![]() |
Ordery dla forumowiczów tak czy nie?
Przeniosłem część dyskusji o orderach rozpoczętej w tym wątku żeby oddzielić od tematu licznika i reputacji.
Powyższa dyskusja zmusiła cześć moich szarych komórek do wysiłku z czego zrodził się pomysł przydzielania wyróżnień ? takiego krzyża rycerskiego. Stanowiłoby to formę wyróżnienia i podziękowania tym, którzy są szczególnie aktywni na forum w niesieniu pomocy innym. To coś jak znaczek supersprzedawca na allegro. U nas byłby to superforumowicz. A oto podsumowanie moich bojów myślowych: Na Forum można by wprowadzić odznaki (ordery, wyróżnienia) za udzielanie się na forum, przydzielane na mniej więcej takich zasadach:
Czekam na opinie co Wy o tym sadzicie Musze jeszcze ścignąć Miśka i dowiedzieć się czy jest to technicznie wykonalne Okazało się, że takie coś jest od dawna stosowane na innym serwisie (thnx Sidu za informację o tym, poniżej właściwie treść naszej rozmowy o tych odznakach) "Otoz takie cos jak "krzyz rycerski" dzialalo na totalwar, nazywalo sie hall of fame i ciagle jest praktykowane. Raz do roku, w styczniu, przez tydzien bylo zglaszanie userow ktorzy sie wykazali, ludzi ktorzy wiernie sluzyli innym i duzo merytorycznie wniesli do gry jak i swiata z nia zwiazanego i potem przez rok nosili taki znaczek [HF] nad avatarem Co do krzyza - byly 3 rodzaje (teraz jest ich sporo wiecej) - jeden od userow, jeden od wladzy i jeden za osiagniecia pozaforumowe - np. napisanie moda czy jakies odkrycia" Ta rozmowa pomogła mi bardziej dopracować pomysł odznak. Mogłoby to wyglądać podobnie jak to było na totalwar - były 3 kolorowe odznaczenia Poniżej mniej więcej zamysł wyglądu orderów - nie śmiać się nie umiem rysować a to zostało zrobione w wybitnie krótkim czasie w specjalistycznym :P programie paint :D Oczywiście jeżeli spodoba się to Wam i okaże się to technicznie wykonalne zostanie sprawa zrobienia znaczka - ale myślę że jest na forum tylu zdolnych grafików iż coś fajnego razem zrobimy (jedna osoba już zaoferowała pomoc) Zapraszam do głosowania w ankiecie i wyrażania swoich opini w tym wątku. /edit/ Dodatkowo w dyskusji z bgn zrodził się pomysł wyróżnienia "naszych" wspaniałych Kobiet udzielających się na forum, dzielnie znoszących nas i nasze zachowania ;) |
Ilość załączników: 1
oczywiście nie dołączyło obrazka ehh
podkreslam ze to tylko zarys docelowe obrazki musza byc z jednej strony male zeby zmiescic sie kolo awatara i nie popsuc nic tam a z drugiej byc w miare widocznym znaczkiem cos jak te puchary w jakis chipach czy komputer swiatach |
Zaznaczyłem TAK chociaż z własciwą decyzją poczekam do uruchomienia tego "systemu nagradzania". Pomysł wydaje się trafiony (nie do końca ale....) ale pożyjemy zobaczymy;)
A co w takim razie z Reputacjami ?? Zostają?? |
reputacja a ordery to calkowicie co innego
reputacje moze dac kazdy kazdemu jest to ten maly kwadracik kolo liczby postow czy zostana to sie okaze ale to jest pytanie do zbiega i thanatosa te odznaki to natomiast prawdziwa chec wyroznienia niektorych osob na forum zawsze bedzie im milej gdy takie cos dostana a co do reputacji to po tym co sie dzieje wydaje mi sie iz jest to chybiony pomysl - jak to "zwykle" w takich sprawach bywa zorganizowalo sie kolko wzajemnej adoracji ktore przyznaje sobie nawzajem plusy strach pomyslec jak ktos kogos nie lubi i bedzie mu trzaskac minusy a to nie o to chodzilo z ta reputacja - chociaz moze nawet nazwa "reputacja" jest chybiona ehh ciezko dogodzic wszystkim |
A na jakich wstępnie zasadach przyznawane by były Ordery od moderatorów??
