![]() |
Zaraz czas minie, od razu po linku spamującym. :haha:
Wiesna dzisiaj we wsi! |
Zima w tym roku nie była aż tak dokuczliwa. Parę razy pojawił się śnieg i był lekki mrozik. Zima powinna być zimą, taka prawdziwą. Teraz już jej czas minął, bo przed nami wiosna.
|
Wczoraj dojeżdżałem do domu od strony Wilkowyj, tam, za Radzyniem Podlaskim, są spore otwarte przestrzenie. Przyszło mi tam tankować samochód; jakby gość na stacji nagle zaczął do mnie rozmawiać po fińsku, to wcale bym się nie zdziwił :szczerb:
|
A u mnie pizdzi...
:( |
Na rowerze byłem wczoraj :D Zmarzły mi ręce trochę ale zdjęcia wyszły dobrze :)
|
Cytat:
Jeszcze parę dni i na rower można iść. |
Cytat:
ale smog tam macie :wow: k***a |
Dzisiaj pogoda genialna, wyszliśmy po szkole na browca, chodziliśmy po okolicy bo żal do domu iść. Dopiero teraz słońce zaszło.
Wreszcie, bo kolejne dni gównianej pogody zaczeły działać mi na psychikę :P |
Cicho.
12,6 było w najcieplejszym momencie, to jest już coś! :spoko: W samochodzie musiałem uchylić okno, filtr kabinowy mam, preparat też, trzeba będzie już klimę wyszykować. :) |
to dlatego że nie pijesz :>
|
Słońce widzę. :blink:
|
Ilość załączników: 1
Tia... :ysz:
|
Wczoraj było ładnei, dzisiaj będzie jeszcze ładniej, zima już minęła :P
|
Cytat:
Załącznik 76941 :D |
Zimie powiadamy nasze stanowcze NIE!
Już starczy. Precz! |
Spuścić te powietrze s tych balonóf, bo normalnie wjosna natchodzi i topnjeje!
To tak dla niektórych, niech wiosna nam. |
Przestańta tak wrzeszczeć na zimę, bo za ciepło się robi i topnieją śniegi...
|
Hej Zetoxa-a-a, spójrz na misia-a-a,
on przypomni, przypomni śniegi Ciiiiii... |
Cytat:
|
ale ja kupiłem trapery na białym misiu k***a
|
Mniej więcej w południe pojawiły się pierwsze przejaśnienia, teraz słońca jest już sporo. Śnieg się poddaje, jeśli jutro rzeczywiście będzie jeszcze cieplej i słonecznie, to pozostanie tylko w ostatnich zacienionych miejscach. Niechże znika białe cholerstwo!
|
Ja za zimą nie zatęsknię, jak już spłacę gaz, to będę szczęśliwy, wyczyszczę klimatyzację w trupie, a w domu mam zawsze znośnie. Mam dwie pralki do walki z zapoconymi ciuchami i pudło proszku na sto prań, czekam na upały. :)
|
Rano na pewno dam radę , po południu może być gorzej :(
|
Jeszcze zatęsknicie za zimą.
|
Jutro pewnie nie przejedziesz jak odmarznie jeszcze trochę.
U mnie się leje i z dachu śnieg spada, ale mnie nie trafił! :jupi: Ulica nadal jest jednokierunkowa - brak możliwości minięcia się, bo na koniec wiosennej zimy przyoszczędzili na pługu. Wszystko topi się szybko, więc za 2, 3 dni będzie już dobrze. :) |
U mnie dziś jest +5*C :D w słońcu to termometr pokazywał nawet +20 *C :taktak: jednak rano było -5*C wpierw przed obiadem wybrałem się na zwiady co by zobaczyć drogę do wioski :sciana: sodomia i gomoria! ale po objedzie zaryzykowałem i golfik z bólem ale dał radę :jupi: więc jutro nie idę 4km na PKS tylko jadę golfikiem :spoko: w wiosce śniegu na drodze nie ma ale błocko jak się patrzy , upierdzieliłem golfika po szyby , chociaż jechałem wolno na 2biegu :( w lesie zauważyłem że golf lepiej sobie radzi bez gazu , bo jak dam nawet troszeczkę to mieli i prawie nie idzie :hmm: potem chciałem pokopać rowki na największych kałużach ,ale ziemia jeszcze zmarznięta , więc z kopaniem muszę poczekać :ysz:
|
W maju ma być tak ciepło, że będzie można w klapkach po śniegu biegać. :taktak:
|
Cytat:
Miodu w tym roku mało będzie. Pierwszym problemem jest, czy pszczoły przetrwają okres zimna (mają już czerw, a kończą im się zapasy), a drugim to, że jak już wiosna przyjdzie, to wiele roślin zacznie kwitnąć w jednym czasie. To spowoduje, że pszczoły nie nadążą ze znoszeniem pyłku i cała masa się zmarnuje... |
Wyglądają dobrze, do lata jak znalazł.
|
to chyba dobrze, że zakupiłem trapery na allegro :taktak:
|
k***a dodatnia temperatura - gdzie :ysz: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....EG10/130409834
|
Nie bądźmy pesymistami. Wciąż mamy dodatnią temperaturę. Jak jest ujemna, to jest zima, jak dodatnia - wiosna. Jeśli powyżej dwunastu stopni - lato. Trudno, kiedyś było trochę lepiej, ale trzeba obniżyć normy...
|
siekiery w dłoń!!
wiosna została odwołana
|
Świat był jednak lepszy zanim Beata Kozidrak zaczęła śpiewać. ||
|
|
No przecież mówię. :>
|
Na zlot zimowy w maju.
|
Cytat:
|
właśnie zakupiłem na allegro skórzane, ocieplane trapery :spoko:
a wiadomo na co się przydadzą :taktak: |
Już prawie północ, a śnieg dalej mi się topi za oknem... Jak tak dalej pójdzie, to za dwa tygodnie nic nie będzie...
|
http://www.fakt.pl/Pory-roku-Wiosna-...,205207,1.html
Naukowcy zapowiadają, że zniknie wiosna. Cóż, za kilka, kilkanaście lat wielce prawdopodobne. |
10 cm? Co tak mało? :D
Nie będzie wiosny, nie będzie lata i jesieni, za chwilę powiedzą, że to już tak naprawdę zima. Ta następna. |
przez noc nasypało ponad 10 cm.
wciąż sypie. |
u mnie znów tragedia... deszcz....śnieg....śnieg....śnieg.....deszcz.... i tak w kółko....
|
15 dzień wiosny :sciana: Śniegu po kolana.
|
Precz z zimą i Tuskiem;)
|
Do Afryki jedzie Donek, to uciekły. :taktak:
|
U mnie od południa zaczęło padać białe gówno :sciana: pocieszające jest tylko to , że drugi raz tej zimy odśnieżyli mi pod dom , darmozjady które powinni to robić :ysz: nie licząc tych dwóch razów co odśnieżało Nadleśnictwo las :spoko:
Szkoda mi tylko boćków których zima też zaskoczyła - marzną teraz w dupę , a mogły posiedzieć jeszcze w Afryce. |
Cytat:
Byłem w sklepiezarogiem, mają tam świeży szczaw prosto z pola, jak napis na torebce głosi, marketing coś nie wyszedł. :rotfl: |
oj ty naiwny Jędrusiu :glaszcze:
|
Cytat:
(chociaż wymieniałem przed sezonem okna więc jestem dobrej myśli :) ) |
Przecież sezon grillowy jest otwarty. :taktak:
W zasadzie to w ogóle nie był zamknięty. :nieee: I potwierdzam to w każdy niemal weekend. :spoko: |
Wszyscy kłamią!
