Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nie mogę odpalić GG (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nie-moge-odpalic-gg-34170/)

Patrixs 25.04.2004 12:18

Nie mogę odpalić GG

Ilość załączników: 1
Hejka

Od wczorajszego wieczoru nie mogę odpalić GG... (patrz obrazek) nie wiem co się dzieje, próbowałem resetować itp. ale nic nie pomaga, kiedyś już miałęm na komputerze ten problem, ale po zresetowaniu wszystko było oki. Czego to może być wina ??

Pozdrawiam

Edwardo 25.04.2004 12:31

a ktora masz wersje?
jest nowea 6.0 [built 141]
moze zassaj ta i sproboj wtedy.

domcio8 25.04.2004 12:49

na starych wersjach gg nie polączy sie bo jeakieś są nowe ustawienia gg

MacGyver 25.04.2004 12:57

Cytat:

Napisany przez Edwardo
a ktora masz wersje?
jest nowea 6.0 [built 141]
moze zassaj ta i sproboj wtedy.

Server GG działa juz tylko z nowym GG
Cytat:

Napisany przez http://www.gadu-gadu.pl/
Uwaga! Obecnie Gadu-Gadu działa tylko z najnowszą wersją programu. Prosimy o ściągnięcie i zainstalowanie najnowszej wersji Gadu-Gadu

MaciejT 25.04.2004 13:09

jakos na Tlenie 5.00.1.1 gg dziala :)

Patrixs 25.04.2004 13:27

Hmmm... to chyba nie jest wina wersji. Mam od jakiegoś już czasu 6.0. Teraz GG nagle zaczelo działać. Jak wyłączyłęm i ponownie włączyłem, program znowu nie działa prawidłowo (patrz obrazek na samej górze). W jednym zdaniu ujmując, raz działa, a raz nie. :/

paja 25.04.2004 23:40

LUDZIE ale dupna aktualizacja gg banner reklamowy w głównym oknie programu :(

Y@nkee_PL 26.04.2004 00:19

hehe... a niby po co pojawila sie nowa wersja banner killera :D

http://dl1.xp.net.pl/bk2_16.zip :)

woitas 26.04.2004 07:01

panowie odrobinę przesadzają z pazernością.
nic nie robią, a ciągle im mało.
porównajcie tlen i gg.
praktycznie nie ma tygodnia, żeby nie wyszła nowa wersja.
a tutaj... 2 miesiące dodawali baner reklamowy :ysz:
w wersji 7.x zapewne dodadzą jeszcze banery po bokach i na dole :P

niedługo będzie trzecia rocznica mojej obecności na forum :D

Ormianin 26.04.2004 07:42

Faktycznie nowy GG jest jakis trefny... nie ma to jak konnekt

Y@nkee_PL 26.04.2004 12:42

taaa... konnekt i wszystko jasne :spoko:

Smartek 26.04.2004 14:08

No ja musze powiedziec ze ostatnio z tlena na konnekta sie znowu przesiadlem... :)
pozdro ;)

nimal 26.04.2004 14:23

proponuje jednak mirande im - i zadnych banerow, gg, tlen i icq i setki innych protokolow obsluguje, smsy na caly swiat, tysiace (doslownie) dodatkow jakie tylko sobie mozna zamarzyc... bajka
konfiguracja zas nie jest taka straszna - na pewnym portalu, ktorego nazwy tu podac nie mozna, jest bardzi dobry (imho) poradnik dla poczatkujacych, a druga instalacja jest juz bezproblemowa, zreszta mozna sobie zrobic wlasna rarujac folder instalacji :P

Kasprzak 26.04.2004 16:18

ja jade na mirandzie...testuje ja.
Ale narazie nie mgoe sie przyzwyczaic.
Najlepiej zainstalowac narazie gg (najnowsze ze stronki) i baner kilerem (ten co yankee):)

Atuk 07.05.2004 11:20

Martwe GG

Kupiłem nowy dysk , zainstalowałem WIn Xp i nie mogę "za chińskiego Boga" zainstalować GG. Ściągam z serwera najnowsza wersję, programik się uruchamia, pyta o ustawienia i ....... znika. Nie mogę go włączyć. Klikam na ikonę GG, nic się nie dzieje.
:o

Jakby ktos miał mądry pomysł to ...... dzieki!

czero 07.05.2004 12:29

Cytat:

Napisany przez Atuk
Kupiłem nowy dysk , zainstalowałem WIn Xp i nie mogę "za chińskiego Boga" zainstalować GG. Ściągam z serwera najnowsza wersję, programik się uruchamia, pyta o ustawienia i ....... znika. Nie mogę go włączyć. Klikam na ikonę GG, nic się nie dzieje.
:o

Jakby ktos miał mądry pomysł to ...... dzieki!

