![]() |
GG do kosza niech żyje KONNEKT!!!
Wszyscy użytkownicy GG zawsze sie skarzyli a to na problem z logowaniem a to na jakies błędy ato ze nei działa...
No więc kolega mi dzisiaj podesła l link na cóś lepszego od GG KONNEKTa tesh komunikatro tyle ze lepszy:) podam link to tego cuda: http://www.konnekt.info/download.php#konnekt Moja opinia jes pozytywan :piwo: |
No to zasysajmy, testujmy....no i może użytkujmy :)
|
Używam Konnekta już od ponad roku i jest naprawdę ok.
|
nie lepiej Tlen?? - przy okazji obsloguje tez GG
|
albo miranda - polecam
widzialem tez jakis polski komunikator akuku - moze warto sie nim zajac jak kogos przeraza miranda |
Cytat:
|
tlen rowniez...
|
KONNEKT obsługuje i tlen i GG...
|
Konnekt obsługuje tlena? Chyba raczej chodziło Ci o Jabber.
|
miranda! ...i nie ma mocnych!
miranda = gg + icq + jabber/wpkontakt + tlen + prawie wszystko inne www.miranda.kom.pl |
A no faktycznie sorki pomyliło mi sie...
|
Może ktoś wie, co zrobić żeby gadu gadu ( lub inny z wymienionych komunikatorów) działało w sieci z serwerem proxy (serwer dostarczony do szkoły w ramach projektu pracownia internetowa WinNT SBS, wiem że ma zablokowane porty nie mogę niesyte nic przy nim majstrować ).
Mogę się zarejestrować idą reklamy ale statusu dostępny nie da się włączyć (miga dość długo i nic) . :nie: :blee: |
Ja pozostaje przy starym poczciwym GaduGadu ;)
|
Używam GG tylko do krótkiego pogadania, także nie zmieniam
dla mnie GG, Tlen, czy Konekt to jeden czort bajery mi nie potrzebne :cool: |
Ja tam tez zostaje przy gg. W zupelnosci mi wystarcza :).
|
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą większość moich znajomych ma telefony służbowe, sam mam pakiet 220 darmowych minut, a np. gdy podałem swój numer GG tu na forum to i tak jak ktoś coś chce to piszę :pisze: na priva lub maila Sam zresztą jak widzisz po dacie mojej rejestracji staram się nie pisać postów aby nabijać sobie licznik, chociaż na forum jestem prawie codziennie, chyba że jestem pod wpływem :piwo: :piwo: :piwo: to wtedy jest różnie pozdrawiam :papa: |
refresh
hej!
Odświeżyłem sobie temat o Konekcie ponieważ sam biore się za jego instalacje bo chce spróbować czegoś innego niż GG. Może czegoś bardziej stabilniejszego i bez głupawych reklam. Nie mam pojęcia o tym progsie... może jakieś sugestie? Ściągam "pełną paczkę" i "wtyczki". Jak zainstalować ten program? Na włączone GG? Nie wiem wogóle na jakiej zasadzie program staje się klientem GG itp. O co tu wogóle chodzi? Krok po kroku jak obsłużyć ten program? thx |
Może TO
A GG można mieć bez reklam ;) |
gg wogole odinstaluj, podczas instalacji upewnij sie ze zazanczyles obsluge sieci gg (domyslnie jest jeszcze jabber i tlen - to juz wedle upodobania)
pozatym http://www.konnekt.info/ ->download->katalog->kIEView->emotikony i wybierz te ktore Ci pasuja (folder z emotami przenosisz potem do konnekt/emots i w konfigu konnekta przelaczasz na te ktore wlasnie przeniosles) poza tym po instalacji pogrzeb w opcjach i dostosuj sobie konnekta wedle upodoban |
Cytat:
Konnekt dziala jako osobny program - instalujesz go w zupelnie osobnym folderze - jakim tylko chcesz, uruchamiasz i w opcjach po kolei wszyskto ustawiasz, wszystko jest, ze tak powiem "do domyslenia sie" :) pozdro ;) |
Cytat:
tylko niestety link nie dziala juz od kliku dni prubuje sie dostac na stronke |
[...tu coś było ale się zmyło...]
