Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Próbna matura z polskiego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/probna-matura-polskiego-32436/)

Ziele 11.03.2004 16:20

Próbna matura z polskiego

Nie wiem jak ale u mnie w klasie pare kolesi znało tematy na próbną mature z polskiego. Gdzieś w internecie znaleźli ale ja szukam i jakoś znaleźć nie mogę. Wiecie moze gdzie to jest? :fiu: :uczen:

pawelblu 11.03.2004 17:06

Kazda szkola uklada swoja probna mature (przynajmniej moje LO tak robilo)

Ziele 11.03.2004 17:17

To u mnie raczej wszedzie była taka sama bo znajomi mieli takie same tematy co ja.

barraqda 11.03.2004 17:23

Jak ja chodzilem do lo to moje lo z kilkoma innymi ulozylo sobie probna mature.

To zalezy jaka szkola i jakie miasto ale najczesciej kazdy sobie sam uklada.

Edwardo 11.03.2004 17:23

heh, zaczyna sie :D
spodziewaj sie jeszcze telefonow od znajomych o polnocy tuz przed matura, z pewniakami oczywiscie :)

ja tych pewniakow mialem chyba ze 50 na polski...
i powiem szczerze ze nawet pol tematu sie powtorzylo :)

Ziele 11.03.2004 18:03

Ja usłyszałem jeden pewniak ale dopiero w szkole przed pisaniem... niestety. I się pokrywały!

pawelblu 11.03.2004 18:14

Kurcze - nie przypominam sobie zebym przywiazywal taka wage do probnej matury z polskiego. Zreszta to byl taki straszak - zarowno ja, jak i wiekszosc dostalo slabe oceny (ja 2+ :) )

t_e_l 11.03.2004 18:18

Przed moją maturą to co godzinę ktoś z kumpli dzwonił do mnie i twierdził że ma "pewniaki" uzbierało mi ich się ok 43. Ale na maturze żaden z nich się nie trafił;)

Edwardo 11.03.2004 18:20

prona matura jest smieszna... u mnie matme zaliczylo chyba 5 osob z marnymi oceniami... zaznaczam ze bylem w mat-fizie :D
a potem prawdziwa maturke wszyscy zdali...

barraqda 11.03.2004 18:40

nom tez w matfizie bylem i probnej niezaliczylo duzo osob. Tylko ze na probnej pilnowali a na wlasciwej siedzialem w 3 rzedzie odwrocony tylem do komisi, baba od matmy wyszla. :)

Clackier 11.03.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez Edwardo
prona matura jest smieszna... u mnie matme zaliczylo chyba 5 osob z marnymi oceniami... zaznaczam ze bylem w mat-fizie :D
a potem prawdziwa maturke wszyscy zdali...

Oby w maju sie udalo :]

M@X 11.03.2004 22:40

No ja tez pisze w maju... Pewniaki podobnoz sa, i sa ludzie ktorzy faktycznie je maja. Co do topicu ; u mnie w szkole nauczyciele ukladali i nei pwotarzaly sie z zadnej innej szkoly. Pisalem na "Ludzie ze skaza w literaturze wszystkich epok", wynikow jeszcze nie znam ;-D...

MacGyver 11.03.2004 22:45

Jak do dobrze, że ja mam maturę już za sobą;) :uczen:
Jak zdawałem maturę 2 lata temu to dzien przed maturą był pogrom. Każdy wymienia się pewniakami, z sekundy na sekunde pewniaków przybywało do tego stopnia, że nikomu juz nie chciało się pisać na nie gotówców.......a najsmieśniejszym był dzien samej matury.....z pewniaków nic się nie trafiło;) :klnie: ((
PS.
Życzę wszystkim powodzenia i połamania pióra na własciwej maturze :) :uczen: :uscisk: :piwo:

Vavoom 12.03.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez MacGyver
(...)
Życzę wszystkim powodzenia i połamania pióra na własciwej maturze :) :uczen: :uscisk: :piwo:

Dzięki! :)

M@X 12.03.2004 15:48

Vavoom : w takich kwestiach sie nie dziekuje ;-D...

Ziele 12.03.2004 16:01

Ilość załączników: 1
No i po próbnej z matematyki. Rewelacji nie było :( Mam nadzieje ze na właściwą dadzą bardziej normalne zadania ;)

Ziele 12.03.2004 16:02

Ilość załączników: 1
i dalsza część....

czero 12.03.2004 16:22

Ehh, jak to dobrze ze ja nie zdaje matematyki :).
Ale za to zdaje geografie. Hmm, najwyzszy czas sie zabrac ostro do nauki...
A jezeli chodzi o tematy, tak zwane "pewniaki" to ja mam probna 27.03, a jeszcze zadnego cynku nie dostalem :).

pawelblu 12.03.2004 16:39

Łatwizna i do tego wystarczy wybrac tylko 3 :)

Ziele 12.03.2004 17:11

Na sciaga.pl były tematy. Do twojej próbnej tez pewnie sie pokażą ;)

M@X 12.03.2004 21:22

@czelo : respect dla Ciebie, ja tez :-D
@pawelblu : te 3 sa bardziej hardkorowe niz 5 zadan z matmy bo 3 zestawy zawieraja ok 30 zadan...

Otwieram piwo - to moj 666 post, pasuje mi do xywki ;-D

pawelblu 12.03.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez M@X.666
@pawelblu : te 3 sa bardziej hardkorowe...

Co nie zmienia fakru ze sa latwe :)

Musze przyznac ze zad 3 jest nieprecyzyjne - wychodza 2 pkty D (w podpunkcie b) ) i w zaleznosci od tego ktory wybierzemy to albo podzielimy w podpunkcie c) czworokat trywialna prosta, albo mniej trywialna (w drugim przypadku).

Stef 13.03.2004 09:25

matura, matura....
to bylo prawie rok temu........
przed matura bylo fajnie... nie uwazam sie za szczegolnie dobrego ucznia, liceum przeecialo.srednio naukowo,ale mature sie zdalo.... babla na probnej z polskiego daja podobny bardzo temat jak na zwyklej maturze....
i powiem wam ze przez polskim wszyscy sie ze mnie smiali, bo nie mialem wcale stresow. serio!!! jakos tak to tkwilo we mnie ze cos sie tam zawsze napisze i 3 bedzie. a po drugie... jak sie malo umie to tez nie ma stresow.
gorzej bylo z matematyka. czlowiek sie dosc uczyl na to,mial mature laczona z egzaminami na studia, tzreba bylo dobrze napisac, to i nerwy byly...... ale wszytsko skonczylo sie bardzo dobre. lepszej matury nie moglem sobie wymarzyc, bo oceny byly wyzsze niz zakladalem ;)

a egzaminy a studiach.... 1 egzamin to tak jakby cala matura razem wzieta.....

andrzejj9 13.03.2004 20:31

Cytat:

Napisany przez Stef
matura, matura....
to bylo prawie rok temu........
przed matura bylo fajnie... nie uwazam sie za szczegolnie dobrego ucznia, liceum przeecialo.srednio naukowo,ale mature sie zdalo.... babla na probnej z polskiego daja podobny bardzo temat jak na zwyklej maturze....
i powiem wam ze przez polskim wszyscy sie ze mnie smiali, bo nie mialem wcale stresow. serio!!! jakos tak to tkwilo we mnie ze cos sie tam zawsze napisze i 3 bedzie. a po drugie... jak sie malo umie to tez nie ma stresow.
gorzej bylo z matematyka. czlowiek sie dosc uczyl na to,mial mature laczona z egzaminami na studia, tzreba bylo dobrze napisac, to i nerwy byly...... ale wszytsko skonczylo sie bardzo dobre. lepszej matury nie moglem sobie wymarzyc, bo oceny byly wyzsze niz zakladalem ;)

a egzaminy a studiach.... 1 egzamin to tak jakby cala matura razem wzieta.....

Dokladnie, matura nie mozna sie az tak przejmowac. Ja osobiscie uwazam ja za bardzo przyjemna (i jestem absolutnie swiadom tego, co mowie ;) ) Jedyny moment, kiedy sie denerwowalem to egzamin ustny z polskiego (niestety z pisemnego dostalem 4 i musialem isc na ustny), na ktory pod sala musialem czekac ponad 7 godzin, bo bylem ostatni na liscie. Ale poszedl bardzo dobrze (5) podobnie, jak wszystkie pozostalem.

Matura moze naprawde byc przyjemnym wspomnieniem, nie musi wiazac sie tylko z nerwami i nieprzespanymi nocami. Oczywiscie trzeba do niej cos umiec, ale tez nie trzeba uczyc sie nie wiadomo przez ile. Jest jeszcze troche czasu i jezeli zacznie sie juz teraz, to systematycznosc powinna pomoc w bezstresowym przejsciu tego egzaminu.

Powodzenia dla wszystkich tegorocznych maturzystow :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:40.