Nie wiem czy to o to chodzi, ale ja jak na nowym dysku instalowalem gg (tez nie dawno). Podalem swoj nr gg, haslo, to zanim mi sciagnela sie z serwera lista znajomych to muszialem troszke poczekac, z jakies 10 min. Nie wiem czemu.
Sprobuj poczekac chwila, zostaw gg wlaczone na jakis czas, moze to pomoze ;).

andrzejj9 07.05.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez nimal
proponuje jednak mirande im - i zadnych banerow, gg, tlen i icq i setki innych protokolow obsluguje, smsy na caly swiat, tysiace (doslownie) dodatkow jakie tylko sobie mozna zamarzyc... bajka
konfiguracja zas nie jest taka straszna - na pewnym portalu, ktorego nazwy tu podac nie mozna, jest bardzi dobry (imho) poradnik dla poczatkujacych, a druga instalacja jest juz bezproblemowa, zreszta mozna sobie zrobic wlasna rarujac folder instalacji :P

A moglbys podac adres strony tego programu? Moze sobie sciagne i wyprobuje.

Smartek 07.05.2004 13:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

http://www.miranda-im.org/

*Vojtas* 07.05.2004 13:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

A tutaj jest >Polska lokalizacja<

pozdr.

andrzejj9 07.05.2004 15:27

Dzieki :)

MacGyver 08.05.2004 20:37

Cytat:

Napisany przez http://www.gadu-gadu.pl/
Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu-Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy że do poprawnej pracy należy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu- używając polecenia "Windows Update"

Może pomoże :)

Patrixs 08.05.2004 20:43

A propo co do Updatowania Windowsa, to jak otwieram stronę "Windows Update" to cały czas mam: "Rozszerzenie Windows Update wyszukuje dostępne aktualizacje... 0% ukończono" i nic się nie dzieje :(

przemo_one 09.05.2004 11:37

patrix no ja nie wiem co sie wam robi ale u mnie to normalnie gg dziala z uaktualnieniami i windows update tez dziala po tym sprawdzaniu powinna wyskoczyc lista krytycznych aktualizacji ktora pobierasz - ok 52mb jesli nie masz sp1 a ok 18 jesli masz sp1 kropka

SEBAW 09.05.2004 11:52

U mnie też GG nie działa, nawet mój kuzyn ma problemy. Dobrze, że jest Tlen, do którego wpakowałem GG i teraz wszystko śmiga aż miło!!!

Patrixs 12.05.2004 17:05

Ilość załączników: 1
Zainstalowałem od początku GG a później PowerGG i działa, z tym że chciałbym się dowiedzieć jak zrobić, zeby powiadomienie o statusie było pozaokrąglane a nie prostokąne :) to kwestia przyzwyczajenia, a nie wiem jak to zmienić :(

Dzięki

nimal 12.05.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

podlinkowanie do odpowiednich plikow jest w tym arcie o ktorym wspominlaem, chyba wiesz jaki adres musisz wstukac? cd r lab.pl - sorki za spacje, ale cenzura dziala
nie przerazaj sie na poczatku (jak spora czesc ludzi) - naprawde warto raz to doprowadzic do uzytku ;)

grzeniu 12.05.2004 19:27

www.cdrlab.pl
Chm jeszcze dziala cenzura? Myslalem ze juz nie

edit: no jednak juz wylaczona 8)

Patrixs 26.05.2004 12:25

Rozwiązałem częściowo swój problem. We właściwościach pliku gg.exe zaznaczyłem aby uruchamiał zgodnie z Windows NT 4.0 i odpala się za każdym razem.

Dziś jednak nie mogę się zalogować :(((. Nie pomaga ponowne włączanie GG itp.

Patrixs 26.05.2004 12:27

qrde, nie działa mi nic prócz przeglądarki internetowej, ani GG, Tlen, mule ((

nimal 26.05.2004 12:42

wszystko wskazuje na bledna konfiguracje firewalla - pewnie blokada portow... zobacz czy na firewallu/windowsie/hubie masz odpowiednie porty otwarte

Patrixs 26.05.2004 12:58

Problem pojawił się dopiero po nocy, wcześniej wszystko działało, a nic nie ruszałem, nie mam żadengo firewalla na kompie, mam jednak IP prywatne. Jak do wieczora nie zacznie działać poprawnie to chyba zadzwonie do Aster i zapytam się co jest grane.

Pozdro.

Patrixs 26.05.2004 14:29

Już wszystko działa.

Pozdrawiam

Ghost_mode 26.05.2004 15:02

Ja mam sposób na wszelkie błędy itp w gg6
mam 2 wersje 5 oraz 6
jak się 6 nie uruchamia to odpalam 5 i restaruje kompa
potem 6 znów chodzi...

Ale najnowsza 6 jest jakaś trefna - ciagle są z nią problemy
errory przy uruchaminiu, przy przesyłaniu plików, przy zminie użytkownika...
a 5 dziła miodzio i reperuje wszelkie uszkodzone wpisy po 6 :)

Mily_ 26.05.2004 16:38

czytałem o tym że trzeba zainstalowac wszystkie uaktualnienia pod XP z windows Update (choć ja w to nie wierze). Poczytaj www.gg3d.com

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:33.