![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35734 W tym wątku zapodalem swojego moda do GSC2... polecam, bo brakowalo kilku rzeczy...
pozdro! |
Verbatimy +4 pala sie przecudownie na GSC2. PI srednio 0,040, PO srednio 0,0000:)
|
Cytat:
Pozdro |
Ten GSC2 jest wyrąbany... po prostu cudo... :)
pozdro! |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdro! |
Ilość załączników: 4
Zara umieszcze jeszcze inne testy z kprobe
Intenso i esperanza nagrywane na biosie GSOH |
Procesor Athlon 1.6XP plyta ecs K7VTA3 na KT133, zasilacz Mode Com ATX-300GT , nagrwarka 851s, system to WinXP , dyski WD60JB i SEGATE B7, nie byly defragmetowane od nowosci . Podcza nagrywania wlaczone programy takie jak GG, ichat, dc++ i torrent (srednio uplad okolo 300kB/s download podobnie).
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Witam
U mnie verbatimy nagrywaly sie zawsze super, ale po wgraniu nowego biosu jeszcze lepiej .:) |
Właśnie stałem się posiadaczem 851s. Przeczytałem cały ten wątek i doszedłem do wniosku że najlepiej wgrać do tej nagrywarki firmware sciągnięty stąd: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html gdyż "zawiera kod odpowiedzialny za obsługę płyt DVD "wycięty" z firmware'u US0N dla modelu SOHW-812S", dodatkowo firmware oznaczony jest jako "recommended". Chyba nie ma sensu bardziej kombinować, ponieważ można dodatkowo przerobić firmware programikiem OmniPatcher wg własnych upodobań. Czy ktoś się ze mną zgadza...?
|
Cześć
Czy da się bezpośrednio przejść z 812 na 832 uzywając 832S.VS03.patched-812S@832S.exe ??????????? |
Ze strony www.cdrlab.pl
"Codeguys udostępnili na swojej stronie nieoficjalny firmware dla posiadaczy LDW-851S: GSC2. Co ciekawego można o nim powiedzieć ? Otóż zawiera kod odpowiedzialny za obsługę płyt DVD "wycięty" z firmware'u US0N dla modelu SOHW-812S. W praktyce oznacza to (zgadliście, ale tym razem na poważnie) lepszą współpracę z wieloma typami nośników. Jak wykazują wstępne testy, poprawiła się jakość zapisu. Zaznaczam, że firmware jest absolutnie nieoficjalny i używacie go na własne ryzyko. Co niekoniecznie znaczy, że nie zadziała." Czy ktoś testował? |
Cytat:
A jak wytlumaczysz, ze tak "zle" nagrana plytak "mediastore" czyta sie bez zadnych problemow??? Zawsze tak nagrane plyty niedaly sie czytac :( Cytat:
|
Kurcze
Wgrałem sobie do mojego 451s najnowszy biosik Kowanskiego do 851s, ale niestety na Verbatim Pastel-R nagranym 2x poziom PI jest niedopuszczalnie wysoki - srednia powyzej 120:( PO w normie. O niebo lepiej bylo na GSB6...na razie wrocilem do GSB7 i sprobuje sobie nagrac cos jutro...ale zawiodlem sie...to jednak prawda, ze niektorym na 851s sie wyniki pogarszaja...
