![]() |
Ile może chodzić system ?
Ilość załączników: 1
Witam serdecznie. Właśnie wróciłem od kolegi (który ma zawsze włączony komputer) i mówi, że mu już od 2 lat sie nie zrestartował sys. :peace: . Troche się z niego śmiałem, ale lukłem w Start>Uruchom>Cmd>systeminfo i co mi się pokazało ?
|
a kto mu płaci rachunki za prąd i co się dzieje z kompem podczas burzy??? i czy łożyska w zasilaczu sie nie zatarły??
|
Starzy, a podczas burzy mówił mi, że ma UPS`y, a ile to nie wiem, ale starczają mu chyba na całą noc użytkowania. Jego stary ma jakąś firme serwerową. Nie wiem nie wiem, ale jakoś to mu chodzi :D
|
wow, niezly koles, pozdrow go ode mnie :].. u mnie tez non-stop chodzi, ale czasami musze zrestartowac - jakies stery albo co, wiec u mnie nie ma takiego rekordu <wow>
pozdro :banan: |
Wiem, że ma Athlona 1700 kręconego ! Windows XP with SP1
|
Ilość załączników: 1
no fajnie,patrzac na date instalacji systemu 2002-01-01 godz 01:26:10 to chyba każdy normalny o tej porze powinien dobrze bawić się jeszcze no ale dalej ,przed instalacją przestawiasz w biosie date do tyłu o po instalacji spowrotem do przodu i mamy już taki efekt
zobaczcie co ja zrobiłem przestawiłem tylko date o rok do przodu i już pokazuje że system pracuje 365 dni |
To chyba kolega korzystał z tej metody :P, ale nie jestem tego pewien ;)
|
moj rekord to 4 tygodnie (okolo)
system win2k, proc P3 500 komp uzytkowany dosc intensywnie - net 24h, word, coreldraw, flash, miranda komp w pracy - trzymalem go tak bo mial nakopane w biosie i przy uruchamianiu zapetlal sie w restartach (gdzies tak po ponad godzinie zwykle jednak znudzilo mu sie i laskawie ruszal) po owych 4 tygodniech... sam z siebie sie wylaczyl :banan: mial dosc :D |
To przekręt.
Service pack wymaga restartu kompa, a pierwszy service pack do winxp wyszedł na początku września 2002 - czyli mniej niż 600 dni temu. Do tego nie ma co się chalić uptimem windowsa liczonym w setkach dni, bo to oznacza nie zainstalowanie krytycznych łatek z których większość wymaga restartu kompa. Nie pomnę też, kiedy była premiere A1700+, ale coś mi się zdaje, że też go jeszcze nie było, jak system był stawiany. Wymiana procka bez restartu systemu - to jest dopiero coś :rotfl: |
Cytat:
|
Sprawdzone :) bo moje:)
W2K - 67 dni bez restartu, pozniej go wylaczylem - siadal mu went od chlodzenia budy (na sciance). XP(SP1) - 30 do 37 dni (domowy) pozniej go restartuje, dla odswierzenia, inaczej troche sie muli. A te 600 czy 800 dni, to raczej miedzy bajki.....:) |
u mnie max XP szlo przez 10 dni... ale reset konieczny byl... IE otwieral sie ze 40 sekund...
|
TotalCom swietnie pokazuje czas rzeczywistej pracy kompa - do menu Poczatek dodajemy nowa pozycje z poleceniem cm_SysInfo, a pozniej korzystamy ;)
|
Byłem w krakowskim CIKu (na placu Matejki) i tam mają komputer który chodzi już 12 lat :D
|
mojego desktopa zajeżdżam 4 doba bez resetu winxp niemogę wyłączyć blaszaka bo po prostu mam co minutę wenę twórczą i wprowadzam w pewnej stronce poprawki prawie nieśpię w tym sęk że system wytrzyma nawet 50 lat resetu szczególnie serwer ale czlowiek szybko się wykańcza są komputery stare jak świat ibma działające od roku podajże 70 i nie wyłączane ile w tym prawdy niewiem ale było to w którymś chipie:)
|
moj rekodr pracy non-stop (bez bezczynnosci) to 16h, o ile sie nie myle. Po tym czasie IE zaczynal wariowac.
Nie wierze... Znajomi maja w sklepie komp, ktory chodzi jako brama (chyba, nie znam sie na zasadach dzialani sieci), jakies 386 z linuxem. Chodzi non stop, ale raz na jakis czas jest jakies przemeblowanie, brak pradu, zalanie, albo po prustu wiatrak zaczyna buczec, wiec trzeba na chwile wylaczyc. To jest niemozliwe ;) |
Cytat:
Wystarczy IE nie uzywac!!! :cisza: :jupi: :tak!: :pompki: |
Cytat:
|
mnie xp sp1 chodzi i po 2 tygodnie z okladem. i kompa nie oszczedzam. nagrywanie, wymiana plikow, wszystko niemalze... nie ma zmiluj, przerwa tylko na restart i potrzebna kosmetyke lub braki w dostarczaniu napiecia.
|
U mnie właściwie to samo :P, ale reset trzeba czasem wykonać :) np. poprawka, albo jakiś progs co potrzebuje ponowenego rozruchu, ale tak to po co wyłanczać :D
GG chodzi cały czasz :P tak jak P2P itp. :) |
no dobra, skoro z restartem to mi chodzi komputern non stop od listopada z przerwa na wymiane grafiki i zasilacza.
a tak to jest niewylaczany. |
Edwardo, a u mnie od wrzesnia 2003r roku :) [gdyby nie te wakacje, byloby dluzej]
pozdro ;) |
u mnie kompik chodzil 20dni po czym wylaczylem...dlaczego?Wyjezdzalem i nikogo w chacie by nie bylo i balem sie, ale fakt ze trpche zamulony byl. W tle lecial WinAMP, eMule i czasami filmy ogladalem.
