![]() |
Pogieło Ich !
Przeczytajcie sami ! :klnie:
http://info.onet.pl/928863,18,item.html |
dobre... ciekawe, jaki będzie końcowy efekt tej radosnej twórczości naszych posłów.
|
nie.. no... eee... hee... :blee: :ysz: :O (( :klnie: :szczena: :poddaje: :bluzga:
|
To, ze nasi poslowie maja ciekawe pomysly to wszyscy wiedza.
Szczerze mowiac w tym kraju to juz chyba nie bedzie lepiej. W kazdym badz razie jak juz zauwazyl autor tamtego artykulu zalozy sie konto na zachodnim portalu i po sprawie. Takze nie nalezy sie przejmowac. |
Bardzo mało prawdopodobne żeby taki kwiatek przeszedł. Bądźcie dobrej myśli!
|
ich kompletnie juz je*ie... tylko kto ich wali po tych lbach?
moze futryny w tym sejmie sa male? a moze ktos ich "podbudowuje" tak jak mnie moj AVATAREK, i sie bija w te glupie lebska... ja juz przyzwyczajony ze rachunki place przez interent, eragsm tez zalatwiam przez neta, wszytko przez neta a tu ustawa, ze trza bedzie osobiscie chodzic do portalu... niezle jaja powinni wprowadzic takie cos jak za PRLu z paszportami bylo... albo niech kazdy wysyla prosbe do kancelarii prezydenckiej, a tamci niech przydzielaja meile... paranoja... |
Cytat:
|
kupowanie biletow pkp, pks, mzk, mks po uprzednim zlozeniu podania w urzedzie miasta z wyszczegolnieniem celu trasy oraz dokladnego jej przebiegu nie wczesniej niz 10 dni przed data podrozy.
|
mi tam to obojętne bo mam jedno konto z neostrady, i na wykupionym serwerze konto jakie chce mam (do 200mb a za niedlugo do 900mb). Ale to i tak nie normalne... moze jeszcze trzeba będzie chodzić do siedzib portali żeby na jakie kolwiek strony wejść?
|
Cytat:
... jeszcze żeby złozyć owe podanie należy jeszcze przed tym złożyc jeszcze jedno podanie (jest ono bardzo szczególowe i ma 10 stron A4) aby dostac to własciwe (podanie o podanie) :haha: |
dobrze ze mam platne konto na Supermedi ale ich juz totalnie po........ło.
tylko w polsce takie rzeczy moga byc mozliwe. |
Cytat:
|
Chca tylko na siebie zwrocic uwage.
Dawno nic ciekawego nie zrobili, to walneli z taka propozycja. Mnie to tylko smieszy :rotfl: |
w sumie dobrze ze nie zaczynaja uchwalac prawa ktore by zakazywalo oddychania w czwartki i piatki....
|
i jeszcze UE sie zaslaniaja, tylko ze ja pierwsze slysze o takim czyms :ysz:
zapewne bedziemy pierwszym i ostatnim zarazem panstwem z taka propozycja :haha: zalosne to co sie u nas wyprawia :blee: |
ja się nie przejmuje... na bank to nie przejdzie...
|
Cytat:
|
Cytat:
dlugie, nie dlugie ale podanie musi byc tak jak za PRLu, "stoi czy lezy 200zl sie nalezy" a jeszcze pomysl, ze ludzie ktorzyn nie mieszkaja kolo urzedu miasta beda musieli jakos dojechac... no i wszystko sie zapetla... a dla rozwiazania sytuacji powinni wprowadzic specjalne wizy uprawniajace do wizyt w urzedach panstwowych, oczywiscie wczesniej do uzyskania w urzedzie wojewodzkim (to juz jest fajniejsze zapetlenie glupoty ^_^ ) |
Cytat:
składać w urzędzie miasta. Powstanie nowy urząd o nazwie, np. "Urząd Kont Pocztowych" w którym będą pracować mnóstwo urzędników (czytaj kolesi zatrudnionych po znajomości) a tym wszystkim będzie kierował jakiś partyjny koleżka który się jeszcze nie dorobił!! :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: :kasa: |
Co do tego, że taka bzdura nie przejdzie - wiele większych przeszło (choćby ustawa o VAT w kwestii dostępu do internetu, sponsorowana przez tepsa - niby robią dobrze, ale tak naprawdę tylko wzmacnia monopolistę).
A wracając do tematu. Konta pocztowe nie są w "Polsce", ani nawet w "Europie" - są w internecie. Ciekawe, co będzie decydowało o tym, że konto jest niby gdzieś? Czy decyduje domena (czyli .fm, .com itd są bezpieczne), czy miejsce, gdzie stoi serwer (wtedy wszyskie serwery wyemigrują). |
Ja nie wiem jak to jest tam w sejmie, ale chyba oni sobie siedza i graja w gre "kto wymysli najglupsza ustawe, ten wygrywa"
Naprawde, ale zakaz uzywania darmowych kont.... Wszedzie szukaja kasy, niedlugo bedzie trzeba placic za odwiedzanie wszystkich stron. Paranoja. |
Czytajac to dziwie sie ze poslowie nie wpadli na pomysl wprowadzenia abanamentu za posiadanie komputera. Skoro mamy abonamet radiowo-telewizyjny za posiadanie radia/telewizora to moze za posiadanie kompa tez warto wprowadzic jakies oplaty. ;) Tak sobie mysle ze czesc kasy z tego abanamentu mogla by isc m.in. na przetwarzanie tzw. zlomu elektornicznego. Czytalem gdzies ze za kilka lat bedzie to powaznym problemem.
PS Powyzsza wypowiedz nalezy traktowac jak najmniej powaznie :) mjq |
To chodzi o to ze jest dyrektywa ze wszystko co zalicza sie do uslug telekomunikacyjnych (usawodawca zaliczyl zakladanie konta do uslug telekomunikacyjnych) musi byc poparte umowa. Najlepsze jest to ze ustawodawca widac 'przeoczyl' maly szczegol. Mianowicie zaraz po niej jest nastepna dyrektywa (czy nawet punkt tej samej dyrektywy) ktora mowi o tym ze w stosunku do uslug internetowych taka umowa jest zbedna.
|
Cytat:
|
Niestety 99% sejmu to stare pryki lub inne imbecyle które nie mają pojęcia co to jest w ogóle Internet pewnie jakby przeprowadzić wśród nich ankietę to padały by takie odpowiedzi że joe monster by wymiękł.
Mieliśmy już przykład gdzie za jedyne bezpieczne uznano oprogramowanie MS bo tzw. wolne oprogramowanie umożliwia podejrzenie danych obrabianych przy jego pomocy (otwartość kodu zrozumieli jako otwartość wszystkiego). Dlatego w ogóle się nie zdziwię jak ta ustwa przejdzie i to jeszcze w głupszym brzmieniu. W sejmie siedzi kilkaset jołopów którzy dostają przed wejściem od swoich "liderów" jak mają głosować więc nawet nie słuchają tych całych wygłoszeń - gdyby nie było tam TV i reporterów to pewnie nikt by nic nie czytał bo po co. Było by tylko głosowanie numer jeden prosze wcisnąć przycisk dziękuję głosowanie nr 2 proszę wcisnąć przycisk itd itd. I za to płacą im. A właściwie my czy w przypadku niektórych póki co rodzice. Takie barany są objęte do tego immunitetem który czyni ich praktycznie bezkarnych. W naszym kraju dopóki nie kojfnie ostatni z tych "starych" posłów to będą się działy takie szopki. A teraz jeszcze mają a kogo zwalać. Teraz już nie będą lewicowcy zwalać na prawicowców i na odwrót. Teraz nie ważne kto będzie u władzy winę będzie ponosić Unia. A ludzie będą w to wierzyć i będą psioczyć że Unia jest bee jak ona biedną Polskę gnębi. A prawda jest taka że Polacy sami siebi gnębią i wykorzystują do cna. I niech mi nikt nie ******y że zachodnie koncerny nas rozkupują że hipermarkety niszczą drobny przedsiębiorców. Bo sami Polacy właśnie tego typu durnymi ustawami niszczą siebie. Jeżeli w np w Czechach będzie ustawa że Iksiński może założyć tam firmę, dostać kredyt z 0% odsetkami i jeszcze przez 20 lat zwolniony będzie od płacenia podatku a do tego będzie mógł płacić pracownikom połowę stawki minimalnej to Iksiński na pewno założy tam firmę i skrupulatnie wykorzysta dostępne "udogodnienia". Ale oczywiście to Iksiński będzie be bo jak on może płacić połowę normalnej płacy. Jednak to nie Iksiński dał mu takie prawo. Za chorymi ustawami regulacjami stoi sejm. Ta bzdura z darmowymi skrzynkami i koniecznością pokazania się z dowodem w siedzibie firmy jest tylko wierzchołkiem góry lodowej i tak na prawdę jest mało ważna. Dużo bardziej tragiczne w skutkach ustawy przechodzą bez echa bo nikt o nich nie napisał w gazecie czy nie pokazali w TV. Ile innych zgubnych ustaw zostało podjętych a nic o nich nie wiemy to można tylko podejrzewać. Krajem kieruję banda idiotów, którzy nie mają pojęcia o tym czym się zajmują. Większość z nich nawet nie rozumie o czym są te ustawy. Mam tylko nadzięję że w końcu ludzie się opamiętają i że nie będzie to za późno. Tyle że Polak woli siedzieć i narzekać jak jest źle ale gdy trzeba podjąć jakieś kroki to nie ma nikogo chętnego. Dobra kończę pisać bo to temat rzeka a ja jak coś mnie irytuję to potrafię elaboraty wytrzaskać. Miłego dnia |
|
Ciekawe mają tam pomysły...
Mogli by się lepiej wziąść na bezrobocie! Za co my im płacimy? |
Cytat:
P.S. Co się wszyscy na Korn'a uwzieli? |
Cytat:
zaleceniem UE jest aby można było zidentyfikować nadawcę każdego maila. U nas w policji pracują głąby i nie potrafią sobie dać rady ze śledzeniem pakietów w internecie, stąd taki zapis. Na podobnej zasadzie powinno się wprowadzić że skoro policja jest zbyt biedna na zakup fotoradarów to egzekwowanie ograniczenia prędkości powinno się odbywać tak żeby każde auto ciągnęło za sobą przyczepę wyładowaną kamieniami. |
Jaja się w naszej Polsce dzieją... Nie ich szlag trafi :klnie: ((
|
W tym sejmie to oni wszyscy durnowacieją wprost proporcionalnie do czasu, ciekawe co z milionami użytkowników korzystających z bezpłatnych kont ??? Wszystkie zostaną im usunięte ??? Dostaniemy emaila tresci "Masz 14 dni na ....." ??? ((
Brak słów (( :sciana: :sciana: :klnie: I tak im ten projekt nie wypali ... nie ma szans 8) |
Najpierw będzie jeszcze zadzwonić na 0-700... i dostać numerek itp ( jak za wizę do USA ) by wesprzeć jeszcze monopolistę.
Układy w sejmie było można ostatnio zobaczyć, gdy głosowali za raportami. Raport Ziobro został przyjęty lecz głosujmy jeszcze raz czy oby na pewno. http://info.onet.pl/929796,11,item.html tu jest dalej.....tego wszystkiego A na korytarzu proponuje starą i odpowiednią piosenkę Big Cyca dla posłów: "...nie znać się na polityce i być głupim w każdym calu, jak zdrowo być wariatem w tym po******onym Kraju" i wszyscy razem "Jaaaakkk słodko zostać świrem" |
Ilość załączników: 1
A ja to bym tych osłów wszystkich ...
|
Cytat:
Osiol nada sie tylko na salami :) mjq |
Ilość załączników: 1
no to ja dorzucę coś od siebie.
oto, co nas czeka... :P |
No i jednak "...nie będzie obowiązku rejestracji telefonów komórkowych typu pre-paid, kont e-mailowych..."
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5308963 |
Chyba czas sie za wczasu rozejrzec za kontem zagranicznym... niech SAMOOBRONA rzadzi bo oni sie na kompach nie znaja to nic nie beda ruszac :D
pozdro :) |
nie nazywajmy tych poslow idiotami, bo to tylko idiotow obraza
nie nazywajmy rowniez oslami, bo to obraza te pozyteczne zwierzatka :) itd... itp... mysle ze POSEL to juz wystarczajaco obrazliwe slowo w naszym kraju :banan: |
Naszych politykinierów Allach opuścił, są więc niepoczytalni i nie wiedzą co czynią... Pewnie przez te restauracje sejmowe ;-.
|
nie moge napisac co mysle o naszym rzadzie i o tej czesci spoleczestwa ktora takie rady kolejne wybiera (no i o tych ktorzy od glosowania sie uchylaja luib "glosuja na zlosc") bocenzura na forum spowodowalaby wyslwietlania gwazdek a pomiedzu gwiazdkami pojedynczych "i"
:bicz: |
jeszcze się okaże że takie rejestracje będą płatne - z tym że kasę nie będzie zbierał włściciel portalu tylko posłowie,no bo przecież mają wciąż za mało , no i muszą sobie odbić zniesienie watu za neta !!!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12. |