![]() |
Ilość załączników: 1
coś mi się zdaje, że będziemy mieli nową zabawkę :zeby:
chyba troszkę przesadziłem... :ysz: |
A jak sprawdzac swoja reputacje? Bo widze, ze te pojedyncze kropki tez sa w roznych kolorach.
|
Cytat:
|
o co biega z reputacją w okienku obok liczby postów?
dlaczego ThanatoS ma ich tyle ;) ja też chcę :ysz: |
Ja mam jeszcze jedna uwage do stylu dark (ktorego caly czas uzywam i ktory bardzo mi sie podoba). Otoz chcac w okienku odpowiedzi zaznaczyc jakis tekst wypowiedzi trzeba to robic w ciemno, bo tekst zaznacza sie na czarny kolor, ktory nie odroznia sie od reszty. Nie mozna by tego zmienic na jakis jasny?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
MacGyver - fajny ten twoj styl - podoba mi sie bardziej niz nasz ...
|
Kurcze, wlasnie wlaczylem na probe styl ciemny i wiecie co? Poza tym, ze calkiem fajny, to pierwsze skojarzenie bylo ze starymi grami na Spectrum :) I nie pytajcie dlaczego, bo nie mam pojecia, ale jakos mi sie tak sentymentalnie zrobilo ;)
|
Ja się męcze ze swoim stylem;) Fajna zabawa;)
Uwagi, krytyka, sugestie i wogóle ...... mile widziane;) |
No teraz to na darku mozna pisac :)
Najlepszy styl i wcale bym nie powiedzial, ze stworzony w takich okolicznosciach :D |
Cytat:
|
A gdzie te narzedzia? Sam bym cos pokombinowal...
|
Ja mogę spróbować;)......do Miska poszedł PM;)
|
Hmm, wszelkie prawa dostepu jestem w stanie ustawic od reki, wiec kto ma ochote?
|
To moze inaczej. Jezeli ktos z Was np. MacGyver ma ochote stworzyc swoj styl prosze o info :) Narzedzia do tworzenia sa dostepne online. :)
Pozdrawiam Misiek4 |
Drak też m i sie podoba. Tylko jakoś okno edycyjne wnerwia bo na jasnym tle pisze się białą czcionką;)
No i jeszcze tekst jest wysrodkowany w oknie edycyjnym |
a mnie sie podoba dark, tylko okienko do edycji trzeba dopracowac :) bo nie widze, co pisze ;)
|
A tak własiwie to można by połąłczyć style "standardowy" i "mini".
Kolorystyka z pierwszego (LINKI: niebesko-blady kolor czcionki) a mniejsza czcionka z drugiego :) |
Podkreslenie jakos tak niebardzo pasuje bo wszystko sie zlewa (ale narzekam..;) )
Najlepiej jakby to był Bold ale w innym kolorze - tak jak jest to w domyslnym stylu forum.....tak mi się wydaje. Pronowałbym też zrezygnowanie z napisu "Przyklejone" - wystrczy sama ikonka z prawej strony. |
A moze zrobic linki z podkresleniem, ale bez uzycia BOLDa ?
Pozdrawiam Misiek4 |
A teraz ? :)
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
;) |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Mam pytanko co do stylu cdrinfo.pl ciemny:
Jaki jest kolor tła w postach - chodzi mi o RGB ?? Przyda sie do tła obrazka w podpisie:) A co do kolorystyki w stylu mini to przydałaby sie tak jaka była w standardowym cdrinfo.pl. W tej aktualnej nie da rady rozróznić tekstu napisanego pogrubioną czcionką od tekstu z linkiem (dopuki się nie najedzie na niego). Pomysł ze zmniejszeniem czcionki jest :spoko: |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
nowe żółte strzałeczki
zdecydowanie dla mnie zmiana niebieskich ładnych strzałek pasujących do całego stylu forum na jakieś zółte na moje nie pasujące była błędem.
To taka moja mała uwaga, ale one nie pasują na moje, tamte były i było OK. pzdr |
Cytat:
brawo! ;) |
Hmm, co do stylu mini bardzo mi sie podoba, bede go uzywal od teraz na stale :)
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
widzę że pojawiły się strzałki przy topicach (przejdź do pierwszego postu) :)
Myślę że są niepotrzebne bo klikając na tytuł topicu to i tak przekierowywani jesteśmy na pierwszy post automatycznie :) więc po co strzałka więcej. pozdro paja ;) |
Witam
Nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi informuje, ze powstaly nowe style, ktore czekaja na Wasza krytyke: cdrinfo dark beta - wersja beta z utworzona w ciagy 3 godzin - zalecana wieczorami ;) cdrinfo mini - wersja ze zmniejszonymi czcionkami, oraz poprawionym kontrastem pomiedzy tlem a czcionkami Uprzejmie prosze o wskazowki i opinie :) Pozdrawiam Misiek4 |
Widze, że doszło parę nowych stylów:
* cdrinfo.pl beta (całkowicie inne kolory ale zapowiada się obiecująco ale jest jeszcze mnustwo błedów, no a koloru żółtego będzie do groma ;) ) * cdrinfo.pl matteo |
Aj no tak stare przyzwyczajenia (że była na dole) jeszcze raz sorry za zamieszanie ;)
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
ok jeszcze jedno znikneła wyszukiwarka czy mi się zdaje???
