![]() |
Cytat:
mjq |
Cytat:
Czy, jak robisz kopie filmu w dvdshirnk zawsze robisz ja jako sam film, bez DVDmenu ? (taki tutorial na jakiejs stronce znalazlem) Czy tez mozliwe jest zachowanie menu i zmieszczenie sie na 4,7 GB ? :) pozdrawiam |
co firma to firma
Cytat:
|
Cytat:
|
ja tez chce
Cytat:
piotr-bork@o2.pl :ok: |
Już doszedł już go skopiowałem w odpowiednie miejsce i jest po polsku wielkie dzieki za pomoc
|
o sory jezyki mi kalaiwiturce sie przestawily PLIK JUZ WYSŁAŁEM :)
|
Plicye powdorwa juz do Ciebie... ( Pewnie wiessz gdzie go dac ) :)
|
No ale ja Piratów z Karaibów mam na jednej płycie DVD z wyporzyczalni pozatym sa tam dodatki m.ini komentarz reżysera, i jeszcze dwóch innych osób po zatym jest kilka scierzek dźwiękowych a dokładnie są cztery ścieżki dwiękowe każda w innym języku
PS. Do Jarooooo to wyslij mi tego pliczka: sejfer@poprostu.net |
Co do filmu "piraci z karaibów" to bym odradził robienie clonem czy shrinkiem ,ponieważ film trwa dobre 140 minut i zajmuje prawie całą płyte dodatki są na drugiej. Więc niewiem jakie dodatki chcesz wyrzucić.Przy clonie i shrinku będzie duża kompresja i efekt bedzie marny.Ja bym polecił dvd2dvdr.
|
Cytat:
|
hm mówisz ze zapomnieli to po jakiego hxxx pisze na ich stronie że program spiera ful języków m.in polski to coś jest nie tak z autorami tego programu. No nic jakoś przeboleję brak języka polskiego w tym programie. Nawazniejsze że można nim zrobić kopie płyty DVD z wyporzyczalni (kopie oczywiście bezpieczeństwa), już przy jego pomocy przegrąłem Piratów z Karaibów i nawet nieźle to wyszło, i nie za długo to trwało, szkoda tylko że płyty DVD są trochę drogie jak by tak kosztowały 2 zł to by git było
|
Cytat:
mjq |
Już mam ten program CloneDVD2 + rodzynek tylko jak ustawić aby był po polsku na stronie producenta pisze że ten program może być po polsku jak to ustawić ?
|
Niech bedzie sam se to znajdę wążne że wiem czego szukać
|
Cytat:
PS Tu kliknij tylko w ostatecznosci ;) http://www.elby.ch/en/products/clone_dvd/ mjq |
Już ja sie poradze aby mieć ful wersję napewno rodzynek się znajdzie. A co do CloneDVD2 skąd go ściągnąć ?
|
Cytat:
Program jest platny, ale mozesz sciagnac wersje LITE. Cytat:
mjq |
DVDFab to by mnie interesowało skąd to ściągnąć ?
PS. A na dodatkach tak bardzo mi nie zalezy żależy mi tylko na samym filmie z polskim lektorem zeby był w identycznej jakości. |
Jezeli tak bardzo zalezy Ci na jakosci i dodatkach to uzyj DVDFab-a i podziel film na 2 DVD. Jakosc jaka uzyskasz bedzie identyczna z oryginalna. Jezeli chcesz zostawic sam film bardzo mozliwe ze zmiesci sie on na jednym DVD.
pozdrawiam mjq |
Nie wiem jaki jeszcze progrma wybiore, zalezy mi głównie na tym żeby był film w takiej samej jakości co na DVD bo ja filmy odtwarzam czasem na stacjonarnym DVD a czasem na kompie najchętniej to bym se zrobił obraz płyty i se nagrał z obrazu ale płyta z filmem zajmuje 7,20 GB a płytka kupiona przezemnie 4,7 GB szkoda że moja nagrywarka nie nagrywa płyt ok. 9 GB wtedy chyba było by prościej czy tak samo cz aby przrabiać ?
|
Nadal polecam Ci DVD Shrinka film bedzie pewnie lekko skompresowany ale tego nie widac na stacjonarny odtwarzaczu nagralem przez ten program juz okolo 40 filmow. Nagrywaj predkoscia x2
|
Moja nagrywarka to LDW-811S z najnowszym firmware, dopiero co kupiona przed świętami zdążyła dopiero nagrać jedną płytę DVD+R
Pozatym 8 godzin przerzerabiania to przgięcie owszem wiem ze nie przgram filmu w trzy minuty, no ale tak w dwie godziny mogłbym poświęcić czas na to rzeby posiadać idelaną kopię pod względem jakości co jest na DVD tylko bez dodatkowych bejrów które sa na płycie typu komentarz rezysera ściężka dźwiękowa w czterech językach wystarczy mi tylko w polski |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/dvd/jakosc-tmpg Akurat tak sie sklada, że został tam omówiony (dośc skomplikowany) sposób backupu filmu, który spełnia Twoje kryterium i to w oparciu o film Piraci z Karaibów właśnie... Cytat:
ale nie oszukujmy sie - nic nie ma za darmo... Tylko cierpliwi zbierają dojrzałe owoce! |
Zgranie filmu przy pomocy dvd shrinka z odrzuceniem zbednych materialow zajmie okolo 30 minut + czas nagrania na plyte. Napisz jeszcze jaka masz nagrywarke
|
No ale ja chcę mieć film w takiej samej jakości co jest na DVD a nie bardzo dobrej bo na DVD jest w jakości najlepszej a nie dobrej lub bardzo dobrej! chodzi mi jeszze żeby nagrywanie takowej płyty wraz z odrzuceniem materiału dodatkowego nie trwało długo bo jak przerabiałem film na z DVD na DiviX to trwało to ponad 8 godzin !
|
Ja Ci polecam DVD Shrink, program jest bardzo latwy w obsludze a filmy wykonane w nim sa bardzo dobrej jakosci a to link do PROGRAMU
|
A moze byś tak zapodał linki do tych programów.
|
zaopatrz się w DVDDecrypter i tym programem zzucisz filmik na HDD, nastepnie zaopatrz się w CloneDVD2 i tym juz programikiem łatwo i szybko zapakujesz filmik na płytke.
|
kopia bezpieczęństa orginalnej płyty DVD z filmem
Dopiero co kupiłem se nagrywarke DVD i chciałbym zrobić kopię bezpieczeństwa płyty z filmem Piraci z Karaibów Klatwa Czarnej Perły (płyta jest orginalna + ma wszstkie dodatki), jak zrobic kopię bezpieczeństwa takowej płyty aby można ta kopie bez problemu ogladac na stacjonarnym odtwarzaczy DVD ???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00. |