Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   DVD na CD-ROM-ie Prawda, czy brednie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dvd-cd-rom-ie-prawda-czy-brednie-32354/)

adams_a 09.03.2004 21:44

DVD na CD-ROM-ie Prawda, czy brednie?

Ostatnio kolega mi powiedzial ze moze mi zalatwic program do odtwarzania plyt DVD na CD-ROM-ie, ale za 10zl. On sam nie wie czy to dziala bo tego jeszcze nie ma narazie. Nie wiem czy sie skusic bo cos mi tu smierdzi absurdem przeciez do odtwazania plyt DVD jest DVD-ROM. Moze to juz bylo, moze sie zacofalem w programach, ale chyba sie skusze. Jak by ktos sie spotkal z podobnym programem walcie smialo. Pozdro ;)

KarolluZ 09.03.2004 21:50

powiem tylko tyle... koleżanka chciała bym z jej sinkla Placebo [wydanego na dvd] przekonwertował teledyski tak aby się dało je na kompie odtwarzać. Jednak nie miałem dvd-romu. Poszedłem do sąsiada, który miał dvd-rom i wypalare. Po włożeniu krążka dvd do dvd-romu zobaczyłem, że na krążku jest zaledwie około 400 MB danych, więc zgrałem to sektor po sektorze [przy użyciu CloneCD], na zwykłą eRWutke. I teraz po umieszczeniu jej w zwykłym Cd XP rozpoznaje ją jako DVD !! Jednak po uruchomieniu powerdvd niby obraz jest w porządku jednak problemy są z dźwiękiem.

Dlatego w twoim wypadku uważam, że to jakaś brednia... aczkolwiek jakby to było prawdą to za dobrze to wygląda... uważam, że w czymś i tak by musiał być haczyk.

adams_a 09.03.2004 21:53

Tez tak mysle, koles cosik krecil ale moze to dziala nie wiem. Zobacze jak dostane bo chyba kupie to a jak zadziala to umieszcze za free.

KarolluZ 09.03.2004 22:05

Adams... zobacz...jak u tego kogoś to będzie działałi i to nawet nawet...to można się skusić, ale i tak węsze tu drobny podstęp...

adams_a 09.03.2004 22:14

Zobaczymy co o tym sie inni wypowiedza. Pozdowionka KarolluZ

mr_spock 09.03.2004 22:20

Nie tak dawno byl o tym temat i o ewentualnych technicznych aspektach przerobienia napedu cd na dvd.
powiem tyle ":D"
pozdrawiam ;)

REi 09.03.2004 22:22

o ile mi wiadomo to do czytania DVD potrzebny jest laser którego czytniki CD nie posiadają :D to jest po prostu MISSION IMPOSSIBLE :D

adams_a 09.03.2004 22:26

Czyli problem nie tkwi w oprogramowaniu tylko techniki czytania sie roznia??

mr_spock 09.03.2004 22:26

No dokladnie REi.
To tak jak wzadzic plyte gramofonawa do napedu CDrom - przeciez to okragle i to okragle ;)

W tamtym temacie zrobilismy sobie nawet maly konkurs na najsmieszniejsze porownanie :)

adams_a 09.03.2004 22:28

Sorry mr_spock, ale gramofon ma o wiele wieksze formaty niz cd, a niektore plyty gramofonowe sa nawet kwadratowe.

nimal 09.03.2004 22:34

niektore cd (wizytowki) tez :P inne niz okrag ;p

NIE DA SIE! nie da i nie ma co myslec ze sie da, bo sie nie da i juz :D

zupelnie inny sposob zapisu, inna gestosc, wielkosc sciazek, inna przedewszystkim (jedno wynika z drugigo) dlugosc fali swiatla lasera... rownia dobrze mozesz probowac odczytac plyte cd zarowka... po prostu sie nie da...

mr_spock 09.03.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez adams_a
Sorry mr_spock, ale gramofon ma o wiele wieksze formaty niz cd, a niektore plyty gramofonowe sa nawet kwadratowe.

