![]() |
Canal+ Decoder
Poszokuje jakis programow i osob ktore znaja sie na rzeczy.
Posiadam karte PixelView Play TV Pro Ultra HD na ukladzie CX 23881. |
BorgTV :)
|
BorgTV & Win95/Win98/Win98SE :)
|
a gdzie można go .... :)
|
http://alfa.icis.pcz.czest.pl/~moret.../download.html
nie wiem czy ten program ci obsłuży kartę TV ...obsługuje tylko karty TV na chipie BT 878/ 848 :) |
Cytat:
Bo tez zamierzam kupic karte no i oczywiscie sprobowac ogladac C+ :smutny: |
Cytat:
Z win2k nie wiem, ale w XP, wywala komunikat "za mało wolnej pamięci" i prawdopodobnie nic z tym nie da się zrobić :( |
mnie zastanawia jak karta telewizyjna czyli analogowa może udawać kartę dvb czyli cyfrowke ;)
Cytat:
ale czarno widze, że to wogóle działa... |
Borg nie obsluguje chipu conexant 23881 tylko starsze bt 8x8. Sprawdzalem podobno na gieldzie komputerowej za stodola juz maja. W sobote powinienem go miec, ale podobno ma duze wymagania.
|
Witam
Nie chcialem zakładac nowego topicu wiec zapytam tutaj mam karte tv i kablowke i w kablowce sa zakodowane programy takie jak canal+ hbo i hbo2 jezeli podlaczylbym kabel z kablowki do karty czy istnieje jakis program ktory by mi rozkodowal te programy zebym mogl na kompie ogladac np. HBO?? |
ale wygrzebales temat :)
zalezy na jakim ukladzie masz karte tv jak na BT 8x8 to rozkodujesz a jak na conexant 23881 to nie (mozna ale jakosc jest gorzej niz zla i bardzo ciezko to zrobic - brak narazie softu do tego) |
karta jest pixelview i nie wiem na jakim chipsecie
|
a to jest wazne
a jaki model karty napisz chociaz to bedzie latwiej zobaczyc na jakim jest ukladzie |
pixelview 878p i nie moge zainstalowac sterownikow pod win2k nie wiesz moze dlaczego??
|
no to karte masz na bt878 wiec mozesz rozkodowac kanaly :)
wejdz sobie na www.prolink.com.tw i zobacz czy sa nowsze drivery do twojej karty |
Cytat:
|
to moze zle sciagnoles :>
ja tez mam prolinka karte tylko na ukladzie conexant 2388 i zadnych problemow ze sterami nie mialem |
Cytat:
|
no to nie wiem dlaczego nie mozesz ich zainstalowac :(
a sprawdz na karcie jaka masz wersje karty bo to jest wazne do driverow |
Cytat:
A jakby mi sie udalo zainstalowac te drivery to jakim programem oglada sie tv i jakim sie dokoduje ten canal pozdro |
A zna ktos jakies dobre forum na ten temat?? bylbym wdzieczny wiem ze kiedys widzialem na jakims forum ale zapomnialem dodac do ulubionych
Pozdro |
|
chyba nie o to mi za bardzo chodzilo
|
Cytat:
http://www.prolink.com.tw/2003/engli...timedia.htm#XP |
no juz zainstalowalem ale mam teraz problem z dzwiekiem nie mam dzwieku wogole sprawdzalem w more tv
Pozdro |
Cytat:
mam wlasnie avera 303 na CX23881-27 i jeszcze mi sie nie udalo znasz ten patent?? ja znalazlem kilka opisow w necie, ale niegdzie nie moge znalezc softu potrzebnego |
a ktos mi moze powiedziec jak tym more tv rozkodowac canal +jak funkcje dekoder mam nieaktywna??
|
Cytat:
a i dzwieku w nich nie ma a nawet jak odkoduje dzwiek sam - chodzi ok ale jak zalaczek ktorys z tych to dzwiek ucieka :( |
Cytat:
tak myslalem. Ten chip juz jest na rynku dosc dlugo i dziwi mnie, ze sie jeszcze nie doczekal pozadnego softu |
wiem wiem tez nad tym ubolewam bo chetnie rozkodowalby cos :)
nawet chcialem ostatnio kupic cos na bt 8x8 zeby rozkodowac - ale teraz sa wazniejsze wydatki i narazie plan zostal odlozony na pozniej :( |
moze ktos napisze jak to zrobic w moretv bo kopiuje ten plik key.txt i dalej mam zakodowane nie wiem jak to zrobic, moze jakis krotki opis??
Pozdro |
u mnie Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert tez na Conexant - jesli ktos wyczarowal juz cos z tym chipsetem to jak najbardziej mile widziane info
ps. w sklepie od razu sie pytali czy do C+ (to wersja deluxe na starszym BT i mono) czy nowszy conexant w stereo ale z C+ dupcia -EDIT- kurcze ta Deluxe jest na Conexant Fusion 878a i na niej chodzi C+ a przeciez to tez Conexant (wedlug komputronik.pl) ??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48. |