Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowa oferta w systemie prepaid - Heyah (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowa-oferta-systemie-prepaid-heyah-32507/)

Y@nkee_PL 21.03.2004 15:00

zlote numery maja sie pozniej pojawic i chyba beda licytowane na stronie heyah

yarosh 21.03.2004 14:26

to by wiele wyjasnialo: "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro" czyli sciema

andrzejj9 20.03.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez woitas
polecam aukcję.
przedmiotem licytacji jest nr 888-888-888.
nie wierzę, żeby taki nr dostała w łapy przypadkowa osoba.
na odległość to pachnie kantem.
ciekawe...

Ciekawe, czy ktos naprawde bylby sklonny zaplacic tyle za numer. A jesli tak, to chyba reklamowanie tanich rozmow i naliczania sekundowego nie ma wiekszego sensu ;)

pawelblu 20.03.2004 09:53

Wydaje mi sie ze ta aukcja sluzy tylko jako reklama pozostalych...

Dzieki za opis odczytywania serialow ze starterow.

KKK - to moze byc nasz znajomy ;)

woitas 20.03.2004 09:32

polecam aukcję.
przedmiotem licytacji jest nr 888-888-888.
nie wierzę, żeby taki nr dostała w łapy przypadkowa osoba.
na odległość to pachnie kantem.
ciekawe...

yarosh 19.03.2004 00:37

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czy ktos kto kupil sobie starter moze podac jakis sytem rozszyfrowywania numeru telefonu z numeru seryjnego startera - jak i gdzie to odczytac (moze by jakies zdjatko :) ).

Taka zaleznosc podobno istnieje !!

oczywiscie, ze istnieje :> czytaj tutaj

pawelblu 19.03.2004 00:20

Cytat:

Napisany przez Zbieg12
po co Ci to?

Hm - jak by byl kiedys wybor miedzy kilkunastoma starterami to moznaby sobie 'wylosowac' jakiegos fajnego pewniaka.

§ 6

1. Karta SIM Heyah powinna zostać użyta nie póśniej niż do daty ważności, uwidocznionej na tej karcie. Po upływie powyższego terminu
Karta SIM Heyah ulega automatycznej dezaktywacji i nie podlega wymianie.

póśniej - lol kto to pisal (przpisywal ??)

kraluk 18.03.2004 22:20

Dla ciekawych: regulamin Heyah:
http://www.telefon.pl/modules.php?na...howpage&pid=12

MaciejT 18.03.2004 21:45

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czy ktos kto kupil sobie starter moze podac jakis sytem rozszyfrowywania numeru telefonu z numeru seryjnego startera - jak i gdzie to odczytac (moze by jakies zdjatko :) ).

po co Ci to?

pawelblu 18.03.2004 21:37

paja 18.03.2004 08:50

He he ja od początku wiedziałem że ta dyrektorka to wariatka !! :D
A co do oceny heyah to czego się spodziewaliście w u usłudze za 20zł wystarczy spojrzeć na cenę i wszystko jasne a 80 numerów na karcie sim... w simplusie jest tak samo ! Myślę ze żadna rewelacja ale ceny są mniejsze faktycznie!

Alinoe 18.03.2004 05:16

[QUOTE=bgn]
Cytat:

Napisany przez przemo_one
ja juz mam heyah i chyba nie ma chaczyka
haczyka tez nie ma :D
Wczoraj we Wrocławiu karty dawali na uczelniach za FREE.
To nie jest tanio - ale zysk operatora mniejszy a duzy obrot wydegeruje podobna sume zysku. Nie tylko Internet mamy najdroższy ( z malymi wyjatkami ) na swiecie, ale taryfy telefoniczne w tym komorkowe tez.
Jako czlowiek wolny bez smyczy komorkowej - ale obserwujacy rynek - przwiduje, ze pozostali operatorzy komorek musza zrobic ruch -tj obnizyc cene lub globalnie przejsc na sekundowe naliczanie kosztow rozmow

!!!

Alinoe 18.03.2004 05:14

Cytat:

Napisany przez Zbieg12
proponuje poczytac troche na temat: http://www.telefon.pl/modules.php?na...ticle&sid=1920

RANY BOSKIE co za www!! czytaliście ten opis!! :wow: :wow: :wow:

Alinoe 18.03.2004 04:55

Cytat:

Napisany przez barraqda
w szkole normalni nie pracuja.

napewno na nowe buty zbiera.

ooo :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

barraqda 18.03.2004 00:56

w szkole normalni nie pracuja.

napewno na nowe buty zbiera.

Y@nkee_PL 18.03.2004 00:48

moze myslala ze troche tego uzbiera w sam raz zeby na allegro wystawic :D
toz ci podstepna diablica ||
podsumowujac... jakas wariatka :o

paja 17.03.2004 17:09

he he kartę startową na ok 30 rozdanych oddała 1 osoba a bajery typu smycze to oddali kilka tego ale nie dużo też!

andrzejj9 17.03.2004 06:48

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Moze i trzeba, ale jakim prawem to zabrala !! To zupelnie inna historia...