Chyba, ze to wina "żółtego" Verbatima? Gdzieś na forum znalazlem info, ze ktos mial z nimi klopoty? Wie ktos cos? |
Wybacz, moj błąd, zle spojrzalem na okienka :) Chodzilo mi oczywiscie ze z media stora mozesz sobie zrobic podstawe :)
Dorzucam jeszcze test Verbatima +R (MCC), ogolnie bardzo piekny, ale poczatek niepokojacy jak na tej klasy nosnik choc jak najbardziej w normie. Zauwazylem ze na tym f/w od codeguys poczatki maja wiecej bledow, ale potem poziom bledow jest na niskim poziomie, natomiast na f/w od kowanskiego jest ogolnie maja wieksza stope bledow (minimalnie) ale poziom bledow na stalym poziomie... Ale ten od codeguys lepiej nagrywa tanie nosniki. pozdro! |
Cytat:
|
Verbatimy spoczko... media store tez moze ujsc... choc juz niebardzo, ale blupop to polecam przerobic na zegar scienny albo podstawke pod herbate :)
pozdro! |
No to i ja sie pochwale :)
BLUPOP cena 2,30 zl MEDIASTORE cena okolo 4 zl VERBATIM 7 zl Wyniki widac na wykresach. Wszystkie nagrywane na predkosci x4, 451@851 przerobiona 851S.GS0H.patched-rs-burnadj_r2-autobs. Dodam tylko, ze ten mediastore czyta sie bez problemu w stacjonarnym DVD. I to jest dla mnie maly szok :) Dodałem jeszcze jeden wykres VERBATIMa, nagrany również z prędkością x4 |
Jeszcze jeden teścik: ten sam film nagrany z predkoscia x8 i x4 (RICOHJPNR01), na f/w od codeguys... tak btw to zauwazylem ze ten fw od nich robi wiecej bledow PO a mniej PI, a moja stacjonarka (Yamaha S540) jest widac bardziej wyczulona na PO... na tej plytce nagranej x8 sie czasem ciela... a pod koniec to juz totalna sieka, chociaz wydaje mi sie ze oba sa w normie (no moze poza tym PO do 50)...
Edited: Dorzucam test predkosci odczytu DVD-R (CMG) (f/w by codeguys) i BLER test plytki -R (TYG01) (f/w by kowanski) |
Ja chyba jednak wracam do starego f/w by Kowanski... Jak widac na wykresach powyzej wynik z k-proba jest lepszy dla f/w od codeguys... ale cos jest nie tak skoro na mojej stacjonarnej Yamaszce film sie czasem dławi... a na modzie kowanskiego juz kilka wypalilem i ni bylo problemow. Najciekawsze jest to ze kiedys jeszcze na 451GSB5 mialem PI na poziomie kolo 300-600 i nic sie nie cielo, a tu max 160 i sie haczy... juz nic z tego nie kumam...
pozdro! |
wypalilem jedna plytke (na razie) Hawk od MCC 4x na 451 zmodowanym biosem od codeguys, no i wyniki sa piekne: PI max 35 na poczatku, srednia 15, a PO max 2, srednia 0,01. bios od Kowanskiego nie byl wiele gorszy, a to jest dopiero pierwsza plytka na tym firmware, ale wyniki sa wielce obiecujace.
z przyczyn technicznych nie zalaczam wykresu. zrobie to pozniej, moze bede ich mial wiecej. polecam HAWK - 4 - 4,5 zeta /sztuke w slimie, imo pala sie najlepiej z tanich plytek, jezeli chodzi o litka. |
czyli tylko rozni sie zaimplementowana obsluga booktype w firmware i poza tym zadnych roznic ?? jesli tak to nie zmieniam
wielkie dzieki i moze nie bede zapominal wlaczac booka :D |
Ja odpowiem :) :
*autobs ma juz domyslnie ustawiony bittsetting dla +R/RW na DVD-ROM i nie trzeba juz sie z booktypem bawic. W sumie dobra sprawa, bo czasem mi sie zapomnialo ze trza booktypa zapodac :) pozdro! |
Cytat:
w tym rarze byly dwa pliki i dlaczego wybrales ten 851S.GS0H.patched-rs-burnadj_r2-autobs.exe a nie ten bez *autobs ?? dzieki za odpowiedz ja wgralem ten bez ale tez nie testowalem :buu: bo nie mam czego backupowac :buu: |
No i nagralem plytke i sam nie wiem co mam o tym sadzic. Jako ze mam szczescie do plytek na nosniku RICOHJPNR01 to na takich plytkach zostaly przeprowadzone testy... moze na innych nosnikach bedzie lepiej, choc i tak w szczegolnosci poczatek jest lepiej. Na obu zostaly wypalone kopie bezpieczwnstwa filmow (niestety dwoch roznych, moze jakby na obu bylo to samo byloby bardziej wiarygodne).