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
podpisuję się pod tym obiema nogami... :D
|
A i jeszcze fajnie by było gdyby na dole stronki można by zobaczyć kto przegląda dany dział forum
|
Cytat:
|
Mialbym jeszcze jedna propozycje, ktora ostatnio przyszla mi do glowy. Co prawda w poprzedniej wersji forum nie bylo czegos takiego, ale czemu by nie wprowadzic tego teraz. Otoz, kiedy ktos odswieza stare dyskusje, nie raz zdarzala mi sie sytuacja, ze zaczynalem czytac watek od poczatku, majac tylko dziwne poczucie dejavu ;). A kiedy zauwazalem, ze to stary post, zaczynalem szukac, gdzie zaczynaja sie wypowiedzi umieszczone dzisiaj lub wczora. Warto by w jakis sposob wyraznie je oznaczyc, np. poprzez zwykle pogrubienie czcionki. Ulatwilo by to troche nawigacje.
|
moze jakos cie wylogowalo i zalogowalo i przez co miales takiego bleda ???
|
No kurcze u mnie już też w porządku ale niewiem co było źle :sciana:
|
u mnie tez ok z ta sprawa
|
Cytat:
|
Zauważyłem, że tam gdzie jest napis "Ostatnia Twoja wizyta na forum:" podawana jest aktualna data aktualnego zalogowania a nie rzeczywiście data ostatniego (wczesniejszego) zalogowania ;(
|
A ja chcę żeby koperty z nowymi postami były ŻÓŁTE a nie błękitne :'(
|
Cytat:
|
I jeszcze taki błąd znalazłem w ustawieniach podpisu :) :
|
Nie wiem czy to nie spowolni ladowania sie danego watku, misiek o tym pomysli.
|
mysle tez ze nikt by nie protestowal przeciwko dodania okienka z emotkami obok okna szybkiej odpowiedzi :) co prawda klikniecie na "emotikonki" pod szybka odpowiedzia otwiera popupa z kodami, ale to nie to samo - nie idzie wstawic kliknieciem (trzeba kopiuj/wklej) i okna zajmuje caly ekran...
|
Cytat:
|
I tu takie coś :)
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
PS. Przecież nic takiego dziwnego pod nickiem nie ma :) |
Bartek moze to jest prawda ze on jest do .... nigdy nic nie wiadomo :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Avatarki poprawione, bylem krolikiem doswiadczalnym
|
Może mi ktoś [:P] powiedzieć czemu nie mogę wsadzić, zapisać avataru??? Już mnie szlag trafia... Czy chce, żeby był na serwerze cdrinfo czy podaje jego lokalizacje na moim to i tak [:P] z tego... Może mi ktoś to wytłumaczyć??? Zaczyna mnie to denerwować ((
|
kurka, czy te cytaty musza byc na niebiesko ??? :ysz:
jak byly na czarno to o wiele lepiej to wygladalo :) edit: aha... no i jeszcze cytaty w 'Podgladze dyskusji', trzeba zmniejszyc ;) |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
hmm... czy okno szybkiej zmiany stylu ze strony glownej zniknelo celowo? bardzo tam pomagalo musze przyznac
|
Cytat:
a w schemacie vbulletin jest go zdecydowanie mniej... 8) |
a czy mi sie wydaje czy tez przestalem dostawac powiadomienia o nowych postach w zaprenumerowanych topicach :ysz:
u mnie problem zaczal sie po zmianie wersji forum ??? |
Cytat:
Żadnego klimatu ;) |
po to jest ten topic, żeby zgłaszać błędy, więc to robię.
zmieniłem z musu styl na cdrinfo. ok. jak coś jeszcze wyłapię, dam znać. |
Cytat:
|
wszystko pięknie, ale ja używam stylu vbulletin.
|
Proszę bardzo, tutaj widzę ;)
|
Cytat:
domyślam się, że chodzi ci o styl cdrinfo. |
Ilość załączników: 3
Ściągałem te pliki kilka razy i u mnie wszystko OK :(
Dziwne ... WinZip wywala takie info: No errors detected in compressed data of cdrinfo.zip. Testowanie... testing: cdrinfo.PNG OK Podpiąłem raz jeszcze, poskalowane obrazki nie oddają tego co chciałem pokazać :buu: Jeszcze raz wrzuciłem też ZIPa ... |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam. |
Hmm, chlopaki pod mozilla nigdy nie bylo problemow, problemem jest ie.
|
u mnie tak samo. błąd crc zarowno w pliku rar jak i zip.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Wpsiuje identyfikator i niby wszystko OK ...
