![]() |
Mojemu kuzynowi tez nie dziala. Musial od kumpla oryginal pozyczac.
|
No cóż czytałem to co pisaliście i mimo to po zainstalowaniu gry nie chciała odpalić.Nawet mam c.... łamiący starforce tylko że na stronie na której on był pisze że grę należy zainstalować pełną instalacją żeby c.... działał a mi przy pełnej blokuje przy 85%,więc instaluje minimalną,i mozliwe że ten uszkodzony plik o którym pisze wcześniej jest doczytywany z płyty a ,że jest popsuty to gra nie odpala.Myślałem że nie powinno być roznicy czy gre zainstaluje min. czy max instalacją.
A może ma ktoś toce 2(non orginał) zainstalowaną na minimalnej instalce i mu działa...pewnie nie. |
Cytat:
Ma on stron 6 Czy zadales sobie trud przejrzec poprzednie strony i poczytac odpowiedzi na twoje pytanie (to wczesniejsze), ktore bylo omawiane kilkakrotnie? Poza tym to nie jedyny temat, w ktorym poruszany jest ten problem Co do bledu przy 85% wyglada mi to na uwalona plyte/obraz |
Nie rozumiem trzeciego punktu,prosze wyjaśnij,no i dlaczego zarzucasz mi lenistwo?Zanim zadam pytanie to poszukam najpierw odp. w internecie
Ps.Nie chce bana."Pokój wam wszystkim" Mam kolejny problem,podczas instalacji gry,gdy 85% jest ukończone wyskakuje taki komunikat:"ERROR 1305.Error reading from file F:\program files\Codemasters\Race Driver 2\Game Data\traktex1\ou2_sun.big. Verify that the file exist and that you can acces it." Dziękuje osobom które zachcą mi pomóc. |
Cytat:
01. Ortografia. 02. Lenistwo. 03. Zadanie pytania w szesciostronnym temacie odpowiadajacym na nie. |
Akurat do Toca 2 jest dostępny c***k.
|
[14:49:55] StarForce detected -> E:\program files\Codemasters\Race Driver 2\RD2.exe
[14:49:57] StarForce 3.3.35.02 detected -> E:\program files\Codemasters\Race Driver 2\rd2.dll [14:49:58] --- File(s) Scan Finished [483.72s] --- jak pszejść to zabezpieczenie. i grać w toca rd 2?Dziękuje za wszelkie odpowiedzi |
A próbował ktoś zgrać oryginalne płyty do mds i uruchomić tą grę Starfuckiem? I czy działa tylko i wyłącznie mds na tym starfuck, czy z iso też pójdzie?
|
To samo mozna zobic starfuck i tez odlaczy sam cd-romki:)
|
Nie specjalnie kapuję... możesz rozjaśnić swoją wypowiedź ?? Mam polską wersję na CD
|
siemano to mój 1 post :]
a ja mam coś dla ludzi co się męczą z odłanczaniem CD-rom'u h**pn/spacetarget.com/games/pc_toca_race_driver_2.shtml wiec trzeba ściagnąć ten plik TOCA/DTM Race Driver 2 v1.0 [MULTI] Fixed EXE . Następnie trzeba zainstalować deamona. robimy szystko po kolei tak jak każe instrukcja. program odłancza cd-rom i wtedy czyta z deamona, ale u mnie pokazywało cały czas włóż cd więc zmniłem deamonem na image ten taki co miałem wcześniej - co chodził tylko z odłączonym napędem. i poszła gra. Niejasno może napisałem to ktośnapewno załepie i jaśniej to napisze pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Szukajcie a znajdziecie :-) [4 PL] Pozdro... |
Cytat:
|
ja nie wiem....
ale w ramach podziękowania mzoesz wejsc na http://www.kiosk24.pl/ipaq_contest.p...nts&apf=FB0F24 i wypełnić...bardzo dziękuje i innych też o to proszę :) |
No po wyciągnięciu wtyczek gierka mi ruszyła :) :D ale to trochu do doopy tak za każdym razem wypinać te wtyczki :/ Do Simsa 2 tesz jest taki MiniImage i nie musze odpinać żadnych napędów ani wyłączać w Menadżeże urządzeń po prostu samo chodzi. Nie wiecie od czego może to zależeć ??