Kwadratowe czy trojkatne dzialac to nie bedzie. Tak samo jak plyta DVD w napedzie CD-ROM.

ps.
Te kwadratowe to zdaje sie na pocztaowkach byly - fatalny dzwiek z tego szedl.

pozdr. ;)

adams_a 09.03.2004 22:38

To juz wiem zeby nie kupowac tego smiecia, bo nie bedzie dzialac. dzieki. pozdro all

REi 09.03.2004 22:43

A propo kwadratowych... Widział już ktoś DVD-Wizytówki ??

adams_a 09.03.2004 22:48

Ja mam jedna ale jest okragla i troche wieksza od tych maluch cd

mr_spock 09.03.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez adams_a
Ja mam jedna ale jest okragla i troche wieksza od tych maluch cd

A stosunek cenowy jest tez taki sam jak w przypadku CDR durze i CDR male/wizytowka??

adams_a 09.03.2004 22:52

Ale wydaje mi sie ze nie oto ci chodzi??

REi 09.03.2004 22:52

Mini-DVD to też widziałem ale chodzi mi właśnie o taką kwadratową :)

adams_a 09.03.2004 22:54

To nie posiadam. Przykro mi.

adams_a 09.03.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez mr_spock
A stosunek cenowy jest tez taki sam jak w przypadku CDR durze i CDR male/wizytowka??

NIe wiem bo dostalem w prezencie.

Edwardo 09.03.2004 23:18

moze koledze chodzilo ze bedziesz mogl odtwarzac Mini-DVD? da sie takie cosik zrobic na zwyklej plycie cdr... cdrom czyta jak i dvdrom. tylko ze pojemnosc nie ta sama co dvdr :)

ja tez mowie ze sie nie da w cdromie czytac dvd plytek.... laser, laser, laser!

adams_a 09.03.2004 23:20

Nie chodzilo mu o Mini-DVD, tylko wyraznie podkreslil ze cd-rom bedzie czytal plyty DVD jak DVD-rom

mr_spock 09.03.2004 23:23

To robil cie w balona i jeszcze chcial za to kase... :(

Swoja droga, ostatnio pelno takich "cudow" na allegro jest :D

Edwardo 09.03.2004 23:48

mozesz kupowac pod warunkiem ze da ci gwarancje ze bedzie dzialalo, jak nie to zwrot pieniedzy.

47 10.03.2004 02:01

Moim zadaniem gościu szuka frajera żeby troche kasy zarobić, bo nie było, nie jest i nie będzie można odczytać płyty DVD w napedzie CD.To jest troche inna technologia zapisu i odczytu. Pozrównie do gramofonu za***iście pasuje do tego.

POzdro

andrzejj9 10.03.2004 09:13

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Kwadratowe czy trojkatne dzialac to nie bedzie. Tak samo jak plyta DVD w napedzie CD-ROM.

ps.
Te kwadratowe to zdaje sie na pocztaowkach byly - fatalny dzwiek z tego szedl.

pozdr. ;)

Ja ostatnio kupilem sobie jeden singielek w ksztalcie reki trzymajacej plonaca plyte. Fajnie to wygladalo, tylko, ze glupi wrzucilem to najpierw do CD-Romu. Jak sie rozpedzilo do predkosci 48, to dobrze, ze szybko kapnalem sie, co robie, bo pewnie by sie rozlecialo w drobny mak (szum byl, trzeba przyznac, niezly). Na szczescie zdazylem. A w wiezy odtwarza sie juz normalnie :)

mr_spock 10.03.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja ostatnio kupilem sobie jeden singielek w ksztalcie reki trzymajacej plonaca plyte. Fajnie to wygladalo, tylko, ze glupi wrzucilem to najpierw do CD-Romu. Jak sie rozpedzilo do predkosci 48, to dobrze, ze szybko kapnalem sie, co robie, bo pewnie by sie rozlecialo w drobny mak (szum byl, trzeba przyznac, niezly). Na szczescie zdazylem. A w wiezy odtwarza sie juz normalnie :)

Rzyczywiscie fajnie to wyglada, ja widzialem serce, statule wolnosci i inne dziwaczne ksztalty:).
Powiem ci, ze nawet do odtwarzacza CD nie dobrze jest to wsadzic, w wiekszosci instrukcji jest to opisane. Niestety taka plytka pieknie psuje machanike :(

andrzejj9 10.03.2004 09:35

Cytat:

Napisany przez Edwardo
mozesz kupowac pod warunkiem ze da ci gwarancje ze bedzie dzialalo, jak nie to zwrot pieniedzy.

