Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Ordery dla forumowiczów tak czy nie? (https://forum.cdrinfo.pl/f10/ordery-dla-forumowiczow-tak-czy-nie-32562/)

Majonez 14.03.2004 16:29

Ordery dla forumowiczów tak czy nie?

Przeniosłem część dyskusji o orderach rozpoczętej w tym wątku żeby oddzielić od tematu licznika i reputacji.

Powyższa dyskusja zmusiła cześć moich szarych komórek do wysiłku z czego zrodził się pomysł przydzielania wyróżnień ? takiego krzyża rycerskiego. Stanowiłoby to formę wyróżnienia i podziękowania tym, którzy są szczególnie aktywni na forum w niesieniu pomocy innym. To coś jak znaczek supersprzedawca na allegro. U nas byłby to superforumowicz.
A oto podsumowanie moich bojów myślowych:

Na Forum można by wprowadzić odznaki (ordery, wyróżnienia) za udzielanie się na forum, przydzielane na mniej więcej takich zasadach:
  1. szczególnie aktywni użytkownicy zostaliby wyróżnieni odznakami umieszczonymi (jak się da) gdzieś kolo awatara
  2. wstępnie zostaną wprowadzone 3 odznaki - od moderatorów/administratorów - od forumowiczów - za zasługi inne
  3. za aktywnych użytkowników będą uważane osoby które często pomagają innym w rozwiązaniu problemów lub wskazują gdzie znajduje się rozwiązanie zwłaszcza dla nowych użytkowników forum (wskazaniem gdzie znajduje się rozwiązanie problemu nie jest napisanie "użyj wyszukiwarki" :P )
  4. trzecia odznaka będzie przyznawana osobom które rozwiążą jakiś problem natury technicznej, cos odkryją, itp (do sprecyzowania)
  5. nic nie stoi na przeszkodzie żeby jedna osoba zdobyła kilka odznak
  6. odznaki będą przyznawane na kolejne 6 miesięcy po tym czasie są kasowane i przyznawane na nowo (powiedzmy ze w czerwcu (bo jeszcze wszyscy są nie powyjeżdżali na wakacje itp) i w grudniu (jw))
  7. sposób przyznawania odznak przez modów/adminów - hmm cos wymyślimy (pewnie tak jak niżej)
  8. sposób przyznawania odznak forumowiczów - w podanym miesiącu zakładany byłby topic w którym zgłaszano by kandydatów do odznak - po wstępnej selekcji (albo i nie) zakładano by ankietę w której można by oddawać glosy (wydaje mi się ze raczej na zasadzie wielokrotnego wyboru a nie tylko zaznaczenie jednego kandydata) - reszta do przedyskutowania i ustalenia czyli kto i dlaczego ma dostać a kto nie - no cóż nie wszyscy mogą :)
  9. sposób przyznawania odznaki 3 - no cóż to chyba w miarę proste - nie co dzień ktoś cos odkrywa

Czekam na opinie co Wy o tym sadzicie
Musze jeszcze ścignąć Miśka i dowiedzieć się czy jest to technicznie wykonalne

Okazało się, że takie coś jest od dawna stosowane na innym serwisie (thnx Sidu za informację o tym, poniżej właściwie treść naszej rozmowy o tych odznakach)

"Otoz takie cos jak "krzyz rycerski" dzialalo na totalwar, nazywalo sie hall of fame i ciagle jest praktykowane.
Raz do roku, w styczniu, przez tydzien bylo zglaszanie userow ktorzy sie wykazali, ludzi ktorzy wiernie sluzyli innym i duzo merytorycznie wniesli do gry jak i swiata z nia zwiazanego i potem przez rok nosili taki znaczek [HF] nad avatarem
Co do krzyza - byly 3 rodzaje (teraz jest ich sporo wiecej) - jeden od userow, jeden od wladzy i jeden za osiagniecia pozaforumowe - np. napisanie moda czy jakies odkrycia"

Ta rozmowa pomogła mi bardziej dopracować pomysł odznak. Mogłoby to wyglądać podobnie jak to było na totalwar - były 3 kolorowe odznaczenia
Poniżej mniej więcej zamysł wyglądu orderów - nie śmiać się nie umiem rysować a to zostało zrobione w wybitnie krótkim czasie w specjalistycznym :P programie paint :D
Oczywiście jeżeli spodoba się to Wam i okaże się to technicznie wykonalne zostanie sprawa zrobienia znaczka - ale myślę że jest na forum tylu zdolnych grafików iż coś fajnego razem zrobimy (jedna osoba już zaoferowała pomoc)

Zapraszam do głosowania w ankiecie i wyrażania swoich opini w tym wątku.

/edit/ Dodatkowo w dyskusji z bgn zrodził się pomysł wyróżnienia "naszych" wspaniałych Kobiet udzielających się na forum, dzielnie znoszących nas i nasze zachowania ;)

Majonez 14.03.2004 16:33

Ilość załączników: 1
oczywiście nie dołączyło obrazka ehh
podkreslam ze to tylko zarys
docelowe obrazki musza byc z jednej strony male zeby zmiescic sie kolo awatara i nie popsuc nic tam a z drugiej byc w miare widocznym znaczkiem

cos jak te puchary w jakis chipach czy komputer swiatach

MacGyver 14.03.2004 16:43

Zaznaczyłem TAK chociaż z własciwą decyzją poczekam do uruchomienia tego "systemu nagradzania". Pomysł wydaje się trafiony (nie do końca ale....) ale pożyjemy zobaczymy;)
A co w takim razie z Reputacjami ?? Zostają??

Majonez 14.03.2004 16:50

reputacja a ordery to calkowicie co innego
reputacje moze dac kazdy kazdemu
jest to ten maly kwadracik kolo liczby postow
czy zostana to sie okaze ale to jest pytanie do zbiega i thanatosa
te odznaki to natomiast prawdziwa chec wyroznienia niektorych osob na forum
zawsze bedzie im milej gdy takie cos dostana

a co do reputacji to po tym co sie dzieje wydaje mi sie iz jest to chybiony pomysl - jak to "zwykle" w takich sprawach bywa zorganizowalo sie kolko wzajemnej adoracji ktore przyznaje sobie nawzajem plusy
strach pomyslec jak ktos kogos nie lubi i bedzie mu trzaskac minusy
a to nie o to chodzilo z ta reputacja - chociaz moze nawet nazwa "reputacja" jest chybiona ehh ciezko dogodzic wszystkim

MacGyver 14.03.2004 16:53

A na jakich wstępnie zasadach przyznawane by były Ordery od moderatorów??
Czyżby za jakieś zasługi dla funkcjonowania Forum czy coś innego ??

..::Update::..
Jeżeli chodzi o ordery to będą one przynajmniej jakoś widoczne i raczej większośc nowych użyszkodników będzie wiedziała o co chodzi bo napewno ta większośc nie wie co to jest ta zielona ikonka przy liczbie postów i o co w niej biega, a jak zobaczy jakis większy synbol przy avatarze to odrazu pomysli, że to jest jakieś wyróznienie dla tej osoby i tak dalej....;)

jasut 14.03.2004 17:10

Pomysł wydaje mi się bardzo interesujący, zdecydowanie bardziej trafna inicjatywa niż reputacje (które nota bene uważam za nieporozumienie). Należy dobrze zastanowić się nad sposobem wyboru osób nominowanych do orderów, aby nie stwarzać pozorów działań pozakulisowych.
Majonez - dostrzegam, że dopada Cię wena twórcza || .

yahol 14.03.2004 17:25

Pomysl - genialny tak genialny!
W zwiazku z tym proponuje:
-dodawanie do kazdego orderu dodatkow:
a to - lisc osikowy
-wieniec z lisci osikowych
-wieniec z lisci brzozowych z kwadracikami (reputacji)
-wieniec z lisci brzozowych z kwadracikami i plytami cdr
-jajko sadzone

w ten prosty sposb z trzech orderow mamy 12 stopni wyroznien, co zdecydowanie wplynie na aktywnosc userow i poziom wypowiedzi.

Reputacje zostawcie i tak bawia sie w nie prastarzy.

Ps; co chcecie przez to osiagnac? Wylew pomyslow oszolamia mnie.

Y@nkee_PL 14.03.2004 18:02

TAK :)
wydaje sie to o wiele lepszym rozwiazaniem niz ta cala reputacja, mam mieszane uczucia co do niej, prosty sposob do naduzyc :blee:
a takie ordery... pomysl sam w sobie bardzo dobry, mozna by wtedy jeszcze pomyslec nad jakims malym upominkiem dla wyrozniajacego sie usera, raz do roku, moze dwa :)

czero 14.03.2004 19:01

Zaglosowalem na TAK.
Ordery uwazam za o niebo lepszy pomysl od reputacji. I tak wszystko wyjdzie w praniu, ale jak na razie pomysl ten uwazam za bardzo trafny.

cana 14.03.2004 19:10

@Yahol, co Cię opętało z tymi prastarymi :)
R'lyeh znów wynurzyło się głebin morskich?
chyba zapobiegawczo zacznę podczas ostrzenia rytualnego scyzoryka szwajcarskiego odmawiać mantrę < Cthulhu fhtang > :)

pozdrófka

Majonez 14.03.2004 19:42

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A na jakich wstępnie zasadach przyznawane by były Ordery od moderatorów??
Czyżby za jakieś zasługi dla funkcjonowania Forum czy coś innego ??

wydaje mi się raczej ze na podobnych zasadach jak ten przyznawany przez uzytkownikow z tym ze osoby bylyby typowane przez modow/adminow i w tym gronie odbyloby sie glosowanie - kurcze dziwnie to brzmi jak to przeczytalem jeszcze raz :) - raz ze nam byloby latwiej bo na pewno mniej osob zostaloby wytypowanych - boje sie tylko ze taki podzial zostalby zle odebrany - jeszcze nad tym pomysli sie - zreszta od tego ten topic

Cytat:

