![]() |
Cytat:
"Linux Mandrake" to chyba jakiś zlepek starych przedruków ! |
jedyna ksiazka komputerowa ktora mam to slownik informatyczny ang-pol z roku 92 zdaje sie.
i kiedys jakies abc z podstawowymi komendam i do dosa i obrazkiem - ktora strona wsadzac dyskietke do fropa i innymi takimi ;) Ksiazki sa malo praktyczne moim zdaniem... nie ma to jak info z forum, w zasadzie na kazdy temat |
Cytat:
|
Cytat:
|
czasami fajnie cos odkopac :)
|
ech ktos to odkopal :(
|
ja tez mam 4 ksiazki z tego 2 sa autorstwa BD i :spoko:
|
Następne wykkopaliska ;p
Co do helionu to kupiłek kilka pozycji i jestem zadowolony :) |
Helion "poszedł" w ilość, powielanie tytułow.
A ostatnia "perełka" ??? to: "Mandrake Linux" aut. M. Czajka i Ł. Kołodziej |
Bo kogo tu i za co nie lubieć?
Ja stawiam drugą kolejke :) |
Ale sielanka, wszyscy wszystkich lubia :jupi:
No to co...idziemy na piwo :piwo: Pierwsza kolejke ja stawiam ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm, Monter ja ciebie lubie tak samo lubie Sid'a, SoBal'a itd. nie mam antypatii. To nie w moim stylu.
|
mnie do 'gory' ktora cie nie lubi nie licz
|
Cytat:
Pod tym się podpisuję, poza tym niedługo ta forma reklamy będzie ostro atakowana (SP2 dla IE6 dodaje opcję blokady pop'upów). Poza tym tu się dzieją dziwne rzeczy. Sam ten post raz był zablokowany, za chwilę nie, i tak w kółko. Do wypowiedzi "pana na włościach" się nie odniosę, cieszę się tylko z tego, że dzięki tej dyskusji i tej wypowiedzi paru ludzi przejrzy na oczy. Serwis faktycznie powinien być dla ludzi, dla wszystkich, a nie dla prowadzących. Niestety od dawna jest inaczej (patrz: newsman reklamujący własną stronę www jako źródło). Nic więcej na ten temat nie dodam, chociaz i tak mnie tu "góra" nie lubi, ale wiecie... klawiatury ostatnio podrożały. |
Cytat:
Swoją drogą mój post był skierowany do BD i reakcją na Jego wymijające odpowiedzi lub wręcz ich brak. Nie rozumiem do końca takiej postawy-ale cóż-takie życie... Cieszę się, że ta "dyskusja" a raczej jej brak miał wpływ na pojęcie takiej a nie innej decyzji. |
Cytat:
|
Cytat:
Zachowujesz sie jak pan na wlosciach... przykre i zaskakujace dla znajacych twoje poprzednie wypowiedzi na forum. Z mojej strony koniec smucenia - jesli faktycznie newsy beda newsami a reklamy wyladuja w reklamach to jestem usatysfakcjonowany. PS To ze nie robicie Popupow to mierna zaleta jak dla mnie - wolalbym je od banerow prawde powiedziawszy (mozzilla bardzo ladnie blokuje wszelkie okienka :)) ) ale to tylko takie moje widzimisie :) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Uwazam, ze wszysztkie pytania postawione w tym watku zostaly zaopatrzone w odpowiedz z mojej lub Miska strony.
Jezeli ktos mam inne zdanie i nie dostal jasnej odpowiedzi na niewygodne pytanie to zapraszam na PM albo eathan@cdrinfo.pl gdyz nie widze sensu walkowanie jeszcze raz tego samego tutaj i zasmiecania forum. |
Jako ze mnie nikt nie lubi to i nic mi sie nie stanie ze zamkne ta bezowocna dyskusje.
Znajac zycie pojawia sie tutaj bluzgi i inne takie fajne rzeczy. Pozdrawiam, i idzcie na piwo bo wam juz odbija. |
Cytat:
Poza tym dawno napisalem co mialem do powiedzenia. |
Bla, bla, bla...
|
jeezu zamknijcie tą dyskusje, niektórzy są śmieszni pisząc niektóre rzeczy.
