![]() |
Liteon 812
Witam,
czy ktos bylby w stanie doradzic mi, czy warto kupowac Liteona 812? Czytalem, że 812 od 811 różni się nowszych chipem, ale pytanie czy warto ją kupować, czy lepiej zakupić 811? Jeśli ktoś z Was posiada model 812 to może powie czy obsługuje on poprawnie BookType? Będę wdzięczny za każdą sugestię na temat tych palników bo przymierzam się do zakupu (a nie chce raczej przerabiac). A może warto zainwestować w coś innego? pzdr Marcin |
Cytat:
Cytat:
osobiście posiadam 811 i jestem zadowolony |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ok, teraz wszystko jasne. Dzięki za rekomendację.
Zastanawiam się tylko jak jest z BookType w przypadku tego modelu, bo na stronie Liteona każdy bios ma wyraźnie zaznaczone, że obsługuje BookType....oprócz 812 :( |
niestety... 812 nie obsluguje booktype
pozdro! |
obsluguje ! z firmware od US0A
|
US0A
Zmiany: dodano obsługę dla programu BookType umożliwiającego zmianę tzw. bitsetting'u (dzięki zmianie bitsetingu nośniki DVD+R/RW (po nagraniu) podczas odczytu są widziane jako płyty DVD-ROM, czyli jak standardowe tłoczone płyty DVD. Rezultatem tego jest możliwość odczytu takich krążków przez starsze napędy DVD (w szczególności stacjonarne) |
Cytat:
|
tutaj :)
- mam ta nagrywarke i ta funkcja dziala http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=4009180119 |
Cytat:
|
witam wszystkich posiadam nagrywarke litka 812s powiedzcie mi jak mozna sprawdzic jaki ma sie bios za odpowiedz z gory dziekuje
|
NeroInfoTool pokaże wersję BIOSu - to jest w pakiecie Nero albo na strone www.cdspeed2000.com
|
jestem zadowolony po upgradzie firmware nagrywareczka chodzi super ! :)
nagrywa wszystkie slabe plyty |
posiadam bios US01 i nagrywa nawet esperazny mialem problem nie zamykal mi sesji ale problem sam znikl wystepowal na dvd+r
|
Mam problem po wgraniu nowego bisu DR8US0F nagrywarka nie rozpoznaje płyt dvd-rw
(LITEON 812S).???? |
Cytat:
|
Cytat:
Ludzie zgłaszają różne kłopoty. Proponuję wgrać nowy bios US0G (już jest!) albo wrócić do US0A |
812 + US0G + Platinum DVD+R 8x + Nero 6316 + BookType 1.04 nie dziala zmiana na DVD-Rom ;(
|
Cytat:
czy ktos mogby mi napisac, co zrobic jesli aktualizacja biosu sie nie powiedzie ??? podobno jest jakis sposob na przywrocenie starej wersji firmware'u ? :) |
Cytat:
mjq |
a czy ktos z posiadaczy 812S moze stwierdzic mniejsze problemy z plytami DVD-R po wgraniu BIOSu US0G ??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:55. |