Napisany przez jasut
Majonez - dostrzegam, że dopada Cię wena twórcza

tiaa nawet przemeblowalem swoj kat w pokoju :D :P

@yahol - twoja ironia mnie zastanawia i szczerze nie rozumiem tego
a co chcemy osiagnac? nie wiem co "my" chcemy ale ja mialem szczera chec wyroznic w jakis sposob trud niektorych osob w utrzymanie poziomu tego forum i za pomoc niesiona innym
apropo wylewu pomyslow to nie rozumiem o czym mowisz - jak na razie to dopiero moj pierwszy pomysl tej prawie wiosny

yahol 14.03.2004 20:31

Cytat:

Napisany przez Majonez
@yahol - twoja ironia mnie zastanawia i szczerze nie rozumiem tego
a co chcemy osiagnac? nie wiem co "my" chcemy ale ja mialem szczera chec wyroznic w jakis sposob trud niektorych osob w utrzymanie poziomu tego forum i za pomoc niesiona innym
apropo wylewu pomyslow to nie rozumiem o czym mowisz - jak na razie to dopiero moj pierwszy pomysl tej prawie wiosny

@1. Taki mam paskudny charakter.
@2. Rozumiem i doceniam.
@3. mam wrazenie, ze wysyp pomyslow jednakowoz byl: a to reputacje, a to ordery i medale, a to nowy skin jakowys.....
Zaskoczyla mnie wasza nagla aktywnosc na forum:D

Rozumiem ze szukacie jakiegos sposobu na zmobilizowanie userow. No - nowych to moze i tak. (mimo, wydaje mi sie to hmmm....dziwne)
Ps: rzuce propozycja:
-na jednym z ..... jest tak - zasluzony, zauwazony......(tu wpisac nazwe)
otrzymuje wpisZasluzony .......... (np. kabel, albo donosiciel))
Wybitnie zasluzony dostaje..........Master (Brain, albo spam)
I tylko grono Adminow i Modow o tym decyduje. Demokracja jest dobra, ale.... ma wlasnie ale.
Za wszystko i tak odpowiada Admin i Mod.
Czego i wam wszystkim zycze.
I pozdrawiam.

bgn 14.03.2004 20:53

bede na tak jak dostane przyzeczenie w sprawie przyznania mi pink orderu GURU Malkotenta. Yahol moglby byc Guru Warcholem, Brzuszki Guru zbereźnikiem,
Pedros Guru Wszystkich Guru, a Cana Guru postepu technicznego za patent dot.zabezpieczania plyt gwoździem.Pozostaje Nol tez GURU ale jeszcze nie wiem czego.
To sa drogi Majonezie moje ostateczne warunki poparcia TWOJEGO CENNNEGO PROJEKTU - bo jak nie to przechodze do opozycji

Majonez 14.03.2004 21:43

@yahol jak na razie ty masz jakies ale ktorego nie rozumiem
co to ma byc piszesz zeby cos napisac czy chcesz cos konkretnego powiedziec
jak ci sie nudzi albo masz dola to polecam obejrzenie sobie bajki lilo and stitch moze ci sie humor poprawi i przestaniesz marudzic
a juz w ogole nie rozumiem o jakich prastarych gadasz - musialbys sie cofnac w czasie i zarejestrowac dwa lata wczesniej CONAJMNIEJ

@bgn no coz pomysle nad czyms takim bo jeszcze troche to sie serio bedzie nalezal, ,mysle jednak ze z Brzuszkami, Pedrosem i Cana oraz Nolem ustalimy jakies odznaki dla nich :P

nimal 14.03.2004 21:48

pomysl w zarysie genialny, ale, podobnie jak przedmowcy, obawiam sie jak to bedzie z wykonaniem - demokaracja jest tez niedobra, ale nie wymyslono nic innego ;p
coz - glosuje na tak bo pomysl mozna by wyprobowac, ale obawiam sie czy nie przyniesie wiecej szkod niz pozytku...

cana 14.03.2004 21:55

@Majonez, poszukaj po Lovecrafcie a znajdziesz Prastare Bóstwa i duzo więcej az do granic/gór szaleństwa :)

CIAPEK 14.03.2004 22:03

hmmm troche mam sceptyczne podejscie do tego.
No te oznaki to może być ważne odznaczenie z tego co widze, to duża nowość na forum.
Co do reputacji nie uważam, żeby ludzie zwracali na nie bardzo uwage, ciekawe też jak z wykonaniem technicznych tego systemu "odznak" i tak samo czy nie będzie to za bardzo "zamotane", że to tak nazwe.
Pozdrawiam, również Majonez gratuluje weny :)

Nol 14.03.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez bgn
Pozostaje Nol tez GURU ale jeszcze nie wiem czego.

bgn - spodziewaj sie maila z zawartością, po obejrzeniu której na pewno będziesz wiedział czego :zeby: wrazenia gwarantowane:D

//edit - do innych też oczywiście pójdzie :)

yahol 14.03.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez Majonez
@yahol jak na razie ty masz jakies ale ktorego nie rozumiem
co to ma byc piszesz zeby cos napisac czy chcesz cos konkretnego powiedziec
jak ci sie nudzi albo masz dola to polecam obejrzenie sobie bajki lilo and stitch moze ci sie humor poprawi i przestaniesz marudzic
a juz w ogole nie rozumiem o jakich prastarych gadasz - musialbys sie cofnac w czasie i zarejestrowac dwa lata wczesniej CONAJMNIEJ

No to k...a popatrz kiedy zarejestrowalem sie pierwszy raz, a pozniej gadaj. jak masz skleroze, to wez na pamiec!
Wk...s mnie. Zegnam ozieble.
I tak tu nic po mnie.

ThanatoS 14.03.2004 22:51

yahol spokojnie a jak nic po tobie to tez ok, dla mnie to bez roznicy.

Majonez 14.03.2004 23:14

o jejku przepraszam
czyzbym kogos urazil
bardzo drazliwy jakis jestes
aha i gdzie mam popatrzec kiedy rejestrowales sie pierwszy raz, po tym jak odszedles z forum pierwszy raz? (o ile pamietam sam poprosiles o skasowanie konta)

to nie ja mam jakis problem tylko ty
i nie rozumiem dlaczego musisz wyladowywac sie akurat w tym watku
jest sporo innych w ktorych na pewno znajdziesz zrozumienie

sorry ale drazni mnie taka postawa
zegnam cie rowniez

/update/ moze i zarejestrowales sie dawno temu ale to nie chyba nie uprawnia do zrzedzenia

zreszta ten watek byl stworzony w innym celu wiec odstawmy na bok klotnie
i wrocmy do meritum (a jezeli drazni cie moja osoba to napisz mi to na pm tak bedzie lepiej dla nas obu i dla reszty ktora nie musi czytac takich rzeczy)

bgn 15.03.2004 07:49

Cytat:

Napisany przez Nol
bgn - spodziewaj sie maila z zawartością, po obejrzeniu której na pewno będziesz wiedział czego :zeby: wrazenia gwarantowane:D

//edit - do innych też oczywiście pójdzie :)

qurde :'( - zablokowane mam konto i teraz musze pertraktowac o odblokowanie,
a tam same kobity rzadza - to troche potrwa

Nol 15.03.2004 08:18

No właśnie Ci posłałem maila, a tu widzę Undelivered Mail... :(

Daj znać kiedy Ci odblokują...

Ormianin 15.03.2004 10:07

Te ordery to przypominaja mi miniona epoke, takich ludzi na rope... majacych marynarki wyklejone orderami, wzglednie na parady 1-wszo majowe lub inne dziwne dzis nie istniejace swieta...

z drugiej jednak strony chodzac sobie po innych forach zauwazylem podobne pomysly... zobaczymy wiec, co przyniosa nowego owe ordery!

Powodzenia!

esem 15.03.2004 17:58

Tak - to dobry pomysł. Uważam, ze ordery powinny być jednak na trochę dłużej niż na 6 miesięcy. 8)

kraluk 15.03.2004 18:27

Ja dalem TAK. Według mnie i chyba nie tylko jest to bardziej trafny pomysł niż reputacja... ||

eloise 15.03.2004 19:13

proponuję odznaczyć dożywotnio moją osobę orderem - wszyscy widzą podpis "Dobry Człowiek"...

he he he - co to się porobiło, ordery... matko, ludzie się zabijali i posty stukali żeby mieć możliwość zmiany podpisu (rangi) pod avatarem... teraz to normalnie będą klepali posty ze zdwojoną siłą... no ale jaką to będzie miało wymowę: Kawaler Orderu, fiu fiu, tylko nie zapomnijcie wypiąć klatki piersiowej i okrzyku: Ku chwale CDRInfo.pl !!!

aha i jeszcze w nagrodę pragnę dostać wąsy i brodę

CIAPEK 15.03.2004 20:19

Cytat:

Napisany przez eloise
(...)he he he - co to się porobiło, ordery... matko, ludzie się zabijali i posty stukali żeby mieć możliwość zmiany podpisu (rangi) pod avatarem... teraz to normalnie będą klepali posty ze zdwojoną siłą... no ale jaką to będzie miało wymowę: Kawaler Orderu, fiu fiu, tylko nie zapomnijcie wypiąć klatki piersiowej i okrzyku: Ku chwale CDRInfo.pl !!!(...)

i powiem Ci, że jest w tym szczypta prawdy, a nawet dwie szczypty, albo cała solniczka ;)
Dla niektórych to będzie ważne, dotychczas nie było żadnej tego typu rywalizacji, jesli można to tak wogóle nazwać.
Ja swoje wiem, pochwalam nowości na forum, no się zobaczy...
Na razie na temat odznak "nie szaleje" tzn. aż tak bardzo nie jestem tym zainteresowany :)
@Majonezowi życze owocnych rozwiązań i wytrwałości w opracowywaniu projektu :)
pzdr

Kasprzak 15.03.2004 22:07

Jasne ze TAK!

spodobalo mi sie to.
Jezeli bylbym poczatkujacym userem od razu skumalbym kto jest dobry w temacie, a kto odwiedza okazjonalnie. Naprawde dobry pomysl
Ciekawe jak od strony technicznej to bedzie.

paja 15.03.2004 22:17

A ja bym odznaki zilustrował jako browary lub wina będzie pasowało do nas ;)

CIAPEK 16.03.2004 01:54

Cytat:

