![]() |
Problem z uploadem fotki.
W temacie forum, którego adresik poniżej:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&page=2&pp=15 próbuję umieścić fotkę, ale dostaję sygnał o błędzie. Upload Errors. coś tam not writable. O co chodzi? Co jest tego powodem? Kara jakaś za umieszczenie niewłaściwej treści w którymś poście? Przekrocyłem limit swojego konta czy co? Może to bzdura co piszę ale nie wiem o co chodzi dlatego pytam. Pozdrowienia dla wszystkich odpowiedzialnych za funkcjonowanie forum CDRinfo. CZE |
nie wiem jaki masz komunikat, najlepiej wklej albo napisz go tutaj a cos pomyslimy :)
konta z reguly nie maja ograniczen, chyba ze na specjalne zyczenie ;) |
Ilość załączników: 1
chyba wiem co jest powodem....
test edit: a jednak nie wiem.... :( u mnie wszystko dziala jezeli nadal wystepuje u Ciebie blad, to skopiuj tresc komunikatu |
Jest to fotka w formacie JPG o rozmiarach 594x464 pixele o wielkości 42,8 KB.
A treść błędu jest taka: Upload errors nazwa_pliku.jpg: File system directory is not writable. Mam kablowe stałe połączenie internetowe (telewizja kablowa). Komputer brata połączony jest pod modem Motorolki bezpośrednio. Jest na nim Win98 SE i IE w wersji 6.0. Zainstalowane są Nortony: Antyvirus i Firewall 2004. Mój komp ma udostępnione połączenie przez LAN (kompy połączone skrętką z przeplotem) a na nim Win Server 2003 Enterprise Edition, a IE zaimpletowany już 'firmowo' w wersji 6.0. Próbowałem z obu kompów robić upload. Próbowałem inną fotkę. Próbowałem umieścić fotkę w całkiem innym temacie. Próbowałem umieścić w poście plik ZIP. Wyłączałem Firewalla i Antyvira. I za każdym razem to samo. Wcześniej szło bez problemu, może to wina tego, że z Win ME zeszliśmy na Win 98. Na Win XP nie możemy pracować na kompie połączonym bezpośrednio do netu bo gry wtedy się tną (PIII 933, 256 RAM) zwłaszcza Enemy Territory. A starszy system pozwala nawet postawić tymczasowy server na tą grę i pograć z kumplami z miasta. Co takiego nie pasuje 98-emce? Bo Podejrzewam że tu tkwi błąd, skoro problemy zaczęły sie turz po przejściu na ten system. Ale na pewno są forumowicze którzy tego systemu używają i nie mają z tym problemu. I co Wy na to? |
Mam to samo od kilku dni. Nic w systemie nie grzebałem, w konfiguracji konta także.
Obrazek który chcę wysłać to format PNG z kProbe - ma niecałe 10kB A komunikat ma treść: File system directory is not writable. ??? Dodatkowo zauważyłe,że chyba zniknęły niektóre moje (przynajmniej jeden) wykresy z kProbe w PNG z postów w przyklejonym temacie o nośnikach. ??? acha... nie wiem czy to ważne ale u mnie w dole stronki komunikat o wyłączonych kodach HTML http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/bu...apse_thead.gif Twoje uprawnienia: możesz zakładać dyskusje możesz pisać odpowiedzi możesz umieszczać załączniki możesz edytowac swoje posty Kody vB są Włączone Emotikonki są Włączone Kody [IMG] są Włączone Kody HTML są Wyłączone |
kody html sa wylaczone i nie ma to wplywu na sytuacje <bo bylo tak od zawsze, a problem kilka osob ma od niedawna>
edit: nie wiem co jest, ja dodalem obrazek jpg |
Witam!
Też chciałem jakiś wykresik dorzucić - u mnie nawet żaden komunikat się nie pojawia. Mogę sobie klikać do woli Wszystko inne działa ??? |
w innych postach tez? a moze to indywidualne kwestie, np firewalli lub uprawnien lokalnych... <strzelam, bo nie moge zrekonstruowac u siebie tego problemu>
|
w firewallu nic nie zmieniałem, w systemie też raczej nie
używam IE 6.0 + SP1 + parę uaktualnień, lecz w międzyczasie nic nie aktualniałem próbowałem nawet w operze chyba 7.11 - to samo wcześniej nie miałem takiego problemu :nie: |
przełożyłem modem do swojego kompa i nadal ten sam błąd
??? |
Cytat:
Ja u siebie usunąłem wszelkie ciastka i pliki offline w IE 6.0 - dalej to samo Nie jest to także wina nazwy plików. :buu: |
Mam to samo. Próbowałem dodać załącznik do posta (format *.gif waga 12kb) i qupa błąd taki sam jak u kolegów "File system directory is not writable".