Czyżby za jakieś zasługi dla funkcjonowania Forum czy coś innego ?? ..::Update::.. Jeżeli chodzi o ordery to będą one przynajmniej jakoś widoczne i raczej większośc nowych użyszkodników będzie wiedziała o co chodzi bo napewno ta większośc nie wie co to jest ta zielona ikonka przy liczbie postów i o co w niej biega, a jak zobaczy jakis większy synbol przy avatarze to odrazu pomysli, że to jest jakieś wyróznienie dla tej osoby i tak dalej....;) |
Pomysł wydaje mi się bardzo interesujący, zdecydowanie bardziej trafna inicjatywa niż reputacje (które nota bene uważam za nieporozumienie). Należy dobrze zastanowić się nad sposobem wyboru osób nominowanych do orderów, aby nie stwarzać pozorów działań pozakulisowych.
Majonez - dostrzegam, że dopada Cię wena twórcza || . |
Pomysl - genialny tak genialny!
W zwiazku z tym proponuje: -dodawanie do kazdego orderu dodatkow: a to - lisc osikowy -wieniec z lisci osikowych -wieniec z lisci brzozowych z kwadracikami (reputacji) -wieniec z lisci brzozowych z kwadracikami i plytami cdr -jajko sadzone w ten prosty sposb z trzech orderow mamy 12 stopni wyroznien, co zdecydowanie wplynie na aktywnosc userow i poziom wypowiedzi. Reputacje zostawcie i tak bawia sie w nie prastarzy. Ps; co chcecie przez to osiagnac? Wylew pomyslow oszolamia mnie. |
TAK :)
wydaje sie to o wiele lepszym rozwiazaniem niz ta cala reputacja, mam mieszane uczucia co do niej, prosty sposob do naduzyc :blee: a takie ordery... pomysl sam w sobie bardzo dobry, mozna by wtedy jeszcze pomyslec nad jakims malym upominkiem dla wyrozniajacego sie usera, raz do roku, moze dwa :) |
Zaglosowalem na TAK.
Ordery uwazam za o niebo lepszy pomysl od reputacji. I tak wszystko wyjdzie w praniu, ale jak na razie pomysl ten uwazam za bardzo trafny. |
@Yahol, co Cię opętało z tymi prastarymi :)
R'lyeh znów wynurzyło się głebin morskich? chyba zapobiegawczo zacznę podczas ostrzenia rytualnego scyzoryka szwajcarskiego odmawiać mantrę < Cthulhu fhtang > :) pozdrófka |
Cytat:
Cytat:
@yahol - twoja ironia mnie zastanawia i szczerze nie rozumiem tego a co chcemy osiagnac? nie wiem co "my" chcemy ale ja mialem szczera chec wyroznic w jakis sposob trud niektorych osob w utrzymanie poziomu tego forum i za pomoc niesiona innym apropo wylewu pomyslow to nie rozumiem o czym mowisz - jak na razie to dopiero moj pierwszy pomysl tej prawie wiosny |
Cytat:
@2. Rozumiem i doceniam. @3. mam wrazenie, ze wysyp pomyslow jednakowoz byl: a to reputacje, a to ordery i medale, a to nowy skin jakowys..... Zaskoczyla mnie wasza nagla aktywnosc na forum:D Rozumiem ze szukacie jakiegos sposobu na zmobilizowanie userow. No - nowych to moze i tak. (mimo, wydaje mi sie to hmmm....dziwne) Ps: rzuce propozycja: -na jednym z ..... jest tak - zasluzony, zauwazony......(tu wpisac nazwe) otrzymuje wpisZasluzony .......... (np. kabel, albo donosiciel)) Wybitnie zasluzony dostaje..........Master (Brain, albo spam) I tylko grono Adminow i Modow o tym decyduje. Demokracja jest dobra, ale.... ma wlasnie ale. Za wszystko i tak odpowiada Admin i Mod. Czego i wam wszystkim zycze. I pozdrawiam. |
