Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   dziwny problem z nagrywaniem Audio CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dziwny-problem-nagrywaniem-audio-cd-32813/)

cherrythomas 26.03.2004 23:31

no ale dziwne jest np to ze jak w nero dam kopie cd z jakiejs audio oryginalnej to wieza odtwarza bez problemu

shuma02 26.03.2004 22:42

a ja tez mam teraz taki problem,

nagrywam plytke audio z plikow mp3 i u mnie wszystko gra na kazdym sprzecie,
ale u kolegi na starej wierzy lub a starym discmanie non-stop skacze, przerywa...

wiec napewno jest to kwestia sprzetu na ktorym to sie odtwarza.
zdziwilo mnie jedynie to ze na plycie wypalam cd-text, ale jak odtworze plyte na kompie to nie pokazuje mi nazwy utworow, a wydaje mi sie ze kiedys pokazywalo...

cherrythomas 26.03.2004 16:33

no ja probowalem na takim i takim dao i jest tak samo...

Piterniel 26.03.2004 00:56

Ja DAO :D

Y@nkee_PL 26.03.2004 00:47

a jaka metode nagrywania dokladnie wybierasz, DAO czy DAO/96?

Piterniel 26.03.2004 00:38

To wina niestety wierzy :D. Spróbuj nagrać na za***istych nośniku z malutka prędkością w DAO i zamknij sesje.

cherrythomas 26.03.2004 00:08

roznie to bywa... czasami tak, czasami nie, nigdy nie ma reguly....

ostatnio znalazlem na szafie cd ktory nagralem jakis rok temu na tej samej nagrywarce i ona dziala bez problemu...

Piterniel 22.03.2004 23:42

A płyty inne czyta palone ?? Na innej nagrywarce ??

cherrythomas 22.03.2004 23:28

rozkrecilem... wyczyscilem... i nadal nie dziala...

nimal 22.03.2004 16:05

wiec rozkrecaj wierze i ja wyczysc, moze pomoc, ale na pewnonie zaszkodzi

cherrythomas 22.03.2004 15:32

jak pisalem wczesniej uzywalem juz wielu nosnikow roznych firm, od najtanszych z gieldy po verbatimy czy Audio CD Philipsa i innych producentow.

muza na kompie jak i w disc manie odtwarza sie bez najmniejszych problemow.

Piterniel 22.03.2004 13:49

A muza na kompie się odtwarza ??

nimal 22.03.2004 09:52

moze wyczysc soczewke w wierzy, skoro ma juz pare latek, na pewno nie zaszkodzi ;)
no i mam nadziej ze nagrywasz na dobrych plytach - poprobuj na roznych nosnikach, na pewnym soniaczu czytal mi platinium, a nie czytal verbatimow, choc statystycznie verbatimy sa z tych najbarziej kompatybilnych

memorando 22.03.2004 01:22

Cytat:

Napisany przez cherrythomas
hmm... no i sprawa wyglada tak, po wielu godzinach prob przypomnialo mi sie, ze mam linuxa not o odpalilem i pod nim wypalilem audio cd i objawy na wiezy takie same a disck man oczywiscie i komp odtwarzaja spoko.

wirusa nie mam, mam zainstalowany nav2004 i najnowsze bazy i dopiero co skana robilem, program nero scrackowany dobrze :)

no ale co ciekawe, wczoraj nagralem dziewczynie cd w music match jukebox i mi na wiezy nie odtwarzal a jej an wiezy odtwarza bez problemu wiec chyba dochodze do wniosku ze to wina wiezy bo jednak swoje lata juz ma... no ale moze jeszcze ktos wpadnie na jakis pomysl...

zabezpieczenie antypirackie droższe modele tak mają sid kiedyś o tym wspominal w wypadku sony ale niechce się mi szukać posta

cherrythomas 21.03.2004 21:00

hmm... no i sprawa wyglada tak, po wielu godzinach prob przypomnialo mi sie, ze mam linuxa not o odpalilem i pod nim wypalilem audio cd i objawy na wiezy takie same a disck man oczywiscie i komp odtwarzaja spoko.

wirusa nie mam, mam zainstalowany nav2004 i najnowsze bazy i dopiero co skana robilem, program nero scrackowany dobrze :)

no ale co ciekawe, wczoraj nagralem dziewczynie cd w music match jukebox i mi na wiezy nie odtwarzal a jej an wiezy odtwarza bez problemu wiec chyba dochodze do wniosku ze to wina wiezy bo jednak swoje lata juz ma... no ale moze jeszcze ktos wpadnie na jakis pomysl...

Piterniel 21.03.2004 19:39

Ale spróbuj ;) może masz wirusa, albo źle scracowany program :P

cherrythomas 21.03.2004 19:23

moze i t pomoze ale zbyt pracochlonne wiec poki co proboje inaczej :)

Piterniel 21.03.2004 18:41

Stwórz składanke i zrób obraz :). I nagraj programem tym co powielasz oryginalne płyty AUDIO. Może akurat :P

cherrythomas 21.03.2004 18:14

nero najnowsze jakie jest aspi tez 1.7 i to samo...

SEBAW 21.03.2004 17:09

Już kiedyś był taki sam wątek poruszany. Okazało się, że "kolega" zamiast tworzyć płyty audio, tworzył sobie zbiór mp3 na dysku.
Może powidem być jeszcze zły kodek Mp3 w NERO.
Weź uaktualnij NERO do wyższego numeru. Wgraj równeiż ForceASPI 1.7.

cherrythomas 21.03.2004 16:49

no wlasnie, probowalem kazdego nosnika juz prawe, verbatimy, esperanze, sony, itp itd i zawsze jest to samo, a wlasni jak robie kopie cd to wieza bez problemu odczytuje...

SEBAW 21.03.2004 14:27

Tylko jak wykonuje kopię to jest wszstko dobrze. Tu nie chodzi (chyba) o nośniki, tylko coś innego jest powodem.

memorando 21.03.2004 14:24

Cytat:

tak jak w temacie a sprawa wyglada tak, ze:

chcesz nagrac audio cd z plikow mp3 no i nagrywam np w nero, wszystko cacy, nie ma zadnych errorow podczas nagrywania, no i wkladam nagrana plyke do wiezy Technicsa ktora ma i wyglada to tak ze wieza albo w ogole nie potrafi skumac cd i wyskoczy no disc albo odczyta ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki, ale gdy juz np zrobie kopie z jakiejs audio cd oryginalnej czy juz wczesniej przegranej wieza czyta ten cd bez najmnijeszych problemow i zaciec.

co ciekawsze, ten nagrany cd, ktorego wieza nie potrafi odczytac wkladam do moje disc mana i on odczytuje cd bez problemu, czysto, a wieza u moje dziewczyny tak smao nie potrafi poprawnie odczytac tego kompaktu.

probowalem juz na roznych predkosciach, roznymi programami: nero, musicmatch jukebox... i zawsze to samo

mam nagryware: LG GCE-8400B

mozecie cos doradzic?

użyj cdków for audio....droższe wieże sony i technicsa mają problemy ze zwyklymi cdr i musisz muzę palić na for audio razy 12

SEBAW 21.03.2004 14:12

Cytat:

ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki

Dla mnie to jest interesujące, bo takie objawy ukazują się przy zapisie danych zamiast ścieżek audio.

grzeniu 21.03.2004 14:09

Sprobuj przekonwertowac te mp3 wczesniej do wav, zeby nero nie robil tego w locie. Odsluchaj je przed nagraniem czy sa w porzadku, no i wypalaj - musi byc OK.

cherrythomas 21.03.2004 09:12

roznie, nagrywalem 17 utworow, nagrywalem 8 i probowalem z DAO, TAO, zamykac i nie zamykac... i zawsze jest tak samo...

SEBAW 21.03.2004 01:44

A ile zmieściło ci się tych utworków na płycie?
Stosowałeś te metody co ci podałem wyżej?

cherrythomas 21.03.2004 00:57

robie normalne audio a nie zadne mp3 skladanki bo wybieram ikonke audio mi zreszta nero conwertuje z mp3, a moj disc man nie odtwarza mp3 wiec by nie mogl tych cd czytac nawet wiec to nie jest powod

SEBAW 21.03.2004 00:42

Coś mi się wydaje, że ty robisz składanke MP3 a nie audio. W NERO musisz wybrać ikonke do audio. Wypalasz nośnik prędkością 12x-16x, metodą Disc-At-Once oraz zamkasz CD.

cherrythomas 20.03.2004 21:56

dziwny problem z nagrywaniem Audio CD

tak jak w temacie a sprawa wyglada tak, ze:

chcesz nagrac audio cd z plikow mp3 no i nagrywam np w nero, wszystko cacy, nie ma zadnych errorow podczas nagrywania, no i wkladam nagrana plyke do wiezy Technicsa ktora ma i wyglada to tak ze wieza albo w ogole nie potrafi skumac cd i wyskoczy no disc albo odczyta ale jak zaczyna grac to zaczyna rzezic, szumy i rozne cyrki, ale gdy juz np zrobie kopie z jakiejs audio cd oryginalnej czy juz wczesniej przegranej wieza czyta ten cd bez najmnijeszych problemow i zaciec.

co ciekawsze, ten nagrany cd, ktorego wieza nie potrafi odczytac wkladam do moje disc mana i on odczytuje cd bez problemu, czysto, a wieza u moje dziewczyny tak smao nie potrafi poprawnie odczytac tego kompaktu.

probowalem juz na roznych predkosciach, roznymi programami: nero, musicmatch jukebox... i zawsze to samo

mam nagryware: LG GCE-8400B

mozecie cos doradzic?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.