No tak, ale po co to w ogole kupowac, skoro to po prostu nie ma prawa dzialac :)

andrzejj9 10.03.2004 09:36

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Rzyczywiscie fajnie to wyglada, ja widzialem serce, statule wolnosci i inne dziwaczne ksztalty:).
Powiem ci, ze nawet do odtwarzacza CD nie dobrze jest to wsadzic, w wiekszosci instrukcji jest to opisane. Niestety taka plytka pieknie psuje machanike :(

Oj wierz mi, ze wieza, do ktorej do wlozylem, ma juz wszelka mechanike tak skutecznie spi...., ze nic jej juz nie grozi ;)

A przy okazji - czym wyczyscic laser tak, zeby nie musial tego robic kilka razy dziennie i zeby chociaz na powiedzmy tydzien starczylo?

mr_spock 10.03.2004 09:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A przy okazji - czym wyczyscic laser tak, zeby nie musial tego robic kilka razy dziennie i zeby chociaz na powiedzmy tydzien starczylo?

Dziwne jest to, ze musisz to robic czesto, wg mnie swiadczy to o tym, ze laser sie juz wypala. Spotkalem sie z tym w dobitym cd-romie, najmniejszy kurz powodowal brak odczytu.
Jesli musisz to robic bardzo czesto to chyba jedynie taka plyta czyszczaca, nie ma sensu otwieracz non-stop urzadzenia i czyscic alkoholem.

Edwardo 10.03.2004 10:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No tak, ale po co to w ogole kupowac, skoro to po prostu nie ma prawa dzialac :)

chociazby z ciekawosci co za shit ten koles sprzedaje :)

47 10.03.2004 11:37

A ja mam program do odtwarzania plyt cd w magnetofonie
sprzedam za 100zł + vat :D
Pozdro 47 cudotwórca

adams_a 10.03.2004 11:54

NO teraz dowaliles 47. hehehe

Ormianin 10.03.2004 12:53

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Dziwne jest to, ze musisz to robic czesto, wg mnie swiadczy to o tym, ze laser sie juz wypala. Spotkalem sie z tym w dobitym cd-romie, najmniejszy kurz powodowal brak odczytu.
Jesli musisz to robic bardzo czesto to chyba jedynie taka plyta czyszczaca, nie ma sensu otwieracz non-stop urzadzenia i czyscic alkoholem.

Bo Andrzej pewnie posiada CD Audio, z klapka otwierna do gory a nie z szuflada...
Tak swoja droga mam w domu stary CD player Fonica rok 1991 (pamieta to ktos jeszcze?) to byl jeden z pierwszych CD Playerow w Polsce... nie jest rewelacyjna, szuka utworu na koncu plytki wciagu polminuty, ale! odtwarza bezblednie kazde CDR i CDRW! nawet te nagrane z predkoscia 40x ... pokazcie mi urzadzenie firmowe z tamtych czasow typu Sony czy Technics co by potrafil taka rzecz :)

Edwardo 10.03.2004 14:07

Ormianin: cos mi sie nie chce wierzyc ze czyta ci plytki rw... troszeczke nie ta dlugosc lasera...
ja mam technicsa z 94 roku i wciaz czyta cdr, zarowno te porysowane, z poodpryskiwanym lakierem, jak i te nagrane x48 :)

KarolluZ 10.03.2004 14:16

Każdy potwierdzi, że CDRW czytają cdromy od 20x w górę... Oczywiście tak jest z cdromami komputerowymi... co się tyczy odtwarzania płyt w wieży to niestety nie wiem na czym tam to polega... Jeżeli chodzi o płytki Audio to nagrywam je z prędkością 12x. Zresztą co mi za róznica czy czekam na płytkę około 7 minut czy 4 lub 3 !? Nadal uważałem i będę się trzymać tego, że najlepiej płytki nagrywać z bezpieczną prędkością, gdyż wtedy nie ma problemu z ich odczytem. Oczywiście każdy ma swoje zdanie...