Napisany przez paja
A ja bym odznaki zilustrował jako browary lub wina będzie pasowało do nas ;)

hehehehehehehehe :D
nieźle paja :)

Zetoxa 16.03.2004 07:52

... ponieważ to JA jestem najlepszy na tym forum, to poproszę o nawiększy order, taki żebym nie mógł udźwignąć :cool: :blee: :*

Majonez 16.03.2004 12:27

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... ponieważ to JA jestem najlepszy na tym forum, to poproszę o nawiększy order, taki żebym nie mógł udźwignąć :cool: :blee: :*

oj zetoxa - masz na chwile (powiedzmy jakies 24 godz :P ) orderek od majoneza pokaz coreczkom i zonce
ale potem juz powaga :)

co do ksztaltu orderkow to mozna sie nad tym zastanowic
przeciez nie musi to miec ksztatu tarczy czy pucharu a to co ja wkleilem to tylko tak dla zobrazowania - mozna przeciez zebrac kilka propozycji i wybrac najfajniejsza

od technicznego punktu to orderki sa mozliwe do wstawienie
popracujemy nad tym z reszta bandy i jak tylko bedzie gotowe to damy znac

47 16.03.2004 12:44

Tato ja też chce puchar za ......... (wstawic odpowiednie dane) ;)

MacGyver 16.03.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez 47
....puchar za .........

......iloraz inteligencji ;) :D :fiu:

47 16.03.2004 12:51

Jaki Pan zabawny Panie MacGyver :piwo: :D

Pedros 16.03.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez bgn
bede na tak jak dostane przyzeczenie w sprawie przyznania mi pink orderu GURU Malkotenta. Yahol moglby byc Guru Warcholem, Brzuszki Guru zbereźnikiem, Pedros Guru Wszystkich Guru, a Cana Guru postepu technicznego za patent dot.zabezpieczania plyt gwoździem.Pozostaje Nol tez GURU ale jeszcze nie wiem czego.

Niesamowicie dziękuję ;) ale wydaje mi się, że takim Guru Wszystkich Guru (SuperGuru, RootGuru) to może być tylko Majonez. Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru. Jest tu jeszcze cała masa (mam już kilka stron maszynopisu ;)) użyszkodników którzy mogliby być innymi Guru, że wspomnę choćby Zetoxę który byłby Guru Humoru.
8)
Cytat:

Napisany przez Majonez
@bgn no coz pomysle nad czyms takim bo jeszcze troche to sie serio bedzie nalezal, ,mysle jednak ze z Brzuszkami, Pedrosem i Cana oraz Nolem ustalimy jakies odznaki dla nich :P

... na przykład "banan" :D
Ja chcę medal z kartofla
A co z ofermą kompanijną?
A Thanatos to ma taką reputację, że aż strach

Pedros 16.03.2004 13:29

Cytat:

Napisany przez Majonez
...
co do ksztaltu orderkow to mozna sie nad tym zastanowic
przeciez nie musi to miec ksztatu tarczy czy pucharu a to co ja wkleilem to tylko tak dla zobrazowania - mozna przeciez zebrac kilka propozycji i wybrac najfajniejsza
od technicznego punktu to orderki sa mozliwe do wstawienie
popracujemy nad tym z reszta bandy i jak tylko bedzie gotowe to damy znac

Niekoniecznie daleko trzeba szukać. Bierzemy obrazek (w załączeniu) zmieniamy mu kolory na wymagane, dopisujemy co trzeba
i Guru CDRInfo gotowy :) To taki mój pomysł na szybkiego
Majonez mnie zaskoczył - bo nie ma w ankiecie opcji "obojętne" - jest tylko "tak" lub "nie".
Sprytna bestia
Przez 2 dni chodziłem i myślałem na co mam zagłosować. I w końcu po ciężkich ze sobą bojach wpadłem na pomysł, że przecież ja jestem pozytywny do wszystkiego co się rusza (no, może prawie... ;)) więc zagłosuję na "Tak" (nawet już mi się zaczęły reputacje podobać)
Tylko nie każcie mi później klękać przed takim Guru ||

bgn 16.03.2004 13:44

[QUOTE=Pedros]Niesamowicie dziękuję ;) ale wydaje mi się, że takim Guru Wszystkich Guru (SuperGuru, RootGuru) to może być tylko Majonez.
ja tak nie uważam - taki nietrwały produkt jak Majonez nie może być Guru
Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru.
nich Ci bedzie - ZETOXA to jest GURUGuR :D
ponieważ nie dostałem stosownego przyrzeczenia - to jestem przeciw,
zreszta pierś mam kształtną i taki medal ( nawet wirtualny) pewnie by mi ją w jedną stronę rozciągał

Y@nkee_PL 16.03.2004 14:30

orderami moga byc powiedzmy plyty... srebrne, zlote i platynowe :mruga:
osobno dla zwyklych userow i osobno dla userow z wiekszymi przywilejami - czytaj modow :P
mody/admini beda przyznawac userom i wice wersja :piwo:

Majonez 16.03.2004 17:11

Cytat:

Napisany przez esem
Tak - to dobry pomysł. Uważam, ze ordery powinny być jednak na trochę dłużej niż na 6 miesięcy.

esem z tymi 6 miesiacami to tak wymyslilem, na totalwar jest na rok, tyle ze wydaje mi sie iz u nas jest taka rotacja na forum ze te 6 miesiecy lepiej pasuje - no ale oczywiscie wszystko zalezy od Was - mysle ze do kwestii na jaki czas przyznawano by odznaki powrocimy jak juz bedzie to gotowe od strony technicznej i zostanie wybrany wzor orderu
Cytat:

Napisany przez Pedros
[...] ale wydaje mi się, że takim Guru Wszystkich Guru (SuperGuru, RootGuru) to może być tylko Majonez.[...]

hehe dzieki Pedros prawie się popłakałem :piwo: - ale niestety nie mogę przyjąć takiego odznaczenia jestem zbyt skromny :D 8) ;)
Cytat:

Napisany przez Pedros
Niekoniecznie daleko trzeba szukać [...]

hmm całkiem dobry pomysł - jak to się mówi najciemniej pod latarnią
Cytat:

Napisany przez Pedros
Majonez mnie zaskoczył - bo nie ma w ankiecie opcji "obojętne" - jest tylko "tak" lub "nie". Sprytna bestia [...]

heh za dużo już ostatnio było "obojętności" na tym forum czas się w końcu zdecydować - swoją drogą ciekawie wyglądały by wybory do sejmu np., 100 miejsc dla lewicy 100 dla prawicy a 200 dla "jest mi to obojętne" - ciekawe ilu polityków zmieniło by przynależność hehehe
A że sprytna bestia ze mnie to fakt :D
Cytat:

Napisany przez Pedros
Tylko nie każcie mi później klękać przed takim Guru ||

no dobra skreśle taki zapis z regulaminu heh
a dla Ciebie też jest order (nawet kilka) ale oryginał jest w Twoim posiadaniu (i robi/ą świetne ordery majonezowe ;) )
Cytat:

Napisany przez bgn
[...]taki nietrwały produkt jak Majonez nie może być Guru

wiedz, że TEN Majonez jest konserwowany bardzo chemicznie (tudzież biotechnologicznie) i nie straszny mu proces starzenia, wręcz przeciwnie im starszy tym lepszy (zupełnie jak wino z tym, że tu nie ma możliwości powstania octu)
Cytat:

Napisany przez bgn
[...]Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru.

raczej zgoła inny np NieGuru - Marudziarz , pasi?
Cytat:

Napisany przez bgn
[...]ponieważ nie dostałem stosownego przyrzeczenia - to jestem przeciw

czemu mnie to nie dziwi
Cytat:

Napisany przez bgn
[...]zreszta pierś mam kształtną

:D :rotfl: :zeby: ^_^ to może ty jesteś bgn'ka tylko jeszcze o tym nie wiesz :spoko:

bgn 16.03.2004 19:23

Napisany przez bgn
[...]Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru.
nie ja pisałem takie bezeceństwa - tylko Pedros ZBEREźnik pod nieobecność Brzuszka.
Dopiero byłbym ukarany jakimś tam Góru ( nie poprawic pisowni) zgroza.
Mój pogląd na forum nie zmienił sie i mam program GÓROWATY:
1.seriale - Tak
2.Craki -TAK
3. O Dupie Marynie - tak
4.Bluzgi - NIE
5. POLItyka - NIE
6. Pijaństwa _ tyż nie

Majonez 16.03.2004 20:53

Cytat:

Napisany przez bgn
nie ja pisałem takie bezeceństwa - tylko Pedros ZBEREźnik pod nieobecność Brzuszka.[...]

tak wiem - to była perfidna premedytacja 8)
Cytat:

Napisany przez bgn
1.seriale - Tak
2.Craki -TAK
3. O Dupie Marynie - tak
4.Bluzgi - NIE
5. POLItyka - NIE
6. Pijaństwa _ tyż nie

Mój pogląd także się właściwie nie zmienił
1 & 2 - po moim trupie (i nie tylko)
3 - zależy od tego czy Maryna ma ładny tyłeczek
4 - zgadzam się
5 - hmm a czemu nie - w granicach rozsądku - chociaz tu mogę się z Tobą zgodzić
6 - to zależy o jakim pijaństwie mówimy 8)

widzisz bgn znowu zgadzamy się ze sobą tylko częściowo jak zawsze tylko czesciowo

pozdrawiam

PS.wiesz co ciągle marudzisz o tej skrzynce, jak chcesz założę Ci jakąś na o2 będziesz mógł swój plan z reputacjami wykonać 8)

esem 16.03.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez bgn
Napisany przez bgn
nie ja pisałem takie bezeceństwa - tylko Pedros ZBEREźnik pod nieobecność Brzuszka.
1.seriale - Tak
2.Craki -TAK
3. O Dupie Marynie - tak
4.Bluzgi - NIE
5. POLItyka - NIE
6. Pijaństwa _ tyż nie

A narkotyki? 8)

Majonez 16.03.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez esem
A narkotyki? 8)

przecież sama ksywka mówi, że tak
biorę gandzię nieraz

/edit/ to taki joke :)

.::piotrek::. 16.03.2004 21:53

Dobry pomysl, mi sie podoba, tylko te ordery trzeba by dopracowac, ale tak to jest super.

Pedros 17.03.2004 01:01

Cytat:

Napisany przez bgn
...nie ja pisałem takie bezeceństwa - tylko Pedros ZBEREźnik pod nieobecność Brzuszka.

Jam Ci. A bo odkąd Brzuszek zmienił avatara to go nawet pokraką nie można nazwać ;)
Cytat:

Napisany przez bgn
... 6. Pijaństwa _ tyż nie

Hmmm... no tego się nie spodziewałem ;)
A jak Ty sobie wyobrażasz grzybobranie u Brzuszków? Na czczo?

Cytat:

Napisany przez Majonez
heh za dużo już ostatnio było "obojętności" na tym forum czas się w końcu zdecydować - swoją drogą ciekawie wyglądały by wybory do sejmu np., 100 miejsc dla lewicy 100 dla prawicy a 200 dla "jest mi to obojętne" - ciekawe ilu polityków zmieniło by przynależność hehehe

Niektóre tematy w stylu "wybory" lub "pożegnania" wymuszały niejako taką postawę.
A z tymi wyborami to Ty reformator jesteś :) Byłoby to "znaczące przetasowanie sił na szachownicy sceny politycznej" czy jakoś tak ;)
A do wprowadzenia orderów potrzebna jest większość kwalifikowana czy wystarczy zwykła ? he he :D
No dobra, my tu gadu, gadu - nabijamy sobie liczniki, a propozycji orderów jakoś niewiele...

bgn 17.03.2004 09:23

Cytat:

Napisany przez Majonez
przecież sama ksywka mówi, że tak
biorę gandzię nieraz

/edit/ to taki joke :)

narkotyki doktorze - też NIE
Majonez
ech myślałem, że już wszystko wiesz - przecież pisałem,że pierś mam kształtną
bgn to od
bARDZO gŁUPI nIELOT

Ps
PS.wiesz co ciągle marudzisz o tej skrzynce, jak chcesz założę Ci jakąś na o2 będziesz mógł swój plan z reputacjami wykonać .
nie marudze tylko informuje Pedrosa i Nola - bo znimi mialbym sprawy na 'skrzyneczce'.
Dziekuje za dobre checi na o2 - do swojego konta jestem bardzo przywiazany
i nie sadze, zebym na warunkach jakie posiadam mogl miec lepiej.
( no moze jak wykupilbym domene - to w koncu 200 zl ) ALE NAWET TAKI GLUPI NIELOT NIE JEST TAKIM SNOBEM.
No tosmy sobie popisali - ide po kartofle do MAc G.

andrzejj9 19.03.2004 14:12

A mi, powiem szczerze, pomysl niespecjalnie sie podoba. Z jednej strony zalozenie moze byc sluszne - nowe osoby na forum od razu beda widzialy, kto najskuteczniej pomaga i na czyjej odpowiedzi moga z gory polegac (zakladajac, ze w ogole bede wiedzieli, o co z tym calymi odznaczeniami chodzi - ja na przyklad nie mam pojecia co oznaczaja te kropki (gwiazdki?) przy ilosci postow), ale tez znowu zaczniemy na forum wprowadzac nowe, wedlug mnie zupelnie niepotrzebne, wyroznianie niektorych uzytkownikow - rodzaj hierarchii. A przeciez, przynajmniej w zalozeniu, wszyscy jestesmy tutaj sobie rowni. Czy taki dodatkowy podzial rzeczywiscie jest potrzebny?

eloise 19.03.2004 16:48

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
... wszyscy jestesmy tutaj sobie rowni.

Wszyscy jesteśmy równi ale niektórzy są równiejsi...

To wiadomo od dawna.

Majonez 19.03.2004 17:40

andrzej nie chodzi o tworzenie hierarchii ani nic w tym stylu
po prostu kilka osób byłoby odznaczonych takimi orderkami za swój trud
nie ma w tym żadnej dotkryny (a tak jak to Ty powiedziałeś to aż pod faszyzm można podciągnać te ordery :) )
wszyscy są sobie równi
ale niektórzy chyba zasługują na taki mały gadżet
póki co liczba głosujących nie powala ale najprawdopodobniej wprowadzimy na okres próbny te ordery - jeżeli się przyjmą to za jakiś czas zostaną odznaczone po prostu kolejne osoby jeżeli nie to w 5 min znikną z forum

andrzejj9 19.03.2004 18:02

Cytat:

Napisany przez Majonez
(a tak jak to Ty powiedziałeś to aż pod faszyzm można podciągnać te ordery :) )

Nooo, az tak to nie chcialem ;)

Cytat:

wszyscy są sobie równi
ale niektórzy chyba zasługują na taki mały gadżet
póki co liczba głosujących nie powala ale najprawdopodobniej wprowadzimy na okres próbny te ordery - jeżeli się przyjmą to za jakiś czas zostaną odznaczone po prostu kolejne osoby jeżeli nie to w 5 min znikną z forum
W porzadku. Ja nie jestem specjalnym przeciwnikiem. Po prostu z przykroscia patrze, jak co chwila ktos sie z kims na forum kloci, czesto z powodow bardzo blahych i nie chcialbym, aby te ordery staly sie zaczatkiem kolejnych, niepotrzebnych sporow.

