![]() |
Safe Disc 3.20.0.2
Czy już coś wiadomo na temat sposobu zrobienia kopii płyty zabezpieczonej tą wersją Safe Disca ??
Chodzi mi o bckp gry "HP i więzień Azkabanu" (kupiłem oryginał dla dzieciaka w Media Markcie za 111 zeta - zawsze to taniej, niż 139 zł - i szkoda by było, żeby oryginał się zniszczył, a widząc w jakim poszanowaniu są płyty mojej latorosli jest to wielce prawdopodobne). Próbowałem Alkoholem 120% (Clone CD musiałem zdeinstalować...), ale nic to nie dało :sciana: . Przeglądałem Wasze forum w zakresie SafeDisca, ale nie udało mi się zrobić działającej kopii zapasowej - czyżby koniec z taką możliwością ?! :( :( |
Witam. Gry na pewnoe nie skopiujesz 1:1. Sposób jest ale nie wiem czy pomoże. Nagraj gry z emulacją RMPS i włącz ja w alkocholu. Najlepiej sciagnij obie wersje 1.9. cos tam :) sorry nie pamietam. Mozliwe ze blacklist nie ma tych wlasnie gier. Mozesz nagrac na plytki albo uruchamiac z virtuala przetestuj i napisz czy pomoglo bo mnie tez ciekawi to. Napisz jaka masz nagrywarke. Odczyt i zapis rob z palarki i z nieduza predkoscia.
|
Spróbuj Alcoholem i ustaw profil Safe Disk 2/3, i jak wyżej napisał kolega ustaw emulacja. Możesz również spróbować innym np. BW :)
|
odp
Cytat:
|
Re
Witam ponownie !
Sorry za milczenie, ale korzystam z sieci osiedlowej i nie mam wpływu na przerwy w jej działaniu. Przyznam szczerze, że jeszcze nie spróbowałem skopiować według podanych wskazówek, ale spróbuje w ten weekend. Moja nagrywarka to LiteOn 811S z wersją firmware HS0Q. |
safedisc2/3 nie włańczaj bo włańcza pomijanie błędnych sektorów prubuje je naprawić a zart polega zeby tego nie robił dlatego to proponuję ,przepraszam jestem nowy ze się wtrącam alcochol 120% wypróbowane na liteon 52327s
|
Przecież firma produkkująca Alcohol wie lepiej co zrobić :P
|
Re
Witam!
Zrobiłem obraz przy pomocy programu Alcohol120% wybierając prędkość odczytu 8x i emulacja SafeDisc2/3. Po zczytaniu zmontowałem obraz w wirtualnym napędzie z opcją ukryj ATIP nośnika i gra się odpaliła - chodzi bez oryginalnej płyty. Wkrótce spróbuję wypalić obraz na płycie CD i dam znać jak poszło. |
na 52327s nagrywam wszystkie płyty na maksymum to samo robiłem na wczesniejszym liteonie i na jednej i na drugiej niemam problemu z nagrywaniem tą kupiłem bo stara niedaje rady z najnowszym zabezpieczeniom i niema sprzętowego wspomagania safedisc 3.2
|
Cytat:
szybkie omijanie błędnych sektorów nie naprawia ich tylko przyspiesza odczyt i tak zrobiony obraz działa potem zamontowany np. w daemon tools. Czy zrobisz obraz z włączonym czy wyłączonym omijaniem to będzie on taki sam. Problemem jest nagranie później tego na płyte - nie każdy napęd to robi dobrze a co do 52327S to ona raczej tego nie nagra poprawnie i kopia nie będzie działać. |
to ciekawe bo zaczołem od safedisc 3.10.20 według programu A-RAY SCANNER tak pokazał nagrałem płytę przy prędkości x52 i dziwne działa potem nagrałem jeszcze z wyszym safediscem przy tej prędkości i tez chodzi niewiem piszecie państwa ze ustawiacie odczyt i zapis x8 to obłęd poco kupujecie x52 te nagrywarki bardzo pięknie działają z kazdą prędkością to jest moja opinia każdy kopiuje po swojemu,a pozatym to jest tylko program ktury tez ma swoje wady jak wszystki programy zyczę powodzenia przy wypalaniu
|
Cytat:
|
nie!!!!