Że BD unika odpowiedzi oraz komentarzy na nieco ostrzejsze posty (jak ktoś napisał "niewygodne" dla niego) to oczywiste i nie ma tu nad czym debatować. Kowalik troche przegiąłeś, ciekawe jaki prezent dostaniesz od Helionu z następną zamówioną książką ;). Smutny marketing kierujący CDRinfo :( ... |
dodam jeszcze pare slow:
- newsy beda newsami (czyli bez reklam ksiazek) - komercja bedzie sie objawiala tylko i wylacznie bannerami Pozdrawiam Misiek4 |
Z racji tego, ze stworzylem ten serwis pozwole sobie skomentowac niektore "pytania"...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oraz odpowiedz na pozostaly zbior liter -> Patrz odp. na pkt 5(b) EOT. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety z bolem serca musze napisac jeszcze jedna rzecz: jezeli nie podoba Ci sie serwis CDRinfo.pl wykasuj go z ulubionych/pamieci (odpowiednie skreslic) i nie zasmiecaj forum zgryzliwymi postami nie zwiazanymi bezposrednio z tematem dyskusji. Abstrahujac od powyzszch "tematow" warto dodac ze: 1. ilosc odwiedzin powoduje, ze serwis musi dzialac na osobnym serwerze oraz wymaga dosc wydajnego lacza 2. powyzszego nie da sie zalatwic za darmo (chyba, ze ktos ma taka mozliwosc to prosze o kontakt :)) 3. bannery powoduja, ze juz niedlugo zawartosc serwisu zostanie wzbogacona o nowe artykuly, dzialy i inne ciekawostki, ktore powinny zainteresowac wiekszosc naszych uzytkownikow 4. warto dodac, ze na naszych lamach nie ujrzycie bannerow typu POP'up czy tez innych wyswietlanych na warstwach, oraz nie doswiadczycie celowego spamu To tyle, pozdrawiam wszystkich forumowiczow i uzytkownikow naszego serwisu. - Pozdrawiam Misiek4 |
W samej komercji jako takiej nie ma czegoś specjalnie złego,ale jasno to powiedzmy- tak,jest komercja,bo jest potrzebna kasa- i kropka.
Bez tej całej pseudorodzinnej otoczki. |
Male uzupelnienie - ja nie jestem nienormalny i wiem, ze serwis musi na swoje utrzymanie zarobic. Owszem reklamy jako takie mnie denerwuja ale traktuje je jako zlo konieczne. Jednak co innego reklamy a co innego reklamy w newsach. Dla mnie to pierwszy krok do reklamy w artykulach/testach :))) : "Taaak ten naped to badziewie ale firma daje serwer do dyspozycji serwisu wiec dajemy 10 na 10". Oczywiscie troche to karykaturalny przyklad ale daje pojecie do czego moze prowadzic pomieszanie spraw. Tak wiec moj apel: REKLAMY DO REKLAM (banerow) A NEWSY DO NEWSOW!
|
Kowalik - no wlasnie na moj brak szacunku dla Ciebie pracujesz - sorry ale poczytaj o tym jak sie dyskutuje na poziomie ("co ty pitolisz"?).
A owszem komercjalizacja serwisu jest widoczna - ledwo co widac na stronie glownej cokolwiek tyle napakowane jest reklam. Wiec jest to jakis argument. Oczywisie 'wciskanie ksiazek' to bzdura a nawet - przyznam - nie wzialem tego pod uwage bo potraktowalem ten tekst jako nieprzemyslana kwestie napisana w chwili duzego wzburzenia autora. Masz o tyle racje ze tamten post byl napisany dosc niezrecznie dlatego wskazalem na post Montera jako bardziej czytelny. Wybacz ale tresci 'nie chcesz nie kupuj' to ni diabla tu nie pasuja - to bylo forum/strona dla zapalencow a nie towar do sprzedania. Pewnie nie podoba mi sie kierunek ktore CDRinfo obralo i faktycznie coraz rzadziej tu zagladam - to moj wybor tak jak 'image' serwisu jest wyborem jego autorow ale co to ma do rzeczy. Jesli miales na mysli same ksiazki to owszem nie chce wiec nie kupuje ale nie dano mi wyboru - zdecydowano za mnie o tym ze to jest news ze swiata palaczy (?!!??!). Mysle ze normalniejsza jest sytuacja kiedy ktos zainteresowany promocjami heliona zaglada na ich strone niz gdy ktos zainteresowany 'paleniem' jest traktowany na sile tymi informacjami jako newsami!! Odnioslem wrazenie jakbys mial jakas paranoje ("obudz sie czlowieku")- ja, ani chyba nikt nie czuje sie zagrozony w tym