Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Motor wcale nie jest szybki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/motor-wcale-nie-jest-szybki-35004/)

adixo 20.05.2004 13:02

Motor wcale nie jest szybki

http://www.extr.rally.pl/filmy/s4moto1.mpg

:cool:

Air 20.05.2004 13:07

Cytat:

Napisany przez adixo

Bardzo dużo osób czeka na dawców organów.

mr_spock 20.05.2004 16:33

przy takich predkosciach, to juz czesto nie ma sprawnych organow do pobrania... :)

smolik 20.05.2004 17:11

Ten na motorze się na pewno zdziwił. :o

michal_zb 20.05.2004 18:30

czy mi się wydawało czy ten w samochodzi miał 260 KM/h ???

mqy 20.05.2004 18:44

Nom pocisakal ta Audicom S4[chyba tak wynika z nazwy pliku, i prawdopodobnie 4x4], bo ona nitro chyba miala.... ;)

czero 20.05.2004 19:18

Motocyklista na pewno sie wkurzyl, i pewnie go potem jeszcze gonil :)

Patrix 20.05.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez michal_zb
czy mi się wydawało czy ten w samochodzi miał 260 KM/h ???

ponad...
pod koniec to chyba na liczniku skali zabrakło ;)
ale jakby sie rozpierdykali to wyglądaliby jak szproty w puszce we wlasnym sosie :)
pozatym zdaje mi sie, że lekko zajechali droge motocykliście mijając go...

PS
chętenie obejrzałbym nagranie samochodu skyline podczas wtrysku nitro ;)

MacGyver 20.05.2004 22:32

To ja coś od siebie dorzucę:
http://www.tess.pl/audisport/galeria...lki_270kph.avi

PS.
Jeszcze nieoglądałem ... własnie sciągam ;)

Patrixs 20.05.2004 22:33

Kiedyś oglądałem filmik na którym koleś motorem do 300 km/h się rozpędził, mam go gdzieś na kompie jak by ktoś chciał to wrzuca na swoje FTP i podam adres. Pozdro.

MacGyver 20.05.2004 22:39

Cytat:

Napisany przez Patrixs
Kiedyś oglądałem filmik na którym koleś motorem do 300 km/h się rozpędził, mam go gdzieś na kompie jak by ktoś chciał to wrzuca na swoje FTP i podam adres. Pozdro.

Chyba ogloądaliśmy ten sam film ;)
... kierowca miał może kamerę na kasku ?? ... i było widać licznik i drogę przed nim ??
...oraz drzewa na boku ??

Loczek 20.05.2004 22:42

Fua która tak jechała to któryś z modeli S ze stajni Audi. Ta bryka zamknęła licznik jechała 280 km/h. Ktoś zdjął ograniczenia.

Braciak ma gdzies na płytkach filmik jak jakiś japoniec pomyka 345 km/h. Ogólnie japońcy mają najepsze inajszybsze fury.

Edwardo 20.05.2004 22:45

a znacie Haiabuse czy jakos tak, przez pewien okres czasu byl najszybszym motocyklem swiata.
a teraz sedno mojej wypowiedzi.
wiecie gdzie sa Kielce?
kolo Kielc sa Nowiny - taka wioska przelotowa, jedzie sie przez nia do Krakowa.
no wiec koles mial wypadek na Haiabusie.
motor w jednej calosci oczywiscie... ale kierowca...
glowa byla jakies 20metrow od wypadku, dlon odpadla po drodze, no a reszta konczyn byla niezle posupelkowana ze soba...
ot, kolesiowi glowa odpadla od predkosci, a tak na powaznie to mial wypadek...

zly widok to byl, oj niesmaczny bardzo...
ale i tak chcialbym miec jakiego scigacza, czoperem tez bym nie pogardzil:)

Patrixs 20.05.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Chyba ogloądaliśmy ten sam film ;)
... kierowca miał może kamerę na kasku ?? ... i było widać licznik i drogę przed nim ??
...oraz drzewa na boku ??

Tak jest, fajnie wyglądało też hamowanie z prawie 300 do 100 (chyba) niezłe przeciążenie musiało być ;).

Pozdro

mr_spock 20.05.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez Edwardo
a znacie Haiabuse czy jakos tak, przez pewien okres czasu byl najszybszym motocyklem swiata.
a teraz sedno mojej wypowiedzi.
wiecie gdzie sa Kielce?
kolo Kielc sa Nowiny - taka wioska przelotowa, jedzie sie przez nia do Krakowa.
no wiec koles mial wypadek na Haiabusie.
motor w jednej calosci oczywiscie... ale kierowca...
glowa byla jakies 20metrow od wypadku, dlon odpadla po drodze, no a reszta konczyn byla niezle posupelkowana ze soba...
ot, kolesiowi glowa odpadla od predkosci, a tak na powaznie to mial wypadek...

zly widok to byl, oj niesmaczny bardzo...
ale i tak chcialbym miec jakiego scigacza, czoperem tez bym nie pogardzil:)

O tym motorku to juz legendy chodza... ale wiadomo jak to hest z legendami...

Swego czasu czytalem gdzies, ze przez pewien okres bylo ich 12 w PL, ale ktotko po tym tylko 4... reszta oczywiscie skasowana w wypadkach

---------------------

ten filmik o ktorym mowa jest bardzo stary, gdzies na autobahn'nie krecony... podobno kolesia namierzono i zabrano prawko... :) to bylo krecone chyba dla kanalu DSF

Edwardo 20.05.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez mr_spock
O tym motorku to juz legendy chodza... ale wiadomo jak to hest z legendami...

widzialem na wlasne oczy... wiec...

a co do tego filmu to chyba mowa o gateway in stokholm :0

mr_spock 20.05.2004 23:18

nie twierdze, ze to nie prawda... ale na MZcie albo komarze tez mozna sie zabic :D

MacGyver 20.05.2004 23:19

Cytat:

Napisany przez MacGyver
To ja coś od siebie dorzucę:
http://www.tess.pl/audisport/galeria...lki_270kph.avi

PS.
Jeszcze nieoglądałem ... własnie sciągam ;)

Obejżałem ... szkoda tylko, że nie pokazali drogi :ysz:
... ogólnie to gostek zamyka licznik ;)

shuma02 21.05.2004 08:51

moim zdaniem ten na motorze to po prostu 'dupa' i nie zasluguje motoru.
ten film niczego nie potwierdza oprocz tego ze w polsce sa rozpuszczone dzieci bogatych rodzicow...

przeciez to nie byl wyscig, motor przyspieszyl ale wyluzowal wtedy to audik przyspieszyl i do dociagnal...
nie widze w tym nic specjalnego, chodzac na wyscigi legalne i nie... wiem ze motor ZAWSZE jest szybszy.

47 21.05.2004 15:52

Ja dzisaj śmigam sobie z astronomiszną predkością (70 km/h) moim polonzem a tu mnjie motor wyprzedza, pomyślalem sobie "motor jest szybki" chwilę po tem wjechałem na ekspresowke włączyłem turbo(zamknąłem szyby) i przy 130 km/h ja go wyprzedziłem i pomyślałem sobie "motor myślał że jest szybki". :P
POzdro

mr_spock 21.05.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez 47
Ja dzisaj śmigam sobie z astronomiszną predkością (70 km/h) moim polonzem a tu mnjie motor wyprzedza, pomyślalem sobie "motor jest szybki" chwilę po tem wjechałem na ekspresowke włączyłem turbo(zamknąłem szyby) i przy 130 km/h ja go wyprzedziłem i pomyślałem sobie "motor myślał że jest szybki". :P
POzdro

heheh... to mu pokazales :)

a to byl motor, czy motorower? ;)

Edwardo 21.05.2004 16:14

hulajnoga elektryczna :)

jeszcze powiedz ze na gaz masz poltka a normalnie rispekt dla Ciebie!

Patrix 21.05.2004 17:15

Ilość załączników: 1
ale ktoś ma zabawe :ysz:

/update
hehe niezly podpis - nawet sie nabrałem ;)

Edwardo 21.05.2004 18:17

Cytat:

Napisany przez Patrix
ale ktoś ma zabawe :ysz:

/update
hehe niezly podpis - nawet sie nabrałem ;)

heh :)

pomysl moj, ale nicka wymyslil Y@nkee, bo poczatkowo bylo zamiast Leppera walsnie Y@nkee_PL, tez sie nabral, poprosil zebym zmienil, zmienilem na mr_spock, no ale dla swietego spokoju moderatorow, Y@anke zaproponowal wlasne Leppera ;)

mr_spock 21.05.2004 18:24

Cytat:

Napisany przez Edwardo
heh :)

pomysl moj, ale nicka wymyslil Y@nkee, bo poczatkowo bylo zamiast Leppera walsnie Y@nkee_PL, tez sie nabral, poprosil zebym zmienil, zmienilem na mr_spock, no ale dla swietego spokoju moderatorow, Y@anke zaproponowal wlasne Leppera ;)

Hehe... ja tam twoje posty moge moderowac :D

michal_zb 21.05.2004 21:13

jakby ktoś miał tego gostka na motorku z kamerką na głowie i 300 km/h pod sobą to może na jakieś ftp wrzucić... :)

shuma02 21.05.2004 21:28

swoja droga to nie jest to 300km/h tylko 299km/h bo choc slychac po silniku ze motor wciaz przyspiesza cyfrowy licznik nie idzie powyzej 299. plik sie nazywa Night Rider czy cos takiego...?? zobacze co sie da zrobicz z tym FTPem...

kodziu 21.05.2004 21:53

Ładna prędkość. Na polskich drogach to by sie te auta od takich prędkości już dawno rozleciały/rozsypały. Ale filmik spoko. :spoko:

Patrixs 21.05.2004 23:16

http://www.daidegas.it/Video/NEW%20V...ious_video.htm

Patrixs 21.05.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez michal_zb
jakby ktoś miał tego gostka na motorku z kamerką na głowie i 300 km/h pod sobą to może na jakieś ftp wrzucić... :)

http://www.daidegas.it/Video/NEW%20V...over%20300.wmv

Pozdro

AleX69 21.05.2004 23:31

juz to pisalem na innym formu ... ale axido zamiescil wszedzie gdzie mogl ...
... koles mial jakis $mietnik (ten na motorze) ... niech sproboje dogonic suza hayabusa'e lub nawet yama r1 ... papa zegnamy ... fizyki nikt nie oszuka, po jednym koniu mechanicznym na kazdy kilogram masy maszyny to minimum na motor ... i nie ma mocnych

raz uciekalem z panna (GSXR1100) kolo radomia kolesiom ... stali na swiatlach bordowa VW Jett'a ... po :20" stwierdzilem ze maja narzygane po maska, wyprzedili mnie twardym poboczem, jak moja panna zapinala jacket (przy tej predkosci w parze na siedzeniu rozne cuda sie zdarzaja) ... doganialem ich majac 265 na budziku ... jaki moral
DON'T TRY THIS AT HOME!!
/po***

shuma02 22.05.2004 00:33

osobiscie takiej szybkosci nigdy nie osiagnalem;
raz ze mam enduro czyli uliczna krosowke hondy, a dwa ze jezdze od calkiem nie dawna i mowiac szczerze sie boje takich wyczynow na motorze. ale na swiatlach biore kazdego bez zadnego wysilku. nie ma nawet o czym pisac ze motory nie sa szybsze...

AleX69 22.05.2004 00:38

Cytat:

Napisany przez shuma02
....nie ma nawet o czym pisac ze motory nie sa szybsze...

-+=AmeN=+-
dla nie dowiarkow od topic'a

andrzejj9 22.05.2004 08:20

Cytat:

Napisany przez kodziu
Ładna prędkość. Na polskich drogach to by sie te auta od takich prędkości już dawno rozleciały/rozsypały. Ale filmik spoko. :spoko:

Co ty, przy takich predkosciach to juz sie nad dziurami przelatuje i nie ma problemu ;)

pykson 23.05.2004 22:35

znajomy (powiedzmy...), kupil pizdzika za 50 patykow, 185KM/180kg wagi. na dwojce pod 200 podchodzi, w zyciu bym z nim na to nie wsiadl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01.