|
wyłączasz napędy w systemie czy odłączyłeś wtyczki od nich??
bo to ważne - musisz odłaczyć wtyczki!! |
a mi nie działa :( mam wersję angielską na DVD i próbowałem tego cracka USA i EUROPEAN nawet wyłączałem napędy wszystkie i nic :( pisze tylko: "Nie znaleziono płyty: włóż płytę numer RACEDRIVER2 do innego napędu i wciśnij ponów"
|
qwa!!! TO PODOBNO DZIALA!!! :D
|
ja mam to samo tylko do wersji USA i pdodobno działa ale mam tylko wersje PL wiec sprawdzić cracka nie mogłem
ale ten dla wersji europejskich powinien działać wiec zaraz sprawdze :D NEO - ODEZWIJ SIE DO MNIE NA GG: 2807316 JAK MOZESZ (jestem niewidoczny) |
na suprnovej znalazlem cos takiego.. Toca Race Driver 2 - mini image for european version.rar sprawdzal top ktos?:) pliczki: RACEDRIVER2.mdf, RACEDRIVER2.mds :) wezcie to sprawdzcie to i powiedzcie czy dziala :P bo nie mam w tej chwili dostepu do toci :)
|
Cytat:
Cytat:
Na prawdziwe Emu przyjdzie nam dłuuuuuugo czekać. Cytat:
|
posiada ktoś moze wersje "RACEDRIVER2.iso (DVD)" z USA??
bo jeślit ak to mam cukierka który działa podobno z tą wersją...ale nie chce sciagać tyle GB tylko dla sprawdzenia...wiec jak ktoś ma to niech poda e-mail albo wpadnie na gg: 2807316 to go zapodam |
aa to... :(
u mnie za **** i tak nie moge odpalić gry... :( moze źle cos robie?? :/ |
no pisze tam wyżej o tym odpinaniu tych napędów i takie tam pierdułki dupozawracki :D :P
|
jakich trudach??!! bo ja mam wersje CD :D
|
z tego co wiem to niestety jeszcze nie :( przynajmniej do wersji DVD bo tą na CD można uruchomić (po wielu trudach) ale można :)
|
nadal zaden słodzik nie wyszedł do tej gry?? :(
|
Kolega mowi chyba o graniu na konsoli, co IMHO jest jedynym prawdziwym GRANIEM ;-D
|
Mówisz o graniu na konsoli czy z emulatorem ?
|
Czyli trzeba czekać na wersję na ps2 i wtedy będzie można sobie spokojnie pograć a to już tuż tuż
|
Nie ma 100 % dzialajacego slodzika ;-D...
|
Cytat:
Dzięki za radę ale nie ma jak posłodzić i grać bez zabawy z odłączniem napędów || |
BTW Starforce 3 - Colin Mcrae Rally 04 także jest nim zabezpieczony? Bo będe próbował skopiować wersję PL ;)
|
Nikt nie karze grzebac w kompie. Wystarczy ze z posiomu Windows XP odmontujesz te napedy optyczne i tez bedzie OK.
|
Czy wie ktoś o jakimś słodziku który pozwoli normalnie pograć w tą grę normalnie bez zbędnego grzebania w kompie??????
|
ma ktoś może jakieś newsy zwiazane z uruchomieniem gry ??
|
W alkoholu mam takie ustawienia jakie były na początku tuż po instalce programu, nic nie zmieniałem! Gdy nie chce się załadować gra, to mieli płytkę też tak około 2 min. Natomiast gry gra chce się załadować, pasek dochodzi do połowy i gierka się odpala.
|
kurde dziwne :(
ale ja tez bym chcial by mi dzialalo ;( a jakie opcje masz włączone/wyłączone w swoim alcoholu?? i ile u Ciebie zajmuje sprawdzanie autentycznosci płyty?? u mnie to przechodzi praktycznie cały pasekl, trwa to z 2min, i na koncu wyskakuje tekst w stylu ze key nie zgadza sie z płytą :( |
najprawdopodobnie deaktywacja napędu nie jest wcale potrzena, mi działa przy aktywnym napędzie (odkryłem to pare godzin temu)
|
a mój fuzyczny napęd zachowuje sie tak samo jak Twój...też mimo wyłącznie sie rozpędza i tak jakby kierka normalnie z neigo czytała :|
|
Do fizycznego cd-romu wkładam kopie oryginalnej płytki. Grę zainstalowałem także z kopii!