jak potrzebujesz czegoś do mirandy a znasz angielski to zapraszam na stronę www.miranda-im.org gdybyś czegoś nie znalazł to daj znać ale wracam dopiero w niedziele w nocy |
konnekt jest interesujacy - niestety bardzo wolno sie rozwija, nie stworzyl wokol siebie grona maniakow-entuzjastow, wtyczki pisze praktycznie jedna osoba - komunikator skazany na wymarcie :/
probowalem go pare godzin - braklo mu wielu drobnych elementow, a to co bylo -szwankowalo - przesylanie plikow, sortowanie listy, opisy na liscie itp - choc nie powiem ze dla kogos przesiadajacego sie z BEZNADZIEJNEGO [prymitywnego, pozbawionego jakichkolwiek udogodnien komunikatora dla biurw...] GG konnekt moze wydac sie rewolucja... konnekt w tej chwili prezentuje poziom zaawansowania komunikatora Tlen dwa lata temu od kiedy pojaiwla sie wtyczka .scm do tlena dodajaca opcje jednego okna rozmowy z zakladkami wiedizalem ze nie chce go zmienic na nic innego... reszta pluginow tez jest w cyc - tlen.vel.pl [czy jak oni sie tam zwa teraz] to jedna z wielu wartosciowych stron o tym komunikatorze jednym z 'powodow' jaki znam dla ktorego ludzie od tlena uciekaja jest dosc nieciekawa defaultowa szata graficzna... wiem ze ludzie sa leniwi lub im slon na talent plastyczny nadepnal - ale kurcze - upodobnienie go do gg to jakies... 2 minuty [lacznie z emotkami itp], drugim jest syndrom Opery - kazdy kto sprobowal tlena [no, prawie kazdy] natychmiast zaczyna przekonywac innych ze gg to gowno... a ludzie sie wtedy bronia :) ps. miranda sucks :) |
Ja jestem w jakis sensie fascynatem konnekta, czuje sie z nim dobrze a pracuje na nim od czasow powstania tego komunikatora.
Ja mam powiedzenie, ze kazdy chwali swoje... ale oprocz tego co wymienil Sid, aktualizacji jest niewiele (pojawiaja sie jednak raz na jakis czas, przynaszac "rewolucyjne" zmiany i poprawki), p2p w konekcie mam wylaczone wiec nie wiem jak dziala przesylanie plikow, jedno co mi sie cholernie podoba w konnekcie, a nie odnalzalem tego w innych komunikatorach, to dostep do szerokiego pasma obslugi sms, mozna sobie skonfigurowac wszytskie sieci w polsce i zagranica, uslugi, hasla, do tego konnekt potrafi wycinac reklamy (jesli to mozliwe w danej sieci)... smsuje sie doskonale! akurat to polecam! |
Cytat:
nie wiem jak u ciebie ale u mnie nic nie smierdzi - moze czas umyc klawiature :P a tak serio to
|
Ja Konnekta używam już dość długo (rok? może dłużej). Poprostu jedna z kolejnych "rewolucyjnych" ;) wersji GG z milionem emotikon zaczęła mi się koszmarnie ślimaczyć, więc poszukałem czegoś prościutkiego z obsługą GG. Konnekt wtedy nie obsługiwał emotikon, nie przesyłał plików, nie miał konferencji za to wspaniale wysyłał smsy do wszystkich sieci. Po początkowych kłopotach z przyzwyczajeniem się do programu byłem zachwycony jego szybkością i funkcjonalnością. Wtyczek przybywało a ja nauczyłem się instalować tylko te które faktycznie będą mi przydatne. Dziś nadal nie używam kolorowych emotikon, konferencji. Natomiast przesyłanie plików działa znakomicie, smsy nadal śle skutecznie (Plusowcom polecam wtyczkę Miasto Plusa zaś Idealnym wtyczkę Idea mBox). Podsumowując Konnekt oferuje mi w tym momencie dokładnie to czego potrzebuje w formie jaka mi odpowiada i jeszcze troszkę poza tym, gdybym nagle miał jakąś zachciankę ;) Troszkę urósł ale nadal pracuje stabilnie i szybko.
Mogę go z czystym sumieniem polecić kazdemu z was, choćby w celu przetestowania jego możliwości. www.konnekt.info |
Konnektu uzywam na XP, więc rzadko. Bakuje mi w nim kilku wfunkcji a najbadizje Wyszukiwania w katalogu GG.
|
siedzę na AQQ i jest mi z nim dobrze.
obsługuje: AQQ, WPK, Tlen, GG, ICQ. ostatnio aktualizacje wychodzą praktycznie codziennie. każdego dnia przy pierwszym odpaleniu sofciku pojawia się na okienko z reklamami. no i tutaj ciekawa sprawa - niedawno była reklamowana strona... Konnekt'a :wow: byłem lekko zszokowany. |
Mam Konnekta od dawna... ale chciałbym coś bardziej zaawansowanego :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
ps. jeśli ktoś chce mieć pod ręka wszystkie wtyczki... Opcje: Ustawienia > Aktualizacje i dopiszcze sobie nowe centralki :) # Beta http://www.konnekt.info/update/central.php?beta=1 # ---------------------------------------- # KPlugins http://www.kplugins.net/update/central.php # ---------------------------------------- # wiadomosc.info http://wiadomosc.info/?mod=kupdate # ---------------------------------------- |
To ja może zaproponuje FreeGG.
Co wyróżnia Free GG ? Brak bannerów Nie wymaga instalacji Waży jedynie 600 KB Posiada zintegrowany mechanizm szyfrowania rozmów Zajmuje mało RAM-u (w porywach: 8MB) Oferuje wiele ciekawych wtyczek, np. MathOLE Umożliwia korzystanie z zakładkowego trybu rozmów Pozwala na wyświetlanie opisów bezpośrednio na liście kontaktów Posiada historię statusów opisowych Obsługuje transmisję plików, pozwala przy tym na natychmiastowe zwalnianie/podpinanie portu do nasłuchu Umożliwia wysyłanie SMS-ów przez bramki: 9 Groszy, Idea, Idea mBox, Plus GSM, Miasto Plusa, Clickatell i inne http://sadysta.ath.cx/projekty/freegg/ http://sadysta.ath.cx/projekty/freeg...fgg_promo1.gif |
a ja niedawno przenioslem sie na AKUKU narazie sie rozwija ale oferuje duzo mozliwoosci, wiec zachecam do testowania :spoko:
|
Cytat:
Zapytam może wprost jak działają poszczególne rzeczy: 1. wysyłanie SMS na PLUSa i IDEE - z GG wysyłałem bezpośrednio z listy, nie korzystałem z miasta plusa - jak jest w Konekcie? Czy tak samo łatwo wyśle te esy? 2. Przesyłanie plików - nie szwankuje? 3. Opisy na liście, sortowanie? :) Czy jest to już sprawne? 4. Czy można przenieść archiwum GG do Konnekta? Konnekt wogóle mam nadzieje ma coś takiego jak archiwum? :) 5. Y@nkee o co chodzi z tymi centralkami? Gdzie i jak się dopisuje te adresy które podałeś? 6. Pierwszy instaluje sam program czy te biblioteki msvc_dll? 7. Jakie wtyczki do ściągnięcia polecacie i dlaczego? GG nie odinstaluje bo po co - chociażby dla bezpieczeństwa i archiwum które zawiera dla mnie często cenne informacje. Dziś jakoś będę instalował - zobaczymy co to jest. Jeśli na serio jest tak niedopracowany czy coś mi nie będzie pasowało jakaś bzdurna opcja czy problemy z konfigiem - pójdzie do kosza. |
1. Z PLUSa dziala, z idei nie wiem bo nie wysylam do idei, masz mozliwosc wyboru czy chcesz wyslac z plusgsm.pl czy z miastoplusa.pl jesli nie masz konta w miescie plusa to wybieraz plusgsm.pl