Fakt ze dla RICOHJPNR01 usunieto "buga" ktory powodowal ze plytka palona x8 po sam koniec zwalniala do x4 spowodowal czas palenia krotszy o ponad 1min (9:14). Moment zmiany predkosci z x4 na x6 byl jakis dziwnie gwaltowny i niespokojny, jakby nagrywarka sie pogubila :), natomiast przejscie z X6 na x8 bylo prawie niezauwazalne. Predkosc odczytu zeczywiscie wzrosla - odczyt nie startuje od x2.61 na x3.65 co pod koniec odczytu daje prawie x8 :) Koniec gadania, oto wyniki z K-Proba: (patched jest na f/w od codeguys, a drugi na modzie Kowanskiego) P.S. Moj naped to 451, ktory potem byl przerabiany modem Kowanskiego na 851, no i teraz przerobiony modem codeguys. Doradzcie jaki mam wybrac f/w bo sam juz nie wiem... :help: Edited: Obie plytki mimo iz maja deklarowane x4 palilem x8... |
Hmmm... teraz chyba moja kolej zapodac sobie to cuś :) Jak tylko wroce do chaty zabieram sie do dzialania :)
pozdro! |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
|
thnx, juz ide wgrac bo teraz po tym co napisaliscie to sie really napalilem.
|
Mozesz wgrywac , tez miałem 451@851 mod by Kowanski.
Teraz jest wreszcze jak na najlepszych wypalarkach. Ciekawe ,że Liteon nie wie jak sie robi dobre firmware. ^_^ ^_^ ^_^ Hakerzry górą!!!!!!!!!!!!!!! |
Wczesniej mialem normalny GSB7 451S.
|
@dyszmen
napisz prosze do jakiego palnika wgrywales ten biosek. do 451 czy juz do przerobionego 851 (a jezeli do 851 to jaki bios miales wczesniej), bo tez bym sprobowal, ale chce wiedziec czy moge wgrywac bios od codeguys majac aktualnie wgrany bios H ze strony Kowanskiego. moze gdzies na forum o tym bylo, ale po ostatnich problemach z padajacymi litkami podczas flashowania chcialbym miec wiecej wiadomosci. |
Zapakowalem do mojej 451S bios 851S.GS0H.patched-rs-burnadj_r2-autobs.exe. Wypala idealnie, PI srednio 6,5, PO 0,0 :) :)
|
Tu jest opis tych poprawek, wydaje mi sie ze warto te firmware instalowac.
Jest znaczna poprawa jakości na słabszych nosnikach. http://club.cdfreaks.com/showthread....8&page=1&pp=25 PS. Chciałbym zeby jescze ktos to potestował na swoich 451 i 851, czy tez lepiej płytki wypadają w kProbe. http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...burnadj_r2.rar |
Cytat:
|
Ale chodzi mi o to , że tam pisze tez o zapisie. Wgrałem to do swojego 451@851 i bardzo mi sie poprawiły wyniki na płytach INTENSO(Optodisc). Wypalone są teraz idealnie, tak jak markowe płyty.
Jest jakiś pacz poprawiający zapis na przerobionych *51 , tak jak było z serią '*11 ??? |
Cytat:
|
Mam pytanie do Kowanskiego lub innego szpeca.
Czym firwmare sie różni z tej strony chodzi mi o podkręcanie , czy tam jest cos poprawione z zapisem mam 451? http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html |
pykson - zmiejsz predkosc podczas testu.
|
w Alcoholu 120 % manager CD/DVD -> płyta -> zaawansowane, można w Nero info Tool, mozna też programem Smart Burn Media checker, który znajduje się na stronie Liteona w sekcji Download -> Utils
|
nie wiem jak to rozpoznac, ale czasem ponoc sa bez kartki w slimie, a czasem ja maja. te co ja kupuje w oszolomie za 4 zeta wygladaja tak jak na obrazku. i na tych paredziesiat co juz kupilem wszystkie byly z mcc, chociaz ponoc trafiaja sie z espy, ale tego nie doswiadczylem
w zalaczniku powyzszy hawk spalony x4 (zdjecie okladki i plytki + 2x wykres z kProbe) EDIT: jak zauwazyl ponizel pawelblu, testy wykonane sa z nieodpowiednia predkascia, bo zapomnialem przestawic na x4 i poszlo w max speed, wiec zasadniczo powinny wyjsc jeszcze nieco lepiej, jak sadze koniec plyty powinien miec mniej bledow. |
Cytat:
|
mcc to jest Mitsubishi Chemicals czyli ta samma firma która robi płyty pod marką Verbatim a Hawk to tylko nadruk
|
Cytat:
|
ja tez czesto mam problemy z koncem plyty, imo to typowe dla litka a moze i wszystkich palnikow, ze koncowki sa bardziej "errorogenne".
