![]() |
Emotikonka OK - czy ktoś jeszcze tak ma?
Witam!
Od jakiegoś czasu mam problemik z jedną z emotikonek, chodzi mianowicie o emotikonkę OK (potakująca główka). Gdy chcę jej użyć - w edycji mojego posta jest widoczna prawidłowa buźka, ale po wysłaniu posta jest buźka fioletowa z wybałuszającymi się oczkami (O). Problem polega na tym, iż emotikonka WSTRZĄŚNIĘTY ma zapis (: o), a OK ma zapis (: o k :) - specjalnie wstawiłem w nawiasach i ze spacjami. Po prostu skrypt interpretuje sobie dwa pierwsze znaki jako WSTRZĄŚNIĘTY i dostawia k: Wygląda to mniej więcej tak: wstawiam emotikonkę OK :ok: , a jest jak widać Czy jest jakiś sposób na to? |
Tez to zauwazylem, jaki czas temu. Sam nosilem sie z zamiarem napisania o tym posta :).
Wedlug mnie wystarczy tylko zmienic zapis jednej z tych emtow, ale to zadanie dla Gory ;). |
Cytat:
to problem wlasnie z zapisem ikonki, już od długiego czasu. Admini mogliby to zmienić bo często zamiast ok jest wytrzeszcz oczu :] |
Cytat:
zmienione - od teraz jest : taktak : (oczywiscie bez spacji po i przed : ) pozdrawiam |
:ok: :taktak:
Rzeczywiscie, dziala :). Dobra robota :spoko: |
Cytat:
pardon za to niedopatrzenie a tak przy okazji, moznaby dodac jakies nowe emotki, nie uwazacie? Moze ma ktos jakies ciekawe zrodlo? :) Pozdrawiam PS: Thx za reputacje ;) |
Bartez - proponuje ta emotke ktora i tak juz tu krazy z biczowaniem jednego emota przez drugiego :)
|
Ilość załączników: 1
a moze cos z tej paczki (zalacznik) :)
|
Jak skoncze pisac prace, to cos sie pomysli ;) (czyli max 2 tygodnie ;))
Tymczasem prosze o jakies ciekawe propozycje :taktak: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ps. hmm, sciagnalem ta paczke z emotami przez dowloadera wbudowanego w Opere (przez przypadek) i o dziwo zalacznik jest dobry, bez bledow CRC :cool:. Hmm, czyzby koniec z zesputymi zalacznikami?? Test: (w zalaczniku tapeta - moze sie komus przyda ;)) -Update- No niestety, przy moim zalaczniku juz nie jest tak pieknie. Hmm, dziwne :ysz:. Jeszcze raz sciagnalem zalacznik z emotami i znow wszystko ladnie sie rozpakowuje ???. |
Koniecznie trzeba zrobić tak, żeby po wpisaniu ": D" pojawialo sie to co jest obecnie jako ": zeby :"
Inna sprawa to czy nie dałoby się zamiast : używać < i > ??? |
Cytat:
Od teraz jest: :haha: - : haha : (poprzednio : D ) :D - : D ( poprzednio : zeby : ) :> - : > (poprzednio : chytry : ) Jeszcze jakies propozycje? :) :> Mozemy sie umowic tak, ze jak macie jakies ciekawe emotki, to publikujecie je tutaj, a ja dodaje je, jezeli zostana zaakceptowane. Prosze tez od razu o propozycje frazy, jaka mialaby zastepowac emotikonka. Pozdrawiam |
Qrde ale zamotaliście :D teraz mi się wszystko będzie mylić ;) :D
|
:welcom:
dodane 50 nowych emotek w tym :bicz: i :paker: i jeszcze kilkanascie innych. Zreszta, sami sobie zobaczcie :) Milego uzywania :D Pozdrawiam |
zamiast : wsciek : lepiej chyba odda to co widac takie slowko : bluzga :
|
Cytat:
edit: nie ma, wiec zaraz bedzie :banan: edit2: juz jest :) ok, ide pisac prace, bo nigdy nie skoncze :papa: |
:banan: oooooo... o tego banana mialem kiedys prosic, ale jakos mi sie wtedy zapomnialo :jupi: :D
:fala: |
:banan: moderatorom się przyda ;)
:jeep: :haha: |
Te są też fajne :haha:
:tancerka: :matrix: :rozwal: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:33. |