmiast jak tylko poczta dostarczy hehe.
Zajrzalem co i za ile oferuje VWBank - no procent jest wiekszy, ale znowu trzeba placic za tokena 36zl/rok wiec kwestia przeliczenia sobie czy warto od nowa biegac i zalatwiac duperele, moze niebawem rowniez wprowadza prowizje jak nalapia jeleni. Patrzac na to z boku to dziwne ze nie powiadamiaja o zmianie regul i nie pytaja o akceptacje, przeciez podpisywalismy inne warunki i to one byly powodem wybrania tego wlasnie banku, no ale zyjemy w bardzo dziwnym kraju i tu niczemu nie mozna sie dziwic. |
majonez, 50 gr to nic gdy robisz jeden przelew, ale mój kumpel ma prawie 30 przelewów miesięcznie i dla niego to jest wydatek. Ja mam 12 i też mi się nie uśmiecha wydawać 6 zł lekką rączką.
|
Cytat:
|
Hmm zastanawiałem się jak tu najechać na mbank ale po chwili przypomniało mi się dlaczego zlikwidowałem konto w PKO BP.
Ja zostaje. Martwi Was 50 gr to idźcie zapłacić na pocztę lub wyślijcie przelew w pko albo bz. Oj czyżby skasowali 3 zeta za byle co? Dlatego 50 gr przeboleje. Nie będę skakał z banku do banku od nowa przechodził jakieś rejestracje aktywacje itp. Nie wspomnę o konieczności zmiany danych w różnych miejscach. Poczekam z tym hurra uciekamy do VW. Co nagle to po diable :P. ------------------------------------- Majonez at redhat 9.2 at Mozilla (bo jeszcze opery nie zainstalowałem) |
Cytat:
Inna sprawa, ze ja nie dostalem jeszcze zadnego powiadomienia o wprowadzeniu powyzszych zmian, w zwiazku z czym termin 15 lutego nie wchodzi w ogole w gre. Byc moze zmiana oprocentowania i oplac nie moze byc przyczyna zerwania umowy, ale o takich zmianach trzeba klienta informowac przynajmniej na miesiac przed ich wprowadzeniem. Chyba, ze te kwestie prawne rowniez sie w Polsce ostatnio zmienily, bo ja juz nie jestem na biezaco... |
Witam!
w mBank nie ma zdrapek tylko lista kodow |
Cytat:
A propos mBank to ten bank co przesyla takie smieszne zdrapki zamias dawac tokeny??? Obnizyl sobie koszty??? |
Czyzbys byl prezesem tego banku :), a tak na powaznie jestes juz tam ?? Jak sie ma kwestia przelewow bankowych, na tej samej zasadzie co w mbanku ?? I w jakich bankomatach mozna wyplacac kase z tego konta ??
|
Witam!
do czasu, az beda mieli duzo klientow i wtedy wprowadza to samo co mBank :( |
Ciekawa (czytaj tania) oferta tego VW banku tylko ciekawe na jak długo ???
|
Nie musicie daleko szukać:
http://www.vwbankdirect.pl/indexedirect.html |
http://www.mbank.com.pl/zmiany.html Wlasnie przeczytalem ze za kazdy przelew bedzie pobierane 50gr, jedynym udogodnieniem jest wieksza ilosc bankomatow z ktorych bedzie mozna wyplacac kase bez prowizji. Szczerze to z tego jeszcze nie korzystalem odkad dostalem karte :) DLatego dziekuje mbankowi i w piatek sie przeprowadzam gdzies indziej .
|
nie no to by bylo przegicie, na szczescie tak na razie nie jest, choc kto wie, moze i za to kaza placic (to by bylo samobojstwo dla banku - zaden bank nie ma tego platnego - chyba ze nie wiem o jakims idiotyzmie)
|
No to ja im dziekuje, niedosc ze obracaja moja kasa to jeszcze chca zdzierac za przelewy. Proste likwiduje konto w takim razie, przenosze moj kapital gdzies indziej, zobaczymy czy im sie to oplaci jak wiecej ludzi tak zrobi.
|
Witam!
ja na szczescie nie mam zadnych przelewow zewnetrznych a mBank traktuje jak skarbonke i czasem z niej korzystam za posrednictwem karty i bankomatow :) |
jeszcze chwilke poczekam, a potem trzeba sie bedzie rozejrzec za ofeta innych bankow - zmiana nic nie kosztuje z wyjatkiem chwili klikania i zmiany nr konta w paru instytucjach... coz, chyba lubia tracic klientow...
|
... nie no, wq..łem się, mam 12 przelewów co miesiąc, czyli qrva 6 zł, to się nazywa traktowanie klienta :boks:
|
Umowa reguluje: zmiana taryfy opłat nie stanowi podstawy do zerwania umowy z bankiem (o ile dobrze pamiętam).