Moim zdaniem po prostu nie sa potrzebne, ale byc moze w praktyce sie sprawdza i okaza bardzo przydatne. Wszelkie zmiany bardzo czesto na poczatku wydaja sie chybione, a z czasem niezastapione. Moze tu bedzie podobnie? :)

woitas 20.03.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez bgn
Napisany przez bgn
1.seriale - Tak
2.Craki -TAK
3. O Dupie Marynie - tak
4.Bluzgi - NIE
5. POLItyka - NIE
6. Pijaństwa _ tyż nie

Mój pogląd na forum nie zmienił się też:
1. seriale - tak
2. cracki -tak
3. zakazane linki - tak
4. o dupie marynie - tak
5. bluzgi - tak
6. polityka - tak
7. pijaństwa - tak
8. bójki pań w kisielu - tak
9. wazeliniarstwo - nie

Tribunal 27.03.2004 17:27

w sumie pomysł dobry

MacGyver 02.04.2004 12:34

@Majonez na jakim etapie jest już wdrażanie Orderów ??? ;)

Majonez 02.04.2004 16:33

Thanatos kombinuje jak to umieścić w okolicach avatara - nie jest to takie hop siup - poza tym nie możemy tego walnąć na sam avatar bo zasłoni to jego część - ja zmykam teraz na święta do domciu i sprobuję wykombinować kilka propozycji co do wyglądu orderów

brzuszki 07.04.2004 21:12

Cytat:

bgn Brzuszki Guru zbereźnikiem,
no nieeee!
A Grzeniu?
Ale jakimś Guru mogę być :P

grzeniu 07.04.2004 22:59

No dobra Panowie, my tu gadu gadu a Majonez moze juz ma te ordery a nasze klaty i klapy nie przygotowane. Trza gangi przeprasowac coby wstydu nie bylo podczas ceremonii. Moge polecic takie cos, z gwarancja dokladnego wyprasowania :zeby:

Krotki opis wynalazku:
Brytyjczycy znalezli sposob by prasowanie stalo sie ulubionym zajeciem mezczyzn. Stworzyli deske do prasowania "Reveal All" (odkryj wszystko) z pokrowcem, na ktorym umiescili obrazek modelki Jordan, slynacej z obfitego biustu. Ale to nie wszystko. Pod wplywem temperatury zelazka rozgrzana Jordan traci bikini. - Mimo ze jeden pokrowiec kosztuje 14,95 funtow (ok 110zl) sprzedalismy ich juz ponad sto tysiecy....itd
No wiec panowie do dziela! :spoko:

andrzejj9 08.04.2004 13:34

Cytat:

Napisany przez grzeniu
No dobra Panowie, my tu gadu gadu a Majonez moze juz ma te ordery a nasze klaty i klapy nie przygotowane. Trza gangi przeprasowac coby wstydu nie bylo podczas ceremonii. Moge polecic takie cos, z gwarancja dokladnego wyprasowania :zeby:

Krotki opis wynalazku:
Brytyjczycy znalezli sposob by prasowanie stalo sie ulubionym zajeciem mezczyzn. Stworzyli deske do prasowania "Reveal All" (odkryj wszystko) z pokrowcem, na ktorym umiescili obrazek modelki Jordan, slynacej z obfitego biustu. Ale to nie wszystko. Pod wplywem temperatury zelazka rozgrzana Jordan traci bikini. - Mimo ze jeden pokrowiec kosztuje 14,95 funtow (ok 110zl) sprzedalismy ich juz ponad sto tysiecy....itd
No wiec panowie do dziela! :spoko:

Ze ubior znika to ja rozumiem, ale dlaczego jeszcze glowa sie przechyla? ;)

grzeniu 08.04.2004 16:34

Przyjmijmy optymistycznie ze cala sie rusza. Widac zalezy w ktorym miejscu zelazkiem przygrzewasz ;)

Zetoxa 08.04.2004 17:19

... qrde mol, a ja tak nie cierpiałem prasować, skubane angole wiedziały jak mnie podejść :3msie: :o :zeby:

brzuszki 08.04.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... qrde mol, a ja tak nie cierpiałem prasować, skubane angole wiedziały jak mnie podejść :3msie: :o :zeby:

ja jeszcze nie lubię myć się, sprzątać spać,mysleć i wypalać płytek ;p
Ktoś by coś wymyslił...

andrzejj9 08.04.2004 21:54

Cytat:

Napisany przez brzuszki
ja jeszcze nie lubię myć się, sprzątać spać,mysleć i wypalać płytek ;p
Ktoś by coś wymyslił...

Na wypalanie plytek mam pomysl. Zreszta co bede opisywal - to samo, co przy desce do pracowania, tylko na plytce ;) Jakas zmiana obrazka pod wplywem dzialania lasera, czy cos podobnego :)

brzuszki 08.04.2004 22:09

najlepiej ,jak bys wymyślił coś takiego,żebym mógł robić to,na co aktualnie mam ochotę.To byłoby mniodzio!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33.