![]() |
sprzet grajacy
witam
w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw ,gdyz stara smieszna wieza odmawia posluszenstwa ;-) Znacie moze jakies adresy polskich serwisow o charakterze informacyjnym ,traktujacych o tematyce audio ??????? A moze polecilibyscie jakies fajne tanie modele odtwarzaczow czy wzmacniaczy ... |
zestawy grające? Tzw. wieże?
Tylko PHILIPS! |
Cytat:
www.audio.com.pl HFiM jakos nie chce dzialac :( |
philips?
i wieza hi-fi? no way! technics rulezz :P |
na razie mam zamiar kupic sredniej klasy odtwarzacz denona
bez wzmacniacza to troche kiszka ,a kolumny zrobi mi znajomy na zamowienie wiec na razie do samego odtwarzacza podlacze zestaw glosnikow 5.1 z komputera :P jakos przezyje |
ZADEN TECHNICS!!!
zalezy jeszcze jakiego dzwieku oczekujesz, idz do salonu, popros o podlaczenie kilku zestawow i sam sie przekonasz. Technicsa odradzam ze wzgledu na beznadziejna jakosc. Krolem w swojej klasie cenowej jest Yamaha CDX-596 - ok 1200-1300pln, wzmacniacz tez jakis dobry da sie znalezc. <CDX-496 nie warto brac, bo to konstrukcyjnie jest CDX-396, tylko ma 2 przyciski wiecej> |
technics beznadziejny jakosciowo? to co powiedziec o philipsie? albo thomsonie?
to juz chyba totalne dno... fajne sa jeszcze onkio no a co do yamachy to nie zaprzecze, oj, az sie cieplo mi zrobilo na mysl o yamaszce |
bez przesady - nie porownujmy sprzetu z innych klas, np Technicsa do Philipsa albo Thomsona ;)
z tego co wiem to Denon i Onkyo od dawna nie maja w ofercie odtwarzaczy CD - te firmy <i jeszcze Pioneer> nastawily sie na KINO DOMOWE - a to zupelnie inna bajka :) |
Ja sobie niedawno kupiłem używany wzmacniacz z komisu za 200 zł i do tego nowe głośniki tannoye m1 z MM i zapewniam że gra to lepiej niż każda miniwieża za kilkanaście baniek:spoko:
|
polecam denon lub onkyo to jest dopiero sprzecik wart swojej ceny.
|
Cytat:
|
Hmm, juz mialem napisac twoj stary nick ;), Onkyo jeszcze audio mozna spotkac, ale wiadomo ze w komisie etc.,
Co do Technics'a czy jak to sie to nazywa to to samo co Panasonic, wiec nie rozmawiajmy juz o tym. Wszystko zalezy co oczekujesz od sprzetu. |
Cytat:
podlaczyles do komputera czy osobny odtwarzacz ? i moglbys cos wiecej na temat tych glosnikow powiedziec ,tzn jak duzy to jest zestaw i ile dales ?;-) |
Proponował bym jakies segmenciki Yamahy, Denona, Onkyo. Technicsa sobie odpuśc no chyba, że jakis wysoki model. Jeśli chodzi o kolumny to ja cenie sobie TANNOY'a
|
Cytat:
|
proponuje napisac przedzial cenowy i jakosc dzwieku jaka oczekujesz (audiofilem nie jestes chyba bo nie zadalbys na tym forum...ale czy masz wrazliwe ucho np., do czego bedzie uzywane (techno, klasyczna, metal), jak czesto)
|
jedno slowo:
YAMAHA |
.....A wiec tak:
Roznica miedzy Cd Yamaha CDX-493[6] a CDX-393[6] mkI, jest duza poniewaz oprucz tego ze seria 4 ma wyjscie sluchawkowe z potencjometrem to ma wyprowadzony tor cyfrowy, Yamaha[dzisiejsza] to marne sprzety i dzieki wyprowadzonemu torowi cyfrowemu mozna do konwertowania dzwieku z cyf na analog, zastosowac przetworniki wbudowane w wzmacniaczu....[kina domowe zwykle je maja, wzmaki stereo raczej nie...] ....POwiec tak czego szluchasz, jaki pokoj, kasa, blok/dom, i jesli masz mozliwosc posluchaj troche i kieruj sie soba - wlasnym gustem, to co ci sie podoba, odradzam pseudo-dobre sprzety...jak technics, mozesz troszke poszperac w necie w recenzjach, ale mimo to, sprzet kupijesz dla siebie.... polecam zaczac zestwa skaldac od kolumn..... albo lepiej tak: http://audio.lukar.net/ [a tu forum] |
Ja moze sie zareklamuje w najblizszym czasie bede sprzedawal wzmak[Amplituner K.D.] Kenwood Krf-v5030D[Czarny, pilot] + Cd Yamaha CDX-393[Tytan, pilot], wzmacniacz potezniejszy i to jest kino domowe 5.1[ma wiele przychylnych recenzji], cena zestawu ok.900zl...
