Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [INFO!!!] Neostrada 128 - nowa usługa TP ... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/info-neostrada-128-nowa-usluga-tp-30769/)

andrzejj9 18.02.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Andrzejj właśnie dlatego może się utrzymać bo ma monopol na swoje usługi. Na rynku Tepsa nie ma konkurencji i sama dyktuje warunki . A my mamy do wyboru brać to co jest czyli drogo i niesolidnie albo nie brać nic. Krótko mówiąc chcesz korzystać z netu to nie masz wyboru. Pozostaje tylko wierzyć że za jakiś czas coś się zmieni.:smutny:

Wiesz, takie uzasadnienie jak najbardziej rozumiem. Studiuje Informatyke i Zarzadzanie, mialem kilka semestrow ekonomii i tematow pokrewnych i doskonale orientuje sie w tematach dotyczacych roznych sytuacji na rynkach. Ja po prostu nie rozumiem, jak taka sytuacja moze w rzeczywistosci miec miejsce? I do tego mimo, ze w wiekszosci odbywa sie ewidentnie wbrew prawu, jest jeszcze wspierana przez panstwo.

Zludzenia na temat tego, ze Polska jest panstwem prawa porzucilem juz dawno temu, z przykroscia jednak stwierdzam, ze czasami mimo wszystko jestem naprawde zaskoczony nasza polska rzeczywistoscia...

*Vojtas* 18.02.2004 16:50

Andrzejj właśnie dlatego może się utrzymać bo ma monopol na swoje usługi. Na rynku Tepsa nie ma konkurencji i sama dyktuje warunki . A my mamy do wyboru brać to co jest czyli drogo i niesolidnie albo nie brać nic. Krótko mówiąc chcesz korzystać z netu to nie masz wyboru. Pozostaje tylko wierzyć że za jakiś czas coś się zmieni.:smutny:

andrzejj9 18.02.2004 11:14

No wlasnie tez jeszcze wczoraj sprawdzilem i wyczytalem. Czyli kolejne wprowadzanie w blad...

Ehhh, czasami sie zastanawiam, jakim cudem firma tak droga, tak lekcewazaca klientow, tak niewywiazujaca sie z umow i obietnic, klamiaca czasami w zywe oczy itp itd... (dlugo mozna by jeszcze wymieniac), jest w stanie sie utrzymywac i istniec.

Kiedys slyszalem o protekcji panstwa w stosunku do TPSA i to mi wyglada na jedyne rozsadne wytlumaczenie...

kraluk 17.02.2004 21:41

Na stronie telepsy, o limicie piszą :(
http://www.telekomunikacja.pl/intern.../neostrada128/

andrzejj9 17.02.2004 21:36

Dostalem dzisiaj jakas nowa reklamowke z TPSA i jest tam miedzy innymi o Neostradzie 128. Wszystko wyglada tak, jak mialo, poza jednym szczegolem - nie ma ani slowa na temat limitow! Ciekawe, czy ktos tam poszedl po rozum do glowy i zaczal troche myslec, czy to po prostu kolejne niedomowienia ze strony tej firmy?

Majonez 16.02.2004 15:48

andrzej - nie gniewam sie za duze litery - nie jestem jakos specjalnie na bierzaco w ogole z ofertami dostepu do internetu bo poki co korzystam ile moge z lacza akademickiego - nie pomyslalem ze dialog moze nie obejmowac calego wrocka - skoro tak to tylko traca klientow - nawet pobieznie szacujac gdyby zainwestowali w caly wroclaw to mogliby niezle namieszac tpsa

hmm po chwili namyslu - a moze to jakas ******ona umowa z tpsa - ok my wam pozwolimy na inwestycje we wrocku i nie bedziemy wam robic przeszkod ale na razie mozecie bawic sie w to tylko w dzielnicach x,y,z - przeciez cholera wie co tam tpsa wymyslila - w koncu to monopolista i to w dodatku panstwowy

Victorek 16.02.2004 13:52

Z tym limitem to już tak nie przesadzajcie :) używam łącza 512/128 z chello.pl i mam tu od zawsze limit transferu 15GB. Odkąd mam to łącze (3 lata) tylko 3 razy udało mi się zbliżyć do limitu. Średnio miesięcznie mam 7-9 GB downloadu. Kompa mam włączonego codziennie po po ok. 12 godzin, nie siedzę non stop na p2p ale co jakiś czas coś tam sobie ściągnę. Więc sądzę że te 5GB downloadu TePsy jest jak najbardziej do przełknięcia.

andrzejj9 16.02.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez Majonez
@andrzej - a dlaczego nie zerkniesz na oferte dialogu

BO DIALOG SKONCZYL INWESTYCJE JAKIES 500M OD MOJEGO DOMU !!!!!!

