Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Toca race driver 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/toca-race-driver-2-a-35295/)

Dr4goNPL 20.02.2006 17:42

Mojemu kuzynowi tez nie dziala. Musial od kumpla oryginal pozyczac.

Ogród 19.02.2006 22:01

No cóż czytałem to co pisaliście i mimo to po zainstalowaniu gry nie chciała odpalić.Nawet mam c.... łamiący starforce tylko że na stronie na której on był pisze że grę należy zainstalować pełną instalacją żeby c.... działał a mi przy pełnej blokuje przy 85%,więc instaluje minimalną,i mozliwe że ten uszkodzony plik o którym pisze wcześniej jest doczytywany z płyty a ,że jest popsuty to gra nie odpala.Myślałem że nie powinno być roznicy czy gre zainstaluje min. czy max instalacją.

A może ma ktoś toce 2(non orginał) zainstalowaną na minimalnej instalce i mu działa...pewnie nie.

pablocoo 19.02.2006 21:45

Cytat:

Napisany przez Ogród
Nie rozumiem trzeciego punktu,prosze wyjaśnij,no i dlaczego zarzucasz mi lenistwo?Zanim zadam pytanie to poszukam najpierw odp. w internecie

Chodzi o to, ze ten temat to Toca Race Driver 2
Ma on stron 6
Czy zadales sobie trud przejrzec poprzednie strony i poczytac odpowiedzi na twoje pytanie (to wczesniejsze), ktore bylo omawiane kilkakrotnie?
Poza tym to nie jedyny temat, w ktorym poruszany jest ten problem

Co do bledu przy 85% wyglada mi to na uwalona plyte/obraz

Ogród 19.02.2006 21:38

Nie rozumiem trzeciego punktu,prosze wyjaśnij,no i dlaczego zarzucasz mi lenistwo?Zanim zadam pytanie to poszukam najpierw odp. w internecie

Ps.Nie chce bana."Pokój wam wszystkim"

Mam kolejny problem,podczas instalacji gry,gdy 85% jest ukończone wyskakuje taki komunikat:"ERROR 1305.Error reading from file F:\program files\Codemasters\Race Driver 2\Game Data\traktex1\ou2_sun.big.
Verify that the file exist and that you can acces it."

Dziękuje osobom które zachcą mi pomóc.

M@X 19.02.2006 14:34

Cytat:

Napisany przez Ogród
jak pszejść to zabezpieczenie. i grać w toca rd 2?Dziękuje za wszelkie odpowiedzi

A bana chcesz?

01. Ortografia.
02. Lenistwo.
03. Zadanie pytania w szesciostronnym temacie odpowiadajacym na nie.

Burt 18.02.2006 16:49

Akurat do Toca 2 jest dostępny c***k.

Ogród 18.02.2006 15:54

[14:49:55] StarForce detected -> E:\program files\Codemasters\Race Driver 2\RD2.exe
[14:49:57] StarForce 3.3.35.02 detected -> E:\program files\Codemasters\Race Driver 2\rd2.dll
[14:49:58] --- File(s) Scan Finished [483.72s] ---

jak pszejść to zabezpieczenie. i grać w toca rd 2?Dziękuje za wszelkie odpowiedzi

Cyr4x 07.02.2005 03:59

A próbował ktoś zgrać oryginalne płyty do mds i uruchomić tą grę Starfuckiem? I czy działa tylko i wyłącznie mds na tym starfuck, czy z iso też pójdzie?

loki7777 02.02.2005 11:46

To samo mozna zobic starfuck i tez odlaczy sam cd-romki:)

mateusz_se 02.02.2005 11:39

Nie specjalnie kapuję... możesz rozjaśnić swoją wypowiedź ?? Mam polską wersję na CD

5ek 16.01.2005 21:07

siemano to mój 1 post :]
a ja mam coś dla ludzi co się męczą z odłanczaniem CD-rom'u
h**pn/spacetarget.com/games/pc_toca_race_driver_2.shtml
wiec trzeba ściagnąć ten plik TOCA/DTM Race Driver 2 v1.0 [MULTI] Fixed EXE . Następnie trzeba zainstalować deamona. robimy szystko po kolei tak jak każe instrukcja. program odłancza cd-rom i wtedy czyta z deamona, ale u mnie pokazywało cały czas włóż cd więc zmniłem deamonem na image ten taki co miałem wcześniej - co chodził tylko z odłączonym napędem. i poszła gra. Niejasno może napisałem to ktośnapewno załepie i jaśniej to napisze
pozdro

Neo 26.10.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez Maro
Polska grupa wydała mini image do Toci EN i PL.Wsio dziala.
Szukajcie a znajdziecie :-)
[4 PL]
Pozdro...

miniimage EN dziala takze na PL wersji :)

Maro 16.10.2004 09:52

Cytat:

Napisany przez Quatro7
ja mam to samo tylko do wersji USA i pdodobno działa ale mam tylko wersje PL wiec sprawdzić cracka nie mogłem
ale ten dla wersji europejskich powinien działać wiec zaraz sprawdze :D

NEO - ODEZWIJ SIE DO MNIE NA GG: 2807316 JAK MOZESZ (jestem niewidoczny)

Polska grupa wydała mini image do Toci EN i PL.Wsio dziala.
Szukajcie a znajdziecie :-)
[4 PL]
Pozdro...

Neo 15.10.2004 12:06

Cytat:

Napisany przez PeCet99
No po wyciągnięciu wtyczek gierka mi ruszyła :) :D ale to trochu do doopy tak za każdym razem wypinać te wtyczki :/ Do Simsa 2 tesz jest taki MiniImage i nie musze odpinać żadnych napędów ani wyłączać w Menadżeże urządzeń po prostu samo chodzi. Nie wiecie od czego może to zależeć ??

bo simsy za zabezpieczone safelockiem 2 i 3 ... a toca starforce

Quatro7 14.10.2004 14:52

ja nie wiem....
ale w ramach podziękowania mzoesz wejsc na http://www.kiosk24.pl/ipaq_contest.p...nts&apf=FB0F24
i wypełnić...bardzo dziękuje i innych też o to proszę :)

PeCet99 14.10.2004 14:23

No po wyciągnięciu wtyczek gierka mi ruszyła :) :D ale to trochu do doopy tak za każdym razem wypinać te wtyczki :/ Do Simsa 2 tesz jest taki MiniImage i nie musze odpinać żadnych napędów ani wyłączać w Menadżeże urządzeń po prostu samo chodzi. Nie wiecie od czego może to zależeć ??

Quatro7 14.10.2004 01:05

wyłączasz napędy w systemie czy odłączyłeś wtyczki od nich??
bo to ważne - musisz odłaczyć wtyczki!!

PeCet99 13.10.2004 22:55

a mi nie działa :( mam wersję angielską na DVD i próbowałem tego cracka USA i EUROPEAN nawet wyłączałem napędy wszystkie i nic :( pisze tylko: "Nie znaleziono płyty: włóż płytę numer RACEDRIVER2 do innego napędu i wciśnij ponów"

Neo 13.10.2004 18:08

qwa!!! TO PODOBNO DZIALA!!! :D

Quatro7 13.10.2004 17:34

ja mam to samo tylko do wersji USA i pdodobno działa ale mam tylko wersje PL wiec sprawdzić cracka nie mogłem
ale ten dla wersji europejskich powinien działać wiec zaraz sprawdze :D

NEO - ODEZWIJ SIE DO MNIE NA GG: 2807316 JAK MOZESZ (jestem niewidoczny)

Neo 13.10.2004 16:42

na suprnovej znalazlem cos takiego.. Toca Race Driver 2 - mini image for european version.rar sprawdzal top ktos?:) pliczki: RACEDRIVER2.mdf, RACEDRIVER2.mds :) wezcie to sprawdzcie to i powiedzcie czy dziala :P bo nie mam w tej chwili dostepu do toci :)

Berion 13.10.2004 11:47

Cytat:

Napisany przez mariuszmarszale
Czyli trzeba czekać na wersję na ps2 i wtedy będzie można sobie spokojnie pograć a to już tuż tuż

Jeśli już to na X-Box'ie i to jeszcze przed premierą na PC :P

Cytat:

Napisany przez PeCet99
Mówisz o graniu na konsoli czy z emulatorem ?

Emu PS2/X-BOX/GC nie emulują ŻADNEJ GRY (no może poza GC i jego Bust-A-Move) (a na PS2 jest kilka ale z CPU-2,4GHz RAM-512 i kartą gfx pokroju Radeon9600 czy GF5900 chodzą w ~10fps!!!), jedynie pliki wykonawcze dla dystrybucji Linux'owych, i *.elf/*.dol/*.xbe (zależy od konsoli)... ...
Na prawdziwe Emu przyjdzie nam dłuuuuuugo czekać.

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Kolega mowi chyba o graniu na konsoli, co IMHO jest jedynym prawdziwym GRANIEM ;-D

:piwo:

Quatro7 12.10.2004 23:59

posiada ktoś moze wersje "RACEDRIVER2.iso (DVD)" z USA??
bo jeślit ak to mam cukierka który działa podobno z tą wersją...ale nie chce sciagać tyle GB tylko dla sprawdzenia...wiec jak ktoś ma to niech poda e-mail albo wpadnie na gg: 2807316 to go zapodam

Quatro7 12.10.2004 22:45

aa to... :(
u mnie za **** i tak nie moge odpalić gry... :(
moze źle cos robie?? :/

PeCet99 12.10.2004 22:44

no pisze tam wyżej o tym odpinaniu tych napędów i takie tam pierdułki dupozawracki :D :P

Quatro7 12.10.2004 22:36

jakich trudach??!! bo ja mam wersje CD :D

PeCet99 12.10.2004 22:27

z tego co wiem to niestety jeszcze nie :( przynajmniej do wersji DVD bo tą na CD można uruchomić (po wielu trudach) ale można :)

Quatro7 12.10.2004 21:43

nadal zaden słodzik nie wyszedł do tej gry?? :(

M@X 12.10.2004 21:24

Kolega mowi chyba o graniu na konsoli, co IMHO jest jedynym prawdziwym GRANIEM ;-D

PeCet99 12.10.2004 20:50

Mówisz o graniu na konsoli czy z emulatorem ?

mariuszmarszale 02.10.2004 23:12

Czyli trzeba czekać na wersję na ps2 i wtedy będzie można sobie spokojnie pograć a to już tuż tuż

M@X 25.09.2004 21:40

Nie ma 100 % dzialajacego slodzika ;-D...

mariuszmarszale 25.09.2004 15:24

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Nikt nie karze grzebac w kompie. Wystarczy ze z posiomu Windows XP odmontujesz te napedy optyczne i tez bedzie OK.

Dzięki za radę ale nie ma jak posłodzić i grać bez zabawy z odłączniem napędów ||

Scorned 25.09.2004 00:24

BTW Starforce 3 - Colin Mcrae Rally 04 także jest nim zabezpieczony? Bo będe próbował skopiować wersję PL ;)

M@X 24.09.2004 19:31

Nikt nie karze grzebac w kompie. Wystarczy ze z posiomu Windows XP odmontujesz te napedy optyczne i tez bedzie OK.

mariuszmarszale 24.09.2004 19:00

Czy wie ktoś o jakimś słodziku który pozwoli normalnie pograć w tą grę normalnie bez zbędnego grzebania w kompie??????

Quatro7 21.09.2004 20:13

ma ktoś może jakieś newsy zwiazane z uruchomieniem gry ??

LordDead 18.09.2004 11:35

W alkoholu mam takie ustawienia jakie były na początku tuż po instalce programu, nic nie zmieniałem! Gdy nie chce się załadować gra, to mieli płytkę też tak około 2 min. Natomiast gry gra chce się załadować, pasek dochodzi do połowy i gierka się odpala.

Quatro7 18.09.2004 00:23

kurde dziwne :(
ale ja tez bym chcial by mi dzialalo ;(
a jakie opcje masz włączone/wyłączone w swoim alcoholu??
i ile u Ciebie zajmuje sprawdzanie autentycznosci płyty??
u mnie to przechodzi praktycznie cały pasekl, trwa to z 2min, i na koncu wyskakuje tekst w stylu ze key nie zgadza sie z płytą :(

LordDead 18.09.2004 00:14

najprawdopodobnie deaktywacja napędu nie jest wcale potrzena, mi działa przy aktywnym napędzie (odkryłem to pare godzin temu)

Quatro7 18.09.2004 00:12

a mój fuzyczny napęd zachowuje sie tak samo jak Twój...też mimo wyłącznie sie rozpędza i tak jakby kierka normalnie z neigo czytała :|

LordDead 18.09.2004 00:03

Do fizycznego cd-romu wkładam kopie oryginalnej płytki. Grę zainstalowałem także z kopii!

Skoro u mnie ten patent działa a u Ciebie nie to się zastanawiam od czego to może zależeć! Po raz pierszy mam do czynienia z tak cudacznymi zabezpieczeniami gry!

Quatro7 17.09.2004 23:40

u mnie niestety nie działa i musze zajeżdzać oryginalną CD :(
a do fizycznego CD-ROMu wkąłdasz kopie oryginalnej 5tki ??

LordDead 17.09.2004 21:42

Możesz ewentualnie spróbować zrobić to bez odłączania napędów!
- Po prostu upewnij się, że zarówno czytnik fizyczny jak i wirtualny są puste.
- Zrestartuj kompa! Zamontuj obraz płyty w czytniku wirtualnym.
- Spróbuj odpalić grę! Pojawi się okno dialogowe inforumujące o nieobecności płyty w napędzie!
- Potem włóż płytke fizyczną do napędu! Kliknij na tym okienku button "ponów" - gra powinna sie załadować.
- Gdy wyłączysz już grę i będziesz chciał znowu ją uruchomić musisz koniecznie zrestartować kompa, bo inaczej gra ci się nie odpali!

Nie wiem tylko jak to jest z cd-keyem, ja mam wpisany ten z oryginału gry, którą skopiowałem.

P.S. Te kopie to kopie bezpieczeństwa oczywiście, bo nie chcę zajeżdżać oryginalnych płytek bez potrzeby! ;)

LordDead 17.09.2004 21:03

Chodzi o to, że na samym początku zarówno czytnik fizyczny jak i wirtualny mają być puste i aktywne! Następnie deaktywujemy czytnik fizyczny, a do czytnika wirtualnego wkładamy wirtualną płytkęz obrazem płyty piątej TOCA. Próbujemy odpalić grę i wtedy pojawia się komunikat, że nie ma płytki w napędzie! Nie wyłączając okienka z komunikatem wkładamy do wyłączonego czytnika fizycznego, płytkę z fizyczną (piątą) płytą TOCA i klikamy na "ponów" i wtedy powinna się załadować gra. Ogólnie mówiąc trzeba do tego dwóch płytek tj. fizycznej i wirtualnej! Co dziwne mój CD-ROM rozkręca płytkę nawet wtedy kiedy jest wyłączony w menadżerze urządzeń. Tak jak już wcześniej wspomniałem jest to sprawdzona działająca na moim kompie metoda, lecz nie gwarantuje tego, że będzie to tak samo działać na innych komputerach! Zdecydowałem się o tym napisać, gdyż możliwe jest, że zadziała to u kogoś innego. Więc pokombinuj może się uda!

Quatro7 17.09.2004 20:48

płyte z grą wkładamy potem do normalnego czytnika??
nie do końca to rozumiem
płyte z Tocka?? (oryginalną??)

LordDead 17.09.2004 19:25

Oto mój sposób na TOCA! Wykonałem kopie w Alcohol 120% 1.9.2. w standradowym profilu, bez uwzględniania zabezpieczeń. Obraz płyty, z którego tutaj korzystam również zrobiony jest przez alkohol (*.mds). Nie gwarantuje, że będzie to działać u wszystkich, ale u mnie działa taki oto sposób!!!!!

0. Restartujemy kompa (opcjonalne, ale uzyteczne gdy wczesniej wyszlismy z gry i chcemy ja wlaczyc ponownie)

1. Czytniki optyczne mają być włączone

2. Czytnik wirtualny ma być pusty

3. Wyłączamy czytniki optyczne

4. Wkładamy wirtualny dysk do czytnika wirtualnego

5. Próbujemy uruchomić grę, a gdy komp uparcie twierdzi, że nie ma dysku, klikamy kilka razy na "ponów"

6. Wkładamy płytę z grą, i zanim czytnik ją w pełni rozkręci napierdalamy cały czas na "ponów" i po jakiś czasie gra powinna się uruchomić.

Dodam jeszcze, że ważna jest tu kolejność oraz, że pod pojęciem wyłączenia czytnika optycznego mam na myśli wyłączenie go w menadżerze urządzeń a nie odłączanie kabelków. :p

Dajcie znać, czy udało wam się to odpalić! Pozdrowionka.

Quatro7 16.09.2004 14:42

udało mi sie skopiować płyte tak ze jak wkłądam ja zamiast oryginalnej to sprawdza te zabezpeiczenia...
przejdzie cały ten pasek ze niby z płytka wszystko gra i na koniec wywala komuniakt ze cd-key kóry jest wpisany nie pasuje do pyty :?: :?

Quatro7 16.09.2004 01:34

wie juz ktos jak skopiować płytkę z grą Toca Race Driver 2 ??
lub jeśli ktoś wie skad moge ściagnać <wiecie co :) > to pliska o namiary na Quatro7@o2.pl

LordDead 15.09.2004 23:18

Ja to już nie wiem o co chodzi, bo raz mi ta gra sie odpala a innym razem nie chce. Raz odpaliła mi się ot tak, a innym razem po odłączeniu napędów, a jeszcze innym razem za nic w świecie nie dała się odpalić. Ma ktoś na nią jakieś patenty? Czy skopiowanie jej razem z zabezpieczeniem coś daje???

M@X 12.09.2004 23:32

A ja chce smiglwoiec KA-52 Kasatka, i co ;-D?

Maciej 12.09.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez Kdoniec
Ja chcę linka albo coś na adres kdoniec@wp.pl

ignorujesz mnie ,ja ignoruje Ciebie ...ostrzegałem juz dwa razy w tym Topicu!!! ...wylatujesz z forum ->banned!

Kdoniec 12.09.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez Matzio
Starforce w wersji 3.0 został juz dawno złamany bo ten system został urzyty w znanej chyba gierce breed. Takze starforce w wersji 3.3 jest obecnie przełamany no w pewnym sensie, bo hakerom z francji sie to powiodło lecz nie same zlamanie tylko emulacja zabezpieczeń. PLIK "Comment jouer ŕ Toca Race Driver 2 sans ***** avec le rip dvd - Tutorial by FISH.doc" . Po necie kronrz opis, moge wam go wysłac na maila. A jeszcze jedno jest juz cukierek, zajmuje 29,2mb no i smiga.

Ja chcę linka albo coś na adres kdoniec@wp.pl

M@X 05.09.2004 18:39

bakupl : bladzisz, synu, bladzisz ;-D

bakupl 05.09.2004 09:52

Jest juz od dawna w sieci, odpowiednie lekarstwo...

woitas 05.09.2004 09:16

Cytat:

Napisany przez silent22
Ale bym sobie pograł w ta gierke niestety mam tylko nagryware bede musial poczekac az komus sie uda cos wymyslic z tym safedisk'iem 3
Pozdro

chyba starforce'em 3 :D

silent22 02.09.2004 21:53

Ale bym sobie pograł w ta gierke niestety mam tylko nagryware bede musial poczekac az komus sie uda cos wymyslic z tym starforcem 3
Pozdro

Loczek 27.08.2004 21:06

Przyszedl Maciej i od razu porzadek :)

PeCet99 27.08.2004 16:40

ok w takim razie koniec z prośbami.

btw. to i tak był tylko fałszywy alarm i nadal nie chodzi :(

pozdro

Maciej 27.08.2004 15:14

Cytat:

Napisany przez pak04
proszę o info na priva, gdzie znajdę witaminkę
pak04@pf.pl

and

Cytat:

Napisany przez PeCet99
mój mailik pecet99@op.pl
PLEASE PLEASE PLEASE :)

Czy ja mam zamknąć ten Topic !!!???
Prosilem nie proście o cracki na ogóle :bicz: Po to macie priv`y.

Ostrzegalem wcześniej już w tym Topicu ,lecz jak grochem o ściane. Jeszcze jedna prośba i zamykamy temacik i bana dla każdego proszącego.

PeCet99 26.08.2004 21:35

mój mailik pecet99@op.pl
PLEASE PLEASE PLEASE :)

Mich@ł 26.08.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez edo
Daj swojego maila, to Ci napiszę, gdzie witaminka leży. :D

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witaminy sa naturalnymi i nieodlacznymi skladnikami warzyw i owocow znajdziesz je w marchwii, cytrynie,jablku i wielu innych owocach i warzywach spotykanych na polskim rynku :D

Aptek, bądź jak kto woli - warzywniaków jest dużo. Wystarczy poszukać...

edo 26.08.2004 20:44

Cytat:

Napisany przez PeCet99
No i jak dalej nie da się zagrać w Toce orginalną inaczej ?? bo jush 3 miesiąc mi na dysku leży obraz DVD i miejsce zajmuje :/

Daj swojego maila, to Ci napiszę, gdzie witaminka leży. :D

PeCet99 23.08.2004 14:13

No i jak dalej nie da się zagrać w Toce orginalną inaczej ?? bo jush 3 miesiąc mi na dysku leży obraz DVD i miejsce zajmuje :/

Loczek 17.08.2004 22:33

Szafran zycie jest piekne i nie wolno marnowac okazji zeby sie nie posmiec, chociaz troche :)

szafran1988 17.08.2004 12:49

Jak to co moze zaczna trzymac sie tematu ;p

gallus 17.08.2004 11:21

Cytat:

Napisany przez pak04
pak04@pf.pl

Jak sie postarasz to na forum znajdziesz adres strony z ......... :)
Cytat:

Napisany przez Loczek
Witaminy sa naturalnymi i nieodlacznymi skladnikami warzyw i owocow znajdziesz je w marchwii, cytrynie,jablku i wielu innych owocach i warzywach spotykanych na polskim rynku

i w Aptece :)
Cytat:

Napisany przez szafran1988
Przepraszam ale czy wy za bardzo nie odbiegliscie od tematu o ile wiem brzmi on Toca 2 a nie gdzie znalezc cukierka i nabic sobie licznik o kolejny post

no nie nastepni teraz zaczyna sie temat o witaminach hmmm zastanawiam sie tylko na czym skonczycie

A twoja wypowiedź co wniosła do tej dyskusji...???

szafran1988 17.08.2004 10:16

Przepraszam ale czy wy za bardzo nie odbiegliscie od tematu o ile wiem brzmi on Toca 2 a nie gdzie znalezc cukierka i nabic sobie licznik o kolejny post :offtopic:

no nie nastepni teraz zaczyna sie temat o witaminach :blee: hmmm zastanawiam sie tylko na czym skonczycie ???

Loczek 16.08.2004 23:50

Cytat:

Napisany przez pak04
pak04@pf.pl

Witaminy sa naturalnymi i nieodlacznymi skladnikami warzyw i owocow :) znajdziesz je w marchwii, cytrynie,jablku i wielu innych owocach i warzywach spotykanych na polskim rynku :)

pak04 16.08.2004 20:15

pak04@pf.pl

sts 24.07.2004 00:45

hehe no to sory za to wiecej niebede. mam nadzieje że sie nigdy niezapomne w przyszłości, ale kto to wie a wiec prosze o wyrozumiałość na przyszłośc. tzn tak gdzieś za rok.

Maciej 24.07.2004 00:16

Cytat:

Napisany przez sts
Szukam cukierka do Toca race driver 2 ma ktoś??
Może jakiś link lun emaile. prosze.

and

Cytat:

Napisany przez sts
A cukierka gdzie moge znaleść. Prosze na priva clon5@wp.pl

Nie pytać na ogóle! :bicz:
Przesadzasz troszkę kolego ,a co za dużo to nie zdrowo...
ostatni raz ...żeby to mi było, inaczej będe usuwał treść z postów albo odrazu będe je kasował. A bardziej spragnionych słodyczy ...ban.

sts 23.07.2004 23:50

A cukierka gdzie moge znaleść. Prosze na priva clon5@wp.pl

wolf 23.07.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez Kulfon
nie sądzisz że to co napisałeś jest bezsensu przeczytaj 10 razy posta zanim go opublikujesz bo mam wrażenie że nie umiesz tworzyc poprawnie zdań.
Pozatym w sieci niema jeszcze cracka do Toca 2 wierz mi gdyby tak było byłyby o tym informacje na pewnej stronie której tutaj nie bendę przytaczał bo to nie jest forum o warezie tylko o nagrywaniu.
I proszę nie rób początkującym uczestnikom wody z mózgu - żadna z grup ze "sceny" nie wypuściła jeszcze cukierka do Toca 2 więc wszelkie komentarze na ten temat to mity a ludzie którzy mówią coś o czym nie maja pojęcia to mitomanie.

Pozdrawiam

Zadardzo nie wiem o co co chodzi ale z poprawnym składaniem zdań ja nie mam problemów nie chodzi mi o No Cd Fix czy jest czy go nie ma ale o przegranie płyty z zabezpieczeniem dla ciebie to wyjasnie jeszcze raz zabezpieczenie nie jest łamane tylko "przenoszone" na płytę jest robiona kopia 1:1 czyli na kopii też jest zabezpieczenie

Matzio 23.07.2004 22:26

StarForce3.3

Starforce w wersji 3.0 został juz dawno złamany bo ten system został urzyty w znanej chyba gierce breed. Takze starforce w wersji 3.3 jest obecnie przełamany no w pewnym sensie, bo hakerom z francji sie to powiodło lecz nie same zlamanie tylko emulacja zabezpieczeń. PLIK "Comment jouer ŕ Toca Race Driver 2 sans ***** avec le rip dvd - Tutorial by FISH.doc" . Po necie kronrz opis, moge wam go wysłac na maila. A jeszcze jedno jest juz cukierek, zajmuje 29,2mb no i smiga.

AnarKi 10.06.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez sts

Prośby na priv. jedynie! A pozatym to forum o zabezpieczeniach a nie o słodzikach

sts 10.06.2004 13:39

Loczek 30.05.2004 00:03

Myśle że wolf się pomylił, chyba:) niewiem czy juz ktoś zobił słodzik do toki 2 bo mnie to nie interesuje, gdyby jednak ktoś znalazł sposób na przegranie Starforce 3.30 to chetnie bym poczytal co i jak. Gra musi miec taka sama strukture danych jak oryginal. Czyli 1:1. Ale tego nie da sie zrobic na zadnym sprzecie i przy uzyciu jakiegokolwek programu. Zeby mozna bylo powiedziec ze gra jest 1:1 to musi dalej po przegraniu zawierac zabezpieczenie na kopii.

Kulfon 29.05.2004 16:36

Cytat:

Napisany przez wolf
nie trochę żle to rozumiesz złamanie zabezpieczenia to jeżeli w sieci dostępny jest No CD Fix a napewno jest , kopiowanie polega na zrobieniu kopii 1:1 płyty razem z zabezpieczeniem czyli przenoszone jest też zabezpieczenie a nie omijane i taka gra jest już bez zabezpieczenia , zabezpieczenie jest dalej obecne

nie sądzisz że to co napisałeś jest bezsensu przeczytaj 10 razy posta zanim go opublikujesz bo mam wrażenie że nie umiesz tworzyc poprawnie zdań.
Pozatym w sieci niema jeszcze cracka do Toca 2 wierz mi gdyby tak było byłyby o tym informacje na pewnej stronie której tutaj nie bendę przytaczał bo to nie jest forum o warezie tylko o nagrywaniu.
I proszę nie rób początkującym uczestnikom wody z mózgu - żadna z grup ze "sceny" nie wypuściła jeszcze cukierka do Toca 2 więc wszelkie komentarze na ten temat to mity a ludzie którzy mówią coś o czym nie maja pojęcia to mitomanie.

Pozdrawiam

Maciej 29.05.2004 16:27

Zabezpieczenie zabezpieczeniu nie równe ...każde cechuje się czymś innym.
Kopii płyty zabezpieczonej Star Force nie da się uruchomić! .Star Force wymaga 24 cyfrowego Cd-Keya tzw.znak wodny.

Możesz próbować skopiować z emulacją RMPS w Alcohol 120% ...profil StarForce1/2/3 .Obraz montujesz do wirtuala i uruchamiasz gre z włączoną emulacją RMPS w A120% , jak nadal nie działa czasem pomaga odłączenie wszystkich napędów optycznych.:)

Gosc 29.05.2004 16:11

Cytat:

Napisany przez wolf
nie trochę żle to rozumiesz złamanie zabezpieczenia to jeżeli w sieci dostępny jest No CD Fix a napewno jest , kopiowanie polega na zrobieniu kopii 1:1 płyty razem z zabezpieczeniem czyli przenoszone jest też zabezpieczenie a nie omijane i taka gra jest już bez zabezpieczenia , zabezpieczenie jest dalej obecne

Czyli wnioskujac: samo zabezpieczenie zostalo juz zlamane czyli takowe cukierki istnieja ale dzialaja tylko z gra kupiana w sklepie, bo skoro nie udalo sie jeszcze tej gry skopiowac 1:1 ( z zabezpieczeniem) to oznacza ze wszyskie dostepne wersje toci 2 do 'kupienia inaczej' sa poprostu na dzien dzisiejszy wadliwe.
Dobrze to rozumuje czy dalej nie bardzo :(

wolf 29.05.2004 15:40

Cytat:

Napisany przez Gosc
Chodzi o to, ze jakiego cukierka nie sciagnalem(do tej toci) to gra sie nie uruchamia i w tym tkwi problem.
A z rozmowy wnioskuje ze jak nie zostalo jeszcze zlamane to zapezpieczenie to tak samo jakby nie bylo jeszcze dzialajacego cukierka do tej gry...ale nie wiem czy dobrze to rozumuje :sciana:

Kulfon 29.05.2004 15:39

dobrze rozumujesz niema jeszcze cukierka do tej gry a jeżeli juz się pojawi to będzie baaardzo duży

Gosc 29.05.2004 15:15

Chodzi o to, ze jakiego cukierka nie sciagnalem(do tej toci) to gra sie nie uruchamia i w tym tkwi problem.
A z rozmowy wnioskuje ze jak nie zostalo jeszcze zlamane to zapezpieczenie to tak samo jakby nie bylo jeszcze dzialajacego cukierka do tej gry...ale nie wiem czy dobrze to rozumuje :sciana:

Maciej 29.05.2004 12:19

jak to pirat z cukierkiem ..to skopiujesz ją wszystkim :)

Gosc 29.05.2004 12:03

Czyli podsumowujac na dzien dzisiejszy nie pogra sie w nowa toce majac ja w domku 'kupiona inaczej' ze sciagnietym cukierkiem...

Maciej 29.05.2004 11:59

nic dodać nic ująć ...:))))

AnarKi 29.05.2004 11:19

Na dzień dzisiejszy jest to po prostu prawdopodobnie niemożliwe ;)

Loczek 28.05.2004 14:39

Samo zabezpieczenie tak bo są cukierki do takich gier, ale nikt jeszcze nie przegrał 1:1 gry zabezpieczonej StarForce 3.xx nie wspominając o 3.30.

Gosc 28.05.2004 12:00

Toca race driver 2

Czy wie ktos z was czy juz zostalo zlamane zabezpieczenie Starforce3.3 takie jak ma race driver 2?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03.