2. Przesylanie plikow dziala bez problemu - oczywiscie nie przesylalem nigdy duzych plikow ale od tego nie jest gg 3. opisy sa po najechaniu mysza na kontakt 4. Archiwum nie da sie przeniesc 5. khem dopisuje sie je tam gdzie Y@nkee napisal: Opcje: Ustawienia > Aktualizacje i dopiszcze sobie nowe centralki 6. Nie wiem o co chodzi z tymi bibliotekami 7. Z wtyczek uzywam tylko tej do smsow mozesz sobie poprzegladac wtyczki np. tutaj: http://wiadomosc.info/index.php?s=&mod=catalog&cid=2 no to teraz zainstaluj i wszystko stanie sie jasne ;) |
Cytat:
|
po czasochłonnych bojach z Konnektem informuje, że Konnekt zostaje u mnie na stałe :)
GG nieodinstaluje bo zawsze może się przydać chociażby dla archiwum w którym mam ważne rzeczy, rozmowy, porady. Z tego miejsca dziękuję zuk4u który od samego początku walczył ze mną z ustawieniami i z moimi problemami, dziękówa również dla Y@nkesa z którym dopracowałem Konnekta na cacy. Ustawienia których jest od groma, wtyczki łatające funkcje których brakowało, a były potrzebne i były w GG są już zainstalowane i ustawione. Kolorystyka, style chmurek - fajna sprawa. Choć przyznam, że nie mam jakiegoś innego skina - może jeszcze do nich nie dotarłem. Konnekt jest bajerancki przy tym nie laguje się tak jak GG. Pokręcony jest tylko dla mnie troche system updatów. Mimo początkowego zniechęcenia które nazwałem cyrkiem udało mi się oswoić ten program. Polecam go i ostrzegam, że na początku program może odrażać czasem wręcz idiotycznymi ustawieniami, ale w miare czasu powinno się klarować. Pozdrawiam |
Jak juz wspomniałes największym brakiem jest to, że nie można przenieś achiwum z gg do Konnekta.
I druga rzecz: gdy prowadzimy rozmowe z jakąś osobą a przypadkowo zamkniemy te okno to po ponownym otwarciu juz nie widzimy tego co bylo pisane. Trzeba zajrzeć do Achiwum/Historii. |
Cytat:
Też jak to z początku zobaczyłem to się pzreraziłem. |
ja powiem krótko, Konnekt ma wszystko to co ma GG (no może oprócz rozmów głosowych) + wiele wiele więcej :)
|
CIAPEK - to napisz jak sie nazywa ta wtyczke lub gdzie to znalezc
Y@nkee_PL - z głosówki pzez gg nie korzystam |
ja też nie, ale po prostu nie chciałem żeby ktoś (jakiś maniak GG ;p ) się później przyczepił, że nie mam racji, więc wspomniałem o tym fakcie ;)
|
ja tam używam poczciwego gg bo ja używam go TYLKO do rozmów... po kiego grzyba mi jakieś bajery... pogode mam w necie, poczte przez outlocka...
|
Cytat:
Ale przeciez to tylko Twoje zdanie - rob jak uwazasz :) pozdro ;) |
...i można przez niego wysylać SMS do każdej sieci w Polsce. A nawet Konnekt potrafi korzystac z płatnych bramek. To jest jego kolejny atut.
|
Cytat:
pozdro ;) |
wszystko to co ma konnekt ma tez tlen... :) nie wiem jak to jest mozliwe ze wokol tego komunikatora wytworzyla sie calkowita zmowa milczenia [mirande rozumiem, sam jej nie trawie za robienie wszystkiego najtrudniejsza droga, ale tlen?]
konnekt nadal nie spelnia moich oczekiwan [sprawdzilem wlasnie full install] - czekamy dalej |
Czytam, czytam sobie ten temat. Postanowilem zainstalowac konnekta na probe.
Zainstalowalem, pobawilem sie opcjami i juz teraz wiem, ze zostanie on u mnie na stale ;). Mam tylko pytanie co oznacza jak ktos ma ikonke (sloneczko) ze znakiem zapytania?? |
http://www.konnekt.info/open.php?inc...znaczaj%B1_ik1 :P
polecam FAQ na stronie konnekta - http://www.konnekt.info/open.php?inc=faq :) |
No i stało się ... dziś o 1648 ZULU zainstalowałem Konnekta i ... jestem pod wrażniem (nie spodziewałem się tego; a po raz pierwszy widzę go na oczy ;p ).
No i teraz prośba: niech ktoś tu wypisze wtyczki godne uwagi wraz z krótkim wyjasnieniem oraz krótki instruktarz jak ustawić Konnekta aby działał podobnie jak GG (np. opisy pod Nickami itp.). qrde, w tych opcjach to się można pogubić ;) |
heheh hohoho Konnekt mania się zanosi.
Epol - ustawienia/wiadomości (nie rozwijaj menu) /[okno wiadomości]- zaznacz "zapamiętuj zawartość okna po jego zamknięciu" i tyle. ja mam najnowszą wersje może w Twojej tego nie ma. Mac - poczytaj sobie FAQ na stronie konnekta, wpisz w aktualizacje te adresy które wypisał Y@ankee w tym temacie ad. aktualizacji. Zaktualizuj i zobacz co chcesz zassać to wystarcza. Mac musisz sam pogrzebać/powalczyć z ustawieniami. Tak jak pisał Smart - stabilność, szybkość, użyteczność i zero reklam to zaleta Konnekta. Nie powiedziałem jak pisałem GG "żegnaj", ale jak narazie Konnekt mi odpowiada. Jak narazie ;) |
@MacGyver:
czas zmienic przyzwyczajenia z GG :), czyli - opisy pod kontaktami, niestety niemozliwe (CHYBA!), ja mam w chmurce - bardziej mi odpowiadaja. Co do pluginow to uzywam tych: K.Notfiy - wyswietla okienko informacji o zdarzeniach nad zegarkiem systemowym, cos jak w GieGie tyle, ze wiecej opcji co do wygladu itp. mejliK - informacje o nowych mailach - gdy te pojawia sie na koncie, ktore wczesniej zdefiniowales w opcjach wtyczki :) [cos niegramatycznie chyba napisalem :P, ale da sie zrozumiec ? :P] kDodatki - zbedna opcja, ale dla mnie przydatna - szybkie kopiowanie IP danego kontaktu, sprawdzanie polaczenia z siecia, pingowanie i 'whois' uzytkownikow z listy kontaktow :) itp. K.Style - zmienianie wygladu, ikonek itp. konnekta - duza 'konfigurowalnosc' Olew.K - wiele opcji dotyczacych cichego ignorowania uzytkownikow... trza zobaczyc - nie wiem jak opisac :) SMS - chyba wiadomo... kTransfer - umozliwianie wysylania plikow do/od sieci gadu-gadu - [tlena moze tez?] dwuTleneK - wtyczka umozliwiajaca polaczenie sie z siecia Tlen.pl GaduGadu - ----------------------------||---------------------- Gadu-Gadu ;-) kIEview - zastepuje standardowe pole rozmowy kontrolka IE - czyli emotikony, zmiana koloru/czcionki pisma itp. k.Lawa - mozliwosc ustawienia skrotow klawiszowych do poszczegolnych opcji konnekta, np. zamkniecie konnekta, dodanie nowego kontaktu itp. Wiecej na konnekt.info, ja obecnie korzystam tylko z tych w/w ^. Musze jeszcze sobie dodac wtyczke do konferencji, bo cos o niej zapomnialem :] pozdro ;) |
Smartek, a gdzie GGImage :jezyk: ?
|
tak mnie zainteresowala ta "batalia" ma temat konekt'a ze sciagnolem--->zainstalowalem----->i jestem pod wrazeniem. Wczesniej uzywalem gg, potem Akuku, a teraz testuje Konekt.
Z tych trzech jest naszybszy choc troche dziwnie konfigurowalny. Ale moze przy nim zostane na dluzej... Mam takie pytanko jak sie pozbyc takiego efekto ze jak przeniose okno konekta na prawa krawedz lub lewa (ekranu) to sie staj dluzszy?? ----EDIT---- Ok juz znalazlem. Qurcze zamotane ma opcje:wow: |
Mam pytanko:
Co znaczy znak zapytania "wtopiony" w ikonkę statusu w liscie kontaktów ??? |
Cytat:
UWAGA:Ta ikonka nie oznacza że kontakt jest niewidoczny!!" Cytat z Faq'a www.konnekt.info |
Cytat:
Dzieki Yankee za odpowiedz :spoko:. Opcje juz sobie poustawialem tak jak chcialem i teraz praca z konnektem to czysta przyjemnosc :). |
Pozwole sobie :)
http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=606 Pierwszą rzecza jaką powinieneś zmienić to komunikator :) A dlaczego Musisz luknąć TU Teraz porównanie przed@po ;) http://img38.exs.cx/img38/1917/11599.jpg @ http://img74.exs.cx/img74/1113/aaaa.jpg Na początek musisz ściągnąć program Konnekt ze strony www.konnekt.info oraz uaktualnić go do najnowszej wersji. A jak to zrobić ? Proste ;) po instalacji musisz wgrać do katalogu C:\Program Fieles\Konnekt\pulgins\ plik wiz.dll . Następnie uruchamiasz konnekta i pojawi ci się coś takiego http://img25.exs.cx/img25/5643/9280.jpg I zaznaczysz Wizadrek ;). Gdy już go całego przelecisz to musisz uaktulnić Konnekta (będzie on w najnowszej wersji dlatego, że Wizarder zmienił adresy z którego pobierana jest aktualizacja http://img25.exs.cx/img25/9559/9282.jpg To tylko kawałek arta ;) a reszta w linku wyżej ;) |
To ja sie podepne pod temacik, ale chyba przerzucie sie na Mirande IM, ale niestety coś mi niepoprawnie działa i nie weim dlaczego. Wprowadziłem spój numer GyGy, i chasło... terazjezeli zmieniam swój stan na dostępny to wywala mi komunikat ze niemożnanawiązać bezpiecznego połaczenia... - co toma znaczyć??
|
To znaczy, że masz skorzystać z Konnekta :)
|
Piterniel przeslij mi ten "błękitny" wygląd
pozdro na GG/Konnekcie siedzisz, ale masz jakieś dziwne hasła ustawione nie wiem czy dochodzą do Ciebie wiadomości thx |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Konnekt praktycznie niczym nie rozni sie od Tlena - tzn. jest lepszy :P [konnekt! :)] pozdro ;) |
Cytat:
Tak więc Smartek jeśli używasz Konnekta i jesteś z niego zadowolony - to używaj go dalej i tyle :) A fakt, że używam Tlena za pikny komunikator to moja własna opinia - i nie będę tu prowadził batalii o nowych użytkowników Tlena i robić reklamę autorom programu - gdyż to chyba nie ma sensu - kto chce będzie go używał i tyle... a kto chce będzie używał Konnekta... :) |
Cytat:
pozdro ;) |
A w TYM artykole napisano o kilku groznych dziurkach w GG.
A tu maly cytacik: Cytat:
|
Jest już:
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Dził mnie spotkama przykra niespodzianka :( Przywiesila sie winda i musilem ja zresetowac trzema klawiszami. Po uruchomieniu znikly mi z Konnekta wszystkie dane. Zostalo tylko to co widac na zrzutach i to na dodatek te kolorowe kuleczka mrugaly.
|
Mozecie w konnekcie sprawdzic aktualizacje, albo wyslac sms'y. Bo u mnie wyskakuje okienko Nieprawidlowa odpowiedz serwera. Mam tak chyba od wczoraj. ;(
|
Przy aktualizacji wywala komunikat jak na zrzucie, ale dalej spawdza czy cos jest.
