Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moja buda Tracera po moddingu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moja-buda-tracera-po-moddingu-34491/)

Smartek 05.05.2004 18:25

Moja buda Tracera po moddingu

Jak pisalem o wzorach (pewnie pamietacie) to ktos prosil o fotki mojej budy jak juz bedzie skonczona... tak wiec juz daje. Dzieki wielkie panu TainteD-SouL ktory wytrzymal ZE MNA DO KONCA (ze mna trudno wytrzymac) i zmodowal moja bude SAM w CALOSCI. Wielkie dzieki :*
A teraz czas na fotki:

http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/1.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/2.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/3.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/4.jpg

Tylko cztery, jak ktos chce wiecej to mowic :P
pozdro ;)

czero 05.05.2004 18:47

Niezle. Fajnie zrobione. Tez nosze sie z zamiarem przerobienia swojej budy niedlugo ;).
Przy okazji mam pytanie: duzo wylozyles na ta przerobke. Chodzi mi o calosc (materialy + robocizna).
A i jeszcze ten "TainteD-Soul" to jakis twoj znajomy, czy jakis koles co sie zajmuje takimi moddingami?

Y@nkee_PL 05.05.2004 18:47

fajnie, ale foty za duze, pomniejszone troche sadze, ze beda lepiej wygladac :P

Edwardo 05.05.2004 18:49

zmniejsz rozdzielczosc to po pierwsze...
bardzo porsze...
wystarczy jak bedzie w 800x600...
po drugie, jak juz otowrza mi sie... to napisze co sadze...

surff 05.05.2004 18:57

Mod całkiem niezły, ale przydały by się czarne napędy:),
te które masz psują trochę efekt całości

Smartek 05.05.2004 19:07

wiem, moze wkrotce przemaluje :), a co do TainteD-SouLa jest to koles poznany przez neta (przez allegro dokladnie) :)
pozdro ;)

/\/\cDrive 05.05.2004 19:23

Buda fajna, ale z tą rozdzielczością to żeś "lekko" przesadził.

Kasprzak 05.05.2004 20:22

buda dobrze zrobiona!
Ale nie ma to jak mod wlasnorecznie zrobiony.
Jak swoja skoncze to tez dam!

Smartek 05.05.2004 20:52

Nie zauwazylem jednego pytania czera:
no wiec w "zestaw" wlozylem AZ 650zl w sklad "zestawu" wchodza:

Thermaltake Volcano 11,
niebieska katoda (z opcja reakcji na dzwiek)
turbina Thermaltake (wyciagajaca powietrze) + wiatrak Thermaltake z przodu budy (wciagajacy powietrze)
Obudowa Tracer Davinci z LCD (wbudowanym fabrycznie)
zestaw okraglych kabli
robocizna (ok. 100zl zarobil)
naklejki AMD ATHLON XP i GIGABYTE
panel thermaltake z przodu budy

to chyba bedzie wszystko, ale wreszcie mam swoja upragniona bude :D :)
pozdro ;)

ps - zaraz dam fotke jak widac z katoda w nocy :P cholernie jasna...

shuma02 05.05.2004 21:24

ja w swojej mam tylko dwie diody, HDD i Power, a i tak je odlaczylem bo daje mi po oczach w nocy. wiatrakow mialem raz az 3 w obudowie, z przodu, z tylu, i z boku wiejacy na twardziele, ale przez halas tez spac sie nie dalo wiec ostal sie tylko jeden z tylu. fajnie takie budy wygladaja tego sie nie da ukryc, ale ja bym z tym w zyciu nie zasnal... hehe

andrzejj9 06.05.2004 18:57

zeby mi sie jeszcze obrazki chcialy wczytac...

Bartez 06.05.2004 18:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
zeby mi sie jeszcze obrazki chcialy wczytac...

dokladnie...

M@X 06.05.2004 22:01

No mnei tez sie nie otwieraja...

Smartek 06.05.2004 22:25

padl serwer.. przeniose pozniej na inny.. wybaczcie :)
pozdro ;)

czero 06.05.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez Smartek
no wiec w "zestaw" wlozylem AZ 650zl w sklad "zestawu" wchodza:

Troszke jednak to kosztuje. Wyglada na to, ze bede musial pozbierac jeszcze troszke kaski, troche juz mam :). Na razie czeka mnie zakup zasilacza (to najpierw, potem zabawa z obudowa) ;).
Cytat:

Napisany przez Smartek
padl serwer.. przeniose pozniej na inny.. wybaczcie :)
pozdro ;)

No i dodaj przy okazji zdjecie w nocy, zeby zobaczyc jak sie swieci ;).

Smartek 07.05.2004 07:19

OK, wiec te rzeczy (przenoszenie na inny serwer i zdjecie noca) zrobie za jednym zamachem dzisiaj wieczorem...
pozdro ;)

Air 07.05.2004 08:14

Przecież ten wyświetlacz z ostatniego zdjęcia jest w oryginalnej obudowie!! Mam taki sam.

Smartek 07.05.2004 12:58

Cytat:

Napisany przez Air
Przecież ten wyświetlacz z ostatniego zdjęcia jest w oryginalnej obudowie!! Mam taki sam.

[quote=smartek]Obudowa Tracer Davinci z LCD (wbudowanym fabrycznie)[/qutote]

Air 07.05.2004 13:02

Ok nie doczytałem. Czy wiesz może jak wyłączyć ten ******ony budzik (alarm) w obudowie. Za każdym razem go wyłączam a po ponownym uruchomieniu on znowu pokazuje się jako aktywny i wyje w nocy.

Smartek 07.05.2004 13:05

Hmm... to nie budzik :) tylko przegrzewa Ci sie cos i piszczy (powyzej 65 stopni)... wystarczy rozkrecic front panel i odlaczyc JEDEN WTYK - BEZEL i po problemie :] (moze jak to budzik - to na budzik tez zadziala?)
pozdro ;)

ps - a jak Tobie buda sie podoba?

---EDIT---
FOTY juz dziala!

Air 07.05.2004 14:56

Cytat:

Napisany przez Smartek
Hmm... to nie budzik :) tylko przegrzewa Ci sie cos i piszczy (powyzej 65 stopni)... wystarczy rozkrecic front panel i odlaczyc JEDEN WTYK - BEZEL i po problemie :] (moze jak to budzik - to na budzik tez zadziala?)
pozdro ;)

ps - a jak Tobie buda sie podoba?

---EDIT---
FOTY juz dziala!

No bez przesady żeby przgrzewało się codziennie o 00:12 obojetnie o której włącze komputer:) Poza tym temperatury nie przekraczają mi 54 stopni nawet jak chodzi 24 h. Spróbuje z tym wtykiem

dzięki

barraqda 12.05.2004 12:21

Cytat:

Napisany przez Smartek
Jak pisalem o wzorach (pewnie pamietacie) to ktos prosil o fotki mojej budy jak juz bedzie skonczona... tak wiec juz daje. Dzieki wielkie panu TainteD-SouL ktory wytrzymal ZE MNA DO KONCA (ze mna trudno wytrzymac) i zmodowal moja bude SAM w CALOSCI. Wielkie dzieki :*
A teraz czas na fotki:

http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/1.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/2.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/3.jpg
http://starzaki.eu.org/~smartek/buda/4.jpg

Tylko cztery, jak ktos chce wiecej to mowic :P
pozdro ;)

1. oceniam bude na 2/5 ( okno male, malo miejsca w srodku, naklejka ch***wa, ta amd tez ch**owa, to cos przypominajace kawalek katody pozostawie bez komentarza)
2. co to za modding jak ktos ci to robil ??

Wawelski 12.05.2004 13:43

Na czym ten mod miał polegać? Wstawienie szybki za otworek o wyciętych niezbyt prosto, ostrych (nawet bez uszczelki) krawędziach + jakaś naklejka? I to musiał ktoś inny Ci robić??
Trochę opisu by się przydało.