Co do mulenia to IE sie zamuli masakrycznie szybko. Opera nie az tak. |
No IE strasznie muli winde, dlatego używam Mozille, która szybciej ładuje strony.
|
mi mi komp chodzi max 12h na dobe potem go wylaczam, po co bic rekordy lepiej sobie radio puscic :P
|
Cytat:
Widziałem kiedyś w necie konkurs na najdłuższe połączenie SDI ;) Wygrało chyba ;) 12 dni i ileś godzin :D |
No dobrze a ten "niby gość" nigdy nic nie instaluje przecież po instalacji gier czasem instaluje się DirectX, który potrzebuje zresetowania systemu.
|
Cytat:
Ciekawe ile pociągnie ;) |
Cytat:
Nie trzeba instalowac DirectX jak masz już go zainstalowanego. Ale jak się leci przez instalacje gry : Dalej >> Dalej >> Dalej >> Zakończ to tak się dzieje ;) Pozdro |
Cytat:
|
u mnie komp chodział najwyżej z 30 godzin..., potem już nie wydajał ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
No tak zgadzam się ale mimo to zdarzyłem sie z grami (moze jet ich mało) które w tym przyppadku nawet wymuszają instalowania DirectX. |
Cytat:
Mówimy tu chyba o grach z serii DX 8.0/8.1 ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Zostań czy 9.0b ;) |
A może jakis link do tego nowego DirectX, czy są w nim jakieś duże zmiany jeśli chodzi o obsługe nowych kart graficznych.
|
|
No nie ....
|
Cytat:
O tak..... :D |
Cytat:
|
Cytat:
A ta odpowiedz to: www.google.pl ;) |
Macgywer dobrze odpowiedział o co mi chodzi.
Przecież wiem że można szukać przez google. Jakby nie było przeciez każdy z Was lubi "zrobić zawsze więcej kosztem mniejszego nakładu pracy" |
Cytat:
|
@grappa
Bo w zasadzie każdy/prawie kazdy (niepootrzebne skreślic) ma tu zasadę, że najpierw szuka odpowiedzi na problem poprzez google.pl a jeżeli tam nie znajdzie to daje topik na Forum. Musisz do tego przywyknąc ... czasem prędzej znajdziesz odpowiedz na google niż na Forum ;) Takie życie :) |
Google rulez!!
BTW ostatnio jak szłem z kolegą ze szkoły fajnie nazwał google: (pisze tak jak powiedział) Guugle:) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
a potem :spie: moze :szybksex: w koncu wakacje :P ;) |
No chłopaki jak już zauważyłem poruszacie o mnie tematy w prawo i w lewo, że odsakuje tu od całej reszty (prawie).
Jeśli chodzi o MacGywer to potwierdzam, że nie napisał mi ngdy - jednoznaczną odpowiedź - www.google.pl |
Lalala, jak fajnie robi sie OT :]... mistrowie: * mr_spock & MacGyver * :banan: :brawo:
|
@grappa01 - ja nie mam nic do ciebie, tez czasem niechce mi sie szukac w googlarce...
wale na forum, a noz zrobi sie off topic ;) pozdrawiam i miej troche dystansu ;) |
Niedługo wyjeżdzam na 3 miechy i zostawiam swój komputer bez opieki :) i mam taki pytanko czy może sobie tak stać przez ten okres nie włączany??
P.S.Szanowni Panowie Offtopicowcy mam dla was propozycję załóżcie partię polityczna, z tematu ile może chodzić system przeskoczyliście na temat o wyszukiwarce, z Lepera na produkcję domowego wina i nie tylko, zresztą z prawie każdego (każdego ??) topicu przeskakujecie na inne tematy prawie jak Małysz. Potraficie mówić o wszystkim i o niczym jak prawdziwi politycy. @MacGyver bedzie wymyślał jakieś sztuczki jak wypromować waszą partię, @Mr_Spock zajmie sie propagandą, a chwilowo nieobecny @Edwardo zajmie sie likwidowaniem konkurencyjnych parti i wybory wasze. Bedę na was głosował, nie będzie lepiej ale napewno będzie zabawniej :) Pozdro 47-przyszły wyborca |
Cytat:
hmmm ... chyba chce się zaciągnąć ... no ale niestety brak wolnych etatów (gdzieś już na OT-OT było o tym dlaczego ;) ) ...::Update::... Brakuje nam sprzątaczki 8) |
a ja myślałem że poprzecie moją kandydanturę na prezydenta RP ;)
Pozdro |
Cytat:
Najpierw zawodowy zabójca a teraz prezydent ??? ;) Lepiej radziłbyś sobie w tym czym teraz się zajmójesz :spoko: ;) |
Człoweik musi próbować czegoś nowego w życiu prze co sie rozwija ;)
Pozdro |
Cytat:
|
Ale jaką wyświadczyłbym przysługę społeczeństwu jak bym podczas kampani wyborczej zlikwidował paru kontrkandydatów. Ludzie by się cieszyli i głosowali na mnie a ja jako prezydent to już bym wiedział co zrobić aby było lepiej (no przynajmniej mi):)
Pozdro |
Cytat:
Ale jak już zostaniesz prezydentem to pamiętaj o nas forumowiczach ... zawsze chciałem mieć dużą chatkę i dobry samochód ;) |
hej chlopaki!
modem faktycznie, zawojowal i sie spsul...ale mam juz neo+ no dobra, mam neo ale nie bede mial dostpeu do komutera od poniedzialku do piatku przez kolejne conajmniej 2 tygodnie... jestem na odwyku <roftl> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16. |