Na tej stronce: http://www.homecinemachoice.com/testbench/index.html sa testy wzmakow K.D. ta jest o mojim Kenwoodzie..... ....Pisze reklame bo moze jest ktos chetny.... :zeby: |
ja bazuje tylko na SONY i wszystko narazie super gra i buczy. ale jak kiedys przyjdzie cos zmienic to pewnie tylko na Harmann-Kardon, to dopiero sprzecicho. tylko z cena troche nie wesolo...
|
Cytat:
|
Cytat:
Mówiłem o gotowych zestawach (HIFI SYSTEM). Philips za tą cenę na prawde nieźle gra. Mam wieże kilka dobrych lat, nawet nie wiem dokładnie ile, ale ponad 5 lat spoko i poza padniętym laserem nadal mam piękny czysty dźwięk. |
CIAPEK, moze teraz zobaczysz ;)
"w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw" |
Cytat:
Technics w sumie całkiem niezły jest ;) :) pzdr |
Cytat:
|
Cytat:
jej nie ma....i w przypadku 493 i 393 mkI, ta druga nie ma zadnych wyjsc cyfrowych.... |
Cytat:
|
Podepne sie do tematu: co myslicie o Panasonicu ??
Zwlaszcza o SA HE75 ? Czy to dobry wybor dla "nieaudiofila" ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
TYLKO te firmy: 1. Denon 2. Onkyo. 3. Yamaha 4. Technics złota seria 5. Pionner. wyższa półka: 1. Bang&olufsen kolumny zoller albo sonus faber:) keble van den hull miedź bez tlenowa:) Jako gotowy zestaw polecam onkyo spokojna wyważona średnica mocny bas i głębokie wysokie czyli typowo japońskie brzmienie nieprzeslodzone a sprzęt brzmi w porównaniu do soniaka o wiele lepiej i jest czysty dźwięk bez zbędnych przekoloryzowań jak w wypadku sony |
masz pieniądze to sobie Denona kup, kolega zakładający topic też by się cieszył
|
Cytat:
Ja mam kilka segmentow sony i amplituner AC3 Yamahy... glosnikow tylko dobrych nie mam, ale to jest juz wydatek! |
jeszcze chciałem coś wyjaśnić i to będzie chyba ostatni temat w topiku dla melomanów.
Pisząc o Philipsie jak pisałem miałem na myśli gotowe zestawy hi-fi nie tzw. "cegiełki". Sam mam gotowca i jestem niezwykle zadowolony. Chodząc po salonach RTV, przechodząc kolejne alejki z wieżami nie widze nic interesującego w umiarkowanej cenie. Ujdzie także Panasonic. Cegiełki to co innego nie znam się tak na tym, pisze tylko co polecają inni, wiem także, że na to potrzeba więcej kasy (na razie nie interesuje się tym). Dla zwykłego szarego człowieka, mieszkającego w bloku gotowy zestawik z pewnością wystarczy. Czym się będę interesował to zakupem radia samochodowego cd (prawdopodobnie padnie na Soniacza :) ) Pozdrawiam! |
A ja mam Starego Radmorka 5102TE +2x Unitra 40W podlogowki i jestem zdania ze do ~1000 zl nie zlozysz nic lepszego - jedyna wada to taka ze 1 kolumna to taka mala lodowka :)
|
Cytat:
za 2900 masz mini zestaw onkyo albo denona sorrki ale philips to szrot w porównaniu do sony ma przekoloryzowania na max jak ktoś kocha tylko basy i wysokie to źle z nim bo najpiękniejsza jest średnica i najważniejsza w muzyce poważnej nie mógłbym ścierpieć słuchająć kantat buxtehudego że mi coś dudni a wieże philipsa niestety niendają się do odsłuchu kantat buxtehudego albo muzyki góreckiego z arvo partem p.s nieprzeczę Tobie starcza philips i mi nic do tego ja mamn swoje zdanie a ty swoje i nawracać niebędę Ciebie:) pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:54. |