SMS chodza normalnie |
Cytat:
Z podanych tutaj komunikatow zapewne wyprobuje freeGG w nieokreslonej narazie przyszlosci bo zapowiada sie nawet nawet ... |
Cytat:
a w opcjach "dodatkowe centralki" masz tak ??? Kod PHP:
|
Cytat:
Kod:
# Poniżej znajduje się główna centralka projektu. |
Cytat:
|
Cytat:
Dzieki :piwo: |
Cytat:
no problemo ;) :piwo: |
hmm... U mnie komunikat jest troche inny. I nic nie pomaga zmiana centralek, probowalem na samym poczatku i nic.
|
Kilka pytań odnośnie konnekta :)
Mam kilka pytań odnośnie konnekta :)
Skąd ściągnać wersję instalcyjna konnekta 0.6.20.119 ? na stronie konnekta jest dostępna tylko stara wersja 0.6.19.111 :( Skąd ściągnąć styl do konnekta żeby wyglądał podobnie ja menu start w stylu XP srebrny :) |
@mgit Zainstaluj sobie 0.6.19.111 i potem przez plugin kUpdate zaktualizuj sobie do wersji 0.6.20.119
|
zainstalowałem wszystko fajnie tylko czemu konnekt nie uznaje stylów ściągniętych ze strony konekta :( ciągle ma ten sam wygląd :)
PS. a w nowej werjsi konnekt jest nawet fajny :) chyba pożegnam się z tlenem :) |
Kurde nawet jak goz odinstalowalem i zainstalowalem ponownie to nadal wyskakuje ten komunikat!!
|
uzywalem mirandy przez dlugi okres czasu i kofiguracja konnekta to pikus tylko jest male "ale"
miranda brala mi normalnie ~2MB z zainstalowanymi wtyczkami, emotikonami, dzwiekami itp. max 5MB przy otwartym oknie konnekt natomiast norma ~11MB a w porywach 15MB takze "troche" wiecej jak ta sytuacja wyglada u was?? |
Cytat:
pozdro ;) --edit-- u mnie 10MB zzera konnekt z emotkami itd. :) |
Umnie konnekt zabiera też z pamięci 10 MB :fiu:
|
A wie ktos moze dlaczego u mnie wyskakuje to okienko?? Probowalem juz wszystkiego i nici!! ;(
|
Mam pytanie :)
Czy tylko umnie te style do konekta nie działają :( :) |
juz sobie poradzilem. Wtgladalo to jak by Konnekt przy probie pobieraniu aktualizacji nie wykrywal polaczenia online czy cus takiego.
|
Moze to glupio zabrzmi ale ta dyskusja spowodowala ze zainstalowalem FireFoxa, Thunderbirda oraz plugin nConvers++ do mirandy :)
|
Cytat:
jak sie sypie to sie sypie ;) ale za to jak działa to działa ... (Gadam jak polityk :cool: ) |
Czy istnieje filtr antylancuszkowy do Konekta..??
|
Cytat:
|
@bakupl a moglbys poszukac. Bym byl bardzo wdzieczny ;)
|
Filtr antylancuszkowy nie istnieje [byl w planach]. Co najwyzej mozna zablokowac otrzymywanie wiadomosci od osob z pozalisty z autoryzacja na haslo... ;]
|
@Lwiczek to mam wlaczone ale czasam ktos ze znajomych przysyla takie *******y. A mnie wtedy szlag trafia :(
|
Cytat:
|
w aqq jest wtyczka responder, która usuwa te bzdety, oraz opcja bota, który wyświetla zdefiniowane przez nas info osobie spoza listy.
|
@woitas wiem uzywalem przez jakis czas Akuku cosik 1.5 tygodnia. Potem byl Tlen ( jakos mi nie podpasil nie wiem czemu ) a teraz jest Konnekt. I z tych wszystkich najlepiej mi sie na nim pracuje. Chodzi u mnie lepiej niz aqq. I wogole jakos przejrzysty jest, choc na samym poczatku trudno sie bylo polapac. Ale kazdy lubi co innego wiec...
Jezeli ktos umie i ma czas to moze by napisal filtr antylancuszkowy. Pozdro |
Jezeli ktos z was uzywa stylow do ftyki knotify, i glebie kolorow systemu ma ustawiona na < 32 bity to nie bedzie mogl uzywac wiekszosci skorek.
Ale jest wyjscie wystarczy edytowac plik *.ini danego stylu i... Cytat:
|
Cytat:
@ @ndy: Hmm... na to wystarcza porządny o****** raz, a porządnie ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:21. |