![]() |
Przyspieszanie uruchamianie WinXp
Jak moglbym przyspieszyc uruchamianie WinXp, nie chodzi mi tu o przyspiesznie WinXP tylko same uruchomienie systemu poczawszy od wsicniecia przycisku POWER na obudowie. Pozrawiam :papa:
|
Witam!
BootVis + kontrola autostartu + porzadkowanie rejestru + defragmentacja dysku + wylacznie zbednych uslug + dobry sprzet |
albo dwa dyski <- raid0 ... system ci wstanie w 6sec (tgz. dwa paski) :D
|
Cytat:
no dobrze a jak mam te dwa dyski 40 i 120 to jesli sien ie mysle z tej 120 na raidzie zostanie mi obkrojone 80gb i zostanie tylko 40 |
Cytat:
A ten BootVis to skad moglbym go sciagnac, oraz takze jesli chodzi o porzadkowanie rejestru to czym moglbym to zrobic? :czas: |
ftp://spcsk.amwaw.edu.pl:21/pub/Bootvis/bootvis.msi
ale jesli zamierzasz zrobic defragmentacje, to bootvisa uzyj wlasnie po niej a jak tego uzyc to bylo na forum, poszukaj, ja nie mam czasu, bo wlasnie spadam ;) |
Cytat:
Do czego sluzy ForceASPI, ten plik. |
Podobno start systemu przyspiesza program tunexp.
Przed chwila sciagnalem i sie bawie ale efekty nie zbyt widoczne. Chyba jednak sprzet przydalby sie szybszy :) Co do forceaspi to skorzystaj z wyszukiwarki. |
ja przedchwila bawilem sie bootvis'em ... na raid'zie sata 2x160 (seagate) system odpalal sie na 7 paskow XP'ka ... po optymalizacji rejestrow i defragmentacji 4 paski ... po optymalizacji bootvis'em widze tylko 2 paski ... :>
jest to fajne a zarazem dziwne bo na drugim kompie bez jakiejkolwiek optymalizacji (raid0 sata 2x80 IBM/Hitachi) ... widze tylko 1,5 paska :D |
Cytat:
No dobrze a ten TUNEXP to gdzie mozna znalezc ??? |
Cytat:
Jak moge zoptymalizowac rejestr ???? |
Cytat:
|
Cytat:
|
a ile macie lat?
a ktora z was to kobieta? a pracujecie juz? a skad jestescie? a jaki jest adres google? :D :D :D :D edit: ooo!!! ikonki pozmieniane!! mailo byc tak: ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ |
Cytat:
Zamien sobie ten AVATAR, gdyz tylko to Cie podbudowuje........ |
Cytat:
yyyy... co ? :haha: :fiu: |
Cytat:
normalnie wzial i zaczal beton pod stopy klasc mnie... skurczybyk jeden, niedlugo nie bede mogl normalnie przejsc przez drzwi, chyba ze schyle sie... a potem? yyhh!! potem bede musial na kuzka chodzic! taki podbudowany bede... loj, strach myslec... edit: .....:cisza: :pompki: moje podbudowanie... |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
Wcale się Edwardo'wi nie dziwie jeżeli chodzi o to co napisał parę postów wyżej ... wpadłes na forum i pytasz o to co było pewnie już klepane i wałkowane tu parę razy ... trochę własnej inicjatywy w rozwiązywaniu problemów ;) :ysz: Pozwolę sobie zacytować podpis ThanatoS'a ;) Cytat:
|
Cytat:
twa prosba z mojej strony zostala spelniona! wybaczam! oj... kolejne 5cm betonu przybylo... a tak sobie mysle... przeciez to niebezpieczne... a jakby ktos mnie z tym moim podbudowaniem wrzucil do Wisly? no nie mowie ze do Bialuchy (Pradnika Bialego) bo i tak glowa by mi z niej wystawala na tym mloim podbudowaniu, ale w Wisle... w Wisle to raczej nie... |
co ci NOWI z tymi avantar'ami?!
zdali do gimnazjum ... i swiat chca zmieniac ??? |
Cytat:
pozdrowienia |
hmmm bo to tak ze mna jest, ze AVATAR wyskakuje co godzina z monitora urabia betony odpowiedniej klasy, i pobudowuje mnie. cala operacja trwa troche.caly cykl powtarza sie co trzy godziny, czyli po 6 h mam juz pod soba 10cm betonu, to narazie nie duzo.
jak pojde spac, to raczej ON tez pojdzie spac. wiec o noc sie nie martiwe. ale jutro o tej samej porze to juz conajmniej bede mial kolo 20cm wiec moze niech kolega juz paczke wysyla zeby doszla w pore (2-3 dni) chyba ze servisco pojdzie :) albo ja jeszcze zakrece sie u ciecia na osiedlu... |
Albo pojedz mu stary tekst ;) :
"Nie ******* mi tu smutów bo jak ci za***ie to się skończy dzień dziecka" |
Cytat:
|
Cytat:
Jutro zobaczysz mojego AWATARA pobije wszystkie awatary na tym forum:> heh:) |
Cytat:
|
Cytat:
ej a jest teraz dzien gimnazjalisty? tak sie zastanawialem... |
Cytat:
oj tego to nie znalem... :) ale chodzilo mi o zwrot na "C" literke, ktora sponsoruje dzisiejszy program :) "C" jak "Ciąg się" proste w formie, wypowiedzi a i nasz rozmowca duzo myslec nie musi by zrozumiec to co chcemy mu przekazac. znam jeszcze jedno takie wyraznie podobne w formie i rownie zrozumialem :) na literke "J", ale literka "J" bedzie jutrzejszym sposnorem programu :D |
Cytat:
wyraziles sie profesjonalnie (klasy betonu), studiujesz moze budownictwo? :uczen: @WSZYSCY a tak w ogole skrajnie bezsensowna dyskusja, od czasu jak sie zarejestrowalem na forum glupszej nie widzialem. Az tak sie Wam nudzi??? pozdro |
Cytat:
Luknij tu :D http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=piterniela |
Cytat:
zerwalem z przeszlością wracam do korzeni....Dostojewski Zbrodnia i kara przednia lektura...pozdrawiam:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widze wariactwa, wystarczy ze zostawie na kilka dni forum i juz *putinowka* sie rejestruja, zamykam dyskusje, i przywoluje do porzadku.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:13. |