![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dokladnie! |
Opowiedz więcej :)
|
tak samo jak mozna wyingac rozne rzeczy tgrzyajac je tylko w dwoch palcach. kojarzycie scene z matrixa gdy Neo przychodzi do Wyroczni i rozmawia z malym buddysta (chyba)? dzieciak trzymal lyzeczke w palcach i w pewnym momencie zaczela sie ona wyginac, giac i obracac. There is no spoon...
|
Cytat:
Ale probujcie dalej, jesli uwierzycie, ze mozecie to zrobic, a Wasze wizualizacje celu stana sie wyrazne i szczegolowe, to Wam sie uda. Ale musicie uwierzyc, ze jest to mozliwe... A jest :) |
Cytat:
Powiem Ci, co jeszcze robilismy. Bralismy strzaly (normalne, okolo centymetra srednicy, z mocnego drewna - trudno bylo zlamac w rece, zakonczone ostrym grotem) i grot ten opieralismy na gardle, w takim dolku - chyba w okolicach krtani. Nastepnie druga strone opieralismy o sciane. Po krotkiej koncentracji i zastosowaniu odpowiedniej techniki lamalismy strzaly nie dotykajac ich rekami. Ale tego radze samemu nie probowac ;) |
Cytat:
bo to nie jest takie hop-siup i juz. to nie jest robienie herbaty, albo wyjmowanie twixa z kieszeni... to wszytko sie opiera na umysle. w koncu to on kontroluje nas, a nie my jego :) i my dozymy do tego zeby jego kontrlolowac a nie on nas :D |
Przeciez to fizycznie niemozliwe... co wy se za jaja opowiadacie? :]
pozdro ;) |
Nie zadziałała twoja metoda ;(
|
Cytat:
|
Interesuje mnie podnoszenie ludzi. Dajcie konkretnego linka lyb na GG czekam ;)
|
Cytat:
|
Macie jakieś strony ? z tym podnoszeniem ludzi ? ze LD ? a może ktoś się odezwie na moje GG :-) chce tego spróbować. Pozdro ;)
|
Cytat:
|
Andrzeju, udzielam sie glownie w usnecie... zazwyczaj na misc.paranauki.pl
lista oneironautow jest mailingowa... http://free.polbox.pl/a/adamby/ a reszte zainteresowanych o ciele astralnym OBE, swiadomym snieniu odsylam do http://www.czarymary.pl/snienie.html Andrzeju jestes z Wroclawia, wiec to obok mnie... czy bywasz, bywales w Centrum Terapi Naturalnych na ul. Starogranicznej ? Tam specjalizacje metody Silvy prowadzi Krolicki, takze Feng Shui, Reiki, doskonalenie radiestezyjne... oraz sztuki mantyczne (tarot, astrologia, numerologia), bioenergoteriapia... itp. |
Cytat:
I to nawet nie jest takie trudne (na pewno dla osob, ktore juz troche pracowaly z wlasnym umyslem). Trzeba sie chwile skoncentrowac, wyobrazic sobie, ze osoba, ktora bedziemy podnosic jest bardzo lekka (wszelkie porownania do np. piorka, liscia na wietrze itp. sa jak najbardziej wskazane), a ten osobie polecic, zeby wyobrazala sobie np. ze znajduje sie w rusze mniej wiecej jej wielkosci i pod nia jest szybko obracajacy sie wiatrak, ktory unosi ja w powietrzu. Potem plynnym ruchem trzeba palce wskazujace wlozyc odpowiednio (2 osoby) pod pachy, oraz (kolejne 2) pod uda osoby (ktora powinna siedziec na krzesle) i bez zastanawiania uniesc ja do gory. Tylko uwazac jak bedzie wracac na dol, bo wtedy zwykle wszyscy sa zaskoczenii i osoba z powrotem staje sie ciezka. A wtedy na kilku palcach jej nie utrzymacie ;) Powinno dzialac :) |
Cytat:
Rozmawialem z kolei z kobieta, ktora bardzo czesto to praktykuje. Zeby nam to udowodnic (na nasz prosbe), powtorzyla nasza rozmowe, podczas ktorej nie byla obecna (chociaz jej obecnosc mozna bylo wyczuc). Rowniez ciekawy temat, ale na razie nie dla mnie. Czy widze swoje lustrzane odbicie nie wiem, nie sprawdzalem, przy okazji sie przekonam. Natomiast moje sny na pewno sa kolorowe. Wiem, ze w jakis tam niby powaznych materialach napisali, ze mezczyzni maja czarno-biale sny, ale juz dawno przekonalem sie, ze to bzdura i nie nalezy sie nia przejmowac. |
Cytat:
A propo tego forum, moglbys podac adres? Moze byc na priva. |
To wykonalne.
Jeśli możesz to prosze opisz jak to się robi. Coś czuję że będzie to hit najbliższej imprezy w akademcu:) |
Edwardo, ale przyznaj sie ze teraz to zmyslasz...
pozdro ;) |
wiem wiem, rozni ludzie rozne sprawy traktuja...ja mailem ubaw po pachy, a nawet jeszcze wyzej, gdy kolezanka przy pomocy 3 innych kolezanek podniosly przy pomocy palcow wskazujacych kolege wazacego kolo 90 kilo... ( 90/4 = 22,5kg na 2 palce wskazujace!) no i przestalem sie brechtac jak potem ja zamienilem sie miescami z jedna z nich... zarbiste uczucie, miec tyle sily w 2 plauszkach...
hmm moze ten przykald nie jest dobry, bo znowu zaczniesz sie smiac... ;) |
Cytat:
|
wow, nie moglem sie powstrzymac od smiechu... serio, smiesznie to brzmialo :)
hehhe... musze sprobowac :D pozdro ;) ps - lubie pizze... :P |
Cytat:
hmm dawno to bylo... ale o ile pamietam jest to zwiazane z medytacja, wiem ze u mnie osiagniecie efektu troche trwalo... skupienie potrzebne do tego calkowiete... wyobraznia pracuje... siadasz/stajesz wygodnie w cichym miejsc, zamykasz oczy, dlonie przed siebie w wygodnej pozycji i "spogladasz" zamknietymi oczyma na swe dlonie... no i wyobrazasz sobie np brzoskwinie... przypominasz jaki ma ksztalt, czy jest twarda, co sie czuje jak sie ja dotyka (meszek), zapach... w pewnym momencie jak juz sie jest goptowym mozna zaczac niby sciskac to niby cos co jest w dloniach... ja poczulem opor... wiec obrocilem pare razy, obejrzalem powachalem i zaczalem gryzc... smak byl nieziemski :) najfajniejsze jest potem uczucie jak juz sie otorzy oczy - miesnie drgaja, jestes niby zmeczony a masz pelno energi, no i wrazenie swierzego umyslu. to wszytko to chyba polega na autohipnozie, ale nie wiem, nie znam sie za bardzo... |
Cytat:
ze sobie wyobrazasz ze zapuszczasz korzenie, chloniesz soki/energie jaka matka natura ci daje itp... jezeli cos bredze to sie nie smiejcie, ale mnie to sie podobalo :) co do ciala astralnego... cos mi sie kojarzy z podrozami astralnymi a to sie wiaze z LD, czyz nie? slyszalem opinie ze z takowej podrozy mozna nie wrocic... a jeszcze takie pytanie, widzieliscie kiedys w snach barwy? bo ja z tego co pamietam mam czarno biale sny choc nie jestem pewien, jestem jednak pewien ze raz mi sie snilo wszytko na kolorowo. acha, a widzicie swoje odbicie lustrzane, dokladnie chodzi mi twarz. bo ja nigdy... no i jeszcze dlonie, nigdy mi sie nie zdarzylo zebym zapamietal ze patrzylem na swe dlonie... |
sen LD juz umiem..., a mozesz Edwardo o tej brzoskwini cos wiecej powiedziec? Bardzo mnie to zainteresowalo?
