![]() |
Moja buda Tracera po moddingu
Jak pisalem o wzorach (pewnie pamietacie) to ktos prosil o fotki mojej budy jak juz bedzie skonczona... tak wiec juz daje. Dzieki wielkie panu TainteD-SouL ktory wytrzymal ZE MNA DO KONCA (ze mna trudno wytrzymac) i zmodowal moja bude SAM w CALOSCI. Wielkie dzieki :*
A teraz czas na fotki: http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/1.jpg http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/2.jpg http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/3.jpg http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/4.jpg Tylko cztery, jak ktos chce wiecej to mowic :P pozdro ;) |
Niezle. Fajnie zrobione. Tez nosze sie z zamiarem przerobienia swojej budy niedlugo ;).
Przy okazji mam pytanie: duzo wylozyles na ta przerobke. Chodzi mi o calosc (materialy + robocizna). A i jeszcze ten "TainteD-Soul" to jakis twoj znajomy, czy jakis koles co sie zajmuje takimi moddingami? |
fajnie, ale foty za duze, pomniejszone troche sadze, ze beda lepiej wygladac :P
|
zmniejsz rozdzielczosc to po pierwsze...
bardzo porsze... wystarczy jak bedzie w 800x600... po drugie, jak juz otowrza mi sie... to napisze co sadze... |
Mod całkiem niezły, ale przydały by się czarne napędy:),
te które masz psują trochę efekt całości |
wiem, moze wkrotce przemaluje :), a co do TainteD-SouLa jest to koles poznany przez neta (przez allegro dokladnie) :)
pozdro ;) |
Buda fajna, ale z tą rozdzielczością to żeś "lekko" przesadził.
|
buda dobrze zrobiona!
Ale nie ma to jak mod wlasnorecznie zrobiony. Jak swoja skoncze to tez dam! |
Nie zauwazylem jednego pytania czera:
no wiec w "zestaw" wlozylem AZ 650zl w sklad "zestawu" wchodza: Thermaltake Volcano 11, niebieska katoda (z opcja reakcji na dzwiek) turbina Thermaltake (wyciagajaca powietrze) + wiatrak Thermaltake z przodu budy (wciagajacy powietrze) Obudowa Tracer Davinci z LCD (wbudowanym fabrycznie) zestaw okraglych kabli robocizna (ok. 100zl zarobil) naklejki AMD ATHLON XP i GIGABYTE panel thermaltake z przodu budy to chyba bedzie wszystko, ale wreszcie mam swoja upragniona bude :D :) pozdro ;) ps - zaraz dam fotke jak widac z katoda w nocy :P cholernie jasna... |
ja w swojej mam tylko dwie diody, HDD i Power, a i tak je odlaczylem bo daje mi po oczach w nocy. wiatrakow mialem raz az 3 w obudowie, z przodu, z tylu, i z boku wiejacy na twardziele, ale przez halas tez spac sie nie dalo wiec ostal sie tylko jeden z tylu. fajnie takie budy wygladaja tego sie nie da ukryc, ale ja bym z tym w zyciu nie zasnal... hehe
|
zeby mi sie jeszcze obrazki chcialy wczytac...
|
Cytat:
|
No mnei tez sie nie otwieraja...
|
padl serwer.. przeniose pozniej na inny.. wybaczcie :)
pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
|
OK, wiec te rzeczy (przenoszenie na inny serwer i zdjecie noca) zrobie za jednym zamachem dzisiaj wieczorem...
pozdro ;) |
Przecież ten wyświetlacz z ostatniego zdjęcia jest w oryginalnej obudowie!! Mam taki sam.
|
Cytat:
|
Ok nie doczytałem. Czy wiesz może jak wyłączyć ten ******ony budzik (alarm) w obudowie. Za każdym razem go wyłączam a po ponownym uruchomieniu on znowu pokazuje się jako aktywny i wyje w nocy.
|
Hmm... to nie budzik :) tylko przegrzewa Ci sie cos i piszczy (powyzej 65 stopni)... wystarczy rozkrecic front panel i odlaczyc JEDEN WTYK - BEZEL i po problemie :] (moze jak to budzik - to na budzik tez zadziala?)
pozdro ;) ps - a jak Tobie buda sie podoba? ---EDIT--- FOTY juz dziala! |
Cytat:
dzięki |
Cytat:
1. oceniam bude na 2/5 ( okno male, malo miejsca w srodku, naklejka ch***wa, ta amd tez ch**owa, to cos przypominajace kawalek katody pozostawie bez komentarza) 2. co to za modding jak ktos ci to robil ?? |
Na czym ten mod miał polegać? Wstawienie szybki za otworek o wyciętych niezbyt prosto, ostrych (nawet bez uszczelki) krawędziach + jakaś naklejka? I to musiał ktoś inny Ci robić??