bede na tak jak dostane przyzeczenie w sprawie przyznania mi pink orderu GURU Malkotenta. Yahol moglby byc Guru Warcholem, Brzuszki Guru zbereźnikiem,
Pedros Guru Wszystkich Guru, a Cana Guru postepu technicznego za patent dot.zabezpieczania plyt gwoździem.Pozostaje Nol tez GURU ale jeszcze nie wiem czego. To sa drogi Majonezie moje ostateczne warunki poparcia TWOJEGO CENNNEGO PROJEKTU - bo jak nie to przechodze do opozycji |
@yahol jak na razie ty masz jakies ale ktorego nie rozumiem
co to ma byc piszesz zeby cos napisac czy chcesz cos konkretnego powiedziec jak ci sie nudzi albo masz dola to polecam obejrzenie sobie bajki lilo and stitch moze ci sie humor poprawi i przestaniesz marudzic a juz w ogole nie rozumiem o jakich prastarych gadasz - musialbys sie cofnac w czasie i zarejestrowac dwa lata wczesniej CONAJMNIEJ @bgn no coz pomysle nad czyms takim bo jeszcze troche to sie serio bedzie nalezal, ,mysle jednak ze z Brzuszkami, Pedrosem i Cana oraz Nolem ustalimy jakies odznaki dla nich :P |
pomysl w zarysie genialny, ale, podobnie jak przedmowcy, obawiam sie jak to bedzie z wykonaniem - demokaracja jest tez niedobra, ale nie wymyslono nic innego ;p
coz - glosuje na tak bo pomysl mozna by wyprobowac, ale obawiam sie czy nie przyniesie wiecej szkod niz pozytku... |
@Majonez, poszukaj po Lovecrafcie a znajdziesz Prastare Bóstwa i duzo więcej az do granic/gór szaleństwa :)
|
hmmm troche mam sceptyczne podejscie do tego.
No te oznaki to może być ważne odznaczenie z tego co widze, to duża nowość na forum. Co do reputacji nie uważam, żeby ludzie zwracali na nie bardzo uwage, ciekawe też jak z wykonaniem technicznych tego systemu "odznak" i tak samo czy nie będzie to za bardzo "zamotane", że to tak nazwe. Pozdrawiam, również Majonez gratuluje weny :) |
Cytat:
//edit - do innych też oczywiście pójdzie :) |
Cytat:
Wk...s mnie. Zegnam ozieble. I tak tu nic po mnie. |
yahol spokojnie a jak nic po tobie to tez ok, dla mnie to bez roznicy.
|
o jejku przepraszam
czyzbym kogos urazil bardzo drazliwy jakis jestes aha i gdzie mam popatrzec kiedy rejestrowales sie pierwszy raz, po tym jak odszedles z forum pierwszy raz? (o ile pamietam sam poprosiles o skasowanie konta) to nie ja mam jakis problem tylko ty i nie rozumiem dlaczego musisz wyladowywac sie akurat w tym watku jest sporo innych w ktorych na pewno znajdziesz zrozumienie sorry ale drazni mnie taka postawa zegnam cie rowniez /update/ moze i zarejestrowales sie dawno temu ale to nie chyba nie uprawnia do zrzedzenia zreszta ten watek byl stworzony w innym celu wiec odstawmy na bok klotnie i wrocmy do meritum (a jezeli drazni cie moja osoba to napisz mi to na pm tak bedzie lepiej dla nas obu i dla reszty ktora nie musi czytac takich rzeczy) |
Cytat:
qurde :'( - zablokowane mam konto i teraz musze pertraktowac o odblokowanie, a tam same kobity rzadza - to troche potrwa |
No właśnie Ci posłałem maila, a tu widzę Undelivered Mail... :(
Daj znać kiedy Ci odblokują... |
Te ordery to przypominaja mi miniona epoke, takich ludzi na rope... majacych marynarki wyklejone orderami, wzglednie na parady 1-wszo majowe lub inne dziwne dzis nie istniejace swieta...
z drugiej jednak strony chodzac sobie po innych forach zauwazylem podobne pomysly... zobaczymy wiec, co przyniosa nowego owe ordery! Powodzenia! |
Tak - to dobry pomysł. Uważam, ze ordery powinny być jednak na trochę dłużej niż na 6 miesięcy. 8)
|
Ja dalem TAK. Według mnie i chyba nie tylko jest to bardziej trafny pomysł niż reputacja... ||
|
proponuję odznaczyć dożywotnio moją osobę orderem - wszyscy widzą podpis "Dobry Człowiek"...
he he he - co to się porobiło, ordery... matko, ludzie się zabijali i posty stukali żeby mieć możliwość zmiany podpisu (rangi) pod avatarem... teraz to normalnie będą klepali posty ze zdwojoną siłą... no ale jaką to będzie miało wymowę: Kawaler Orderu, fiu fiu, tylko nie zapomnijcie wypiąć klatki piersiowej i okrzyku: Ku chwale CDRInfo.pl !!! aha i jeszcze w nagrodę pragnę dostać wąsy i brodę |
Cytat:
Dla niektórych to będzie ważne, dotychczas nie było żadnej tego typu rywalizacji, jesli można to tak wogóle nazwać. Ja swoje wiem, pochwalam nowości na forum, no się zobaczy... Na razie na temat odznak "nie szaleje" tzn. aż tak bardzo nie jestem tym zainteresowany :) @Majonezowi życze owocnych rozwiązań i wytrwałości w opracowywaniu projektu :) pzdr |
Jasne ze TAK!
spodobalo mi sie to. Jezeli bylbym poczatkujacym userem od razu skumalbym kto jest dobry w temacie, a kto odwiedza okazjonalnie. Naprawde dobry pomysl Ciekawe jak od strony technicznej to bedzie. |
A ja bym odznaki zilustrował jako browary lub wina będzie pasowało do nas ;)
|
Cytat:
nieźle paja :) |
... ponieważ to JA jestem najlepszy na tym forum, to poproszę o nawiększy order, taki żebym nie mógł udźwignąć :cool: :blee: :*
|
Cytat:
ale potem juz powaga :) co do ksztaltu orderkow to mozna sie nad tym zastanowic przeciez nie musi to miec ksztatu tarczy czy pucharu a to co ja wkleilem to tylko tak dla zobrazowania - mozna przeciez zebrac kilka propozycji i wybrac najfajniejsza od technicznego punktu to orderki sa mozliwe do wstawienie popracujemy nad tym z reszta bandy i jak tylko bedzie gotowe to damy znac |
Tato ja też chce puchar za ......... (wstawic odpowiednie dane) ;)
|
Cytat:
|
Jaki Pan zabawny Panie MacGyver :piwo: :D
|
Cytat:
8) Cytat:
Ja chcę medal z kartofla A co z ofermą kompanijną? A Thanatos to ma taką reputację, że aż strach |
Cytat:
i Guru CDRInfo gotowy :) To taki mój pomysł na szybkiego Majonez mnie zaskoczył - bo nie ma w ankiecie opcji "obojętne" - jest tylko "tak" lub "nie". Sprytna bestia Przez 2 dni chodziłem i myślałem na co mam zagłosować. I w końcu po ciężkich ze sobą bojach wpadłem na pomysł, że przecież ja jestem pozytywny do wszystkiego co się rusza (no, może prawie... ;)) więc zagłosuję na "Tak" (nawet już mi się zaczęły reputacje podobać) Tylko nie każcie mi później klękać przed takim Guru || |
[QUOTE=Pedros]Niesamowicie dziękuję ;) ale wydaje mi się, że takim Guru Wszystkich Guru (SuperGuru, RootGuru) to może być tylko Majonez.
