![]() |
Skąd wziął sie pomysł na avatar?
No więc tak. był juz post na temat xywy ale na temat avatarku chyba jeszcze nie było. Jak w temacie piszczie skad wziął sie pomysł na wasz avatar. Ja ide pierwszy:
Oglądnoęłm film "Ostatni Samuraj" i odezwały sie we mnei moje japońskie korzenie wiec tak sie zaczełą historia tego avataru. |
a u mnie bylo tak:
ludzie chowaja sie pod jakimis grafikami, to ja sobie mysle: "a pokaze sie" i sie pokazalem. :D |
hmmm.. a ja sobie mowie: musze zrobic jakiegos ladnego avatarka z moim symbolem... i niech bedzie to "S" :P..., otworzylem Photoshopa i tak powstal moj avatar (choc nie bardzo mi sie podoba, ale juz sie do niego przyzwyczailem, a wy co o nim myslicie?)
pozdro ;) |
Ja zajmuje się elektroniką i programowaniem i zrobiłem fotke lcd od nokii który podłaczyłem do mikroprocesora i wyświetliłem sobie obrazek z pewnymi napisami ;)
|
a ja sobie pomyślałem że muszę coś wstawić... żeby było ładniej... i było tak - GOOGLE --> gif --> [jakaś stronka] --> no i mój avatar :)
|
Ja mojego wziolem z Baldurs Gate II. ;)
|
ja z tapetki...
Wycialem tego pingwinka... i tak zostalo...Wczesniej mialem radio (takie Kasprzak) ma moze ktos tego avatara?) |
Kiedyś był Prot z K-pax ale chyba zostałem wyleczony (miałem coś z tego faceta)
Teraz jestem JA. W odbiciu ochromowanego lusterka ( z VHS, zlot w Toruniu) z wyrażeniem na świat ;) |
Ilość załączników: 1
mój?
brat ściągnał (jest ich wiele), ja znalazłem i wrzuciłem. poza tym to zdjęcie jest cool dopiero w oryginalnym rozmiarze: |
Z tapety Matrix Reloaded :)
@woitas, jakiej pci :) jest ta osoba na zdjęciu ?:) |
Cytat:
|
Mój avatar wziął się z tego że bardzo lubie muzyke 2Pac'a aka Makavelego.
|
Ja swojego znalazlem na jakiejs stronce, juz nie pamietam, dawno to bylo. Spodobal mi sie i tak zostalo ;).
|
jak niektórzy wiedzą miałem dużo avatarów (lubie zmiany) :), na pcozątku długo miałem twarz z tapety voodoo3 (taka zielona) potem był liść ganji itp. teraz jest kobieta z logo Cream Ibiza - klub znanej sieci Cream :) nie wiem, ale coś w sobie ma, taki ciepły hehe.
pozdro |
a ja tak przez przypadek znalazłem...i przez przypadek sie uchował, a Wy przez przypadek go teraz widzicie :);):D
|
ten sobie wycialem ze scrinshota z filmu (....... ....), zreszta siga tez. :>
|
teraz do mnie dotarło, że patrix i patrixs to dwie różne osoby :cisza: :ysz: :zawstydz: ^_^
|
Cytat:
:jupi: Nareszcie ktoś to zauważył :spoko: :jupi: |
Wtajemniczeni wielbiciele i znawcy wiedzą co przedstawia mój avatar....:)
Ciemna Strona Księżyca ...formacji PF kocham tą muzę ...więc taki mam ....:) |
szukałem jakiegoś oryginalngo pomysłu na avatar... i bum! oświecenie. bez konkretnego powodu. przynajmniej jest oryginalny lub jak kto woli mało pospolity
|
Cytat:
|
eee, wg mnie na obrazku jest pryzmat ;)
|
..::HISTORIA::..
A więc mój avatar mam prawie od początku (kto wie ten wie) przez pierwsze 25 postów miałem taką uśmiechniętą świnię I potem zmieniłem sobie na tego JEDI z simsonów jako tako że wtedy lubiałem czytać gwiezdne wojny to sobie wziołem ze zdjęcia jakiegoś i zrobiłem (wcześniej było ich dwóch teraz przerobiłem na jednego)! A i bonusowo przez jeden dzień miałem LEPPERA (heh co się sidu zaskoczył :D) i teraz ciągle jedę na tym. ..::ZNACZENIE::.. Jadę na tym ponieważ gość na avatarku jest taki podobny do mnie (looknijcie na fotkę w galerii) heh GRUBY ZGARBIONY i z jego postawy widać to lenistwo! :P nie wiem czemu ale lubię ten avatar !!!! Choć nie wiem czy zmienić ??? |
a ja jakos nigdy nie wiem o co chodzi...
|
heh shuma02 twój awatar to mnie inspirował od początku fajny he he
przyzam że jako jedna z nielicznych osób nie zminiłeś sobie avataru he he :piwo: CONFUSED |
Ja miałem dużo avatarów... ale nie pamietam wszystkich... wiem ze mialem gandzie, potem ten niebieski z logiem nuka i teraz KoRn'a! A czemu zmieniłem na KoRn'a? Bo to mój ulubiony zespół :) (dla niewtajemniczonych: www.korn.setia.pl )
|
Cytat:
na zmiane ikonki pomyslow bylo wiele, jednak postanowilem zostawic swoj podpis taki jaki jest. sam zauwazylem ze czytajac posty wiele razy lece po ikonce i zaraz wiem kto napisal. przy ciaglej zmianie nie latwo sobie skojarzyc... |
Cytat:
Kiedys znalazlem takie zdjecie i tak juz zostalo (chyba od poczatku) |
znalazlem kiedys zeskanowany plakat propagandowy, wyciolem fragment i sobie jest :)
range dostosowalem do avatarka |
Fragment mojego zdjecia. Chcialem, zeby moj avatar byl naprawde "moj" tzn zrobiony przeze mnie. Mam kilka na dysku kilka swoich zdjec. A to akurat znacznie lepiej prezentowaloby sie gdyby bylo skomponowane jako kwadratowe. Wiec troszke obcialem po bokach.
Dla zainteresowanych zdjecie w oryginale: |
Cytat:
|
Cytat:
publikujesz sie gdzies? |
A mój to okładka innej płyty Pink Floyd, "The Division Bell". I ten avatar mam od początku i go nie zmieniałem.
|
Cytat:
|
Na początku, szybko zmieniałem avatary. Miałem takiego goscia w okularach, później bylo logo Windows i jeszcze parę było takich. Następnie przez dłuugi czas był Yoda z Star Wars, bardzo mi się te filmy i gra (Jedi Knight 2) podobała i tak zostalo. A teraz mam takiego demona. Znalazłem w necie i mi się spodobał. Pomniejszyłem i dałem;)
|
Z racji tego że mieszkam w mieście gdzie jest największa kopalnia odkrywkowa węgla brunatnego to i jest dziura a jak dziura to i jest kret. Zresztą mojej córce się on bardzo podoba więc Krtek został. Zresztą na innych forach też mam krecika.
|
a ja mam tego robota wczesniej byl Al Bundy Max Damage siakies smoki itd itp za niedlugo chyba znowu zmienie avatar :P
|
osobiscie nei przepadam zbytnio jak ktos czesto zmienia avatara, jaszybciej sie kojazy forumowiczow przez to. Jak ktos zmieni to trzeba chwile polyslec co to za nowy osobnik :)
|
Cytat:
możesz uzasadnić swoją odpowiedż ....:) |
Ja popieram czystą wodę i naturalne składniki bo jestem z lasu .
|
Żubr(Koolo??) występuje w puszczy(lesie??)
niepotrzebne skreślić:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
PAWELBLU a co oznacza twój avatar :> :D
|
Cytat:
Ale obrazek mi sie podoba, wiec jest i bedzie jeszcze dlugo :) Wogole jak sie zapisywalem i wstawialem avatar to troche sie zastanawialem czy nie bedzie on celem atakow. Jednak poza maginalnymi przypadkami nie byl. |
A mój avatar jest adekwatny do xywy - wiadomo o co chodzi;) więc rozpisywał sie nie będę ;)
|
Cytat:
jednak... zarejestrowal sie na forum ostatnio taki madrala, ktory mi z tego powodu grozil i jakies wycieczki robil :D |
ja tam po prostu zdjecie swoje i brata wkleiłem
|
A ja swój znalazłem tu przy rejestracji - co prawda wyglądam trochę lepiej
ale pasuje do podpisu nad nim - chociaż nie do końca chodziło mi o tego ] alkoholika ^_^ |
hmmm.... a mi nudzilo sie kiedys i tak powstal ten avantarek
na innych forach uzywam tego :) http://yarosh.4web.pl/pic/avatar.gif |
u mnie tak jak widac
|
Cytat:
|
a ja jestem wyluzowany jak gusieć z króla lwa więc atawar mógł być tylko jeden :)
robali nie jadam jak by kto pytał :zeby: |
Cytat:
Z tego co pamietam, to ten wyluzowany gusiec malo tego, ze jadl robale to jeszcze straszne baki puszczal :D;) |
hm, a moj avatar to produkcja wlasna, jak sie mozna domyslic :)
btw tez nie lubie czestych zmian avatara (ja swojego nigdy nie zmienilem, uzywam go wszedzie), bo jak sporo osob po avatarku wzrokowo identyfikuje szybko uzyszkodnikow ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Może teraz czas na 2 Edycje niektórzy pozmieniali fotki?
Ja zaczne mój avatar przedstawia Piccolo z Dragon Balla(początek Sagi Sayan) |
A mój to po prostu zdjęcie mojego kochaniutkiego procka ;)
|
u mnie bez zmian...
osobiscie wolal bym reaktywowac temat z naszymi zdjeciami :) |
...u mnie brak zmian :)
|
Tak, jest dużo nowych userów, lepiej by było reaktywować temat z fotami :)
|
Ilość załączników: 2
A ja tam mialem gifa ze sloneczkiem (pamieta ktos???)
Klapouchego (jest w uzyciu na innym forum :D ) A teraz ten - no bo jest! |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
ja musze dokonac aktualizacji mojej opinni w tym topicu bo teraz mam red alertowego avatara :)
|
ja jakiego miałem takiego miał bede - mi nie przeszkadza :)
tygrys też nigdy tańczyć nie skończy.... |
No ja sie jeszcze Tu nie wypowiadalem...
1.) Smok z okladi gry NWN ;) - bo lubilem ta gre ;) 2.) Pozniej ja przy kompie - postanowilem sie pokazac na moim stanowisku 3.) Pozniej Goku SSJ4 - Kocham DB :serdusz: 4.) Teraz znowu ja na mojej ukochanej dzielnicy ;) - teraz pokazuje sie w swiecie w ktorym zyje ;) po drodze przwinelso sie logo mayday - bo lubie techno i te klimaty i jeszcze jakies logo Fanow LG (pozdro Ciaapek :)) pozdro ;) |
Cytat:
Bo to - bodaj, wlasnie ON |
A moj avatarek to polaczenie dwoch pasji. Pierwsza to dziewczyna a druga to zamilowanie do rytmow technicznych i Love Parade.
|
Cytat:
|
U mnie bez zmian choć do gwiezdnych wijen mam bardziej oziębłe podejście to poprostu kocham tego kolesia na avatarku bo podobny jest do mnie.