|
powiem na swojm przykładzie wszendzie podają zeby montować nagrywarkę na drugim kanale na master ale wtedy nieraz wyskakują błedy, mam ustawione na slawe pod dysk pozatym drugą tez musiałem gdzieś wepchnąć,wten sposub spowalnia dysk ale mi to nie przeskadza
|
Dziwne rzeczy sieporobiły :) klonmw oddaj mi swoja nagrywarke:)
|
dziwne braciak ma tez liteon jak moja po aktuakizowani biosów tez ładnie mu chodzi przynajmniej nie nazeka na nią moja druga nagrywara 32x12 sprawuje się dobrze zeby nie nowe zabezpieczenia
|
Ja próbowałem zrobić kopię Harego 3 cloncd na ngarywarce LiteOn 52327s ale nie wyszło. Po przeczytaniu tego postu troche mi sie rozjaśniło i spóbuje ponownie na podst. powyższych wskazówek. Ale jedno mnie zastanawia: Zanim nagrałem kopię obrazu Harrego na płytę, umieściłem ten obraz w Daemon Tools, i przy próbie uruchomienia gry, wyskakiwał komunikat, że wykryto program emulujący CD i gra nie zostanie uruchomiona. Czy można jakoś to ominąć?
|
można - odinstaluj Clone CD jeżeli masz zainstalowane, powyłączaj wirtualne napędy z Alcohola, uaktualnij wersje Alcohola do najnowszej 1.9, uaktualnij DaemonTools do najnowszej wersji 3.46 jeśli masz starszą. Po tych zabiegach powinno wszystko działać.
|
Dzięks
|
Piotrgie zainstaluj nowego alkohola moze to pomoze i odinstaluj clona i virtuala. Jesli mozesz to sprawdz to bedzie wiadomo czy backlist obejmuje alkohola.
|
Zainstalowałem daemon v3.46, alcohol v1.4.8 i odinstalowłem CloneCd. Wykonałem obraz Harrego 3 z opcją safedisk 2/3 i wmontowałem do daemona. W wyniku czego mogłem włączać grę, bez oryginalnej płyty, bo obraz ją zastępował. Jednak gdy nagrałem obraz na płytę, także z opcją SD2/3, to gra nie chciała się uruchomić (płyta próbowałe się odczytać x minut i ale bez rezultatu). Nie wiem, w jaki sposób ją poprawnie nagrać. Dotychczas byłem użytkownikiem CloneCd i z alcoholem to był mój pierwszy raz. Może ktoś wie, jak ustawić alcohola, by kopia była poprawna? I czy wogóle to możliwe?
PS. Gra nie wykrywała virtualnego cd. PS2. Sciagnąłem najnowszą wersję alcohola ze strony cdrinfo, z oznaczeniem v1.4.8 Czy wersja 1.9 to inaczej np.1.4.9? |
Aha. Wszystko wykonałem na LiteOn 52327s
|
Piotrgie nowy alkohol zwie sie tak - 1.9.2.1705. Sciagnij z neta ta "lepsza wersje" :) i zainstaluj ja. Jesli chodzi z virtuala to juz dobrze. Ja proponowalbym nagrac to z korekcja EMF, predkosc max 12.
|
Zainstalowałem A. v 1.9. Gdy robiłem zapis obrazu w alcoholu 1.4, to przy wyborze profilu sd2/3, korekcja EFM była domyślnie włączona. Mam nadzieję, że nowsza wersja lepiej sobie z tym zabezpieczeniem poradzi. W sobotę opiszę rezultat. Dzięki za pamoc!
|
Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wykonał kopię 1:1 gry zabezpieczonej SafeDisc'em 3.20 no ale trzeba próbować ... powodzenia życzę ;)
|
Ja też ale warto próbować. Piotr życze powodzenia no i napisz jak testy. A i jeszcze jedno - spróbuj nagrać obraz raz bez korekcji EMF a raz z nią. Sorry może to wygladać jakbym naciągał ciebie na płyty ale sam nie mam oryginała żadnego. Ostatniego widzialem z rok temu :)
|
z niecierpliwością czekamy na rezultaty :)
PS tak to ja :) wróciłem na forum ! tęskniliście ? ;) |
Dobra. W imię nauki spróbuję nagrać to na 2 sposoby. W końcu płytkę można nabyć za 1 zł:) A propos: Może pojemność i marka płyty też ma znaczenie? Testy zrobię w sobotę, bo nie mam chwilowo dostęwu do CDR. NARA
|
Ale szczerze wątpie czy mi sie to uda. Pobieżnie sprawdzjąc zmiany, jakie wprowadzono między wersją alcohol 1.4 a 1.9 nic nie wspomnieli o SD3.2
Myślę, że dopiero gdy programowo twórcy alkohola zaimplementują profil safedisc 3.2 to się uda. Ale póki co trzeba próbować samemu... |
Ghost pojawiasz sie i znikasz :) ale milo ze wrociles.
|
Witam. Niestety nie udało mi sie wykonać kopii HP. Próbowałem z korekcja EMF, jak i bez, na alcoholu 1.9. z profilem odczytu/zapisu safedisc 2/3.
|
No i wszystko jasne. Dzięki wielkie.
|
czesc wszystkim,
mam rowniez problem z sd3.20/sd3.15 (roznie rozpoznaja analizery).Chodzi mi o gre FarCry. Czy juz ktos mial podobnie? jak zrobic "kopie bezpieczenstwa"? ClonyXXL wyczail ze to sd2, cloneCD temu nie podolal, alcohol 1.9 tez, co dalej? dzieki za odpowiedzi!!! |
Witam na forum. Poczytaj wypowiedzi w tym temacie i powinienes zrozumiec troche.
|
Cytat:
|
No jeśłi robisz tak to ja już ci nie pomoge. Jedynym wyjściem jest cukierek. Albomożesz włączyć emulację w virtualu i grać z virtuala.
|
odp
Cytat:
|
Czy słyszeliście o takim programie jak A-ray Scanner , jest to program twórcy dawniejszego Clony XXL. przed miesiącem pojawiła sie na krótko w internecie wersja 1.0 tego programu i zawiera ona profiler do alkohola120% (co prawda jest już wersja 2.0 ale nie zawiera profilera, jakoś szybko się z niego wycofali). Mam nagrywarkę Liteon dvd-401s/811s i kożystając z profilera uzyskałem działającą kopię bez żadnej emulacji Safe Disc 3.2 .Mam jeszcze nagrywarkę Teak, lecz kopia zrobiona na niej nie działała. Program gorąco polecam , ten profiler jest naprawdę niezły.
|
Cytat:
Ano wiedzieli i widzieli :) program jest dobry. |
Sory za nietakt ale żadko zaglądam na to forum i wszystkiego tu nie czytałem, ot tak mi sie wyrwało , pozdrawiam
|
Nieszkodzi. Poprostu musisz sam spróbować, pokombinować, posprawdzać jak gra się zachowuje montowana z virtuala, jak nagrana z korekcja EMF itd. Życze powodzenia.
|
Cytat:
Co innego LG i LiteOn :cool: Ciekawy jestem kiedy zrobią jakiś soft, który skopiuje SD 3.20 na zwykłych nagrywarach CD_RW lajt i lg... bo jak narazie to marnie - tylko na niektórych nagrywarkach DVD się ponoć udało :ysz: |
odp
ja ma tylko nadzieję ze nastepna wersja programu CloneCD o ile wyjdzie bedzie umozliwiała zrobienie kopii SD3.20 i nie bedzie bloklistowana zresztą jeżeli wszystko zawiedzie to zawsze pozostanie No Cd Fix
|
Do clone'a miałem kiedyś sentyment ale teraz nie pokładam wielkich nadziei w ten program :)
Mam nadzieję że twórcy alcohola wezmą się wreszcie do roboty a nie będą się ostatnio ciągle opier ;) |
odp
Cytat:
|
Witam wszystkich.Ja nie mam żadnego problemu ze zrobieniem kopii 1:1 Harrego Azkabana oraz SIMS 2 (Mam oryginały).Płyty normalnie odpalaja u mojego synka na cdromie aopen 56 lub asus dvd16.
Na moich napedach spoko (litek 52327s,msi 52,samsung dvd 16). Ludzie nie jest żadnym problemem zrobienie kopi sd 3,2 (100 %). Więc zanim coś napiszecie,że się nie da to spytajcie sie kogoś kto sie zna. Pozdrawiam Giena. |
Cytat:
|
Witam ponownie.
Jeżeli kogoś uraziłem moją wypowiedzią to sorry,nie taki miałem zamiar. Nie napisałem głupot,gdyż mam kopie z oryginałów zrobione 1:1 i uważam,że zrobienie kopi sd3.2 jest dość łatwe.Zgadzam sie w pełni z Tobą LOCZEK,że kopiowanie zależy od wielu czynników.Po pierwsze trzeba mieć oryginał,po drugie nagrywarkę,a po trzecie to chyba każdy wie co?. Ja uzywam gamejack 4.00.572 i litka 52327s,właśnie tym zrobiłem sobie(raczej dzieciakowi) kopię SIMS 2. Harrego Azkabana zrobiłem tą nagrywarą i alc 1.9.2.1705. Aha nie uważam sie za specjalistę ani za kogoś lepszego ,a moja wypowiedż służyła raczej do stwierdzenia stanu rzeczywistego niz przechwalania się. Prędzej komus pomogę,niz bym miał sie z niego śmiac. pozdrawiam giena |
A dziś biorę sie za oryginaly
1.Splinter Cell Pandora Tomorrow 2.Prince of Persia The Sands Of Time Ciekawe czy znów Macrovision udowodni,że pracują tam same blondynki? |
Ten sam problem
Posiadam nagrywarke SAMSUNG SW252B. Pewna gierka na płytce posiada zabezpieczenie Safe Disc 3.20.022. Probowalem Clone CD i Alcoholem najpierw robilem obraz i potem wypalalem na RW (oczywiście :) ). Moze winna temu jest nagrywarka? Prosze o podpowiedz. Z gory dzieki
|
1.Splinter Cell Pandora Tomorrow
2.Prince of Persia The Sands Of Time BUŁKA Z MASŁEM I MAŁE PIWKO !!!! RZECZYWIŚCIE MACROVISION TO BLONDYNKI !!!! SAFEDISC 3.2.022 KOPIE CHODZĄ U MNIE NA CDROMIE AOPEN 56. |
Do gier zabezpieczonych SD 3.20 należy ustawić w Alcohol 120% profil 2/3. Prędkość nagrywania i odczytu x8. Nagrywanie z korekcją EFM !!! Nie każdą nagrywarką można nagrać kopię 1:1.
|
Zna może ktoś adres strony na której jest lista nagrywarek,które potrafią nagrać prawidłowo safedisca 3
|
Poszukaj dobrze na Forum, bo napewno gdzieś tu była! Ale nie ma wszystkich.
|
a czy na LG 16x jest szansa przeleciec SafeDisc 3.20.022 ?
|
Nie mam pojęcia jak jest z LG 16x, sprawdzałem na LG 40x, ale z prędkością x8. Po prostu sprawdź na CD-RW, z RW mi poszło! Nagrywarki LG świetnie radzą sobie z zabezpieczeniami!
|
LG-8525B skopiował Sims 2 zabezpieczone safedisc 3.2 kopiowałem alcoholem 1.9.2 1705 na profilu z A-Ray Skanera 2.9xx-3.2xx .
|
Witam wszystkich.