************************************** ja tak nie uważam - taki nietrwały produkt jak Majonez nie może być Guru **************************************** Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru. **************************** nich Ci bedzie - ZETOXA to jest GURUGuR :D *********************** ponieważ nie dostałem stosownego przyrzeczenia - to jestem przeciw, zreszta pierś mam kształtną i taki medal ( nawet wirtualny) pewnie by mi ją w jedną stronę rozciągał |
orderami moga byc powiedzmy plyty... srebrne, zlote i platynowe :mruga:
osobno dla zwyklych userow i osobno dla userow z wiekszymi przywilejami - czytaj modow :P mody/admini beda przyznawac userom i wice wersja :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A że sprytna bestia ze mnie to fakt :D Cytat:
a dla Ciebie też jest order (nawet kilka) ale oryginał jest w Twoim posiadaniu (i robi/ą świetne ordery majonezowe ;) ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Napisany przez bgn [...]Ja zadowolę się skromnym tytułem Guru Mandarynów, albo Guru Luzaków, albo zgoła innym Guru. ******************** nie ja pisałem takie bezeceństwa - tylko Pedros ZBEREźnik pod nieobecność Brzuszka. ************** Dopiero byłbym ukarany jakimś tam Góru ( nie poprawic pisowni) zgroza. Mój pogląd na forum nie zmienił sie i mam program GÓROWATY: 1.seriale - Tak 2.Craki -TAK 3. O Dupie Marynie - tak 4.Bluzgi - NIE 5. POLItyka - NIE 6. Pijaństwa _ tyż nie |
Cytat:
Cytat:
1 & 2 - po moim trupie (i nie tylko) 3 - zależy od tego czy Maryna ma ładny tyłeczek 4 - zgadzam się 5 - hmm a czemu nie - w granicach rozsądku - chociaz tu mogę się z Tobą zgodzić 6 - to zależy o jakim pijaństwie mówimy 8) widzisz bgn znowu zgadzamy się ze sobą tylko częściowo jak zawsze tylko czesciowo pozdrawiam PS.wiesz co ciągle marudzisz o tej skrzynce, jak chcesz założę Ci jakąś na o2 będziesz mógł swój plan z reputacjami wykonać 8) |
Cytat:
|
Cytat:
biorę gandzię nieraz /edit/ to taki joke :) |
Dobry pomysl, mi sie podoba, tylko te ordery trzeba by dopracowac, ale tak to jest super.
|
Cytat:
Cytat:
A jak Ty sobie wyobrażasz grzybobranie u Brzuszków? Na czczo? Cytat:
A z tymi wyborami to Ty reformator jesteś :) Byłoby to "znaczące przetasowanie sił na szachownicy sceny politycznej" czy jakoś tak ;) A do wprowadzenia orderów potrzebna jest większość kwalifikowana czy wystarczy zwykła ? he he :D No dobra, my tu gadu, gadu - nabijamy sobie liczniki, a propozycji orderów jakoś niewiele... |
Cytat:
narkotyki doktorze - też NIE Majonez ech myślałem, że już wszystko wiesz - przecież pisałem,że pierś mam kształtną bgn to od bARDZO gŁUPI nIELOT Ps PS.wiesz co ciągle marudzisz o tej skrzynce, jak chcesz założę Ci jakąś na o2 będziesz mógł swój plan z reputacjami wykonać . ***************************** nie marudze tylko informuje Pedrosa i Nola - bo znimi mialbym sprawy na 'skrzyneczce'. Dziekuje za dobre checi na o2 - do swojego konta jestem bardzo przywiazany i nie sadze, zebym na warunkach jakie posiadam mogl miec lepiej. ( no moze jak wykupilbym domene - to w koncu 200 zl ) ALE NAWET TAKI GLUPI NIELOT NIE JEST TAKIM SNOBEM. No tosmy sobie popisali - ide po kartofle do MAc G. |
A mi, powiem szczerze, pomysl niespecjalnie sie podoba. Z jednej strony zalozenie moze byc sluszne - nowe osoby na forum od razu beda widzialy, kto najskuteczniej pomaga i na czyjej odpowiedzi moga z gory polegac (zakladajac, ze w ogole bede wiedzieli, o co z tym calymi odznaczeniami chodzi - ja na przyklad nie mam pojecia co oznaczaja te kropki (gwiazdki?) przy ilosci postow), ale tez znowu zaczniemy na forum wprowadzac nowe, wedlug mnie zupelnie niepotrzebne, wyroznianie niektorych uzytkownikow - rodzaj hierarchii. A przeciez, przynajmniej w zalozeniu, wszyscy jestesmy tutaj sobie rowni. Czy taki dodatkowy podzial rzeczywiscie jest potrzebny?
