![]() |
nagrac plyte bootujaca z emulacja dyskietki
zeby to zrobic musisz miec obraz dyskietki w formacjie img/ima pewnie masz obraz exe - plik tworzacy dyskietke wtedy moze, ale nie musi, pomoc winimage - sprobuj przepakowac obraz do formatu ima lub img |
Soltek SL-75DRV5 ma wersję biosu na dyskietkę startową, jak ktoś wie, jak to odpalić na czymś innym to niech mówi :D
|
y, a co ma sata do fdd?
|
ABIT to samo:)Bez stacji z 3-4 lat, od czasu jak padla, oczywiscie i tak nie byla uzywana:)A tak na marginesie co z serial ata i steram na fdd?
|
Cytat:
|
w płytach Intel aktualizuje się z poziomu windows, potem restart i jest już nowy bios :P
|
a biosu nie mozesz zaktualizowac z hdd albo cd? w mojej MSI aktualizuje sie z hdd jesli mnie pamiec nie myli
czesc firm (Intel i MSI na pewno) oferuja tez soft do aktualizacji online... sciaga pliczek na hdd i przy restarcie aktualizuje... i nie pisze tu o najnowszysch wynalazkach po poltora tysiaca - moja mobo ma 4 lata ;) |
Cytat:
jutro jakąś wytrzasnę i wszystkie sztuczki z pen drivem stracą sens. mam czytnik kart, ale na to samo wychodzi. |
Cytat:
ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp2...00/SP27213.exe sluzy on do tworzenia DOSowej bootowalnej partycji na PenDriv'ie. Potrzebna jet tylko np. dyskietka startowa, aby z niej przeniesc pliki systemowe za pomoca powyzszego programu. Interfejs jest zarowno pod Windows jak i pod DOS. Powinno dzialac z kazdym Flash Disk'iem. |
Cytat:
|
Cytat:
SLAX Popcorn Edition v 5.0.6 > 104MB na penie zajmuje - XFce desktop, Mozilla Firefox, beep-XMMS, Gaim, AbiWord |
Cytat:
|
Pen Drive Rullez Baby :)
|
Ja napędu dyskietek nie mam już bardzo długo i jakoś nie spieszno mi mieć :D
|
pożycz komuś tą stację, a nóż wróci sprawna :szczerb:
|
Cytat:
oczywiście na wyłączonym kompie ;) nic się nie pali i nie ma reakcji - nie instaluje się. |
Cytat:
|
Cytat:
taśma dobra, no chyba, że mam 2 uszkodzone - czyli co? test w imadle i mały fotoreportaż ||, czy jeszcze coś kombinować? problem się zrobił w ten sposób, że pożyczyłem swoją stację a wróciła do mnie inna..((..:| |
Cytat:
|
Cytat:
Popytam sie w sumie kumpli, moze ktorys ma pozyczyc, bo jesli nie wiadomo czy takie przeczyszczenie ma pomoc, to szkoda tych 28zl ;). |
Cytat:
|
A ja miałem tak: długo nie wkładałem żadnej dyskietki do napędu. Zachciało mi się pewnego dnia coś nagrać i zonk, nie działa. No nic, idę do szafy po inną stację (mam ich kilka). Też nie działa. Następna. Też nie działa, itd. No to pewnie kabelek, sobie myślę. Idę do szafy po inny kabelek (tych też trochę mam :P), podłączam - nie działa. Następny kabelek, nie działa. No i nie wiem o co chodzi, wyrzuciłem stacje FDD z kompa i już z rok tak jadę. Jest fajnie :).
Objawy choroby te same co u kolegi Czero. |
Cytat:
Kupie, przeczyszcze i dam znac czy dziala ;). |
Cytat:
Najszybszy program do obliczeń inżynierskich na dzień dzisiejszy. Niestety, większość aplikacji do takowych obliczeń korzysta z FORTRANa i tu jest odpowiedź na pytania niektórych. Proszę o niekomentowanie mojej wypowiedzi - z faktami (i gustami) się nie polemizuje (to do tzw. nabijaczy licznika postów, tudzież zdobywających wątpliwą reputację na tym forum). 8) |
Cytat:
a tak na serio to sprążone powietrze, i przedmuchać. |
do tego porządnego łóżka trza ...
|
"warto go przedmuchac... "
no nie! jak ty chcesz floppa dmuchac? :D |
Cytat:
|
niemarudz Edwardo jeszcze ci się ten fortran może przydać. ja mniałem przez 3 semestry jazdy z drgań maszyn bo wykładowca wymyślił sobie, że mamy rozwiązać sobie jakiś problem i napisać program w fortranie, który ten problem rozwiąże a ja nie znałem fortrana. zresztą dalaj nie znam ale napisał i wytłumaczył mi jeden z kolesi na roku
|
hmmm ja nie wiem czy 'z biegiem czasu wiedza sie podnosi"
koles ma juz z 60 lat, znerwicowany... jak prowadzi wyklad to patrzy w okno badz tablice, na cwiczenaich natomiast zwykle w ziemie, nawet jak rozmiawia z toba, co rzadko sie zdarza, to patrzy na swe czubki butow. pozatym chodzi w sandalach w zimie i skarpetach w romby :D i jeszcze ten piep*** fortran.... |
robia to, czego sie nauczyli na kursie korespondencyjnym ;)
Na szczescie z biegiem czasu wiedza nauczycieli informy sie podnosi. u kompla na informie w w szk. podst. jeden z cfaniaczkow podczas nauki MS-DOS wpisal "format c:"... i enter. Inna osoba narobila rabanu, nauczycielka podbiegla, patrzy co sie dzieje, chwile sie zastanawia... poczym naciska power na monitorze i mowi "uffffff, zdarzylam" - autentyczna historia, znam ja z 2 reki :) |
Pewnie kolejna twierdza niczym Alkatraz :P
|
kto uzywa?
ja na informatyce! i wogole do d** jest ta informatyka... ucza nas fortrana! kto wie co to jest? :) nie szukac w googlach! tylko z glowy powiedziec! |
i bardzo dobrze ! kto jeszcze tego uzywa ???
|
Miałem kiedyś coś takiego. Było coś z taśmą :)
|
stacja dyskietek sie zepsula...
No wlasnie, ja w temacie. Mianowicie, wlozylem dyskietke do kompa, chcialem z niej zgrac 3 pliki. Przeskanowalem najpierw antyvirem, wszedlem, zaczalem kopiowac pliki na twardy no i sie zaczely problemy, tzn. komp zawisl. Musialem resetowac ;(.
Teraz caly czas sie pali swiatelko w stacji dyskietek, a jak wloze dyskietke i probuje na nia wejsc to wyskakuje mi, ze nie ma dyskietki w napedzie. Ma ktos jakis pomysl???. Mam win2003, jezeli to ma jakies znaczenie. Z gory dziekuje za wszelka pomoc ;). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:34. |