Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Egzamin Gimnazjalny. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/egzamin-gimnazjalny-34469/)

sayan 04.05.2004 21:50

Egzamin Gimnazjalny.

Witam !

Tradycyjnie zakładam post, na temat środowego i czwartkowego egzaminu gimnazjalistów :D

Sam w tym roku, będe absolwentem gimnazjum. (wiem ze jeszcze napewno Gorzała jest w tym roku, a kto jeszcze.. ? ) Chciałem zapytac tradycyjnie jak wasze przygotowania ? jakie wyniki były z próbnego ? jutro oczywiscie o wrażenia na bierząco ? a następnie o wasze wyniki ?

no wiec sam miałem 75pkt/100 z próbnego w tym 36 z mat-przyr i 39 z humanistycznego, osobiscie wogóle sie nie przygotowywałem do egzaminów majowych, wiec troche sie teraz nie pokoje, no ale zobaczymy ...

wszystkim powodzenia zycze :D

no i jeszcze do jakich szkół składacie podania ?
osobiscie składam jedno podanie do Liceum Ogólnokształcącego z rozszerzonym programem nauczania z technologii informacyjnej, matematyki i języka angielskiego, klasa drugiego wyboru to - matematyczno-fizyczna. Jesli tutaj sie nie uda (odpukać ) to ide do prywatnego liceum ogólnokształcącego, chociaz nie przejawiam takich chęci.

pzdr

Gorzala 04.05.2004 22:17

Probny byl regionalny - wiec nie ma co porownywac :)
Zreszta moje wyniki znasz, 10-12 mniej i mi starczy ;)
Wstepnie skladam do 2 liceow (rozszerzona inf w jednym, mat-inf lub mat-fiz-inf w drugim), ale moze jeszcze gdzies sie skusze ;].

Wiec na jutro powodzenia...

MacGyver 04.05.2004 22:20

Nio to chłopaki połamania pióra na egzaminach ... :spoko:

Kasprzak 04.05.2004 23:00

polamania piór!!

Mialem to rok temu.
Wiem co przezywacie.
Bedzie dobrze :)

ZiP 04.05.2004 23:12

Egzamin gimnazjalny już dawno mam za sobą. Ale mogę z całą stanowczością stwierdzić, że był bardzo prościutki - i stwierdziłem to już odrazu po wyjściu z sali egzaminacyjnej! Nie ma co się przejmować z wybieraniem szkoły, ja złożyłem podanie tylko do jednego liceum do klasy mat-inf i odrazu zostałem przyjęty. Może to dzięki wynikom egzaminu - z obu części prawie 90%, choć wcale nie jestem kujonem :D

M@X 04.05.2004 23:43

A ja w tym roku matura... Tydzien pozostal... Boje sie jak jasna cholera, ale cos tam chyba wiem i sie nie dam ;D

sayan 05.05.2004 13:22

No wiec, egzamin humanistyczny do najtrudniejszych chyba nie należał, ale ja go rewelacyjnie nie napisałem. Miałem małe kłopoty z interpretacją obrazu i zawaliłem chyba zadania otwarte.

a temat rozprawki to "Jeśli nie szata zdobi człowieka, to jakie inne watrości" - czy cos takiego i do tego "Na przykładzie bohaterów literackich, historycznych .. "

cos takiego, no wiec mi sie zapomnialo o tych bohaterach literackich i jakos .. to .. ehh zobaczymy wyniki

Macio.Men 05.05.2004 13:29

Ja też miałem dzisiaj. Nawet proste było.

Sayan:

To wypracowanie to było, że "musisz wykorzystać przykłady.." czy "możesz wykorzystać przykłady.."? Bo nie pamiętam a sam podałem jeden przykład z historii a reszta bardziej z życia wzięta i się trochę denerwuje teraz :).

nimal 05.05.2004 13:41

powodzenia Panowie :)

Gorzala 05.05.2004 13:44

http://bi.gazeta.pl/im/2056/m2056637.pdf
Stypa panowie :) Ale z zamknietych to moze i 20/20 ;p

Gorzala 05.05.2004 13:55

Aha... wiecie, ze byly rzedy? :zeby:

paja 05.05.2004 14:08

JA też pisałem i będę jutro pisałe :D
Ale lypa się niepokoje malo przygotowań :(
kAszmar!

a wiecie że w tym roku są w egzaminach odpowiedzi (abcd) poprzestawiane więc nie ściągajcie bo inni mogą mieć inną grupę
*Pytannie takie same ale odpowiedzi w innej kolejności (abcd)
;(

michal_zb 05.05.2004 14:21

taki sobie był w tym roku... rozprawka nie taka straszna, otwarte jeszcze ujdą, strasznie trudnych i nudnych tekstów nie było... - wg mnie rok temu zamkniete były ciut łatwiejsze
poczekamy zobaczymy.. :) najgorsze mam za sobą, teraz tylko matma :zeby:

Edwardo 05.05.2004 15:23

no to powodzenia jutro...
ja tam totalnie nie wiem o czym gadacie.... jakas przyroda, sztuka, fuck, ale sie to pozmienialo wszytko...
ja naszczescie zdarzylem przez gimnazjum... cale szczescie...
ale i tak polamania dlugopisow jutro no i dostania sie do wymarzonego LO.

Patrixs 05.05.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez macio.men

Wszyscy gimnazjaliści mieli dziś :)

Powodzenia.

Jak brzmiał pełny temat wypracowania???

Update...

Już wiem :)

Gorzala 05.05.2004 15:55

Cytat:

Napisany przez macio.men

Sayan:

To wypracowanie to było, że "musisz wykorzystać przykłady.." czy "możesz wykorzystać przykłady.."? Bo nie pamiętam a sam podałem jeden przykład z historii a reszta bardziej z życia wzięta i się trochę denerwuje teraz :).

Ja tez z zycia i historii :) Ale temat byl "Jesli nie szata zdobi czlowieka, to w czym tkwi jego wartosc? W pracy posluz sie przykladami z literatury, historii badz sztuki."

Czyli na moj gust albo literatura, albo historia, albo sztuka ;) A co juz sie w zyciu wydarzylo, to tez przeciez historia - ale ze mnie optymista :zeby:

sayan 05.05.2004 15:59

Cytat:

Napisany przez Gorzala
Ja tez z zycia i historii :) Ale temat byl "Jesli nie szata zdobi czlowieka, to w czym tkwi jego wartosc? W pracy posluz sie przykladami z literatury, historii badz sztuki."

Czyli na moj gust albo literatura, albo historia, albo sztuka ;) A co juz sie w zyciu wydarzylo, to tez przeciez historia - ale ze mnie optymista :zeby:

ja poleciałem bez przykładów ..... bo zapomniałem, dopiero na końcu napisałem "Nie nawiązałem do żadnego bohatera literackiego, ponieważ jest ich zbyt wielu, pozatym jednego człowieka jedni bedą uwazali za przykład a drudzy nie, dlatego niechciałem wywoływac sprzecznych uczuc " .. cos takiego bąknołem ..a zresztą... walic to . ;/

mallow 05.05.2004 16:22

Witam! Ja rok temu napisalem, i nie ma co sie martwic scislym, bo prosty byl, same podstawy :) o dziwo lepiej mi poszedl scisly ale siedze w liceum na humanie :blee: powodzneia 2morro

michal_zb 05.05.2004 16:24

Cytat:

Napisany przez sayan
"Nie nawiązałem do żadnego bohatera literackiego, ponieważ jest ich zbyt wielu, poza tym jednego człowieka jedni bedą uwazali za przykład a drudzy nie, dlatego nie chciałem wywoływac sprzecznych uczuc "

polityk z krwi i kości ;p

P.S.
fajny tekst.... :zeby:

edit:
słyszałem, że jeśli egzaminatorzy zgubią twój test to dostajesz 50 pkt.. czy to prawda ???