|
Cytat:
Wszyscy jesteśmy równi ale niektórzy są równiejsi... To wiadomo od dawna. |
andrzej nie chodzi o tworzenie hierarchii ani nic w tym stylu
po prostu kilka osób byłoby odznaczonych takimi orderkami za swój trud nie ma w tym żadnej dotkryny (a tak jak to Ty powiedziałeś to aż pod faszyzm można podciągnać te ordery :) ) wszyscy są sobie równi ale niektórzy chyba zasługują na taki mały gadżet póki co liczba głosujących nie powala ale najprawdopodobniej wprowadzimy na okres próbny te ordery - jeżeli się przyjmą to za jakiś czas zostaną odznaczone po prostu kolejne osoby jeżeli nie to w 5 min znikną z forum |
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem po prostu nie sa potrzebne, ale byc moze w praktyce sie sprawdza i okaza bardzo przydatne. Wszelkie zmiany bardzo czesto na poczatku wydaja sie chybione, a z czasem niezastapione. Moze tu bedzie podobnie? :) |
Cytat:
1. seriale - tak 2. cracki -tak 3. zakazane linki - tak 4. o dupie marynie - tak 5. bluzgi - tak 6. polityka - tak 7. pijaństwa - tak 8. bójki pań w kisielu - tak 9. wazeliniarstwo - nie |
w sumie pomysł dobry
|
@Majonez na jakim etapie jest już wdrażanie Orderów ??? ;)
|
Thanatos kombinuje jak to umieścić w okolicach avatara - nie jest to takie hop siup - poza tym nie możemy tego walnąć na sam avatar bo zasłoni to jego część - ja zmykam teraz na święta do domciu i sprobuję wykombinować kilka propozycji co do wyglądu orderów
|
Cytat:
A Grzeniu? Ale jakimś Guru mogę być :P |
No dobra Panowie, my tu gadu gadu a Majonez moze juz ma te ordery a nasze klaty i klapy nie przygotowane. Trza gangi przeprasowac coby wstydu nie bylo podczas ceremonii. Moge polecic takie cos, z gwarancja dokladnego wyprasowania :zeby:
Krotki opis wynalazku: Brytyjczycy znalezli sposob by prasowanie stalo sie ulubionym zajeciem mezczyzn. Stworzyli deske do prasowania "Reveal All" (odkryj wszystko) z pokrowcem, na ktorym umiescili obrazek modelki Jordan, slynacej z obfitego biustu. Ale to nie wszystko. Pod wplywem temperatury zelazka rozgrzana Jordan traci bikini. - Mimo ze jeden pokrowiec kosztuje 14,95 funtow (ok 110zl) sprzedalismy ich juz ponad sto tysiecy....itd No wiec panowie do dziela! :spoko: |
Cytat:
|
Przyjmijmy optymistycznie ze cala sie rusza. Widac zalezy w ktorym miejscu zelazkiem przygrzewasz ;)
|
... qrde mol, a ja tak nie cierpiałem prasować, skubane angole wiedziały jak mnie podejść :3msie: :o :zeby:
|
Cytat:
Ktoś by coś wymyslił... |
Cytat:
|
najlepiej ,jak bys wymyślił coś takiego,żebym mógł robić to,na co aktualnie mam ochotę.To byłoby mniodzio!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33. |