Jest inne pytanie: jak długo VWbank będzie utrzymywał taki stan rzeczy? Aż się nasyci klientami i wtedy podobny manewr? Przecież niepoważne jest zmienianie banku co 2-3 lata. Potem zawiadamiać urzędy itp... Chyba szkoda zachodu. Sam już nie wiem... |
To mnie troche zmartwiliscie.
Umowa tego w zaden sposob nie reguluje? Przeciez podpisywalem umowe w momencie gdy nie bylo mowy o tym |
Cytat:
Rowniez wczoraj dotarla do mnie wiadomosc o wprowadzeniu oplat za przelewy i od razu zrobilem wycieczke po www bankow (Multibank, Raifaizen, Pekao, Intelligo, Nordea, Deutche Bank, Lukas itp.). Z kilkunastu ktorych oferty przejrzalem (oplaty + prowizje) najbardziej zblizonym do mBanku jest wlasnie wspomniany http://www.vwbankdirect.pl/ i musze przyznac ze tak jak do tej pory uznawalem wyzszosc mBanku nad wszystkimi innymi oferujacymi homebanking to teraz przesiadka na VWbank wydaje mi sie bardzo realna. Tym bardziej ze nie placimy prowizji przy wyplacie z dowolnego bankomatu gdy wyplata przekracza 400 zl. Ja wiem tyle - jedna z rzeczy ktora zrobie w najblizym czasie to dokladne przesledzenie oferty i zalozenie konta w VWBANK. |
hmm czyli z mbanku do mbanku bez opłat. A cholera.... wiem że nic za darmo, ale wybrałem ten bank z powodu żadnych opłat.
Ale zaczekajcie "Bezpłatne pozostaną miedzy innymi: usługa mTRANSFER" płacenie w necie przez mtransfer jest za free. Czyli płatne tylko do innych banków 0,50 groszy. To jeszcze nie tragedia. Targujmy się na 0,10 groszy ;) Chyba załapałem :) I jeszcze mało tych bankomatów, a tu prowizja 5zł to już troche :( |
"Czy chodzi Ci o przelew z Twojego konta na inne za pomocą panelu użytkownika po zalogowaniu się na www mbanku?"
Dokładnie Ciapku, zdale kanały realizowania zewnętrznych przelewów były przecież bezpłatne. Teraz za każdy przelew wychodzący na inne konta niż w mBanku jest pobierana prowizja. Wejdź zresztą na forum mBanku - zobaczysz, co tam się dzieje. |
Ja puki co to mam konto studenckie w Pekao SA.
Własnie wprowadzają usługę Pekao24 (zarządzanie kontem przez Internet lub telefon). |
mBank nie zawiódł mnie od dwóch lat. To taki fajny cichy bank, że tak powiem :)
O jakie przelewy zewnętrzne Ci chodzi? Wpłata na Twoje konto z innego? To zawsze było płatne w przypadku przelewu z innego banku. Czy chodzi Ci o przelew z Twojego konta na inne za pomocą panelu użytkownika po zalogowaniu się na www mbanku? |
mBank - zawodzi :(
Właśnie wczoraj loguję się do swego konta, a tu informacja o zmianie taryfy opłat.
To co było główną zaletą - bezpłatne przelewy zewnętrzne - od 15 lutego BĘDĄ PŁATNE. Niby "tylko" 50 gr. Jednakże jeśli tych przelewów będzie kilka miesięcznie, kilkanaście - to już zaczyna trochę kosztować. Ciekawe, że jednocześnie VWBank wybił się z wysokim oprocentowaniem lokat i zerowynmi kosztami obsługi w tym samym mniej więcej czasie. Zbieg okoliczności? ??? Szkoda, myślałem że mBank poważnie podchodzi do klientów. Ciekawe swoją drogą, czy po przejęciu dużej liczby klientów VWBank zrobi podobny manewr? Miłego dnia |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27. |