Smartek 10.03.2004 14:21

Moze mu chodzilo o Daemon Tools'a? :P... zeby emulowac obraz DVD? CO? :P
pozdro ;)

ps - ten temat to jeden wielki LOL :D

Ormianin 10.03.2004 14:47

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Ormianin: cos mi sie nie chce wierzyc ze czyta ci plytki rw... troszeczke nie ta dlugosc lasera...
ja mam technicsa z 94 roku i wciaz czyta cdr, zarowno te porysowane, z poodpryskiwanym lakierem, jak i te nagrane x48 :)

Czyta plytki CDRW, wiem ze nieprawdopodbne... ale czyta, kupe ludzi sie dziwilo... bylo kilku co chcialo ode mnie kupic to cudo :D

Edwardo 10.03.2004 15:48

no to pozostaje mi tylko Ci pogratulowac :D
ja tam niestety przez pewien czas zalowalem ze nie czyta CDRW ale teraz mam podpietego sprzeciora do niego, wiec nawet juz cd nie wkladam do technicsa... wszytko leci z mp3, a i tak muzy raczej slucham w osobistym grajku.

Loczek 10.03.2004 20:17

KIT KIT i KIT co za brednie, nieznam się aż tak bardzo ale laser w cdromie jest inny a laser w dvd inny o większej mocy. A poza tym tochyba niemozliwe żeby cdrom czytał dvd bościeżka w dvd jest owile węższa. Przykład: plextor Premium nagrywał na płytkach cdr 700 mb około 1 gb i tylko nieliczne napędy dały sobie rade z odczytem tak nagranej płytki. A co diopiero odczytać dvd opojemności 4,7 gb........ ściema.

andrzejj9 10.03.2004 23:01

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Bo Andrzej pewnie posiada CD Audio, z klapka otwierna do gory a nie z szuflada...
Tak swoja droga mam w domu stary CD player Fonica rok 1991 (pamieta to ktos jeszcze?) to byl jeden z pierwszych CD Playerow w Polsce... nie jest rewelacyjna, szuka utworu na koncu plytki wciagu polminuty, ale! odtwarza bezblednie kazde CDR i CDRW! nawet te nagrane z predkoscia 40x ... pokazcie mi urzadzenie firmowe z tamtych czasow typu Sony czy Technics co by potrafil taka rzecz :)

Nawet nie. Ta wieza to okolo 5 - 6 letni Panasonic na 5 plyt (taki, jak te, ktore i teraz sa sprzedawane). Calkiem fajny sprzet, no ale jak to czesto bywa w Panasonikach jakies dwa lata temu zaczalem miec problemy z laserem. Co ciekawe, przez ponad rok nie wlaczalem wiezy (cd) i spisalem ja juz na straty od czasu do czasu sluchajac tylko radia. Ale jak i to zaczelo zle odbierac, to sie wkurzylem i nie ryzykujac juz praktycznie nic (kaseta tez w miedzyczasie przestala dzialac), rozkrecilem wszystko. Naprawilem system szyfladkowy, ktory tez kiedys sie popsul, przeczyscilem laser i okazalo sie, ze nawet moge sluchac plyt. Przez jakis tydzien wieza chodzila lepiej niz kiedykolwiek. Potem znowu zaczely sie problemy z odczytem. Rozkrecilem ja jeszcze raz, ale poprawa znowu byla bardzo krotkotrwala. Kupilem sobie plyte czyszczaca i teraz jej uzywam, bo efekt jest porownywalny, ale mimo wszystko to, czy plyta zostanie odczytana i czy w trakcie odtwarzania nagle laser nie zacznie skakac to loteria. Wieza juz zdecydowanie swoje przezyla, ale szkoda mi pieniedzy na kupno nowej, to chcialbym ja jeszcze jakos zmusic do pracy.

kraluk 11.03.2004 09:53

Ja nie mogę, natępny Matrix:D
A wracając do rzeczy, powiem jak koledzy przedemną NIE DA SIĘ. Cd-rom nie ma takiego nazwijmy to osprzętu, żeby móc odtwarzac płyty dvd.

Ormianin 11.03.2004 10:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nawet nie. Ta wieza to okolo 5 - 6 letni Panasonic na 5 plyt (taki, jak te, ktore i teraz sa sprzedawane). Calkiem fajny sprzet, no ale jak to czesto bywa w Panasonikach [...] to chcialbym ja jeszcze jakos zmusic do pracy.

Panasonic to teraz tylko nazwa... ja tam werny jestem firmie SONY bo wszystko co mam jest naprawde dlugotrwale...
laser wysiada podobnie jak opisales rowniez w philipsach... winna za to jest moc lasera, ktory sie bardzo szybko wypala, mozesz znalezc majstra co wykalibruje Ci moc lasera

Edwardo 11.03.2004 12:27

powiem tyle... jak jakas firma robi wszytko to jest do dupy... i tak np philips robi RTV i AGD... i co? moze ma wybujane wieze ze swiecidelkami, lodowki z ostrzeganiem przez uplywem terminu spozycia zywnosci...ale jaka to ma jakosc... dzwiek? pusty...pudelkowy...
Sony z tego co zauwazylem torszeczke zdziadzial, ale dalej reprezentuje wysoki poziom (szczegolnie cenami ;) ) (ps. wiecie ze Soniak przejal AIWE?)
Panasanic i technics to prawie jedno i to samo... wszytko nalezy do Mitsuszity (nie wiem jak to sie pisze)

zeby sie nie wywiazala klotnia... nie mowie ktora firma jest lepsza... bo w kazdej znajda sie modele lepsze od drugich...wszytko jest dla ludzi, jednych z zasobnymi portfelami (np ONKIO) dla innych z mniej...
moja graj Technicsa ma juz swoje lata... ani razu nie byl w servisie, przezyl paredzisiat imprez przy max obciazeniu non - stop przez 6-8h oraz wyniesienie z domu w worku na ziemniaki i transport zukiem na najblizsze bazary... i do tej pory gra niejednokrotnie lepiej od najnowszego sprzetu roznych firm... tak kiedys ze znajomymi doszlismy do wniosku ze te parenascie lat temu poziom jakosci sprzed byl znacznie wyzszy niz teraz...

andrzejj9 11.03.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez Edwardo
powiem tyle... jak jakas firma robi wszytko to jest do dupy... i tak np philips robi RTV i AGD... i co? moze ma wybujane wieze ze swiecidelkami, lodowki z ostrzeganiem przez uplywem terminu spozycia zywnosci...ale jaka to ma jakosc... dzwiek? pusty...pudelkowy...
Sony z tego co zauwazylem torszeczke zdziadzial, ale dalej reprezentuje wysoki poziom (szczegolnie cenami ;) ) (ps. wiecie ze Soniak przejal AIWE?)
Panasanic i technics to prawie jedno i to samo... wszytko nalezy do Mitsuszity (nie wiem jak to sie pisze)

zeby sie nie wywiazala klotnia... nie mowie ktora firma jest lepsza... bo w kazdej znajda sie modele lepsze od drugich...wszytko jest dla ludzi, jednych z zasobnymi portfelami (np ONKIO) dla innych z mniej...
moja graj Technicsa ma juz swoje lata... ani razu nie byl w servisie, przezyl paredzisiat imprez przy max obciazeniu non - stop przez 6-8h oraz wyniesienie z domu w worku na ziemniaki i transport zukiem na najblizsze bazary... i do tej pory gra niejednokrotnie lepiej od najnowszego sprzetu roznych firm... tak kiedys ze znajomymi doszlismy do wniosku ze te parenascie lat temu poziom jakosci sprzed byl znacznie wyzszy niz teraz...

Z tym starym sprzetem to sie zgadzam. Mam w domu wieze Diory (duzy sprzet, z bardzo duzymi kolumnami) i gra tak, ze zadna z tych najnowszych wiez (mam na mysli te miniwieze za okolo 1000 - 2500 zlotych) nawet sie do niej nie umywa.

Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie.

I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem :)

Edwardo 11.03.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Z tym starym sprzetem to sie zgadzam. Mam w domu wieze Diory (duzy sprzet, z bardzo duzymi kolumnami) i gra tak, ze zadna z tych najnowszych wiez (mam na mysli te miniwieze za okolo 1000 - 2500 zlotych) nawet sie do niej nie umywa.

Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie.

I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem :)

dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem :)

obraz - zgadzam sie z Toba - soniaki.
jeszcze moge powiedziec ze Przenosne urzadzenia Soniak robi mocarne... szczegolnie linie walkman (md, mp3, kaseciaki)
mam do tej pory jeden model slim na kasete z pilotem, ma juz kolo 6 lat a gra lepiej niz najnowsze philipsy, thomsony i inne...

andrzejj9 11.03.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez Edwardo
dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem :)

Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo :)

Edwardo 11.03.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo :)

elektorinika moze i tak... ale design inny :)
wole Technicsa

adams_a 11.03.2004 22:43

Ja mam wieze Techniksa i Pnasonika z tego samego roku. Design zupelnie inny Techniks lepiej wykonanay, bardziej starannie i wogule, a Panasonik robiony na masowke.

andrzejj9 12.03.2004 07:58

Cytat:

Napisany przez Edwardo
elektorinika moze i tak... ale design inny :)
wole Technicsa

A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.

Ormianin 12.03.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.

Technics i panasonic to jest tedna firma... tylko panasonic to low end, a Technics to niby hi end... ale te same podzespoly w srodku... mam radiomagnetofon panasonika... stoi sobie w kuchni... dziala dobrze, ma 10 lat ale gra tylko radio, wiec ciezko porownywac jego eksploatacje w calosci...

Mam kino domowe Sony, amplituner, magnetofon,DVD i bardzo sobie chwale... natomiast mam tv philps, naladowany elektronika, ma 6 lat i juz 4 razy byl w naprawie, czuje ze znowu zacznie siadac...

poza tym inwestycja w elektronike to strata pieniedzy,...

ostatnio podlaczylem glosniki creativa nie pamietam modelu, 4 sat. x subwofer, to gralo dla mnie tak samo jak markowe wieze... szkoda inwestowac w jakas weze, lepiej taki zestaw z prostym cichym kompem

CIAPEK 12.03.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Philips! To dla mnie pionier w produkcji zestawów domowych grających hi-fi(mini wieże i wieże, nie mówie o 'cegiełkach'). Sam mam wieżyczke ok. 5 lat i gra pięknie, jedyne co to laser padł :}, ale wieża podłączona z komputerem ma się rozumieć :).
Teraz jakbym miał kupić wieże tak samo postawiłbym na Philipsa - duży wybór, nie wygurowane ceny, fajny wygląd, parametry. Ceny poszły w dół, za tą cenę jaką zapłaciłęm 5 lat temu teraz by, dostał wieże o podwójnej mocy, może nawet z 4 głośnikami, mp3... :) fajnie.

*Vojtas* 12.03.2004 12:17

Ech, kiedyś siedziałem w tematach audio bardzo mocno...

Zwróćcie jeszcze uwagę na sprzęt Yamahy (zestaw Yamaha Piano Craft). Natomiast, jeżeli ktoś może wydać na sprzęt trochę więcej kasy to polecam złożyć sobie zestaw audio z osobnych elementów (CD + wzmacniacz + kolumny) nic nie zagra lepiej niż dobrze dobrane klocki.
Mój zestaw to CD Pioneer PD-S707 + wzmacniacz Creek 5250SE + kolumny Dali 505. (ale lepiej nie pytajcie ile to kosztowało.:))

No cóż każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma***8230;;)

Pozdro.:)

gallus 12.03.2004 14:09

Cytat:

Napisany przez REi
o ile mi wiadomo to do czytania DVD potrzebny jest laser którego czytniki CD nie posiadają :D to jest po prostu MISSION IMPOSSIBLE :D

Ja zgadzam się z tą wypowiedzią to BREDNIE!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36.