![]() |
nagrywanie DVD pod Windowsem 2003
Witam
Czy ktoś z Was nagrywał DVD pod Windowsem 2003 Server? CD-R i RW nagrywa mi bez problemu ale DVD nie chce (najczęściej wiesza się przy próbie nagrania). Potrzebuję ASPI driver?? Tylko nie wiem czy mogę go bezkarnie zainstalować bo nigdzie nie jest napisane czy działa pod Windowsem 2003 Server... Jaiego DARMOWEGO oprogramowania najlepiej użyć? Próbowałem Burn4free i DeepBurner. A może po zainstalowaniu ASPI będzie można nagrywać DVD prosto spod Windowsa?? Nagrywarka to Lite-On DVDRW LDW-451S Proszę o szybką pomoc, bo mam sporo żeczy do wypalenia. Pozdrawiam Marcin Lubojański -- www.tramping.slask.prv.pl www.goscinni.betacom.pl |
Cytat:
Przynajmniej ja tak mam. |
To jak nagrać DVD pod Windowsem 2003 Server??
|
Żeby było śmieszniej to oprogramowanie dostarczone razem z nagrywarką - Sonic MyDVD - nie wykrywa jej !!!
|
Cytat:
A jak nagrać DVD pod win 2003? Nie wiem, nie mam nagrywarki DVD :), poczekajmy na specjalistów, ale myśle, że normalnie. Przynajmniej nagrywarka cd-r(w) działa mi poprawnie. Nero, Alcohol 120% działają prawidłowo. pzdr |
No ja cd-r(w) też moge nagrać bezproblemowo. Schody zaczynają się przy DVD.
To jest sens instalować ASPI jeśli nic tego później nie wykrywa? Nie kwapię się do tego bo pewnie musiałbym później uruchomić komputer na nowo, a to oznacza zostanie w pracy po godzinach :P |
Cytat:
|
Ja nagrywałem DVD-/+R/RW pod Windows 2003 w Nero 6.3.0.3 bez żadnych problemów.
|
nie ma najmniejszego problemu z nagrywaniem pd Windows 2003 Server ale dołączone oprogramowanie do nagrywarki Sonic MyDVD nie działa oraz co zauważyłem że InCD też ma problemy a pozostały soft jak Nero , Alcohol czy DVD Decrypter działają prawidłowo
|
a jaki jest sens wkładania nagrywarki DVD do serwera, a jeśli nie do serwera, to jaki jest sens instalowania 2k3 na "nie serwerze"?
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do programów do nagrywania - jest jakiś bezpłatny program który sobie radzi z nagrywaniem płytek DVD pod Windowsem 2003?? |
ma ktos najnowsze ASPI ? :O bo sie nie umie doszukac ;) heh
|
Cytat:
Na stronie Adapteca też ani słowa o Windowsie 2003. No ale pewnie nie pozostaje mi nic innego jak zainstalować i modlić się żeby wszystko działało poprawnie. |
hm... zmien windowsa... ale ja szukam mnowszego ASPI bo mamn jakiegos straego :> ma ktos ? :>
|
Cytat:
A ASPI można znaleźć chociażby tu Pozdrawiam Marcin Lubojański (teraz z Opola, ale orginalnie z Kochłowic :P ) |
marceli ty jstes z kochlowic w rudzie slaskiej ? :> bo jak tak to ja jestem z goduli :> heh niestety al win 2003 to takie same ***... jak NT czy ME... polecam XP :P
|
Cytat:
a druga sprawa to co to za porównanie Cytat:
Jak dobrze pamiętam to pisałeś że masz słabego kompa to postaw Se na nim servera 2003 a zobaczysz do czego zdolny jest jeszcze ten twój komp |
wiec mam server 2k3 ang i:
1) nagrywam na 451@812 dvd - chodzi ok 2) cd-r tez sie nagrywaja 3) sonic mydvd wywalil cos przy instalce ze nie ruszy pod serverem - ale dziala... |
2003 jak do mnie porazka a nie win ja czekam na win longhorna (najnowsze dziecko microsoftu mix 98 i XP kroe wyjdze za 1 czy 2 czy jakos tak ;)) a kolega w szwecji jzu go ma :D
mam tez win 98SE jednakze nie uzywam o bo jest strasznie niestabilny i hu...wy aXP jest spoko tylko zrzera duzo zasobow :> heh a z mojego komoa zuzo nie wyciszniesz chocbys nie iwem co robil... |
Cytat:
|
Cytat:
Mi Sonic MyDVD nie widzi nagrywarki. |
Cytat:
|
Cytat:
W firmie teraz sporo wydatków i jeśli da się nagrywać DVD na darmowym oprogramowaniu to muszę to zrobić na takim właśnie. |
mi tez sonic nie widzi nagrywarki a dokladnie widzi ale jak chce nagrac to mi wyrzuca blad HARDWARE ERRROR :D lub DEVICE RERRRROR :P i jajo ;( mam najnowse api... co do neto ja dostalem tylo z kodem na wersje EXPRES :| ale to nic w ciaglu 10 sek mialem pelna wersje... proponuje marceli byc sciagnal sobie seriala do pelnej wersji ;) jak chcesz setornke to ci moge podac ;)
|
Cytat:
Tylko tak to ja mogę sobie robić w domu, ale nie w firmie!! |
Cytat:
[d2] |
tak jak mówi namor - Win 2003 stać na wiele, stać go aby bujał się nawet na moim sprzęcie i to całkiem nieźle (celeron 566 mhz, 192 ram).
Co do Aspi jak mówiłem i ktoś to potwierdził są one wykrywane jakoś dziwnie pod 2003, ale ja je mam i niech sobie będą, wszystko działa poprawnie. Co do programów: Nero działa, Alcohol 120% działa i Alcoholer/Profiler również. CDRID do rozpoznawanie producenta również i Exact Audio Copy. Czego trzeba więcej? wszystko i na temat. Co do prógramów do nagrywarek DVD to nie wiem, ale jak mówicie, że działają to też jest dobrze. Gorzej pod tym systemem z grami słyszałem takie opinie, ale ja nie gram prawie wogóle bo na moim sprzęcie nie zaszaleje :P ;) pzdr |
Cytat:
|
marceli nie instalowalem ASPI wogole... chodzi ot tak...nic nie instalowalem...
czopochrup - co do Longhorna - kolega ze szwecji moze i m ale wersje z pokazow, w ktorej brakuje NAJWAZNIEJSZYCH rzeczy np. nowego systemu plikow, nowego srodowiska graficznego itp. |
Cytat:
|
Cytat:
Pierwszy raz jak zainstalowalem Win2003 to go wywalilem po 10 minutach... jednakze za drugim razem postanowilem pogrzebac i udalo sie. Teraz mam naprawde stabilny (pol roku = zero zwiechy) i super szybki (na oko to ze 2x szybszy niz XP). Nie mam z nim absolutnie zadnych problemow na Athlonie 1700+@(216x10,5=3000+) 512DDR400 i nagrywarka Teac DV-W50E śmiga aż miło :)) Dodam jeszcze, ze moj komputer pracuje 24h i czasem nie restartuje po kilkanascie dni... do tego licze Seti: http://chaosek.prv.pl/seti/ Jak mi ktos napisze ,ze ten system to porazka albo, ze po co komu Server na kompie w domu to smieje sie mu w twarz i mowie: Stary sam nie wiesz co dobre i z takim podejsciem nigdy sie nie przekonasz :) Kolejna sprawa to Longhorn... beta to poprostu beta... uruchamiala mi sie chyba z 5 minut i potem sie co jakis czas wieszala... rozumiem mozna pograc w bete gry... ale po co komu niestabilna wersja systemu operacyjnego po ktorym oczekuje sie 100% stabilnosc i 200% wydajnosci? :> Pozdrawim wszystkich uzytkownikow Win2K3 :)) Polecam go kazdemu, szczegolnie angielska wersje :) |
www.adaptec.com
i po krzyku |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30. |