Sorry za duze litery, ale jak czytam u mojego dziadka na drzwiach wejsciowych (W bloku) kolejne promocje i ogloszenia dialogu to mnie szlag trafia, ze ja ciagle musze sie z ta tepsa uzerac. A naprawde nie przesadzajac mieszkam gora kilometr dalej. Dialog chwilowo doszedl do Odry, a ja mieszkam po jej drugiej stronie. Oczywiscie dowiadywalem sie nie raz, kiedy u mnie beda. Pierwszy termin byl juz chyba z trzy lata temu - we wrzesniu. Potem tylko byly kolejne, i kolejne, ostatni byl we wrzesniu poprzedniego roku, najostatniejszy chyba w styczniu tego...

Niestety, pod wzgledem organizacji Dialog az za bardzo przypomina mi tepse...

Ormianin 16.02.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez Majonez
@andrzej - a dlaczego nie zerkniesz na oferte dialogu - [...]

Dialog nie obejmuje swoja siecia calego Wroclawia

Majonez 16.02.2004 11:52

@andrzej - a dlaczego nie zerkniesz na oferte dialogu - ostatnio zakladalem siec dla znajomego dialog 1mbit - sporo sie naczytalem ze dialog scieme walnal z tym 1mbitem wiec nie spodziewalem sie cudow (wczesniej zainstalowane tam bylo SDI - do ktorego oczywiscie byl telefon - bo inaczej tpsa nie instaluje - ktore akurat tam nie byl w ogole wykorzystywany nawet aparat nie byl podlaczony)

i bardzo mile sie zdziwilem bo transferki sa bardzo przyjemne i stabilne plus do tego stale ip a znajomy po dwoch dniach testowania poszedl do tpsa i podziekowal czule w tym momencie ma telefon z dialogu (telef akurat byl prawie od poczatku jak zaczal dzialac dialog) a teraz ma takze neta od nich - placi mniej niz za sdi - nie wspomne juz o neo

poza tym podobno obsluga klienta jest o niebo lepsza niz w tpsa (zreszta chyba jakakolwiek istniejaca obsluga klienta jest o niebo lepsza niz teoretyczna obsluga w tpsa)

woitas 16.02.2004 10:19

ciesz się, póki jeszcze możesz.
skończą ci się takie cudowne transfery, jak podepną więcej ludzi pod twoją sieć.

*Vojtas* 16.02.2004 02:22

Witam!
Ja Ciebie doskonale rozumiem. Przez jakieś dwa miechy jechałem na modemie dałem d***e siana jak dostałem rachunek na 200 zł. Teraz mam stałe łącze płace 45 zł za m-c transfer do 100kb/s biorąc pod uwagę że, jestem połączony radiowo (server z nadajnikiem w odległości ok. 300m) to i tak jestem zadowolony. A co do NeoSRADY to centrala w mojej miejscowości pamięta jeszcze czasy Ludwika XVI (PCM'y) i niestety będę musiał jeszcze troszeczkę poczekać (pewnie kilka lat). Ale tak właśnie jest jak jedna firma ma monopol na dostęp do Netu.

andrzejj9 06.02.2004 00:05

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Zgadzam się całkowicie

Znajdą na pewno. Będą to osoby które nie czytają umów i wierzą w reklamy naszego monopolisty.

Niestety nie tylko. Postaw sie w mojej sytuacji - place 86 zlotych miesiecznie za 45 godzin polaczenia modemowego. Doplace 13 zlotych i bede mial stale lacze, 3 razy szybsze. Prawdopodobnie i tak sie na to nie zdecyduje, bo jednak mam naprawde duze watpliwosci, co do tej oferty, ale w porownaniu do tego, co mam teraz, nie ma praktycznie porownania. I to nie jest kwestia niedoczytania umowy, czy niezrozumienia, na co ewentualnie bym sie pisal, ale kwestia zdrowego rozsadku. Nie zmienia to jednak faktu, ze ta nowa "super" promocje uwazam za kpine...

Pawel_k 04.02.2004 22:40

albo osoby z wiejskich miasteczek <5000mieszkancow do ktorych ta oferta jest glownie skierowana :P

_Neoo_ 04.02.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez Clackier
To o pomste do nieba wola.

Zgadzam się całkowicie

Cytat:

Napisany przez Clackier
Ciekawe czy znajda na to jelenia?? :D

Znajdą na pewno. Będą to osoby które nie czytają umów i wierzą w reklamy naszego monopolisty.

MacGyver 04.02.2004 22:01

Jak mi odpiszą (w co wątpię) to zacytuje w tym topiku.
Ale pewnie nie odpiszą...bo co jakiś zbulwersowany klient bedze ich obchodził.

matteo 04.02.2004 18:10

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Też im dzis wysłałem maila i czekam na odpowiedź...