Przez pierwsze kilka dni miałem prosiaka uśmiechniętego i nie wiem czy pamiętacie ale na jeden dzień miałem pana A.Leppra :P |
Cytat:
|
historia moich avatarow (chociaz jestem na 99% pewien ze jeszcze jakis mialem)
|
A mi ten Avatar zrobił bakupl... pozdro...
|
no ja mialem najpierw symbol litka robiony przez bakupl pzdr. a teraz Goku SSJ4 z DB.
DB--->I love this "kreskowka" :haha: Pozdro EDIT I juz nie zmienie. |
ja mialem na poczatku Garreta z gry thief, teraz mam obrazek znalezniony na necie i zmiejszony dla potrzeb forum :D
|
Moj nowy avatar powstal z fragmentu okladki plyty "Tribute to the Gods" zespolu Iced Earth :D
|
Ja żeby mieć swojego avatarka musiałem iść do fotografa, zapłacić 14zł i czekać 20 minut... zdzierstwo i strata pieniędzy... zobaczcie jak blado wyszedłem ;)
|
To tak jak ja tylko za giwery musiałem dopłacić dodatkowe 10zl a baran nawet lampę ustawił za moimi plecami. ;)
Pozdro |
...mój z zamiłowania do fotografii - przerobione logo sprzętu z jakiego korzystam :)
|
a ja po prostu zamiescilem sluzbowa fotografie ;)
|
Ja miałem z dwa czy trzy inne avatarki wcześniej (w tym autko z anime Initial D :D) - a obecnie jako wielki miłośnik japońskiej animacji (anime - jakby kto nie wiedział :P) mój avatarek przedstawia postać Keitaro z anime Love Hina w wersji super deformed :D (przy okazji polecam to anime :) )
Na razie nie planuję żadnych zmian - ale w dzisiejszych czasach niczego nie można być pewnym :D Przyznaję, że niekiedy avatarek naprawdę przydaje się do łatwiejszej identyfikacji danego forumowicza... |
Cytat:
Ja mam avatarek z mojej ulubionej kreskówki The Simpsons - Woźny Willi |
Ja miałem na początku pomniejszone zdjęcie Czarnego CRX'a z drzwiami a'la Lamborghini - po prostu cudo. A potem icemac zapodał kiedyś linka do South Park Creatora - i tak jakoś stworzyłem to cudo
|
a ja znalazłem mój avatarek na jakims FTP z avatarami a sygnaturke zrobiłem z 2 połaczonych avatarkow.
|
Cytat:
|
To moze teraz ja, ale przeciez nic chyba nie trzeba wyjasniac :)
Avatarek adekwatny do ksywki :) Wiem, piekny on nie jest, ale ja nie mam talentu do malowania, a poza tym byl robiony na szybko. |
Jak wszyscy, to wszyscy...
Mój avatarek jest logiem oddziału FIAT'a (zresztą pewnie wszyscy wiedzą). Mieć Fiacika z takim znaczkiem na autku, to moje marzenie. Póki co, to trzeba sie zadowolić "cywilną" wersją FIAT'a... |
Kto ogląda Edków na Cartoon Network to wie skąd mam avatara. A dlaczego? Bo ten koleś z deską mnie rozwala... "Deska powiedział..." itp.
|
Moj znalazlem w zbiorze tapet dla Nokii 3510i :-D
|
Cytat:
|
A teraz mały update avatarka. Bardziej pasujący do mojej obecnej aparycji ^_^
|
Mój avatarek znalazłem gdzieś w necie, już nawet nie pamiętam gdzie, ale
to była milość od pierwszego wejrzenia :haha: :haha: |
|
Cytat:
|
Ja swój avatar po prostu znalazłem w necie. Spodobał mi się i przywędrował aż tutaj ;)
EDIT Cytat:
|
Cytat:
|
A ja zeszłem do garażu, cyk zdjęcie, na kompa, tło trzeba było zmienić, żeby garażu nie było widać i jest;) :fiu:
A tak na serio: Podoba mi się bryczka i tyle :cool: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |