![]() |
Meskie fryzury
Witam, mam dosc nietypowe pytanie. Ostatnio stwierdzilem, ze mam ochote na zmiane swojej fryzury. Chcialbym pojsc wiec do fryzjera i pokazac mu, jaka mniej wiecej bym sobie zyczyl. Ale problem polega na tym, ze nigdzie nie ma zadnych katalogow, gdzie moznaby przejrzec jakies przykladowe uczesania. Szukalem na internecie, ale nie znalazlem kompletnie nic. Moze ktos z Was przez przypadek wpadl kiedys na jakas strone, gdzie moznaby to znalezc. Nawet kurcze z damskimi jest problem, a co dopiero z meskimi. Help ;)
|
Ilość załączników: 1
Slabo szukales, ja odrazu znalazlem.
sory, ze jeszcze raz zamieszcam ta fotke :P |
heh, ten sam problem mamy :)
ale wiesz co? takai motyw niefajny jest, ze ten sam fryz na innej glowie zupelnie inaczej wyglada.... ja proponuje malego irokezika :) takiego nierowno wystrzyzonego, bez koloru oczywiscie. |
Cytat:
A ojciec tak narzeka na biedę na wsi :spoko: |
a umnie w miesice co poniektorzy dymaja w adidasach za 30-200 zl ze stadionu i tez bida :>
|
Poradź sę jakiejś kobity najlepiej koleżanki!!
|
ja proponuje "z przodu krotko, z tylu dlugo i wasy na przedzie" ;)
|
hmmm czlowieku nos dlugie wlosy jak my......
|
najlepiej isc do dobrego fryzjera, a ten już sam dobierze dobry fryz do kształtu głowy i wogóle zeby dobrze było.
|
Cytat:
zelazy jeszcze do jakigo sie pojdzie... jak do tego co wezmie 20 zeta, to spodziewaj sie tej samej fryzury ale krotszej lub jeszcze gorszej. jak do tego co bierze "troche" wiecej to moze byc calkiem ciekawie. |
idz do tej co u wojewodzkiego byla
wezmie 1000 zl , pozna cie, poczuje i przytnie grzywke :D |
no niestety TV nie posiadam, przez co wojewodzkiego nie ogladalem.
hmmm czy ona oby na pewno jest fryzjerka? "pozna, poczuje" hihihi... no ale prawda jest taka, ze za wyglad trzeba placic, chyba ze sie ma zdolne kolezanki ew. kolegow :D |
Cytat:
Fakt faktem, tez mam troche wadpliwosci, 3 mies temu obciolem wlosy, po 6 latach noszenia dlugich i sie nie moge odnalezc za bardzo |
Cytat:
ja sie strzyge u kolesia jedego i tego samego od jakis 10 lat. wiec on wie o co chodzi zawsze :) 13 zetkow bierze, to nie jest chyba duzo. te jest chyba ok, tak tez mowia mi. oj dlugie hery... kolega raz poszedl skrocic koncowki bo mu sie rozdwajaly... no i wrocil z wlosientami za ucho :D sie fryzjer rozpedzil za bardzo.... |
Kurczę ludzie krótkie włosy trochę żelu lub takie jak ma Edwardo na avatarze normalna fryzura jak dla gościa albo jakieś dłuższe ok 7-14 cm i grzywka na żelik włosy po bokach ścięte (nie wiem czy nie przesadziłem z długością )
|
paja misiaku!
to nie jest zel! chcesz fotke w calosci zobaczyc :P mam mokre wlosy na tym fotosie, bylem swierzo po "kapieli"... wywalili mnie z lodki... i tyle... a szczeze mowiac zel na glowie mialem raz w zyciu... na bamber-party. |
:D może i nie nie wiem ja czasami noszę żel ale nie tak jak drechy że cały łeb wymazany jak by go opluli i wieczorem potem zaschnie!
Trochę żelu nie zaszkodzi przynajmniej w moim przypadku :D |
paja: tak, widzialem twoja fotke w galerii u-zerow :)
ja sie nie czepiam zelu, mnie to ryba kto co ma na glowie, ale jak widze ze jakiemus kreszmenowi skapuje cos na czolo to smiech mnie zalewa, a raczej bol brzucha ze smiechu. ja tam lubie pouzywac od czasu do czasu fluidu do ukladania herow. zarabiscie mocny, co tylko chcesz to zrobisz z wlosami. |
choź w galierii nie mam żelu bo za krótkie włosy (wogóle z zaskoczenia zdjęcie to zawsze lypa wychodzi) miałem muszę coś aktualnego wrzucić :D no najlepsi są dresy z mojej szkoly :D kurczę tak jak by z wanny wyszedł włosy mokre ni wiem skąd oni kasy tyle na żel biorą :D
|
moze w makro kupuja, zrzute robia (oczywiscie wpierw zbieraja od przechodniow) no i jada po zgrzewe zelu marki "aro" :D albo "dobre bo tanie"
tak walsnie przypomnial mi sie moj kolega, niestety, a moze na szczescie nie dresiarz. uzywal zelu, nawet sporo. jak sie spytalem co ile zel kupuje - ten mi na to ze opakowanie to na tydzien starczy. :D |
ja obcinam wlosy od 5 lat sam w domu :>
przy 7-14cm to kiedys bym mial helm z wlosow, ale ostatnio mi sie przezedzaja ;/ apropo zelu. to mi sie przypomina kumpel z LO co tez sobie wlosy stawial, tylko ze on powiedzial ze nie uzywa zelu tylko krem (I to byl jego blad bo sie polewalismy przy kazdej okazji z tego "kremu" :D) |
a ja zawsze zazdroscilem kreconych albo chociaz przykrecanych wlosow.
a ja mam skurczybyki takie proste... nie da sie ich kierunki "rosniecia" zmienic... |
łeee tam loczki co wy panowie :) Ja mam jeden żel od już 4 miesięcy :D
Jeszcze są dobzi tacy co nie stawiają włosów na żel (jeż nie pęknięty) tylko przyklepują je i chodzą w takim chełmożelu :D |
Cytat:
Gwarantuje ci, ze gdybys mnei zobaczyl bez zelu, pianki czy innego "utrwalacza" to bys pekl ze smiechu :) po tym jak sciolem wlosy zaczeli mi sie dziwnie ukladac, a zupelnie krotkich (dla mnie 20mm na maszynce) niechce miec :) niestety musze sobie wklapac troche chemi :D |
ja mam najlepszego fryzjera w miescie za 15zł z uczesaniem <małe miasto..>, a sam kłade troszke pianki rano .. bo nie lubie uklepanej grzywki ..
pzdr sayan_ssj |
mr_spock; wiem jak to jest jak sie ma dlugie wlosy przez pare lat a potem nagla trach... dostaja swira i sobie rosna w ktora chca manke.
spoko, ja tez uzywam utrwalaczy czasem... |
Cytat:
|
Cytat:
A ze na kazdym ta sama fryzura inaczej bedzie wygladac to wiem. Jednak chcialbym po prostu mniej wiecej pokazac fryzjerowi, o co mi chodzi. Juz wczesniej sam sie zastanowie nad tym, czy to jest naprawde to, czego chce. Przydalbym sie program Cosmopolitan. Tam na pewno mozna importowac swoje zdjecie i pobawic sie z ogladaniem roznych fryzur. Tylko nie wiem, czy nie bylo tam tylko fryzur damskich? |
eeee.... ja tam ide do fryca, mowie ze ma leciec maszynka do okola glowy (wyskosc: srednio), gora nozycami, na leb troszke zelu, grzywka lekko zadarta do gory i koniec, 12 zeta, pieczatka do karty stalego i co 9 strzyzenie mam gratis :zeby:
niektorzy to maja problemy :D |
Cytat:
Teraz mam ochote obciac sie troche krocej, ale chcialbym wybrac sobie jakas fryzure, a z tym, jak widze, nie jest latwo. Naprawde nie ma na necie jakiejs strony, gdzie jest troche zdjec w tym temacie? |
Cytat:
|
na lyso ||
|
Cytat:
Az sie sam sobie nie wyobrazam :ysz: |
Cytat:
a teraz powaznie :) tak klikam sobie po googlu i oto kilka linkow ;) http://www.salonroman.pl/pl/fryzjerstwo/galeria.htm http://www.fryzjer.lublin.pl/galeria.htm http://www.fryzjerpolski.pl/info.asp?cat=28 niestety malo, do tego dochodzi fakt, ze wiekszosc to kobiece fryzury, ale moze akurat cos tam wypatrzysz jesli nie, to zostaje tylko prosba do fryzjera, zeby cos zaproponowal :) ja tak zrobilem i niezlego fryca mi zrobil, spoko gosc, ale niestety sam nie umialem juz tak ulozyc :D |
Cytat:
tak, ja tez po wyjsciu od kolesia od razu mykam do domku pod wode. rownez ze zgledu higienicznych... czesto zdarza mi sie ze dostae lowpiezu po wizycie u fryzjera. no i jeszcze te malutki wloski co wypadaja z maszynki i wpadaja pod kolniez... ble.... |
Cytat:
|
hehe... tak teraz dokladniej przegladam te linki no i straszna bida :D
|
Cytat:
|
ooooooo..... to jest to czego chyba szukasz :chytry:
http://www.ukhairdressers.com/style/main.asp na dole masz filtr :) edit: jeszcze to http://www.hair-styles.org/ms1.html |
Nooo staary.... Dokladnie o to chodzilo! Dzieki serdeczne :)
Co prawda jak przegladam te meskie fryzury to coraz blizszy jestem pozostania przy obecnym wygladzie, ale chyba w koncu cos fajnieg uda mi sie znalezc ;) Dzieki raz jeszcze, teraz mam juz cos przegladac :spoko: |
Ilość załączników: 1
No i cos znalazlem :)
Co o tym myslicie? |
calkiem calkiem ;)
ja tez chyba musze nad czyms pomyslec, dziewczyna chce zebym zrobil sobie pasemka (madra kobetka :* ), moze faktycznie czas na mala transformacje :P |
hehe, chyba tez cos dla siebie wybiore....
|
jakies dwa lata temu kupilem sobie maszynke do szczyrzenia, chyba najmadrzejszy zakup w moim zyciu. od tamtej pory zakladam koncowke numer 2 i na okraglo jak pilke hehe.
|
Cytat:
|
bylem przed chwila w salonie fryzjerskim :)
jeszcze nic z herkami nie zrobilem, mam przyjsc kolo 15. powiedzialem, ze chce zmienic wogole wsloski, powiedzieli mi, ze nie mam problemu, sa katalogi, to cos wybierzemy :) zapomnailem sie tylko o cene zapytac :/ ale raz sie zyje... ciekawe czy nie stchorze do 15 narazie zmykam na mechanike... w koncu raz sie zyje, a wlosy odrosna :D |
dokladnie shuma :) maszynka rules :)
przewanie moja Ukochana robi za mojego fryzjera :) |
:p
heh jak ja ide do Fryziera[z kolega naprzyklad] i on pokazuje mi nozyczki to ja uciekam.......:P :P
......i nie ma to jak dlugie pióra..... :spoko: \,,/ (-_-) \,,/ ^_^ ^_^ |
uh, juz po 15 jest chcialem powiedziec :D
no dobra, nic jeszcze nie zrobilem z wlosami mam isc na 18. zdam rapart kolo 19-20 :) trzymac kciuki za mnie zeby nie wygladal jak kosmoludek tylko jak normalny facet... edit: strzyzenie plus zabawa z kolorami = mamy sie zmiesci w 50 zetach... szkoda mi troche... no ale, raz sie zyje jak juz pwiedzialem, a wlosy odrosna :) oka oka, moze uda mi sie fotosa wstawic, ale to chyba dopiero jutro, bo nie mam przy sobie cyfraka. |
Cytat:
|
Przyszedl mi wlasnie do glowy glupi pomysl ;) Na internecie sa strony, gdzie ludzie umieszczaja swoje zdjecia i chca, zeby inny ich oceniali. Znacie moze jakis adres tego typu? Na pewno znalazlbym tam sporo roznych meskich uczesan :)
|
www.tenbit.pl - tam jest galeria
|
www.fotka.pl
wrocilem od fryzjera... uhm, dalem czadu... mam zlote koncowki :D siano na glowie... ale mi sie podoba... fachowa obsluga, koles na poczatku powiedzil co i jak, postaral sie pokazac na mich wlosach jak to bedzie wygladalo no i 1h posiedzialem, a efekt moge podziwiac w lusterku... ciekawe co powie moja kobieta, tego sie najbardziej boje... o rodzicach wole zapomniec. |
Cytat:
|
Cytat:
a nie przed monitorem caly czas siedziec! moj fryz - ten koles co wstawiles jego fotosa wczesniej. tylko ze inny kolor no i innaczej wygaldam niz ten koles, normalka, w sumie to nawet inny ten fryz moj... a juz sam nie wiem. a co do osob - jutro sie wszytko wyjasni :) kurcze, bede mial ograniczony dostep do neta przez ten tydzien, szkoda :( a moze to i dobrze... fotosa moze zmaieszcze ale jeszcze nie wiem, wstydze sie :P pozyjemy zobaczymy. |
Cytat:
Ja sam tez bym pewnie dal (oczyscie juz po "przerobce"), ale nie mam cyfrowki. Chociaz w sumie kumpel jakas ma, wiec kto wie... :) A ja pewnie tez sie na cos podobnego, jak ten fryc zdecyduje. Znalazlem jeszcze kilka ciekawych, ale to w sumie wariacje tego typu, wiec na pewno bedzie to cos podobnego. Przynajmniej w zalozeniu, bo co fryzjer z tego zrobi, to juz inna sprawa ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |