![]() |
HS0P-Bitsetting AUTO :)
Ilość załączników: 1
Do pobrania biosik do 811s HS0P-bs_auto.exe. Zmienia DVD+R i +RW na DVD-ROM - AUTOMATYCZNIE !!! :)
|
Czy mozna to zapodac do 401s@411s@811s ?
|
Cytat:
|
To zrób jeszcze coś takiego z HS0Q, bo jest lepszy.
|
Witam....
Rozumiem ze to wersja HSOP-cr**** ???, jesli tak to w jakim modzie ? Pozdrawiam Aha... bo ja mam jeszcze mod 3 .... czy pojdzie z tym modem, czy musze zmienic na mod 4 ? Prosze o ew. podanie www z dokladnym opisem przerobki na mod 4 i wszystkimi niezbedymi programami i plikami |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ok...prawie wszystko rozumiem, prawie bo jedno pytanko, zalozmy ze mam juz mod4, to czy teraz moge wgrac zawartosc np: HS0Q-bs_auto.rar albo HS0P-bs_auto.rar bezposrednio, czy tez musze cos kombinowac ?
|
potwierdzam ze działa ;) wszystkie palone plusy sa oznaczane jako DVD-ROM :D
PS. Wersja firmware HSOP, mod "special edition for macnow" od samego Zebry :) |
Cytat:
|
Ok...dzieki...tearz musze znalezc czas...zeby to wszystko zainstalowac....
Na razie jad i jak do tej pory ze 100% powodzeniem na HS0P i modzie 3 Sciagnalem juz sobie odpowiednie pliki ze strony liteon.neostrada.pl. Pozdrawiam |
A ja za jednymn zamachem zrobilem 401s@411s@811s + biosik z auto bit-settingiem (na razie HSOP) i slicznie smiga !! na prawde big :piwo: dla kowanskiego (bo slowa uznania to juz chyba mu sie osluchaly ;)
|
Zeby ktos zrobil FW do mojego NEC'a 2500A z autobitsettingiem - to tez fajnie by bylo :)
|
Cytat:
Mozesz mi napisac jakim narzedziem sprawdzic czy wypalona plyta przy pomocy tego biosiku rzeczywiscie ma booktype = DVD-ROM. Pytam tak, ponieważ zapodalem na swoja 401@811mod3 pakiecik 401@411@811 z Twojej WWW podanej kilka postów wcześniej, czyli uzyskałem 401@811 mod 4, następnie postąpiłem zgodnie z opisem zawartym w archiwum z Twojej strony. I teraz ciekawostka..... Majac juz 401@811 mod 4 z HS0P wgerałem do nagrywarki plik HS0P-bs_auto.exe uzyskujac rzekome autobook setting. Co ciekawe przy procesie wgrywania HS0P-bs_auto.exe do nagrywaki dioda w nagrywarce migala na zielono , a nie na czerwono - zolto, jak to bylo dotychczas, ale rzekomo caly proces zakonczyl sie powodzeniem - probowalem tak kilkakrotnie. Wiec po automatycznym restarcie PC-ta wsadzam plyte DVD+RW i probuje ja z jakakolwiek zawartoscia wypalic za pomoca Nero. I co sie okazalo..... cokolwiek bym nie ustawil, ew. nawet gdy nic nie ruszam w ustawieniach programow (zarowno w Nero nowa opcja ksiega DVD-ROM, albo programem BookType) zawsze moja plyta widziana jest z booktypem typu DVD+RW, a kiedys wystaczylo odpalic BookType i wszystko bylo ok ? Gdzie popełniłem blad, albo w czym tkwi blad ? Rodzaj ksiegui sprawdzalem programami: LiteOn BookType i DVDInfoPro, zawsze uzyskując informację ze typ ksiegi to DVD+RW. A moze to wina plyty DVD+RW ? Plyta ta identyfikuje sie jako DVD+RW 2,4x...ale producenta nie pamietam teraz. (( |
Cytat:
|
Ok...dzieki za informacje....no i okazalo sie ze problem tkwi w pelnym formacie plyty DVD+RW. Mam tylko pytanie.... czy juz teraz nie musze uzywac zadnego programu do zmiany booktype ? Następuje tak to automatycznie - jesli dobrze zrozumialem. po wgraniu tego biosiku ??? Czy teraz flashowanie napedu sygnalizowane jest zielona migajaca dioda. ???
|
Cytat:
|
Kolego Kowanki :-) .....To dobrze, bo juz myslalem ze cos nie tak z moja nagrywara... ze miga na zielono. Mam pytanie dot. oprogramowania fachowego :-) Czy sa programy do wyciagania bin'a z exec'a. Bawiles sie oprogramowieniem typu HackSpeed ?, bo mam cos takiego tylko nie wiem ja uzywac, bo nie moge wyciagnac bina z exe'ca. Moze podasz jakis link do ciekaweych programikow ???