Ale co chcesz reklamowac, plytki? nie da rady. palnik? - zalezy chyba od servisu bo w sumie to przeciez nagrywa, i zawsze mozna powiedziec, ze trzeba bylo lepsze plytki kupowac. Mysle, ze wykres z kProbe to niestety slaby dla nikogo zaden dowod, ze plyta jest zle spalona. sproboj kupic hawka (z reguly mcc), mnie ostatnio ta plytka pali sie najlepiej, nawet koncowka nie odstaje tak jak zwykle od reszty. |
Tak wiec po nie udanym nagraniu plyty na 851s zmienilem bios na 812s niestety tam plyte otwieralo z 8min (stalo w nero caly czas na otwieraniu) i pozniej wywalilo. Wrocilem wiec na 451s i przedstawiam jeszcze jeden obrazek na Esperanzie R- nagrana 4X i ECC8. I chyba bede narazie musial zostac przy tej wersji. :(
Ale sie zastanawiam dlaczego zawsze koniec plyty jest ****any. Kupie jakies inne plyty to zawsze koniec plyty nie chodzi w dvd a nagrywarka czyta. Czy mozna to zareklamowac w sklepie? |
Cytat:
|
@nacuna
wszedzie na zachodnich stronach przyjmuja ECC PI rowne 8 i ECC PO rowne 1 przy predkosci 4x, chyba jak dobrze pamietam to dlatego, ze zdaniem autora kProbe tak ma byc bo jest dokladniej i bardziej miarodajnie, chociaz w sumie zalecenia te dotycza wersji 2.X, dlatego byloby dobrze porownywac wykresy z tej samej wersji kProbe @krzysiek imo tragicznie, powyzej 200 to juz jest zle, ja jak mam powyzej 1000 to wiem, ze moge plytke na podstawke zostawic, jeszcze mi sie nie zdazylo zeby w stacjonarnej aiwie czy philipsie 729 tak nagrana plytka poszla. |
Zmienilem bios ze strony Kowalskiego tym 451s-812s@851s-nowy.exe. Teraz mam 851s. Nagralem plytke Esperanza predkoscia 4x i co o tym teraz sadzicie. Lepiej czy gorzej??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wykres - standart jak na Espe SE |
Cytat:
|
Czesc.
Przetestowalem plytke Esperanze narana 4X na moim Liteon 451s GSF7. Co powiecie mi o tym wykresie. Prosze o jakas instrukcje jak zgrac moj bios do pliku bin. Czy te pliki Kowalskiego odrazu zamieniaja bios z 451s na 812s lub 815s i odwrotnie bez potrzeby abym robil kopie mojego starego biosu? Pozdrawiam Krzysiek |
Cytat:
Zapis Liteon OEM 1s45 x4 Odczyt Liteon 411S Producent to OptoDisc DVD-R Kupowane w kopercie po 3PLN/szt. BTW Ci co mają telefony na kartę w Idei powinni mieć zniżkę na te płytki:zeby: acha, w tych samych warunkach płytki VOBIS DVD-R wypadły z dwa razy gorzej |
Nio... wynik rewelka, ja wlasnie wypailem -R TDK (TYG01), i PI max to 18, a PO max to 4 :) IMO nie warto oszczedzac na nosnikach, nie chodzi juz o ilosc bledow PI/PO ale palilem jakies 2 miechy temu kumplowi Princo czy cos takiego i juz mu sie nie czyta, a PI/PO bylo na przyzwoitym poziomie.
|
no po mcc mozna sie spodziewac raczej dobrych wynikow. mnie hawk spalil sie podobnie, chociaz niektore hawki to ponoc moga byc espery, trzeba uwazac. ja za hawka z mcc dalem 4 zety, jak sie nie myle to w oszolomie po tyle byly.
