Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Problem ze skopiowaniem SecuROM'a (https://forum.cdrinfo.pl/f11/problem-ze-skopiowaniem-securoma-31943/)

AnarKi 28.02.2004 22:38

Problem ze skopiowaniem SecuROM'a

Witam wszystkich!
Nie jestem kolejnym początkującym na tym forum i już wiem na czym polega sztuka kopiowania zabezpieczonych gier. Wykonałem działającą kopię już wielu gier, w tym SafeDisc'a 2.9 oraz SecuROM'a do wersji 4.8x. I tutaj mam problem. Wszystko po kolei robie według forum CDFreaks oraz artykułu "Jak skopiować SecuROM 4.8x"(metoda CloneCD+TwinPeak). Po nagraniu już zmodyfikowanego obrazu przez TwinPeak wkładam płytę do nagrywarki(LG HL-DT-ST CD-RW GCE-8481B)i czekam. Nagrywarka zaczyna odczytywać płytę i .... i czyta cały czas, a kopia się nie urychamia. Gdy próbuje wejść na płytę przez Mój Komputer wyswietla się, że program nie odpowiada. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie leży przyczyna problemu niech napisze. Za pomoc z góry dzięki!;)

Pozdrawiam

Maciej 28.02.2004 22:46

Jeśli robisz wszystko w CloneCD ...to spróbuj Alcohol lub blindwrite5+tweaker

AnarKi 29.02.2004 09:11

Próbowałem już Alcoholem + TwinPeak, a potem wypalałem CloneCD, oraz Alcohol + TwinPeak, a potem wypalałem Alcoholem. Niestety cały czas to samo. Nie próbowałem jeszcze BlindWrite5 + BWTweaker, bo nie znam ustawień opcji w BWTweaker, więc jeśli ktoś może zna ... niech napisze:)

greg200 29.02.2004 12:21

Mam podobny problem z grą Commandos3 /securom 4.85/. Próbowałem wg. instrukcji z Cdrinfo.pl oraz wszelkich innych i.... kaszana. Dziala jedynie obraz zrobiony Alcoholem120%.

---Greg200---

greg200 29.02.2004 12:55

Ciekawe !!! AnarKi - kilka postów wstecz /bodajze ad. RailRoadTyccon/ dawałes porady gosciowi odnosnie tego samego zabezpieczenia z ktorym teraz sam osobiście masz problem ???? Dosyc to osobliwe !!! Jakies wnioski ??? Czyzbys wtedy wiedzial i teraz zapomnial ???

Pozdrowienia
---Greg200---

AnarKi 29.02.2004 15:03

Chodzi o to, że wiem jak skopiować, ale nagrywarka nie wiem czemu odmawia mi posłuszeństwa. Znam metodę kopiowania, ale nagrywarka oraz napęd CDROM nie widzą płyty którą wykonuje;) Teraz rozumiesz dlaczego udzielam porad innym?

kostianek 29.02.2004 15:04

Moja rada to kpiowanie Alcoholem, sam robiłem to zabezpieczenie tym programem i wszystko poszło o.k.
Niestety był to jedyny program który poradził sobie z tym zbezpieczeniem i gra działa prawidłowo ( próbowałem Blinwrite 5 , Clone 4 , Game Jack4 ).
Mam nagrywarkę LG - GCE 8160B (już dość starą).

Ghost_mode 29.02.2004 15:30

(nagrywarka LG 16x10x40 to najlepszy sprzęt na świecie do kopiowania zabezpieczeń, mam kika nagrywarek i ta jest the best ale nie o tym chciałem mówić...)

Dlaczego każdy gada: ohh nie usdało mi się skopiować clonem, blindem, gj, czy alcoholem...
Może ktoś wreszcie przetestuje Games X copy 1.08 !!!! :cisza:

AnarKi 29.02.2004 15:37

Hmm chciałem przetestować, ale się okazało, że trzeba najpierw ten program zakupić;) Czy ktoś zna konfigurację BlindWrite Tweaker dla SecuROM'a 4.8?

Ghost_mode 29.02.2004 17:43

Cytat:

Napisany przez AnarKi
Hmm chciałem przetestować, ale się okazało, że trzeba najpierw ten program zakupić...

Ja mam wersję do testowania za free... udostępnię komuś (przez mail) kto może ją przetestować na jakichś powaznych zabezpieczeniach, bo ja nie mam możliwości (czyt. nie mam płyt zabezpieczonych securom>5, safedisc>3, tages, starforce i inne głupoty jakie wymyślili)..

Chętni do darmowych testów zgłaszać się ...

AnarKi 29.02.2004 20:05

Ja bardzo chętnie spróbuje skopiować SecuROM'a 5.0 tym nowym cudem:) Skrzyneczka tutaj pl99@o2.pl :)

Ghost_mode 29.02.2004 20:16

czekamy na Twoją opinię !!! (Producent zapowiadał, że da się tym skopiować wszystko - ale mi coś nie chce się w to do końca wierzyć. Testy pokażą...)

kostianek 29.02.2004 21:30

games x copy
Chętni do darmowych testów zgłaszać się ...[/QUOTE]

Ja także bardzo chętnie to przetestuję - ciekaw jestem czy to naprawdę taka rewelacja.
Jeżeli tak to chyba nastąpił jakiś przełom. ;)
Mój adres : brezowica@poczta.fm

Ghost_mode 01.03.2004 12:50

aha i wszelkie prośby o program przyjmuje teraz tylko przez mail ghost_mode@wp.pl !!!! (juz nie piszcie przez forum, chyb, że o rezultatach)

kostianek 01.03.2004 17:53

Dzięki za pomoc. Teraz nie mam czasu aby spróbować to cudo - za dwa dni będę robił SecuRom 4.85. O rezultatach dam znać.:)

greg200 02.03.2004 21:49

Niestety !! Kaszana !!- SecuRom 4.85 / Commandos3_PL/ nie został skopiowany prawidłowo za pomocą Game X Copy.
Próby przeprowadziłem za pomocą Lg8160B oraz DVDRW LiteOn 401/811S. Obraz dysku utworzony z parametrem DPM działa i jest poprawny. Opcji faktycznie jak na lekarstwo - GameJack4 wygląda bardziej okazale, choć efekt działanie obu jest dokładnie taki sam jak Alkohola120%.

---Greg200---

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39.