Tego posta piszę korzystając z Opery (fajna przeglądarka, chyba sobie ją kupię ;) ), ale niestety jest to samo. Wiecie już może, co się stało? Pozdro. 8) |
Hmm
|
Cytat:
|
Cytat:
|
test
edit: Myslalem, ze powodem moze byc roznica w prawach na forum, ale to tez nie to, bo jako normalny user moge dodawac obrazek bez problemu. Prawa w katalogu z zalacznikami tez sa dobrze, wiec problem jest gdzies po Waszej stronie. Moze cos zle dodajecie? Juz sam nie wiem, w czym moze tkwic problem... :| |
@Bartez Mam podejrzenie że może to być wina nowych poprawek bezpieczeństwa do wingrozy (mój sys. Win Xp Pro.) instalacja tych poprawek to jedyna zmiana którą ostatnio robiłem. Niech wszyscy, którzy mają problem określą się, jaki mają sys. ewentualnie jeżeli są tacy którzy też mają Win Xp Pro instalowali poprawki i nie mają tego problemu niech też się odezwą.
Pozdro. 8) |
Niemozna miec Avarta Ruszanego
|
Cytat:
|
Witam.
Tak to ja :spoko: Mirek-1977!!!!!!!!!!!!!!! Założyłem nowe konto i dokonałem uploadu fotki bez najmniejszego problemu. :) A więc to nie jest napewno spowodowane błędami u mnie tylko u Was drogie forum CDRinfo. Powiem jeszcze że uploadu dokonywałem z tych samych kompów dla obu kont. Gdy jestem zalogowany jako 'Mirek-1977' pojawia się następujący błąd (fotka poniżej - teraz jako 'Mirek-(1977) mogę w końcu pokazać jak ten błąd wygląda). Główkujcie panowie i spróbujcie tego babola usunąć. Może ktoś przypadkowo ograniczył możliwości mojego konta albo... :chytry: Powodzenia. Pozdrowienia. |
Cytat:
No, to zmienia postać rzeczy. Ja też przestaje już szukać błędu u siebie. Mam nadzieję, że coś poradzicie na ten problem. Jeszcze do tego posta próbowałem dodać załącznik ale ciągle to samo. Pozdro.8) |
Sprobojcie moze teraz
|
ThanatoS, może to błędy w grupach forum - tak jak było u mnie jeżeli chodzi o usuwanie własnych postów ???
|
@Thanatos niestety u mnie dalej to samo. (próbowałem na IE6 SP1 i Operze)
|
Nie to nie bledy w grupach, dlatego ze mozna sie zarejestrowac jako zwykly user i mozna uploadowac, u ciebie byl calkiem inny problem.
|
Cytat:
spróbowałem nadal to samo |
Cytat:
Z tym moim postem nadal nie mogę uploadować obrazka ThanatoSa :ysz: :smutny: :wsciekly: |
Ponadto ciekawą sprawą jest to że w przyklejonym temacie o nośnikach w moim poście 155 zniknął obrazek który wcześniej tam zamieściłem (nic nie edytowałem), tego samego obrazka (Vakossx52(x16).PNG) użyłem w poście 186 tej samej dyskusji - nie wiem tylko kiedy się to stało - ale na pewno w tym międzyczasie od poprawnego działania uploadu do powstania ww nieprawidłowości - może to ma jakiś związek z tymi problemami???
|
spostrzerzenie !
Zauważyłem, że rubryczka w którą wpisuje się tekst - a raczej jej okolice różnią się w zależności od tego jak się zaloguję. Jeśli wstąpię na forum jako Mirek-1977 to widoczne jest to (górna część fotki), a jesłi jako Mirek-(1977) widoczne jest coś innego (dolna część fotki).