|
plytka DVD-R Hawk x4 kupiona w tesco za 5.99 palona x4. Sadze ze wynik jest niezly a co wy o tym sadzicie? ||
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz co mam wybrac z plusow? Memorexy, platinumy czy esperanzy? |
Cytat:
No offence, only kidding :peace: |
Cytat:
Powiem tak mam liteon ldw 851s podkręcilem do 812s ale na oryginalnym biosie najnowszym do 851s skopal tylko jedną esperanzę i z mojej winy...po prostu liteony są rullez:) |
Cytat:
|
Cytat:
Plusy sa drozsze. Za ok 4 zl. sa memorexy i platinumy. |
Cytat:
A doradzcie mi jaki mam kupic tani nosnik dvd+r? Bo widze ze espranzy sa na minusie, a ja nie chce minusow. Wiec jakie plusy sa dobre z dolnej polki? |
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24759142
Nie ukrywam ze znam ludzi z CDRLAND z gieldy i bardzo czesto u nich kupuje. Plytki sprawdzone - na 100% GSC002. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale z checia kupie kilka zeby poprobowac je :) Gdzie mozna je kupic? |
Cytat:
A gdzie je dostales po 2.80?? U mnie są min 3.99 :( |
Esperanza SE po 2.80 :) od GSC002
|
Koncza mi sie plytki VAKOSS i chce kupic nowe. Jakie polecacie? Oczywiscie te z nizszej polki bo na TDK szkoda siana :P Mam do wyboru np. SKY, Princo, Magnetic Princo, Intenso, BluPop ... Czekam na waze opinie - dzieki z gory.
Aha P.S. Jak sie odczytuje te kprobe bo te niebieskie i czerwone paski nic mi nie mowia :P |
aby byl f/w taki jak jest napisane na obudowie, czyli jesli masz 451 to byle jaki od 451, najlpeiej najnowszy ze strony litka, zeby nie zwalili potem na to ze masz za stary f/w i dlatego Ci zle chodzi...
pozdro! |
ktos wie, czy trzeba koniecznie zmieniac z powrotem firmware na oryginal jak sie do serwisu odnosi 451? chyba wystarczy zmienic na jakiekolwiek z 451, co?
coraz gorsze wyniki w kprobe na tych samych plytkach, nie ma sensu dluzej ta zabawa. :( jezeli pytanko bylo glupie to excusez moi ale prosze o odpowiedz tych, co juz oddawali albo wiedza to na pewno. pozdrawiam, szczegolnie jutrzejszych maturzystow, dobrze ze juz to za mna, :)) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja z biosem ostatnim do 851s mam błędów 1.13 na esperanzie więc biosek jest dobry aha palę razy 2,4:) |
Cytat:
|
jest nowy kprob w ktorym sa dokladniejsze i bardziej surowe wyniki. jest do pobrania na cdrlab.pl
|
na 40 esperanz 1 zwalona 851 bios h:D
|
Moim zdaniem, jak na esperanzę, to przyzwoity wynik
|
Co o tym sadzicie?
|
Wyszlo mi:
PI MAX=12, Total=17369, Averages=1.181 P0 MAX=6, Total=1236, Averages=0.084 sa to dobre wyniki czy nie? pozdrawiam |
dzieki sprawdze jak mi pojdzie liteon sohw-812s i plytka esperanzaz dvd+rw
|
wiec jesli chodzi o k-proba to wedle specyfikacji DVD i testu w jakim to powinienes robic czyli stala predkosc rowna x4 i ECC=8 wartosc bledow PI nie powinna przekraczac 280, a PO - 32. Chwilwe pojedyncze szpilki (skoki) PO powyzej 32 mozna ignorowac. Wiec jesli masz PI ponizej 280 i PO ponizej 32 to masz swietnie wypalona plytke.
pozdro! |
siemanko mam pytanie apropo kprobe pierwszy raz poscilem to na testa i nie wiem o co w tym biega.Mozecie mi wytlumaczyc co i jak?
dzieki i pozdrawiam |
@ kowanski
GS0F powiadasz... w sumie to nie wrocic tylko go po raz pierwszy zapodac. Sledzac dyskusje i to ze ludzie zachwalaja GS0H po wielu walkach stoczaonych z 812, postanowilem od razu zapodac GS0H. Ale jak mowisz ze GS0F moze byc lepszy to sporoboje, tylko na testy bedzie trzeba poczekac, bo maturke mam za pasem a i wszystkie DVDki co mialem juz wypalilem. @ yaogasov heh... jak widze opcja "Szukaj" boli :) wiec w ramach przypomnienia link ktory sie juz wiele razy pojawial na forum i co najmniej raz w tej dyskusji :) http://64.71.171.185/~dhc014/indexOEM.htm Na tej tronce sa wszelkie dostepne biosy... pozdro! |
Witam. Zrobilem sobie 451S@851@812s ale VAKOSS jak nagra to potem mam problemy z odczytem :( Chcialem wrocic do 851s uzywajac biosu 451s-812s@851s-nowy , ale wyskakuje mi blad ze nie da sie flashowac. Moze to przez to ze ten bios jest w pliku exe - czy moglby ktos dac mi ten sam plik ale w formacie BIN ??
|
Cytat:
Ps. Może lepiej wrócić do biosu GS0F i sprawdzić :) |
Heh... czyzby temat umarł?
Mam male pytanko, przrobilem sobie 451@851 GS0H. Z tego co wiem zapis odbywa sie jako Z-CLV. Bardzo mnie niepokoja wykresy z k-proba. Z tego co moge wywnioskowac z procesu nagrywania, to poczatek nosnika nagrywa x4, potem leci x6, potem x8, a koncowke znow x4. No i tam gdzie jest x4 to poziom bledow jest chyba troche za wysoki, bo przy x8 to dosc ladnie to wygalda. Czy w ogole booktype moze miec wplyw na ilosc bledow PI/PO. Ponizsze wykresy sa od plytek +R nagrywanych z booktypem. (Jak nagrywalem na 451 GSB7, to na calym nosniku poziom PI byl ok byl ok 200, a bez booktypa ok 40-120) Edit: Kowanski, sprawdzilem tego US0J, niestety, nie dziala (przy zapisie +/-RW illegal disc, R nie sprawdzalem). Wgralem eeprom ten co byl w rarze, oraz inny od kumpla co ma 812, jak rowniez probwalem z 3 wersjami f/w (od Ciebie, od Litka i od kumpla) i w zadnej kombinacji nie chce niestety chodzic - albo illegal disc, albo diodka na napedzie mruga caly czas na pomaranczowo (nawet po restarcie), takze lipa :( W kazdym razie wielkie dzienks na GS0H@851, chodzi rewelacyjnie, wszystko wypala i czyta, a Platinumki i TDK x4 (RICOHJPNR01) pali x8 i to elegancko, tzn. jest taki problem jak pisalem na poczatku postu (looknij jak mozesz te screeny i powiedz co o nich myslisz). pozdro! |
:) Kowanski, mala prosba do Ciebie, wiem ze juz US0J miales, ale moglbys looknac w oryginal i zobaczyc czy da sie cos z nim zorbic dla 451 :) ?
Mam tez prosbe do posiadaczy ogyrinalengo SOHW-812, czy mogliby mi podrzucic oryginalny eeprom (prosze o kontakt na priv) pozdro! |
Oooo!! Pojawiła się nowa wersja biosu do SOHW-812S US0J, który obsługuje BookType.
|
@mjq666
ja bym powiedzial ze raczej nadzieje sa "bardzo duze", z prawdopodobienstwem to kowanski pewno jeden wie ;) jak jest... :) pozdrovka |
Cytat:
mjq |
witam wszystkich mam pytanie bo zajmujecie sie przerobka nagrywarek. trzy tygodnie temu oddalem mojego LDW-411S do serwisu przestala czytac i nagrywac + , dzis odebralem nowa nagrywarke bo tamtej nie naprawili dali mi w zamian SOHW-812S i mam z tym pytanko czy bedzie mozliwosc jak swiatlo dzienne ujrzy SOHW-832S przerobka SOHW-812S na SOHW-832S zeby nagrywal DL.
dzieki z gory za jakies info. pozdrawiam. |
Witam. Mam pytanie, czy może ktoś udostępnić mi orginalny eeprom od SOHW 812S? Chciałbym przetestować przeróbkę LDW 451S@ 812S z orginalnym eepromem od SOHW 812S. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
|
Cytat:
|
|
US0J-*****.bin do 451s lub 851s - pewnie nie będzie działał :(
Ps. Może trzeba wgrać eeprom od 812s ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |