Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dylematy z zakupem klawiatury (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dylematy-zakupem-klawiatury-33305/)

memorando 04.04.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez Stef
wuitam. nadszedl dla mnie zcas wymiany klawiatury na nowa, poniewaz moja obecna(jakis no name smart keyboard) sie powoli rozlatuje. choc i tak jetsem z niej bardzo zadowolony, bo wtrzymymala ponad 2,5 roku ciaglego klepania(obliczylem ze ok 25 milionow klawiszy bylo do tego czasu nacisnietych :) ) ale zaczely sie juz klawisze sypac, ruszaja sie juz na boki z "wyklepania", "enter" i spacjaczyli najwiecej uzywane klawisze to juz nawet nie mowie,ale przy glosnej muzyce wpadaja w rezonans i brzacza:)
dlatwgo przydala by sie nowa,lecz tyle tego jest w sklepach ze nie wiem co wziac, a mam pewne wymagania co do nowej.

1. dluga spacja(tzn nie taka na 3 cm)
2 . dlugi backspace
3. duzy enter
4 co chyba najwazniejsze musi byc cicha, tak zeby nie bylo slychac az tak bardzo tego klepania.( widzialem kilka takich jakby od spodu mialy w klawisach jakies amortyzatory lub nie wiem, gume jakas, bo nie slychac prawie wcale dziwieku udzrzania w klawisze. i nie byly to jakies extra multimedialne, tylko zwykle .niestey nie pamietam nazw)
5. cena nie moze byc duza. najlepiej jesli by to byla jakas z tanszych klawiatur

ogladalem sobie conieco i mediatechy sa calkiem fajne a nie za drogie ale czy wytrzymale? ma ktos z was jakies doswiadzcenie z klawiaturami?
aha, klawiatury Chicony mnie nie za bardzo przekonuja.mialem stycznosc z nimi kilkakrotnie i nie przypadly mi do gustu jakos.

logitech internet navigator dużo funkcyjnych cicha zah***iscie wytrzymala wylalem dwa razy kawę na nią i dziala po prostu wymiata

Kasprzak 04.04.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
ŁAŁ - powiem jedno na temat klawiaturki o której pisał Zbieg, że może sam sobie taką trzaśnie, a komentarze - no niezła wiązanka. Już sam sobie zamażyłem tą klawe, bo jest cudowna, a chodzi równie cudownie to raczej pewne.

A ten pierwszy zestaw za 1200 zł? Zapomnijmy.... nie ma sensu wydawac tyle kasy na TO, przynajmniej ja tak myśle.

pisalem o tej klawie wyzej...mam ja :)
Polecam wszystkim.
Bawilem sie tez na diNovo i chodzi tak samo (laptopowo)

CIAPEK 04.04.2004 03:33

ŁAŁ - powiem jedno na temat klawiaturki o której pisał Zbieg, że może sam sobie taką trzaśnie, a komentarze - no niezła wiązanka. Już sam sobie zamażyłem tą klawe, bo jest cudowna, a chodzi równie cudownie to raczej pewne.

A ten pierwszy zestaw za 1200 zł? Zapomnijmy.... nie ma sensu wydawac tyle kasy na TO, przynajmniej ja tak myśle.

MaciejT 04.04.2004 01:38

slyszeliscie o Logitech diNovo? TO jest dopiero wypas :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9176

co jak co ale jak bede kupowal nastepna to bedzie to ta: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8977 - poczytajcie komentarze :)

Joe_Doe 04.04.2004 01:28

Cytat:

Napisany przez przemas
tez mam taka musz [logitech] ale w ogole nie korzystamz tych przyciskow. od tego w operze jest kombinacja lewego i prawego przycisku

Tego w operze nie znalem!!! Ale bajer!!!
Mam BTC 5199 z "reklama" sklepu, w ktorym ja kupilem (logo i adres stronki) - taki maly bajer.
Dluga spacja, duzy enter, duzy backspace, znaczek "euro". Chodzi cicho i lekko, kosztowala 25.-.

andrzejj9 03.04.2004 14:47

Cytat:

Napisany przez ZiP
Jedyne co się Microsoftowi kiedykolwiek udało to klawiatury. Właśnie dlatego polecam klawiaturę Microsoft Internet Keyboard. Sam taką mam i pisze się na niej po prostu wspaniale. Po przesiadce z Media-techa jakoś tak nagle przestałem robić literówki i w ogóle teraz szybciej i sprawniej piszę. Niewątpliwą zaletą tej klawiatury jest długa i szeroka spacja i długi, standardowy backspace. Co prawda enter jest mały, ale już się dawno do niego przyzwyczaiłem. Posiada również dodatkowe klawisze używane głównie w internecie, tzn. back, forward, stop, mail, search, favorites, web/home, poza tym jeszcze jest my computer, calculator i sleep :)

Dokladnie :) Sam mam taka klawiaturke od juz dobrych 3 lat i caly czas sprawuje sie doskonale, a pisze sie na niej po prostu rewelacyjnie. Dodatkowe przyciski, chociaz sa, mnie nie interesuja, bo i tak ich nie uzywam, ale jesli chodzi o te zwykle, normalnie uzywane, to sa dokladnie takie, jakie (przynajmniej dla mnie) powinny byc - jesli chodzi o twardosc, sprezystosc, wielkosc itp. Szczerze polecam :)

Ricki 03.04.2004 10:46

Logitech Black Internet Keyboard za 60 zł. Fajna i stabilna klawiaturka.

woitas 03.04.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez Patrix
Ja mam klawe BTC Model:9000 ma już 3,5 roku, klawisze się trzymają, ale spacja nie jest już idealnie w pozycji poziomej :D Jeszcze długo pochodzi....

moja - btc, model 5201 - mam ją jakieś 4 lata też chodzi świetnie.
nie zamieniłbym ją na żadną inną - nie lubię płaskich klawiszy, bo nie nadają sie do grania w rtcw et i ut :ysz:

47 03.04.2004 00:32

Mint szara zwykła a jaka kochana, duży enter spacja tylko mały backspace nawet nie zagłośna a cena wynosiła rok temu 20 zł :)
Pozdro

Kasprzak 02.04.2004 22:28

moze nie dla ciebie bo nie chciales drogiej, ale cicha to jest najcichsza jaka moze byc, a na dodatek pisze sie na niej strasznie szybko...mowa o Logitech Ultra-X flat, kupilem bojac sie ze wydalem 130zeta na marne bo czytalem na benchmarku ze jest idealna i wogole...no i tak sie okazalo.
Polecam goraca te klawe!

Patrix 02.04.2004 19:21

Ja mam klawe BTC Model:9000 ma już 3,5 roku, klawisze się trzymają, ale spacja nie jest już idealnie w pozycji poziomej :D Jeszcze długo pochodzi....

Stef 02.04.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Moja standardowa dzialala przez 3 lata no i sie rozleciala (ten sam komuniakt ;) :D ) i kupiłem niedawno tracer'a za 39 zeta .... czarna, dluga spacja :D krótki Backsapce (przyzwyczaijlem sie do krotkiego ;) ) jest w miare cicha i ma jakies wybajeżone dodatkowe klawisze na górnej częsi ale i tak nie używam. Na czarnym bardziej widac mi teraz brud ale jakos przezyje ;)
PS. Jak juz wymieniasz klawiature to wymien myszkę na jakąś optyczną. Ja tak zrobiłem - jak wwymieniam klawiature to i mysz ale nie na odwrót ;) :D

mam juz optyczna. kupilem ja razem z klawiatura :) a raczej zkomputerem i wtddy byla bardzo droga(110 zł) a dzisiaj taka kosztuje niecale 50 ;)
a klawiature chce miec z dlugim backspacem....przyzwyzcajenie ;)

ZORG
fajna klawiaturka,ale chyba troche droga, a ja wolalbym bardziej cos tanszego ;)

Maciej 02.04.2004 18:12

zorg ...normalnie kosmos ...Klawiatura dla pająka ...:)

zorg 02.04.2004 18:10

z ciezkiej pracy !!! :mruga:

http://www.logitech.com/index.cfm/pr...CONTENTID=7153

Smartek 02.04.2004 18:01

Zorg, jezoo.. MX 900 + jakas super klawa...
nagryware dvd tez masz - skad masz na to wszystko $$ ? :) :P
pozdro ;)

zorg 02.04.2004 17:55

najnowszy nabytek

keyboard i mysza

Edwardo 02.04.2004 17:00

tez posiadam logitecha. zestawik klawiatura na przewodzie z nadajnikiem wbudowanym dla mychy optycznej :)
nawet nie wiedzialem ze takie cosik moze byc wygodne.
no i klepiac w logitecha, wiesz w co klepiesz. czujesz to "cos" pod opuszkami palcow.
nie zaluje zakupu.

przemas 02.04.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez shuma02
...myszke co ma przyciski back i forward na sobie, super sprawa i bardzo przyspiesza nawigacje netu...

tez mam taka musz [logitech] ale w ogole nie korzystamz tych przyciskow. od tego w operze jest kombinacja lewego i prawego przycisku

shuma02 02.04.2004 16:26

rowniez bazuje na produkcie microsoft. oprocz klawiatury mam jeszcze ich myszke co ma przyciski back i forward na sobie, super sprawa i bardzo przyspiesza nawigacje netu...

ZiP 02.04.2004 16:11

Jedyne co się Microsoftowi kiedykolwiek udało to klawiatury. Właśnie dlatego polecam klawiaturę Microsoft Internet Keyboard. Sam taką mam i pisze się na niej po prostu wspaniale. Po przesiadce z Media-techa jakoś tak nagle przestałem robić literówki i w ogóle teraz szybciej i sprawniej piszę. Niewątpliwą zaletą tej klawiatury jest długa i szeroka spacja i długi, standardowy backspace. Co prawda enter jest mały, ale już się dawno do niego przyzwyczaiłem. Posiada również dodatkowe klawisze używane głównie w internecie, tzn. back, forward, stop, mail, search, favorites, web/home, poza tym jeszcze jest my computer, calculator i sleep :)

sayan 02.04.2004 15:48

Cytat:

Napisany przez Smartek
ja mam od roku Logitech Internet Keyboard BLACK i moge z czystym sumieniem polecic - tylko maly enter :)
pozdro ;)

posiadam ten sam model co Smartek !! moge polecic, tylko ze ma mały enter. jest super cicha !! mam ją od Lutego 2003 czyli ponad rok. Powoli widze pierwsze przetarcia klawiszy, ale klawiatura jest dalej idealna !! :P

naprawde cicha i przyjemna .. POLECAM !!

pzdr sayan_ssj

Maciej 02.04.2004 15:39

nie wiem czemu ale nowe "zbajerzone" klawiatury mi się nie podobają ...ehhhh wolę takie standartowe ...teraz co mam to BTC :) ...wczesniej SAMSUNG ...a jeszcze wcześniej ...któż to wie ;)

Smartek 02.04.2004 15:05

ja mam od roku Logitech Internet Keyboard BLACK i moge z czystym sumieniem polecic - tylko maly enter :)
pozdro ;)

Majonez 02.04.2004 14:46

ja mam od 4 lat chicony model kb7903 (wygieta) i nie potrafie pisac juz na innej klawce (tzn jak musze to pisze ale zajmuje mi to 2-3 razy wiecej czasu i powstaje masa literowek)

mimo wszystko polecalbym ci kupienie jakiegos logitecha - porzadne klawki tego producenta bez jakis 100 dodatkowych durnych multimedialnych przyciskow mozna kupic juz za ok 40 zl - proste maja gora kilka dodatkowych przyciskow i sa bardzo ciche i chociaz nie sa wygiete to jednak milo sie na nich pisze

CIAPEK 02.04.2004 13:00

hej!
Mam Mediatecha MT137 od grudnia zakupiona wtedy za niecałe 40 zł.
Jest ok, dobrze się pisze, klawisze nie latają na boki i nie robię dużo literówek jak na innych klawach na których uda się wcisnąć dwa przyciski na raz, albo w nietakiej kolejności. Ogólnie łatwo się na niej pisze.
Dodatkowe klawisze te najpotrzebniejsze bez zbednych bajerów, podpureczka pod nadgarstek :)
Klawisze fajnie chodzą, choć nie są już tak świeżutkie, ale klepana jest ostro.
Ogólnie ocena pozytywna jak na tą cenę.

MacGyver 02.04.2004 12:12

Moja standardowa dzialala przez 3 lata no i sie rozleciala (ten sam komuniakt ;) :D ) i kupiłem niedawno tracer'a za 39 zeta .... czarna, dluga spacja :D krótki Backsapce (przyzwyczaijlem sie do krotkiego ;) ) jest w miare cicha i ma jakies wybajeżone dodatkowe klawisze na górnej częsi ale i tak nie używam. Na czarnym bardziej widac mi teraz brud ale jakos przezyje ;)
PS. Jak juz wymieniasz klawiature to wymien myszkę na jakąś optyczną. Ja tak zrobiłem - jak wwymieniam klawiature to i mysz ale nie na odwrót ;) :D

Stef 02.04.2004 11:13

dylematy z zakupem klawiatury

wuitam. nadszedl dla mnie zcas wymiany klawiatury na nowa, poniewaz moja obecna(jakis no name smart keyboard) sie powoli rozlatuje. choc i tak jetsem z niej bardzo zadowolony, bo wtrzymymala ponad 2,5 roku ciaglego klepania(obliczylem ze ok 25 milionow klawiszy bylo do tego czasu nacisnietych :) ) ale zaczely sie juz klawisze sypac, ruszaja sie juz na boki z "wyklepania", "enter" i spacjaczyli najwiecej uzywane klawisze to juz nawet nie mowie,ale przy glosnej muzyce wpadaja w rezonans i brzacza:)
dlatwgo przydala by sie nowa,lecz tyle tego jest w sklepach ze nie wiem co wziac, a mam pewne wymagania co do nowej.

1. dluga spacja(tzn nie taka na 3 cm)
2 . dlugi backspace
3. duzy enter
4 co chyba najwazniejsze musi byc cicha, tak zeby nie bylo slychac az tak bardzo tego klepania.( widzialem kilka takich jakby od spodu mialy w klawisach jakies amortyzatory lub nie wiem, gume jakas, bo nie slychac prawie wcale dziwieku udzrzania w klawisze. i nie byly to jakies extra multimedialne, tylko zwykle .niestey nie pamietam nazw)
5. cena nie moze byc duza. najlepiej jesli by to byla jakas z tanszych klawiatur

ogladalem sobie conieco i mediatechy sa calkiem fajne a nie za drogie ale czy wytrzymale? ma ktos z was jakies doswiadzcenie z klawiaturami?
aha, klawiatury Chicony mnie nie za bardzo przekonuja.mialem stycznosc z nimi kilkakrotnie i nie przypadly mi do gustu jakos.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13.