|
Cytat:
|
Panowie, kto jeszcze nie widzial niech zajrzy na ta strone
http://codeguys.rpc1.org/patchers.html Jest tam bardzo ciekawy i pomocny soft "OmniPatcher", ktory pozwala na modyfikacje dowolnego firmware'u nagrywarek DVD LiteOn'a (wszystkie modele). Przy pomocy tego patcherA mozna zmodyfikowac dowolny firmware tak aby sam zmienial bitsetting. Ale potrafi takze modyfikowac predkosci zapisu poszczegolnych nosnikow w bazie danych zawartej w firmwarze. Mowiac prosciej jesli ktos koniecznie chce zeby nagrywarka zapisywala nosniki X z predkoscia dajmy na to x8 zamiast ustalonej przez producenta 2,4 albo 4 to wlasnie tym softem moze tego dokonac. Oprocz tego mozna czesciowo zmodyfikowac tzw. strategie zapisu, a dokladniej zmniejszyc prog czasowy po ktorym nagrywarka zmienia zapis z 4x do 6x (co skaraca czas zapisu). Mozna tez dokonac odwrotnej operacji, czyli opoznic przejscie z predkosci x6 do x8 (moze poprawic jakosc kosztem czasu zapisu). Warto sie przyjrzec temu softowi. Ja juz go wyprobowalem i u mnie dziala bez zarzutu. Na stronie jest tez troche innego softu i patchowanych biosow |
Ciekawa stronka, polecam rowniez :-), chyba mam to co szukalem mianowicie bodajze programik xflashx-2.2.1.rar umie wyciagac bin'a z exe'ca jesli sie dobrze doczytalem. dzieki Sebiastianie997
|
Zwroccie tez uwage ze w dziale "firmware" jest m.in. bios GSC2 do modeli 451 i 851. Jest to wersja NIEOFICJALNA. Sam bios jest jednak ciekawy po podaja ze czesc kodu odpowiedzialna za sam zapis, a co za tym idzie i jakosc, jest zaimplantowana z firmware'u modelu 812 !
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...2.codeguys.rar |
To moze i nowy firmware pojawi sie do 811 ? Oficjalnie albo i nieoficjalnie...
|
Cytat:
Cytat:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97605 |
Sorry, ze tak wejdę. Jestem nowy mam 401S@811S i próbuję wgrać HS0Q-bs_auto.exe i po wgraniu miga pomarańczowa dioda. Niewiem co mam z tym zrobic aby było ok. Pomocy.
|
Cytat:
|
możesz pomóc jak to zrobić :))
|
Kol. Kowanski - ma przerobiona 401 na 811 mod 4 wg Twojego opisu. Wgralem wszystko dokladnie tak jak napisales na www.liteon.neostrada.pl a problem istniej dalej. Otoz nie dziala w ogole automatyczny bitsetting. Prosze o informacje w jaki sposob mozna sprawdzic i co ustawic i w jakich programach zeby bitsetting dzialal. W Nero 6.3.1.15 pojawila sie opcja zmianty booktypu na DVD-ROM, ale dzialac to nie chce, to samo dotryczy programu BookType z LIteon'a. Kiedy mialem jeszcze 401@811 mod3 i HS0P to programem BookType moglem ustawic DVD-ROm, a teraz takiej mozliwosci nie ma, w ogole zadnym programem nie moge tego ustawienia zmienic, co pozniej uwidacznia sie przy sprawdzaniu nop. programem DVDInfoPro 2.7, gdzuie caly czas pokazywana jest wartosc: BOOKTYPE = DVD+R" a zmarnowalem w tej sposob juz kilka plytek. Prosze o wyczerpujace i poprawne informacje co zrobic dla uzyskania automatycznego bitsettingu.
|
Cytat:
|
Pokazuje typ ksiegi: DVD+R
No i jeszcze kolejne pytania, bo niestety ale w dalszym ciagu mam DVD+R jako booktype mimo iz rzekomo bma byc DVD-ROM.: 1. jakich programow i w jakiej wersji uzywacie do nagrywania plyt DVD ?? 2. jakie ustawienia stosujecie w tych programach 3. Czy uzywacie Liteonowskiego BookType, bo u mnie bez roznicy - czy jest on uruchomiony czy nie, to typ ksiegi nigdy nie jest zmieniany, niestety Jesli ktosd tez mam problemy z 401@811 i bitsettingiem prosze o informacje, moze ktos wiec jak ten problem rozwiazac ? |
Witam...wyglada na to ze pisze sam do siebie :-(, nikt nie potrafi mi pomoc. Moze Kol. Kowanski zagladnie tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...924#post271924 i przegladnie caly watek ? Zalaczam swoje eepromy spakowane w jeden *.rar, jedenoryginalny - moj z 401 i drugi po modzie 4 wg. Zebry z prosba o analize i o ew. wyciagniecie wnioskow na temat przyczyny niedzialania autobitsettingu w moim LT 401@811.
Za rada Kowanskiego wrocilem do 401 a pozniej z powrotem do 811, niestety w dalszym ciagu sa problemy z bitsettingiem, nawet program ze strony LiteOn'a: BookType - nie dziala prawidlowo teraz. Prosze o pomoc. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |