![]() |
Nowa szata CDRinfo.pl - Wasze opinie
Jak w temacie. Co sadzicie o nowej szacie? Podoba sie, nie podoba sie, co byscie dodali/wyrzucili/zmienili itd.
Propozycje nowych styli bardzo mile widziane. |
ta czarna "szpara" miedzy postami chyba jest zbedna
Generalnie wszystko jest kwertia przyzwyczajenia, ja juz nawet nie pamietam jak to bylo ze stara szata. |
Ja nie widzę żadnej różnicy :(
|
jak Patrixs - co sie zmienilo?
|
ale tu chodzi o wyglad strony glownej a nie forum - lol :D :D
-edit- sephia - ten brazowy mi sie z g... kojazy :blee: zupelna parodia oderwanie od dawnego stylu strony [i forum] :( blue navi - juz lepiej jakos ujdzie ale ten niebieski to zly odcien [lepiej zastosowac ten z forum ;)] old style ;) - nie taki old bo te belki sa z blue navi a to jest juz wogole zle i pomylone, teraz strona przypomina jakis serwis oc/o kompach a nie o cdr [stracil swoja wyjatkowosc] :( |
nowocześnie, logo z bardzo fajną czcionką "cdrinfo", ale...
za dużo czarnego, dla mnie troche za ciemno. Tak... zawsze wszystko było ok i jest ;) |
Jak wszedlem na stronke, to nie bylem na poczatku pewien czy to ta stronka;). Mi sie podoba, ogolnie wszystko to kwestia przyzwyczajenia, ale jest OK.
|
aaa, faktycznie zmiany :)
calosc ok, ale jakos nasuwa sie skojarzenie ze stronami poswieconymi grom (mi konkretnie z DeusEx) generalnie cool, ale tylko old, reszta jakos mi nie przypadla do gustu |
A gdzie sie zmienia style? W panelu uzytkownika, czy gdzies bezposrednio ze strony, bo jakos znalezc nie moge...
|
na stroniw w prawym menu na dole
edit: czero mnie wyprzedzil edit2: a teraz post zniknol... edit3: a teraz sie pojawil pod moim... ale puzzle :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardzo fajna oraz bardziej przejrzysta. Używam sephii.
|
Za bardzo się przyzwyczaiłem. Czarna rulezzzzzzzz ;)
|
Mi podobala sie bardzie Stara[Ale Stara Stara] szata graficzna, choc ta jest przejzystrza....nie podoba mi sie nagluwek/rysunek z napisem Cdrinfo.pl, moim zdaniem stary byl lepszy, i oczywiscie biore pod uwage tylko stara kolorystyke......bo tamta jest okropna......A mozecie zrobic jeszcze do wyboru....taaaaa Stara Stara[czyt. przed zmianami.....]......????
|
Dzieki za opinie. Pierwsze posty mnie rozbawily ;) No ale to swiadczy o tym, ze nie wszyscy odwiedzaja strone glowna. Trudno...
Style sa tylko propozycja, niedlugo dodamy mozliwosc utworzenia wlasnych i bedziecie sie mogli wykazac swoja kreatywnoscia :) Poza tym, teraz zabieramy sie za uporzadkowanie dzialow. Artykuly beda poukladane tak jak byc powinny, zmodernizujemy dzial Pliki, zeby bylo przejrzysciej i ogolnie mam nadzieje, ze zmiany na lepsze. Pozdrawiam |
Cytat:
|
mi najbardziej sie podoba blue navi i old style - saphie to jakas WIELKA pomylka..., blue navi fajne, ze nie ma tyle tego czarnego :)
pozdro ;) |
Heh, rzeczywiście :) Blue Navi jest najfajniejsze wg. mnie. Aż palce lizać ;)
|
ja podobnie jak Ziele. Zostawilem old style
Ale duzo ciekawiej wyglada. Jak dla mnie za duzo reklam! Ale ogolnie zarabsicie! |
Ogólnie to pozytywnie odebrałem nową szatę CDRinfo :spoko:
A zostaje przy Old Style |
no no :)
zostalem mile zaskoczony, teraz to wyglada nowoczesniej no i jak dla mnie lepiej ;) forum zmienialo sie nie raz, wiec czas przyszedl i na strone glowna Blue Navi, ta szata najbardziej mi odpowiada :) |
Mnie sie tam nowe logo podoba (+blue navi) jeszcze przydaloby sie zaktualizowac logo na forum.
|
Fajna ale przyzwyczaiłem sie już do tamtej.
|
Ogólnie wszytko ok. Bardzo podoba mni się nowy nagłówek z logiem. Ale zawsze musi być ale: czemu jak wchodzę na forum z głównej strony otwiera się ono w tym samym oknie. Przyzwyczaiłem się do czytania artykułów w serwisie w jednym oknie a przy okazji przeglądałem nowe wątki na forum w drugim. Wiem że nie stanowi to dużego problemu uruchomienie ponownie przeglądarki bądź otwarcie samemu, ale powinno zostać po staremu. Dwa osobne okna.
|
Stara rulezzz!!
|
Cytat:
|
Cytat:
widac zapomnialo sie dodac targeta do linka po to wlasnie jest ten topic, zeby zglaszac takie rzeczy |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
no to zglaszamy bugi ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam!
Mi sie podoba, chociaz nadal tlo jest czarne - jakies takie ponure :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To co zrobic, zainstalowac inna wersje? Jest szansa, ze to pomoze??
|
Najbardziej z dostępnych styli podoba mi się Blue Navi ale wolałem stary (stary) styl.
I jeszcze jedno wygląd tabelek w tych skórkach ja bym to zrobił tak jak prezentuje poniższy obrazek http://kizio.tanihosting.com/main/wyg_tabel.jpg |
a jaka macie wersje tej javy?
ja uzywam Opery 7.50 b3733 + Java 1.4.2_03 no i zero problemow |
Cytat:
To chyba sprobuje sciagnac i zainstalowac te wersje, o ktorej mowisz, chociaz przyznam, ze nie widzi mi sie znowu ustawianie wszyskich opcji od poczatku. Ale jesli pomoze... |
Tfu, zle przeczytalem Twoje pytanie. To, co podalem to oczywiscie wersja Opery. Jaka mam wersje Javy to szczerze mowiac nie wiem, sciagalem razem z Opera, wiec w sumie powinna dzialac dobrze. Zreszta dzialala, bo przez prawie rok jej uzywalem. Nagle zaczely sie dziac cuda. Nie wiem czemu, bo na pewno z Java w miedzyczasie nic nie robilem ???
|
A ja mam Opere 7.23 i jave Sun Java Runtime Environment version 1.4
i wszystko wymiata az miło!!! |
Cytat:
|
javy w wersji 1.4 bylo kilka, dlatego podalem tak precyzyjnie - 1.4.2_03 (link #1 | link #2 - 14,5MB)
jesli chcesz zobaczyc dokladnie jaka masz wersje to znajdziez to w panelu sterowania > java plug-in :) jesli to jest wczesniejsza niz podalem to przyda sie update, pamietaj aby wczesniej odinstalowac obecna jave ;) |
Cytat:
|
to jest samiutka java, a zajmuje tyle poniewaz instalator ten posiada jeszcze mozliwosc zainstalowania (opcjonalnie) wsparcia dla nie-europejskich jezykow (co kolwiek to znaczy :D) i jakies tam dodatki typu czcionki inne niz standardowe, obsluga midi w javie (cos takiego) :P
tak mi sie wydaje bo nie wiem co posiada instalka javy wraz z opera ;) |
A, stalke juz mam (tylko kurcze, czemu mi to Neo nowe wykrywa jako 160kb/s jak powinno byc 320?), wiec moze sie sciagac. A obsluga jezykow sie przyda - zwlaszcza chinskiego, ktorego sie teraz ucze :)
|
@andrzejj9
To może być to bo ja mam jave 1.4.2_01 i śmiga! |
a ja mam 1.4.2._04 i od jakiegos czasu te same problemy co andrzej - tzn samozamykanie sie opery bez zadnego szczegolnego powodu - mam opere 7.23 - to nie moze byc wina opery (a przynajmniej nie przypuszczam zeby byla) bo ta wersje mam od dnia kiedy sie pojawila a problemy mam od niedawna - i za cholere nie moge zalapac co to moze byc - zaczalem nawet przegladac logi systemowe - moze cos znajde
mam nadzieje ze ten problem uda sie rozwiazac bo staje sie dosc irytujacy - tylko zeby chociaz czlowiek wiedzial dlaczego tak sie dzieje |
Dobra jest ta i ta stara tez byla dobra.
|
przy newsach nie widze liczby komentarzy, ciagle 0 pomimo ze jakies juz sa
|
Cytat:
|
Nieczytelność nowej szaty graficznej.
Według mnie szata zmieniła się na bardziej złożoną i może jest to kolejny krok w ewolucji, ale dla mnie jest mało czytelna w tej chwili. Dużo linii, ramek, oddzielania postów, dat i ogólnie jest nawalone tego tyle na jednym miejscu, że oczy bolą ... myślę, że może poprzenia była prostsza i opatrzona, ale była super czytelna.
|
To zmien sobie styl na dole w lewym rogu, jest troche do wyboru
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22. |