A Kasztelan stał się niepijalny. :] Inne niepijalne piwo, Tyskie, jest w Piwoszu po 10 zeta za 6 flaszek, nie skusiłem się. :nieee: |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
^^
Dobry wpis. U mnie obserwacje - choć nie poparte konkretnymi 'badaniami' (a jedynie regularnym wkurzeniem jeśli akurat jakąś prognozę obejrzę i zapamiętam ;) ) są podobne. Tym samym nie wiem po co w ogóle są te prognozy długoterminowe. Ich sprawdzalność też określiłbym w najlepszym wypadku jako.. "losową"... |
Od kilku lat prowadzę - nie metodą naukową co prawda, ale dość regularnie i sprawdzając dużą liczbę źródeł - obserwacje na temat sprawdzalności prognoz pogody. W moim odczuciu prognoza sprawdza się wówczas, gdy po zaufaniu jej i wyjściu będąc w określony sposób przygotowanym nie zostanę zaskoczony deszczem lub nagłym rozpogodzeniem, temperaturą różną o więcej niż 3°C od zapowiadanej, wiatrem, mgłą czy burzą o której niczego nie wyczytałem. Okazuje się, że w przypadku najbardziej sprawdzalnych serwisów (sat24.com itp):
Warto podkreślić, że dużo większa jest akuratność prognoz dotyczących skrajnych zjawisk. Jeśli zbliża się np. bardzo silny front atmosferyczny niosący ze sobą silne opady śniegu, albo mocny wiatr i burze, to możliwe jest dość wczesne przewidzenie jak długo się utrzyma, w jakim kierunku będzie wędrował i w jakim czasie dotrze w określone miejsca. W takim wypadku trafne ostrzeżenie może pojawić się z nawet 4-5-dniowym opóźnieniem - a takie ostrzeżenia to jedno z głównych zadań synoptyków, zapowiadanie ładnego weekendu to ich drugoplanowa funkcja. Co do obecnej pogody - u mnie stan pokrywy śniegowej wielce obiecujący - niech no tylko jeden dzień poświeci słońce/powieje trochę ;) Chyba, że znów napada, a na to jutro są spore szanse :sciana: |
Cytat:
Oczywiście im dłuższy okres przewidywania pogody, tym większe prawdopodobieństwo błędu. Przecież na tydzień przed świętami prognozy wskazywały, że już na początku kwietnia temperatury wzrosną. Ciekawe, czy sprawdzi się przysłowie - kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy, trochę lata. |
A mi się z jakiegoś dziwnego powodu ta pogoda nawet podoba. I sam nie wiem czemu..
|
Na Syberii przynajmniej słońce świeci.
|
Syberia :sciana::(
|
"To był najzimniejszy marzec od 26 lat, a kwiecień wcale nie zapowiada się lepiej." - tak powiedział pan w Trójce.
|
Wygląda na to, że wiosna odwołana. Zaraz po zimie przyjdzie lato - mokre i chłodne.
|
pierwszy k**** kwietnia ...
|
13 dzień wiosny, mroźny, śnieżny, bezlitosny. :|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heh 21 lat to ja wolę marznąć w Polsce ;p i grzać się od 18 :D
|
Cytat:
tato mowi "sluchaj, nie wyglupiaj sie, tu stoi moj syn" ale ona dalej swoje. przypomne ze alkochol tylko od lat 21 i w zasadzie to ja moglem je kupic... ...no ale w Vegas to sie tylko noca chodzi. w dzien lezymy przy basenie lub przegrywamy ciezko zarobione pieniadze, a kasyna sa zrobione tak ze dzien czy noc w srodku wszystko wyglada tak samo, czas sie jakos gubi... ale przeciez jest to oaza po srodku pustyni...musi grzac. |
Heh wiem że w USA od 27 letniego gościa sprawdzali dowód osobisty jak papierosy kupywał w kisku he :) a u nas szcczenikom z podstawówki sprzedają fajki!!
|
zima
zima jest cool :spoko:
|
Cytat:
|
Cytat:
Drzewa tylko bez liści i jakies połamane, kwiatków takich nie ma, niebo jest całkiem zachmurzone ( a nie taki ładne niebiskie ) ... i samochody są nawet, tylko jeden nie ma szyby, bo się zbiła w nocy. Ogólnie prawie tak samo :) CHCĘ już słońce |
Cholera.....wstaje rano, patrze.....przecieram oczy....a tu za oknem pada mnie snieg :klnie: ((
Bez komentarza (( |
Myslalem ze na ogrzewaniu zaoszczedze, a tutaj ujemna w nocy byla... heh zycze sobie aby od razu lato sie zrobilo
|
heh, u mnie wlasnie snieg pada....
|
Heh Ja chyba zaraz na pobiegnę do los angeles bo tutaj już szału dostaję jak deszcz wali w parapet jeszcze w temperaturze ok3 stopni (jak się nie mylę) to wykorkować można
Heh a tam raj takie ciepło !! :) ale niema co trzeba cierpliwie czekać by u nas zaczeło słońce świecić i grzać nas !! |
Cytat:
jesli lato to 35+ to masz racje, porzadnie zacznie grzac dopiero w lipcu. a jesli chodzi o lato 25+ to juz jest. 15 minut puzniej.... przeliczajac teraz z Farenheita na Celsiusza...to chyba jednak troche przesadzilem. 30 lekko mniej a czasami duzo wiecej to typowa temperatura w lecie, a tak w ciagu roku to zawsze wacha sie w dzwudziestkach... |
Cytat:
|
Ja jutro ide na sanki... w końcu piątek... trzeba się wyszaleć :D
|
Wiosna w koncu przyjdzie :) W koncu w zimie juz byla ;)
|
Cytat:
Ciapek podobno w sobote ma padać śnieg ....normalnie porażka ;) |
U mnie non-stop pada dzisiaj. Nie jakas ulewa, ale skromny deszczyk. Mimo to z niecierpliwoscia czekam na cieple, sloneczne dni ;).
|
Cytat:
|
u mnie TRAGEDIA, zresztą podobnie jak u Macieja ;) w końcu to nasza aglomeracja byd-tor ;)
Pada, od dwóch dni (teraz przestaje powoli), wieje strasznie i jeszcze zimno do tego. Zima już odeszła, wiosna przyszła :), czekamy na lato ;) P.S. Shuma w niedziele na grilla wpadam, hihi :) |
u mnie dzisiaj 25 stopni, tydzien temu bylo 33 i na weekend tez ma byc.
padalo tej zimy rowno tydzien, ale lalo tak ze wszedzie o tej wodzie pisali. zalaczam wiec szybkie zdjecie z mojego ogrodka i trzymajcie sie ludziska cieplo...lato tuz tuz... |
A u mnie nic nie padało :mruga:
|
szłem, poszłem :spoko::)
|
Cytat:
chyba doszedłem ;) :spoko: |
U mnie ciągle pada. Zanim doszłem do szkoły to mialem juz wode w kieszeniech :(
|
Jak ludziom brakuje tematów do romowy to gadają o pogodzie ;)
U mnie padał deszcz, ciesze się, ze bez śniegu :) |
...ghhhrrrr mnie też bardzo denerwuje ta pogoda ....
...JA chce ciepełko ...;) |
zamiast narzekać proponuje coś zrobić... np. utopić marzanne :D można w wannie ^_^
|
KIedy słońce w dupę grzeje
kiedy p*zda czerwienieje kiedy **uj staje jak sosna wtedy jest prawdziwa wiosna a więc sprawdźcie sami czy jest |
Cytat:
;) |
a budze sie rano, a tu tak jasno w pokoju....
mysle sobie "ale dzis sloneczny dzien". odsuwam zaslonke a tu deszcz... okazalo sie, ze zasnalem przy zapalonym swietle... to spowrotem do lozeczka hyc, dlatego na wykladach mnie nie widzieli :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:00. |