Yetixxl moje gratulacje.Super coraz więcej osób rozp....SD 3.2.0.22.Tak trzymać!! Małe pytanko:na jakim napędzie odpala cd1 Sims 2? i czy masz zainstalowanego alcohola igame jacka gdy odpalasz grę? Pozdrawiam Giena |
Cytat:
|
Yetixxl.Witam.
Mam prośbę i pytanie ,a możesz sprawdzić czy gra działa po odinstalowaniu alcohola ? Giena |
Ponieważ to moja pierwsza wypowiedź,witam wszystkich na forum!
Mnie też udało sie zrobić kopie SD 3.2 Alcoholem,emulacja też działa, ale po odinstalowaniu alcohola płytka się nie odpala. ??? |
Witam wszystkich.
U mnie(na synka komputerze) kopia Harry Potter i więzien Azkabanu działa bez żadnego alcohola,game jacka czy deamona. Najgroźniejszym programem u niego jest winamp. Po prostu działa z płyty i juz. Oczywiście nie mam tez żadnego cracka,patcha czy innego wspomagacza. giena. |
Witam!
To dobra wiadomość Giena.O ile dobrze się orientuje to masz tę samą nagrywarke(Liteon 52327S) i też używałeś najnowszego Alcohola,więc zastanawia mnie ten fakt,co można jeszcze zmienić ?Może wersja biosu nagrywarki-którą masz?A jak ze sterownikami aspi(wersja)?W wolnej chwili będę próbował dalej. Pozdrowienia. |
Witanko.
Zolwikbl,mam ltr 52327S z biosem QS58(chyba ten najnowszy),a kopię Azkabana zrobiłem mając bios litka QS57 i też QS58. Sterowników aspi nie instalowałem,gdyż mam win 98 se i clony xxl pokazuje ,że są one w systemie. Wiem,że może jestem za murzynami z windowsem,ale po nowym roku chyba kupię XP prof z sp2.Zobaczymy jak na tym systemie się sprawuje litek. Giena |
NHL2005 jak to nagrac
Witam wszystkich!
Sciagnąłem sobie gierke NHL 2005 z neta , w instrukcji bylo napisane aby nagrac za pomoca Alkohola (tej wersji którą posiadam) z profilem Safedisc 2/3 przy predkosci 4x i tak tez zrobilem.Ale gdy chce uruchomic gre to pokazuje mi tylko tło poczatkowe gry a potem znany komunikat"aplikacja zostanie zamknieta itp... wyslij-nie wysylaj" Czy jest jakis sposób aby gra dzialala z płytki?? Posiadam Liteon SOHC 5232K Pozdrawiam |
Cytat:
Poczytaj.. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...94&postcount=4 Ps.na przyszłość inaczej sformułuj pytanie... :bicz:, jak chcesz aby Twoje posty miały rację bytu tutaj. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jedno pytanko drobne
Czesc! Chce sobie zrobic virtuala oryginalnego CD z tej racji, ze moj cedek slabiutko juz dziala i ciagle sie krztusi, dusi a program sporo z niego doczytuje. Poczytalem dyskusje na forum, bo okazalo sie ze plytka zabezpieczona jest safedisc'iem 3.20.22 .Sciagnalem alcohola 1.9.2.1705 i wlasnie tworze image.
Pytanie jest dosc naiwne, ale szczerze mowiac z alkoholem stykam sie po raz pierwszy, bo nawet nie mam przegrywarki: Wlasnie tworzy mi sie obraz plytki. Zaznaczylem 8x predkosc, safedisc 2/3 i w opcjach przy nagrywaniu bind EMS costam costam (chyba to mialem zanzaczyc,nieprawdaz?). Problem jest taki, ze podczas tego procesu robienia image pokazuja sie ciagle w okienku informacyjnym komunikaty w rodzaju: "disc read error at: 3367" etc - rozne numerki. Co to znaczy? To tak ma byc (w zwiazku z zabezpieczeniem), czy to komunikat o tym ze, ze cos nie tak i image'u nie da sie zrobic? Prosilbym o rychla odpowiedz, bo jak widze to robienie image'a moze potrwac caly dzien - szkoda cedeka i procka jakby cos nie tak mialo pojsc |
ups - sorki -juz wszystko w porzadku. image dal sie spokojnie zrobic - hm. a myslalem ze caly dzien to zajmie...:P
|
Też bym poczytał
Cytat:
|
Witam..
Temat juz troche stary, ale dla mnie aktualny... Chciałem zrobic mojej dziewczynie backupa orginału The Sims 2.. Czytajac posty doszedlem do tego jak zgrac na dysk (dziala z virtuala). Po nagraniu na plyte (Alcohol 1.9.2.1705 z profilem A-Ray 1.0.0.0) dlawi sie, gra uruchamia sie strasznie dlugo. Jak odinstaluje Alcohola to w ogole sie nie uruchamia. Nagrywalem na nagrywarce Teac CD-W552E z predkoscia x4 (program i profil jak napisalem wczesniej), na plycie RW Dysana. Czy na tej nagrywarce mozna w ogole zrobic kopie 1:1? Czy to jest zalezne od nosnika? -- Pozdrawiam, xOne |
Cytat:
Powodzenia |
Cytat:
-- Pozdrawiam, xOne |
Trochę odgrzeję temat mam od kumpla grę zabezpieczoną SD3.2 Call of Duty United Offensive i próbuję ją przegrać włąsnie nagrywarka to LG 8526B programy to CloneCD 5.1 i A120% 1.9.5 do tej pory myślałem że na LG da się skopiować ale.. ( właśnie do SD3.15 palił bezproblemowo) odczyt i kopia wybrana z profilu SD2/3 podczas uruchamiania napęd mieli płytą około 1 min po czym komunkat że program wykonał .... kopia wykonana
Clone CD weryfikacja płyty przebiega sprawnie tak jak oryginału i .. dupa program wykonał ( i 2 płyty poszły do kosza) troszkę mnie to zdziwiło, jak wyczytałem jednej osobie ukało sie to na w/w modelu czy moze podać jak to zrobiła ? A i jeszcze jeden problem nie mogę ustawić w A120% predkości odczytu jak ustawię np. x8 to program to pomija i odczytuje x30 może tu jest problem ? |
Witam.
Jeżeli obraz działa w wirtualu to juz wiesz, że jest dobrze zrobiony. Co do zabezpieczenia to SD 3.2 jest dużym skokiem w stosunku do SD 3.15 (mniej wiecej takim jak kiedyś SD 2.51-taki kamien milowy dla wielu nagrywarek). W nagraniu nic dodatkowo nie zrobisz ale możesz przy odczycie- w profilu SD 2/3 dodaj odczyt danych subkanałowych. Nie mam pojecia dlaczego ale wiele "autorytetów" to poleca i to dla zabezpieczeń od SD 3.2 (nie wiem czemu bo subkanały to w SecuROMie są :blee: ) Możesz tez zrobić obraz CloneCD ze wzmacnianiem błędnych sektorów i nagrac Alcoholem z korekcją EFM- takie podwójne uderzenie- często pomaga. Powodzenia. |
to by się zgadzało ponieważ płyta zrobiona przy pomocy CloneCD jest weryfikowana tak jak oryginał ( w takim samym czasie) zresztą będę miał dzisiaj CD-RW to na niej jeszcze zobaczę
|
A co powiecie na zabezpieczenie gothic 2 : noc kruka ( safe disc 4.00 )
czy da sie zrobić chociaż dokładny obraz. Bo ja byłem zmuszony pomóc sobie rodzynkiem. Mój sprzęt: Lite-on SOHW 1653s Alcohol 120 % wersja 195 Build 2722 |
Ok udało się wykonać kopię gry zabezpieczonej SD3.20 tylko jest trochę kombinowania odczyt i zapis w programie A120% 1.9.5 kopia gry niedziała tzn wywala komunikat że program wykonał .... ale ci ciekawe odczyt był przeprowadzany profil SD2/3 ale na max prędkości nie wiem dlaczego ale ustawiałem odczyt x8 ale A120% zawsze odczytwał przy max prędkości , ale co ciekawe odczyt i zapis zrobiłem programem CloneCD 5.1 profil ProtectedCD i dupa bład ten sam , prędkości x8 odczyt, dorwałem CD RW odczyt zrobiłem programem CloneCD profil protectedCD a zapis programem A120% z profilem
SD 2/3 i kopia działa !!! zapis jako że CD-RW x4 w A120% odczyt w CloneCD x8 trochę dla mnie jest to dziwne ale grunt ze jest kopia edit Pospieszyłem się gra uruchomiła się tylko 2 razy i teraz niedziała niestety |
ok już skończyłem wniosek LG 8526B nie potrafi wykonać kopii w/w zabezpieczenia zawsze gra wykrzacza się z komunkatem ze program wykonał nieprawidłową operację jedynie co udało mnie się uzyskać to na A120% z zaznaczoną opcją odczyt danych subkanałowych i przy zapisie korekta danych subkanałowych gra się uruchamiała dowolną ilość razy ale po restrarcie kompa już nie jedyne co pozostał to mini - image do gry oraz odczyt robiony CloneCD i zapis A120% ale to działa do pierwszego restartu kompa
|
Cytat:
==>wolf Mnie sie kiedys nagrało sheep3 (test EFM) i działało do pierwszego restartu (chociaż to chyba była kwestia zawieszonego A 120 w tle) Jeżeli masz inny czytnik/nagrywarke to sprawdź w niej- często to co nagra potem nie czyta a jakis mniej wybredny napęd nie ma problemu. |
witam!
To mój pierwszy post wiec jak coś nie tak to przepraszam. dołączam sie dp pytania o safedisc 4.00.002 Posiadam kopię gry football manager 2005.Kopia zrobiona na litku 52327s i najnowszym alc 120 195 2722. Pierwonte zabezpieczenie tej gry to safedisc 3.2.Jednak po zainstalowaniu łatki eliminującej błędy z gry zabezpieczenie zmienia sie z safedisca 3.2 na 4.00.002 i gra kompletnie nie odpala sie ani z wcześciej nagranej płyty ani nawet z virtuala:( (łatka prawdopodobnie podmienia głównego exe chyba?) Nie wiem czemu tak sie dzieje moze mi ktoś wyjaśni,gdyz myślałem że jak chodziło z safediscem 3.2 to i z 4.00.002 pójdzie gra a tu lipa. |
downloads dlatego napisałem że niestety ten model nie kopiuje tego zabezpieczenia ale co ciekawe twoja uwaga na temat ? subkanałów ? poskutkowała gra uruchamia się dowolną ilość razy ale tylko do restartu kompa a potem już niestety nie ( ciekawe dlaczego subkanały )
|
Cytat:
|
czy moja nagrywarka podoła zabezpieczeniu Safe Disc 3.20.22
CD-RW Lite-on + DVD x52x32x52x16 0EM ? |
Cytat:
No w kazdym razie masz spore szanse- spróbuj. |
a jeszcze moja jedna uwaga kup płytę CD-RW dobrej jakości ( firmy ) bawiłem się jeszcze dzisiaj i mam płytkę TDK ( zakupioną dzisiaj) nagrałem i co na 10 razy nie uruchomiła się 3 razy działa nawet po restarcie kompa ale ja już skończyłem ( brak płyty oryginału )
|
Odgrzebałem trochę watek bo mam znowu Oryginał gry Call Of Duty UO i zaproganąłem zrobić kopię ( znowu tej płyty) oprogramowanie Alcohol120% 1.9.5.2802 oraz CloneCD w wersji 5.2.5.1 i udało się w 100% sprawdzałem na różne sposoby gra uruchamia się zarówno z CD-RW(Verbatim) jak i CD-R EMTEC kopię wykonałem programem CloneCD z profillem protected pc game ( zmieniłem predkość odczytu x8 oraz zapisu x10) ale jest jeden warunek musi być uruchomiony CloneCD Tray z opcją "Ukryj Nośnik CD-R" bez tego nie działa, kopia wykonana w A120% nie działa wogóle ( co mnie bardzo dziwi ) wypalarka to LG GCE 8526B
|
Clone CD musi mieć jakieś wsparcie dla kopii płyt z najnowszymi SD.
"MOHPA" na DVD zab. SD 3.20.24 po skopiowaniu też działa tylko wtedy, jak zaznaczę opcję ukryj CDR w Clonie. Co dziwne przy robieniu obrazu płyty DVD zarówno Alcohol, jak i Clone CD nie pokazują błędnych sektorów. Dziwny siakiś SD. Pozdr. |
Cytat:
|
A u mnie na NEC 3540 Alcohol 120 % build 2802 wykonał kopię CoDUO na profilu SD 2/3 z korekcją EFM tyle, że gra odpala tylko z nagywraki i jak jest zaznaczony ATIP.
Z DVD-ROM bez względu na ustawienia ALcohola nie chce ruszyć. Obraz wykonany Alcoholem i nagrany najnowszym Clone CD też dział nawet bez zaistalowanego Clona. Qrcze już pogubić się można. A piszą , że NEC ma taką słabą korekcję. Pozdr. P.S. Może następny Alcohol, jak pisze @Wolf coś zmieni i wreszcie dostępny będzie wybór profili przy DVD. |
Cytat:
Ja zrobiłem kopie UO game jack,alc 1.9.5.2802(samsung TS-H292A) i działa bez wspomagaczy. Proponuję Game Jack4 :piwo: |
Cytat:
Nie próbowałem programu GameJack wystarcze mnie to co mam zainstalowane |
Tak,masz rację trochę niedoczytałem.
Mając na myśli wspomagacz myślałem o clonieCD (tray) Jedynie co się nie zgadzam to 100 %. Kopie gier SD 3.2 działają u mnie bez clonacd,alc czy game jacka i wtedy mogę napisać udało się na 100%. |
Witam!
Takie ma***322;e od***347;wie***380;enie tematu ... pr***243;bowa***322;em zrobi***263; kopi***281; zapasow***261; gry Shrek 2 na Litku LDW-811S, wszystko wg instrukcji (najnowszy alcohol i profil SafeDisc 2/3) ... niestety po nagraniu p***322;yta nie dzia***322;a prawid***322;owo (z obrazu p***322;yty bez problemu odpala bez ***380;adnej emulacji) ... naczyta***322;em si***281; troch***281;, ***380;e ludziom pom***243;g***322; a-ray scanner z profilerem ... niestety nie mog***281; nigdzie znale***378;***263; wersji 1.0.0.0 ... czy kto***347; takow***261; posiada? Z g***243;ry dzi***281;kuj***281; i pozdrawiam. PSQ |
|
ok, dzi***281;ki wielkie ... jednak okazuje si***281;, ***380;e moja nagrywarka z tym zabezpieczeniem (lub konkretniej z t***261; gr***261;) nie radzi sobie najlepiej :/ ... popr***243;buj***281; na innych wypalarkach ;)
Pozdrawiam PSQ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35. |