Ostatniego udanego uploadu jako Mirek-1977 dokonałem 10 kwietnia a kolejnego próbowałem (z miernym skutkiem) 15 kwietnia. Czy tych inowacji dokonano mniej więcej w tym okresie? Czy to może mieć wpływ? To moje konto by cię nie aktualizowało do najnowszych nowinek? W głowie się przewraca. Prawda? Pozdro. |
Na moim koncie wszystko wygląda najzupełniej normalnie (drugi obrazek, który dołączyłeś). Ale i tak nie mogę dodać załącznika :ysz: .
|
Cytat:
|
i jeszcze coś!
Umiesczałem w tym dziale tamat dotyczący synchronizacji czasu.
Jeśli jestem zalogowany jako Mirek-1977 to różnica czasowa jest 2 godzinna. Jeśli załóżmy umieszczam tego posta o godz 19:05 (bo taka godz właśnie jest) to po opublikowaniu go w lewym górnym będzie zapewne widniała 17 z minutami. A jeśli zloguję się jako Mirek-(1977) czasy Wasz i mój są zgodne. ??? ----------------- i dokładnie tak jest. Czas publikacji 17.08 |
Cytat:
|
test
------------- jeśli chodzi o zegar to jest już wpożo. :) w ustawieniach było GMT+1 Warszawa i td. nie wiem dlaczego nie działało poprawnie i bez zmian kliknąłem na Zapisz zmiany i czasy teraz się zgadzają. mało tego teraz rubryka do wpisywania tekstu postów się zaktualizowała. ale nadal nie mogę uploadować niczego z tego konta. :blee: |
Kurna!!! Dalej du[.]a!!!
Co jest z tymi uploadami Przecież bez sensu jest zakładać nowe konto ażeby móc wstawiać obrazki!!! Zresztą nikt nie da głowy za to że po jakimś czasie znowu się tak nie stanie i na nowym koncie!!! :klnie: |
Panowie na tym forum: http://www.chronicles-network.net/fo...?t=1030&page=1 mieli podobny problem do naszego. Problem został rozwiązany niestety Admin nie napisał, co dokładnie zrobił.
Oto jego wypowiedź dotycząca problemu: Cytat:
Ewentualnie można by się z nim skonsultować na forum lub przez e_mail (niestety trzeba się zarejestrować). Pozdro. :) |
Please, please.....
Rozwiążcie ten problem :help: |
Test uploadu obrazka z całkiem innego komputera
Także zakończył się fiaskiem File system directory is not writable. Czyli to nie problem kompa czy zabezpieczeń typy firewall Po prostu błędy są na kontach forum Czy ktoś mółby jeszcze raz wszystko sprawdzić? Może post Vojtasa na coś naprowadzi? Cytat:
|
Na forum Vbulletin też już ktoś poruszał ten problem: http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=88693
pozdr. |
czy ktoś "odpowiedzialny" od strony technicznej za forum może nam powiedzieć co się dzieje z avatarkami??
Sory ludzie, ale to troche śmieszne się zaczyna robić, zdaje mi się, że komuś najprościej się "nie chce" może i się myle, ale uważam, że problem jest do rozwiązania i to nie jak już się dzieje w kilka dni. |
yyyy .... CIAPEK jesteśmy w łunji ;) przyzwyczajaj się :D
A tak na serio to rzeczywiście przydało by się coś z tym zrobic. |
Cytat:
Ja dorzucę do tego jeszcze z dwa tygodnie....:nie: |
ALLELUJA!!!
Moderatorzy, Admini, Bogowie........ Chwała wam i cześć za poczynione starania Dziś sprawdziłem upload i co? Look At This Ponadto avatarki wszystkie już chyba na miejscach Nareszcie..... Ja nigdy nie straciłem nadziei I warto było poczekać:) :cool: :ok: :ok: :ok: Beczka pifka dla was :piwo: :spoko: :spoko: :spoko: |
Cytat:
a tak na serio... jakby jeszcze wystepowaly jakies problemy, to pisac od razu. Wszystko czytamy i staramy sie jak najszybciej poprawiac mam nadzieje, ze juz bedzie wszystko ok i obedzie sie bez awarii :) teraz meczymy sie z roznymi bledami powstalymi przy zmianie szaty, ale bedzie dobrze :) pozdrawiam |
kongratulejszyn !! :peace: :cool:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43. |