Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kulawa łapa Heyah (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kulawa-lapa-heyah-34292/)

woitas 29.04.2004 07:12

Kulawa łapa Heyah

amatorom tego pakieciku polecam ten artykuł.

ręce opadają.

Pawel_k 29.04.2004 07:59

"tylko proste i uczciwe zasady" skad ja to znam [TPSATPSATPSATPSATPSATPSATPSATPSA] :D :D :D

smolik 29.04.2004 11:35

Moim komentarzem do tego artykułu będzie tytuł gadżetu oferowanego w ramach rekompensaty "Gnój" (bez obrazy dla autora)!!! :telefon:

pykson 29.04.2004 11:35

o tym, ze sa takie opoznienia w Heyah slychac juz od dawna. ale nawet ten artykul nie wyjasnia do konca przyczyny tego odchylu. niedobrze sie robi, jak sobie pomysle, jak sugestywna moze byc reklama - jakos naiwnie uwierzylem w te "uczciwe zasady".
teraz jednak widze, ze dobrze zrobilem, heyah na mnie jeszcze bedzie musialo poczekac, moze sie nie doczeka... zreszta, nie chodzi o tylko mnie, taki numer z "wielka uczciwoscia" z pewnoscia zniecheci wielu potencjalnych klientow

a tak na marginesie to koles wytrwale drazyl temat, i, szczegolnie za koncowe akapity artykulu, GRATULACJE!

CIAPEK 29.04.2004 11:44

rzeczywiście nieciekawe postępowanie Heyah. :/

Jak dobrze mieć Plusa na abonix ;)

memorando 29.04.2004 12:18

Cytat:

Napisany przez woitas
amatorom tego pakieciku polecam ten artykuł.

ręce opadają.

Woitas gdybym miał czas i niebył zmęczony wczorajszą podróżą z Golubia już dawno Erę podałbym do sądu a jak wiesz Heyah a Era to to samo jedne wielkie gówno...Jak znajdę czas podam ich do sądu a na razie siostrunia pisze pozew dla mnie o odpowiedniej treści może prawnika sędzinę posłuchają jak zobaczą pełny sprecyzowany prawniczo pozew bo mi ręcę opadają na ten kraj i wszystko co się tu dzieje jedno wielkie gównoooooo i heyah i era i tpsa z pkp wrr

CIAPEK 29.04.2004 13:08

hehe memorando :)
Twardo trzeba a jak :zeby:

memorando 29.04.2004 13:40

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
hehe memorando :)
Twardo trzeba a jak :zeby:

placę abonament za erę , i nic niewidzę pokazali swój niski poziom , wiec do sądu ich podam , moze zmądrzeją , ja im niepopuszczę , albo jesteśmy w uni , albo w kraju podobnym do afryki , gdzie murzyn niewie co to jest komórka :)

kraluk 29.04.2004 14:23

Ale mi afera. Zawsze wiedziałem, że wszelkie esklepy to syf...

memorando 29.04.2004 15:49

Cytat:

Napisany przez kraluk
Ale mi afera. Zawsze wiedziałem, że wszelkie esklepy to syf...

tu się mylisz...komputronik wyslal klawę logitecha z myszką mx700 pięknie opakowane i nawet jak napisalem maila z zapytaniem odpowiedzieli po 10 minutach co faktycznie w polsce zadziwić może....

Y@nkee_PL 29.04.2004 16:24

no to zycze powodzenia w sadzie, za 2-3 lata napisz nam jaki byl wynik :D

memorando 29.04.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
no to zycze powodzenia w sadzie, za 2-3 lata napisz nam jaki byl wynik :D

za 6 miesięcy jak w szczecinie się będzie odbywać i daj se siana ja niechcę o tym myśleć milego dnia yanke pozdrów tośkę

Y@nkee_PL 29.04.2004 17:34

juz sie obraza, przeciez wiadomo jak u nas z sadownictwem ;)

przemo_one 29.04.2004 18:20

heh mialem cos takiego z tepsa jak mi neostrade zakladali tia dzwonilem ze nie dziala a mowili ze dziala i oni mowili ze maja racje paranoja

memorando 29.04.2004 18:37

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
juz sie obraza, przeciez wiadomo jak u nas z sadownictwem ;)

mam siostrę w sądzie dlatego mówię o szczecinie że potrwa do 6 miechów po znajomosci nieobrażam się ucmkaj tosię ode mnie:)

woitas 29.04.2004 19:02

6 miesięcy po znajomości... :P super... :)

Alinoe 29.04.2004 23:31

Cytat:

Napisany przez memorando
******aplacę abonament za erę i ***** widzę wała pokazali wiec sąd zobaczą moze zmądrzeją ja niepopuszczę albo jesteśmy w uni albo w kraju podobnym do afryki wschodniej gdzie murzyn niewie co to jest komórka hehe:)

sprawa HEJAH czy jak im tam to faktycznie skandal i trzeba ich pogonić ale jedna uwaga mi przyszła do głowy - w afryce wschodniej leży somalia z moqadiszu które jest jednym z nalepiej ztelefonizowanych miejsc na świecie - połaczenia lokalne sa w abonamencie a na instalację stacjonarnego czeka się parę godzin, co do sieci komórkowych to jest tam niewiele gorzej, innymi słowy jest tam lepiej niż u nas (na podstawie National Geographic)

pozdrawiam i powodzenia w sądzie

jasut 30.04.2004 15:49

Zamawiałem w e-sklepie starter Heyah i bez ponagleń dostałem go do domu po tygodniu. Miałem szczęście?
Memorando, czym cię era ubodła? Pozdrawiam.

memorando 30.04.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez jasut
Zamawiałem w e-sklepie starter Heyah i bez ponagleń dostałem go do domu po tygodniu. Miałem szczęście?

Po prostu, podpisując umowę, Pani dała na koniec regulamin usług, niebyło czasu abym go przeczytał. Co więcej rachuneczek płacę o czasie a zablokowali fona zgodnie z tym regulaminem. Niestety obsługa jest w erze typu: zapłaci pan fakturę a: może Pan mieć drugi numer, płacę fakturę A: każą już płacić fakturę B: która dopiero przyjdzie. Kpina paranoja i brak logiki dzialania. to moja opinia o Erze. Dopóki niejesteś abonentem to są mili, potem masz schody. Niestety Jasut Era jest dobra do czasu podpisania umowy...

MaciejT 30.04.2004 23:21

Cytat:

Napisany przez jasut

Ja tak samo, z taka roznica ze ponad tydzien :)

ZiP 01.05.2004 09:59

Zamówiłem w e-sklepie trzy startówki i dostałem przesyłkę po 12 dniach, nie jest tak źle, więc czemu miałbym narzekać?? Jeżeli ktoś musi czekać ponad miesiąc no to rzeczywiście ma problem, ale nie oceniajmy Heyah tylko po szybkości realizowania zamówień!! Liczy się jakość usług telekomunikacyjnych, a tutaj jest bardzo dobrze.

jasut 01.05.2004 21:46

Cytat:

Napisany przez memorando
Po prostu, podpisując umowę, Pani dała na koniec regulamin usług, niebyło czasu abym go przeczytał. Co więcej rachuneczek płacę o czasie a zablokowali fona zgodnie z tym regulaminem. Niestety obsługa jest w erze typu: zapłaci pan fakturę a: może Pan mieć drugi numer, płacę fakturę A: każą już płacić fakturę B: która dopiero przyjdzie. Kpina paranoja i brak logiki dzialania. to moja opinia o Erze. Dopóki niejesteś abonentem to są mili, potem masz schody. Niestety Jasut Era jest dobra do czasu podpisania umowy...

Jestem w erze od 3 lat i nigdy nie miałem kłopotów. Co prawdz płacę z konta poleceniem zapłaty (więc nigdy się nie spozniam) ale dla mnie era jest OK.

memorando 01.05.2004 22:33

Cytat:

Napisany przez jasut
Jestem w erze od 3 lat i nigdy nie miałem kłopotów. Co prawdz płacę z konta poleceniem zapłaty (więc nigdy się nie spozniam) ale dla mnie era jest OK.

Właśnie odpowiedziałeś dlaczego niemasz schodów:
A:\ polecenie przelewu
B:\ jesteś w niej 3 lata....

Y@nkee_PL 01.05.2004 22:38

no dobra, i ja ciebie podenerwuje memo ;)

jestem w Erze, siora jest w Erze, kumple sa w Erze (wszyscy abonament) i jakos nikt nie plakal i nie placze ze jest wlasnie w Erze :) :peace:

raptor123 01.05.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez memorando

Ja we wrześniu 6 lat będe miał w Erze, rachunki nie zawsze miałem w terminie płacone i nie miałem nigdy z nimi problemu, i jestem z Ery w 100% zadowolony.

Siostra zamówiła przed śwętami w czwartek Heyah i w piatek po świętach miała, czyli licząc dni robocze 5 dni w tą i spowrotem to się nazwya szybkość :)
Pozdr:)

memorando 01.05.2004 23:00

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
no dobra, i ja ciebie podenerwuje memo ;)

jestem w Erze, siora jest w Erze, kumple sa w Erze (wszyscy abonament) i jakos nikt nie plakal i nie placze ze jest wlasnie w Erze :) :peace:

nienerwujsia yankkeee :glaszcze: :glaszcze:

ThanatoS 01.05.2004 23:22

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
[...]

Ja rowniez jestem w Erze, Narzeczona Rowniez, przyszli tesciowie takze, siostra tez jest w Erze itd.

Era ma dobre uslugi, szczegolnie ze ma wiekszy zasieg u nas na warmii i mazurach niz takie sieci jak plus czy idea. W wielu miejscach tylko Era ma zasieg inne to juz porazka.

pykson 02.05.2004 01:16

spox, ale ceny w uslug gprs w erze to porazka, tu idea rules, chociaz chyba temat nie w ta strone podaza..

memorando 02.05.2004 01:31

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Ja rowniez jestem w Erze, Narzeczona Rowniez, przyszli tesciowie takze, siostra tez jest w Erze itd.

Era ma dobre uslugi, szczegolnie ze ma wiekszy zasieg u nas na warmii i mazurach niz takie sieci jak plus czy idea. W wielu miejscach tylko Era ma zasieg inne to juz porazka.

:glaszcze: masz thanatosku dobrze robi na stres :piwo: :piwo: cała zgrzewka:)

p.s to lekka dygresja co do zasięgu ery...

mallow 02.05.2004 22:35

"Wszędzie ta czerwona łapa. Gdzie nie spojrzę, w kioskach, w TV, w necie - wszędzie! Aż się boję otworzyć lodówkę" :rotfl: :rotfl: :D:D:D :rotfl: :rotfl:

WebLion 08.05.2004 10:41

Cytat:

Napisany przez pykson
o tym, ze sa takie opoznienia w Heyah slychac juz od dawna. ale nawet ten artykul nie wyjasnia do konca przyczyny tego odchylu

Dziękuję za link do tego Forum i tego Tematu, anonimowemu Użytkownikowi Forum CDRinfo.pl
Do dnia publikacji artykułu nie otrzymałem odpowiedzi od Rzeczniczki Prasowej Heyah, więc więcej o przyczynach i skutkach w drugiej części artykułu. Wtedy też podam, co na temat Regulaminu Heyah w odpowiedzi na mój e-mail napisał Rzecznik Konsumentów.

Pozdrawiam.

woitas 08.05.2004 10:59

więc czekamy.

smolik 25.05.2004 13:50

I jest odpowiedź Pani Rzecznik Tutaj

CIAPEK 25.05.2004 14:17

Cytat:

Napisany przez memorando
(...)p.s to lekka dygresja co do zasięgu ery...

też tak uważam.
Sieci już dawno się wyrównały jeśli chodzi o zasięg. A na peryferiach to w każdym miejscu ktoś może nie mieć zasięgu w Erze, ktoś w Plusie, a ktoś w Idei bo nadajnik jest dalej.
Kiedyś możnabyło więcej dyskutować na temat zasięgu gdzie rozbieżności były na prawde duże. Od kiedy pamiętam zawsze najlepszy zasięg miał PLUS.
(Inni oczywiście mogą pamiętać co innego ;) )

memorando 25.05.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
też tak uważam.
Sieci już dawno się wyrównały jeśli chodzi o zasięg. A na peryferiach to w każdym miejscu ktoś może nie mieć zasięgu w Erze, ktoś w Plusie, a ktoś w Idei bo nadajnik jest dalej.
Kiedyś możnabyło więcej dyskutować na temat zasięgu gdzie rozbieżności były na prawde duże. Od kiedy pamiętam zawsze najlepszy zasięg miał PLUS.
(Inni oczywiście mogą pamiętać co innego ;) )

mam erę i plusa obie w abonamencie i poowiem tak era na trasie szczecin golub dobrzyń traci zasięg 4 razy plus też qale co śmiesznieszniejsze era traci zasięg w pobliżu torunia a plus w pobliżu poznania:) więc masz rację to zależy tylko od rozmieszczenia nadajników najprawdopodobniej a nie od sieci więc zasięg każda siec ma podobny idei niemam i niewypowiadam się.,..

epol 25.05.2004 17:23

Moi znajomi już od parunastu dni przeklinają na Heyaha. Ostatnio jakoś z 1zł czy 4zł na koncie nie mogli nigdzie zadzwonić i wysłac smsa bo ich "kwota na koncie jest za mała".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:24.