Pytanie tez, kto jej to oddal

pawelblu 16.03.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez paja
hmm to było gimnazjum ale potem dyrektorka wpadła i zabierała bo mówiła że to nielegalne i na rozdawanie czegoś takiego trza mieć pozwolenie

Moze i trzeba, ale jakim prawem to zabrala !! To zupelnie inna historia...

paja 16.03.2004 23:01

hmm to było gimnazjum ale potem dyrektorka wpadła i zabierała bo mówiła że to nielegalne i na rozdawanie czegoś takiego trza mieć pozwolenie

andrzejj9 16.03.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez paja
heh dziś u kumpla w szkokle rozdawali za friko startery (ale 5zł na koncie) i jakieś gadżety typu smycze lub światełka na tył telefonu :) Fajnie też tak chcę!

A u mnie (Politechnika Wroclawska) nic nie dawali :( Chyba, ze akurat sie nie zalapalem :)

paja 16.03.2004 15:50

heh dziś u kumpla w szkokle rozdawali za friko startery (ale 5zł na koncie) i jakieś gadżety typu smycze lub światełka na tył telefonu :) Fajnie też tak chcę!

bgn 16.03.2004 15:19

[QUOTE=przemo_one]ja juz mam heyah i chyba nie ma chaczyka
haczyka tez nie ma :D
Wczoraj we Wrocławiu karty dawali na uczelniach za FREE.
To nie jest tanio - ale zysk operatora mniejszy a duzy obrot wydegeruje podobna sume zysku. Nie tylko Internet mamy najdroższy ( z malymi wyjatkami ) na swiecie, ale taryfy telefoniczne w tym komorkowe tez.
Jako czlowiek wolny bez smyczy komorkowej - ale obserwujacy rynek - przwiduje, ze pozostali operatorzy komorek musza zrobic ruch -tj obnizyc cene lub globalnie przejsc na sekundowe naliczanie kosztow rozmow

MaciejT 16.03.2004 15:11

Cytat:

Napisany przez przemo_one
dziala na telach bez locka bo id sieci to 260-99 a wspoldziala z siecia era dlatego zasieg ma tam gdzie ona bo heyah jest wirtualnym operatorem - kupuje minuty od ery i sam nimi dysponuje jak chce - z tego co wiem to nie jest oferta ery tylko inny dystrybutor to nie jest jak era moja ani jak idei dla kazdego ale jak wykupienie lacza od tepsy i puszczenie go po bloku zeby bylo taniej cos takiego a na koncie za te 20zl mam 15zeli(czyli 5zl jarta) i to jest oki
w pudelku nie znalazlem jakichs tam kopert rejestracyjnych tylko 5 "łapek" heyah - ulotek i simkarte nic wiecej TO MI SIE PODOBA noi numerek zaczyna sie 888 to cos nowego

proponuje poczytac troche na temat: http://www.telefon.pl/modules.php?na...ticle&sid=1920

przemo_one 16.03.2004 14:27

dziala na telach bez locka bo id sieci to 260-99 a wspoldziala z siecia era dlatego zasieg ma tam gdzie ona bo heyah jest wirtualnym operatorem - kupuje minuty od ery i sam nimi dysponuje jak chce - z tego co wiem to nie jest oferta ery tylko inny dystrybutor to nie jest jak era moja ani jak idei dla kazdego ale jak wykupienie lacza od tepsy i puszczenie go po bloku zeby bylo taniej cos takiego a na koncie za te 20zl mam 15zeli(czyli 5zl jarta) i to jest oki
w pudelku nie znalazlem jakichs tam kopert rejestracyjnych tylko 5 "łapek" heyah - ulotek i simkarte nic wiecej TO MI SIE PODOBA noi numerek zaczyna sie 888 to cos nowego

kraluk 16.03.2004 10:44

Cytat:

Napisany przez woitas
czyli na komórce ze zdjętym simlockiem kapa?
coś tutaj się nie zgadza.
miało chodzić na dowolnym aparacie.