Skoro u mnie ten patent działa a u Ciebie nie to się zastanawiam od czego to może zależeć! Po raz pierszy mam do czynienia z tak cudacznymi zabezpieczeniami gry! |
u mnie niestety nie działa i musze zajeżdzać oryginalną CD :(
a do fizycznego CD-ROMu wkąłdasz kopie oryginalnej 5tki ?? |
Możesz ewentualnie spróbować zrobić to bez odłączania napędów!
- Po prostu upewnij się, że zarówno czytnik fizyczny jak i wirtualny są puste. - Zrestartuj kompa! Zamontuj obraz płyty w czytniku wirtualnym. - Spróbuj odpalić grę! Pojawi się okno dialogowe inforumujące o nieobecności płyty w napędzie! - Potem włóż płytke fizyczną do napędu! Kliknij na tym okienku button "ponów" - gra powinna sie załadować. - Gdy wyłączysz już grę i będziesz chciał znowu ją uruchomić musisz koniecznie zrestartować kompa, bo inaczej gra ci się nie odpali! Nie wiem tylko jak to jest z cd-keyem, ja mam wpisany ten z oryginału gry, którą skopiowałem. P.S. Te kopie to kopie bezpieczeństwa oczywiście, bo nie chcę zajeżdżać oryginalnych płytek bez potrzeby! ;) |
Chodzi o to, że na samym początku zarówno czytnik fizyczny jak i wirtualny mają być puste i aktywne! Następnie deaktywujemy czytnik fizyczny, a do czytnika wirtualnego wkładamy wirtualną płytkęz obrazem płyty piątej TOCA. Próbujemy odpalić grę i wtedy pojawia się komunikat, że nie ma płytki w napędzie! Nie wyłączając okienka z komunikatem wkładamy do wyłączonego czytnika fizycznego, płytkę z fizyczną (piątą) płytą TOCA i klikamy na "ponów" i wtedy powinna się załadować gra. Ogólnie mówiąc trzeba do tego dwóch płytek tj. fizycznej i wirtualnej! Co dziwne mój CD-ROM rozkręca płytkę nawet wtedy kiedy jest wyłączony w menadżerze urządzeń. Tak jak już wcześniej wspomniałem jest to sprawdzona działająca na moim kompie metoda, lecz nie gwarantuje tego, że będzie to tak samo działać na innych komputerach! Zdecydowałem się o tym napisać, gdyż możliwe jest, że zadziała to u kogoś innego. Więc pokombinuj może się uda!
|
płyte z grą wkładamy potem do normalnego czytnika??
nie do końca to rozumiem płyte z Tocka?? (oryginalną??) |
Oto mój sposób na TOCA! Wykonałem kopie w Alcohol 120% 1.9.2. w standradowym profilu, bez uwzględniania zabezpieczeń. Obraz płyty, z którego tutaj korzystam również zrobiony jest przez alkohol (*.mds). Nie gwarantuje, że będzie to działać u wszystkich, ale u mnie działa taki oto sposób!!!!!
0. Restartujemy kompa (opcjonalne, ale uzyteczne gdy wczesniej wyszlismy z gry i chcemy ja wlaczyc ponownie) 1. Czytniki optyczne mają być włączone 2. Czytnik wirtualny ma być pusty 3. Wyłączamy czytniki optyczne 4. Wkładamy wirtualny dysk do czytnika wirtualnego 5. Próbujemy uruchomić grę, a gdy komp uparcie twierdzi, że nie ma dysku, klikamy kilka razy na "ponów" 6. Wkładamy płytę z grą, i zanim czytnik ją w pełni rozkręci napierdalamy cały czas na "ponów" i po jakiś czasie gra powinna się uruchomić. Dodam jeszcze, że ważna jest tu kolejność oraz, że pod pojęciem wyłączenia czytnika optycznego mam na myśli wyłączenie go w menadżerze urządzeń a nie odłączanie kabelków. :p Dajcie znać, czy udało wam się to odpalić! Pozdrowionka. |
udało mi sie skopiować płyte tak ze jak wkłądam ja zamiast oryginalnej to sprawdza te zabezpeiczenia...
przejdzie cały ten pasek ze niby z płytka wszystko gra i na koniec wywala komuniakt ze cd-key kóry jest wpisany nie pasuje do pyty :?: :? |
wie juz ktos jak skopiować płytkę z grą Toca Race Driver 2 ??
lub jeśli ktoś wie skad moge ściagnać <wiecie co :) > to pliska o namiary na Quatro7@o2.pl |
Ja to już nie wiem o co chodzi, bo raz mi ta gra sie odpala a innym razem nie chce. Raz odpaliła mi się ot tak, a innym razem po odłączeniu napędów, a jeszcze innym razem za nic w świecie nie dała się odpalić. Ma ktoś na nią jakieś patenty? Czy skopiowanie jej razem z zabezpieczeniem coś daje???
|
A ja chce smiglwoiec KA-52 Kasatka, i co ;-D?
|
Cytat:
ignorujesz mnie ,ja ignoruje Ciebie ...ostrzegałem juz dwa razy w tym Topicu!!! ...wylatujesz z forum ->banned! |
Cytat:
|
bakupl : bladzisz, synu, bladzisz ;-D
|
Jest juz od dawna w sieci, odpowiednie lekarstwo...
|
Cytat:
|
Ale bym sobie pograł w ta gierke niestety mam tylko nagryware bede musial poczekac az komus sie uda cos wymyslic z tym starforcem 3
Pozdro |
Przyszedl Maciej i od razu porzadek :)
|
ok w takim razie koniec z prośbami.
btw. to i tak był tylko fałszywy alarm i nadal nie chodzi :( pozdro |
Cytat:
Cytat:
Prosilem nie proście o cracki na ogóle :bicz: Po to macie priv`y. Ostrzegalem wcześniej już w tym Topicu ,lecz jak grochem o ściane. Jeszcze jedna prośba i zamykamy temacik i bana dla każdego proszącego. |
mój mailik pecet99@op.pl
PLEASE PLEASE PLEASE :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No i jak dalej nie da się zagrać w Toce orginalną inaczej ?? bo jush 3 miesiąc mi na dysku leży obraz DVD i miejsce zajmuje :/
|
Szafran zycie jest piekne i nie wolno marnowac okazji zeby sie nie posmiec, chociaz troche :)
|
Jak to co moze zaczna trzymac sie tematu ;p
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Przepraszam ale czy wy za bardzo nie odbiegliscie od tematu o ile wiem brzmi on Toca 2 a nie gdzie znalezc cukierka i nabic sobie licznik o kolejny post :offtopic:
no nie nastepni teraz zaczyna sie temat o witaminach :blee: hmmm zastanawiam sie tylko na czym skonczycie ??? |
Cytat:
Witaminy sa naturalnymi i nieodlacznymi skladnikami warzyw i owocow :) znajdziesz je w marchwii, cytrynie,jablku i wielu innych owocach i warzywach spotykanych na polskim rynku :) |
proszę o info na priva, gdzie znajdę witaminkę
pak04@pf.pl |
hehe no to sory za to wiecej niebede. mam nadzieje że sie nigdy niezapomne w przyszłości, ale kto to wie a wiec prosze o wyrozumiałość na przyszłośc. tzn tak gdzieś za rok.
|
Cytat:
Cytat:
Przesadzasz troszkę kolego ,a co za dużo to nie zdrowo... ostatni raz ...żeby to mi było, inaczej będe usuwał treść z postów albo odrazu będe je kasował. A bardziej spragnionych słodyczy ...ban. |
A cukierka gdzie moge znaleść. Prosze na priva clon5@wp.pl
|
Cytat:
|
StarForce3.3
Starforce w wersji 3.0 został juz dawno złamany bo ten system został urzyty w znanej chyba gierce breed. Takze starforce w wersji 3.3 jest obecnie przełamany no w pewnym sensie, bo hakerom z francji sie to powiodło lecz nie same zlamanie tylko emulacja zabezpieczeń. PLIK "Comment jouer ŕ Toca Race Driver 2 sans ***** avec le rip dvd - Tutorial by FISH.doc" . Po necie kronrz opis, moge wam go wysłac na maila. A jeszcze jedno jest juz cukierek, zajmuje 29,2mb no i smiga.
|
Cytat:
|
Szukam cukierka do Toca race driver 2 ma ktoś??
Może jakiś link lun emaile. prosze. |
Myśle że wolf się pomylił, chyba:) niewiem czy juz ktoś zobił słodzik do toki 2 bo mnie to nie interesuje, gdyby jednak ktoś znalazł sposób na przegranie Starforce 3.30 to chetnie bym poczytal co i jak. Gra musi miec taka sama strukture danych jak oryginal. Czyli 1:1. Ale tego nie da sie zrobic na zadnym sprzecie i przy uzyciu jakiegokolwek programu. Zeby mozna bylo powiedziec ze gra jest 1:1 to musi dalej po przegraniu zawierac zabezpieczenie na kopii.
|
Cytat:
Pozatym w sieci niema jeszcze cracka do Toca 2 wierz mi gdyby tak było byłyby o tym informacje na pewnej stronie której tutaj nie bendę przytaczał bo to nie jest forum o warezie tylko o nagrywaniu. I proszę nie rób początkującym uczestnikom wody z mózgu - żadna z grup ze "sceny" nie wypuściła jeszcze cukierka do Toca 2 więc wszelkie komentarze na ten temat to mity a ludzie którzy mówią coś o czym nie maja pojęcia to mitomanie. Pozdrawiam |
Zabezpieczenie zabezpieczeniu nie równe ...każde cechuje się czymś innym.
Kopii płyty zabezpieczonej Star Force nie da się uruchomić! .Star Force wymaga 24 cyfrowego Cd-Keya tzw.znak wodny. Możesz próbować skopiować z emulacją RMPS w Alcohol 120% ...profil StarForce1/2/3 .Obraz montujesz do wirtuala i uruchamiasz gre z włączoną emulacją RMPS w A120% , jak nadal nie działa czasem pomaga odłączenie wszystkich napędów optycznych.:) |
Cytat:
Dobrze to rozumuje czy dalej nie bardzo :( |
Cytat:
|
dobrze rozumujesz niema jeszcze cukierka do tej gry a jeżeli juz się pojawi to będzie baaardzo duży
|
Chodzi o to, ze jakiego cukierka nie sciagnalem(do tej toci) to gra sie nie uruchamia i w tym tkwi problem.
A z rozmowy wnioskuje ze jak nie zostalo jeszcze zlamane to zapezpieczenie to tak samo jakby nie bylo jeszcze dzialajacego cukierka do tej gry...ale nie wiem czy dobrze to rozumuje :sciana: |
jak to pirat z cukierkiem ..to skopiujesz ją wszystkim :)
|
Czyli podsumowujac na dzien dzisiejszy nie pogra sie w nowa toce majac ja w domku 'kupiona inaczej' ze sciagnietym cukierkiem...
|
nic dodać nic ująć ...:))))
|
Na dzień dzisiejszy jest to po prostu prawdopodobnie niemożliwe ;)
|
Samo zabezpieczenie tak bo są cukierki do takich gier, ale nikt jeszcze nie przegrał 1:1 gry zabezpieczonej StarForce 3.xx nie wspominając o 3.30.
|
Toca race driver 2
Czy wie ktos z was czy juz zostalo zlamane zabezpieczenie Starforce3.3 takie jak ma race driver 2?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |