![]() |
Jaki najlepszy sposob na zgranie filmu DVD->DVD-R?
Witam
Jestem tutaj poczatkujacy i wybaczcie jezeli ten teamt to jedna wielka gafa :/ Mam film DVD co zajmuje ponad 7 GB. Jaki jest najlepszy sposob by zmiescic go na plytke DVD-R? Lub 2 plytki - nie wiem - kompletnie nie mam pojecia - jak lepiej i czym najlepiej? Z gory dzieki !! P.S. Inna sprawa - mam film na DVD-R pozyczony od kolegi ale jest w NTSC - jak bezproplemowo go skonwertowac na PAL? |
co drugi post jest taki jak ten wiec przejrzyj a wszystkiego sie dowiesz !
ja bym ci polecal >dvdxcopy xpress <!! |
Very thx ! Wlasnie dlatego napisalem ten post, gdyz ten
caly zgielk mnie przeraza a nie mam czasu na przegladanie setek postow... Potrzebowalem konkretnej odpowiedzi jaka jest najlepsza metoda bez zbednych "uniesien" i ja otrzymalem :P Ale mam jeszcze jedno pytanko: Jak przerobic film NTSC na PAL? Chce by wszystko co jest na plytce pozostalo takie jakie jest, tylko ze w PAL :P |
przerabianie z ntsc na pal(i odwrotnie ) to juz inna para kaloszy ! na nastepne tygodnie
|
polecam zestaw dvddecrypter i shrink
|
Użyj dvdxcopy platinum. Możesz przegrać z zachowaniem idealnej wierności orginału na dwóch płytkach, albo wybrać opcję simple (dvdxcopy xpress) kompresja na jednej płycie dvd.
|
Też jestem zupełnie zielony w temacie więc z góry przepraszam
za lamerstwo. Pytanie: Ściągnąłem z netu program DVDXcopy platinum v.4.0.3.8. Instaluje się bez zarzutu ale nie mogę odpalić bo nie mam numerków seryjnych ani żadnego cracka do niego. :smutny: Czy mogę prosićo pomoc w tym temacie ? Z góry dzieki. Pozdrawiam |
odp
ja polecam program clonedvd ale ten od ellby bo widzialem rozne kolony tego programu prosciej niz nim juz chyba plytki zgrac sie nie da.
|
najprostszy jest DVDXCopy Xpress, jedno klikniecie i tylko płytki trzeba wymienic w napedzie i po krzyku
Jednie zwarzcie na to ze przy kopiowaniu tym programem dodawana jest głupia plansza ostrzegawcza na początku filmu. Oraz na płytce nagrywana jest wiadomosc na jakim kompie została utworzona kopia, wiec gdyby płytka wpadła w złe ręce moze byc źle :) |
Rostan ma racje clonedvd ale w wersji snake
|
widze ze padaja dziwne pytanie wiec jako jeden z raczkujacych w temacie moge spytac skad sciagnac dvdxcopy bo sam korzystam z dvd2dvd?
|
|
jako ze firma 321 studios pregrala w sadzie !!! wiec nie moze wiecej sprzedawac tego programu ( DVDXCopy ) w takiej postaci jak byl do tej pory !!
obecnie program jest okrojony-przez co nie atrakcyjny !!!! wiec trzeba sie trzyma c ostatniej wersi platynum--a program jest swietny dlatego miedzy innymi ten link powyzej nie dziala |
a czy ktos wie jak ominac ten tryb rejstracji?
bo sciagnałem sobie wersje DVDXCopy Platinium, instaluje, chce uruchomi a tu mi sie kazda jeszcze zarejstrowac :) ma ktos na to jakas "łatke"? :) |
Najlepszy sposób? Tzn najszybszy czy dający najlepszej jakości efekt? Tych dwóch rzeczy nie da się pogodzić. Najlepszy jakościowo - CCE ale okrutnie powolny, najszybszy - DVDShrink.
|
@zorg:
zamiast wywoływać panikę było napisać o co został okrojony DVDXCopy. Z tego zostali zmuszeni do wywalenia tylko kodu deCSS. Zgaduję, że AnyDVD pozwoli na obejście tego w locie a DVDDecrypter radzi sobie z tym od zawsze ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:19. |