Jednak nie zapi ... ooooooo ... już działa :piwo: Proszę bardzo, oto ZIP: |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
|
A ja to widzę tak, jeśli chodzi o stronę z wątkami ;)
Zapoznaj się z tym misiek4 bo zajelo mi to troche czasu ... Zmieniłem kolory, zmniejszyłem szybką odpowiedź, zmieniłem układ teleportu i uprawnień, zmieniłem układ i kolejność komunikaotrów. Kolory są żywsze ale nie męczą oczu, nie są już takie zimne ... IMHO: Wygląda o wiele korzystniej! Tak mniej więcej wygląda moja koncepcja - kto się z nią zgadza? ;) |
A ja mam następujący problem. Nie mogę zmienić avatara!!! Chciałem sobie jak już wspomniałem zmienić, a tu kicha. Nic się nie pokazuje... Daje tego co miałem przedtem (z kompa) i też kicha... Pomóżcie... :(
|
Tlen działa.
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
|
Hmm, wpadlem tak przed snem, i widze wiele zmian. Misiek nie bawie sie teraz stylami a tlumaczeniem (wczoraj to robilem), ten teleport powinien byc po prawej stronie.
Dodatkowo ze czepiam sie szczegolow po literech wg nie pisze sie kropki tak jak jest linii "Wszystkie czasy wg. czasu ..." (jak chcecie mnie objezdzac za to, to robcie to spokojnie) MacGyver te rozjezdzanie nie sa widoczne pod ie i pod mozilla 1.6, pod opera owszem. |
Cytat:
|
Cytat:
Cos mozna by na to poradzic grzebiac w kodzie php... hmmm Pozdrawiam Misiek4 |
Co do nierówności to np. u mie na Operze raz są a raz ich nie ma, a jak się pojawią to wystarczy odśwież żeby wszytko wróciło do normy.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
Kolejny bug.
Dodalem jeden plik a na dole jest jeszcze jedna ramka - tak jakby był dodany kolejny plik - takowego niema i nie było |
A tu gdzieś ucieło kawałek pionowej linii miedzy tematem a autorem.
|
Cytat:
Ikonki komunikatorów i ikonka dośtępności powinna być tak jak w starszej wersji tzn wyrównana do lewej. No i te nierówności: |
misiek4: Rozjaśnij górę zaraz pod logo, za ciemno tam jest.
Rozjaśnij jeszcze trochę dół, tak aby "wszystkie czasy..." i "powered by..." były jaśniejsze :) Przy DODAWANIU i EDYCJI zmien Twoje Uprawnienia na center i tak żeby było tak jak na załączniku. Okno dodawania załączników ma za duże to logo ... No i ten teleport przy czytaniu wątku przenieś wyżej (nad stylami)! :jupi: P.S. 1MB na załączniki to (imho) za dużo, a co obniżenia podpisu - walcz! |
Cytat:
jak myslisz, czy Twoja wypowiedz wniosla cos do dyskusji, poza tym, ze powiedziales, ze nowe forum jest *****ne? nie sadze... |
Cytat:
Patrixs: do 1 MB ? nie za duzo ? Matteo: jak bardzo mam je rozjasnic ? MacGyver: teoretycznie podpis powinien wyladowac na dole, ale z jakichs dziwnych powodow nie dziala: style="vertical-align: bottom" Y@nkee_PL: no tak, przekombinowalem :) Pozdrawiam Misiek4 |
dosyc zabawna sytuacja, zwinalem okienko 'Uprawnienia', jak to teraz rozwinac ??? :D
|
Jeszcze coś, zakładając że wątek nie będzie miał 300 stron, to można wystawić
wszystkie strony na tzw. widok, nie chować ich jak np. teraz "2" ewentualnie zostawić przy którejś juz stronie zamiast "1" to "Pierwsza" i dalej "Ostatnia" ;) Zauważayłem, że "TWOJE UPRAWNIENIA" w edycji postu można wycentrować, natomiast już na stronie pod "SZYBKĄ ODPOWIEDZIĄ" wszystko wygląda lepiej, tylko TELEPORT dajcie nad zmianą stylu :) BTW: I w edycji odpowiedzi zlokalizujcie przycisk "PREVIEW CHANGES". |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07. |