pozdro ;) |
Cytat:
Andrzeju na tej liscie sie udzielam, o oneironautyce energia z wlasnego ciala... tak nieprzejawiona energia nosi nazwe w sferze ezoteryki prana ja jednak pobierasz z otoczenia, natomiast ty masz pewnie na mysli energie kunadalini... coz ciezko o tym dyskutowac.... nalezaloby wyjsc od sfer czakr energetycznych, oraz ich uruchamiania (otwierania i zamykania), ktore podstawowych 7 umieszczonych jest wzdluz kregoslupa... jedna z nich to "trzecie oko"... poza tym dochodzi do tego filozfia warst - cial eterycznego, astralnego, mentalnego i funcjonowanie tych cial... ... ale to temat rzeka... chyba nie na ta dyskusje :) |
Cytat:
|
a mieliscie kiedys lucid dreaming? to jest dopiero cos... albo probowaliscie moze energia wlasnego ciala (lub pozyskana z natury) storzyc energetyczny obraz czegos (mnie sie udalo brzoskwinke posmakowac ;) )
nie siedze za bardzo w tych sprawch, ale swoje potrafie, kiedys duzo sie tym interesowalem... |
Cytat:
:) |
Cytat:
|
wam to się wybitnie nudzi :D
|
Cytat:
A z ta metoda Silvy - jesli chodzi o mnie jest w tym 70 % komercji i 30 % wlasciwych dzialan |
Cytat:
Ja mam 2 stopnie tego kursu, na Starogranicznej we Wroclawiu jest Centrum Terapii Naturalnej ... bywalem tam na wielu kursach, maja nawet swoja strone: www.ctn.com.pl Kurs przypomina troche Amwaya, sugestie zmieniajace twoja podswiadomosc, sztua zarabiania pieniedzy i doskonalenia Twojego ego... to rodzaj wspolczesnej medytacji... jesli cos wiecej chcecie o tym kursie sie dowiedziec to tu http://ctn.com.pl/silva/silva_start.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W skrocie to, co reklamuja na aukcji (nie zagladalem, ale na 90% jest to ta, o ktorej mysle) na pewno ma na celu wprowadzenie umyslu w stan alpha (okolo 10 cykli fal mozgowych na sekunde). Jest to optymalna czestotliwosc do szybkiej nauki, latwej koncentracji, czy po prostu odpoczynku i relaksacji. Mozna latwo osiagnac ten stan rowniez samemu, ale potrzeba do tego pewnej wprawy. Kurs samokontroli umyslu metoda Silvy uczy, jak mozna to robic. Podczas snu mozg przechodzi przez wszystkie fazy, a sa to: stan beta (normalny, w ktorym funkcjonujemy), alpha ( 7 - 14 cykli na sekunde), theta (4-7) i delta (1/2 - 4). Warty wyroznienia jest obszar REM (Rapid Eye Movement) podczas ktorego snimy. Ogolnie nie jest to wcale (tak mi sie przynajmniej wydaje) taka glupia aukcja, jak moze wygladac na pierwszy rzut oka. Co wiecej, jesli ktos dotychczas nie mial z tym kontaktu, a zainteresowal sie tym, to mysle, ze warto sprawdzic samemu, jak to dziala. Dla porownania - kurs Silvy kosztuje okolo 400 zlotych. |
Cytat:
|
Hehe Z Tej1 Aukcji To Mam Tego Psa ;)
Fajnie SraŁ Tylko Sie ZepsuŁ JuŻ ;) |
coz, kiedys na allegro mozna bylo kupic nerke,
w teleexpresie mowili kiedys, ze jakas zdesperowana studentka sprzedaje sowje dziewictwo bo kasy nie ma (jakas staruszka dala jej kase pod warunkiem ze usunie aukcje)... heh, popatrzcie na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20370369 to tez mnie rozwala: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20887695 kupa gnoju do kupienia... "ze dwie tony" http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19732032 |
ponoć mózg wprowadzony w odpowiedni stan za pomocą dźwięku (dokładnie fal o okreslonej dł. i częstotl) jest podatniejszy na naukę / zapamiętywanie
taka wymuszona medytacja jak śpimy to mózg powoli przechodzi przez kilka faz "fal mózgowych" czy jakoś tak... nazywają się jakośdelta, gamma itp. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
zobaczcie jakie chwyty marketingowe zastosowano :) |
Na Allegro mozna sprzedac wszystko, nawet "gówno" :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Smartek - niech moim komentarzem bedzie ta aukcja ;) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22181992
Pozdarwiam :) |
normalnie MATRIX tam też było takie coś że się np. Trinity w 3 sek. nauczyła pilowtować helikopter :P
|
to chyba dziala tak jak programik na tej stronie:
http://www.bwgen.com - mozna z niej sciagnac jeszcze inne 'presety' zreszta wejdz i zobacz sam - potrzebne Ci tylko sluchawki stereofoniczne |
Zobaczcie to - Magia? :D
http://allegro.pl/show_item.php?item=21846488
LOL... a moze to dziala? :D Co raz wiecej znajduje "dziwnych" aukcji :) pozdro ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36. |