MacGyver 05.05.2004 17:56

Cytat:

Napisany przez michal_zb
...słyszałem, że jeśli egzaminatorzy zgubią twój test to dostajesz 50 pkt.. czy to prawda ???

hehe :D
Fajnie by było ale wątpie w prawdziwość tych pogłosek ;)
:spooko:

/\/\cDrive 05.05.2004 19:29

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hehe :D
Fajnie by było ale wątpie w prawdziwość tych pogłosek ;)
:spooko:

Też w to wątpie. Raczej kazaliby ci napisać to jeszcze raz.

Gorzala 05.05.2004 22:06

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2057650.html

Zamkniete 20/20
Otwarte bez rozprawki 11-12 (tak sobie mysle ;))
Rozprawka... paanie - daj pan spokoj :zeby: pisza, ze jednak trzeba bylo odniesc sie do postaci literackiej, wiec to przekret, bo: Jesli nie szata zdobi czlowieka, to w czym tkwi jego wartosc? W pracy posluz sie przykladami z literatury, historii badz sztuki." to wg. mnie dowolnosc wyboru przykladow... :/

Piterniel 05.05.2004 22:25

Ja będe miał z rozpraką tak ok 30-35 pkt., ale jeszcze matematyczny.

POWODZENIA KOLEDZY GIMNAZJALIŚCI :)

sayan 06.05.2004 07:33

Zamkniete 18/20 z otwartych poleci jakies 4pkt... a no zobaczymy :D:D niema co kombinowac :D

michal_zb 06.05.2004 07:46

dzisiaj MATMA :zeby: ostatnia deska ratunku...

michal_zb 06.05.2004 11:34

no i po egzaminach... matma nie była taka straszna, gorzej z chemią, fizyka łatwa - teraz tylko czekamy na WYNIKI :zeby:

Gorzala 06.05.2004 12:00

Luz... jak nie ******* fizyki (co starali sie mi wcisnac... ale ja stanowczo stalem przy wlasnych przekonaniach :zeby: ), to moze 48/50 ;)
...jeszcze bym mial pamietac jakies bzdety o zabie... ehh :D

/\/\cDrive 06.05.2004 16:11

Ile wam wyszło w tym ostatnim, bo mi że dziecko zapełni jedną szóstą wiaderka.

Gorzala 06.05.2004 16:12

Cytat:

Napisany przez /\/\cDrive
Ile wam wyszło w tym ostatnim, bo mi że dziecko zapełni jedną szóstą wiaderka.

1/6 :)
45-46/50 bedzie... :zeby:

michal_zb 06.05.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez Gorzala
45-46/50 bedzie... :zeby:

u mnie podobnie :zeby:

sayan 06.05.2004 23:22

zawaliłem 4 zadania zamkniete a wiec 4pkt, do tego zle zrobione zadanie z mapą 3pkt - uswiadomił mnie dopiero Gorzala i z żabką licze sobie 1/4 wiec wychodzi 40/50 czyli bardzo zadowalająco :D

pzdr sayan_ssj

Gorzala 07.05.2004 13:17

Cytat:

Napisany przez sayan
zawaliłem 4 zadania zamkniete a wiec 4pkt, do tego zle zrobione zadanie z mapą 3pkt - uswiadomił mnie dopiero Gorzala i z żabką licze sobie 1/4 wiec wychodzi 40/50 czyli bardzo zadowalająco :D

pzdr sayan_ssj

Za mape 1 powinienes dostac (jak nie 2 :))...

pawelblu 07.05.2004 18:39

Hm a ja wam powiem ze nowa matura to jeden wileki PIC. Na UW z konkursu matur jest 2% miejsc - 98% jest przeznaczonych na egzamin. Wiec pryska mit o pisaniu matury i egzaminu w jednym ... Zreszta po tym jak w jakiejs uczelni na 400 miejsc 800 osob mialo maxa z konkursu swiadectw, to chyba nikt sie nie odwazy tego wprowadzic.

Acha - i moja skromna rada - lepiej byc w kiepskim liceum w bardzo dobrej klasie niz w bardzo dobrym liceum w kiepskiej klasie. Wiadomo najlepiej skonczyc matex w staszicu, ale wiekszosc smiertelnikow nie ma tej okazji ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16.