A ja już przestałem ... szkoda nerwów.
Jak chce coś załatwić to najczęściej kontaktuje się z pijarem ;)

MacGyver 04.02.2004 15:17

Cytat:

Napisany przez woitas
wysłałem do tp s.a. maila o takiej treści:

"transfer 128/64 + ograniczenie transferu do 5gb za 99 zł + 42 zł za abonament?
he he he, kogo telekomunikacja chce złapać na to COŚ.
chyba ktoś w waszej firmie ma niepokolei w głowie."

info@neostrada.pl

Też im dzis wysłałem maila i czekam na odpowiedź...

andrzejj9 03.02.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez ja_jonasz
Witajcie.
Niestety - TP SHIT tylko ptarzy jak sie dorobic - boi sie ze znowi ktos im wyrwie kawalek tortu.
Okolo polowy lutego bede mial do dyspozycji usluge, ktorej cena i przepustowosc sa bardzo konkurencyjne w porownaniu to TP. Nie znam w tej chwili szczegolow, ale jesli sa osoby zainteresowane - prosze o maile. Zapisze sobie i jak tylko bede znal szczegoly to dam znac.
Dodam jeszcze ze wszystko bedzie mozna zalatwic droga pocztowa.

Rowniez okolo polowy lutego bede mogl zaoferowac o 30% tansze polaczenia od tpsa na komorki, miedzymiastowe i miedzynarodowe. A do tego naliczanie sekundowe bezplatne (TPsa pobiera 20gr za kazda rozpoczeta rozmowe w sekundowym). No i oczywiscie - 0 abonamentu. Rowniez czekam na maile

Ja bylbym zainteresowany, ale mieszkam we Wroclawiu. To oferta ogolnopolska, czy tylko w Twojej okolicy?

Kasprzak 02.02.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez woitas
wróciłeś z wakacji :o

chodzilo mi o ferie...:D
Bylem w Szklarskiej Porebie

Cytat:

Napisany przez pawelblu
149 - 99 = 50

Heh
Pomylilem sie bo zapomnialem ze place 149 a nie 139zl.

Transfery mam max.70-75 odbior, wysyl 18, ale czasami. Udalo mi sie z tym 640/160.
Ciekawe jak to bedzie funkcjonowac

Clackier 02.02.2004 22:37

To o pomste do nieba wola.

W tepsie chyba na glowy wszyscy poupadali.
Chca byc konkurencyjni, ale nie potrafia. Za taki chlam tyle kasy??
Ciekawe czy znajda na to jelenia?? :D

Pozdr

BD 02.02.2004 22:22

Ja mysle, ze to jakas podpucha.

Kto przy zdrowych zmyslach zaplaci 149 zl za 128 kb/s skoro moze miec 512 przy umowie na rok czasu bez limitow ruchu

-Sid-The-Rat=> 02.02.2004 21:14

Cytat:

Napisany przez kraluk
Takie osiągi mogą być tylko w większych miastach jeśli są na centralach specjalne urządzenia. A w Polsce takowych mało jest. A tak poza tym tepsa udostępnia łącza podajże 3 lub 4 mbit TYLKO dla firm w dużych miastach (mieli takie coś wprowadzić ale nie wiem czy wprowadzili), a o cenie nie wspominam... A tak już na marginesie, chyba się nie doczekamy taniego dobraego netu w Polsce.

PS. Dla pozostałych: jak miałem neo+ to miałem max osiągi w ściąganiu etc. :)

hmm... wszystkie nowe centrale montowane w polsce maja modemy adsl w standardzie - plytki abonenckie sa w postaci 8 lub bodajze 20 gniazdowych portow - kazdy z nich ma wlasny port ADSL - niedlugo wszystkie centrale maja zostac wymienione - to i adsl bedzie wszedzie [na centrali] - problemy sa zdaje sie dalej - na przejsciach ze swiatlowodow wychodzacych z tych central na pare miedziana - tam tez jest potrzebny jakis przetwornik - i to one beda w przyszlosci blokowac rozwoj adsla - bo to jest drogie - i potrzebni sa klienci ktorzy z tego skozystaja

w polsce sa dwa typy szaf centralkowych - siemens (seria probna - centrala jelonki w wawie ma taka - dlatego mam modem siemensa - bo inne z nia nie dzialaja - jest jeszcze kilka takich central) - oraz alcatele
stare modele sa sukcesywnie zastepowane nowymi
jesli tylko jest modem na centrali, przelacznik w skrzynce optical/copper i kabel z nieuszkodzona izolacja - to spokojnie ida 4mbit - niezaleznie od polozenia

pawelblu 02.02.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
...jak dolozy sie 40zl i ma sie 512/128!...

149 - 99 = 50 :)

woitas 02.02.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Witam!
Wlasnie zobaczylem ten post bo dopiero co wrocilem z wakacji...

wróciłeś z wakacji :o

Kasprzak 02.02.2004 20:28

Witam!
Wlasnie zobaczylem ten post bo dopiero co wrocilem z wakacji.
To jest po prostu kpina.
99zl. za 128/64
jak dolozy sie 40zl i ma sie 512/128!
Z tym limitem to juz wogole porazka.
Jestem ciekaw na jakiej zasadzie jest to ograniczenie predkosci. Na centrali czy modem czy jak? Zaloze sie ze wiara bedzie kombinowac z tym!

Smartek 02.02.2004 20:26

na dodatek jak sie przekroczy limit 5GB predkosc zmniejsza sie do 32kbit/s :P
pozdro ;)

przemo_one 02.02.2004 19:48

neostrada 128kb/s - ale lipa phi - tepsa to jednak palanty - no wlasnie mi o ten limit 5gb chodi co to jest GPRS do cholery ??, ze limity na transfer wpraowadzaja heh naprawde tupet tupet maja

kraluk 02.02.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
(...)modemy adsl i sama technologia na polskich kablach spokojnie pozwalaja puscic kolo 3.9mbit - maksymalnie standardowy kabel przenosi 8mbit(...)

Takie osiągi mogą być tylko w większych miastach jeśli są na centralach specjalne urządzenia. A w Polsce takowych mało jest. A tak poza tym tepsa udostępnia łącza podajże 3 lub 4 mbit TYLKO dla firm w dużych miastach (mieli takie coś wprowadzić ale nie wiem czy wprowadzili), a o cenie nie wspominam... A tak już na marginesie, chyba się nie doczekamy taniego dobraego netu w Polsce.

PS. Dla pozostałych: jak miałem neo+ to miałem max osiągi w ściąganiu etc. :)

Ricki 02.02.2004 17:16

No fakt te 100 i więcej mam na początku ściągania i po chwili spada do ok 70-75 ale jest.

-Sid-The-Rat=> 02.02.2004 16:22

hmm - z tym 640/160 bylo tak ze tepsa w kilku miejscach polski dala ciala w konfiguracji routerow i do limitu transferu dla klientow wrzucila tez dane naprawcze dla pppoe - no i zonk - bo na ustawieniach 512/128 zachowywalo sie jak 430/100 - wiec co zrobili? podkrecili niektorym ustawienia - do 640 - zeby mieli po odliczeniu danych nadmiarowych te upragnine 512 - to *****izm lekki i pchanie konia pod gore - ale tak to wyglada

jest jednak druga strona medalu - te ograniczenia na centralach to chyba ustawiali amatorzy po pijaku - bo jakos moje maks 64kb oscyluje wokol 70 - a czesto dobija do 75 - mam tak od dawna juz

wiem ze wszystko zalezy od sposobu liczenia - bo bardzo trudno zdefiniowac cos takeigo jak transfer - ale wydaje mi sie ze tym powszechnie rozumianym liczac mam wiecej niz 64

modemy adsl i sama technologia na polskich kablach spokojnie pozwalaja puscic kolo 3.9mbit - maksymalnie standardowy kabel przenosi 8mbit
uzywajac specjalnych kabli mozna z tego zrobic kolo 22-25mbit - naturalnie mozna tez na chama pociagnac pare kabli :) pamietajmy ze w gniazdku ida az 3 pary przewodow...

to tak dla dobicia czytelnikow

pawelblu 02.02.2004 16:11

A dlatego sie smieje ze wiecej niz 640 nie wyciagniesz bo jest blokada na centrali stad 100kB jest nie do osiagniecia. Podczas sciagania zdarza sie ze program pokazuje nieprawidlowa wielkosc DL i UL.

Ricki 02.02.2004 14:10

No nie wiem z czego tak się śmiejesz. Testowałem transfery z FTP'ów, robiłem testy w emule i torrencie, więc wiem co mówie, a do centrali mam może 300 metrów. Kiedyś nawet znalazłem stronke, ktora liczu UL/DL i wyszło, że mam DL = 621 kb/s i UL = 146 kb/s. Dla pewności powtarzałem test kilka razy i zawsze miałem podobne wyniki. Oczywiście wszystkie P2P były wyłączone aby test był jak najbardziej wiarygodny. Aha moja konfiguracja to Alcatel Thomson Speedtoutch 330 podłaczony pod USB 2 + Cfos oraz sterowniki umożliwiające pracę modemu jako karta sieciowa 10 Mbit PPPoE no i norton internet security 2004 z antywirusem dla pewności.

woitas 02.02.2004 13:23

Cytat:

Napisany przez Ricki
Ja tam mam niby 640/160, ale tak naprawdę to wysyłam max 18 -19 kB a odbieram 70 - 75 kB a przy dobrym wietrze wycisne na moment pow. 100 kB

a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... :D

Ricki 02.02.2004 12:35

Ja tam mam niby 640/160, ale tak naprawdę to wysyłam max 18 -19 kB a odbieram 70 - 75 kB a przy dobrym wietrze wycisne na moment pow. 100 kB

matteo 02.02.2004 12:30

SDI:
14.3kB/s do klienta i 14.3kB/s od klienta ...

NEOSTRADA TP 128:
16kB/s do klienta i 8kB/s od klienta ...

NEOSTRADA TP 512:
64kB/s do klienta i 16kB/s od klienta ...

Są to maksymalne przepustowości przy genialnych warunkach, najczęściej
owe warunki się nie zdarzają, więc i przepustowość jest o kilka kB/s mniejsza 8)

P.S. W Neostradzie TP 512 czasami po sieci szkieletowej udaje się osiągnać
do~80kB/s czyli 640kbit/s - ale w naprawde 'dobrych' lokalizacjach

Pawel_k 02.02.2004 11:59

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
mialo byc 256 - i wtedy to by mialo sens - maly, ale jednak - teraz to jest szit

a limity to *****izm

zrobili z tego poprostu bardziej rozbudowany modem :blee:
jednak dla osob ktore malo/wogolenie siedza w p2p maja modem albo pseudo stale lacze przez lan moze byc to ciekawa oferta ;)

woitas 02.02.2004 11:45

1 bajt = 8 bitow

Ricki 02.02.2004 11:36

Podziel przez 8 i masz max transfer

Air 02.02.2004 11:30

Już się pogubiłem. Czyli z jaką nomilnalną prędkościa będzie chodziła ta neostrada? Czy może mi ktoś wyjaśnić z jakimi prędkościami będzie ściągało przy 128 i 32. Dla porównania napiszcie ile przy 512.
Acha najprościej będzie napisać w jaki sposób to liczyć to sam to zrobię.

Ricki 02.02.2004 11:29

Ja tam płacę 149 zł + 28,06 zł za plan socjalny ( i tak korzystam z komórki ) co daje razem 177,06 zł/miesiąc i jak na razie nie dostałem żadnego pisma, że musze wziąć pakiet standardowy, więc pewnie można tez mieć 99 zł + 28,06 co daje 127,06 zł.

woitas 02.02.2004 11:17

wysłałem do tp s.a. maila o takiej treści:

"transfer 128/64 + ograniczenie transferu do 5gb za 99 zł + 42 zł za abonament?
he he he, kogo telekomunikacja chce złapać na to COŚ.
chyba ktoś w waszej firmie ma niepokolei w głowie."

info@neostrada.pl

matteo 02.02.2004 11:13

OFICJALNIE: 'PROMOCJE' LUTY 2004 ... ;)

Neostrada TP w nowej opcji 128 kb/s już za 99 zł z VAT miesięcznie:
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=a...tekst&p1=16152

Teraz Zestaw Instal. już za 99 zł z VAT!:
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=a...tekst&p1=16153

Promocja Neostrady TP w opcji 512 kb/s - Zestaw Instalacyjny wraz z prezentem za 99 zł z VAT!:
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=a...tekst&p1=16155

Aktywacja Neostrady TP w opcji 512 kb/s za 1,07 zł z VAT!:
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=a...tekst&p1=16156

woitas 02.02.2004 11:02

czyli wychodzi średnio 166 mb na dzień :o

łącze 128/64 z limitowanym transferem za 99 zł?
do tego dochodzi jeszcze aboanament za 42 zł, bo kochana tepsa oferuje neo tylko posiadaczom telefonów stacjonarnych.
co ma piernik do wiatraka, jeżeli jest pociągnięta linia?

to daje 141 zł miesięcznie :P

nie dość, że drogie jak cholera, to jeszcze ograniczenie transferu.
kogo oni chcą na to złapać?
pewnie liczą na jeleni, którzy nie czytają, co podpisują. :D

Smartek 02.02.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez matteo
Weźmy poprawkę na to, że SDI nigdy nie wyciągało tych 14kB/s ...
Maksymalny transfer przy hiper sprzyjających warunkach to 12kB/s :)

A myslalem, ze 11,5 kb/s !! :) - taki mialem maks. a neo faktycznie wyciaga 64 kb/s i mi tam starcza... :P
pozdro ;)

Ricki 02.02.2004 10:52

Po przeliczeniu modem VS. Neostrada 128 kb wychodzi na to, że i tak jest lepiej niż pakiet 45 godzin, w którym można ściągnąć teoretycznie ok. 1 GB\45 godzin, a tutaj już 5 GB i można być przez przeszło 700 godzin w miesiącu online. A jeżeli ktoś wykorzysta limit pozostaje mu jeszcze to 32 kb na przeglądanie poczty GG lub baaaardzo wolne surfowanie po necie. Dochodzi jeszcze jeden +, a mianowicie taki, że ta neostrada będzie mogła być teoretycznie instalowana w większej odległości od centrali więc będzie alternatywą dla sporej części osób. Wady..... tak jak wyżej w postach opisano "lekko" przesadzili z ceną.

MacGyver 02.02.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez Air23
Na stronie internetowej jest juz oficjalne potwierdzenie. Po przekroczeniu 5 Gb usługa będzie świadczona z prędkością 32 kb/s hihihi

Własnie czytałem
Pop*******ło ich z tym limitem, czy co?? (( :klnie: :klnie: :klnie:

Air 02.02.2004 10:16

Na stronie internetowej jest juz oficjalne potwierdzenie. Po przekroczeniu 5 Gb usługa będzie świadczona z prędkością 32 kb/s hihihi

Ricki 02.02.2004 00:47

Może brałeś wcześniej niż ja. Moja neostrada jest wzięta w pażdzierniku w promocji za 1.07 zł wraz z Thomsonem za 198.98 zł.

woitas 02.02.2004 00:30

u mnie pisze:
- stały dostęp do Inretnetu o każdej porze dnia i nocy
nic wiecej... :zly:

Ricki 02.02.2004 00:21

Ilość załączników: 1
No ja w umowie nie mam nic o ograniczeniach w ściąganiu, dodatkowo jest to napisane na opakowaniu "zestawu".

Y@nkee_PL 02.02.2004 00:05

ludzie, ale te tele psiaki to zlodzieje :blee:
ile to juz dialog ma taka oferte za 90zl i to bez limitow, to ma byc odpowiedz na to? litosci!
ale tez wiem ze dialog wszedzie nie doszedl i napewno znajda sie tacy ktorzy na to poleca, szkoda

woitas 01.02.2004 23:56

syf i badziewie.
jutro sprawdze, czy w umowie mam jakakolwiek wzmianke o ewentualnych ograniczeniach max miesiecznego downloadu na neo+ jakie moze mi zafundowac tpsa.

ja_jonasz 01.02.2004 23:36

Witajcie.
Niestety - TP SHIT tylko ptarzy jak sie dorobic - boi sie ze znowi ktos im wyrwie kawalek tortu.
Okolo polowy lutego bede mial do dyspozycji usluge, ktorej cena i przepustowosc sa bardzo konkurencyjne w porownaniu to TP. Nie znam w tej chwili szczegolow, ale jesli sa osoby zainteresowane - prosze o maile. Zapisze sobie i jak tylko bede znal szczegoly to dam znac.
Dodam jeszcze ze wszystko bedzie mozna zalatwic droga pocztowa.

Rowniez okolo polowy lutego bede mogl zaoferowac o 30% tansze polaczenia od tpsa na komorki, miedzymiastowe i miedzynarodowe. A do tego naliczanie sekundowe bezplatne (TPsa pobiera 20gr za kazda rozpoczeta rozmowe w sekundowym). No i oczywiscie - 0 abonamentu. Rowniez czekam na maile

Ricki 01.02.2004 23:04

W sumie lepiej to wygląda niż pakiet, bo można stale być w sieci, a nie max 45 godzin, ale szkoda tylko, że limit ma wynosić 5GB. 10-15 to rozumiem; przejdzie. No i nie za takie pieniądze. Powinni zrobić tak jak operatorzy GSM, gdzie w tańszych abonamentach ma się droższe aparaty, więc niech będzie modemik za powiedzmy 200 - 300 złotych, ale abonament na poziomie max 70 zł. Jeżeli nie będzie inaczej to niech się nie dziwią temu, że jest tyle sieci "lokatorskich", bo w perspektywie czasu lepiej jest mieć neo 640/160 we dwóch i cieszyć się lepszym transferem za 75 zł na osobę bez limitu, niż brać tą neo 128 w pojedynkę i się truć, no chyba, że ktoś nie ma z kim się podzielić (tak jak ja) lub nie chce. Reasumując sądziłem, że będzie to oferta 256/128 za góra 100 zł, a pozostałe warunki umowy tak jak w starej neo, ale skoro jest inaczej (limity) to trzeba jakoś przeboleć to 150 zł/na miesiąc i cieszyć się z tego co jest, bo na przykład ja nie mam innej możliwości podłączenia netu jak tylko przez TPSA, mieszkam w małym mieście, gdzie jest tylko LAN w blokach, a już ja niestety mieszkam w domku jednorodzinnym, więc odpada. Miałem też do testów WLAN, ale szkoda mówić raz działało a innym razem nie.

andrzejj9 01.02.2004 22:40

Heh, wiedzialem juz z kilku zrodel, ze bedzie nowa "odchudzona" wersja Neo, z tym, ze mialo to byc 256kb i za 79zlotych. No ale znam juz TP na tyle, zeby sie tego nie spodziewac i sluszenie, bo jak widac w przypadku tej firmy rzeczywistosc okazuje sie zawsze gorsza od wszelkich wyobrazen i oczekiwan...

Z tym, ze akurat ja chyba bede sie musial na to zdecydowac. 150 zlotych miesiecznie to dla mnie za duzo, a teraz place 86 zlotych za 45 godzin (polaczenie przez zwykly modem). Porownujac to, co dostane za te 99 zlotych z tym, co mam teraz, to i tak jak niebo, a ziemia. Inna sprawa, ze porownujac ze zwykla Neostrada, to po prostu zlodziejstwo. Ehhh... tpsa....

Ricki 01.02.2004 22:39

Ciekawe jest tylko to, że wprowadzają to dziś (niedziela) a poinformują jutro. Gdzie tu logika i czas na reklame?

matteo 01.02.2004 22:30

Bo oficjalna konferencja prasowa będzie dopiero jutro o 10:00 ...
Będę, popatrze, coś napiszę ;)

pawelblu 01.02.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez matteo
Właśnie otrzymałem zaskaujące informację - nawet nie wiecie jak bardzo zaskakujące!
Z dniem 01.02.2004r. Telekomunikacja Polska wprowadza nową usługę - Neostradę 128 ...

Hm a na stronie nic o tym nie ma ...

Loczek 01.02.2004 22:18

A niech się pocałują w dupe kłamcy i złodzieje chętnie przywaliłbym prezesowi tej całej zawszonej organizacji w pape za takie brednie i za***iste okazje

matteo 01.02.2004 22:15

Weźmy poprawkę na to, że SDI nigdy nie wyciągało tych 14kB/s ...
Maksymalny transfer przy hiper sprzyjających warunkach to 12kB/s :)

michal_zb 01.02.2004 21:45

thx sid, teraz dopiero rozumiem kiczowatość nowej neo :D

-Sid-The-Rat=> 01.02.2004 21:42

dla porownania - czysta, nie dzielona NEO

1min - 3.900
1hr - 234.000
1 dzien (18h) - 4.212.000
1 mies (29dni) - 122.148.000

czyli 123gb

-Sid-The-Rat=> 01.02.2004 21:39

1min - 14*60=840kb
1god - 840*60=50.400kb
jeden dzien(18h) - 907.200kb
jeden miesiac (29dni) - 26.308.800kb

czyli kolo 27gb danych

michal_zb 01.02.2004 21:28

limit transferu 5 GB czyli mogę zassać tylko 5 GB danych... ??? tak ???
jeśli tak może mi ktoś przeliczyć ale bym mógł zassać na SDI (115 kilobitów/s) w ciągu miesiąca ssając 18h na dobę z maxymalnym transferem (115Kb/s = 14KB/s)

matteo 01.02.2004 20:08

Ups, miało być 0-801-321-123 ...
To z pospiechu ;)

No i oczywiście płacimy!

Banana Coctail 01.02.2004 20:06

5GB transferu ciekawe na, a ile wożna wysyłac???
Lepiej założyć (choć jush taka możliwośc podobno nie istnieje) SDI. Niemalże to samo, ALE: łącze symetryczne 115 kb/s, brak limitów, stały IP z dobrej puli.

-Sid-The-Rat=> 01.02.2004 19:11

jeden zonk - 0800 321123 - nie jest platna
800 sa darmowe
801 jest platna - jeden impuls lok. za cala rozmowe...

to nie jest fake?

MacGyver 01.02.2004 19:10

Było by nawet nawet jakby nie te limity, wtedy bym się skusił bo aktualnie u mnie brak stałego :smutny:
Żenujące i wqr****ące :klnie::klnie::klnie:

Ricki 01.02.2004 19:03

Pozostaje się tyko modlić aby nie namieszali z limitami w normalnej Neo, bo chyba się pochlastam. A co do ceny tej nowej 128 kb to jest jakieś nieporozumienie, aby płacić 50 złotych mniej za 4x wolniejsze łącze (DL) i mieć limit 5GB. Takie coś powinno kosztować max. 50 ***8211; 70 złotych i być alternatywą dla pakietów internetowych, które byłyby wykorzystywane w miejscach, gdzie założenie Neostrady jest niemożliwe. Aha a w sumie to nie rozumiem jaki sens ma takie ograniczenie łącza ADSL, przecież równie dobrze można by wykorzystać do tego ISDN.

Remix 01.02.2004 19:02

Witam!

straszna lipa... 5GB LOL smiech na sali...
jak dobrze, ze mam Neo+ i nie mam adresu 83.xx

WhiteMan 01.02.2004 19:01

jak zwykle nasz kochana tpsa lubi nas wk...c!!!!!

Taz40 01.02.2004 19:00

Kolejny lancuszek szczescia...

adixo 01.02.2004 18:56

grrr Totalna lipa i tyle

matteo 01.02.2004 18:54

Zgadzam się Sid ...
Miałem się przerzucić z SDI, gdyby oferta wyglądała tak:

256kbit / 64kbit za mniej niż 100zł (niech by im było 99zł)
i bez żadnych limitów w transferze, to ma być STAŁE ŁĄCZE :(

Żałosne, słów mi brak.

-Sid-The-Rat=> 01.02.2004 18:52

mialo byc 256 - i wtedy to by mialo sens - maly, ale jednak - teraz to jest szit

a limity to *****izm

eloise 01.02.2004 18:41

szczerze mówiąc miałem spore plany z tą wersją Neo - wzmianki o tym pojawiły się koło końca zeszłego roku ale po tym co wyczytałem jestem zdruzgotany, tpsa jeszcze długo pozostanie firmą "robiącą w bola klientów", cuda z błękitną linia, numery IP z serii 83.x.x.x ech wymiotować mi się chce jak o nich słyszę

emer74 01.02.2004 18:39

Niech się w dupę pocałują z taką "promocją". Miało by to jeszcze sens gdyby abonament wynosił 50-60 zł i bez żadnych limitów.

Druss 01.02.2004 18:35

Kolejny Shit, przycieli ostro i do tego jeszcze ta cena. I pewnie mysla ze sie ludzie rzuca na to.

matteo 01.02.2004 18:28

[INFO!!!] Neostrada 128 - nowa usługa TP ...

Witam! ;)

Właśnie otrzymałem zaskaujące informację - nawet nie wiecie jak bardzo zaskakujące!
Z dniem 01.02.2004r. Telekomunikacja Polska wprowadza nową usługę - Neostradę 128 ...

Przepustowość:
128kbit / 64kbit na sekundę.

Abonament:
99zł przy umowie na czas określony (12 m-cy)
149zł przy umowie na czas nieokreślony

Instalacja:
200zł - koszt instalacji usługi

Terminale:
99zł - terminal USB przy umowie na czas określony (12 m-cy)
199zł - terminal USB przy umowie na czas nieokreślony

299zł - terminal ETHERNET przy umowie na czas określony (12 m-cy)
299zł - terminal ETHERNET przy umowie na czas nieokreślony

399zł - terminal ETHERNET SWITCH przy umowie na czas określony (12 m-cy)
399zł - terminal ETHERNET SWITCH przy umowie na czas nieokreślony

Limity:
Miesięczny limit transferu do klienta wynosi 5GB, po przekroczeniu tego limitu łącze
automatycznie traci przepustowość do 32kbit / 64kbit na sekundę (w danym miesiącu!)
Do końca kwietnia Neostrada 128 działa bez limitów łącza.

Usługi:
Każdemu użytkownikowi Neostrady 128 przysługuje jedno
5MB konto e-mail w domenie @Neostrada.pl

Takie potwierdzone i nie ma co tu ukrywać - skandaliczne
informacje otrzymałem przed kilkunastoma minutami. :(

Wszelkie limity mijają się z wyrażeniem "STAŁE ŁĄCZE", ceny dają do myślenia,
a przepustowość jest krótko mówiąc - bardzo niska jak na dzisiejsze czasy

Promocji dla dotychczasowych użytkowników usługi SDI (tzw. przejścia) nie przewidziano!

Przemyślenia:

Podsumowując, Neostrada 128 przeznaczona jest dla modemowców na
tyle zdesperowanych, aby płacić miesięcznie TP 99zł za łącze z limitem transferu.
Ze swoich doświadczeń wiem, że takie łącze jest w stanie zadowolić (na początku) nawet najbarwiej
wybrednych użytkowników modemu i dostępu dial-up ... jednak wrażenie to szybko znika.

Jeszcze około godziny 20:00 powinienem dostać pełniejsze informacje,
jutro odbędzie się konferencja prasowa, więc wszelkie regulaminy, dodatkowe punkty
i informacje znajdziecie najszybciej w tym wątku.

Jedyne co teraz mogę napisać to to, że NIE NA TO CZEKALIŚMY!

Zapraszam do dyskusji 8)

--------------------------------------------------------------

Nowa Infolinia:

Jeszcze wspomne, że TP od dnia dzisiejszego uruchomiła nową
infolinię - płatną (jeden impuls za całe połączenie) - 0800 321123, dotychczasowy numer
0800 102102 obsługuje teraz użytkowników modemów i pakietów internetowych TP.

Nie wspomne o nowych konsultantach i kompletnym chaosie.
Ci ludzi jeszcze mniej wiedzą ... żenujące ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:22.