![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Teraz temat na topie to rebranowanie sie na teczowo :szczerb:
|
Za długo hibernowałeś. ***8222;Blok ekipa***8221; doprowadzi Cię do palpitacji serca :szczerb:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To chyba nie oglądałeś Kolesia Git :ysz:
|
Nie rozumiem tego mema. :|
A git, to właśnie od gitowców, sub kultury w PRL. ;] |
Ilość załączników: 1
:szczerb:
|
Cytat:
|
Git kojarzy mi się wyłącznie z grypserą i... Power Rangers. "m" to może być od metrosexual. Nie wiem czy to dobry trop. ;p
|
Taaa.. juz widze jak mi to spedza sen z powiek :hahaha:
|
A pochodzenie mojego nicku nadal tajemnicą :D
Ciekawe czy ktoś się domyśla - co to oznacza lub skąd to wzięło: mgit :) |
A moje to byl czysty przypadek , w latach 90 zakladalem mail dla braciaka co ma na imie michal a wszyscy wolali na niego misio to powstal misio+zol od zoola co zjadal cukierki w gre na amidze a ze on stwierdzil ze takiego nie chce to ja go mam i w zasadzie jest jak znak towarowy , a potem mi przyszlo jeszcze logo i o tak jakos jest :D
|
W ósmej klasie już tak chlałeś? :wow: :O
|
oczywiście od detoxa się wzięło, czyli szalona ósma klasa podstawówki :spoko:
|
Ironia... Na bierzmowaniu dostalem... Maksymilian ;-D
|
Witam!
a ja nie mialem bierzmowania, bo mnie ksiadz wywalil :) |
Cytat:
pozdrawiam ;) |
ksywka wzięła się z imienia, jakie dostałem na bierzmowaniu.
a żeby było bardziej nietypowe, to "j" zastąpiłem "i". nazwa konta email wzięła się ze zdrobnienia drugiego imienia - jerzy (oczywiście było już zajęte), co dało juruś. |
A u mnie standartowo - poszukiwałem ksywki do adresu email i jako że mam na imię adam i było już zajęte to wybrałem Adi też było zajęte to dodałem coś żeby jakoś to wyglądało i było wolne i wyszło Adixo
|
Witam!
Remix... hmmm od mojego starego trybu zycia... remix, wóda, cola, lód Wuja... no tak jakos wyszlo, ze mie zaczeli tak nazywac od drugiego starego trybu zycia... Wujek Bałamut :) |
Na wstepie powim ze moj nick nie ma nic wspolneho z moim nazwiskiem, imieniem etc :) Adriian Wroński jestem, wiec `a` i `w`moza se jedynie skojarzyc. A z moim nickiem to bylo tak: kiedys moda na takzwane tagi byla, czyli podpisy na morach mazane sprayem :D w moim otoczeniu sie tak to nazywalo. wiec usiadlem przy biurku i zaczelem kombinowac co by tu na murze fajnie wygladalo. no i napisalem na kartce `mallow`. pozniej okres mIRC`a wiec trza bylo pododawac bajerow trochi i to bylo tak:
1.) mallow 2.) MALLOW 3.) MALLOW^ML [ml to taki bajerek skrocik od MaLlow, poznij byla odznaka naszego ircowego teamu z kolegami] 4.) [MALLOW} 5.) mAllOw 6.) [mAllOw] i oto jestem :) narazie nie planuje zmieniac mojego internetowego ja. w towarzystwie nazywaa mnie Wrona od nazwiska ;) ostatnio mnie kreca jakponskie imiona z mangi, ale jakos se nie moge zadnego wybrac ;) no ale kiedys cos sie znajdzie pozdro |
wiem ale to napisałem w tamtym starym topicu bylo bardziej rozwinięte ;)
|
Cytat:
|
Mój nick wzioł się od mojego nazwiska ktoś je przekręcił i tak wyszło na początku nie lubiłem jak tak kumple na mnie wołali ale przyzwyczaiłem się. PAJA
Drugi (mniej go używam) playermip player-gracz mip-made in poland tak sobie kiedyś zobaczyłem to słowo na jakiejś kartce sam nie wiem co tam było. Który jest fajniejszy :) to napisałem w tamtym temacie |
To ja wam powiem ze od wczoraj mam xywe w szkole "motyl-master" ale historii nei bede tu przedstawaił bo mnie "głosy" z forum wywalą.....
|
Cytat:
|
kiedys wielki fan Star Trek (teraz troche mniej) i tej postaci - pana Spocka
|
Moja ksywka pochodzi z nazwy utworu "Deep Purple - Vavoom, Ted The Mechanic". Dawniej słuchałem intensywnie tego zespołu, a samo "Vavoom" podobało mi się. Stopniowo przekonywałem otoczenie do mojej nowej ksywki, aż tak już zostało. Do dzisiaj nie wiem co ona dokładnie oznacza :D
|
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=ksywa
i jeszcze pamiętam, że był chyba jeden bo Nimal już sie wypowiadał a Animalu ;) CIAPEK? Na początku był Ażuch bo mamusia wołała na mnie Ażuś :). Potem Błażej (bo tak mam na imie jakby kto nie wiedział :P ) dostał troche piegów i kumpel nazwał mnie Ciapa (do dziś większość w sumie mówi Ciapa), w szkole średniej przekształciło to się na Ciapek :). A że na forum ładniej chyba Ciapek niż Ciapa to jest Ciapek. Szczerze? Jakoś średnio mi się podoba ta ksywa, ale już się z nią zżyłem i nie tylko ja :) w sumie może być heh. |
hm, a ja?
pamietacie taki serial Jima Hensona? The Muppet Show :) byl tam taki perkusista, maly zielony w beciku - Animal, strasznie go lubilem, bo nikt go nie rozumial, byl maly zadziorny i kochany :) stad wziala sie moja ksywa pzed blokiem (Zwierzak potem Zwierzu), a na starosc wrocilem do pisowni angielskiej, tylko wywalilem pierwsza litere (zeby nie bylo takie oczywiste o co lata ;) ) |
hmmm..... w moim przypadku wszystko zaczęło się od modemu i próby zakładania konta pocztowego na jednym z portali. Próbowałem wszystkiego, żeby założyć sobie konto... jako, że na imię mam Karol to próbowałem: Karol, domową xsywke Kao, Karolek itp. Jednak [o dziwo] wszystkie były już zajęte. Tata wpadł na pomysł, żebym wpisał Karollus [xsywka niczym ze starożytnej Grecji]. Jednak była ona zajęta... Ja natomiast zpisałem karolluss. Za jakiś czas zamieniłem "ss" na "Z" i tak już zostało...
|
A moja ksywka hmm, kiedyś w telewizji leciała reklama farby do włosy Loki a że mam kręcone włosy to kumple z podstawówki podłapali temat i nazywali mnie od tej pory Loczek, no i tak to było :)
|
To ja sie nie bede nawet wychylal z moja historia :)))
|
Kiedys przyszedl do mnie kumpel z propozycja dzialalnosci gospodarczej. Wymyslilismy RiT czyli Romek i Tadek (odwrotnie nie dalo sie!). Pozniej juz ciagnolem sam ta dzialalnosci i znowu musialem nadac nazwe. Zdecydowalem sie na RiT2 (szkoda, ze bez Tadka).
|
Moj nick powstal od nazwiska (Czernik), niby zdrobniale. Denerwowalo mnie nazywanie po nazwisku to kumple, jak bylismy kiedys na fajce, wymyslili "czero" i tak juz zostalo :).
|
od ryby z najszybszym przyspieszeniem :).
zobaczylem kiedys w tv program przyrodniczy i tak wyszlo. |
Hmm ja od nazwiska swojego jak by odjąć 'k' to wychodzi paja tak w podstawówce na mnie kumple zaczeli wołać i tak wyszło są też różne odłamy typu pajec, pajcu, pajuś takie tam!!
@Smartek Zapodaj linka do tamtego tematu nich przypomną się nam stare DOBRE czasy |
Kiedys, 3 lata temu, gdy zmienilem podstawowke na LO, moja nowa pani z angla powiedziala ze, mam ciety jezyk jak klakier (czy jakos tak, nie pamietam) .
Nie wiem czy to prawda :D. Ale tak juz zostalo. |
A ja chyba nie musze się tłumaczyć. Wiadomo o co chodzi ;)
A zresztą.... Dawno temu (jako dziecko) oglądałem serial z Mac'kiem w roli głównej spodobał mi się serial i sam aktor jako Richard Dean Anderson. Stąd ksywka MacGyver na Forum. Nawet mam orginalny czerwony scyzoryk firmy Victorinox :) 8) |
Cytat:
|
Cytat:
hliip.... wzruszyłem się... :) |
a ja jak sie urodzilem to mama powiedziala> o zorg < lol
|
Cytat:
pozdro ;) |
@mirobanan1, bardzo szczere wyznanie i ciekawa historia :spoko:
|
buuu..jako młdy dzeiciak uwielbialem wszelkie lasy ziwerzeta,a wszczegulnosci wszelkie zwiarzta czloekokzstaltne....czyli małpy. Potrawie dobre naśloadowac głosy oraz zachowania tych zwierzta ju w wieku 7-8 lai i tak w 1 kalsie podstawuwki nazwany zostalem przz kumpli małpa, ja pzremianowałem je na miromałpa a zaś dziś nazywają mnie małpen...pewnie sie wam wydaj ze glupie na ale kazdyw wierzy w to co iwerzy.Aha lubie takze(jak małpy) banany i tak oto wpdłem na pomysł nadanie mego e-maiel mirobanan1@o2.pl. Teraz pewnie zaczną się iwelkie brechy
|
o ile pamiętam był już podobny wątek, kiedyś... w dobrych czasach...
|
Wszystko zaczelo sie dawno temu kiedy to chcialem zalozyc konto pocztowe na wp.
Poniewaz 'zuk' juz bylo zajete postanowilem wymyslic cos oryginalengo co by mialo w sobie zuk. I tak wpadlem na pomysl zeby dodac 4 - for , u - you czyli zuk for you - zuk4u - zuk dla ciebie ;) A skad sie wzial zuk? Jakos z podstawowki ale juz dokladnie dlaczego zuk to nie pamietam. |
Moja ksywe wymyslili moji kumple od mojego nazwiska (Adamczyk), zaczeli mnie tak nazywac i mi sie spodobala wiec wzialem ja za ksywe do forum.cdrinfo. pozdro ;)
|
Ja obejrzałęm Matrix'a, zacząłem w niego wierzyć i uznałęm, że muszę mieć ksywkę pasującą do świata w którym żyję. :) :spoko:
|
Skąd wzioł sie pomysł na xywe??
Jak w temacie napiszcie jak wpadliscie na pomysł na wasza xywe??
Ja zobaczyłęm dodatek do Morrowinda i mi spodobała nazwa i tak to sie zaczeło. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54. |