sensie ze dzieje sie wielka tragedia bo reklamy w serwisie sa podawane w formie newsow. Skup sie i pomysl: z jednej strony serwis dla hobbystow a z drugiej Twoje podejscie "kupna/sprzedazy". Nie wydaje ci sie ze to nie wspolgra? Albo to strona robiona przez jedne zainteresowane tematem osoby dla innych 'fanatykow' albo serwis zmierzajacy w kierunku dochodowej dzialalnosci. Samego zjawiska nie oceniam - moze to dobrze moze zle. Mi nie odpowiada i skoro zadano pytanie to zgodnie z moimi odczuciami na nie odpowiedzialem. Tak jak i inni a tekstow obrazajacych mnie z Twojej strony po prostu sobie nie zycze. |
Cytat:
Jest jednak sporo faktów, których nie dostrzegasz a właściwie dostrzec nie chcesz***8230; Pozwolę sobie wypunktować to i owo. 1. Odpowiadasz tylko na wybrane posty-te mniej niewygodne***8230; 2. Pytanie powinno być zupełnie inaczej sformułowane (zresztą kilka osób już zwracało na to uwagę)-chociaż muszę przyznać, że jest zręcznie postawione. 3 . Jeśli jest to taka niewinna działalność-dlaczego w newsach nie ma informacji o innych wyprzedażach i promocjach w sieci-dlaczego tylko Helion-przypadek? 4 Skoro tak bardzo chcesz być dobrym wujkiem to proszę o informacje o wszystkich obniżkach i okazyjnych cenach na towary związane z szeroko pojętym komputerem***8230;(jestem na etapie zakupu aparatu cyfrowego a sąsiad poszukuje taniej nagrywarki w okazyjnej cenie) ROTFL 5. Dlaczego zniknął post ze strony głównej dotyczący programów pomagających pobierać pliki z niedziałającego poprawnie działu download, oraz info gdzie naprawdę znajduje się serwer?- czyżby cenzura? 6. Na głównej stronie można znaleźć informację o obniżce 10% na książki Heliona (pisałeś o tym, że będziesz informował tylko o obniżkach 30 procentowych) 7. W hipermarketach np. ELeclerc bez najmniejszych problemów można znaleźć pozycje w/w wydawnictwa niejednokrotnie taniej niż w promocji podawanej na cdrinfo-mały apel do innych-sprawdzajcie ceny***8230; 8. Jakie materiały dla użytkowników kupuje serwis cdrinfo? 9. Jak duże profity przynosi reklamowanie Heliona, skoro nawet plików ściągać się nie da? 10.W pełni zgadzam się z wypowiedzią Monter-a- niestety takie są fakty. 11. Jak Ci się podoba statystyka, nawet na tak postawione pytanie? O kilku sprawach nie napisałem-poruszyli je inni forumowicze Kilvov użytkownik wcale nie nowy a pamiętający czasy starego, wyśmienitego serwisu cdrinfo... Pozdrawiam wszystkich ze starej gwardii |
Jestem zmeczony ale cos powiem, komercja to np. gdyby ktos chcial zobaczyc recezje z testow jakiegos napedu to nalezalo by podac haselko (ktore bysmy otrzymali piszac SMS'a na numer 7xxx), tu tego nie ma. Co do czytania ksiazek Bartka to czytalem jedna w zyciu. Wiekszosc ksiazek juz nie czytam bo zawsze gdzies znajdzie sie blad i te moje skrzywienie zawodowe powoduje ze znajduje mase bledow potem wysylka do wydawnicta i czasem o****** ze wtykam nos do nie swoich spraw (odbieglem od tematu).
Jezeli jest news to nie zawsze ze wydana zostala ksiazka Bartusia, zreszta wiekszosc jest innych ciekawych autorow. Tak Monter odszedl, Slawek rowniez, ja tez odejde i nie zmienia to faktu ze serwis dalej istnieje i sluzy ludziom. Atmosfera jest jaka jest i ja osobiscie nic tutaj nie zmienie. Kiedy zaczynalem tutaj cos robic razem z Sid'em byla luzniejsza atmosfera, teraz juz tak nie jest. Zreszta my rowniez nie mamy tak wiele czasu aby przeznaczac na rozwoj serwisu. Wlasnie rozpoczalem prace i jestem tutaj z doskoku bo jestem zawalony robota. Dobra to tyle moich wypowiedzi, czas zajac sie innymi sprawami. Pozdrawiam |
Uwagi Montera co do obecnego kierunku CdrInfo są chyba bardziej niz trafione,bo nie tylko On pożegnał ostatnio ekipę CDRInfo.Taki Sobal - tez pionier - jak Monter - odszedł - ciekawe,czy nie dlatego,ze coś jest nie tak z CDRInfo?
Bo,że go to dalej zajmuje -pewne - jest nawet nowa stronka -Sobala,która wspóltworzą osoby z tego forum,ale - uwaga - np.kochany malec -Laser -ten sam,który zrezygnował z pisania na tym Forum jakis czas temu. Również Taz40 odszedł,chyba nie do końca na swoje,raczej rozczarowany polityka CDRInfo. Oczywiście kierownictwo CDRInfo ma głos decydujacy o tym co ma się dziać na ich stronie,jednak psudodemokratyczne podchody w zderzeniu z faktyczna polityka naczalstwa to zwykła obłuda. Ale,skoro mają wyłączyć łacza i cały serwis ma upaść jak nie bedziemy czytać książek Bartka... |
Cytat:
A na szacunek trzeba se zapracowac :P |
Hmmm bardziej dziecinny jest brak szacunku dla innych w Twoim poscie. No i co z tego ze TY kupujesz te ksiazki? Jestes na tak i pieknie Twoje prawo w koncu to ankieta ale troche szacunku dla innych by sie przydalo - wysmiewanie sie z kogos tylko z tego powodu ze ma inne zdanie (zwlaszcza ze podaje na jego poparcie sensowne argumenty - ty zauwaz nie podales zadnego oprocz tego ze ciebie osobiscie to interesuje a to wybacz zaden argument) jest no... infantylne. Zreszta jak dla mnie sprawa nie wyglada tak - podawac informacje o promocjach czy nie podawac. Bardziej mysle kwestia jest w tym czy jej miejsce jest z innymi reklamami (banery) czy jest to news zwiazany z tematyka serwisu. Bardzo sensowna wydaje mi sie wypowiedz Montera, jestem zdania ze ma on 100% racje i trafia w sedno sprawy.
|
Cytat:
Buahahahaha!! (Sid cicho) Ja sie nie zgodze, jestem nawet jak najbardziej ZA !! Kupuje bardzo czesto ksiazki Helionu i mam juz ich calkiem sporo, serwis odwiedzam codziennie i calodziennie, bardzo chetnine sie dowiem o nowosciach, takze przemysl a pozniej pisz... Koomercje, bueh... ile masz lat dzieciaku, to jest slogan jakiejs taniiej kapelki hip hopowej. |
Sedesinka a zastanow sie nad tym, ze skoro pojawiaja sie co jakis czas newsy to musi byc jakies zainteresowanie. Co ciekawe zainteresowania odbiegaja od tematyki portalu jak juz o tym napisalem wczesniej.
|
Powiem ze bylo troche tych ludzi, nawet ja sie kiedys zainteresowalem i kupilem bo nie mialem czasu wychodzic do ksiegarni gdzie bylo drozej zreszta.
|
BD uprawiasz komercje! robisz to samo co reszta politykow w tym kraju, niby dobrze dla nas, wielka korzysc, jak to opisujesz, ale wciskasz nam ksiazki, ktore wlasciwe pewnie nas nie interesuja.
ciekawa jestem czy ktos wogole skorzystal z twojej promocji tych tanich ksiazek, bo ja osobiscie placac tak duze pieniadze za polaczenie z internetem wole poszukac sobie tych samych informacji w sieci, jak dotad ten serwis dostarczal mi tak wiele cennych danych. jak glosowalam na nie bywaj |
Cytat:
Agrumentów, iż ktoś interesujący się fotografią czy antywirusami (przykłady) odwiedzają dedykowane im monotematyczne strony, nie chce mi się już przytaczać. Mój głos: NIE. |
******ony marketing i wogóle, a temat, ankieta...no comment!
Najlepsze jest to, że ten topic to SUPER reklama dla Heliona, bo każdy wie, że różne afery dyskusje nawet w sensie negatywnym mówiące o danej firmie itp. są doskonałą reklamą. Bo teraz każdy już wie co to jest "Helion" tak jak ja jeszcze pare dni temu nie wiedziałem, a temat jeszcze przyklejony 8)...nie no brawa! :ysz: /UPDATE... Co do wypowiedzi Montera niżej.... wiesz? nie znam Cie z forum, na pewno znasz cały serwis itp. lepiej niż ja, dłużej, od podszewki itp. i cenie to co napisałeś, a napisałeś bardzo dobrze! Wszystko i na temat i podparte faktami. Rozumiem częściowo również działania BD bo reklamowanie w celu osiągnięcia korzyści jest normalne, ale...jest to "ale" które między innymi wyjaśnił niżej Monter, może i nie tylko. P.S. Też głosowałem 'nie'. pzdr |
A ja jestem na nie... przynajmniej w postaci newsa. Newsy to jedno a reklama to drugie - dla mnie miejsce tej informacji jest na banerze. W niusach to ani przypial ani przylatal... takie jest moje zdanie.
|
Cytat:
|
tak, teraz to co innego, dziękuję za wszystko
|
Ilość załączników: 1
U mnie sciaga sie 188 KB i dziala bez problemu
Dolaczylem ten plik do dyskusji |
Ilość załączników: 1
Cytat:
chodzi mi o drugi adres, prowadzący do pliku "sztuka_podstepu_Kevin_Mitnick_zaginiony_rozdzial. pdf", który po ściągnięciu zajmuje ~45kB i nie sposób go otworzyć (zrzut w załączniku; swoją drogą przeczytajcie uważnie komunikat) ^_^ |
Eloise zobacz tutaj http://helion.pl/ksiazki/mittw.htm
z tego miejsca sciaga sie bez problemu |
czy komuś udało się otworzyć i przeczytać zaginiony rozdział z książki Kevina ? (BD zamieścił linka)
|
Niektorzy podejmowali wspolnie decyzje aby sie takie newsy pojawialy wiec naprawde robicie z igly widly. Rozwiazanie dzisiaj juz znalazlem jak juz naprawde jest taka potrzeba.
|
Witajcie na forum.
Z całym szacunkiem ale niektórzy na forum boją się chyba reakcji szefa lub chcą mu się przypodobać-stąd tak mało odpowiedzi na nie. |
Cytat:
Oddalem glos na nie. Oczywiscie jak bede sie pojawialy reklamy dalej, no to przeciez nie powiesze sie, tylko je zignoruje, ale sa troche nie na miejscu wedlug mnie. |
Cytat:
pozdrawiam :) |
Przyglądałam się od rana tej dyskusji i mam mieszane odczucia, ale nie wywołane samą rozmową na ten temat (bo takie dyskusje są potrzebne), ale przyczyną zamieszczenia takiej ankiety na forum. Wystarczyło, że jeden pan oburzył się na częstotliwość i wyłączność pojawiania się w serwisie książek jednego wydawnictwa dając w podtekście aluzję co do ***8222;wypychania swoich dzieł***8221; przez autora książek.(Hmm szukałam ale nie znalazłam poparcia dla tego stwierdzenia) Przykre jak łatwo krytykować czyjąś pracę i starania siedząc z założonymi rękoma przed monitorem.
Śledzę forum już od dłuższego czasu i myślę, że coś niecoś mogę powiedzieć w tej sprawie. Nie zauważyłam, aby na stronie głównej panował jakiś nieporządek i reklamy natarczywie goniły czytelnika portalu. Wręcz przeciwnie, moim zdaniem jest to profesjonalna strona, na której wszystkie zagadnienia zamieszczone są w odpowiednich proporcjach, a jej istnienie i funkcjonowanie jest wynikiem czyjeś ciężkiej pracy. Zresztą o tym świadczy też imponująca ilość ludzi zarejestrowanych w serwisie. I właśnie ta ilość forumowiczów spotykających się tutaj codziennie sprawia, że twórcy portalu muszą brać pod uwagę różnorodność gustów. Opinia, iż wstawianie newsów o promocjach książkowych jest robieniem słupa ogłoszeniowego, nie jest chyba do końca obiektywna. Wg mnie newsy mają informować o tym, co mogę znaleźć czytając dalej stonkę, a jeśli jakiś news mnie nie interesuje to pomijam go-proste. Stwierdzenie, iż info, które nie mówi tylko i wyłącznie o wypalaniu płytek i nagrywaniu powinno się pojawiać jako link do postronki w efekcie mogłoby spowodować, że wpisując adres cdrinfo.pl zobaczylibyśmy po pewnym czasie samo menu, linki do innych stron i kilka monotonnych informacji o nowych płytkach i nagrywarkach. Nieciekawa perspektywa. Tak więc może trochę akceptacji dla tych, co dbają, aby horyzonty czytelników mogły się poszerzać poza granice nagrywania płyt ale jednocześnie nie odbiegając od głównej tematyki serwisu. |
Dokladnie, super zaginiony :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak widac obie strony uznaly to za korzystne dla siebie i ja tu nie usiluje tego podwazac, nie znam szczegolow i nie bede wtykal nosa w nie swoje sprawy, mnie chodzi tylko o to ze tego typu reklamy nie powinny sie mieszac z tresciami o profilu cdr. Powinno to byc rozdzielone, bo inaczej robi sie z tego misz-masz, uklad strony i tresci przestaja byc klarowne i potencjalnego czytelnika zniecheci do wchodzenia na strone. Niech to bedzie cos na boku strony tak jak inne banery, najlepiej przekierowujace do podstrony gdzie mozna szczegolowo poinformowac co tym razem jest okazja. Co do newsow to rozumiem gdy pojawi sie pozycja zgodna z profilem cdrinfo to jestem za, reszte jednak usunalbym na bok. Mysle ze wiekszosc czytelnikow nie lubi nadmiaru reklam, do tego klujacych w oczy i jakis umiar jednak trzeba zachowac. Mnie osobiscie denerwuje forma i natarczywosc tej akcji. PS A moze z tego wszystkiego jest tyle "zysku co w pysku", skoro wyzej piszesz ze z Twoich ksiazek to na piwo z kolegami nie starczy? No to tak juz pol zartem na koniec ;) To by bylo na tyle moich osobistych pogladow, skoro juz ktos o nie zapytal. |
Cytat:
rozprawa jest jednynie nad ich natarczywością, uciązliwością, natręctwem. ja za takie uważam pojawianie się info o tańszych ksiązkach w dziale newsów. |
Cytat:
Uczestnictwo w programie partnerskim jest bardzo wygodne dla nas. Poza problemem dodania ksiazki do ksiegarni czy napisania newsa nie musimy sie martwic o cala reszte. Jezeli inne wydawnictwa uruchomia program partnerski to napewno sie do niego przylaczymy. Niestety nic na to nie poradze, ze Helion jako jedyny wychodzi do klienta. Jak rowniez nie zamierzam zmienic wydawcy swoich ksiazek na innego (niestety gorszego). Wybralem sposob informowania o ciekawych promocjach dnia z kilku powodu: - ksiazki za znacznie tansze - nikt z Was nie placi wiecej za ksiazke niz w sklepie a wrecz taniej - nie kazdy wie o takiej propozycji Wydawnictwa Helion - ilosc newsow generowanych w ten sposob nie bedzie wieksza niz 3 na tydzien Niestety CDRinfo.pl nie ma mozliwosci by zatrudnic czlowieka ktorzy zajmowalby sie pakowaniem i wysylka ksiazek. Poza tym CDRinfo.pl nie ma gotowki zeby zamrozic ja w towarze. To, ze chcecie kupowac ksiazki w programie partnerskim przeklada sie na ilosc publikowanych artykulow, testow i calej reszty na stronie. Dzieki temu serwer ma lacze, sprzet na ktorym stoi. Niestety portal musi cos zarobic zeby kupic materialy dla Was. Oczywiscie mozemy isc na latwizne i wprowadzi platnosci za dostep do strony tylko czy to ma sens i o to w tym chodzi? Wydaje mi sie, ze wspolpraca z Helionem czy tez reklamy na stronie to nie jest zbyt wygorowana cena za to, ze macie swieze newsy, ciekawe i duzo artykulow, testy sprzetu. Jak o mnie chodzi moge zdjac Heliona ze strony, moge wylaczyc banery ale wtedy nie wiem kiedy pojawi sie nastepny artykul, test lub kiedy odlacza serwer za brak oplat za lacze. Tylko tyle chcialem napisac i poddaje to pod przemyslenie. |
mi taka forma reklamowania nie odpowiada. banery za bardzo kłują oczy. nawet nie tyle ze helion, tylko pojawilo ich sie ostanimi czasy wiecej i nie tylko heliona. a wrzucanie jako newsow ze jakas tam ksiazka jest w korzystnej cenie... mozna to robic tylko do tego zrobic osobny dzial, jakis link do podstrony... news to news. lepiej mniej niz nie na temat. tresci reklamowe chcialbym aby byly rozgraniczone od tematyki vortalu. dla nich jest miejsce, u czoła strony, albo po jej bokach... co zreszta jest skwapliwie wykorzystane. wiec jesli kogos intresuje moje zdanie: nie robcie słupa ogłoszeniowego/choinki ze strony głównej, bo coraz trudniej znaleźć tam poszukiwane informacje
|
wybacz - ale to jest odpowiedz nie na temat
|
Cytat:
SID no dalej, napisz mi jeszcze ze ważna moralność i wszytko co tak naprawdę jest istotne w życiu: uczciwość, prawdomówność, wiara w wyższe dobro, ze nie liczy się tylko egoizm i hipokryzja. |
a jak to sie ma do twoich straszaco-krzywo-wieszczacych postow? przeciez my tez to widzymy i staramy sie pewnych rzeczy nie zauwazac - a ty nam je w oczy wpychasz...
|
Cytat:
tymczasem mnie to ani ziebi ani grzeje... zwyczajnie, jesli mnie cos nie interesuje, to nie zwracam na to uwagi i tyle... |
Pytanie powinno jasno formulowac ze chodzi o wydawnictwo Helion oraz forme i ilosc reklamy jej produktow czyli ksiazek na stronie glownej cdrinfo.
Chmm ja to widze troche inaczej, dla mnie jest to typowa platna usluga reklamy okreslonej firmy na stronie poczytnego portalu, prawdopodobnie przynoszaca jakies wymierne korzysci Helionowi. Zasada ze cdrinfo zarabia cos tam na sprzedazy ksiazek bylaby dobra gdyby portal mial wlasny sklepik z roznymi ciekawymi pozycjami, stricte zwiazanymi z wlasnym profilem i z roznych wydawnictw - wtedy wygladaloby to jakos obiektywnie. Nie potrzeba do tego zadnych programow partnerskich, wystarczy zaopatrywac sie w ksiazki w hurcie i miec na nich okreslona marze. Caly ten topic troche dziwny jest dla mnie, bowiem to bossowie cdrinfo podejmuja decyzje, oni dbaja o poczytnosc portalu i jego popularnosc a takze o zaplacze finansowe tej dzialalnosci. Skoro zdecydowali ze jest jak jest to po co po fakcie pytac o zdanie gawiedzi czyli nas? |
Hmm, radze poczac ksiazke Cialdinniego: Wywierane wpływu na ludzi, wyjdzie na to samo a nawet wiecej.
|
Nimal chetnie ale dluzsze sie nie zmieci dlatego do pierwszego pistu dodalem kilka uscislen.
Chyba, ze macie pomysl na nowe pytanie nie tendencyjne pytanie. |
BD - zmien pytanie, bedziesz mial inne wyniki! pisalem o tym ja, Zetoxa, Grzeniu, Jasut wiec chyba faktycznie pytanie jest tendencyjne...
|
Cytat:
W wolnej chwili poczytaj fragment ksiazki: ftp://ftp.helion.pl/online/mittw/art...57,171_178.pdf Oraz rozdzial ktorego nie ma w ksiazce drukowanej: http://helion.pl/mitnick/sztuka_pods...y_rozdzial.pdf Moim zdaniem ksiazka jest bardzo ciekawa bo porusza do tej pory nie znany aspekt kontaktow miedzyludzkich i manipulacji ludzmi. Fakt, ze wiekszosc przykladow jest trudna do realizacji w naszym kraju ale nie zmienia to faktu, ze w ich miejsca mozna wymyslec cos innego lepiej dopasowanego. Zreszta sie nie wypowiadam bo znam i lubie Kevina wiec nie jestem obiektywny. |
Monty - rozmyslnie nie reklamuje ksiazke o nagrywani - sam sobie odpowiedz dlaczego. Poza tym zdziwilbys sie jaka tematyka sie sprzedaje nalepiej :) (nie nagrywanie).
Uczestnikiem programu partnerskiego jest CDRinfo.pl a nie Bartosz Danowski. Ja mam swoj program na swojej stronie domowej a to co robie na CDRinfo.pl jest po to by pozyskac srodki na dzialanie strony. Ormianin - szczegolnie sobie cenie hedonizm...;) |
Tak jak napisał Grzeniu, wygląda to teraz jak zapchajdziura newsowa. Nic nie zawadza informować o ciekawych książkach z dziedziny nagrywania płyt, jendakże inne pozycje rażą w oczy. Tylko patrzeć, jak w newsach będzie coś o ciekawej książce kucharskiej. Jak ktoś będzie szukał książki z konkretnego tematu, to i tak przecież zwiedzi wszystkie istniejące księgarnie. Ale to tylko moje zdanie. Jeśli to już musi być (korzyści finansowe wspierające serwis) to zróbcie z tego osobną podstrone z linkiem w menu, i już.
|
Powiem tak jak Zetoxa, pytania w ankiecie sa tendencyjne i caly wynik ankiety z gory wiadomy. Nie widze celu w niej uczestniczyc.
Co do samej reklamy to wiadomo czemu ona sluzy i ze za takie atrakcje slono sie placi we wspolczesnym swiecie, mam nadzieje ze portal cdrinfo tez ma z tego tytulu jakies korzysci pozwalajace na rozwoj...no wlasnie, ma czy nie ma??? Jak juz ktos wyzej wspomnial, wolalbym zeby ta reklama byla w postaci jakiegos banerka z infem o okazjach i zeby bylo przekierowanie na strone Heliona. Obecnie robi to wrazenie ze jest tego za duzo i mnie osobiscie razi w oczy. |
BD jakich filozofow najbardzej sobie cenisz... lub jaka epoke wielkich myslicieli? od starozytnosci po wspolczesnosc... od rozkwitu kultury europejskiej czy po jej kres?
|
Moge Was zapewnic, ze nie bedzie innej formy promocji poza tymi okazjonalnymi newsami na stronie glownej. Dokladnie tyle ile do tej pory i nic wiecej!!!
Mysle, ze to nie generuje sztucznie newsow bo nie bedziemy informowac o promocji dnia w przypadku kazdej ksiazki. Zalezy nam jedynie na promowaniu ciekawych pozycj ktore moge sie komus przydac i sa warte polecenia. Z racji tego, ze promocja dnia jest losowana to moze byc tak, ze przez kilkanascie dni nie bedziemy o niczym informowac. A innym razem polecimy 2 ksiazki w tygodniu. Sam nie trawie popupow czy tych goniacych mnie reklam na onecie. Poza tym nie podobaja mi sie rowniez te flashe wyswietlane na warstwie oraz reklama jako tlo strony. Jak narazie 11:3 na Tak. Czekam dalej. |
Witam.
Jestem na NIE. Po co sztucznie pompowac newsy? Jak ktos chce wiedziec jakie sa promocje w helionie niech luknie codziennie na http://helion.pl/promocje/ No chyba, ze jakies inne wydawnictwo tez robi podobne akcje. Wtedy jestem ZA zeby opublikowac odnosnik. Pozdrawiam |
a co w tym zlego, nie mam czasu aby wchodzic na strony ksiegarni takze taka forma informowania jest ok bo a noz a widelec znajdzie sie cos ciekawego [dzisiaj to odpada bo sztuki podstepu niechce ;)]
np od merlina dostaje mailem raz na jakis czas oferte a ksiegarnia helion tak sie reklamuje - nie widze w tym nic zlego :P |
Cytat:
Miłego dnia;) |
Cytat:
|
A mogą być reklamy... Ale jak już Nimal wspomniał: dopóki nie ma <cenzurka :P:P> i spamu! A tak to życzę Ci powodzenia! :)
|
Cytat:
|
eeech Bartek, zadałeś pytanie z serii czy chcesz być młody szczęśliwy i bogaty, no to odpowiadam: a jasne, że tak !!
|
BD - nie mam nic do ksiazek, ani do reklamy (dopuki mnie nie irytuje popupami czy spamem, a jak na razie Helion tego nie robi), co wiecej glosuje na tak w zalaczonej ankiecie, ale pytanie zes tak sformuowal, ze wyniki sa o kant d..y
chcesz miarodajnych odpowiedzi to zadaj pytanie konkretnie o HELIONA, a nie czaruj "ciekawymi tanszymi" ;) btw: pozdro i sukcesow w dalszej pracy i Twojej i calego zespolu Heliona |
Cytat:
Bartek ty nie zakladaj takich ankiet aby sie tlumaczyc tylko bierz sie do roboty i wypusc mi w koncu ksiazeczke "Cinema 4D Studio" Maxona ;) Pozdrawiam i czekam :) |
Ksiązki HELIONA - Ankieta
W zwiazku z dyskusja jaka zapoczatkowal jeden z nowych forumowiczow postanowilem zadac pytanie i zrobic mala ankiete.
Czy chcesz aby na CDRinfo.pl informowalo o ciekawych tanszych o 30% ksiazkach. Tylko trzy odpowiedzi: Tak/Nie/Nie mam zadania Zapraszam do glosowania Uaktualnienie: Niestety dluzszego pytania nie mozna wstawic dlatego tutaj uscisle - chodzi o ksiazki z oferty Wydawnictwa Helion (inni wydawcy ksiazek informatycznych nie maja programow partnerskich) - dochod ze sprzedazy ksiazek trafia do kasy CDRinfo.pl i jest przeznaczany na jego dzialanie - ksiazki sprzedaje CDRinfo.pl a nie Ja |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:40. |