Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowa szata CDRinfo.pl - Wasze opinie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowa-szata-cdrinfo-pl-wasze-opinie-34505/)

Bartez 06.05.2004 03:16

Nowa szata CDRinfo.pl - Wasze opinie

Jak w temacie. Co sadzicie o nowej szacie? Podoba sie, nie podoba sie, co byscie dodali/wyrzucili/zmienili itd.

Propozycje nowych styli bardzo mile widziane.

mr_spock 06.05.2004 04:08

ta czarna "szpara" miedzy postami chyba jest zbedna

Generalnie wszystko jest kwertia przyzwyczajenia, ja juz nawet nie pamietam jak to bylo ze stara szata.

Patrixs 06.05.2004 06:55

Ja nie widzę żadnej różnicy :(

nimal 06.05.2004 08:09

jak Patrixs - co sie zmienilo?

Pawel_k 06.05.2004 08:22

ale tu chodzi o wyglad strony glownej a nie forum - lol :D :D

-edit-

sephia - ten brazowy mi sie z g... kojazy :blee: zupelna parodia oderwanie od dawnego stylu strony [i forum] :(

blue navi - juz lepiej jakos ujdzie ale ten niebieski to zly odcien [lepiej zastosowac ten z forum ;)]

old style ;) - nie taki old bo te belki sa z blue navi a to jest juz wogole zle i pomylone, teraz strona przypomina jakis serwis oc/o kompach a nie o cdr [stracil swoja wyjatkowosc] :(

CIAPEK 06.05.2004 08:25

nowocześnie, logo z bardzo fajną czcionką "cdrinfo", ale...
za dużo czarnego, dla mnie troche za ciemno.
Tak... zawsze wszystko było ok i jest ;)

czero 06.05.2004 11:21

Jak wszedlem na stronke, to nie bylem na poczatku pewien czy to ta stronka;). Mi sie podoba, ogolnie wszystko to kwestia przyzwyczajenia, ale jest OK.

nimal 06.05.2004 11:48

aaa, faktycznie zmiany :)
calosc ok, ale jakos nasuwa sie skojarzenie ze stronami poswieconymi grom (mi konkretnie z DeusEx)
generalnie cool, ale tylko old, reszta jakos mi nie przypadla do gustu

andrzejj9 06.05.2004 12:01

A gdzie sie zmienia style? W panelu uzytkownika, czy gdzies bezposrednio ze strony, bo jakos znalezc nie moge...

nimal 06.05.2004 12:16

na stroniw w prawym menu na dole

edit: czero mnie wyprzedzil

edit2: a teraz post zniknol...

edit3: a teraz sie pojawil pod moim... ale puzzle :D

czero 06.05.2004 12:18

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A gdzie sie zmienia style? W panelu uzytkownika, czy gdzies bezposrednio ze strony, bo jakos znalezc nie moge...

Zmienia sie w ostatniej "ramce" po rawej stronie ;).

czero 06.05.2004 12:21

Cytat:

Napisany przez nimal

Skasowalem posta i napisalem nowego, bo u mnie cos sie obrazek nie wyswietlal, teraz jest ok. Sorki za zamieszanie ;).

para 06.05.2004 12:25

Bardzo fajna oraz bardziej przejrzysta. Używam sephii.

Ziele 06.05.2004 12:40

Za bardzo się przyzwyczaiłem. Czarna rulezzzzzzzz ;)

mqy 06.05.2004 13:04

Mi podobala sie bardzie Stara[Ale Stara Stara] szata graficzna, choc ta jest przejzystrza....nie podoba mi sie nagluwek/rysunek z napisem Cdrinfo.pl, moim zdaniem stary byl lepszy, i oczywiscie biore pod uwage tylko stara kolorystyke......bo tamta jest okropna......A mozecie zrobic jeszcze do wyboru....taaaaa Stara Stara[czyt. przed zmianami.....]......????

Bartez 06.05.2004 13:06

Dzieki za opinie. Pierwsze posty mnie rozbawily ;) No ale to swiadczy o tym, ze nie wszyscy odwiedzaja strone glowna. Trudno...

Style sa tylko propozycja, niedlugo dodamy mozliwosc utworzenia wlasnych i bedziecie sie mogli wykazac swoja kreatywnoscia :)

Poza tym, teraz zabieramy sie za uporzadkowanie dzialow. Artykuly beda poukladane tak jak byc powinny, zmodernizujemy dzial Pliki, zeby bylo przejrzysciej i ogolnie mam nadzieje, ze zmiany na lepsze.

Pozdrawiam

Bartez 06.05.2004 13:09

Cytat:

Napisany przez mqy
Mi podobala sie bardzie Stara[Ale Stara Stara] szata graficzna, choc ta jest przejzystrza....nie podoba mi sie nagluwek/rysunek z napisem Cdrinfo.pl, moim zdaniem stary byl lepszy, i oczywiscie biore pod uwage tylko stara kolorystyke......bo tamta jest okropna......A mozecie zrobic jeszcze do wyboru....taaaaa Stara Stara[czyt. przed zmianami.....]......????

Niestety nie bardzo jest taka mozliwosc. Stara szata nie jest zgodna z naszym systemem szablonowym

Smartek 06.05.2004 14:57

mi najbardziej sie podoba blue navi i old style - saphie to jakas WIELKA pomylka..., blue navi fajne, ze nie ma tyle tego czarnego :)
pozdro ;)

Patrixs 06.05.2004 15:13

Heh, rzeczywiście :) Blue Navi jest najfajniejsze wg. mnie. Aż palce lizać ;)

Kasprzak 06.05.2004 15:33

ja podobnie jak Ziele. Zostawilem old style
Ale duzo ciekawiej wyglada.
Jak dla mnie za duzo reklam!

Ale ogolnie zarabsicie!

MacGyver 06.05.2004 15:34

Ogólnie to pozytywnie odebrałem nową szatę CDRinfo :spoko:
A zostaje przy Old Style

Y@nkee_PL 06.05.2004 15:50

no no :)
zostalem mile zaskoczony, teraz to wyglada nowoczesniej no i jak dla mnie lepiej ;)
forum zmienialo sie nie raz, wiec czas przyszedl i na strone glowna
Blue Navi, ta szata najbardziej mi odpowiada :)

DreamCrusher 06.05.2004 16:06

Mnie sie tam nowe logo podoba (+blue navi) jeszcze przydaloby sie zaktualizowac logo na forum.

/\/\cDrive 06.05.2004 16:07

Fajna ale przyzwyczaiłem sie już do tamtej.

Air 06.05.2004 18:13

Ogólnie wszytko ok. Bardzo podoba mni się nowy nagłówek z logiem. Ale zawsze musi być ale: czemu jak wchodzę na forum z głównej strony otwiera się ono w tym samym oknie. Przyzwyczaiłem się do czytania artykułów w serwisie w jednym oknie a przy okazji przeglądałem nowe wątki na forum w drugim. Wiem że nie stanowi to dużego problemu uruchomienie ponownie przeglądarki bądź otwarcie samemu, ale powinno zostać po staremu. Dwa osobne okna.

smolik 06.05.2004 18:22

Stara rulezzz!!

andrzejj9 06.05.2004 18:26

Cytat:

Napisany przez Air
Ogólnie wszytko ok. Bardzo podoba mni się nowy nagłówek z logiem. Ale zawsze musi być ale: czemu jak wchodzę na forum z głównej strony otwiera się ono w tym samym oknie. Przyzwyczaiłem się do czytania artykułów w serwisie w jednym oknie a przy okazji przeglądałem nowe wątki na forum w drugim. Wiem że nie stanowi to dużego problemu uruchomienie ponownie przeglądarki bądź otwarcie samemu, ale powinno zostać po staremu. Dwa osobne okna.

A w Operze to wystarczy środkowy przycisk myszy nacisnąć ;)

Bartez 06.05.2004 18:29

Cytat:

Napisany przez Air

poprawi sie :)
widac zapomnialo sie dodac targeta do linka
po to wlasnie jest ten topic, zeby zglaszac takie rzeczy

andrzejj9 06.05.2004 18:33

Cytat:

Napisany przez nimal
na stroniw w prawym menu na dole

edit3: a teraz sie pojawil pod moim... ale puzzle :D

Dzieki nimal i czero, ale jeszcze jedno pytanie - jak sie zatwierdza? Bo zmieniam sobie i zmieniam, ale strona sie nie odswieza, enter tez nic nie pomaga... Dziala to chyba pod Operą?

Y@nkee_PL 06.05.2004 18:42

Ilość załączników: 1
no to zglaszamy bugi ;p

Bartez 06.05.2004 18:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzieki nimal i czero, ale jeszcze jedno pytanie - jak sie zatwierdza? Bo zmieniam sobie i zmieniam, ale strona sie nie odswieza, enter tez nic nie pomaga... Dziala to chyba pod Operą?

wlasnie sprawdzilem pod Opera - dziala bez problemu

andrzejj9 06.05.2004 19:02

Cytat:

Napisany przez Bartez
wlasnie sprawdzilem pod Opera - dziala bez problemu

Ok, ja nie mowie, ze to blad, ale w takim razie, co mam zrobic? Wystarczy z tej listy wybrac nazwe stylu, czy trzeba to jeszcze jakos i gdzies zatwierdzic?

Bartez 06.05.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ok, ja nie mowie, ze to blad, ale w takim razie, co mam zrobic? Wystarczy z tej listy wybrac nazwe stylu, czy trzeba to jeszcze jakos i gdzies zatwierdzic?

klikasz, zmieniasz i automatycznie powinno sie przeladowac - sprawdz ustawienia java scriptu

andrzejj9 06.05.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez Bartez
klikasz, zmieniasz i automatycznie powinno sie przeladowac - sprawdz ustawienia java scriptu

A no i wlasnie - to na pewno to. Wylaczylem w Operze Jave, bo mi sie co kilka sekund zamykala i nie doszedlem w koncu, czemu to robila. Ale ze wylaczenie Javy pomoglo, to tak zostalo. Dzieki za pomysl :) Style sprawdze w takim razie pod explorerem.

Remix 06.05.2004 19:52

Witam!

Mi sie podoba, chociaz nadal tlo jest czarne - jakies takie ponure :)

Air 06.05.2004 21:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A w Operze to wystarczy środkowy przycisk myszy nacisnąć ;)

Po pierwsze nie mam srodkowego przycisku :) a po drugie coś mi się Opera wy******yła. Ciągle się zamyka co parę minut. Może mam przeciążenie Javy w kompie bo ciagle leci Azureus również z niej korzystający :zeby:

andrzejj9 06.05.2004 21:13

Cytat:

Napisany przez Air
Po pierwsze nie mam srodkowego przycisku :) a po drugie coś mi się Opera wy******yła. Ciągle się zamyka co parę minut. Może mam przeciążenie Javy w kompie bo ciagle leci Azureus również z niej korzystający :zeby:

A bingo! Toz wlasnie mam to samo (dwa posty wyzej). Ja Jave wylaczylem, bo Opery sie pozbywac nie chce, ale chetnie rozwiazalbym ten problem jakos inaczej. A Azerua nie mam, chociaz wlasnie mialem go instalowac. Co wiec jest z ta Java i co zrobic, zeby dobrze chodzila?

Air 06.05.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A bingo! Toz wlasnie mam to samo (dwa posty wyzej). Ja Jave wylaczylem, bo Opery sie pozbywac nie chce, ale chetnie rozwiazalbym ten problem jakos inaczej. A Azerua nie mam, chociaz wlasnie mialem go instalowac. Co wiec jest z ta Java i co zrobic, zeby dobrze chodzila?

Chyba nie Java nam nawala a Opera:(

andrzejj9 06.05.2004 21:33

To co zrobic, zainstalowac inna wersje? Jest szansa, ze to pomoze??

kizio 06.05.2004 21:36

Najbardziej z dostępnych styli podoba mi się Blue Navi ale wolałem stary (stary) styl.
I jeszcze jedno wygląd tabelek w tych skórkach ja bym to zrobił tak jak prezentuje poniższy obrazek

http://kizio.tanihosting.com/main/wyg_tabel.jpg

Y@nkee_PL 06.05.2004 21:38

a jaka macie wersje tej javy?

ja uzywam Opery 7.50 b3733 + Java 1.4.2_03 no i zero problemow

andrzejj9 06.05.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a jaka macie wersje tej javy?

ja uzywam Opery 7.50 b3733 + Java 1.4.2_03 no i zero problemow

Ja mam 7.21

To chyba sprobuje sciagnac i zainstalowac te wersje, o ktorej mowisz, chociaz przyznam, ze nie widzi mi sie znowu ustawianie wszyskich opcji od poczatku. Ale jesli pomoze...

andrzejj9 06.05.2004 21:44

Tfu, zle przeczytalem Twoje pytanie. To, co podalem to oczywiscie wersja Opery. Jaka mam wersje Javy to szczerze mowiac nie wiem, sciagalem razem z Opera, wiec w sumie powinna dzialac dobrze. Zreszta dzialala, bo przez prawie rok jej uzywalem. Nagle zaczely sie dziac cuda. Nie wiem czemu, bo na pewno z Java w miedzyczasie nic nie robilem ???

smolik 06.05.2004 22:22

A ja mam Opere 7.23 i jave Sun Java Runtime Environment version 1.4
i wszystko wymiata az miło!!!

andrzejj9 06.05.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez smolik
A ja mam Opere 7.23 i jave Sun Java Runtime Environment version 1.4
i wszystko wymiata az miło!!!

No i wlasnie sprawdzilem i mam dokladnie to samo... Czyli nie w Operze jest problem, ale jakis innych konfliktach... Tylko cholera, co sie z czym gryzie i jak sie tego pozbyc?

Y@nkee_PL 06.05.2004 23:00

javy w wersji 1.4 bylo kilka, dlatego podalem tak precyzyjnie - 1.4.2_03 (link #1 | link #2 - 14,5MB)
jesli chcesz zobaczyc dokladnie jaka masz wersje to znajdziez to w panelu sterowania > java plug-in :)
jesli to jest wczesniejsza niz podalem to przyda sie update, pamietaj aby wczesniej odinstalowac obecna jave ;)

andrzejj9 06.05.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
javy w wersji 1.4 bylo kilka, dlatego podalem tak precyzyjnie - 1.4.2_03 (link #1 | link #2 - 14,5MB)
jesli chcesz zobaczyc dokladnie jaka masz wersje to znajdziez to w panelu sterowania > java plug-in :)
jesli to jest wczesniejsza niz podalem to przyda sie update, pamietaj aby wczesniej odinstalowac obecna jave ;)

Hmmm, ja tam mam napisane 1.4.1.0.1 czyli widac wersja bardzo wczesna. No to sciagam to, co podales - dzieki za link. A to sama Java, czy Opera z Java? (chyba to pierwsze, ale czemu w takim razie az tyle zajmuje?).

Y@nkee_PL 07.05.2004 00:05

to jest samiutka java, a zajmuje tyle poniewaz instalator ten posiada jeszcze mozliwosc zainstalowania (opcjonalnie) wsparcia dla nie-europejskich jezykow (co kolwiek to znaczy :D) i jakies tam dodatki typu czcionki inne niz standardowe, obsluga midi w javie (cos takiego) :P
tak mi sie wydaje bo nie wiem co posiada instalka javy wraz z opera ;)

andrzejj9 07.05.2004 00:09

A, stalke juz mam (tylko kurcze, czemu mi to Neo nowe wykrywa jako 160kb/s jak powinno byc 320?), wiec moze sie sciagac. A obsluga jezykow sie przyda - zwlaszcza chinskiego, ktorego sie teraz ucze :)

smolik 07.05.2004 00:11

@andrzejj9
To może być to bo ja mam jave 1.4.2_01 i śmiga!

Majonez 08.05.2004 21:07

a ja mam 1.4.2._04 i od jakiegos czasu te same problemy co andrzej - tzn samozamykanie sie opery bez zadnego szczegolnego powodu - mam opere 7.23 - to nie moze byc wina opery (a przynajmniej nie przypuszczam zeby byla) bo ta wersje mam od dnia kiedy sie pojawila a problemy mam od niedawna - i za cholere nie moge zalapac co to moze byc - zaczalem nawet przegladac logi systemowe - moze cos znajde

mam nadzieje ze ten problem uda sie rozwiazac bo staje sie dosc irytujacy - tylko zeby chociaz czlowiek wiedzial dlaczego tak sie dzieje

.::piotrek::. 08.05.2004 21:15

Dobra jest ta i ta stara tez byla dobra.

Y@nkee_PL 08.05.2004 23:32

przy newsach nie widze liczby komentarzy, ciagle 0 pomimo ze jakies juz sa

andrzejj9 09.05.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez Majonez
a ja mam 1.4.2._04 i od jakiegos czasu te same problemy co andrzej - tzn samozamykanie sie opery bez zadnego szczegolnego powodu - mam opere 7.23 - to nie moze byc wina opery (a przynajmniej nie przypuszczam zeby byla) bo ta wersje mam od dnia kiedy sie pojawila a problemy mam od niedawna - i za cholere nie moge zalapac co to moze byc - zaczalem nawet przegladac logi systemowe - moze cos znajde

mam nadzieje ze ten problem uda sie rozwiazac bo staje sie dosc irytujacy - tylko zeby chociaz czlowiek wiedzial dlaczego tak sie dzieje

Tez chetnie dowiedzialbym sie, o co chodzi. Na razie w kazdym razie sciagnalem najnowsza Jave i ja zainstalowalem. Jeszcze nie wlaczalem jej w Operze, ale jutro to zrobie i zobacze, czy cokolwiek pomoze.

Tipros 15.05.2004 23:14

Nieczytelność nowej szaty graficznej.

Według mnie szata zmieniła się na bardziej złożoną i może jest to kolejny krok w ewolucji, ale dla mnie jest mało czytelna w tej chwili. Dużo linii, ramek, oddzielania postów, dat i ogólnie jest nawalone tego tyle na jednym miejscu, że oczy bolą ... myślę, że może poprzenia była prostsza i opatrzona, ale była super czytelna.

adams_a 15.05.2004 23:18

To zmien sobie styl na dole w lewym rogu, jest troche do wyboru

pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22.