Nie, będzie działać. Byloby bez sensu gdyby nie działało... ;)

woitas 16.03.2004 10:41

czyli na komórce ze zdjętym simlockiem kapa?
coś tutaj się nie zgadza.
miało chodzić na dowolnym aparacie.

sayan 16.03.2004 08:34

Heyah działa w telefonach z Simlockiem ERA GSM !

a pisało ze korzysta z sieci ERA, ale działa w telefonach tylko bez simlocka.

we wczorajszej wyborczej jest artykuł (nie czytałem jeszcze) o tym że Heyah to ERA, ale ERA sie odcina od tego ..zeby przyciągnąć klienta NOWOŚCIĄ aby mysleli ze to nowy czwarty operator.

pzdr sayan_ssj

MacGyver 15.03.2004 23:02

Cytat:

Napisany przez marynarz
Nie chcialbym nic sugerowac ale Heyah to nic innego jak nowy prepaid sieci ERA :)

Tak, to wiem;). Miałem TakTak-a w Erze przez 2 lata i go znienawidziłem....abonament to jest to....teraz czuje, że mam komórke (w abonamencie jestem od ponad roku - w Erze Off Course;))

pawelblu 15.03.2004 22:56

Tak - kupujac starter mozesz wybrac sobie numer - ale pula nie jest jakos super bogata. Uniwersalnych charakterystycznych nie ma - sa tylko indywidualnie charakterystyczne: np. masz spora szanse znalezc numerki z daty urodzenia.

MacGyver 15.03.2004 22:45

Z tego co ja tam widzę to mają nawet naliczanie sekundowe i pocztę głosową gratis a ja cholera muszę w abonamencie za to wszystko płacić ((

paja 15.03.2004 22:43

Słyszałem że można wybrać sobie własny numer o ile nie jest zarezerwowany ! Czy to prawda??
Sory nie czytalem tego topicu całego jeśli to było to jeszcze raz sorry!

sayan 15.03.2004 20:30

no dzisiaj przyszły domnie dwa startery :)

jeden dla kumpla, drugi dla brata :) jak zaczną używac to napisze pare słów :)

no ale co tu pisac :)

ciekaw jestem jak bedzie z smsami z bramek sms :)
pzdr

kraluk 15.03.2004 19:50

Cytat:

Napisany przez adams_a
Masz racje andrzejj9, ta firma dziala na sieci ERA i era ma wiekszosc udzialow, ale czy to jest firma ery i czy rozmowy i sms beda liczone po nizszej satwace to nie wiem, a moze era wprowadzila cos w podobie do Idea dla kazdego. pozdro ;)

Heyah to firma w firmie, czyli w Erze. Działa na strukturzę Ery, ale obsługuje je zupełnie inna, nie związane z Erą firma... 8)

paja 15.03.2004 15:59

Idea już daje jakieś reklamy ale nie wiem co to za promocja myślę ża Heyah osiągnie sukces dzieciaki rzucą swoje simplusy, tak taki i popy by za 20zł mieć cos lepszego i tańszego hej może sam sobie sprawię kartę Heyah.

sayan 15.03.2004 14:51

ludzie, tu niema haczyków :)

jestem tego pewny, poprostu nie jestesmy przyzwyczajeni do konkurencji :)

pzdr sayan_ssj

misz_masz 15.03.2004 13:37

Do końca nie jestem przekonany co do braku haczyków. Pożyjemy to zobaczymy.

yarosh 15.03.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez nimal
cikawe jak konkurencja odpowie - bo na pierwszy zut oka oferta super
ale znajac ere, to gdziesz musi byc haczyk

chodza sluchy, ze konkurencja ma przygotowac jeszcze lepsze oferty, poczytac mozna sobie o tym chocby tu

a haczykow nie ma, wystarczy sobie przeczytac regulamin i wszysko jasne

nimal 15.03.2004 08:48

cikawe jak konkurencja odpowie - bo na pierwszy zut oka oferta super
ale znajac ere, to gdziesz musi byc haczyk

yarosh 15.03.2004 01:50

heyah jest nowa submarka PTC, podobnie np. jak Era Moja

adams_a 14.03.2004 23:14

Masz racje andrzejj9, ta firma dziala na sieci ERA i era ma wiekszosc udzialow, ale czy to jest firma ery i czy rozmowy i sms beda liczone po nizszej satwace to nie wiem, a moze era wprowadzila cos w podobie do Idea dla kazdego. pozdro ;)

andrzejj9 14.03.2004 20:48

Cytat:

Napisany przez marynarz
Nie chcialbym nic sugerowac ale Heyah to nic innego jak nowy prepaid sieci ERA :)

Wiemy, tzn. wiemy, ze jest zwiazany z Era, a to, czy jest to osobna firma, ktora tylko kupuje hurtowo minuty, czy rzeczywiscie czesc Ery, nie ma wiekszego znaczenia. Dla nas wazne sa ceny, a jesli to rzeczywiscie Era to tym lepiej ze wzgledu na zasieg. A jesli jeszcze dodatkowo rozmowy w sieci Era beda liczone po tej nizszej stawce to juz w ogole super ;)

mr_spock 14.03.2004 19:39

Nowy operator - do za duzo powiedziane. Po prostu chwyt marketingowy

marynarz 14.03.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A ja się puki co nie zainteresuje tym nowym operatorem. Poczekam aż sie troche rozkręci na rynku i wtedy może......;) Więc na razie zostaje przy Erze a myśląc w przód to Heyah mnie nie zainteresuje - nawet jakby cena z min. rozmowy była = 10 gr to i tak pozostane przy startym sprawdzonym "dostawcy usłóg komórkowych" - Era ;)

.::piotrek::. 14.03.2004 17:15

Dziwnie tanie, ale moze sie skusze.

shuma02 13.03.2004 22:26

z ta ich nazwa to sie chlopaki chyba za duzo nasluchali nowego Outkast'u ...Heyah....
a ponizej macie outkast po iracku

http://www.liquidgeneration.com/popt...am_outkast.asp

andrzejj9 13.03.2004 21:35

Ja raczej tez nie skorzystam, bo i tak chce podpisac umowe (potrzebny mi nowy aparat telefoniczny) z jakims operatorem. Ale chyba teraz troche sie wstrzymam, bo nie da sie ukryc, ze ta nowa oferta jest dosyc atrakcyjna i konkurencja powinna na to jakos zareagowac. Inna sprawa, kiedy?

jasut 13.03.2004 20:36

Interesująca propozycja, może kiedyś...

Ormianin 13.03.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A ja się puki co nie zainteresuje tym nowym operatorem. Poczekam aż sie troche rozkręci na rynku i wtedy może......;) Więc na razie zostaje przy Erze a myśląc w przód to Heyah mnie nie zainteresuje - nawet jakby cena z min. rozmowy była = 10 gr to i tak pozostane przy startym sprawdzonym "dostawcy usłóg komórkowych" - Era ;)

A ja pozstalem przy Idei... jestem juz pare lat u nich, przedluzylem umowe na korzystnych warunkach

MacGyver 13.03.2004 17:12

sayan 13.03.2004 12:56

hmm był juz topic.. u czwartym operatorze :) i chyba wszyscy widzieli ze SAYAN przejawiał duze zainteresowanie tematem :)

no wiec oferta jest atrakcyjna :) i taka bedzie.. .wszystko musi taniec i nie musimy bac sie promocji :)

barraqda 13.03.2004 12:33

Ale ta kampania reklamowa to juz mnie letko denerwuje.
Metro okleili, na patyku powiesili, wszedzie ta lapa, "heyah" ambitna nazwa dlugo nad nia mysleli.

i jeszcze niezdarzyli strony przez tyle czasu dopracowac ;/

""Przerwa techniczna. Odwiedź nasz Heyah e-sklep za 15 minut.""

kraluk 13.03.2004 12:18

@Rokfor szybki jesteś jak nie wiem co. Od tygodnia na Allegro można kupić zestawy stratowego Heyah. A co do tego Heyah'a: to nie jest zupełnie Era. To jest jakby firma w firmie, jakbyś nie wiedział;) A co do cenników to mają zachęcające.

-Kowalik- 13.03.2004 11:43

hmm... jakos strasznie tanio, w czym jest zawarty "haczyk" ?

RoKFoR 13.03.2004 11:36

Nowa oferta w systemie prepaid - Heyah

Operatorom GSM w Polsce przydzielono nowe zakresy numeracyjne. I tak dla PLUS GSM jest zakres 661 dla Ery 660 i 888 dla Ideii 500 i 510.

Według nieoficjalnych informacji Kampania związana z "Czerwoną Łapą" jest prowadzona na zlecenie sieci Era. Prawdopodobnie Era nie zdecydowała się na wprowadzenie wirtualnego operatora a zaproponuje nową ofertę w usłudze prepaid o nazwie "Heyah" z prefiksem 888.

Ze strony www.heyah.pl będzie można zamówić nowy zestaw startowy i doładować konto. Konto ma być ważne przez jeden miesiąc od wykonania pierwszego połączenia lub wysłania SMSa. Przedłużenie ważności konta nastąpi poprzez kupony doładowujące o wartości 20 PLN i 50 PLN. Karta Heyah działa w telefonach niezabezpieczonych blokadą SIM-lock.

- Cena jednej minuty połączenia w sieci Heyah 0,68 zł a do innej sieci 0,98 (bez wzgledu na porę dnia)
- Cena sms w sieci Heyah 0,18 zł a do innej sieci 0,28 zł
- Starter kosztuje 20 zł brutto i zawiera 15 zł na połączenia, ważne przez miesiąc od momentu aktywacji
- Pakiet startowy zawiera również 40 wizytówek
- Naliczanie jednosekundowe od początku połączenia
- Bezpłatna poczta głosowa.

http://www.telefon.pl/news/images/heyah/heyah%20031.jpg http://www.telefon.pl/news/images/heyah/heyah%20027.jpg http://www.telefon.pl/news/images/heyah/heyah%20017.jpg http://www.telefon.pl/news/images/heyah/heyah%20003.jpg

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:54.