Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ile może chodzić system ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ile-moze-chodzic-system-35467/)

Piterniel 01.06.2004 21:20

Ile może chodzić system ?

Ilość załączników: 1
Witam serdecznie. Właśnie wróciłem od kolegi (który ma zawsze włączony komputer) i mówi, że mu już od 2 lat sie nie zrestartował sys. :peace: . Troche się z niego śmiałem, ale lukłem w Start>Uruchom>Cmd>systeminfo i co mi się pokazało ?

gallus 01.06.2004 21:26

a kto mu płaci rachunki za prąd i co się dzieje z kompem podczas burzy??? i czy łożyska w zasilaczu sie nie zatarły??

Piterniel 01.06.2004 21:34

Starzy, a podczas burzy mówił mi, że ma UPS`y, a ile to nie wiem, ale starczają mu chyba na całą noc użytkowania. Jego stary ma jakąś firme serwerową. Nie wiem nie wiem, ale jakoś to mu chodzi :D

Smartek 01.06.2004 21:36

wow, niezly koles, pozdrow go ode mnie :].. u mnie tez non-stop chodzi, ale czasami musze zrestartowac - jakies stery albo co, wiec u mnie nie ma takiego rekordu <wow>
pozdro :banan:

Piterniel 01.06.2004 21:39

Wiem, że ma Athlona 1700 kręconego ! Windows XP with SP1

namor 01.06.2004 22:06

Ilość załączników: 1
no fajnie,patrzac na date instalacji systemu 2002-01-01 godz 01:26:10 to chyba każdy normalny o tej porze powinien dobrze bawić się jeszcze no ale dalej ,przed instalacją przestawiasz w biosie date do tyłu o po instalacji spowrotem do przodu i mamy już taki efekt
zobaczcie co ja zrobiłem przestawiłem tylko date o rok do przodu i już pokazuje że system pracuje 365 dni

Piterniel 01.06.2004 22:32

To chyba kolega korzystał z tej metody :P, ale nie jestem tego pewien ;)

nimal 01.06.2004 22:39

moj rekord to 4 tygodnie (okolo)
system win2k, proc P3 500
komp uzytkowany dosc intensywnie - net 24h, word, coreldraw, flash, miranda
komp w pracy - trzymalem go tak bo mial nakopane w biosie i przy uruchamianiu zapetlal sie w restartach (gdzies tak po ponad godzinie zwykle jednak znudzilo mu sie i laskawie ruszal)
po owych 4 tygodniech... sam z siebie sie wylaczyl :banan: mial dosc :D

Wawelski 01.06.2004 23:07

To przekręt.
Service pack wymaga restartu kompa, a pierwszy service pack do winxp wyszedł na początku września 2002 - czyli mniej niż 600 dni temu.
Do tego nie ma co się chalić uptimem windowsa liczonym w setkach dni, bo to oznacza nie zainstalowanie krytycznych łatek z których większość wymaga restartu kompa.

Nie pomnę też, kiedy była premiere A1700+, ale coś mi się zdaje, że też go jeszcze nie było, jak system był stawiany.
Wymiana procka bez restartu systemu - to jest dopiero coś :rotfl:

Piterniel 01.06.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez Wawelski
To przekręt.
Service pack wymaga restartu kompa, a pierwszy service pack do winxp wyszedł na początku września 2002 - czyli mniej niż 600 dni temu.
Do tego nie ma co się chalić uptimem windowsa liczonym w setkach dni, bo to oznacza nie zainstalowanie krytycznych łatek z których większość wymaga restartu kompa.

Nie pomnę też, kiedy była premiere A1700+, ale coś mi się zdaje, że też go jeszcze nie było, jak system był stawiany.
Wymiana procka bez restartu systemu - to jest dopiero coś :rotfl:

To albo koleś jest geniuszem :matrix: i instaluje łatki bez restartu i zmienia proca bez wyłanczania sysa ;) (super zręcznośc) to :spoko: :peace: :banan:

yahol 01.06.2004 23:31

Sprawdzone :) bo moje:)
W2K - 67 dni bez restartu, pozniej go wylaczylem - siadal mu went od chlodzenia budy (na sciance).
XP(SP1) - 30 do 37 dni (domowy) pozniej go restartuje, dla odswierzenia, inaczej troche sie muli.
A te 600 czy 800 dni, to raczej miedzy bajki.....:)

Edwardo 01.06.2004 23:45

u mnie max XP szlo przez 10 dni... ale reset konieczny byl... IE otwieral sie ze 40 sekund...

MaciejT 02.06.2004 00:03

TotalCom swietnie pokazuje czas rzeczywistej pracy kompa - do menu Poczatek dodajemy nowa pozycje z poleceniem cm_SysInfo, a pozniej korzystamy ;)

Ziele 02.06.2004 00:30

Byłem w krakowskim CIKu (na placu Matejki) i tam mają komputer który chodzi już 12 lat :D

memorando 02.06.2004 00:45

mojego desktopa zajeżdżam 4 doba bez resetu winxp niemogę wyłączyć blaszaka bo po prostu mam co minutę wenę twórczą i wprowadzam w pewnej stronce poprawki prawie nieśpię w tym sęk że system wytrzyma nawet 50 lat resetu szczególnie serwer ale czlowiek szybko się wykańcza są komputery stare jak świat ibma działające od roku podajże 70 i nie wyłączane ile w tym prawdy niewiem ale było to w którymś chipie:)

mr_spock 02.06.2004 01:07

moj rekodr pracy non-stop (bez bezczynnosci) to 16h, o ile sie nie myle. Po tym czasie IE zaczynal wariowac.
Nie wierze...
Znajomi maja w sklepie komp, ktory chodzi jako brama (chyba, nie znam sie na zasadach dzialani sieci), jakies 386 z linuxem. Chodzi non stop, ale raz na jakis czas jest jakies przemeblowanie, brak pradu, zalanie, albo po prustu wiatrak zaczyna buczec, wiec trzeba na chwile wylaczyc.

To jest niemozliwe ;)

MaciejT 02.06.2004 01:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Po tym czasie IE zaczynal wariowac.
...
To jest niemozliwe ;)

wszystko jest mozliwe, winxp potrafi dluuugo chodzic (u mnie kilka dni), po ktorych nic nie mulilo :)

Wystarczy IE nie uzywac!!! :cisza: :jupi: :tak!: :pompki:

gallus 02.06.2004 07:16

Cytat:

Napisany przez MaciejT
wszystko jest mozliwe, winxp potrafi dluuugo chodzic (u mnie kilka dni), po ktorych nic nie mulilo :)

Wystarczy IE nie uzywac!!! :cisza: :jupi: :tak!: :pompki:

święta racja wystarczy użyć Ie i komp muli, sam moge byc przykladem u mnie chodzil jedynie noc bez restartu....

przemas 02.06.2004 13:33

mnie xp sp1 chodzi i po 2 tygodnie z okladem. i kompa nie oszczedzam. nagrywanie, wymiana plikow, wszystko niemalze... nie ma zmiluj, przerwa tylko na restart i potrzebna kosmetyke lub braki w dostarczaniu napiecia.

Piterniel 02.06.2004 13:40

U mnie właściwie to samo :P, ale reset trzeba czasem wykonać :) np. poprawka, albo jakiś progs co potrzebuje ponowenego rozruchu, ale tak to po co wyłanczać :D

GG chodzi cały czasz :P tak jak P2P itp. :)

Edwardo 02.06.2004 13:48

no dobra, skoro z restartem to mi chodzi komputern non stop od listopada z przerwa na wymiane grafiki i zasilacza.
a tak to jest niewylaczany.

Smartek 02.06.2004 15:23

Edwardo, a u mnie od wrzesnia 2003r roku :) [gdyby nie te wakacje, byloby dluzej]
pozdro ;)

Kasprzak 02.06.2004 15:31

u mnie kompik chodzil 20dni po czym wylaczylem...dlaczego?Wyjezdzalem i nikogo w chacie by nie bylo i balem sie, ale fakt ze trpche zamulony byl. W tle lecial WinAMP, eMule i czasami filmy ogladalem.
Co do mulenia to IE sie zamuli masakrycznie szybko. Opera nie az tak.

epol 02.06.2004 17:05

No IE strasznie muli winde, dlatego używam Mozille, która szybciej ładuje strony.

Pawel_k 28.06.2004 16:45

mi mi komp chodzi max 12h na dobe potem go wylaczam, po co bic rekordy lepiej sobie radio puscic :P

Piterniel 28.06.2004 16:54

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
mi mi komp chodzi max 12h na dobe potem go wylaczam, po co bic rekordy lepiej sobie radio puscic :P

Odgrzebałeś stare śmieci :P

Widziałem kiedyś w necie konkurs na najdłuższe połączenie SDI ;)

Wygrało chyba ;) 12 dni i ileś godzin :D

grappa01 28.06.2004 17:17

No dobrze a ten "niby gość" nigdy nic nie instaluje przecież po instalacji gier czasem instaluje się DirectX, który potrzebuje zresetowania systemu.

MacGyver 28.06.2004 17:34

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Widziałem kiedyś w necie konkurs na najdłuższe połączenie SDI ;)
Wygrało chyba ;) 12 dni i ileś godzin :D

hmm ... to może zaczne bić rekord w tym nadłuższym połączenie przez SDI ;)?
Ciekawe ile pociągnie ;)

Piterniel 28.06.2004 19:49

Cytat:

Napisany przez grappa01
No dobrze a ten "niby gość" nigdy nic nie instaluje przecież po instalacji gier czasem instaluje się DirectX, który potrzebuje zresetowania systemu.

Nie trzeba instalowac DirectX jak masz już go zainstalowanego. Ale jak się leci przez instalacje gry :

Dalej >> Dalej >> Dalej >> Zakończ to tak się dzieje ;)

Pozdro

BD 28.06.2004 21:04

Cytat:

Napisany przez Ziele
Byłem w krakowskim CIKu (na placu Matejki) i tam mają komputer który chodzi już 12 lat :D

Ziele a zlinkuj ten swoj baner z ta strona co linkuje moj podpis. Dodaj jeszcze taki anchortekst jak ja mam. Nie mozna pozwolic aby przewodniczacy zajmowal inne niz pierwsze miejsce ;)

michal_zb 28.06.2004 21:15

u mnie komp chodział najwyżej z 30 godzin..., potem już nie wydajał ;p

Ziele 28.06.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez BD
Ziele a zlinkuj ten swoj baner z ta strona co linkuje moj podpis. Dodaj jeszcze taki anchortekst jak ja mam. Nie mozna pozwolic aby przewodniczacy zajmowal inne niz pierwsze miejsce ;)

OK hehe ;)

grappa01 28.06.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Nie trzeba instalowac DirectX jak masz już go zainstalowanego. Ale jak się leci przez instalacje gry :

Dalej >> Dalej >> Dalej >> Zakończ to tak się dzieje ;)

Pozdro

No tak zgadzam się ale mimo to zdarzyłem sie z grami (moze jet ich mało) które w tym przyppadku nawet wymuszają instalowania DirectX.

Piterniel 28.06.2004 23:18

Cytat:

Napisany przez grappa01
No tak zgadzam się ale mimo to zdarzyłem sie z grami (moze jet ich mało) które w tym przyppadku nawet wymuszają instalowania DirectX.

Mówimy tu chyba o grach z serii DX 8.0/8.1 ;)

michal_zb 29.06.2004 08:43

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Mówimy tu chyba o grach z serii DX 8.0/8.1 ;)

a tak apropo DirectX'a... wyszła już wersja 9.0c, instalował ktoś ???

Piterniel 29.06.2004 08:57

Cytat:

Napisany przez michal_zb
a tak apropo DirectX'a... wyszła już wersja 9.0c, instalował ktoś ???

Zostań czy 9.0b ;)

grappa01 29.06.2004 12:43

A może jakis link do tego nowego DirectX, czy są w nim jakieś duże zmiany jeśli chodzi o obsługe nowych kart graficznych.

Piterniel 29.06.2004 13:19

www.microsoft.com ?
www.google.com.pl ?

:bicz:

grappa01 29.06.2004 13:46

No nie ....

Piterniel 29.06.2004 14:36

Cytat:

Napisany przez grappa01
No nie ....

O tak..... :D

smolik 29.06.2004 15:10

Cytat:

Napisany przez grappa01
No nie ....

Mam pytanko czy ty masz jakiś uraz do www.google.pl ??

MacGyver 29.06.2004 21:58

Cytat:

Napisany przez smolik
Mam pytanko czy ty masz jakiś uraz do www.google.pl ??

Chłopak poprosu prawie ciągle otrzymuję tą samą odpowiedz na prawie każde zdane przez siebie pytanie ;)
A ta odpowiedz to: www.google.pl
;)

grappa01 29.06.2004 22:09

Macgywer dobrze odpowiedział o co mi chodzi.
Przecież wiem że można szukać przez google. Jakby nie było przeciez każdy z Was lubi "zrobić zawsze więcej kosztem mniejszego nakładu pracy"

smolik 29.06.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Chłopak poprosu prawie ciągle otrzymuję tą samą odpowiedz na prawie każde zdane przez siebie pytanie ;)
;)

Zaintrygowało mnie to, że mimo otrzymywania takich odpowiedzi ciagle "idzie w zaparte" jakby to do niego nie docierało. :mruga:

MacGyver 29.06.2004 22:13

@grappa
Bo w zasadzie każdy/prawie kazdy (niepootrzebne skreślic) ma tu zasadę, że najpierw szuka odpowiedzi na problem poprzez google.pl a jeżeli tam nie znajdzie to daje topik na Forum. Musisz do tego przywyknąc ... czasem prędzej znajdziesz odpowiedz na google niż na Forum ;)
Takie życie :)

kodziu 29.06.2004 22:47

Google rulez!!
BTW ostatnio jak szłem z kolegą ze szkoły fajnie nazwał google: (pisze tak jak powiedział)
Guugle:)

MacGyver 29.06.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez kodziu
Google rulez!!
BTW ostatnio jak szłem z kolegą ze szkoły fajnie nazwał google: (pisze tak jak powiedział)
Guugle:)

Jak to kiedyś Edwardo wspomniał - googlarka ;)

mr_spock 29.06.2004 23:20

Cytat:

Napisany przez MacGyver
;)

A ty jestes monotematyczny i ciegle mu tak odpowiadasz ;) :)

Cytat:

Napisany przez MacGyver
ak to kiedyś Edwardo wspomniał - googlarka

Ciekawe co u niego :)

MacGyver 30.06.2004 12:35

Cytat:

Napisany przez mr_spock
A ty jestes monotematyczny i ciegle mu tak odpowiadasz ;) :)

Jeszcze mu tak nigdy nie odpowiedziałem :)
Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ciekawe co u niego :)

Pewnie mu modem siadł bo jakoś ani widu ani słychu ;)

mr_spock 30.06.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Jeszcze mu tak nigdy nie odpowiedziałem :)

A jesli tak, to przepraszam ;) :P

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Pewnie mu modem siadł bo jakoś ani widu ani słychu ;)

Pewnie ciegle :piwo: :piwko2:
a potem :spie:

moze :szybksex: w koncu wakacje :P
;)

grappa01 30.06.2004 17:19

No chłopaki jak już zauważyłem poruszacie o mnie tematy w prawo i w lewo, że odsakuje tu od całej reszty (prawie).

Jeśli chodzi o MacGywer to potwierdzam, że nie napisał mi ngdy - jednoznaczną odpowiedź - www.google.pl

Smartek 30.06.2004 17:24

Lalala, jak fajnie robi sie OT :]... mistrowie: * mr_spock & MacGyver * :banan: :brawo:

mr_spock 30.06.2004 17:40

@grappa01 - ja nie mam nic do ciebie, tez czasem niechce mi sie szukac w googlarce...
wale na forum, a noz zrobi sie off topic ;)

pozdrawiam i miej troche dystansu ;)

47 01.07.2004 14:50

Niedługo wyjeżdzam na 3 miechy i zostawiam swój komputer bez opieki :) i mam taki pytanko czy może sobie tak stać przez ten okres nie włączany??

P.S.Szanowni Panowie Offtopicowcy mam dla was propozycję załóżcie partię polityczna, z tematu ile może chodzić system przeskoczyliście na temat o wyszukiwarce, z Lepera na produkcję domowego wina i nie tylko, zresztą z prawie każdego (każdego ??) topicu przeskakujecie na inne tematy prawie jak Małysz.
Potraficie mówić o wszystkim i o niczym jak prawdziwi politycy.
@MacGyver bedzie wymyślał jakieś sztuczki jak wypromować waszą partię, @Mr_Spock zajmie sie propagandą, a chwilowo nieobecny @Edwardo zajmie sie likwidowaniem konkurencyjnych parti i wybory wasze.
Bedę na was głosował, nie będzie lepiej ale napewno będzie zabawniej :)
Pozdro 47-przyszły wyborca

MacGyver 02.07.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez 47
[...] Szanowni Panowie Offtopicowcy mam dla was propozycję załóżcie partię polityczna, z tematu ile może chodzić system przeskoczyliście na temat o wyszukiwarce, z Lepera na produkcję domowego wina i nie tylko, zresztą z prawie każdego (każdego ??) topicu przeskakujecie na inne tematy prawie jak Małysz.
Potraficie mówić o wszystkim i o niczym jak prawdziwi politycy.
@MacGyver bedzie wymyślał jakieś sztuczki jak wypromować waszą partię, @Mr_Spock zajmie sie propagandą, a chwilowo nieobecny @Edwardo zajmie sie likwidowaniem konkurencyjnych parti i wybory wasze.
Bedę na was głosował, nie będzie lepiej ale napewno będzie zabawniej :)
Pozdro 47-przyszły wyborca

Patrz jaki ;) ??
hmmm ... chyba chce się zaciągnąć ... no ale niestety brak wolnych etatów (gdzieś już na OT-OT było o tym dlaczego ;) )

...::Update::...
Brakuje nam sprzątaczki 8)

47 02.07.2004 19:33

a ja myślałem że poprzecie moją kandydanturę na prezydenta RP ;)
Pozdro

MacGyver 02.07.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez 47
a ja myślałem że poprzecie moją kandydanturę na prezydenta RP ;)
Pozdro

hmm ... zmieniasz zawód ???
Najpierw zawodowy zabójca a teraz prezydent ??? ;)
Lepiej radziłbyś sobie w tym czym teraz się zajmójesz :spoko: ;)

47 02.07.2004 19:38

Człoweik musi próbować czegoś nowego w życiu prze co sie rozwija ;)
Pozdro

MacGyver 02.07.2004 19:41

Cytat:

Napisany przez 47
Człoweik musi próbować czegoś nowego w życiu prze co sie rozwija ;)
Pozdro

Z tą prezydenturą to Ci niewyjdzie ... wprawdzie mało ludzi wie o Twojej przeszłości no ale jednak to nie dla Cie ... nie to środowisko i profesja :ysz:

47 02.07.2004 19:46

Ale jaką wyświadczyłbym przysługę społeczeństwu jak bym podczas kampani wyborczej zlikwidował paru kontrkandydatów. Ludzie by się cieszyli i głosowali na mnie a ja jako prezydent to już bym wiedział co zrobić aby było lepiej (no przynajmniej mi):)
Pozdro

MacGyver 02.07.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez 47
Ale jaką wyświadczyłbym przysługę społeczeństwu jak bym podczas kampani wyborczej zlikwidował paru kontrkandydatów. Ludzie by się cieszyli i głosowali na mnie a ja jako prezydent to już bym wiedział co zrobić aby było lepiej (no przynajmniej mi):)
Pozdro

hmm ... rób jak uważasz ;)
Ale jak już zostaniesz prezydentem to pamiętaj o nas forumowiczach ... zawsze chciałem mieć dużą chatkę i dobry samochód ;)

Edwardo 02.07.2004 23:46

hej chlopaki!
modem faktycznie, zawojowal i sie spsul...ale mam juz neo+
no dobra, mam neo ale nie bede mial dostpeu do komutera od poniedzialku do piatku przez kolejne conajmniej 2 tygodnie...

jestem na odwyku

<roftl>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16.