Trochę opisu by się przydało. |
Okno specjalnie male - kiedys bede mial grawerke, naklejka mi sie podoba - nie ma chyba innym. A katoda jest super - ma nawet opcje reagowania na dzwiek.
ad2 - nie mam talentu, wiec musial robic to kto inny :) Wawelski: Okno wyciete prosto, te zdjecia sa slabej jakosci i troche duze, a uszczelki wygladaja BEZNADZIEJNIE :P dlatego ich nie ma. Zreszta wazne, ze mi sie podoba :P pozdro ;) |
ja uwazam ze nie mam talentu ale jak cos chce zrobic to robie sam (najczesciej) jak nie umiem to nei robie (chyba ze cos na zaliczenie w szkole to musze jakos zrobic)
dlatego tez nie lam z chetami, nie kozystam z opisow, nie prosze nikogo o nic, bo jak sie nei umie to trzeba sie zajac czyms innym latwiejszym np. "ogrodnictwo i kwiaty ciete" sam robilem bude sobie zrobilem jak na moj gust na 3,5/5 jesli kiedys ja skoncze bo m isie nieche to dam 4/5, gdyz. 1. samodzielna praca. 2. pomysl zrodzil sie w mojej glowie. 3. moze sie nie kazdemu podoba, ale jest moim skromnym zdaneim poprawnie wykonana. tu kliknij jak chcesz sobie poogladac |
Cytat:
pozdr |
Cytat:
|
Mnie się obudowa Smartka podoba... Też bym taką zrobił... Ale na razie musze na co inneo $$ wydawać:)
|
"ogrodnictwo i kwiaty ciete" to nie takie proste znowu jest!
sadze ze wiekszosc potrafiloby wyciac dupke w obudowie niz dochowac sie jakis kwiatowych okazow (nie mowie tu np o stokrotkach polnych albo mleczach albo innych chwastach) tez worcilem po paru dniach nieobecnoasci:) PS. Bez sensu sie pisze jak sie ma wskazujacego lewego unieruchomionego... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
8) |
no juz!
juz moge pisac normalnie... dziekuje za uzalanie sie nade mna, potrzebne mi bylo to, kobieta daleko ode mnie i nie mial mi kot zrobic okladu z mlodych piersi... :( ale juz jest lepiej. |
|
poprostu arcydzielo i tyle.
trzba miec niezle w glowie i lapkach... |
Powiem szczerze - ohyda...
|
Boskie...
HL Rzadzi!! |
Cytat:
Ale ja naprawde nie moglbym przy takim komputerze siedziec (chociaz do HF nic nie mam, wrecz przeciwnie - na dwojke czekam w niecierpliwoscia) |
Nom, modzik wypasiony :]
pozdro ;) ps - wlasnie wrocilem z Zielonej Szkoly :P |
jak skończę to co robię to zobaczycie moją budę ale to najwcześniej w grudniu na wigilię kiedy będę potrzebować choinki:)
|
tak, ja tez wam cos pokaze w cigu najblizszego miesiaca :P
juz sie zaczelo... rolki pod buda, akasa blue fan, laserled pod bude niebieska plus czerwona od dysku. w planach wykorzystanie ... a zreszta nie powiem czego :P podpowiem ze jest to z gumy i sie to nosi (nie prezerwatywa, heheh) no i okno na pewno tez bedzie. |
ja tez moglbym pokazac...
... przed i po... ... wytarciu kurzu :haha: naprawde nie wiem skad tyle sie go w srodku zbiera :O ;) |
ano wentylatorki zasysaja Ci...
wiesz, teraz jestem w krakowie, nawet nie myzlalem ze moze byc tyle kurzu na pulkach po 2 dniach niczego nie robienia w pokoju... takie uroki krakowa... a kurzu to ja mam tyle, ze moge go miotla zamiatac z budy... poprostu w srodku sa tak zwane "koty" tak jak pod lozkiem i za zaslonka :/ trza filtry pomontowac bo nie zdrowe dla sprzetu :) |
buda Smartka cool - mnie to wogule nie jara, mam na maxa ascetyczny komp a i tak w nocy w pokoju jasno (diody budy, napis na monitorze, diody klawiszy i jeszcze mycha optyczna... coz, taka moda ostatnio), jak kto lubi :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:42. |