Smartek 12.05.2004 14:03

Okno specjalnie male - kiedys bede mial grawerke, naklejka mi sie podoba - nie ma chyba innym. A katoda jest super - ma nawet opcje reagowania na dzwiek.
ad2 - nie mam talentu, wiec musial robic to kto inny :)

Wawelski: Okno wyciete prosto, te zdjecia sa slabej jakosci i troche duze, a uszczelki wygladaja BEZNADZIEJNIE :P dlatego ich nie ma.

Zreszta wazne, ze mi sie podoba :P
pozdro ;)

barraqda 13.05.2004 00:29

ja uwazam ze nie mam talentu ale jak cos chce zrobic to robie sam (najczesciej) jak nie umiem to nei robie (chyba ze cos na zaliczenie w szkole to musze jakos zrobic)
dlatego tez nie lam z chetami, nie kozystam z opisow, nie prosze nikogo o nic, bo jak sie nei umie to trzeba sie zajac czyms innym latwiejszym np. "ogrodnictwo i kwiaty ciete"

sam robilem bude sobie zrobilem jak na moj gust na 3,5/5 jesli kiedys ja skoncze bo m isie nieche to dam 4/5, gdyz.
1. samodzielna praca.
2. pomysl zrodzil sie w mojej glowie.
3. moze sie nie kazdemu podoba, ale jest moim skromnym zdaneim poprawnie wykonana.

tu kliknij jak chcesz sobie poogladac

AleX69 13.05.2004 08:31

Cytat:

Napisany przez barraqda

wiem ze krytykowac kazdy potrafi ... ale twoje mody "Laciata", "Cd-rom 12X Uv z opcja play", "Akrylowe serducho" ... wies tanczy i spiewa ... jak to mowisz "ogrodnictwo i kwiaty ciete"
pozdr

andrzejj9 13.05.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez barraqda
ja uwazam ze nie mam talentu ale jak cos chce zrobic to robie sam (najczesciej) jak nie umiem to nei robie (chyba ze cos na zaliczenie w szkole to musze jakos zrobic)
dlatego tez nie lam z chetami, nie kozystam z opisow, nie prosze nikogo o nic, bo jak sie nei umie to trzeba sie zajac czyms innym latwiejszym np. "ogrodnictwo i kwiaty ciete"

Oj z tym, co napisales zdecydowanie nie moge sie zgodzic. Gdyby kazdy robil tylko to, co potrafi, to naprawde wiekszosc osob bylaby strasznie ograniczona... A gdzie jakies nowe wyzwania, gdzies proby zajecia sie czyms nowym, nauczenia sie czego, czego do tej pory sie nie robilo? Zreszta w ogole, jak w takiej sytuacji moznaby sie czegos nauczyc, skoro, wedlug tego co piszesz, jesli czegos nie potrafie, nie powinienem sie za to brac.... Mam nadzieje, ze to tylko takie uogolnienie akurat do tej sytuacji, bo ogolnie taka postawa zyciowa wydaje mi sie bardzo smutna...

kraluk 13.05.2004 17:43

Mnie się obudowa Smartka podoba... Też bym taką zrobił... Ale na razie musze na co inneo $$ wydawać:)

Edwardo 15.05.2004 12:35

"ogrodnictwo i kwiaty ciete" to nie takie proste znowu jest!
sadze ze wiekszosc potrafiloby wyciac dupke w obudowie niz dochowac sie jakis kwiatowych okazow (nie mowie tu np o stokrotkach polnych albo mleczach albo innych chwastach)

tez worcilem po paru dniach nieobecnoasci:)
PS. Bez sensu sie pisze jak sie ma wskazujacego lewego unieruchomionego...

andrzejj9 15.05.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez Edwardo
tez worcilem po paru dniach nieobecnoasci:)
PS. Bez sensu sie pisze jak sie ma wskazujacego lewego unieruchomionego...

A coz sie stalo?

Edwardo 15.05.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A coz sie stalo?

a ziazi dziecku sie stalo jak buleczke na kacu chcial przekroic no i sobie paluszka rozciachalo zamiast buleczki i jak nim zgina, to rana peka i krew kapie po klawaiturze. dlatego tez w bandarzyk wsadzili Edeczkowi i krew juz nie brudzi klawiaturki, za to ciezko i wolno sie pisze :(

andrzejj9 15.05.2004 16:51

Cytat:

Napisany przez Edwardo
a ziazi dziecku sie stalo jak buleczke na kacu chcial przekroic no i sobie paluszka rozciachalo zamiast buleczki i jak nim zgina, to rana peka i krew kapie po klawaiturze. dlatego tez w bandarzyk wsadzili Edeczkowi i krew juz nie brudzi klawiaturki, za to ciezko i wolno sie pisze :(

no no, juz dobrze ;)

MacGyver 15.05.2004 18:24

Cytat:

Napisany przez Edwardo

:glaszcze: :glaszcze: uuuu biedny Edzio ;) :piwo:
8)

Edwardo 16.05.2004 00:21

no juz!
juz moge pisac normalnie... dziekuje za uzalanie sie nade mna, potrzebne mi bylo to, kobieta daleko ode mnie i nie mial mi kot zrobic okladu z mlodych piersi... :(
ale juz jest lepiej.

Y@nkee_PL 26.05.2004 22:11

to dopiero nazywa sie tunning 8)

http://members.home.nl/gis/

Edwardo 26.05.2004 23:01

poprostu arcydzielo i tyle.
trzba miec niezle w glowie i lapkach...

andrzejj9 26.05.2004 23:41

Powiem szczerze - ohyda...

REi 27.05.2004 14:50

Boskie...
HL Rzadzi!!

andrzejj9 27.05.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez REi
Boskie...
HL Rzadzi!!

Heh, widac gusta sa rozne :)

Ale ja naprawde nie moglbym przy takim komputerze siedziec (chociaz do HF nic nie mam, wrecz przeciwnie - na dwojke czekam w niecierpliwoscia)

Smartek 27.05.2004 21:59

Nom, modzik wypasiony :]
pozdro ;)

ps - wlasnie wrocilem z Zielonej Szkoly :P

memorando 27.05.2004 23:34

jak skończę to co robię to zobaczycie moją budę ale to najwcześniej w grudniu na wigilię kiedy będę potrzebować choinki:)

Edwardo 27.05.2004 23:46

tak, ja tez wam cos pokaze w cigu najblizszego miesiaca :P
juz sie zaczelo...
rolki pod buda, akasa blue fan, laserled pod bude niebieska plus czerwona od dysku.
w planach wykorzystanie ... a zreszta nie powiem czego :P
podpowiem ze jest to z gumy i sie to nosi (nie prezerwatywa, heheh)
no i okno na pewno tez bedzie.

Y@nkee_PL 28.05.2004 00:15

ja tez moglbym pokazac...

... przed i po...

... wytarciu kurzu :haha:

naprawde nie wiem skad tyle sie go w srodku zbiera :O ;)

Edwardo 28.05.2004 00:27

ano wentylatorki zasysaja Ci...
wiesz, teraz jestem w krakowie, nawet nie myzlalem ze moze byc tyle kurzu na pulkach po 2 dniach niczego nie robienia w pokoju... takie uroki krakowa...
a kurzu to ja mam tyle, ze moge go miotla zamiatac z budy...
poprostu w srodku sa tak zwane "koty" tak jak pod lozkiem i za zaslonka :/
trza filtry pomontowac bo nie zdrowe dla sprzetu :)

nimal 28.05.2004 09:58

buda Smartka cool - mnie to wogule nie jara, mam na maxa ascetyczny komp a i tak w nocy w pokoju jasno (diody budy, napis na monitorze, diody klawiszy i jeszcze mycha optyczna... coz, taka moda ostatnio), jak kto lubi :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:42.